1 2 3 LIZA ÄR 23!

2010-10-31 | 16:11:37
grattis världen bäst vän ♥
23 år, idag är din dag

igår hade vi födelsedags middag hemma hos mig med mat som liza hade styrt och fixat. lax med sesamfrön, färskpasta, sparris och chablisås, by me. herregud vilken sås! det måste sägas och den måste göras. ni hittar receptet ja gick efter här. till lax är den to die för!

efter middagen hade vi någon form utav hemmafest med folk från höger till vänster, fy sjutton så härligt det är att blanda människor och finna nya vänner. någon gång vid midnatt styrde vi vår kos ut och gjorde gatorna smått osäkra :) sen kan jag gå i god för att det var dans, dans, dan .. precis som håkan lovade.



päls-mania

2010-10-31 | 15:13:05



helgen har gått i ett med middagar, babyshower, födelsedagsfest och mys med familjen. och oj så roligt vi haft! troligast den bästa helgen på väldigt länge .. skratt och leenden har kantat dessa dagar ♥

igår när vi skulle bege oss till kims suprise babyshower så blev det att pälsa på oss oxå bege oss iväg till solna. där var det ett helt gangbang av folk som väntade in kims ankomst :) suprise!!

petra och kims mamma hade gått all in och lagt ut små bebisdekorationer på borden, hängt upp ballonger och bakat. vi körde en klassiker och gömde oss alla bakom en vägg och hoppade fram och skrek "suprise!" :D engla gjorde någon egen grej och hoppade upp och ner på stället som en besatt .. haha.

mössa h&m
jacka h&m
blus vintage stories kappahl
jeans h&m
uggs kappahl


psst..

2010-10-29 | 12:15:00

glöm inte ...


klickklicklickklickklick

fredag

2010-10-29 | 08:15:39

pix från mama för länge sen ♥

varför sover jag så fruktansvärt dåligt på nätterna? jag drömmer som sjutton och vaknar ap-trött. sitter för tillfället och sippar kaffe och laddar inför dagen, fulltös på jobbet - hoppas jag! ikväll har vi har bjudit hem alx, sandra och alexia från uppsala, troligtvis dyker det in vid 18-19 om inget oförberett inträffar & innan ska engla hämtas och mat tillagas:)

sen sjuttsingen ska det ses idol ikväll. jag vet egntligen inte varför jag proppsar på att följa detta vecka efter vecka men ja, det går inte så mkt annat kul och jag vet att engla gillar våra idol-mys-kvällar :) (underbart att kunna skylla på sitt barn haha!) nä jag tycker det är skön slötittar tv även om årets gäng inte är det bästa ..

idag går englas vinteroverall ut på tradera. alltid lika spännand att se om de springer iväg eller om priset blir kvar där det legat sen igår. det hade varit ett riktigt kap kap om den gick för ynka 386 468 måste jag säga .. fasiken overallen kostar 1195 ny och den är inte slite what so ever. ta en titt vett ja!

fulltös

2010-10-28 | 20:49:05
somsagt så är det mucho mucho den här veckan. vissa veckor är bara så - fullspäckade! sen dyker självklart den ena nyheten efter den andra upp oxå tappar man fokus på det första .. irriterande men det är lite finessen med mitt jobb och jag ska inte klaga. jag är otroligt lyckligt lottad som har ett sådant jobb som jag har och som jag älskar. varje dag när jag kommer till jobbet så är jag förväntansfull och glad .. inte alla som får vara det och ja ska skatta mig lycklig:)

det som blir den aviga sidan är ju hemmet/vännerna/familjen .. ibland. som den här veckan så känns det inte som jag hunnit med att ens svara på ett yttepyttet sms, de tar timmar! jag ska skärpa mig mina fina vänner, ha tålamod ♥

igår sov engla hos mamma pga att jag stängde butiken och idag är hon på en blixtvisit hos dadie. det vankades nämligen syskonfotografering på vegas dagis och engla skulle självklart vara med! ska bli kul att sätta upp en till bild brevid den från förra året med halvsystrarna :D engla är så stolt så hon pyr när hon berättar om motivet :)


mammas stora ♥ här om morgonen

passa på!

2010-10-28 | 20:27:38



kläder från polarn o. pyret, passa på!

det har varit fullös det sista 2 dagarn, både på jobbet och hemma. ibland hamnar man verkligen efter med allt känns det som .. det ser ut som ett bombnedslag här hemma, på jobbet har jag långa listor av 'todos' och framför ligger en fullspäckad helg! bra tänkt emily, bra där.

på jobbet har vi iaf en liten kampanj med "passa på!" varor så ja - passa på för sjutton! 30% på ett härligt gäng med kläder och hade jag inte bränt mina pengar på en enorm storhandling idag så kanske jag hade slagit till på några saker :) just nu känns det mest som jag väntar in julkläderna och ryshpysh klänningar, en nyårs blåsa till engla kanske?

här hittar ni det sänkta varorna

vincent

2010-10-27 | 09:49:10
nu är alla vinterkläder införskaffade till engla. vinter jacka, täckbyxor, polyesterunderställ, fleeceunderställ, mössa, vantar, sockor och nu sist men inte minst vinterskor!

jag har stått och vägt fram och tillbaka, färger, modeller? fastnade tillsist för dessa två från vincent .. men, alltid detta men, så var bägge för små!? sjukt egentligen då jag mätt englas fot (där & hemma) och blev tipsad om dessa. kanske för att det inte fanns större så blev jag lovad att dessa skulle passa?kan man väl inte jobb heller.

tänk om jag skulle stå och hitta på för kunder att "den jackan passade utmärkt" (vi har ju inte större) "de byxorna är inte alls för korta .. det är en sådan modell" .. nä, jag jobbar med ärlighet när jag ska tipsa och tycka till när kunden frågar mig. det tjänar man på i längden och kunden får förtroende ...

nu känner jag mig lurad och tänker inte köpa skor på detta stället igen. jag ska självklart gå och byta/lämna tbx dem idag och jag håller visserligen tummarna för att det ska ha kommit in större så jag slipper fortsätta jakten. ursch, jag hatar att känna mig lurad! engla gick runt länge och väl här hemma och de syntes mkt väl att det va för små och jag mätte också och de va inte alls den cm som hon sakt till mig ..

suck. stön.

shoes vincent

shes home!

2010-10-27 | 09:00:52



kofta polarn
klänning polarn
strumpbyxor polarn
vingar h&m

igår åkte jag till en dagiskompis och plockade upp min lilla pärla vid 19 tiden. det var inget direkt översvallande välkomnande jag fick - trots flera dagar isär. hon ville helst vara kvar med claire och tyckte väl att jag kunde ha väntat med att komma .. haha, lovely med barn! här saknar man ihjäl sig också får man knappt en kram, haha.

hemma skulle vi kika på halv 8 hos mig men det verkar vara slut? någon som vet något om det? engla var besviken och satte sig med min iphone och spelade en sväng innan läggdax. japp, hon får spela på min telefon. datorspel eller tvspel är väldigt ointressant men tydligen så är angrybird, tap zoo, tap store och cut the rope fantastiskt underhållande?

well .. jag tycker inte det är fel med lite spelande då och då så länge det inte är ett evigt stirrande på en skärm. kanske rent av hälsomsamt?

idag har vi sovrmorgon (då pratar vi inte om att vi sover länge utan att vi kan ta det lugnt - fick en englaväckning vid 06.26 = kolsvart ute!?) så engla springer runt och leker älva och jag försöker hänga med i hennes lekar med älvstofft och olika älvnamn. det är inte det lättaste och det är inte prat om att improvisera, engla har redan bestämt hur leken ska vara, vad som ska sägas och hur man ska göra .. funny.

lön = inköp

2010-10-26 | 08:31:18

fleecetröja polarn o. pyret

igår var det ju som ni alla kanske märkte - lön! som jag väntat på den här lönen, jesus vad vi gått på knäna här hemma de senaste dagarna .. nej det var kanske att ta i men jag hatar begränsningarna som kommer med att inte ha pengar. sjukt jobbigt är det att alltid räkna, kolla och tänka till, men visst det är nödvändigt! gud vet att det inte är begränsade tillgångar här inte ...

igår kände jag mig smart när det första jag gjorde när jag gick upp var att betala alla räkningar. man känner sig direkt lättare. visserligen så har jag hyra + lån på autogiro så det dröjer lite innan det dras och det stör mig. men men, allt är iaf betalat och teckning finns på kontot :)

jag gjorde lite inköp igår, trots att jag bestämt mig för att skippa det och hålla i pengarna. det blev en rosa ny fleecetröja/jacka till engla, ett par uggs liknande skor från vincent till engla och ett par kängor oxå till engla. sådant som är nödvändigt med andra ord :) och jag har ju faktiskt slängt ut saker på trader .. så man får ta sig råd :)

känslor.

2010-10-26 | 08:18:46
idag kommer engla hem och jag är varm i kroppen av längtan ♥ .. trots det så kan jag inte få upp min glädje utan den ligger väl sönder sparkad på golvet här hemma någonstans. jag känner mig tom och ledsen. det är så jävla mycket bra i livet nu men jag har så svårt att bara vara i det så jag sabbar det och flippar. pucko!

jag tycker inte att jag gjort fel men ja, man kan välja hur man gör saker och ting i livet och jag ska inte kalla mig den mest tacktiska människan som gått i ett par skor. jag är en känslo människa och när jag känner något så ska banne mig hela världen veta om det och jag vänder upp och ner på allt för att få min röst hörd.

ursch .. jag måste sluta grubbla och styra om mina tankar. men jag undrar så mkt .. hur blir det nu? kan ett ord vända upp och ner på allt? tack för maten, varsågod. du är inte heller perfekt.

ni är fina ♥

underbara barn ...

2010-10-25 | 18:30:06



idag har jag haft ångest.

jag kan få det ibland när engla är borta hos sin pappa, eller jag är borta etc. när jag inte träffar henne på några dagar helt enkelt  .. jag undrar vad hon gör? vad hon gjort? hur hon sovit? hur hon ätit oxå vidare oxå vidare. idag känner jag så och jag har ont i magen.

jag vet att hon har det bra, det är inte alls frågan om det, det handlar nog mer om mig själv, jag vet att jag skrivit om det tidigare. helgerna när hon är hos sin pappa blir så otroligt långa nu då hon är där en dag mer än tidigare (har iof varit så ett tag nu). nu är hon hos matte fredag-tisdag och innan var det "bara" fredag-måndag .. visserligen är det bra och självklart skönt att ha lite barnledigt och hinna med handling, fixning och don ..

men ja ..

kanske är det de att jag inte kan prata med henne varje dag, som jag är van vid .. kanske är det bara egot i mig som får mig att känna så här? jag kan ju bara ringa henne på söndagar och det är egentligen för lite för MIG. ja vet att engla inte har det behovet och hon märker säkerligen inte om hon varit bort en dag, två eller tom tre dagar sen vi pratat och setts. me ja, ego mamma, får panik. jag måste se över mig själv. så här kan man väl inte hålla på och gå runt och känna!?

jag vill inte och ska inte heller störa i hennes pappa-helger. men ja ibland är man ego och får känna lite ångest för att man inte alltid kan ha sitt barn hos sig. hej 2000-talets familj , hej. hej. suck!


mera tradera!

2010-10-25 | 08:07:45


detta ligger nu ute på tradera

helgen har flutit på här .. en riktig slappar helg har det blivit med lite roliga inslag :) igår låg vi konstant i soffan (vi sov tom där inatt - man får freestayla när man inte har barn hemma haha) och kikade på tv och film med camilla och jocke på kvällskvisten, riktigt mysigt!

i lördags fick jag upp några till auktioner på tradera, wei! det är englas randiga "undreställ" som typ aldrig blivit använt, hennes ecco skor från förra vintern, favorit pälsen och ett polyester underställ från po.p

hoppas någon kan göra ett fynd eller två! riktigt fina grejer är det, jag skulle aldrig någonsin slänga upp halv sjabbiga grejer som folk blir besvikna på .. nää .. sådant slängs direkt! det jag säljer är saker som knappt är använda eller som jag tycker har behållt utseende och funktioner - som overallen tex. ni får  gå in och kika!

hemma hos

2010-10-23 | 15:00:00


i englas rum. bästa syster har satt upp och fixat med tavlor ♥

ni är ganska många som efterlyst "hemma hos" bilder från vårat hem .. jag vet att jag har nämnt det tidigare och jag får tyvärr säga det igen, för fort går det inte, men vi är inte riktigt klara ännu och jag känner mig inte helt nöjd med allt .. haha, kanske att jag aldrig kommer göra det? men jag vill iaf känna mig lite mer tillfreds innan jag slänger upp hela mitt hem på nätet, om ni förstår? men såklart lite sneak peaks försöker jag bjuda på lite då & då.

syster har hjälpt mig idag (med mitt egna nya händiga hammar/skruv/mejsel sett) med att få upp lite tavlor på det innan kala väggarna .. jag som har besluts ångest vad gäller höjd, snitt osv gav siss iprinicp fria händer :)

fint?

glas

2010-10-23 | 10:32:21
jag har en förmåga att samla på mig glas från höger till vänster och våra köksskåp svämmar nästan över av allt jag tryckt in :) ändå så känns de som att jag inte lyckats samla på mig glas för alla tillfällen utan mer eller mindre enbart "lite finare" glas i olika tappningar. men vanliga vardagsglas är det liiite sämre med (visst jag har det med .. men ja)

dessa har tydligen funnits på ikea tidigare - hur kunde jag missa!? men nu finns de altså på rusta och dit ska jag rusa idag för att försöka få tag i ett gäng :) jag tror det är rätt perfekta att ha som vardags vin/vatten glas! engla lär bli nöjd över att få använda "vinglas" till vardags, och med vatten i! det är alltid en lite glas-disskution här hemma ..


glas - rusta 15kr/st

tradera fynd?

2010-10-22 | 16:37:00
idag har jag jobbat och fixat men även fått ett gäng med andra saker gjorda. en grej som jag verkligen borde ha tagit tag i typ .. förra året? var att slänga ut englas polarn overall på tradera som är way för liten!

jag har verkligen svårt för att ta tag i just det där med att sälja grejer .. jag vill ju givetvis bli av med det och få in några kronor på köpet men hela grejen med att lägga ut, vänta en vecka, maila ut vinnar mail, vänta in pengar och sen skicka grejerna får mig att gräma mig länge och väl. egentligen är de saker som går fort men det är en jäkla process!

nu är den iaf ut - wie! och nu väntar jag ner det 6 dagar och 22 timmarna som återstår innan någon liten själ kanske lagt den där 50 lappen jag faktiskt kräft för den knappt använda overallen, och jag kan skicka iväg den! jag hoppas dock att den gå upp liiite eftersom nypris är 1195kr för den och ja, den är knappt använd!!

nu väntar jag in englas ecco skor från förra året som står på torkning. lera och skit gör sig inte riktigt på bild när man ska försöka sälja in något :) men snart är det väl torra och foto-vänliga och åker även de ut på tradera :)


annonsen för overallen har du här

snön föll

2010-10-22 | 16:26:54

utanför våra fönster imorse

japp, hela stockholm häpnas - som alltid, när den första snön faller! här har påan till denna dag pågått i ungefär 1-2 veckor vilket innebär att engla har öppnat sina blå på morgonen och sagt "jag går och tittar ut mamma .." och fram tills idag så har det varit suckar, stön och tunga steg från vardagrums fönstren, men icke idag!

"maaammmaaaa!! det snöar, det är snö, det har kommit snö, DET ÄR SNÖ IDAG!"


allt i samma mening, lite stapplandes och lyriskt. leendet på läpparna höll i sig hela vägen till dagis ♥ där blev det dock lite ledsan miner men det var snabbt avklarat! engla klädde mig med reflexer som hon gjort innan jag satte mig i bilen med siss & nikki och for i ilfart till ikea :)

nu är allt något mer komplett här hemma! tavlor har spikats upp, en bokhylla har tillkommit, nya gardiner och en ny löpare i köket, gardiner upp i englas rum och ett litet gäng tavlor har fått pryda en vägg :) allt har jag att tacka finaste syster för! vad skulle jag göra utan dig?

...

2010-10-20 | 09:48:20
snabba puckar idag!

nu är det dagis och sen jobb .. much to do ..

himla

2010-10-20 | 08:23:18
jag har börjat få en enorm dille på inredning och allt där vad det innebär. det är oftast små saker som ex kökshanddukar, krukor, lampor, gardiner mm men dyrt i längden kan ja lova :)

förra veckan när jag var nere i centrum en sväng så sprang jag och syster på en butik som hade inredning (sia, himla osv) till 25%, kap! jag fyndade dessa kökshanddukarna i knallorange för inte många kronor .. himla är ju inte det billigaste annars men här kom jag undan :) färgen är grym, jag har en förkärlek för stark orange så valet mellan himelblå och dessa var inte svårt. syster kom hem med sia doftljus och något slag av ljushållare .. :)

kökshanddukar HIMLA


älskar färgen!

lindex psycho eyes!

2010-10-18 | 21:57:42

lindex -haha! crazy ..

ullared # 1

2010-10-18 | 20:49:32

ullared shopping - yiha!
ängel tavla
kärlek - text
klister örhängen (innan hålen!)
prinsess pysselbok
prinsessan&grodan memory
barbie som sjöjungfru
hello kitty boxer
prinsesstrosor
3 filmer
målarbok
underlägg
klistemärkes album


det var detta som låg på englas golv när hon kom hem dagen efter jag varit på ullared med syster och två kompisar till henne. engla var ett gang bang av saker rikare och jag var inte många kronor fattigare .. fakitskt inte!

(många saker är undanlagda till jul oxå)

jag tror nog många av er som kanske inte varit på ullared tycker det känns jäkligt b (i know it is .. det är jag och ola-conny!) och kanske inte tycker det känns värt, för "sååå billigt kan det ju inte vara!?" det beror självklart på vad du ska handla och om du ska handla mkt eller lite. vi var iaf 4 pers som åkte ner och bara bensin gick på ca 300 var!

sen hade vi ju alla långa listor på saker som skulle innförskaffas och kundvagnarna vi körde ut kan milt sagt kallas fulla! billigt japp, värt japp! enligt mig då :) ex så kostade den barbien som engla önskat sig sen forever 199:- på ullared och 349:- på BR, och då är det en märkes grej. typ tavlan och kärlek texten gick inte på många kronor över tio och det är ju samma som finns på divers inredningsbutiker :)

jag köpte en hel drös med saker hem också, blandannat tallrikar, tvål&diskmedels flaskor, knivar, lakan, påslakan och en drös av små saker till köket. sådant man behöver som 'ny' flyttad helt enkelt :) ska fota och visa vid tillfälle!

myskväll

2010-10-18 | 20:20:47

måndags mys!

inatt sov jag 11 timmar i sträck, helt sjukt hur trött och seg jag känner mig på helger och kvällar nu för tiden. om det beror på mörkret som infaller sig tidigare och tidigare eller om det är allt nytt som snurrar i huvudet vet jag inte men ohjälpligt irriterande är det iaf! alltid kul att vara vaken iaf en timme efter engla somnat ..

ikväll har vi haft måndags-mys med nachochips, guacamole och kaffe/vatten .. man måste få lite ljusglimtar i veckan och vad behöver inte livas upp mer än en grå måndag!? engla blev lyrisk över "chipsen" och åt hel 4 stycken! något slag av rekord för fröken :) själv satte jag i mig hela skålen med dipp och magen känns sådär halv rolig nu .. to much info

har ringt runt för att få tag i den kära textilbänken idag. in i det sista så har jag ringt det butiker som har öppet sent men utan någon större framgång. "ring imorgon så kollar vi om den kommer in igen" är det närmsta jag har kommit :( engla som redan planerat att hon och nova ska sitta på bänken när det är utklädda prinsessor .. jag håller tummarna! har totalt kärat ner mig och jag kan inte ge mig när jag känner så här .. typisk otur ..

textilbänk

2010-10-18 | 07:27:58

åhléns

nu har jag fått dille på den här bänken! jag vill ha den! ge mig den! jag vet inte var jag skulle ha den, kanske på englas rum? men jag tycker den är så otroligt fin .. vi behöver lite färg här hemma med allt vitt och jag tror det här skulle kunna bli en grym färgklick och ja helt enkelt perfekt :)

dock så verkar det ha varit fler som tycker som jag så de ser ut som den är slut på det absolut flesta varuhusen ;( jag ska sätta mig och ringa runt i dag tror jag .. det kostade faktiskt inte alls många kronor heller, kap! det vara bara det där med att frakta hem den ..

bänk åhléns 795:-

söndag

2010-10-17 | 19:18:07
postades vid 9 tiden - dock ej publicerat!?

helgen går verkligen i rasande fart, ibland (eller oftast) så kan man önska att helgen var iaf 1 eller 2 dagar längre? 2 dagar hinner man knappt varva ner på .. engla tycker dock att det är skönt att helgen snart är över och laddar inför morgondagens första dag på dagis på en hel vecka! herregud vad länge hon var hemma och va sjuk ..

igår hade vi middags gäster här hemma och åt rotfrukter i ugn med honung och havssalt, stekt oxfilé, mozarella bröd i ugnen och fetaoströra! en riktig kalas middag som avslutades sent i natt med cheescake :) underbar lördag kväll/natt.

mindre trevligt var kanske att grannen två våningar över kom ner och knackade på klockan 23 och bad oss sänka!? jag nickade snällt och sänkte lite men eftersom det inte alls var högt och vi fortfarande satt och åt middag så kändes hela grejen helt omotiverad. jag är helt enkelt inte van vi att bo i lägenhet och hur lyhört det är .. men de här tog nog priset, SÅ lyhört kan det inte vara .. det låter högre när jag duschar .. vissa människor

idag är det dax för dans för englas del! 45 min för mig i cafét och 45 min för engla att springa runt och dansa, sjunga och ha sig :) lovely! senare så blir det att ta oss till mamma och äta middag med syster och familj. kanske en tur till ikea innan? måste införskaffa några ramar till dessa två bilderna som jag framkallat :) later!


pix från en mama plåtning

spain pix!

2010-10-16 | 11:08:46









åh lovely spain! läs mer här

fredag!

2010-10-15 | 08:55:58
äntligen fredag igen och jag har en helt ledig helg framför mig :) låter kanske lite knasigt eftersom jag enbart jobbat måndag och idag fredag den här veckan, resterande har jag vabbat, men det är inte att vara ledig! det vet vi alla som har barn att vabba inte är det mest tillfredsställande .. jag blir mest stressad för jag vet att ja bör va någon annan stans ..

ikväll ska engla sov hos mamma och anders. ska bli skönt med lite barnfritt, det är inte bara otillfredsställande att vabba utan också påfrestande (jag menar inte att jag inte älskar att vara med engla men det är liiite annat när hon är sjuk). här hemma blir det idol kväll med godis och kanske takeaway thai :)

engla hade bara något höjd temp igår så idag är en bonus vabb dag. nannie (anders, mammas man) ska vara hemma med henne vilket också känns underbart skönt att få den avlastningen så ja kan åka till jobbet och "stänga veckan".


Per Mobergs

2010-10-15 | 08:32:31

mobergs chokladmousse

igår hade vi middag här hemma för fin fina grannarna linda & björn. jag hade gjort fisksoppa med saffran (svin dyrt btw, var det så dyrt som 40kr påsen förra året!?) hemmagjort vitlöks och mozarella bröd. till erterätt blev det per mobergs choklad mousse. ungefär där höll jag på att dö av all laktos som jag tryckte in ..

det är mindre smart att använda 5 dl matgrädde - med laktos, 2 dl cremefraishe - med laktos också 6 dl vispgrädde - med laktos, när man är laktosintolerant .. inte att rekomndera! min mage är helt upp o ner idag!

sen började jag fundera lite över per mobergs chokladmousse .. det står att det är till fyra personer och nu gjorde jag till fem personer och ingen av oss orkade ens halva!? haha .. men somsagt så är det per mobergs recept. gott var det iaf och jag kan rekomndera de starkt! gör receptet till 8 pers ist för 4 ..

200g mörkchoklad

6 dl vispgrädde (laktosfri för laktosintoleranta ...)
3 äggulor

how to do it

lightning

2010-10-14 | 09:20:19

nytt doftljus från sia och nytt fat från indiska

igår kom mitt hjärta liza över på sen middag och bonde söker fru pining. gud vad har hänt med bönderna!? det är rena ramar freakshown, hela grejen känns absurd och det känns som tv4 enbart vill håna dessa människorna. jaja, jag lär inte kika så mkt på det eftersom jag stänger på onsdagar :) tur kanske ?

liza hade iaf köpt det här fina fatet till mig och vita blockljus från indiska. jag fick nippra på att hitta någon form av 'lösning' till mitt nya doftljus från sia och ett tårtfat, why not? riktigt fint blev det iaf och de invigdes igår.

nu står tvättmaskinen på med alla lakan och handdukar och jag ska snart ta mig för att börja dammsuga och fixa. engla har 37.3 idag vilket är en rejäl minskning av de senaste dagarnas morgon temp - men jag hurrar inte än! det har ju varit en liten bergodalbanan med feber hit och feber dit .. men ja håller mina tummar att det är över nu .. !!

fat 199:-
sia ljus 80:-

mms shopping

2010-10-13 | 16:05:37
satt och kliackde runt på lindex hemsida precis och sprang på min donna på några ställen :) alltid lite ovant att se henne poppa upp här och var .. jag började just fundera på hur mkt jag missat av grejer hon gjort? påminn mig och kika gärna efter henne på kia motors reklamer i tidiningar och web. kommer glömma att hon gjort det annars! haha. sen har hon gjort julkampanj för lindex .. not to self.

syster och nikki har gett sig av mot dagis och pick up av nova så jag och engla har intagit soffläge med pippi på tv. vore det inte för att tempen visar på 39' så skulle det kunna kallas onsdag-mys!

just nu sitter jag och sms-shoppar, haha! min kära liza jobbar och agerar personal shopper åt mig, haha. hon får mmsa bilder också blir det tumme upp eller tumme ner, riktigt smidigt! rekomenderas starkt! dock så är jag inne i en total inspirationssvacka så allt hon visar skriver jag tbx "välj du! jag kan inte" kul kompis jag är .. ;)


lindex all kids

NIKKI

2010-10-13 | 15:22:06


mosters stora hjärta - idag

vab second day

2010-10-13 | 10:19:35


lilla ♥ igår

38.4 visade tempen på imorse.
suck & stön.


ringde just till jobbet för att meddela vab imorgon också. som tur är så har jag finaste personalen som utan att blinka tar mina pass så jag kan vara hemma. somsagt så fick jag med mig lite jobb hem och det mesta kontorsjobbet kan jag göra hemifrån, tur det. annars skulle jag klättra ännu högre på väggarna och kännt mig inlåst här hemma.

engla är hyffsat pigg nu, febern har väl lagt sig straxt under 38 och hon leker på golvet i sitt rum iklätt helrandigt myssett :) är man sjuk så är man. "jag vill ha klänning" (inte ens varm av feber kan hon slita sig från klännings disskutionen)

syster och nikki kommer förbi en sväng snart och underhåller oss/mig. det blir till att hålla nikki en bit från engla och engla är inföstådd med att det enda som är ok idag är slängkyssar, hennes egen idé :) söt. kanske jag kan få undan lite mer tvätt och fix här hemma idag också .. man är ju inte dum att inte utnyttja att vi är inlåsta ;) ts.

memorylane

2010-10-13 | 09:08:07



2005 var ett händelserikt & fantastiskt år

i förra veckan så hade vi alla jobbtjejer över på middag för lite pepp inför hösten och för att se varandra liiite utan randigtröja ;) kim som är min föredetta chef var med men sin putande mage, tror hon är i vecka 33 någonting nu? i slutet av november är det iaf dax och gud som det ska bli spännande att få se den lilla som bråkar runt i magen ♥

iaf så tog jag fram ett album som jag gjorde till engla när hon var en miniplutti. jag kan tillägga att jag har 5 album till tills hon är 6 månader, där lade jag av. haha. jag ska väl göra något sorts samlingsalbum för det andra 5 åren men det är ett projekt som ligger på is .. det tar lite tid med allt klippa & klistra kan ja lova.

har ni album till era små?
eller kör ni via datorn..? de är de ja tycker är trist .. hm

albumet har iaf legat fram sedan dess och igår hittade engla det och började bläddra. hon är väldigt farsinerad över det faktum att hon hade sond under en period som spädbarn. hon säger helatiden "jag hade den för att jag visst inte hur man ammade" så var det kanske inte riktigt men ja, ni kanske har läst hela storyn?

kim frågade mig om jag får ångest av doften av den där tejpen som engla hade för att sätta fast sonden på kinden med och oj, OM jag har! jag får ont i magen av att se bilderna och jag minns hur jag så ofta tänkte att jag gick miste om spädbarnsdoften och allt vad det innebär att ha en frisk nyfödd. vi låg ju på sjukhus och inget var som jag trodde eller hade förväntat mig ..

läs hela storyn här

segt

2010-10-12 | 17:28:49
här rullar dagen på och vi gör inte så många knop. engla är hängig och vill kramas, sitta tätt och klappa på min kind, min underbara fina och kärleksfulla dotter! hon har tagit två suppar så jag vet inte vad febern svajjar på men nu håller vi på att vänta ut och se om hon blir varm igen .. håller tummar och tår att hon är feberfri men de är tveksamt.

jag har iaf hunnit med lite jobb och pill här hemma, jag blir ju så tokigt rastlös så jag klättrar på väggarna. engla ligger mest i soffan och kikar film, nu på em har hon suttit och lekt med små dockor en stund ♥

vi var ute en sväng och handlade  till middag ikväll och herrejösses vad kallt det blivit! engla kör på vinterjackan och fodrade skor - redan. jag plockade upp mina pälsar från källaren idag och jag tror inte att det kommer dröja länge innan det invigs för säsongen. jag som önskade mer sommar och värme .. :( men den som väntar på nått gott ..

nu ska jag slänga ihop pasta med tonfiskröra till mig, engla och ellinore, min lillasyster. ska bli mys med en helkväll med dessa donnor. hej hej tjejkväll! godis är köpt och film är hyrd :)


i värmen vid ar på gotland

hej vab!

2010-10-12 | 11:05:55

fröken sjuk får special frukost

somsagt så har engla varit hos dadie i helgen och i söndags, efter englas dans, fick lilla fröken feber, tror hon var uppe över 39 grader och härjade ;( matte vabbade igår och direkt när jag fick höra att hon var sjuk så satte jag in personal idag så jag kunde ta över. igår var hon dock helt feberfri men vi bestämde iaf att hon skulle vara hemma idag och tur var det kan jag säga ..

när vi möttes upp imorse vid 7 tiden så var väl inte engla den piggaste av tjejer men hon såg också blek och dålig ut .. när vi landade hemma satte vi på film och tog tempen, japp helt riktigt, 38,2 .. hur kan det gå så upp och ner sådär jämnt? ibland kan engla ha feberslängar på kvällarna men inte det minsta på dagarna?

jag tror det var förra hösten hon hade så och jag höll på att bli tokig! man visste ju aldrig om hon var frisk förens kvällen hade börjat smyga sig på och flera kvällar i rad så for tempen upp och det var bara till att vara hemma ;( på dagtid var hon pigg som få och lekte, fixade och hade sig .. hyffsat surt att inte kunna gå på dagis då ..

idag kör vi iaf all in mys och kurering! engla sitter nu i soffan framför fjärde timmen av barntv (don't you judge me). jag ska passa på att tvätta lite och fixa här hemma men också jobba lite. packade ihop en hel del igår som jag tog med mig hem och kan fixa med. blandannat så har jag en presentation som jag ska göra imorgon men just nu ser det mörkt ut .. det lär bli vab imorgon med ;( man måste ju ha minst 24 timmar friskt innan dagis ..

måndag

2010-10-11 | 07:42:35
vet ni vad den absolut största anledning till mina glesa updates är!?

min DATOR!

altså jag kan inte nog säga hur världelös, seg och ej fungerande den är. det tar flera timmar att fixa bilder och lägga upp inlägg. ibland stänger den av sig hipp som happ och ofta så försvinner allt jag skrivit och lagt in i inlägg. att jag är trött och irriterad på det är bara förnamnet!

när man ska blogga - eller göra vad som helst på datorn egentligen, så vill man att det ska gå snabbt och smärtfritt annars tröttnar man. så ja, är det någon som vill skänka mig en dator ( måste var mac ) så är jag evigt tacksam!!

i helgen har engla varit hos sin pappa och jag har besökt underbarabarn mässa, varit på tjejmiddag, myst, stor städat och storhandlat. det har blivit mkt av trots att min förkylning verkar vara här för att stanna (!?)

fick sms av englas pappa om att engla hade feber igår .. ;( lilla gris ungen. matte skulle vabba idag och imorgon och vidare skulle jag ta. jag hoppas innerligt att det är en kortis och att de inte är något som håller i sig .. jag har superviktiga saker att ta itu med på onsdag och där innan måste jag förbereda massor ... ah! men men..

ikväll ska jag iväg och äta med jennie, underbara jennie. vi ska ses i stan och ta ett glas vin och fylla våra små magar med god mat :) jag ska göra mitt absolut bästa för att omformatera min dator, fixa och ha mig så jag får lite fart på bloggandet. nu är det lite väl glest ... :( men somsagt i´m workin on it!

tokungar!

2010-10-09 | 08:38:18


två små tokiga ♥

onsdag

2010-10-06 | 09:23:14
igår somnade jag helt ärligt klockan 21.00! vi hade syster med kidisar över på middag och sen när det struttade hemåt vid åtta tiden så gjorde jag iordning både engla och mig själv .. så nu sådär 12 timmar senare så känner jag mig hyffsat utvilad men nu med ont i halsen och snorig, är det tacken för att man försöker sova igen några timmar och ta hand om sig?

blä .. jag vill att den här hösten ska vara förbi och att vi *pepparpeppar* klarar oss utan en endaste liten förkylning eller sjukdom. tyvärr verkar det enbart vara lyckönskningarn, hej hej förkylning!

idag har jag intro med maja som ska börja jobba hos oss varannan helg :) ska bli roligt med lite nya krafter i butiken och nya input. sen måste jag raka vägen hem och storstäda! imorgon ska vi ha kickon hemma hos oss med tacomiddag för alla tjejer och mys ♥ engla kommer bli helt till sig med så mycket folk och - uppmärksamhet! haha ..


mitt ♥

mössa

2010-10-06 | 08:53:21

mössa polarn o. pyret

jag har fått en hel del frågor om mössan som engla har på huvudet på en del bilder här i bloggen! därför kör jag ett litet allmänt svar i ett inlägg , annars, om de är enstaka frågor, brukar jag försöka svara i kommentarfältet. :)

mössan är köpt för några veckor sen på polarn o. pyret (where ells?) den finns i den här rosa färgställningen och även i den här blå. jag har en liiiten tanke på att även köpa den blå eftersom det matchar englas fleece som hon har under vindjackan .. men vilken tror ni att hon själv kommer hugga på morgonen på g till dagis?

offcourse - den rosa!

jag har börjat tänka så mer och mer nu allt eftersom att engla blir större. det är liksom ingen idé att försöka få henne att använda saker hon faktiskt inte gillar. vi kör dock fortfarande på "varannandagprincipen" här hemma. jag väljer den ena dagen och engla den andra, rakt av! det fungerar faktiskt :) då vet hon alltid att hon får ha klänning dagen efter ;)

SvD

2010-10-04 | 21:57:42


jag vet inte om ni minns att jag gjorde ett jobb för SvD typ i slutet av juni? vi hade nyss kommit hem från malaga så jag var jäkligt brun måste jag säga så här i efterhand ;) bilderna var iaf för en bilaga till SvD som handlade om framtidens företag eller något sådant. dresscode var minst sagt dressad, haha, företags kvinna som man är ;)

jag har fått höra från flera olika håll att det inte ser ut som jag på bilderna och jag kan väl inte annat än hålla med .. hur ofta struttar jag runt i svinrygg, skjorta och pennkjol? nä det har aldrig hänt ..

jaja, kul iaf att några av bilderna var vettiga .. sen att det var ett par där jag såg halft manisk ut behöver vi inte prata något vidare om, det har iaf ni som sett tidningen säkerligen noterat. tss!

pix ur Svd bilaga

vardagar

2010-10-04 | 19:53:25




fullrulle hela dagarna -  så skulle jag kunna sammanfatta vårat liv just nu, men i love it! som jag skrev tidigare så är vi inne i en "skön vardagsrytm" just nu, men det innebär inte lugn och ro utan mer fart och fläkt än någonsin! :)

helgen har flutit på och ska jag vara härlig så har jag inte mått någe vidare. jag har känt mig hängig och bokstavligt dö-trött. trots tidiga kvällar så har jag vaknat helt matt och trött .. inge vidare alls. engla har varit på topp och vi har trots allt avverkat barnkalas, mys, dans och middag hos mamma. kanske var det en sådan här helg min kropp behövde?

nu har vi satt oss i soffan framför halv 8 hos mig och engla förundras och förundras över att det är två pojkar som faktiskt jobbar tillsammans OCH med samma sak - frisörer. det hon inte nämner eller tycker är det minsta konstigt är att det faktiskt är gay, lever ihop och är kära. haha, det kanske talar om hur vi pratar om sådant här hemma?

nu ska jag surpla mitt glas vin (ja det är befogat att ta ett glas vin att sippa på en måndag! det gör allt liiite roligare) och lägga engla i säng, sen ska jag lägga upp lite bilder som varit med i blandannat SVD - på mig!

about outwear

2010-10-03 | 11:16:31
ursch jag tycker, säkert som många av er, att det är sanslöst svårt att klä kidsen den här tiden på året. sommaren är enklare än enklast och något på fötterna och på sin höjd en kofta räcker, vintertid är det mest att bara byllsa på med typ allt och köra underställ och lager på lager för hela slanten!

men nu .. nu när det är en slags 'övergånsperiod' så är det sjukt svårt att veta vad som håller hela dagarna, de iskalla mornarna och det sol-värmande dagarna/eftermiddagarna. på polarn o. pyret . se har det en slags guide där du kan välja väder och därefter se förslag på kläder, alldeles ypperligt men självklart väldigt generaliserat.

det finns inte ett barn som är det andra likt när det kommer till värme/kyla. engla ex är väldigt varm av sig och att ha ett helkropps ullunderställ på henne skulle få henne att fullkomligen koka! polyester är vad som gäller på överkroppen där fukten absorberas fort men ändå är varm (ulltrumpbyxor på benen), men att börja med det idag, tidig höst, är inte att tänka på för vår del.

jag får dagligen frågor av föräldrar som undrar "hur kallt väder klarar den här jackan/byxan/understället?" men det finns inte ett vättigt svar på det eftersom vi är så otroligt olika. därav tycker jag, personligen, att lager på lager principen är ypperlig! :)

idag så kör jag "vanliga kläder" närmst kroppen (jag övergår när temperaturen sjunker på mornarna till underställ närmst kroppen) och sen lager på lager med vindfleece + vindjacka. det gör så att barnen själva kan klä av sig under dagens lopp och när temperaturen stiger. samma sak gäller på benen, vindbyxor + antingen jeans eller en fleecebyxa över strumpbyxa. sen att vindjackan är vattentät likaså byxan gör så barnen slipper springa och byta vid blöttväder. man måste alltid ha i åtanke att det ska vara lätt! barnen ska kunna gör det mesta själva.

hur gör ni när det kommer till kläder den här perioden på året?
jag jobbar ju med detta varje dag och vet att det till 100% är olika för varenda unge. så hur gör ni?


ja + byxor då :) men de fick ligga i väskan tills vi nådde dagis tyckte engla (o nä, ballerina är inte helt genomtänkt men det byttes också till gympisar på dagis, kompromiss - javisst!)

hål i öronen

2010-10-02 | 19:32:20
det är egentligen ingenting som vi pratat flitigt om hemma eller som vi hade planerat lääänge men idag blev det som det blev och engla blev med hål i öronen! japp, ett i varje öra också! jag är måttligt imponerad efter den lilla scen som utspelade sig på smycka ska jag tala om för er ..

det började nog när engla imorse höll på att klistra låssas örhängen på sig, och mig, och den och där. hon tappade dem, satte på nya och höll på så om och om igen. när vi var på g till centrum för att handla present till mitt kusinbarn lucas så gick vi förbi ett skyltfönster där de visade en affisch på håltagning. där någonstans startades väl disskutionen.

engla ville ta hål direkt! jag förklarade att jag måste prata med hennes pappa och att det faktiskt gör ont att ta hål, det är ju en "nål" som ska göra hål i örat (jag vet jag är sjukt pedagogisk). när jag hade fått klartecken från matte så sa jag att visst vi åker från kalaset och tar hål! oj .. här blev det tveksamheter .. hur ont gör det? gör det ont länge? osv.

efter lucas kalas så åkte vi iaf till smycka och engla fick sätta sig på en stol och välja örhängen vilka såklart var rosa blommor. det första hålet var inga problem, hon visste ju inte HUR ont det skulle göra .. hehe .. men det var tårar, ledsna miner och små mutor innan de andra hålet togs. jag hade gjort klart att jag inte gick därifrån med bara ett hål på min unge (en dagisk kompisa knallar runt så)

1 timme och 30 mins övertid för killen senare så var engla smyckad :)



ta hål i örat på smycka - 298kr!

suprise!

2010-10-02 | 09:56:40

utanför huset, förväntansfull & pirrig

här om dagen så skrev jag om spanien och vår 'lilla' utflykt dit över några dagar i augusti. när den resan kom på tal, sisådär 4-5 dagar innan avfärd (!) så var engla hemma hos dadie och jag smed mina planer och förberedde en smärre liten överasskning för min lill-fröken.

engla kom hem på torsdagen, dagen innan vi skulle åka iväg. det bör nämnas att engla aldrig flugit eller varit längre bort än gotland under sina fem små år. jag hade pratat med hennes pappa om resan några dagar innan och även sagt till engla att "en överasskning väntade". hon trodde direkt att detta innebar att vi skulle sova på bordet hemma!!?

det kanske säger något om klassen på mina suprises tidigare!?

haha .. nä men så när vi var på g hem så spånade engla för fullt om ritblock och barbies och jag knep mun. väl hemma gick engla in på sitt rum och ser den nyköpta tingeling resväskan. "åh .. tack mamma .. vad fin!" hon förstod såklart inte alls vad det innebar så det fick bli till att förklara och berätta .. englas små ögon växte och växte när det började gå upp för henne att vi skulle ut och flyga!!

hela kvällen var hon uppe i varv och jag vet inte hur många gånger jag låg brevid henne i sängen och demonstrerade hur ett flygplan lyfter upp i luften och sen högre och högre .. kanske det absolut bästa vara att hon faktiskt skulle ut och fara med en av sina bf, junie :) att jag är flygrädd och höll på att dö av nervositet nämner vi inte

resan var iaf sjukt härlig och precis vad vi alla behövde :) engla var lycklig, jag var lycklig, det var kravlöst och enbart njutningsfullt. pix kommer upp straxt! men var jag inte en snäll mamma som överasskade min plutta med en resa till varmare bräddgrader? gud vad jag längtar tbx och hoppas hoppas vi gör om det nästa år j. right?

TGIF

2010-10-01 | 08:37:58



aa fasiken altså, äntligen så är det fredag!! den här veckan har jag varit helt vild med dagarna och helt tappat bort var jag är och när. det har varit det ena med det andra och den "lilla" utflykten till ullared och gekås tog minst sagt på krafterna. det blev en nätt dag som pågick från 4.00-23.00 :) haha .. men mkt fint som ska visas fick jag med hem!

igår var det fullrulle och upp tidigt för att ta mig in till stan på möte. intressant som tusan och jag är peppad till max! dock så är man inte van att sitta stilla en hel dag så det tog helt ärligt på krafterna (skumt det låter?) jag är ju van att springa runt i butik, hjälpa, fixa och studsa in på kontoret i mellan åt. det är då jag trivs :)

ikväll är tanken att jag och engla ska till lina fina ♥ för att fira hennes dag som nu passerat men självklart ändå är mer än aktuell! dock så känner jag mig hängig, som så många gånger de senaste veckorna. det bryter liksom aldrig ut!? det har varit små små febertoppar, hängighet, nysningar och snorighet ..

vi får se hur det utvecklas, kanske att jag känner mig tiptop om några timmar? jag tar iaf med mig saker till oss ifall det blir en färd iväg ikväll och inatt.

åh! helgen är helt ledig och jag tycker det känns helt underbart! vi har lite lösa planer men inte mer än så, även det känns skönt. annars brukar det vara fullrulle på helgerna också men jag känner att jag måste börja chillpill och känna efter mer vad jag vill och framför allt orkar. helgerna måste jag liksom ladda batterierna nu för tiden.

ja jag är gammal