städa?

2011-04-29 | 07:56:24

jag har inte ens hunnit packa upp min och englas resväska sen gotland ännu .. inte heller plocka klart med disken eller dammsugit. jag är ju en sådan människa som älskar när det händer ungefär 350 saker samtidigt och det kan ibland göra att sådana saker hamnar efter, speciellt här hemma.

den här veckan har det varit mycket eftersom det har varit halvvecka och det har varit plåtning och 10 timmars dagar på jobbet .. jag får försöka få allt på plats inför nästa vecka .. helgen kommer även den gå i ett här :)

ikväll blir det aw med maja på orangeriet och imorgon ska vi åka till mantorp och kolla på min c som kör race! ska bli spännande att se vad engla tycker om det hela eftersom hon varit väldigt på att få följa med och tjatat till höger och vänster! på söndag ska jag iväg på polarn o. pyret stohej :) en hel helg med andra ord ..

städet får åter skjuta på sig altså ..


nylonstrumpbyxor?

2011-04-28 | 21:39:10



idag har jag varit på jakt efter tunna, fina nylonstrumpbyxor till engla att ha under knästrumpor, som hon fullkomligen älskar! dock tyvärr utan något vidare resultat. jag vill ha enkla, vita, kanske rosa eller blå?

engla har en tendens att varje morgon börja med att säga "idag då mamma, kan jag få ha knästrumpor på dagis?" för någon vecka sen så var ja stressad på morgonen och bad engla klä sig själv. när vi kommit till bussen så tittar jag ner på engla och ser en liten outfit med kjol, tröja, jeansjacka, mössa och knästrumpor!

kanske inge vidare mamma den morgonen :)
man är inte mer än människa!

självklart passade fröken på haha! till saken iaf, jag hittar inga fina strumpisar någonstan idag? vad är grejen? det finns med mönster me det ena med det fjärde men inga fina enkla (som har formad fot) verkar existera!


veckans polarn outfit!

2011-04-28 | 09:23:10

klänning 295 kr leggings 145 kr kofta 295 kr vändbar hatt 145 kr


åh säsongens snurrklänning har äntligen landat på polarn o. pyret, och det med besked! jag vet av erfarenhet att just de här snittet på klänningar är riktigt poppis bland barn och bland oss vuxna också för den delen. vidden gör snurret och detta mösntret och färgkombon gör en så härligt glad! jag älskar det :) kan det bli så mycket bättre?

inför förra sommaren köpte jag bägge snurrklänningarna som kom, både den röda och den lila. den lila användes faktiskt senaste igår och nu kan jag inte riktigt bestäma om jag är nöjd med dem vi har (engla är ingenstans i närheten av att växa ur dem) eller om jag ska ta och köpa denna eller den andra som går i blått och vitt?

som ni vet så är jag ett stort fan av missmatchningar, lite lager på lager och gärna rena och skära "skärningar". vissa får kväljningar av rosa, rött och oranget - helst ihop, jag kan verkligen inte annat än att älska det!

psst! har ni sett polarn på facebook?

vad tycker ni?
färg miss eller färg sprak?


ungen min ♥

2011-04-27 | 21:17:09

en solkysst engla i somras!

 

som ja skrev tidigare la ja engla tidigt igår eftersom vi var uppe i ottan och tog gotlandsfärjan. jag lämnade tvn på med de sista barntv programet vid 19.10 kanske .. ? (jag la henne vid 19) så ropade hon som ungefär 90% av kvällarna "mamma kom" jag som var halvt slut som artist gormade tillbaka "snart engla, mamma är trött .."

kanske ingen superhjälte mamma men jag hade liksom inga krafter efter dagens resor och kvällens ståhej. när jag efter någon minut ändå tar mig upp ur soffläget och öppnar dörren  till engla och ska till att säga något i stil med "mamma orkar inte springa, vad är det?" men finner en engla sovandes. precis som på mitten bilden nere.

nåväl, idag vid middagen berättade jag detta för engla också även att hon kom över till mig på morgonkvisten och sped ut sig med armar och ben lite all over. engla skrattade. altså skrattade skrattade = as flabbade, tills hon nästan bokstavligen ramlade av stolen. söta lilla hjärtat! idag är vi dock tillbaka på banan med "mamma kom .. jag vill säga en grej. men kom då!" har sprungit tre varv men nu ska hon nog sova .. ungen min ♥


onsdag

2011-04-27 | 18:56:40
plåtningen gick fin fint idag! bilderna blev underbara och samarbetet med teamet var härligt :) tror det var juni, juli, augusti - numren? vi får hålla utkik tillsammans! det kommer vara någon form utav "sno stil" sida iaf!

efter plåtningen så gick jag och engla hand i hand på kungsholmen, köpte glass och njöt av solen. jag gick runt i linne, solisar och lockigt hår, fasiken så underbart! jag måste säga att jag är mäkta sugen på att köpa oss en locktång efter den här dagen. både jag och engla har sprungit runt i lockar och trivts fantastiskt!

efter en varsin sandwish så promenerade vi till karlberg och tog tåget för att möta upp c och hämta våra nya tapeter som kommit. åh det ska bli spännande att se hur det blir med dem i köket. kanske vi får se det till helgen?


jag är stolt över att vara din mamma ♥


90 - 180!

2011-04-27 | 08:12:37

fröken engla tar över sängen delux ♥


engla somnade mitt i barntv igår med armarna under huvudet, som en gubbe. min sötnos ♥ hon ropade på mig och jag bad henne vänta och när jag kom in några minuter senare så låg hon där, sussandes! det är verkligen inte ofta det händer men kanske engla också tröttnat på att dela en 90 säng med mig?

jag har sovit rätt kasst på gotland och min rygg har nog fått sig några smällar där med .. jag har verkligen längtat hem till vår 180 säng och jag har sovit som en prinsessa i natt :)

dock så efter att c åkt till jobbet vid 5 snåret så började engla gasta om välling och ville upp. big no no! vi måste verkligen få upp hennes mörkläggningsgardin! iaf så kom hon in till mig och la sig de sista timmarna och passade på att slå mig i ansiktet, sparka mig och gnissla tänder vid mitt öra. haha! ja ni ser ju sjäva!


dax för mama!

2011-04-26 | 20:23:52

backstage från mama plåtningen som ligger i min header


spikat och klart mama it is! imorgon ska jag och engla iväg på plåtning igen. engla har somsagt gjort mama otaliga gånger och jag har gjort det ett par gånger tror jag? ska bli super kul och engla blev smått över exalterad och glad över att göra en fotografering ihop :) hon har frågat många gånger när det skulle blir av nästa gång.

när jag duschade henne ikväll så sa hon "mamma vi har ju aldrig fotograferats tillsammans .. eller kanske .. men hur ska vi göra med sminkningen?" vet inte riktigt vad hon menade  med det sist nämnda men jag fokuserade mest på att hon inte minns våra gemensama plåtningar .. funny kid :)

det var lite kul för vi träffade ann söderlund på gotland och hon kände igen engla från just mama. hon har ju varit, eller kanske är? är dålig på de där .. krönikör i mama :) blev förvånad att någon skulle gör det bara så där.


snabbt enkelt & gott!

2011-04-26 | 19:27:33


vaniljkesella
färska stora blåbär
honungsmelon

ikväll har vi ätit rosmarinkyckling, bulgur och fetaost och grilladpaprika sås! sjukligt gott var det och precis vad jag behövde efter en helg med påskmat :) linaskasse såg riktigt bra ut den här veckan, iaf på pappret!

till efterätt hade engla bestämt favoriten med vaniljkesella och färskfrukt. ibland blir det jordgubbar ibland blir det hallon och idag valde engla stora blåbär och melon - riktigt gott! vi rör bara ihop det och slevar in, haha!


home!

2011-04-26 | 19:05:10

jaha ja! då var man hemma igen ..


kändes surt redan igår kväll när jag började packa ihop våra väskor att stunden för hemresa var kommen .. just den här årstiden (eller intalar jag mig, kanske är det samma jämnt?) är så otroligt fantastiskt på gotland. när allt börjar slå ut, börjar leva igen! vitsippor täcker marken och träfgårds arbetet är i full gång!

idag ligger jag med en otrolig ryggvärk efter att ha försökt vara lite häfitg och hjälpt pappa att skyffla bort grus igår .. inte så häftigt. min rygg är i princip av idag och lisas vetekudde är min bästavän, som det kan gå. fint har det iaf blivit utanför huset med en ny uteplats :) åh jag längtar redan tillbaka ..


i love you!

2011-04-25 | 20:52:58


utan dig är jag inget .. inget alls ♥



2011-04-25 | 09:55:28


life is good ♥


middag vid havet

2011-04-25 | 09:33:42


min stjärna vid havet igår ♥

igår eftermiddag vid 16 tiden så packade vi ihop potatis och fetaost sallad, laxpaket med rödlök och citron, ingefärssås och rosé vin och tog vårt pick och pack ner till havet. åh ni anar inte vilka guldställen det finns här på ön! vi åkte ner ganska rakt från vårat hus, rakt mot havet, där iaf jag aldrig tidigare harde varit ..

det måste ha varit över 22'c uppe vid grillplatsen? vi var säker 20 pers som samsades om utrymmet och mer än hälften var barn! hur underbart är inte det? engla hittade snabbt nya kompisar och vid ett tillfälle så ställde barnen upp på led, två och två (englas idé, det ska vara ordning!) också gick de på grottäventyr i omnejden.

sådana här saker skulle man aldrig göra hemma och jag bara älskart! alla hade med sig egen piknik och engångsgrillarna trängdes med sallader, öl och marshmallows. ja hade kunnat stanna tills solens nedgång men vid sjutiden var det dags att packa in och åka hem för yoga. behöver ja nämna att ja gärna stanna en vecka till?


sunday in the sun!

2011-04-24 | 09:02:18


jag på trappan till huset här om dagen!

det har varit fint vädret iprincip hela tiden sen vi kom hit med undantag för långfredagen då det av någon outgrundlig anledning var molnigt precis här .. tydligen sol i visby? skumt det där. solen har skinit på oss och utelek, grillning och till och med middagar ute har varit givet!

idag ska det bli ommöjligt ännu bättre väder och solen gassar redan och jag tror det redan är 13'c .. bådar gott eftersom termometern är helt i skuggan!

nu ska jag börja gör i ordning frukost till mig, engla och albin, de andra har tagit sovmorgon! engla är på ett mindre roligt humör .. jag avskyr när dagen börjar på det viset, tror dock att det handlar om hunger. dock så kräver hon välling vilket jag inte kommer ge förens en macka har ätits! 


and hello elton!

2011-04-23 | 21:19:09



hur underbara är inte dessa solisarna?
fantastiska ♥

i februari så gjorde engla ett fotojobb för h&m. det var innan sol och värme ens var påtänkt och att engla struttade runt i tunna klänningar, shorts och 'brillor' var smått främmande måste jag medge.

engla hade iaf just dessa solisarna på sig då. jag minns dock inte vad hon sa om dem där och då men jag älskade dem! helt jäkla galna på alla sett men det är precis det jag gillar - crazy, egna och tuffa!

förra året köpte jag dessa ♥ solisarna men för några veckor sen när engla skulle sätta dem på sig så sa det knak och av va dom! trist .. engla gillade dem verkligen .. hoppas nu att dessa kan ersätta dem :) engla plockade ur dem ur påskägget, drog bort lapparna och satte dem direkt på näsan :) ett positivt och gott betyg!


vid havet

2011-04-23 | 19:35:12


underbar dag ♥


i englas ägg!

2011-04-23 | 19:16:17



moheda skor h&m

igår hade vi den officiella påskmiddagen då sara och johan fortfaranade var kvar. ikväll körde vi grillad kyckling med potatissallad, tzatsiki och ingefärs och vitlökssås och lite påskäggs utdelning, helt i min smak!

albin har fyllt år och fick ninjago lego i sitt ägg och engla .. ja hon firar påsk? och fick en tyllkjol, solglasögon och de efterlängtade moheda skorna! oj så glad hon blev och på åkte det utan att jag hann blinka, underbart.

nu har vi alla landat i soffan framför någon form utav hockey? jag är sjukligt seg efter flera kvällar med sena läggtider. idag ska jag försöka få engla i säng vid 20 tiden .. 21-22 är inte helt optimalt flera dagar i rad..


lilla dagens ♥

2011-04-22 | 17:58:56

jacka polarn o. pyret
ballerinas h&m
klänning zara kids
strumpisar h&m

påsklunch!

2011-04-22 | 17:55:16

påsklunch på öin ♥


idag har gotland (vår del iaf) varit under någon form utav slöjmoln .. solen har inte riktigt kommit fram på riktigt förutom under några sekunder under lunch, tur var det! vi åt smarrig lax, ägg med rom och gräddfil, massor av smarriga heminlagda sillar och självklar med den ultimata påskölen till - wisbys!

barnen hoppar studsmatta mest hela dagarna här och idag har det också ätits korv med bröd, haft påskäggs jakt med skattkarta och sen har de kikats på mio min mio i mellan all lek och stoj!

inför kvällen så har vi 'lilla påskafton' med sara, johan och familj eftersom dom åker hem imorgon eftermiddag. det innebär fårfiol som stått i ugnen i timtal med mängder av tillbehör och smarrigt vin! livet är bra bra ibland ♥


långfredag

2011-04-22 | 12:34:24



bilder från gårdagens grill & rosé lunch!

tiden springer här och det är fullt ös med fullt hus :) igår kom även johan, sara, noah och elsa över till gotland och det blev grillning och kvälls mys med irish coffe! barnen dundrade i säng vid 21.30 någon gång och engla somnade som en sten mot kudden medans albin och noah låg och snackade ♥ underbara ungar!

nu ska vi ut förbereda grillning över elden som jag och pappa klippt kvistar och konkat ved till :) vi vuxna ska äta sill och lax lunch! kan man ha det bättre än vad vi har det just nu? jo, solen skulle gärna få kika fram!


liten gårdagens!

2011-04-22 | 10:13:40

kofta tröja kjol polarn strumpbyxor american apparel skor h&m


skärtorsdagen bjöd på påskligheter här på ön, i alla olika bemärkelser! vi påskpyntade buskar, förberedde för påsklunchen idag, flög till blåkulla och barnen, sara och marie åkte påskrunda till närliggande gårdar :)

här är det inte bara ta och går runt ett varv tilll det närmsta grannarna utan här krävs det bil och mycket tålamod! de flesta var hemma så barnen fick sig en liten påskhink med godis och någon liten peng ♥


skärtorsdag ♥

2011-04-22 | 09:43:44


ord är överflödigt jag låter bilderna tala ♥


veckans polarn outfit!

2011-04-21 | 11:41:00


"mamma jag ser ut som lillan på mysteriet på greveholm"


igår när jag visade engla vad den första "veckans outfit" innehöll så väntade jag mig helt klart skak på huvudet och sura miner. icke! ibland tror jag att man själv sätter sitt barn i ett fack där man utesluter vissa kläder.

jag skäms lite för att jag inte köper mer unisex och är lite mer öppen för sådant till engla. jag vänder mig direkt till det rosa och flickiga inte till grönt eller blått .. det som chockade mig var att när jag tog upp dessa kläderna så jublade engla och ville direkt att den randiga tröjan, strumpisarna och zipjackan skulle inhandlas!

personligen så gillar jag tanken på strumpbyxor under shorsen i den här outfiten. det förlänger användningen av shorts då sverige annars har en tendens att bjuda på lite föränderligt väder och det blir väldigt kort användning.

engla har några jeansshorts, bla från tidigare säsong på polarn, och dessa ligger längst ner i lådan tills de få dagarna då vädret tillåter att det åker fram. jag ska försöka börja få på henne dem oftare med lite roliga strumpisar! vi har en halv garderob fylld med strumpbyxor i regnbågens alla färger och det kan vara svår matchat.

dock så blev jag lite sugen på en lite längre shorts variant liknande de som hon har på sig. engla själv var inte helt förtjust i färgen och ratade dem rätt fort men i någon annan färg kanske? just dessa är från pojkavdelningen!

 

här hittar du plaggen
tröja 245 kr zipjacka 295 kr shorts 275 kr strumpbyxor 145 kr mössa 145 kr


äntligen!

2011-04-20 | 17:37:27

nu drar vi till öin ♥

emily + polarn o. pyret = sant!

2011-04-20 | 15:02:15
för en tid sen så var jag på möte med vår marknadsavdelning på polarn o. pyret. de har spanat på min blogg en tid och jag har alltid varit öppen för förslag på samarbeten. speciellt, såklart, med de företaget som jag själv jobbar på och där jag verkligen kan stå för det som säljs och för vad själva varumärket står för.

jag vet inte vad ni förknippar polarn o. pyret med? jag kopplar det direkt till service, kvalitét och "låt barn vara barn". dessa sakerna har gjort att jag nu tillsammans med polarn en gång i veckan kommer presentera "veckans outfit" från aktuell säsong och med kläder som finns i butik just nu.

upplägget är att jag kommer visa outfits som väljs ut och som vi kan tänka oss att ni vill se hur det ser ut på och hur det går att matchas. engla kommer bära dem och jag kommer fota henne. jag kommer visa det här på bloggen en gång i veckan och samtidigt kommer det visas på polarns officiella facebook sida :) som vi alla gillar?

jag hoppas ni ska finna detta inspirerande och kul! det är för er, mina läsare som jag gör det här och jag vill super gärna höra vad ni tycker och tänker .. speciellt när outfits läggs upp! feedback är det bästa och snabbaste sättet att kunna förändra på så tveka inte att kommentera och tycka till :)

imorgon kommer den första outfiten visa och jag kan säga er alla att jag är smått chockerad över englas glada tillrop när hon fick dessa kläder på sig .. jag trodde inte alls det skulle vara hennes kopp med te men hon blev överförjust och har bett mig köpa allt .. utom en sak, haha! jag tror alla kommer se vad det är dock .. :)


engla för några veckor sen i glasstrumpisarna!


basplagg!

2011-04-20 | 13:07:00

jeanskjol polarn o. pyret toppar h&m


så här års så sker det alltid en viss utrensning av höstens och vinterns tjockare kläder. allt från dunjackor, skidbyxor, tjocka klänningar och i viss mån de som vuxits ur får ryka ner i källaren eller upp i förvaringsskåpen!

i måndags plockade jag och engla undan allt vad vinter och höst heter och då ser man fort vad som fattas i garderoben! på ytterfronten så är vi redan uppköpta på skalkläder, lite finare jackor och mössor/vantar.

det är mycket som får åka i soporna eller läggas undan till kusinerna (kanske ut på tradera efter sommaren?) som inte används eller som sagt har vuxits ur. snarare det först nämnda här hemma ..

igår kom den ultimata jeanskjolen in på jobbet och just en sådan är engla i behov av! en som passar till alla toppar och till englas oändliga strumpbyxlåda i regnbågens alla färger :) kan vara svårt ibland!

jag måste börja handla mer så .. basplagg också lite roliga och billiga slit och släng kläder till det. så som topparna jag köpte i förra veckan på h&m, perfekt till sommaren och med ex jeanskjolen eller shorts :)


engla ♥ morfar

2011-04-20 | 09:27:41


engla pappa & albin för ett år sen ♥

 

när vi gick på bussen igår på väg till dagis så utbrast engla "men mamma, den där busschauffören ser ut som min morfar" .. han va utländsk och hade inte ett liknande drag men fine, engla är på gotlands mood och kopplar ihop det mest bissarra med vår resa :) engla ville iaf ringa till morfar och berätta "hur kul de kommer bli".

hon pratade på om packningen och det ena med det fjärde tills jag tog över. vi bestämde att vi skulle ta bussen tillsammans i eftermiddag/kväll ner till nynäs eftersom c inte kunde köra oss after all ..

blir nog toppen! trots att jag drömt skumma drömar om båtar som sjunker i natt. sist vi åkte till ön var en mardröms resa rakt igenom och det sitter fortfarande kvar i huvudet .. dock så lovade smhi milda vindar!


mama igen?

2011-04-20 | 08:08:01

pix från mama 2010, här hittar du backstage bilder!


jag och engla har fotat för mama tillsammans 2 gånger och engla själv typ hundra. en gång i maj 2009 när engla var klädd i unisex och var helt ovan vid situationen, minns ni? den andra gången var de dessa bilderna som togs och oj vad fina jag tycker dom är! fotografen är så fantastiskt duktig och jag älskar att det ser lite old style ut.

förra veckan ringde vår agentur och sa att vi hade option (att man vill checka om vi ens kan detta datumet och då kanske det blir av) på en ny mama plåtning för oss bägge.

åh jag hade tyckte det hade varit så super kul! det är roligt att ha lite finare bilder på oss tillsammans samtidigt som det är väldigt kul att fota dem. den högra bildern längst ner har vi i sovrumet här hemma ♥ love it! nu får ni hålla tummarna att det blir av :) hade inte tackat nej till fler bilder på vår fotolist.


min stjärna!

2011-04-20 | 07:44:21

i love you ♥


jag har drömt mardrömar hela natten och vaknade i verklig panik. engla har sovit hos mormor eftersom jag jobbade sent igår och jag fick cravings efter att höra henne röst. "mamma det kommer bli så kul idag" är det första hon säger och jag fylls av ett lugn. det är inte mycket som behövs, bara min lillas röst så är ja trygg.

hon var nyvaken och upprepade sitt mantra sedan flera dagar "det kommer bli så kul .." flera gånger innan vi la på och jag lovade att hämta henne tidigt på dagis så vi hinner till färjan i tid.

på tal om det så kanske jag ska ta mig samman från ännu en jobbig natt och börja packa? ni skulle se hur englas rum ser ut nu .. eller inte? hon har bokstavligen dragit ut alla sina kläder som nu ligger all over också en liiten hög i hennes väska. kanske ska börja där? min väska ekar fortfarande tom .. jag är sämst på att packa utan press, ha!


moheda!

2011-04-19 | 15:28:27

moheda skor från h&m 299.-


dessa skorna har ja tänkt beställa i flera veckor nu men varje gång jag ska till att klicka hem dem så känns det så otroligt dumt. just skor, ock kanske ännu mer just dessa, känns det som det är jätte svårt att veta storlek med.

engla ligger på allt från 27-30 beroende på vad det är för märke och modell. i sina polarn stövlar som vi köpte för någon vecka sen har hon just 30 och i vanliga tunna ballerinas både 27 och 28 .. så himla svårt!

idag sprang jag in på h&m för att kika på små påskpresenter till albin och engla och där stod dom! äntligen i butik! till saken hör att engla också suktat efter dem på hemsidan och nu blir de en påskpresnt, lite på prov :)


final countdown ..

2011-04-19 | 10:00:23

undberbara gotland i somras!


"mamma det kommer bli så kul imorgon .." så har varje dag börjat sen i fredags, med utbyte av "imorgon" .lilla englan min har längtat ihjäl sig efter morgondagen sen i januari då hon började prata om när vi skulle åka till ön och albin igen, finaste morbror :)

som många av er vet så bor min pappa på gotland med marie och albin. pappa pendlar varje vecka och albin och marie bor stadig där. både jag och engla älskar gotland så under föregående år och tidigare, innan mitt nya jobb, så åkte vi över titt som tätt och somrarna har i princip spenderas nonstop på ön!

nu var det sista i december vi var över o firade jul och det märker man på engla .. hon blir så längtansfull och pratar om det stup i ett och ska ringa albin och morfar till höger och vänster ♥ det är inte lika lätt att bara åka över då man har ett heltids jobb. det kan bli väldigt långt mellan gångerna och allt kräver en viss planering.

i detta nu så packar engla väskan sin och pratar högjutt om att hon nästan bara packar klänningar och att väskan snart är full! jag kontrar med att jag kommer tömma den och enbart behålla det nödvändigaste, hon ska ju trots allt släpa sin lilla tingeling väska själv på färjan. åh så härligt med pirr och längtan


liten gårdagens!

2011-04-19 | 08:59:47

blus h&m
kjol american apparel

jobba!

2011-04-19 | 08:26:02

vårat våriga balkongbord igår ♥


kanske att jag gäärna hade suttit på min balkong idag med iskallt vatten, melon och hallon, men icke! jag har två dagars jobb framför mig innan den riktigt påsk-ledigheten börjar och det känns faktiskt riktigt okej! jag har massor att fixa med innan vi åker och det är alltid skönt att lämna när allt är på topp!

imorse vaknade engla efter mig. min klocka ringde vid 7.00 också snoosade jag till 7.50, gick upp och skrammlade med diskmaskinen, kaffe kokaren och börjde bre mackor. då vaknade engla! vilken liten sjusovare hon är ibland :) jag som trodde att ljusa mornar = tidiga mornar! men det verkar mer vara undatntag än regel!


måndag ♥

2011-04-18 | 17:15:53
underbar dag, minst sagt!

nu har vädret varit på topp i dagarna tre! hur fantastisk är det inte? jag blir smått chockerad över värmen och efter att ha spenderat 5 timmar på balkongen idag så börjar jag tro att det är sommar! 25'c på balkongen, det är ju helt sanslöst! solen lyser ju på oss mellan 11-17 ungefär och det har vi utnyttjat till max!

lina kom vid 11 tiden och då gjorde jag i ordning en enkel pastasalla med mozarella, kyckling, tomat, avokado och gurka - nami! engla har hoppat ner från balkongen och plockat blommor och vi har solat i timmtal

dock så blir jag alltid lite små bitter efter solning då jag ändå tycker jag ser halvt genomskinlig ut :( trist. jag vill få lite färg innan gotland på onsdag då jag hoppas på sol-överflöd! nu har jag och engla satt oss framför mysteriet på greveholm och är halvt döda och tigger c om hämt mat :) vi får se om vi lyckas!

ledig!

2011-04-18 | 08:41:44

förr året när de skulle planteras!


den här helgen har varit helt fantastisk! det är verkligen den första riktiga vårhelgen och det var inte en dag för sent! igår kväll var vi på middag hos c mormor och premiär grillade, åh så gott. engla sprang som en jojo från lekparken in i huset med bara ben och bara en kofta över klänningen. det var 17'c i skuggan om ja såg rätt :)

idag är vi lediga och nej det är inte en klassisk måndag - städdag, utan idag kommer lina, englas gudmor, till oss och ska äta lunch och mysa ♥  det var alldeles för länge sen sist så nu är det på tiden för en dejt!

nu har jag lovat engla att vi ska gå ut och äta frukost på balkongen som nu är städad och pryds av penseer och mysiga kuddar. åh vad ja längtar tills jag får klä in balkongen i blommor .. men snart så!


liten gårdagens!

2011-04-17 | 11:54:48

lilla glada ♥ mitt

parkas
polarn
kjol polarn
strumpisar name it
skor h&m
mössa polarn

manuel canovas

2011-04-17 | 11:19:07

fin fina tapeten serena blanc till köket


när vi flyttade in i lägenheten för drygt ett år sen så var köket helt inklätt i björk. till och med kyl, frys och dismaskin var inbyggt med björk skivor. det var nog en av det första sakerna vi bestämde oss för att göra - lacka om! efter några veckor så kom luckorna, vita och fina! kan ha varit en av de bästa grejerna vi gjort här.

nu är det dock så att vi har börjat tröttna på allt det vita, som visserligen är en bra bas men behövs piffas upp lite! igår var vi förbi en tapetbutik och högg i princip den första tapeten vi såg till köksväggarna.

jag har sett den förr och gillat den och nu när c visade tycke och sa att "den tar vi!" så blev jag smått överlycklig, betalade handpenningen och väntar nu med spänning på att rullarna ska anlända!

jag tror den kommer passa fin fint, dock så blir det nog till att flytta in de blommiga gardinerna till englas rum och köpa några lite 'tyngre' vita gardiner i något lite linne liknande? vet inte var jag fått det ifrån men de låter bra :)


underbara lördag!

2011-04-17 | 10:45:00

sigtuna är så vackert ♥


igår följde vi min lilla dags plan till punkt och pricka! efter en timme nere i klätterparken med solen stickandes i ögonen och ballerinas på fötterna så åkte vi ut till sigtuna och cafét våfflan! kommer ni ihåg när vi var här sist?

jag åt våffla med jordgubbssylt och grädde och drack ett glas kallt rosé, engla tryckte en muffins och festis och de andra åt lunch! solen värmde men det fläktade rätt kallt. jag längtar tills vindarna är varma och solen verkligen hettar! men man kan såklart inte få allt på en gång :) allt har sin tid det vet vi juh.

vi var där i någon timme och jag och engla sprang runt och blåste såpbubblor och klättrade i träd vi vatten kanten. dagen fortlöpte med vitt vin på balkongen och sen en god middag med fläskytterfilé och parmesanmos.



2011-04-16 | 19:22:47


fantastisk dag ♥


helg!

2011-04-16 | 09:39:09

underbara färger och former ♥ - ge mig idag!


i måndags la jag upp den här bilden på dagens moodboard :) vi hade handlat smarriga jordisar, vindruvor, fina rosor och tulpisar. självklart åts jordgubbarna upp på ett kicka så också vindruvorna. blommorna har tyvärr dött och vårat hem känns små tomt just nu. vad är det med blommor, speciellt tulpaner så här års som är så speciellt?

det blir ett helt annat liv i hemma med färgen och formen!

imorse vaknade engla vid 06.48 och var besviken på ellan som valt att sova i soffa istället för brevid henne i hennes växasäng, weird? jag intalade henne att det var natt och gav henne välling, hon somnade om .. i 30 min, thanx! nu duschar engla, ellan ska snart åka jag håller på att lägga upp planen för den här lördagen.

gå till parken, åka till sigtuna och äta våfflor, kolla tapeter till köket, laga fläskytterfilén från linas kasse, dricka en flaska vin och kanske kika film? låter som en plan .. ska bara få ut ungen ur duschen, sätta på håkan på hög volym och få in helgkänslan :) styra upp mig själv kan också vara en fin idé.


i heart you!

2011-04-16 | 09:20:24


nytt ♥ nattlinne från polarn o. pyret
225.-

bästa tjejen ♥

2011-04-15 | 22:34:12

engla viola aurora ♥

 

det var egentligen inget jätte bra drag att ta med engla när jag skulle på ansiktsbehandling idag .. trots att lidna var med och undehöll. fröken somnade i bilen på g från dagis och när linda skulle ta in henne så godkände hon bara att bli buren och att de skulle köpas yoghurt .. donderande liten dam!

väl inne så kikade hon på mig när jag låg under luppen och sa "mamma du är helt röd, det ser jätte äckligt ut. jag går nu" också ville hon inte komma in till mig igen. kul, jag kände mig sjukt snygg ;)

när vi kom hem, på tok för sent, så åt engla minimalt och ville bara dansa och lyssna på eric saades popular. ellan och hon dansade tills skrattet byttes till gråt .. tröttaste tjejen var trots det vaken till 22 tills hon själv bad om att sova efter att ha skrattat hysteriskt till "i was drunk" med bebisen som sjunger .. min fina bästa tjej ♥


fredag kväll

2011-04-15 | 22:01:12

godis ljus & mys bjuder vår kväll på


idag har jag lyxat till det rejält med att bjuda mig själv på en ansiktsbehandling! åh jag va värd det efter mycket spring, slit och hit och dit sista tiden! 1.5 timmar med njutning, smärta och lite små tjat från en viss engla som inte uppskattade ansiktbehandling som sin mamma :) tur att linda var med och sprang ikapp med henne och styrde!

ikväll fick vi lillasyster ellinore på besök. vi har ätit take away thai, druckit bubbel och ätit godis .. mysigt att spendera en fredag på tu man hand, oplanerat, spontant precis som det ska var :) hoppas ni har en mys kväll ♥


kläder för väder!

2011-04-15 | 13:00:05

nu när det äntligen börjar bli lite varmare väder och solen faktiskt tittar fram rätt översavallande så tycker iaf jag det är rätt svårt med kläder till engla. en annan är ju knappt ute eller så fryser/svettas man om vartannat men kidsen är ju ute större delen av dagen när väder och vind tillåter så då är det en annan femma ..

jag har verkligen köpt alldeles för många jackor till engla i år. vet inte riktigt hur jag tänkte eller om jag ens gjort det? en rosa från h&m, en ny vindjacka, beige parkas och en baseballjacka från polarn .. nödvändigt?

till saken hör dock att engla använder dem allihopa! än har baseballjackan inte fått användas så flitigt men dagar som denna så lämnar jag den på dagis till eftermiddagen om engla svettas. hon har en förmåga att göra just det och då är det nödvändigt med ombyten på både jackor, mössor/solhatt, skor och regnkläder. kläder för väder helt enkelt!

jag kan dock tro att det hade räckt med basballjackan och en vind&vattentät jacka. dock så var parkasen smått oemotståndlig och så jäkla söt så det gick inte att komma undan den (räknar med den till hösten också .. ekonomisk som man är, hah!) klädd, enkel, funtionell och fin - som det ska va! ibland kan man inte hålla sig :)


basballjackans invigning - direkt efter köpet, hah!


liten dagens!

2011-04-15 | 08:31:23

klänning h&m strumpbyxor polarn o. pyret


åh imorse när jag väckte engla så var det en sömning tjej som klippte med ögonen och sa "mamma jag är såååå trött idag". hon var totalt super hajpad igår när hon kom hem från farfars kalas, såklart, och det tog säkert fram till 21 innan hon fick ro och somnade. inte konstigt att man är lite sömdrucken idag då

"engla vet du va! idag är det sol .. och kanske väldigt varmt!?" sa jag till henne efter en stund framför barntv och då blev det liv i luckan! upp, ut på balkongen med bara små fossingar och kanske inte ett lika upphetst konstaterande. "men mamma jag fryser om fötterna .. de är inte alls så varmt juh"

att just balkongen ligger i skuggan på morgonen och att klockan bara var 7.30 var inget argument. besvikelse. nu har jag fått henne att sträcka ut handen i solen och välja en tunnare klänning och ett par ballerinas till dagis (hon har andra skor där vid behov). lyckan är total ♥ låt nu denna värmen stanna länge länge ..


balkong fix!

2011-04-14 | 18:36:45

balkongen förra sommaren, åh!

 


inför förra sommaren så var jag taggad till tänderna på allt vad balkong fix och trix hette! jag ville sätta upp flera hyllor på ena väggen där jag kunde ha små odlingar till höger och vänster .. men det blev inte så mycket av det egentligen. visserligen så blev det fint och till och med lite mysigt? lite svårt att misslyckas med färg och mkt grönt

i år har jag börjat spåna på mina planer igen och funderar på om jag inte ska ta mig i kragen och åka till plantagen i helgen och kika om de hyllorna jag ville ha förra året även finns i år?

sen måste jag nog tänka till på om jag ska köpa några små pallar eller liknande för att få upp blommorna lite .. det blir så lågt inne i hörnan så solen når inte ner och blommorna bara dör. kanske också finns på plantagen? egentligen kanske de är för tidigt att ens tänka i dessa banorna men man får ju sådana sprittande vårkänslor :)


vår i luften

2011-04-14 | 16:45:41

engla imorse i fina polarn pakasen!


idag, liksom i måndags, är ena riktiga vår dagar! i måndags storstädade jag och missade de härliga vädret och idag har jag jobbat men smet faktiskt lite tidigare då det varit lugna puckar (alla är kanske ute och njuter?)

ost, nötter, bubbel och kex är inhandlat och  nu ska jag snart bege mig ut på balkongen som badar i sol och njuta en skvätt! i solen är det fakitskt mellan 15'c - 20'c inte illa mot gårdagens knappa plusgrader ..

som jag skrev tidigare så ska engla iväg på kalas ikväll men kommer hem till läggdax. här hemma ska det lagas en linas kasse bestående av fisksoppa med baguette, smaskens!

är de föresten någon av mina läsare som har lina kassen denna veckan?
är lite intresserad av vad andra tycker? vi är ju super nöjda - ofast! och har haft kassen i kanske 5-7 veckor?


underbara torsdag!

2011-04-14 | 07:07:06
världen bästa unge ♥


idag är en bra dag .. jag känner de :) engla var en riktig liten solstråle imorse när jag väckte henne vid 6.30 med barntv och pussar på kinden. hon sa iof "akta på dig!" de första hon sa för jag stod ivägen men bortsett från det så har hon varit på topp hela morgonen! det gör så mycket om allt flyter på med kläderna, frukosten och tandborstningen.

de dagar då de går utför redan vid väckning, när man får arga blicken och allt bara är fel .. de dagarna slutar oftast inte heller på topp! jag vet inte varför men man bär liksom med sig det hela dagen, alla felsteg som morgonen tog.

idag ska iaf engla till farmor och farfar efter dagis för att fira farfars födelsedag! hon valde själv "kalaskläder" och var så nöjd så över nya rutiga blusen, kjolen, koftan och de rosa strumpisarna :) härligt! jag och c ska passa på att ha en mys kväll med bubbel, godis och senare ost. ibland får man allt lyxa till det, de är vi värda ♥


night time

2011-04-13 | 22:05:21

nu är vi parkerade i soffan framför jamie oliver med karins nougatkakor och te! en skön avslutning på en livlig kväll :) sis har varit här med kidsen och det har varit ett ordentligt röj med spring i soffan, utklädning och diverse lek. nova och engla leker väldigt bra ihop men nu börjar ju nikki också komma upp i ålder och vill ju va med!

inte helt poppis av två snart sex åringar att släpa runt på en dryg ett åring. allt för ofta får nikki en dörr i ansiktet vilket resulterar i ledsen min och ett litet tjut :( inte alltid lätt att vara liten

efter många om och men så landade middagsplanen på linas kasse och köttfärslimpa med ris och en fraishe röra med gurka. rätt gott faktiskt, speciellt 'limpan' som smakade nami med soja i! kanske ska slänga upp recept?

sötaste fina kusinerna ♥

 


we ♥ knästrumpor

2011-04-13 | 20:39:26

engla i somras i h&ms knästrumpor


igår när jag packade upp varor på jobbet så fann jag äntligen sommarens knästrumpor! åh vilka sommar feelings jag får! engla förälskade sig i knästrumpor förra sommaren då jag köpte ett par på h&m för 50%, på test lite :) knästrumpor är inte helt lätt och jag får ofta höra "men vadå vad har du dem till?"

just på detta sättet! enkelt med en klänning till, eller kjol för den delen :) kanske till shorts också det har vi aldrig prövat? jag tycker de är användbara och på sommaren blir det snyggt och lite mer klätt än utan.

sen är det inte helt hundra att ha hela strumpbyxor på sommaren heller .. varmt i grenen och kliigt har jag fått input från engla, haha! jag vill helt enkelt slå ett litet slag för knästrumpan! och inte minst de två vi fått in på jobbet med ett hålstickat mönster för dryga femtiolappen. finns i rosa och vitt - bägge köptes hem idag!


pink hair!

2011-04-13 | 19:36:33

engla för 2.5 år sen .. lilla ♥ mitt


jag satt och kikade igenom bloggen för några dagar sen och fastnade länge på alla englas "modellbilder". jag kommer ihåg när just de här bilderna togs med den rosa peruken och den här härliga notklänningen.

jag vet inte om det var den första plåtningen engla gjorde? men det var iaf en av de första. engla var till en början försiktig och lite tafatt men efter en stund så tände hon till och spexade loss framför kameran.

nu har väl engla tagit ett 20-30 tal med olika bilder för diverse företag och hon gillar det fortfarande lika mycket :)
igår frågade hon "men mamma! när ska ja gå på fotografering igen?" :) härligt att höra att hon längtar

jag har fått många kommentarer ifrån er att ni sett engla lite här och var ute i butiker och i tidningar just nu. känns faktiskt lite skumt på ett sett men såklart kul också .. imorgon ska ja förbi h&m och hämta några bilder!


gårdagens nr.2

2011-04-13 | 07:54:20

liten madicken ♥


baseball jacka
polarn
mössa polarn
klänning h&m
kofta strumpisar polarn
skor converse

som så många gånger så svidade engla om innan vi kom utanför dörren igår. den outfit som dagen började med var inte rätt. klänningen var för kort? tyckte engla .. haha.

hon har mycket tankar och tycke om kläder, hur de ser ut, hur de är och kanske speciellt hur det känns! just nu så vill hon köra look a like på madicken så det funkade tydligen inte med detta riktigt då.

"mamma, nu är jag på pricken lik! bra att vi hade hårband .." sa engla när hon svidat om. visserligen var det hennes dag att välja kläder men jag brukar säga ifrån när det ska bytas om femtio gånger men igår orkade jag inte med tjaffset. ibland får man välja sina duster och denna hade ja ingen lust att ta. fin var hon i alla fall :)


onsdag!

2011-04-13 | 07:38:30

ranunkel på vårt köksbord ♥


också ännu en natt av mardrömar. vad är jag inne i för en period? brukar ofta komma ihåg vad jag drömmer men det var länge sen jag drömde flera mardrömar på raken. gah! man sover så fruktansvärt dåligt med all oro.

well, idag är en ny dag! även kaffet får regera denna morgon! efter jobbet idag så ska nova, nikki och jossan komma förbi och ha playdate och äta middag. blir nog någon utav linas matkasse middagarna eftersom christian har fotbolls träning för knattarna ikväll och äter väl någon pasta med kyckling innan. 

vad sägs om indonesisk köttfärslimpa med gurk-fraiche och ris? eller fisksoppa med saffran och tomat? hm .. denna veckan var det lite väl knepiga saker för barn. engla brukar vara pigg på att smaka men jag vet inte  vad nova eller nikki tycker? fisksoppa kanske .. från prata ihop mig med sis, sen med risk för mc d dricve thrue :)


liten dagens!

2011-04-12 | 11:36:00

klänning h&m
blus h&m
strumpisar polarn o. pyret
skor converse

mardrömar

2011-04-12 | 08:22:38

engla och nova i somras ♥  mkt härligar än mina drömar


kaffe och fillimpa för min del, engla har hällt i sig en välling och ätit yoghurt. så långt har dagen fortlöpt här hemma. inatt har jag sovit totalt värdelöst och drömt mardrömar - om spöken, och har inte alls kunnat sova speciellt bra. ursch! var länge sen jag drömde på det här settet förut och de va inget ja såg fram emot.

när jag drömer mardrömar brukar de oftast handla om döden .. inte spöken som i detta fallet. när jag vaknade var klockan 02.43 och jag kallsvettades och la mig nära c (som förövrigt bara flyttade sig längre bort) och kunde inte somna om. sen har jag legat halv vaken hela natten. kändes inte helt hundra när klockan ringde vid 6.30 .. blev att snoosa en halvtimme innan jag stapplade upp. nu ska ja hälla i mig mer kaffe.


vitsippor

2011-04-11 | 21:12:46

älskade älskade blommor we ♥ you


utanför våra fönster så har små blommorna lyckats ta sig fram trots att snön gav vika för inte alls så länge sedan. förr förra veckan kikade ja och engla ut genom hennes fönster varje morgon för att se om snön försvunnit. varje dag så hade den glidit undan mer och mer och nu är den helt borta! barmark och blommor, åh!

i maj förra året så plockade jag och engla vitsippor utanför vårat hus, uppe i skogen. skogen ligger bara med en cykelväg i mellan och på våren och sommaren är det helt fantastiskt!

det blir liksom som en matta av vitsippor och idag hade jag o engla tänkt haffa dessa men tji fick vi! inte en enda vitsippa har kikat upp .. vi får hålla tillgodo med dessa så länge men de är inte lika kul när man inte kan plocka.

jag längtar efter att engla kan springa runt hust och komma in med små buketter. förra året gjorde jag dock missen att ta in hennes maskrosor på bordet. big nonon! vi hade små kryp överallt. fy!


my boyfriend the racer!

2011-04-11 | 20:46:33

porche gt3 med universal digest loggan


i lördags åkte c till gelleråsen för att ladda inför ett porche sports cup test som ägde rum igår. c har ju hållt på med racing i flera år men han har aldrig kört en hel säsong på det settet som han ska göra i år. han ska köra alla race som är i sverige för porsce sports cup och jag ska vara där och hejja kan jag lova :)

här om dagen när vi satt och åt middag hemma och vi började prata om just detta så säger engla "men christian, när du raceat .. har du en show då, efter?" hihi. mja inte riktigt .. engla kopplar väl till sin funky kidz dans där de har en show efter avslutad termin. vi förklarade att c kör för att tävla och vinna pokaler :)

iaf så var det en grymt härligt dag igår med sol, varma vindar av och till och c körde grymt ♥ man är alltid lite nervös, även om det inte var tävling denna gång utan bara ett test. saker kan ju ske iaf ..

om man ville fick man åka med i bilen så c sponsorer åkte med och några andra. jag höll mig, haha. fasiken jag har bara åkt med en gång och det kan jag lova er att det räckte! jag skrek och härjade! så jäkla läskigt!


frisk luft!

2011-04-11 | 17:55:28

efter en hel dag inomhus i os ifrån ajax och divers rengöringsmedel så tog jag och engla oss ut en sväng nu på eftermiddagen. har fått flera sms idag om att "åh nu är det vår +15 .." kul när man har en miljon saker att ta tag i och styra upp. efter lite övertalning så fick iaf engla med mig ut och gunga och klättra i klätterställningen.

det finns massor av bra parker här i närheten och engla älskar att gunga i någon sorts korggunga som finns nere på vår gård. på gården brevid har de dock just klätterställning och de är där det händer enligt engla!

vi träffade en liten albin och hans mamma där och engla och han jagade varandra och hade tävling om vem som var längst och vem som nådde vem här och där. haha, ungar! nu sitter vi dock inne igen och jag har lagt mig raklång i soffan med datorn på magen och how i met your mother på tvn. linas matkasse, var är du!?

det kan bli lite tradigt på måndagar när kassen ska komma. den kommer nämligen mellan 17-22 .. kul för de som får 22 .. då sover jag typ! den brukar komma 18 - 18.45 .. jag håller tummarna. orkar inte börja med annat ..


utanför vårat fönster börjar blommorna kika fram åh!


engla ♥

2011-04-11 | 17:34:11


baseball jacka polarn o. pyret
strumpbyxor
polarn o. pyret
klänning h&m
mössa , ballerinas h&m

moodboard!

2011-04-11 | 16:15:33

ranunkel rosor vindruvor jordgubbar & min älskade unge ♥


förra veckan var det tulpaner, jordgubbar, ranunklar, gardiner och kuddar på moodboarde och denna vecka, efter handling, så ser den ut så här! imorse rök förra veckans blommor och jordgubbarna är för länge sen slut. nya gubbar, nya tulpaner och denna veckan rosa rosor. har även fyra ranunkel kvar sen förra veckan :)

"mamma det är så onödigt .. vi har blommor överallt, det kostar jätte mycket pengar! och sen dör dom bara .." ja jag förstår tankegången engla har när jag springer runt och snittar blommor till höger och vänster men va sjutton, blommor gör hemmet! så är det bara. visst kanske man inte behöver vara extrem som jag .. men ja ..

idag hade de spanska jordubbar för 20 kr på ica och även superpris på vindruvor som blivit en riktig favorit frukt här hemma. jag tycker spanska  gubbs är sötare och godare än allt var hollendska och tyska är.. o ofta billigare!

nu smaskar vi gubbar och jag njuter av en liten omöblering av hemmet. i all hast bytte jag plats på en 'bokhylla'  i vardagsrumet och englas skrivbord. skrvibordet är min mormors gamla och engla kan inte öppna det själv så nu fick jag nog och satte in bokhyllor med lådor i :) härligt med tillgångar i hemma miljön, haha. nu ska jag städa av köket sen är jag faktiskt klar med min todo lista, linas matkasse är vad som väntar på sig!


engla @ lindex

2011-04-11 | 12:55:39



fröken blommig tittar fram hos lindex just nu ♥


måndags planer!

2011-04-11 | 09:46:03
världens bästa unge

  • lämna på dagis
  • tvätta
  • jobba
  • städa - moppa - dammsuga
  • hämta på dagis
  • tvätta mera
  • handla
  • vänta in linas kasse

 

 

igår kom mitt lilla ♥ hem igen. fredag - söndag har spenderats hos hennes pappa med aktiviteter och skoj. nu är det back to reality och min tanke var att engla skulle vara hemma med mig idag. vid närmare eftertanke så kändes det som att det kanske var roligare att vara på dagis några timmar än att städa med mig?

förra måndagen när jag körde storstädning, måndagar is the d day, så var engla hemma och det är en hel omöjlighet att vara lika effektiv som när hon inte är hemma. blev istället en liten sovmorgon och sen dagis. skönare för fröken att komma hem till ett glänsande hem och en tillgänglig mamma :)

planen ser ut som överskriven. vad tror vi? får jag ihop min dag? åh det känns lite tveksamt eftersom jag ligger på nr 3 just nu .. har jobbat lite och stökat undan och försöker samtidigt hoppa till nr 4 .. in i gamet nu!

Lina Linnéa

2011-04-11 | 09:10:49


lina linnéa ♥

i lördags döptes kims och johans lilla lina. jag har varit på några dop i mitt liv men jag har nog aldrig varit med om en liten som inte säger så mycket som ett knyst. visserligen en napp som stopkloss, men åh vad duktig hon var! jag sprang runt och fotade lite här och var, grät en skvätt, mumlade trosebekännelsen och njöt. 

varför gråter jag alltid i kyrkan? vad det än må vara. dop, bröllop, när mina konfirmander konfirmerades (för er som inte vet har jag varit konfaledare, innan och när engla låg i min mage) gudstjänst - you name it!

jag blir alltid blödig och denna gången var det väl mer befogat än någonsin. när kim läste en dikt för lina med ord som att hon alltid ska finnas för henne och att de är ett under att få vakna upp med henne så brast det så smått och kameran skakade i mina händer. lilla fina du att du finns i alla våras liv är fantastiskt och en gåva


för två år sedan

2011-04-10 | 19:28:00



igår var det 2 år sedan det hände .. de man aldrig ville skulle hända skedde fort men motstridigt. du är saknad, älskad och alltid närvarande i våra tankar. fina farmor & gammelfarmor. vi saknar dig ♥



2009 04 09

"Det var i lördags. Jag vaknade av att min systers telefon ringde och jag vet att det var något i hennes röst som gjorde att jag flög ur sängen och upp. De hade ringt från sjukhuset och sagt att farmor var sämre. Hon hade under natten fått ont och blivit mattare. Jag, min syster och mamma åkte in direkt och satte oss vid farmors sida. Hon sov djupt på morfinet hon fått tidigare på morgonen. Hon låg stilla och andades tungt och rassligt i syrgasmasken. Efter en stund kom även min farbro Johan.

Vi satt och små pratade, skrattade och ibland satt vi under en talande tystnad. Farmor vaknade några gånger och såg på oss med tindrande ögon och leende läppar. Hon tog oss var och en om ansiktet och såg liksom igenom oss. Jag tror hon såg vår oro och smärta och log för att lugna. Hon talade sluddrigt och inte riktigt förståligt. Precis när morfinet släppt något och farmor blev något vid medvetande så gick jag, Josephine och mamma ner för att köpa lunch och för att ge Johan en stund ensam med sin mamma, min farmor. Han berättade senare att han hade fått sms av min pappa som hade skrivit och bett honom säga till farmor att han älskade henne, så hon förstod. Hon förstod och hälsade samma sak tillbaka. Efter någon timme fick hon mer morfin som gav henne stilla sömn.

Vid sjuttontiden åkte mamma. Vi tre satt kvar, liksom vakandes. Vi visste alla vad som skulle ske men inte när och inte hur. Precis som Johan sa senare, efter, man trodde man skulle missa det, ögonblicket. Men det gjorde vi inte, inte på långa vägar.

Plötsligt ändrades andningens rytm och läte. Jag och Josephine ryckte till och Johan la ner sitt korsord. Tiden var innen och vi alla visste. Vi satte oss tätare omkring och jag höll krampaktigt om farmors ben. Tårarna sprutade när jag plötsligt kom till insikt och vad som faktiskt höll på att hända. Farmor, min farmor höll på att lämna oss. 

Det tog fler, flera andetagen innan hon gav med sig och släppte taget. Innan hon tillsist blev tvungen att ge sig av. Vi grät alla tre och jag böjde mig över det stilla ansiktet som äntligen fått ro och sa "farmor vi älskar dig". Jag vet att hon hörde, men nu från en plats över oss.

Älskade farmor. Kärleken är obeskrivlig liksom smärtan"

idag är ingen vanlig dag ..

2011-04-09 | 10:07:21



.. för det är linas dopdag

vi har sovit hemma hos chistians föräldrar i natt för att passa deras hund men nu har vi kommit hem. jag har försökta röja det värsta (det ser ut som en svinstia) och nu ska jag pilla i mig lite frukost innan jag ska iväg till solna och möta upp maja för en lunch dejt och lite fixande och trixande inför eftermiddagen.

vid 14 är det dop dags! lilla lina ska döpas! kyrkan ligger i solna och vad jag förstod på kim så kommer de ungefär 80 pers!? sjukt. många som vill komma och se på och vila ögonen på denna lilla godsak, såklart!

tror jag bestämt mig för kjolen men inte vilken färg :) jag har nämligen den fast i mörkblått också. förövrigt för er som undrat så kommer de från h&m för ett par år sen om jag inte missminner mig.


på mina läppar

2011-04-08 | 14:16:29

rött vs rosa?


jag är en riktig röda läppar tjej, om man kan säga så? jag älskar det och har en mängd läppstift i olika nyanser. nu när jag och lisa var i london så hittade hon ett super snyggt läppstift, håll i er nu, i rosa! rätt otrippat och jag kan inte bestäma mig för om jag tycker jag ser ut som en bimbo eller om det passar mig. vi köpte såklart ett varsitt. topshops smink var det förövrigt och hej dundrans vad mycket härliga färger de hade.

det kan vara svårt med rosa när man är blond, mitt tycke. det blir rätt lätt stämplat om man inte gör det med någon form utav 'stil', jag är väldigt defus. jag känner det själv. well, frågan är om jag ska köra på bimbo varningen eller det säkra kortet rött ikväll? somsagt så blir det vin i stan med big sis om någon timme :)

för övrigt så blev jag sjukligt sugen på de där lite 'korare' håret just på detta settet, lite slickat, härligt blont med utväxt. jag älskart!


reunion!

2011-04-08 | 13:30:26




underbar underbara sommar ♥

i juli förra året så åkte jag och engla upp med ett gäng av våran kvinnliga del av släkten upp till landet, i dalarna. vi var där några dagar och åt god mat, lekte, badade, drack goda viner och njöt. barnen älskade det och de blev liksom som en tillbaka blicka från mina småbarns år. ni kanske kommer ihåg att jag skrev om det?

i år kommer vi inte få ihop något sådant men där emot så har mamma och min moster nina mailat och haft sig för att få ihop en middag med allihopa - dock inga kids. och nu har the d day kommit så ikväll ska jag iväg till liljeholmen och äta gott och skratta högt. det brukar bli så med min härliga släkt ♥ först vin i stan med syster!


lilla söta ♥ mitt

2011-04-08 | 12:01:39



hängselbyxor mini rodini
randig tröja h&m

igår var det englas dag att välja kläder och då blev det som så många gånger strumpbyxor, orange po.p kjol och en lila blå randig po.p tröja. jag försöka redan då få henne att välja denna nya lilla skapelsen men engla var inte alls med mig på banan och körde sitt race - som sig bör på hennes kläddag, såklart!

idag iaf, mamma-väljar-dag, så plockade jag fram nya stassen och engla var smått motstridig "mamma snälla, jag kan väl ha en klänning under?" ehum, nä? jag tog fram "de är min dag, jag lägger mig inte i på dina dagar" kortet och då åkte den på och oj så fin hon är i den, kan inte riktigt smälta det :) min stora hängsel tjej ♥


friday it is!

2011-04-08 | 11:46:02


inatt var inge bra natt alls. christian väckte mig någon gång efter midnatt då engla gick runt i lägenheten, sovandes och ner kissad :( ja flög upp och in på badrummet där jag inte kunde få kontakt med henne utan hon stod bara och kissade, sovandes. stackars ♥ jag vet att ja också gjorde några galna sådana saker som liten. 

imorse förnekade hon det hårt tills hon plötsligt "åh men juste ... nu kommer ja ihåg" så hon måste ha vaknat till någon gång där inne i badrummet när jag började tvätta henne. sötnosen! det var väl egentligen mitt fel eftersom vi slarvade med att gå på toaletten innan hon somnade, dumt, men man lär sig.

idag är jag hemma och har jobbat med budget och massor av annat som aldrig blir av när man är i butiken. det är svårt att motivera kontorsjobb när det finns en butik med kunder som behöver hjälp och vill disskutera :) då kan det vara till nytta att ta en hel dag någon gång ibland och bara beta av, allt! och nu börjar det likna något!

psst ... har ni sett?


morning glory

2011-04-07 | 08:20:59

lilla finaste ♥ mitt


igår kväll var jag bokstavligen helt slut! jag satt mest och hängde i soffan medans engla kikade mysteriet på greveholm och gjorde som hon alltid gör nu för tiden, väljer ut en karaktär och står framför tvn och spelar denna. hon följer rörelser och mimar, så jäkla sött! igår sprang hon runt me fleece inne och spelade melitta :)

redovisningen igår gick super, men de tar musten ur en med alla spänningar och såklart lite nervositet! därav var jag totalt klubbad på kvällen, ingen rolig sambo alls. som tur var så var engla en liten ängel och la sig snällt vid åtta tiden och somnade på studs! jag älskar när det är så. och jag gjorde likadant :)

nu ska jag sminka mig och sen blir det för christian att köra oss till dagis och jobb. kanske jag snart borde skaffa körkort? vad härligt det hade varit! vad tyckte ni föresten om hängselbyxorna? keepere? engla gillar skaprt.



2011-04-06 | 19:08:51



hängselbyxor mini dorini
blus h&m

dopdags!

2011-04-06 | 18:24:54

längtar efter sol, värme och svala kläder


sist jag var på dop var för två år sen. de var lilla alexia som skulle döpas så jag och c åkte till uppsala för att få vara med :) det var super fint, vädret var på toppen och lilla a var en solstråle - om hon inte sov! detta var i juli och vädret var extremt mycket mer pålitligt än i dag.

nu känns de extremt nyckfullt och det kan lika gärna snöa och vara minus grader eller sol och +15'c på lördag när lina ska döpas ♥ jag känner att jag har lite klädtorka .. vad ska man ha på sig? troligtvis så är det just vädret som gör att jag hamnat i en 'jeans och tshirt' svacka .. det är tröttsamt, oinspirerat och jag gillar de inte alls!

kanske jag ska våga damma av den här kjolen och låta den komma ut på vädring på lördag? jag kan köra på lite mer stängda skor och min skinnjacka från zara. skulle de vara något tro? åh ja vet inte ...


tisdag kväll

2011-04-05 | 20:41:56

mina fina ranunkel i vardagsrumet, åh!


ikväll är jag ensam hemma. lite skönt men också ovant, hur ofta är man det nu för tiden? en sexåring och en sambo som slutar vid lunchtid. jag har aldrig varit bra på att "vara med mig själv" men ikväll har jag en massa jobb att stöka bort och fixa med. jag har somsagt halvårsavstämning imorgon och de måste vara tiptop me allt!

det värsta med att vara själv är att jag tappar allt vad mat heter. jag tröck in en sen lunch vid 14-15 tiden och sen dess har bara ett glas vitt passerat strupen. sådär va?

ska räkna ut de sista nu och finlira med mina anteckningar, sen blir det how i met your mother i sängläge och läggdags. eller ska jag försöka äta något innan .. jag kommer väl vakna med halv tarmvred annars. night


stövlar!

2011-04-05 | 19:13:28



ja jesus! nu har äntligen snön börjat försvinna och faktiskt förvånatsvärt stilla? kanske har vi sluppit de värsta slasket och leran bara för att allt vad väder och vind heter har varit så otroligt utdraget. vad vet jag. engla har iaf fått sig ett par nya stövlar då hennes hela tiden är på dagis när det behövs hemma och hemma när de behövs på dagis, ja ni vet nog själva senariet.

i år fick faktiskt polarn o. pyret en riktigt fin regnserie med regnkappa/jacka, stövlar, gallon byxor/vantar/hatt. ett sett går i gult de andra i rosa och de sista i brunt - hur fint?

i höstas när engla behövde ett par gallonisar (att dra över ytterbyxorn vi extrem gegga, jag är ingen förespråkare av gallon ska ni veta) så vägrade hon röda och blå, som vi har som bas på jobbet. o ja eftersom de inte är något plagg som fyller någon annan bra funktion (enligt mig) än att gegga i så lät jag engla välja.

hon valde rosa på lindex. vad trodde jag? och nu känns det faktiskt lite bittert att dessa sett kom in hos oss. de är faktiskt snäppet finare .. dumt! men i vilket fall så använder vi mest funktionskläder spm ytterplagg så det är inte hela världen. det blev iaf nya stövlar i förra veckan från po.ps serie och oj, dom är poppis ska ni veta :)


MINI RODINI ♥

2011-04-05 | 18:07:35

hängselbyxor från mini rodini


lisa mmsade en bild på den här lilla tjejen till mig för några veckor sen och sedan dess har jag inte riktigt kunna få dessa ♥ hängselbyxorna ut mitt huvud! inte heller blev det bättre när jag var på nk förra veckan och klämde på dem irl. åh! de är helt fantastiska och om jag ska vara ärlig så funderar ja på att köpa hem dem imorgon.

somsagt så ska ja in till stan och när man hittat något man inte kan glömma så ska man köpa det? är det inte så de är sagt? haha. kanske inte .. dock så funderar jag på vad engla kommer tycka om dem ..

bu eller bä? jeans är inte en höjdare  här hemma så hon kan verkligen tok rata dem men å andra sidan så är det ju en ♥ mage och de kan väl en snart sex åring inte tacka nej till? eller är det bara mamman som inte kan de?


PUB i tunnelbanan!

2011-04-05 | 17:08:33

plåtning för ett par veckor sen!


förra veckan var jag inne i stan på möte. här där vi bor har vi juh enbart pendeltåg och ingen tunnelbana (tacka gud för det, jag får klastrofobi i dessa!) så när jag och maja tog rulltrappan ner så vände jag blicken mot väggen och hej hej där satt engla :) kommer ni ihåg, det bara var ett par veckor sen hon tog dessa PUB bilder?

nu är de iaf uppe men jag har inte haft chansen att komma förbi en ny skylt (har god lust att plocka ner en) jag hoppas jag ska hinna förbi en t-bana imorgon när ja ska in på halvårsredovisningen och workshop på hk.

har någon annan än ja sett dessa pix?


påsk

2011-04-05 | 15:13:45

igår betalade jag äntligen biljetterna till gotland inför påskhelgen. det var verkligen på håret att jag ens fick tag i några biljetter övehuvudateg och inte blir det bättre om man förlägger fakturan .. har aldrig hänt förr men någon gång ska väl vara den första! vi har ett lite virravarr hemma nu. känns som jag skulle behöva ha semester en vecka eller två för att hinna styra upp ordentligt och ha koll på var sjutton allt finns och är .. tänk att de alltid blir så?

iaf så är den betalad och vi åker den 20/4, onsdagen innan skärtorsdagen, och stannar till måndagen! ska bli helt underbart skönt att komma iväg till ön igen och träffa älskade lilla bror (hm de pratas om att han är rätt stor .. fyllda 7 och allt!) pappa, marie och ulrika. sen ryktas det om att farbror med familj ska komma över helgen också!

vilken släktfest :)
kommer att bli fantastiskt!

när vi ändå pratar sommar semester inlägget innan så har jag tänkt att kör 1x1 vecka för egen del på gotland och 3 veckor på raken för englas. vi åker nog ner vecka 27 och sen när jag jobbar vecka 28 så är engla kvar tills jag kommer ner igen till vecka 29! åh nu håller jag tummar och tår på en fantastisk sommar, tillskillnad från förra ...

engla vid ar i somras ♥

bokat och klart!

2011-04-05 | 14:49:52


42'c är aldrig fel inte heller sol & bad ♥

 


nu börjar semestern äntligen ta form och resor och planer har börjat förberedas :) jag och jeannine satt länge och disskuterade spanien igår och hur underbart skönt det var där förra året när vi körde en liten sista minuten och åkte till alicante och jeannines mormors hus. och nu hörrni! nu är det bokat och klart för denna sommar också :)

vi har pratat om det innan men för ett par veckor sen så gjorde vi slag i saken när biljettpriserna fortfarande var sjukligt låga. tror jag betalar ungefär 2500 kr för flygresan för både mig och engla, helt sanslöst! engla går ju för nästan fullt pris nu eftersom hon börjar bli så stor så det gäller att passa på när det är bra pris!

vi kommer åka ner vecka 34, det blir en sen resa innan skola och jobb sätter fart på riktigt. jag gillar tanken på att förlänga sommaren, ha något att längta till. vi har bestämt att vi delger tjejerna i juli, kanske på englas födelsedag? för att undvika väntan och tjat! det kan bli en härlig blandning av frustration och "men när är det augusti!? när!?" om man talar om det för tidigt. sist sa jag det dagen innan, haha, man får inte vara dum inte!


F - kryssning!

2011-04-04 | 19:42:38

redlips are hot!


nu har jag gjort 'vuxen' premiär på en finlandskryssning! ja vad ska jag säga? klientelet, bitvis, är kanske inte det bästa (men något av de mes underhållande jag sett) och inredning kan vara det fulaste någonsin. men! det finns alltid ett men. jag hade min två fina fina tjejer med mig och bättre än så kan det knappast bli?

vi åt smarrig middag beståden av marulk från á la carte menyn, drack gott chablis vin och snacka skit. det blev drinkar i trubadur baren med dans till hotel california, ölkastning, tryckardans till kvällen sista låt, vin vid klockan 5 och nattamat som borde ha kallats tidig frukost :)

vad ska jag säga? med linda och lisa kan det mesta bli bra och allt blir inte bättre än vad man själv gör det till! mest troligt är att det kommer dröja till nästa kryssning .. men inte lika många år som sist , ja lovar linda ♥


playdate

2011-04-04 | 18:47:03

söta tjejerna ♥


nu på eftermiddagen vid 15.00 så kom jeannine och junie och hämtade oss för en lite playdate! dom bor inte alls många meter ifrån oss men en lite skjuss dit blev det och en promenix med lekstop hem :)

barnen lekte och klädde ut sig till prinsessor och hade cirkus och jag och jeannine drack kaffe och åt saffransbulle. var länge sen vi träffades så det blev catch up förr oss, alltid mysigt. engla och junie leker så sjukt bra ihop, det är härligt att se. ibland hör man lite arga röster men de är inte ofta någon ropar och behöver hjälp, stora tjejer ♥


moodboard!

2011-04-04 | 15:12:46

jordgubbar rosa ranunkel tulpaner blommor inredning ♥


igår kväll var det liksom tjock dimma utanför vårat sovrums fönster. det riktigt ångade från marken när vi skulle gå och lägga oss. det ger en sådan mystisk känsla. det kan jag inte säga att dagens (eller iaf eftermiddagens) sol har bjudit på! jag har fått riktigt vårkänslor idag med +10'c och allt, nu vill ja har bort all snö och gruset!

jag har varit iväg en sväng till hk på möte på morgonen idag, riktigt spännande saker på g ska jag säga er :) you will see ... och efter så tog jag vara på att jag faktiskt var i stan - helt själv, strosade och shoppade. somsagt så har vårkänslorna nått mig och det blev ett rejält varv vid hötorgets blom och frukt stånd.

ranunkel, tulpaner och liljor blev inhandlade. och vad kostar det? ingenting i jämförelse mot blomsteraffärer eller ica för den delen. 120 gav jag för 20 rosa ranunkel, 10 vita tulpisar och en kruka liljor. underbart!

gick även en sväng förbi h&m home och köpte nya gardiner till vårat sovrum, mitten bilden till vänster. sen blev det även kuddinköp på indiska! blommor i all ära och nu kan det vara en smärre överrepresentation av detta hemma hos oss .. hm .. jag gillar det dock men jag kommer säkert gå att plocka bort och ha mig snart, haha.


hejdå!

2011-04-01 | 15:29:34

nu är väskan packad med diverse kläder och skor .. såklart kan jag inte bestämma mig! jag fungerar så, det gå inte att jag ska planera vad jag kommer känna för ikväll. hur skulle det se ut? om jag tänkt att jeans blir bra också bli jag glitterbyx sugen? ja jag har glitter byxor och ja dessa är med mig, haha!

har varit massage och knäckning av ryggen idag - herregud vad skönt och behövligt! "det är som sten här" sa han och masserade nacken .. hm weird? jag som inte alls känner mig spänd, ts.

nä nu ska jag klunka i mig det sista kaffet, fixa klart håret och lägga på ett par röda läppar så ska väl detta blir bra? ja, jag tror det .. trots dåligt väder och kanske en vind eller två så är jag där med två av mina bästaste bästa ♥ kryssning here i come! :)


ytter stass!

2011-04-01 | 14:53:20

nu går engla klädd på detta viset + skalbyxor på dagis


nu har vi nog köpt upp oss på allt vi behöver till engla peng inför våren :) jacka, byxor, mössa, vantar och både stövlar och andra skor. känns alltid skönt att vara ute i god tid, även om våren tycks vänta på sig. det är ju ultimat med skalkläder i dessa väder och vindar. man ska akta sig för att låta barnen gå klädda i hel fodrade kläder!

på morgonen ligger tempen omkring 0'c till någon + och visst, då är det lätt att tänka att det är bra med helfodrat. men! när solen är uppe på eftermiddagen så kan det gå upp flera grader och då svettas de stackarna på dagisgården. jag klär engla i vindjacka med vindfleece (lätt att ta av till eftermiddagen) och vindbyxor och enbart en strumpbyxa.

på fötterna tog jag för första gången stövlar imorse - sprojlans nya och allt! och de fungerade utmärkt med en tunn ullstrumpa. jag kör helhjärtat på lager på lager och jag tror vi alla ska försöka börja tänka lite mer så, för barnensskull. man leker och har roligare i kläder man slipper svettas och/eller frysa i.

nu till dagens ultimata shoppingtips! polarn o. pyret kör halva priset på vinfleece när du handlar en skaljacka. detta är enbart under helgen , from idag, och bör utnyttjad av er alla som inte hunnit köpa upp er ännu :) somsagt, våren låter sig väntas på men snart är den här. åh!


obs! dock är detta erbjudandet enbart i butik, ej e-butik.


då var de dags.

2011-04-01 | 08:56:36
mäh!
var är du vår?


jag förväntade mig att få vakna till sol idag, jag ska ju för sjutton ut och åka båt och allt! sol = minskad risk för blåst och gung. har jag fått för mig. förutom det så ska jag hinna med att lämna av engla på dagis, åka på massage och sola. hur härligt? en vanlig fredag med andra ord, haha!

engla sitter och klipper i gammla ballonger och jag funderar på vad jag ska packa ner för kläder till kvällen. ni har kommenterat om knull-kryssning och lantis-pub feeling? .. ja då vet jag inte om jag ens passar in? jag får slänga ihop något casual som inte är för utstickande, kanske. det är mest jag. nu är det i alla fall bråda dagar här! later!

här om dagen sken solen och conversen gjorde entré!

glassar!

2011-04-01 | 08:39:19

glass i stora lass på en happy girl ♥


när vi körde vår lilla shoppingtrip här om dagen så passade vi på att ta en tur förbi jobbet och köpa upp oss på bland annat vantar, mössa och stövlar!  och såklart dessa strumpisarna måste jag bara visa er. det har funnits ett tag och jag har egeneltinge aldrig tänkt på dem till engla men hon blev blixt förälskad :)

vem gillar inte glassar? haha. jag gillar strumpbyxor med mycket färg i för det gör det lätt att ta upp på överdelen och kjolen. kanske inte att det var helt optimalt med denna blusen till men hey, engla gillar de och de är hon som har de på sig! jag har verkligen ombärderat mina tankar kring kläder och engla har faktiskt börjat påverka mig med sina färg explotioner och missmatchningar till förbannelse. det är så bra sagt - låt barn vara barn!

glassstrumpbyxor polarn o. pyret