todays two

2009-04-29 | 07:40:50


En dag men noll inspiration. Vi ska straxt ta oss till dagis och sen ska jag in till Gallerian och jobba. Tror det är väldigt annorlunda att jobba i en stads butik än den som jag vanligtvis jobbar i. Tempo mässigt så slåt nog Gallerian oss med hästlängder, hehe.

Ciao!


(tröja från Indiska, byxor från H&M, till det blir det kavaj och heels)


tisdagen

2009-04-28 | 22:55:35



Herre min get vad trött jag är. Känner mig helt matt i huvudet och totalt orkeslös. La mina sista krafter på inventeringen ikväll bara för att vi skulle slippa stå där halva natten. Blev en kort men intensiv kväll med andra ord.

Blev super glad idag när det kom in en tjej på jobbet som berättade att hon läste min blogg, fy sjutton vad man uppskattar sådant! Mer feedback tack, haha. Blev riktigt uppmuntrad i den annars rätt så slätstrukna och gråa dagen, super tack för det!

Imorgon blir ännu en intensiv dag. Ska jobba i Gallerian nämligen, hoppa in lite extra. Direkt efter det är det personalmöte i Stinsen och jag kommer känna mig mest som en jag-vet-inte-vad som slängs hit och dit, men det är engångsföreteelser, man får se det för vad det är.

Engla min sussar som en liten gris i sin säng. Mammas stora kärlek! Nu ska jag skänka min vän Lina, på andra sidan Atalnaten, många varma tankar, kramar och pussar. Saknar henne och det gör ont att det gör ont.

puder

2009-04-28 | 08:16:38

'


Godmorgon. Sitter i skrivandes stund och äter frulleburre med Engla. Mysigt! Är dock helt slut då jag och L bestämde oss för att gå på sista bion igår och se The reader, förövrigt en väldigt gripande och fin film. Men det blev lite sent och nu är jag seeeg. Men men, bara upp på benen och bege sig till jobbet.

Igår köpte jag den här bustiern och ett par korta strumpor. Bustiern kikade ja på när den precis kom in men den minsta storleken var/är förstor men när den gick ner på rea så kom jag fram till att jag faktiskt kan sy lite och fixa så kommer den sitta som ett smäck.

Hoppas ni får en fin dag. Jag känner redan hur pollen har letet sig upp i min näsa, Fan.

todays five

2009-04-27 | 17:49:29






Klänning ny från H&M, jacka Gina tricot, skor topshop, glajjer H&M, väska asos och datorfodral Ordning&reda.

Åh. Önskar lite att jag hade skippat strumpisar men ja trodde det var kallare. Hm, tji fick ja.

nattlinne/klänning

2009-04-27 | 15:56:07


po.p

Den här dagen måte vara den lugnaste på år och dagar. Jag vet inte var alla människor tagit vägen, precis vid löningen och allt. Hm. Fast det ör nog det finas vädret som lockar mer än att gå i butiker, precis som i helgen. Jag har iaf gjort ett litet inköp i butiken dagen till ära. Det fick bli nattlinnet som jag gick och kikade på i förra veckan. Jag kommer dock ha det på Engla som klänning! Tycker det är synd att inte använda ett sådant fint plagg mer än i sängen. Haha. Finns även en tshirt med shorts till pojkarna i samma färg och mönster.

leo

2009-04-26 | 21:45:58
Här om dagen när jag och L gjorde staden så fann ja denna fina sjal inne på indiska. Så himla fin med toffsar vid ändarna. Den fick såklar följa med hem och användes direkt!


Indiska 99.50:-

todays four

2009-04-26 | 18:02:15

 


Det tar lite på krafterna att jobba en solig söndag. Man går enbart och längtar tills man slutar och blir grön av avund på alla människor som glider in i shorts, linne och solisar. Känns verkligen som att alla kommit in till butiken idag enbart för att man upptäckt att alla kläder från föregående sommar är på tok för små och lådorna ekar tomma på sommarkläder. Det har köpts kepsar, solhattar, klänningar och solkläder för hela slanten!

Nu blir det snart thai mat här. Är kalas hungrig, blev bara lite yoghurt till lunch. Nej ni, nu ska jag ringa min lilla Plinga och se hur hennes dag varit, way better än min antar jag.

T-tröja, ny från H&M trend, byxor acne, sjal ny från indiska, skor topshop och solisar rayban.

Söndag

2009-04-26 | 11:00:40
Åh. Ännu en dag med super fint väder. Jag hann faktiskt med flera timmar ute i solen igår, satt och läste i en solstol tills boken var slut och det var dags att göra sig redo och fin. Jag, C och Jonte åkte in till Cirkus och gick på en föreställning som heter Elvis som spelas av utvecklingsstörda människor, dock inte enbart. Men fy sjutton va roligt det var och så underbart härligt att det finns människor med den självdistansen så de kan bjuda på sig själva på det där viset. Verkligen att rekomendera!

Idag blir det jobbe jobbe. Sitter här och väntar på öppning. Jag ska till mestadels inventera men såklart också vara ute i butiken. Vi har fått in ett super sött nattlinne samt randiga tröjor som jag suger lite på om jag ska köpa till Engla. Hon har översvämningen hemma av kläder, men jag får fasiken aldrig nog. Haha.



en dagens?

2009-04-25 | 18:13:37



Har aldrig riktigt tyckt att det varit kul med att lägga upp outfits och liknande saker men nu, nu när våren kommit och man har sluppt att byllsa på sig etthundrafemtielva lager så börjar jag faktiskt känna inspiration och tycka att det är kul att fota och visa er hur jag klär mig osv.

Tycker ni det är kul med dagen? Eller är det överskattat?

mig har jag iaf en ny kjol som inhandlades igår på H&M för rea priset 149kr, det är organic cotton och den är sådär fluffig och härlig. Till den har jag en urgamla indiska tshirt, bara ben och rayban solisar. Armbanden är från Marc by Marc jacobs samt primark. (Och ja, jag hade skor på mig till och från jobbet, haha)

dresses

2009-04-25 | 15:30:15



Här om dagen var jag inne på Gina Tricot och kikade. Dom hade som så många andra butiker just nu, rea på lite krimskrams och kläder. Till min glädje hittade jag denna klänning som ja provade och faktiskt var nära på att köpa för hel pris men som tillsist fick stanna i butiken. Nu hängde den där och kostade ynka 49kronor och fanns även i pärloemovitt. Åh! Blev lite små lycklig och köpte såklart bägge. Gå in o kika vett ja, fanns faktiskt lite fint.

sunny days

2009-04-25 | 09:58:19
Va trevligt för er alla som ska vara ute idag. Njuta av det vackra vädret, strosa i staden, ligga på en gräsmatta eller ha picnic. Själv sitter jag på jobbet, kom två timmar för tidigt och har fått räkna om varenda lite bankning bara för att folk strulat till det. Argh! Känner mig helt seg i huvudet (kanske martinin igår?) och har ingen lust att sitta och räkna för att folk inte har vett att göra rätt från början.

Oj vilken start på den fina dagen för min del va? Jag hoppas faktiskt att jag ska få sluta lite tisigare idag så jag kan få lapa lite av det sista soltimmarna. Imorgon jobbar jag ju igen..



Igår var jag så här fin när jag strosade med Liza i staden (se inlägget innan). Dock så hade jag en liten tanke på att köra samma byxor idag men den tanken flög ut genom fönstret i och med att dom sprack igår. Det är mitt A N D R A par byxor som spricker inom loppet av en månad OCH jag har gått ner i vikt. Jag vet inte vad som händer. Det int heller att de spricker lite utan riiiittttscchhh hela sömmen bak. Kul!

Nu ska jag återgå till lite inventering. Hoppas ni får en fantastisk dag i solen!

Tröja H&M herr (C)
Halsband H&M
Byxor (numera spruckna) Cheap Monday
Skor Topshop
Väska Aldo

ordning&reda

2009-04-24 | 21:59:07




Min nya fiiiina dator OCH mitt nya fiiiina datafodral som inhandlades idag. Köpte det på ordnming&reda, finns även i svart och rosa och kostar 349:-

en gåva. en tanke.

2009-04-24 | 00:01:47
Ibland kan man verkligen inte låta bli att bli rörd. Kom för inte allt för länge sedan hem efter en dag med inventering och lite knepiga kunder. Är helt matt i kroppen och ville bara sova. Men, så står det något där. Där på min säng. Det var en omsorgsfullt inslagen liten glas burk med texten:

"PILLER MOT VARDAGSSTRESS, Bäst före: 23/4-09, förvaras inom syn - och räckhåll för barn! / Maja O"


Jag blir helt rörd av att någon tänker på mig och vill ge mig något. Burken inehåll förståss godis! Åh. Har redan börjat knapra in här. Engla sover gott så tyvärr så missar hon mitt lilla gottis kalas!

TACK underbar fina Maja som har ett av världens största hjärtan <3




Nu är det gott natt härifrån (efter godis ätandet då). Imorgon är jag L E D I G, smaka på den ni! Har jobbat nu 12 dagar i sträck. Jag behöver en dag på stan med bästis, strosa och kanske nalla på lönen. Men först på morgon/förmiddags kvisten ska jag åka med fröken E till söder och släppa henne hos far sin där hon ska tillbringa helgen.

Love.

dator & väska

2009-04-23 | 17:44:28

Bag.

Ett kortare uppehåll från bloggandet blev det visst. Min datort är ett litet eget helvete för tillfället och jag har jobbat. Men vet ni!? Jag har "fått" en ny dator. En macbook pro, tror den är ca 2 år gamal och är min pappas gamla jobbdator, så väldigt sparsamt använd med andra ord. Fick den för en billig peng och eftersom min dator är min skoldator som ska lämnas tillbaka i Juni så passade det suuuper att far min skulle byta upp sig (jag med för den delen). C har hämtat den idag så jag hoppas jag får knäppa på den redan ikväll!

nu till bilden. En ny väska är vad det är. En fin och glansig ny väska. Köpte den för en vecka sen på rea. Jag har aldrig varit en väsk-människa utan mer en sko-männsika så väskorna får gärna komma till mig, för tvärtom är det inte så ofta. Och den här väskan sprang jag bara på och för 98kr var det inte mkt att snacka om.

So long.

morrnmorrn

2009-04-22 | 09:37:54

 
Idag är meandi klänningen på och Collin me!


Blev en lugn/hetsig morgon idag. Som vanligt haha. Jag hatar att stressa på morgonen men ändå så blir jag tok hetsig när vi precis ska gå och då måste jag ju borsta tänderna, klä på mig, lägga in bilder.. you name it. Förstår inte varför det allitd blir så för jag går alltid upp i bra tid för att slippa stressa Enlga, men mig själv.. jaa där stressar jag halft ihjäl mig och när jag kommit utanför dörren så jag helt svettig. Haha. Nog om det.

Idag går mina auktioner ut för er som är intresserad. Klänninngar, pyjmasar, kjolar och tröjor finns. Både unisex och tjej kläder. Skynda fynda vett ja! Länk hittar ni i menyn straxt under profilbilden.

Snart börjar jag jobbe. Idag har det kommit en massa nyheter som vad jag ser inte finns på hemsidan så jag har med mig kameran för att visa er senare.

Love

tisdag

2009-04-21 | 08:48:41
Jag skulle ha gått och lagt mig i tid igår men C ringde och pratade på om sin toyota supra så det blev ändå att somna sent. Det känns idag dessvärre. Känner mig helt svulle över ögonen och seg i kroppen. Andra koppen kaffe kanske hjälper?

Idag ska jag jobba morgon passet så det blir att hämta Engla efter ett möte jag ska på med M, Englas pappa. Då blir det att rulla hem och göra potatisbullar, smarrigt.

Idag har jag noll,noll inspiration så jag öppnade byrån och tog den första tröjan jag såg och till den byxorna jag hade igår. Väldigt, väldigt unikt. Hm.


 


Byxorna är från cheap monday och tröjan från indiska. Och utväxten ska färgas!

nike shoes

2009-04-20 | 21:15:07
min knappa lunch idag (missade den lite...) så sprang ja in på deichman för att titta efter gympisar till Engla. Hon behöver ett par nya inför våren/sommaren eftersom alla mcboots och fodrade skor ska ställas undan. Syster och jag var med barnen för någon vecka sedan och provade storlekar och så, så det var bara att välja färg. Fast hm, de ljus rosa jag ville ha fanns inte kvar så det fick bli det näst bästa.




Tyckte dom var riktigt trevliga (mormor ord). Praktiskt med vita och så tänkte jag också! 199 för ett par nike är inte heller någon big deal, speciellt inte när det är b-day.

englas ord

2009-04-20 | 19:11:01
Gjorde en ny kategroi här idag. En som heter precis som överskriften "englas ord". Engla har ju en tendens att säga (som mååånga barn) kenpiga/roliga/vuxna-kommentarer ibland och jag brukar skriva de här men inte under någon specifik kategori. Men nu så!

Idag när jag föll i trappan (läs inlägg nedan) så gick ju Engla bakom mig. Jag gjorde ju en värsting vurpa, gled mot väggen och tappade datorn i marken och den ena tallriken flög ner till trappavsatsen. Engla går då förbi mig, som sitter och TOK tjuter som ett litet barn och upprepar aj, aj, aj, aj en miljon gånger.

- Men mamma! Du måste gå försiktigt, som jag!

Gråt.


- Här, du får ett armband av mig.. Så nu känns det bättre!

Gråt, med leende.

Hon är så söt när hon säger sådana saker för hon gör det i en väldigt rak och uppfostrande ton, som att jag var the baby och hon min mamma. Min lill-vuxna sötnöt!

engla outfit

2009-04-20 | 09:41:27



Fröken med löken har nya favvo klänningen på sig idag (igen) med röda strumpisar, hihi. Bara så ni vet! Haha.

kavaj.

2009-04-20 | 09:27:50

Aj aj aj. För ca fem minuter sedan så tok föll jag ner för trappan med datorn under armen och två tallrikar i den andra. Mina knogar blev helt demolerade och hela sidan av ryggen är paj och datorn fick sen en rejäl duns men fungerar som den ska! Vilken star på morgonen va? Underbart.

Igår var en lugn dag utan datorer OCH mobil för den delen också. Hade förlagt den på ljudlös. Stupid. Det blev iaf en sväng till kista och massor av mys.

Engla är helt frälst för tillfället. Halå, det är ju våår! Det är det enda min dotter pratat om sen ja, November? Och nu när den är här så är hon så söt och utbrister konstant saker som: "åh mamma, titta blommor, nu är det vår och snart sommar!" Sommar hetsen är väl grundad i att hennes födelsedag är då. Även det är ett populärt ämne här hemma.

Så, igår köpte jag en fin kavaj. Jag hade siktet inställt på en svart lång kapp-liknande-sak men när jag gick till spegeln i butiken så hängde den här gobiten där. OCH var nedsatt till inga pengar alls (från en massa pengar).



H&M trend (dom har inte det i kista, därav rean 149:-)


Så, har ni fina människor möjligen upptäckt att det skett lite små förändringar här på sidan? Nu är det ny profilbild(er) som gäller samt en direkt länk till mina auktioner på tradera som ni för övrigt måste checka in. Samt lite annat pillerille, såklart gjort av denna donna.

dessa dagar

2009-04-18 | 18:47:47
Har inte haft tid att slå mig ner vid en dator förens nu. Har varit mycket på jobbet med trasiga ledningar, fel leveranser you name it! Men nu har jag kommit hem för någon timme sen och Engla sitter och kikar på nalle puh. Hon har gjort ungefär femtioelva armband idag hos Liza (som har passat henne då ja jobbade) alla ska få ett, Vega, Pappa, Freja, Jag, Nanni(hennes smeknamn på min låssas pappa), C, mormor.. jaa ni förstår. En omtänksam liten tös är vad hon är!

Kvällen blir lugn. E blev lite hängig nu på eftermiddags kvisten så det blir att kurera med godis och kinder ägg! Haha. För mig blir det en martini framför barntv. I like.

 


Ny klänningar har dockan på sig idag. Självklart från jobbet, Polarn o. pyret. Kom in i fredags och finns även i en vit/turkos variant. Super fin och perfekt mys men ändå fin outfit. Klänningen kostar 195:- och finns inte ännu på hemsidan men dyker säkerligen snart upp!

xxx.

torsdag

2009-04-16 | 10:32:00

Sitter här med gårdagens smink kletat i ansiktet. Har inte tagit mig i kragen och tvättat av det ännu.

Engla har varit feberfri nu sen igår morse och med det får hon alltså gå till dagis idag. Själv jobbar jag kvällspasset vilket jag känner mig på tok för trött för. Men det är bara bita ihop! Det är inte varje dag man läängtar efter att gå till jobbet, vilket jag dock varit förunnad att oftast göra men alla har vi ju våra dagar.




tomheten

2009-04-13 | 21:47:09
 
Min fina underbara, dig jag lever för.

Man vet inte längre var man ska börja känns det som. Som att orden inte räcker utan känslorna har tagit över. Och även om jag delar med mig av mycket till er, här, så är det här inget jag ens skulle kunna dela med mig av om jag ens velat. Det sitter för djupt och är inte nåbart.

Det har gått upp och ner tiden sen i Lördags. Man slits mellan att vara ledsen till att vara arg till att vara besviken till att vara tom. Tomheten är dock något överhängande, något som inte verkar ge med sig eller förändras. Det är liksom ett hål i magen. Fast att livet fortsätter och jag vet att det är så, för jag lever i det, så är det overkligt. Att livet är så föränderligt som det faktiskt är, det är faktiskt läskigt. På bara en sekund så kan livet vända och tas ifrån en. Liksom ett ljus som brinner och blir ut blåst. Så är livet. Som en skör jävla tråd som brister av minsta tyngd.

Helvete också.

Ett långsamt farväl.

2009-04-13 | 19:50:57


Det har varit en fin påsk, väder mässigt. Annars har det varit ett virrvarr av känslor som slungats fram och tillbaka innuti mig.

Det var i lördags. Jag vaknade av att min systers telefon ringde och jag vet att det var något i hennes röst som gjorde att jag flög ur sängen och upp. De hade ringt från sjukhuset och sagt att farmor var sämre. Hon hade under natten fått ont och blivit mattare. Jag, min syster och mamma åkte in direkt och satte oss vid farmors sida. Hon sov djupt på morfinet hon fått tidigare på morgonen. Hon låg stilla och andades tungt och rassligt i syrgasmasken. Efter en stund kom även min farbro Johan.

Vi satt och små pratade, skrattade och ibland satt vi under en talande tystnad. Farmor vaknade några gånger och såg på oss med tindrande ögon och leende läppar. Hon tog oss var och en om ansiktet och såg liksom igenom oss. Jag tror hon såg vår oro och smärta och log för att lugna. Hon talade sluddrigt och inte riktigt förståligt. Precis när morfinet släppt något och farmor blev något vid medvetande så gick jag, Josephine och mamma ner för att köpa lunch och för att ge Johan en stund ensam med sin mamma, min farmor. Han berättade senare att han hade fått sms av min pappa som hade skrivit och bett honom säga till farmor att han älskade henne, så hon förstod. Hon förstod och hälsade samma sak tillbaka. Efter någon timme fick hon mer morfin som gav henne stilla sömn.

Vid sjuttontiden åkte mamma. Vi tre satt kvar, liksom vakandes. Vi visste alla vad som skulle ske men inte när och inte hur. Precis som Johan sa senare, efter, man trodde man skulle missa det, ögonblicket. Men det gjorde vi inte, inte på långa vägar.

Plötsligt ändrades andningens rytm och läte. Jag och Josephine ryckte till och Johan la ner sitt korsord. Tiden var innen och vi alla visste. Vi satte oss tätare omkring och jag höll krampaktigt om farmors ben. Tårarna sprutade när jag plötsligt kom till insikt och vad som faktiskt höll på att hända. Farmor, min farmor höll på att lämna oss. 

Det tog fler, flera andetagen innan hon gav med sig och släppte taget. Innan hon tillsist blev tvungen att ge sig av. Vi grät alla tre och jag böjde mig över det stilla ansiktet som äntligen fått ro och sa "farmor vi älskar dig". Jag vet att hon hörde, men nu från en plats över oss.

Älskade farmor. Kärleken är obeskrivlig liksom smärtan.

svårt.

2009-04-09 | 17:59:03
Har varit hos farmor hela förmiddagen. Pratat minnen och små skrattat. Har masserat hennes vader och fötter som svullnat en del nu när hjärtat inte pumpar som det ska. Fotade henne också när hon sov. Hon är så vacker och fridfull då, trots den rassliga andningen. Jag kunde inte låta bli. Dock så är det för privat för att visa här.

eftermiddagen kom Jossan och tog över. Vi satt en stund tillsammans medans farmor vilade. Vi åt wraps och försökte betee oss som vanligt, men det är svårt kan ni tro. Man vill egentligen inte så mycket annat än lägga sig på farmor och gråta som ett barn. Men det är inte jag som har det svårast, inte på långa vägar. Det gäller att bita ihop och vara stark. Det behöver hon.

Nu på eftermiddagen/kvällen konstaderade läkarna att hon fått hjärtflimmer och har nu satt in medecin för det vilket ska göra det lättare för henne att både andas och orka lite mer. Fast jag vet inte. Det är svårt det där. Man vill inte se sina nära må dåligt och det är svårt att veta vad som är bäst. Dra ut på det eller låta det ske naturligt? Det är kanske den svåraste frågan som någonsin ställts och jag har inget vettigt svar.

Är på jobbet nu. Har egentligen inte så mycket motivation men det är bra att fokusera på annat. Har mycket i huvudet.

Tanken är väl att ta ett glas vin med syster sen, jag behöver prata. Hon med. Men som det ser ut med farmor så kanske det blir att jag åker dit efter jobbet.

Saknar dig.

skärtorsdag

2009-04-09 | 08:23:03
Blev sent igår. Vilket resulterade i ännu en liten försovning.

Igår var det mycket prat om dåtid, grillfester och sommaren. Blir glad av det, det får mig på andra tankar. Men idag är det grått och trist. Känner mig dock ändå ganska stark som att jag fixar både det en och det andra.

nu ska jag iväg till farmor och sen jobba, ikväll får vi se. Jag vet vad jag vill.


party

2009-04-08 | 21:17:05

Klänning och nagellack H&M.


Det här inhandlades här om dagen. Tanken var väl att bära det på lördag eller så men jag tror inte det blir så. Får ha det någon gång det är mer festligt. Passar nog bättre.

Känner mig lite lättare nu, har sagt något jag tänkt på ett tag och som skaft och skaft. Livet är för kort helt enkelt, man måste välja ibland.

Nej ni, nu har jag bättre saker för mig!
Ciao.

Göra kväll

2009-04-08 | 18:25:05
Här håller vi på att göra kväll. Vi har ätit faijtas med couscous, grönsaker och halloumi. Mmm! Både Engla och jag var hungriga som bara den så vi smällde i oss två var. Nu sitter lillan och kikar på Lilla sjöjungfrun 2 och jag har plockat med disk (intresseklubben antecknar antar jag). Har haft en otrolig craving efter varm banan med smält mjölkchoklad i hela eftermiddagen. Ska man bege sig till OK bara för lite choklad? Jag kan inte bestämma mig.

Dagen har iaf inte bestått av så mycket mer än städning, ett långt samtal med Nevvan, närmarebestämt Lina och några tappra försök att få in kläder i mina garderober och lådor. Det är liksom.. hm.. överfyllt. Vet inte vad allt kommer ifrån, någon som vet?

Min dotter har iaf en samling som tar upp en hel del av en av garderoberna, kanske hela. Nästan.



Och i exakt detta ögonblicket ropar Engla:
 
- Mamma, jag vill köpa en prinsess klänning idag!!"


Var ska detta sluta?

London shopping

2009-04-08 | 16:02:10
 

Klänning 75kr och skor 50kr, primark.





Blingade crocks 40kr, självklart fick Novisen ett par också. Primak.




Sommarhatt till Lillan 20kr. En liten butik på portobello road.





Grym väska från primark för 75kr.


 


Skjorta för en 50lapp och klänning för 140, från primark.


'


Söt utställd kjol 140kr från primark (var annars?)




Linne med tillhörande byxa i puder rosa samt ett sett i svart blev mitt för 160kr, primark.


 

Byxdress, super fin! För 130kr och solisar, gratis (fanns ingen lapp och killen orkade nog inte leta upp ett par andra), primark.




BÄSTA köpen! Två chanel liknande jackor för en hundring/styck. Primark (is the shit).




Sen var det skorna och väskan samt lite smycken, läppstift, strumpbyxor, lite underkläder som inte ni får se, haha och en hel massa tjaffs till C (shorts, badbyxor, tshirts, skor, datorväska mm) och syster (3 par skor och strumpbyxor). Kan ni tro att jag var nervös när väskan skulle vägas? Slutade med att jag fick dela ut mitt handbage till folk för att få med mig allt. Skärpning, haha.

Lite synd var det att utbudet för barn var så dåligt. Inte direkt super billigt och inte heller något out standing, än det jag köpte förståss! Men några saker blev det och självklart kunde jag inte hålla mig när det fanns smartis rör med askungen och snövit på flygplatsen.

mms

2009-04-08 | 13:26:43
Fick precis ett mms av pappa. Han har åkt från Gotland till Stockholm över dagen för att träffa farmor. I mmset var det en bild på farmor. Slangar här och där och ett litet leende skymtas. Han skriver att hon stramade upp sig för kortets skull.. Hon är mycket sämre än hon ser ut.

Känns så hårt att pappa är på väg att missta sin mamma. Han har misst sin pappa för bara några år sedan och det var egentligen lika otippat som nu med farmor. Jag hatar att min pappa är ledsen och mår dåligt. Det gör man ju självklart med alla som man älskar men med pappa är det något annat. Har alltid fått en speciell kännsla när han mår dåligt. Liksom att jag tar på mig det, fast egentligen inte. Svårt att förklara. Men jag vet hur det var när farfar dog. Det var hysteriskt liksom i en dimma. Jag vill inte komma ihåg hans ansikte och hans tårar när han föll på knä med Albin i famnen framför öppningen till hans grav. Men det är en bild som har ettsats fast och jag kan inte få bort den.

Jag vill inte.


Imorgon ska jag ta morgon/förmiddags passet hos farmor. Ska ta med mig lite mer fotografier och få henne på andra tankar. Jag vill att hon ska känna att hon levt ett fint liv. Att hon ska tänka på allt det bra och inte på att hon mår dåligt och är nära slutet. Jag vill få henne att glädjas över allt hon åstakommit. Alla vi 12 barnbarn och 2 barnbarnsbarn som aldrig skulle fått sätta sina fötter på jorden utan henne. Hon har gjort skillnad. Hon har förgyllt liv. Jag vill att hon ska fokusera på sådant, inte på nutid utan på dåtid.

Sjukdomar, nej tack.

2009-04-08 | 11:38:03

Har pratat med C precis och fy sjutton var dålig han är! Riktigt riktigt risig men halsont, feber och svettningar. Han skulle ha kommit hit ikväll men nu blir det dunder kurering för hans del. Själv blir jag med Engla, hon åker inte till M förens imorgon. Det skulle bakas och grejer hos dem ikväll så det var lättare att hon var kvar hos mig en dag extra. Då kanske vi hinner göra de sista påskpysslet som blev över från igår också. Engla tjatade om det imorse.

Det värsta när ens fina är sjuk är att man inget kan göra. Jag vill åka och "ta hand om" men då blir säkert jag sjuk och sen han igen och igen. Bara onödigt att ta risken. Bättre att vi båda är frisk i helgen så vi kan mysa och fira påsk! Saknar iaf.


 
En miljon års gamla bilder.


försovning

2009-04-08 | 08:56:32
Självklart så försover vi oss när vi har en morgon av massor av förberedelser! Engla har nämligen påskfirande på dagis idag. Det innebär påskkärring utstyrsel, färgade popcorn, pyssel och massa mer. Engla är färdig prickad och rougead. Hon har sjalen på och är redo att flyga till dagis, nästan. Haha.

Bilder kommer om en stund!

personligt.

2009-04-07 | 22:36:38
Jag kan inte få ro i kroppen. Jag känner konstant att det är något som är fel. Ändå så förstår jag inte, eller vill inte förstå. Jag förstår inte när alla säger "Det handlar om en kort tid nu, bara dagar/veckor". Jag kan inte ta in det och förvandla det till vad det menas med. Jag kan inte!

Hon är sämre nu. Orkar inte ta emot besök och har fått en infarkt. Sjuttiofyra år, det är ingen ålder. Varför? Så jäkla helvetes skit bajs orättvist. Men jag förstår inte. Inte än. Och jag vill inte att det ska komma till ett skede där jag faktiskt förstår för det innebär bara en sak.

Du betyder mer än du tror.



 


Farmor med Albin & Engla sommaren -08

Påskpyssel

2009-04-07 | 20:21:22
lunchen idag så tog jag mig en promenerare ner till panduro och köpte två olika påskpyssel. Kände att jag ville göra lite pyssel med Engla innan hon åker till M imorgon. Hon kommer hem igen på söndag då vi ska ha påskmiddag men onsdag-söndag blir hon hos sin pappa. Förra året var hon nämligen med mig.

Vi gjorde någon slags tupp/kyckling tjofräs och sen målade vi och satte pärlor och snören på ägg. Super fint blev det! Fast satan i gatan vad pilligt.

 
 



 


Vad tycks om resultatet? haha.

Tisdag

2009-04-07 | 08:24:29
 
Kör på röda läppar idag. Vååår!


Har sovit så jäkla gott i natt så det är inte klokt. Sen är det alltid lika mysigt att bli väckt av små tassande fötter över trä golvet och en lilla som kryper upp i sängen och lägger huvudet på sne och säger "Mamma, vi ska gå upp nu!". Haha. Mysigt det är vad det är.

Nu har jag styrt upp lite här hemma och jag och Engla är redo för ännu en vårdag. Jag börjar dock tycka att det är otroligt enformigt med Engla som ska ha klänning varje dag. Aldrig kjol, tights eller jeans, Nej Klänning! Kan någon lova mig att det är en fas?

Idag blir det till att jobba men jag slutar tidigt så lite tid ute i någon park ska nog hinnas med.

Hoppas ni får en toppen dag i värmen, 11+ lovades just ut på tv4 nyheterna.

Kärlek

she shoe shamed me

2009-04-06 | 22:51:34

Loveli pumps för 25 pund.
 
Sjukt grymma skor (till höger) sommer kommer användas flitigt.

Perfekt klack och perfekt.. ja allt!

Schysst enkla skor för en billig penning.

Indian, hej hemskt mycket hej. Låga skor, när såg ni mig köpa de sist?


(Alla skor är köpta i London. Köpte även skor till syster, C och Engla. Men mer kommer sen.)

Både jag och Engla rustade oss för vår väder imorse. Engla med strumpbyxor, klänning och nya fina jeansjackan. Jag i min lite halv korta jeans och mina nya skor som ni ser här över, (de med nästan kilklack) bara fötter och rött nagellack. Åh!


Har varit en bra dag på jobbet. Mycket att göra och fint sällskap. På lunchen sprang jag till Body Shop och köpte present till bossen som kommer imorgon och jag hann även med att roffa åt mig en ur fin paljett klänning i vitt/pärlemo och två nagellack. Hela kalaset glömde jag på jobbet. Typisk otur. Men fint är det och jag sa precis till C att han måste matcha mig i påsk med röd fluga då jag tänkte köra på rött läppstift tillnya klänningen. Haha, planering vänner, planering.

Nu ska jag sova, blev lite för lite sömn natte till idag känner jag.

farmor, farmor

2009-04-06 | 15:14:29

Engla.


Hon skulle ha opereras idag. Dom skulle ta bort någonting men det blev aldrig av. Andningen sviktade och nervositeten och rädslan hade väl fingrar med i spelet. Snälla. Styrka! Jävlar annamma. Det blir sommar, gräs på marken, varma tår i sanden och bad. Lyckliga barn. Vi behöver dig där.

London baby, part two

2009-04-06 | 11:45:20


Party innan middagen.

 

Redlips hör till våren och där va det ta mig sjutton vår! Mina shoes fick också gå ut på stan, två på en gång.


 


Middag & Drinks på ett 'ur mysigt' ställe där råttorna bokstavligen sprang på sofforna.


 

Black & White




Victoria Beckham åkte runt på bussarna här. Fin fint.





Härligt.


 


Vackra Liza!





Åh!
Underbart.


 


Portobello Road och jag på ett vin hak i ett gatuhörn.


 


Liza på vin haket och sen i fönstret på vårat rum.
Fina.





Jo men visst.
Städat och snyggt ska det va!





Tjena hejsan! Fina Emma Cook fick hängka på.





As garv. Inte snyggt men glatt.


 


Starre barre!





hej o hå, nu drar vi hem!





På flyget bjöds det visst på vin..hm..


Shopping bilder mm kommer sen. Nu off to work!
puss.

Måndag

2009-04-06 | 09:33:54



Kusse kärlek, igår.


Sol, sol, sol! Kanske var lika bra att det var liksom en mellan dagn igår med grått och trist väder. Det gör bara att man uppskattar sådana här dagar mer. Dock så ska jag inte få njuta något vidare av solen eftersom jag idag börjar jobba, på allvar. Haha lite som att det var på låssas förut. Men det ska bli super skoj iaf. Ska börja med att fixa en present till vår chef som fyllde år i Lördags. Antagligen så får det bli någon mysig kräm från body shop, alltid poppis!

Igår kväll blev det bio med finaste C, Fast and Furious fick det bli. Grym film, i all ärlighet. Jag är inget fan av farfyllda filmer med snabba klipp och höga ljud, MEN jag har ju inte heller direkt sett någon. Och jag måste säga att jag blev glatt överaskad och tyckte den var kalas bra. Rekomenderas, om ni vill vara snälla mot killen, haha.

Nu ska jag och Plingan fortsätta äta frulleburre.


London baby, part one.

2009-04-05 | 19:48:09



På G! Slajsade tights was the shit.




Framme, Liza på trappan till vårat kanske mindre heta hotell (dock fint utanpå).

 

Jag med fina trädgården i bakgrunden.


 

Svajande flaggor och blommor i massor, här har våren anlänt vill jag lova!



Älskar den här staden.


  

På väg ut. Jag ser mest vilsen ut i hörnan med mina nya skor och allt. Haha.



Love it.




På vår gata, solen gassandes och klassen på väg till Blue Water.



Underbart


 

I love Starre.




YO! Utanför Blue Water.



Den här väskan fick följa med mig hem. Den var fin, grön och på rea.


 

Papparatzi och vackra gator.

 

Hittade kanske världens finaste muffin bakery. Pittoreskt liksom i en saga.



Mmm! Inte för att jag njöt i någon större utsträckning. Muffins är inte min grej, men de var upplevelsen som räknades!





Mmmm! Eller?


 


Mmm! Alla utom jag o L diggade detta!



Jag lägger upp bilder i två omgångar. Blir så mycket bilder annars och det tar sin lilla tid att lägga upp!

Pussa.


livet.

2009-04-05 | 13:47:15

Varför är livet så fruktansvärt, fruktansvärt orättvist? Det känns som det mest har rasat och nu rasar det igen, mer än någonsin. Inte mitt liv, men en stor del av det är påväg att ge vika och det gör så ont. Man vet att det egentligen inte handlar om enbart "mig och mitt" men det är något som påverkar alla omkring mig och det märks i luften att det inte är bra. Att det är försent och förjäves. Det är Du som får lida och som mår sämre än någon människa förtjänar. Jag önskar ingen att få bli sjuk så som du. Ingen. Men jag känner bara den yttre smärtan. Smärtan som kommer utav rädslan.

Förra fredagen åkte min farmor in på sjukhus. Idag vet vi att det inte är något som går över eller som går att fixa med medecin eller operation. Men hon måste vara stark men jag vet inte om hon orkar. Det har nog gått för långt och hoppet i hennes ögon har slocknat avsevärt.

Jag var hos hennes i Måndags, innan jag åkte. Jag fick panik när jag hörde vad som hänt och blev rädd att det kanske skulle vara försent att vänta med att hälsa på tills jag kom hem. Jag hade suttit hela morgonen och knepat och knåpat ihop ett foto album till henne med bilder från i sommras som jag ville ge henne för att hon skulle få styrkan tillbaka, livsglädjen och allt därtill. Jag ville visa henne det glada bilderna på barnen, solen, sommaren och jag ville få henne att tro på att hon kommer vara där igen, på Gotland och på stranden. Hon orkade knappt titta i det men jag vet att hon uppskattade det. Och det känns viktigt för mig.

När min farfar gick bort för 5 år sedan så kom det på något sett som en blixt från klar himmel. Vi visste alla att han var sjuk ( i cancer) men läkarna var hoppfulla och trodde på bättring. Det var på sommaren och jag skulle precis åka till Hultsfred på festival. Farfar hade pratat med pappa som vidarebefodrade hälsningen om att farfar gärna ville träffa mig för att berätta något. Han hade nyligen läst en novell jag skrivit för ett arbete i skolan som jag fått högsta betyg på och som handlade om självmord. Jag tror kanske det hade med den att göra. Han var stolt över hur duktig jag var på att skriva vet jag men jag vet inte vad det var han ville säga mer för jag fick aldrig höra. Han dog dagen innan jag kom hem. Jag har aldrig känt mig som jag gjorde då. Det var som att luften rann ur mig och som att jag missat något stort. Något som jag aldrig kommer få veta vad det var eller vad det handlade om.

Senare den sommaren dog min mormor också. Det är de två dödsfall jag fått uppleva och kommer ihåg på mina tjugotvå år. Jag vill inte uppleve ett till. Trots att jag vet att det är livets gång och att vi alla kommer vandra samma väg så vill jag inte se det. Jag vill förneka det in i det sista. Precis så är det jag gör nu. Jag vill inte för mitt liv tro att något kommer hända med farmor, hon är sjuk, jag vet. Men hon kommer reda sig och i sommar kommer hon springa runt på tomten på landet som vanligt. Vi kommer sola och rensa i trädgården och barnen kommer leka och ty sig till henne som det alltid gjort. Hon kommer ägna sin tid till att tillfredställa alla och som alltid ställa sig i sista rummet och se till andras behov, men jag kommer inte tillåta det längre, inte på samma sett. Livet är för kort. 

Vi har haft våra duster. En rejäl en för snart två år sedan. Det är inget jag idag är stolt över men jag kan ändå se tillbaka på det som lärorikt. Jag tog mig i kragen den gången och ringde farmor för att be om ursäkt. Det är något jag är stolt över och farmor uppskattade det till tårar. Det känns på någit vis bra idag, att jag vet att jag stod upp och inte ville vara ovänner. För man vet aldrig. Man vet aldrig när livet vänder sig ryggen. Var man än är i livet så är vi alla sårbara och det kan hända den bästa. Precis som nu.



 



 

 




 Kärlek.

vår vår vår vår vår

2009-04-04 | 16:06:26
Den absolut första (svenska) riktiga vårdagen! Wi, helt underbart när solen värmer på ryggen och man kan gå med bara fötter i ballerina skorna. Barnen kan ha tunna koftor och slipper bli på bylsade med fleece tröjor, jackor och mössor. Man får en helt annan sinnesstämning när solen skiner och sol glajjerna är på!

För övrigt så kom jag hem från London igår. Har varit där tisdag - fredag med en gäng härliga figurer i min klass. En så kallad "skolresa" där vi gjorde ett besök på cirkus 5 timmar på ett köpcentrum utanför stan. Dock så hanns det med en hel massa annat från shopping till låånga promenader och goda middagar. Hur mysigt som helst var det och att få möta våren där va faktiskt riktigt trevligt. Har bara varit där när jag var liten som en räka och hade ingen som helst uppfattning om staden. Men oj så fint det var, och i vissa delar som tex Notting hill och Portobello Road var det riktigt pittoreskt och lite som i en saga. Kommer absolut återvända och jag kan absolut rekomendera er att ta en tripp över då biljetterna inte kostar många kronor för tillfället.

Har massor av bilder att visa er men jag gör det sen när jag har mer tid för här ska inte spillas några soltimmar!



söt vår Engla!


 

Gunga, gunga!




åh.




Finaste Nova.


 

My siss, vacker.



Jag