packa?

2011-08-26 | 21:32:33


fina kidsen vid poolen i spanien!

nu springer tiden och jag kan fortfarande inte (som jag lovade mig själv imorse) fokuser på packningen! allt är visserligen tvättat och ligger reda att sorteras ut men inte mer än så ;( dock så är englas väska packad och står fint vid dörren! hon har själv tryckt ner badkläder, sin handduk, klänningar, shorts och toppar. stolt unge!

varför gör jag alltid så här? jag tänker i en vecka att jag ska börja packa men jag kommer mig aldrig för. kanske därför det alltid blir fel eller att jag missar saker? well jag ska börja trycka ner lite mer saker .. jag har fått ner lite underkläder och någon klänning this far. gick flyget 7.45 eller hur var det?


lekmer ♥ mini rodini

2011-08-26 | 12:16:31


finaste ungen min i mini rodini sweatshirt från lekmer.

igår fick vi hem ett stort paket fyllt med leksaker och kläder från lekmer! lekmer.se är faktiskt rätt fantastiskt, där finns det mängder av leksaker, barnkläder och inredning till barnrum, everything in one place! jag ska erkänna att jag inte hade en aning om att lekmer hade kläder till barn dock! de finns bland andra geggamoja, ej sikke lej, mini rodini och esprit kläder.

jag gjorde en beställning i onsdags på ett litet gäng mini rodin kläder, en esprit kofta och lite leksaker. jag blev smått förvånad över att vi kunde hämta paketet redan igår? well .. engla blev lycklig

idag hade engla första gympan i skolan! hon börjar som vanligt 8.10 men ska då vara ombytt och klar för lek, dans och sport! haha det blev balletdräkten med tunna strumpisar och nya sweatshirten från mini rodini. åh min gulle! haha sportigt värre va?

när jag skulle packa upp englas tunna dansskor så hade jag tagit en hello kitty och en vanlig rosa - pucko mamma nr ett! stackaren! fick bli att leka barfota .. ursch vad pinsamt. ibland undrar jag va dom tänker om mig, haha!


"smsa att dom inte får glömma badkläder"

2011-08-26 | 11:17:26

imorgon smäller det. wei!


engla var så söt imorse. vid 6.30 studsade hon upp ur sängen, på med barntv! när jag gick upp vid 7 så va det första hon sa hon till mig "smsa att dom inte får glömma badkläder", alltså jeannine och junie syftade hon på :) haha! nja .. jag tror inte att dom glömmer det sa ja men nä vi var tvungna att smsa det, och att dom inte fick glömma att "imorgon ska vi faktiskt till spanien" .. haha! taggad unge! :)

idag blir det verkligen till att fokusera tvätt och packning! som vanligt när jag ska resa så kan jag inte förstå det innan .. jag kan inte få in att vi ska iväg. jag har inte packat alls eller ens börjat planera vad som ska tas med.

visst blir det mest badkläder och strandsaker, men jag är grym på att glömma saker och att typ börja packa precis innan vi ska åka. planet går vid 7.45 imorgon så vi måste väl åka hem i från vid 5.30 .. inte läge att börja packa då direkt. jag ska verkligen försöka ta mig samman och få engla att packa det hon vill ha med sig :)

åh detta kommer bli så bra!
det lovas 30'c och strålande sol imorgon, lovely?


veckans polarn outfit!

2011-08-25 | 12:57:53

mössa 129kr
vindfleecejacka 499kr
randig zipjacka 349kr
vit tröja 199kr
twillbyxor 349kr

psst! glöm inte att 'gilla' polarn o. pyret på facebook .. !

och så kom den dagen ..

2011-08-23 | 17:11:35

.. när min lilla officiellt gått och blivit stor.
så stor!

igår var feberfritt och idag blev det dags att äntligen ta de första riktiga kliven in i skolans korridorer! "ja du engla, nu har du 13 år framför dig" fnissade christian imorse när engla stampade i hallen med sin alldeles för stora väska på ryggen och skorna på fossingarna! haha. jag var beredd på en lång och nervid kväll igår men engla somnade som en sten vid halv åtta, pju!

egentligen så tror jag inte engla varit så nervös inför den här dagen. till en början, när det var inskolning, så var juh engla ett totalt nervvrak! hon kräktes tom efter andra mötet .. lilla tjejen ♥ men allt eftersom sommaren har fortlöpt så har engla blivit mer och mer självsäker i tankarna på skolan. det kändes betryggande idag kan ja säga!

fröken vinkade av mig när det ringde in till uppställning utanför klassrumet - halå, klassrum!? min lilla skit!? - engla stod så fint längst fram med sin vattenflaska i händerna, lite spänd och förväntansfull. åh! mitt hjärta höll på att krypa ur bröstet. jag skulle ge mycket för att få vara en fluga på väggen just där och då :)

dagen hade i alla fall gått bra. vi hämtade vid 15 och jag vet inte om engla egentligen var så nöjd över de? hon och claire hade full sjå med att bädda ner varandra i soffan med diverse sjukdomar, haha. det var väldigt skönt att se att engla funnit sig till rätta så fort och jag fick de även bekräftat från englas fröken e.

vilken tid vi går till mötes nu! det är bestämda tider, frukt i en burk varje dag och gympa på fredagar! haha jag som är van att svassa in vid 11 snåret och lämna av engla i hallen. nu är det banne mig upp med tuppen även de dagar jag stänger på jobbet .. lovely!


middagstips!

2011-08-22 | 09:35:08


leilas italienska laxpaket.

400g lax
2x250g buffel mozarella
2 st askar körsbärstomater
1 kruka basilika
100g skivad salami
flingsalt
svartpeppar från kvarn

1. lägg ut 4 folieark på bänken, ca 40x50 cm
2. dela laxen och lägg på arken, riv mozarellan och fördela över laxen
3. lägg på skivade tomater, basilikan, salamin och krydda
4. vik ihop arken till paket och slut dem tätt
5. grilla paketen i ugn 250'c i ca 15-20 min
6. servera med pasta eller couscous

detta blev vår söndagsmiddag! nami - tips till alla, som jag, har tappat all matinspiration.


first day of school!

2011-08-22 | 09:16:15


engla på förkoleavslutningen i maj.

tyvärr så blir det ingen förskoleklass för engla idag :( hon hade som mest 38.5'c i temp igår och även om hon än så länge känns feberfri så vill jag ha en helt frisk hemma dag innan hon får ge sig iväg. lite surt att hon missar första första dagen på skolan men som någon skrev så kommer det mååånga fler :) haha.

engla har ju väntat på den här dagen hela sommaren! men ja, jag tror det är bra att skjuta på den så vi inte sätter spanien resan i gungning, har ingen lust att bli hemma från den resan pga sjukdom direkt!

om det blir imorgon som fröken ska gå så börjar hon 8.10 och har skola fram till kockan 12 då de sen går över till fritids. vilken grej! fritids och stillasittande "undervisning" .. vilken hejdundrans skillnad mot förskolan där det enbart är lek och stoj :)

jag tänkte på det igår när jag ringde och sjukanmälde engla, det skulle radas personnr, namn, datum, sjukdom, klass och fröken! haha, jag är van att ringa på morgonen "eh, engla är dålig, vi blir hemma" .. man märker verkligen att det börjar bli lite mer på allvar både för mig och engla! stora stora tjejen min ♥

nu håller vi tummarna för imorgon ...


spanien baby!

2011-08-21 | 15:01:29


final countdown!
6 days to go.

nu börjar det verkligen krypa närmare och närmare! the D day som vi egentligen funderat och tänkt på sen i september förra året, när vi då kom hem från alicante, närmar sig med stormsteg! "det här gör vi om nästa år igen" bestämde jag och jeannine och nu är det snart dags! engla är taggad och junie med! nu börjar det kännas i luften och jag har börjat packa i huvudet :)

kikade in på yr.no och temperaturen ligger mellan 29-32'c, hur härligt?


38.2'c

2011-08-21 | 14:36:08

finaste donnan min för ett år sen.


fröken kom hem igår. hängig och varm om pannan sin ♥ i fredags började hon bli dålig men det har tydligen gått lite upp o ner enligt hennes pappa och det är väl egentligen samma idag. imorse kändes hon ok och nu efter lunch så visade tempen på 38.2'c .. igår va den ända över 39'c när hon kom hem efter att ha varit på bio .. suck!

kalas var det inget tal om. home it is! imorgon är det förskoleklass start och ja, det ser ju rätt mörkt ut för fröken just nu .. vi har iaf bakat chokladbollar och haft ett eget kalas här hemma. nu ligger fröken nerbäddad framför 'trassel' och dricker äppeljucie. jag ska snart ta mig ut och powerwalka en sväng tänkte jag, man blir halft deprimerad av att enbart gå hemma. c är också lite krasslig så de två kan vara sjuka i kapp här hemma! :)


på passet!

2011-08-21 | 09:51:45


englas pass!

innan engla åkte till sin pappa så gick vi förbi polisen och gjorde ett nytt pass till henne! på lördag åker vi till spanien (wawawiwa!) och englas pass går bokstavligen ut idag! vi gjorde det för 5 år sen när vi åkte till egypten med mamma och hela familjen :) haha hur liten, söt och rädd är hon inte? min lilla mini

nu när vi gjorde det nya så stod engla helt stilla framför kameran, rörde inte en min. haha. fin blev hon som alltid men oj så annorlunda mot för 5 år sen? hjälp vad det hänt grejer! det blir så tydligt när man ställer två bilder mot varandra .så här . annars när man lever ihop jämnt så ser man inte utvecklingen på det settet.

när engla fick se sitt nya pass nu på morgonen så fnittrade hon lite .. och när hon tittade på det gamla så tok skrattade hon och sa "mamma vilken bebis jag var!" haha .. no shit! åh nu vill vi ha lördag!


imorgon

2011-08-19 | 07:18:28


engla penglan ♥

imorgon kommer fröken äntligen hem igen efter två veckor hos sin pappa! jag blir alltid lite pirrig när det börjar närma sig hemkomst efter de här låånga veckorna .. hey, två veckor är extremt långtid för en som är van vid fredag-måndag varannan helg, hehe :)

och det är nog inte bara jag som är pirrig! imorgon ska engla på kalas till selma och på måndag, då ni, då är det dags för skolstarten! well, de är visserligen "bara" förskoleklass men oj vilken grej. det byts ju kompisar, klassrum, fröknar och lokaler. det är ingen liten grej för en sex åring! jag kanske är lika nervig jag med?

nu ska jag byta om och dricka upp mitt kaffe, sedan ägnas dagen till inspirations input från mina kära kollegor inför hösten och ikväll blir det middag med fina vänner!


veckans polarn outfit!

2011-08-18 | 09:58:31

klänning 295kr
byxor 379kr
strumpr 2 pack 79kr

saknar

2011-08-18 | 07:52:33


jag och engla på gotland i april ♥

nu har det snart gått två veckor av semester för engla hos sin pappa och jag måste medge att tiden sprungit iväg! eftersom jag började jobba för över en vecka sen så går ju dagarna i ett! men nu .. igår och i förrgår, har jag börjat få ordentliga cravings efter min lilla fröken ♥ pussa på henne, krama henne och mysa!

på lördag så ...


i englas rum!

2011-08-17 | 08:34:09


ny spegel i englas rum.

förra veckan när engla var (är fortfarande dock kommer hem lördag!) hos sin pappa och christian var i puerto banus så fick jag för mig att köpa på mig lite smått och gott! haha jag fick någon sort av förändringscravings .. haha! jag har köpt allt från dyra tvålar till en bricka och nu sist den här spegeln med guldram.

engla har enbart haft en lite ansiktsspegel uppe på sin tavellist och har sprungit titt som tätt ut i hallen där vi har en helfigurspegel för att snurra några varv och se hur just den klänningen sitter :)

men nu har jag spikat upp en alldeles egen spegel på hennes vägg! jag tror jag gav 150kr för den? och det känns värt för en spegel. tyckte den va riktigt fin! dock så gjorde spegeln att jag fick fnatt och målade om hennes lilla bord och hennes två stolar i guld .. haha, crazy? det blev faktiskt väldigt fint om jag får säga själv! :) kanske visar det vid ett annat tillfälle!


frukost besök!

2011-08-15 | 09:43:48


finaste nikki ♥

sista natten ensam i vår 1.80 säng har just passerat! jag har sovit extremt dåligt den här veckan och vaknat otaliga gånger av drömmar, ljud eller sms :) att christian levt nattliv den här veckan är ingen underdrift! jag undrar hur pigg och alert han kommer vara ikväll när han landar hemma vid midnatt? spännande!

nu har jag just dukat fram frukost med ägg, nybakad fillimpa, juice och gott kaffe. inte enbart till mig själv dock. syster som har sina tre sista semester dagar kommer över med nikki så ska vi se vad vi ska göra av den här dagen! kanske en tur iväg och kika i butiker? om vädret tillåter .. just nu ser det extremt mörkt ut.

jag har faktiskt tänt ljus på vardagsrumsbordet för första gången sen i våras, så mörkt är det. på ett sett mysigt men å andra sidan så känns det lite deppigt att sommaren var så kort .. även i år! tacka vet jag spanien :)



2011-08-15 | 09:35:10

idag kommer min fina sambo hem igen ♥
galet vad jag saknar honom!


singel med räkor & vitt vin!

2011-08-12 | 17:06:29


mysig 'singel' kväll på hemmaplan.

igår hade jag förmodligen min första singel kväll! på senare år alltså, självklart har jag haft det om vi ser ordentligt bakåt men oj vad det var länge sedan! på ett sett så är jag ett enormt flockdjur och avskyr egentligen att sitta själv men just igår var det faktiskt lite mysigt .. när jag väl hade förlikat mig med det.

innan jag åkte från jobbet så köpte jag på mig 2.5hg räkor och aioli över disk. väl hemma öppnade jag en flaska vitt, dukade upp min lilla mängd med räkor, baguett skivor och aioli och satt mig framför "something borrowed".

när filmen var slut och två glas var druckna och kvoten för vin en vardaga - själv - var fylld så satte jag igång att färga håret! jajjamensan, det är sådant jag gör när jag är själv om jag inte städar eller tvättar :) jag kanske ska försöka få till en 'egen kväll' någon gång ibland .. inte helt fel att umgås med sig själv :)

ikväll har jag dock mina fina tjejer jeannine och lisa över på klassisk tacos middag och rödvin! haha det går ju inte att förneka att jag längtar efter lite sällis idag ;) 


16 dagar!

2011-08-11 | 21:25:53

finaste tjejerna ♥

 

nu har nedräkningen börjat och en veckas solsemester närmar sig med stormsteg! den 27 augusti, tidigt tidigt på morgonen, så kommer jag och jeannine packa ihop oss och kidsen och åka ut till arlanda! åh fasiken vad underbart det ska bli. ni kan tro att kidsen tjatat sen den 3 juli "när ska vi åååka?" :)

jag har suttit och googlat lite på medeltemperatur för spanien i slutet av augusti och det ser lovande ut! förra året åkte vi vecka 34 och nu vecka 35 så det lär inte vara så stor skillnad men iaf :) vi mätt upp till 42'c sist .. kanske kan nöja oss vid 30'c - 35'c i år? :)

åh vad jag längtar .. snart är det jag som börjar "när ska vi ååååka jeannine!?"


höstkappa

2011-08-11 | 17:38:14


englas nya höstkappa h&m 199.-

när man jobbar i ett köpcentrum som jag gör (och i en barnklädes butik för den delen!) så blir det allt för ofta att jag tar mig en snurrtur på lunchen. nu är det så kul att gå och kika också för det kommer in så mycket nytt och fint hela tiden. även om jag försöker låssas som det faktiskt inte alls är höst snart :)

h&m har faktiskt en super fin höstkollektion för tjejer 86-128 nu! jag älskar nästa alltihopa och jag har redan köpt en kjol, en tröja och nu den här fina lilla kappan!

som ni vet lägger jag stor vikt vid kvalité på barnkläder och speciellt när det kommer till de yttre lagret. men sen tycker jag även det är roligt med lite 'fin' kläder att ha när man ska på kalas eller på middag. ni vet vad jag menar? till förskoleklassen skulle engla aldrig någonsin få dra på sig den här lilla skapelsen, haha!


veckans polarn outfit!

2011-08-11 | 09:47:37


mössa 129kr
tröja 249kr

chinos 349kr
strumpor 2 pack 79kr

nu har 'veckans polarn outfit!', som kommer upp både här och på polarn o. pyrets facebook sida (gå in och gilla den! massor av bra tips och erbjudanden dyker upp där titt som tätt!), haft sommarlov i några veckor men kör nu igång med ny kraft! ni vet upplägget? jag plockar ut kläder som jag fotar engla i för att ge inspiration och tips på matchningar till er :)

jag och engla gick faktiskt in på semestern och kikade runt på alla fina nyheter för att ta dessa bilderna. oj vad överasskad jag blev då jag lämnat butiken smockad till max med rea varor och nådde den igen fylld med härliga nyheter inför höstens ankomst!

höstens första period av kläder gå i en klassisk blå och röd färgskala med inputs av grönt och cerist som är svår att inte fastna för! jag vet med mig att det är just av den här anledningen som många väljer polarn o. pyret, det klassiska och funktionella, och i år har vi verkligen slagit huvudet på spiken! englas klädsel är klassisk, mjuk, skön och funktionell. byxorna är en ny modell för i år, en chinos modell med sömmar för en "lös passform" framtill. super fina och sköna för lek på förskolan eller skolan!

sen sweatshirt tröjan .. åh det är min absoluta favorit så här långt in på höstens kollektion! den är mjuk, mysig och har en bra färgskala som går att matcha till det mesta enligt mig :) engla skulle absolut kunna dra den över en klänning eller till ett par shorts nu på sensommaren. hoppas ni alla börjar känna er lite inspirerade inför höstens ankomst och ett tips är att gå in och kika på polarn o. pyrets hemsida titt som tätt, där dyker nyheterna upp först!


i mama

2011-08-11 | 07:46:00

haha kling & klang!

jag vet inte om ni minns att jag och engla gjorde ett jobb för tidningen mama innan sommaren? det var iaf för någon form utav "sno stilen" sida och vi tog bildetr till fyra tidningar, om jag minns helt rätt? de var mest bilder på mig och sen var engla med på något hörn här och var (typ som bilden över - söta, haha!)

förra månaden kom det första numret och blä .. jag ser ut som en helt annan människa juh! jag kände knappt igen mig själv .. engla var som alltid söt med sina stork-ben och iklädd shorts :)

nya tidningen för augusti var ändå okej. det var bland annat den bilden som ligger till vänster som var med. "stel som attans" kanske ni tänker nu? men nja .. jo just på bilden kanske, men sekunden innan och efter så for engla runt i sina vuxen ballerinas så det knappt gick att fånga oss på samma bild :) dock ser jag så sjukt annorlunda ut .. igen.

lindex baby!

2011-08-10 | 20:23:54

kan hon ha skikigt "jag vill ha glass!!" ?
jag tippar på det :)

missoni hos mig.

2011-08-10 | 08:34:23


nya handdukar från missoni!

jag och jeannine gjorde stan i fem timmar igår. vi promenerade runt, kikade i inredningsbutiker och sniffade på fina puffar på nk. oj vad man skulle kunna köpa om man hade mycket pengar slår det mig ofta! men man får se till att köpa på sig lite små lyx då och då. igår kom jag hem med en svenskttenn bricka och dessa handdukarna!

idag bannar jag mig själv för att jag inte köpte två badlakan till de små .. men jag blev lite dum snål när jag stod där! jag får köpa dem nästa gång jag åker in som nog blir till nästa vecka. jag älskar verkligen mönstret och de 'klassiska' missoni färgerna. jag och j gick runt och kände på det mest och förälskade oss för fullt.


tillbaka till verkligheten!

2011-08-10 | 08:22:34

yes box, idag är det dags att göra sig redo för jobbet igen! blandade kännslor ska jag vara ärlig och säga .. efter 3 veckor av 'frihet' att göra vad man vill - när man vill - och bara var i nuet och göra vad som känns bra, det är inte helt enkelt att ge upp ;) jag kommer säkerligen känna mig pepp pepp när jag väl kommer till butiken men det är en liiiten uppförs backe innan dess. solen skiner juh!

har sovit totalt uselt i natt med knepiga drömmar om spöken (!?) och mina nya handukar. handdukarna var inte så skräckinjagande men spöken är inte i mina top ten av drömmar direkt. som tur var så fick jag sms precis när det började bli riktigt obehgaligt - tack maja ♥ haha. så ja, dagen kanske kunde ha börjat något bättre?


semester 2011.


gräsänka

2011-08-09 | 19:53:49


mina tokigt fina ♥

jaha då var man gräsänka i en vecka då! christian packade väskan och flög med tre killkompisar till marbella och puerto banus igår förmiddag. jag är verkligen inte alls avis ;) jag försöker trösta mig själv med att jag har en egen spanien semester att se fram mot! nu är det bara 2.5 veckor kvar tills jag och jeannine tar med oss kidsen och flyger ner till alicante och förhoppningsvis värmen :) förra årets 42'c kan bli svårt att klå!

jag har egentligen aldrig varit ensam så här innan! väldigt nyttigt säkert men fasiken så trist! inatt sov jag hemma hos jeannine som hon också är gräsänka .. vi hade en mysig vin-kväll och idag en dag på stan.

nu har jag precis gjort iordning kyckling med rödbetssallad. smaskigt men ack så trist att göra till sig själv .. "ja det var gott det där" har jag sagt ut i toma intet. lite dålig tajming att engla var borta samma vecka som c men jag ska nog få tiden att springa med min nya tränings mani, haha! nu allsång hos grannarna!


50 min PW!

2011-08-09 | 19:33:50

wow jag är imponerad av mig själv! efter en hel dag i stan med jeannine så drog jag på mig mina nyinköpta tränings tights och körde powerwalk i 50 min, fort fort. vi har ett super bra spår uppe i skogen bakom vårat hus som jag roterat i till filip och fredriks podcast. love it!

jag får ju mina ryck som iaf mina trogna läsare vet om. jag ska gå ner i vikt (vilket jag förövrigt lyckades med till semestern!) jag ska börja träna .. hit och dit! sol och vårare?

nu efter 24h med jeannine - tränings guden? - som är utbildad idrottslärare och kan det mesta om det mesta inom träning så har jag fått ett pepptalk utan dess like! hallå min rumpa kan tydligen lyftas lite? haha. jag ska ta tag i min själv och börja köra pw några gånger i veckan men även börja träna på gym!

jag på gym .. det är lite knäppt egentligen .. jag har aldrig någonsin varit en träna-på-gym-tjej men kanske jag kan bli? jag har iaf höga förväntningar och imorgon ska jag köpa mig ett par bra all around gympaskor. antagligen så kommer det vara fula delux men jag tänker inte ojja mig över onda knän sen ..


hej då älsklingen min!

2011-08-05 | 09:41:00

älskar dig min fina ♥

 

idag åker engla till sin pappa för sin andra semester runda! det var ett bra tag sen de sågs (mer än 4 timmar på gotland då ..) så engla är lite mer spänd och nervös än vanligt :) pga massa olika saker så har jag haft engla i lite mer än 1.5 månader .. tänker inte gå in på varför då det är för privat och jag tänker absolut inte smutskasta.

engla har sett fram i mot idag och har packat ner skor som hon ska ge sin lillasyster och ett par jeans "mamma de ser ut som hennes andra jeans, hon måste faktiskt få dem" haha! jag har kassvis med kläder nere i källaren som jag borde göra något åt .. orkar liksom inte ta tag i det. är det inte lite mer höst-göra? jag skickar iaf med engla hennes gamla moheda skor, glitter ballerinas och jeans som hon får ge till vega!

jag börjar ju jobba på onsdag så jag hoppas veckorna ska gå fort fort. nästa vecka är jag för första gången heeeelt själv hemma utan c och engla. har aldrig hänt innan! c åker till puerto banus på måndag och är borta en vecka och ja, engla åker idag :) det passar iof rätt bra ändå eftersom vi ska iväg på race helg i helgen då c ska köra. kinnekulla blir stopet efter vi lämnat av engla på söder! sen har ja lite planer för min singel-vecka :) haha!

kjol

2011-08-05 | 09:29:59

ny kjol från h&m 99kr
tshirt h&m

bada hela veckan!

2011-08-04 | 09:52:35


kast med liten engla!

nu är det dags att bege oss mot polisen! englas pass går ut den 21 augusti och vi åker till spanien den 27 så updating it is! haha jag kommer inte kunna lämna ifrån mig hennes gamla, så sjukt söt och vettskrämd som hon ser ut .. lilla stumpan! ska bli spännande och se hur det nya passet kommer bli, hon är juh så stor nu:)

efteråt gör vi som vi gjort både måndag ocg tisdag den här veckan, beger oss hem till mammas pool och ligger som fiskar i vattnet till tidig eftermiddag :) jag vet inte vad jag hade gjort om vi inte hade haft pool? det är verkligen helt underbart! förövrig simmar och badar engla nu helt utan armpuffar .. liten blir stor ♥


grattis fina syster ♥

2011-08-04 | 09:30:18


hipphipp hurra för min syster igår .. ♥

gröna lund gjorde vi under dagen igår men direkt efteråt så åkte vi hem till syster som fyllde 28! hon hade fixat baguetter med smarriga röror, fruktsallad och rosé - edsbergsparken here we come! vi skålade och firade i solen tills den fösvann bakom ett träd .. orutin! alla satt på andra delen av parken, och där satt vi i skuggan, haha!

härligt hade vi det iaf! syster fick fin fina presenter :) en jacka i svart och rosa av oss och bland annat skor och kläder av de andra. nikki var i sitt esse och stod och skrattade åt ingenting för det mesta, mosters gull!

love you syster mi!


gröna lund!

2011-08-04 | 09:07:10




grönan 2010.

somsagt så är det den här veckan ja, christian och engla har semester ihop och då blir det fullrulle kan jag säga! igår körde vi gröna lund all in med syster med familj, ellan och jonte. vi var där till precis öppning så vi hann åka en hel del innan folkanströmningen blev överväldigande, då blir det inge kul. köa köa köa! super skönt att vi slapp.

det nya för i år mot förra året var att engla nu är EXAKT 120cm! vilket på gröna lund innebär att en helt ny värd öppnar sig :) fröken får åka vilda musen, kvasten (iof 110cm där ..) flygande mattan mm. helt galet kul! eftersom vi alla köpt åkband så blev det ett evgt springande mellan attraktioner och jag och engla kom in på en second round innan klockan började närma sig 16 och vå p-plats behövde besök.

engla var helt överlycklig över dagen och jag är helt galet imponerad av henne ♥ en annan höll på att kissa på sig i vilda musen medan hon skrattade så hon skrek medans jag krampaktigt föskte trycka fast henne i stolen (bara för man är 120 så kan man var smal som en pinne och flyga runt som en vante i stolen).

inte hanns det med att fota inte .. jag har tre bilder på engla när hon äter pizza, haha!


old style inredning!

2011-08-02 | 09:28:02


i ♥ vår drinkvagn

jag älskar som ni kanske vet inredning och allt vad det innebär. men! jag har väldigt svårt att tänka mig hur saker ska se ut och om det kommer att bli bra när det väl kommer på plats.  jag köper ofta saker som jag sen inte riktigt vet var jag ska ha, hah! där är min lisa bra, haha. hon hjälper och får mig att föreställa mig saker på olika platser.

när vi var på gotland den första svängen i sommar så hittade jag den här gobiten inne i pappa och maries lada. den har tillhört min farmor och farfar och stod i vardagsrumet i deas våning på östermalm, way back.

jag trodde aldrig pappa skulle gå med på att ge den till mig men det räckte med att fråga och så sa han "javisst!". den stod i ladans 'bar' del som pappa byggde upp till deras 100 års fest (marie 40, pappa 50 och huset på gotland 10 år) men fyllde liksom ingen funktion där. nu där i mot står den så fin fint i vårat vardagsrum!

jag ska limma fast däcken som spruckit men annars älskar jag den! jag hade små planer på att måla den vit men som alla sagt till mig och som jag själv kommit på så kommer det bara se billigt shabby chick likt ut. ogillas! jag har ett annat antikt café bord i samma trä så det är rätt snyggt ihop om jag får säga det själv :)

efter 1.5 år i lägenheten så tror jag faktiskt det mest - inte allt - börjar falla på plats! nu i sommar har vi fått upp hyllor, tavlor (lasse åberg tavlan över drinkbordet) och en ny lampa i vardagsrumet. sen har ja och lisa målat om en ram från silver till guld och möblerat om lite här och var! jag älskar verkligen vårt hem och inredningen nu ♥


nytt från kappahl

2011-08-01 | 19:16:05


klänning kappahl 199kr (eller ta 3 betala för två)

vi körde en liten fuling idag faktiskt. christian körde förbi stinsen och köpte en jumpsuit till engla som jag kikat på men som aldrig funnits i rätt storlek. tag 3 betala för 2 var det visst .. för ett par dagar sen var det ju halva rea priset? jaja. efter bad och lek i mammas pool så åkte vi ner till kista och hittade två godingar till!

den här klänningen och en baddräkt fick det bli! en tillbaka, köpa om och vips 3 till priset av två - dum får man inte vara! klänningen är från kollektionen 'vintage stories' och är grym!


03.30 färjan

2011-08-01 | 09:10:22

i söndags morse åkte vi hem från gotland, på den sämsta tänkbara tiden ever! pga brist på bilplatser och för att josephine skulle hem och jobba nu måndag + tisdag så blev vi tvungna att ta 03.30 färjan hem. antagligen så är det den färjan ungdomarna tar hem direkt från krogen .. nivån var ungefär så. norrlandsguld i högsta hugg, simmiga ögon och fulla små tjejer som svammlade och halv skrek ..

nova blev kvar hos morfar så vi hade som tur var bara nikki och engla att släpa på. så långt gick det bra och engla somnade om i sin vilstol efter typ 20 min när vi väl kommit ombord och hittat våra platser (självklart fanns inga hytter!) nikki va de lite värre med, hon hade ju fullt upp med att kika på folk och prata för sig själv i sin vagn! haha. jossan höll på att krypa ur sin onepice när klockan närmade sig 5 och la en kudde för henne! :)

jag tror jag somnade någon timme på golvet, precis i draget från ac:n .. nice. självklart så gjorde hela den här olämpliga restiden att dagen innan (eller iaf kvällen) och dagen efter blev sådär halv bra. kvällen innan ville man bara tvinga sig till sömn för att orka och igår fick man ha tandpetare för att hålla upp ögonen.

not to self: ta aldrig mer 03.30 färjan. 


blå himmel!

2011-08-01 | 08:57:54


äntligen sol!

har precis gjort kaffe och lagt in bröd i ugnen till mig och engla. christian sover fortfarande ♥ "jag har semester" mummlade han när jag frågade om han skulle ha frukost, haha. det är iof hans första semester dag idag så han måste få lite space att sova lite längre än till 5.30 :) hua!

idag skiner verkligen solen och klart.se lovar stora solar och mini moln - i like! planen är att, precis som igår, åka hem till mammas pool och bara ha det härligt! jag har nu exakt 9 semester dagar kvar och jag ska banne mig njuta med min fina familj! på fredag åker engla till pappa sin och på måndag drar c till puerto banus!