kärleksbrev

2010-07-31 | 10:33:16
det finns nog inget finare än att få ett kärleksbrev från den man älskar ♥ igår kom jag hem efter att ha jobbat och möts av ett tomt hem. c hade just åkt till öland och jag satte mig vid datorn. när jag loggat in så ligger det ett dokument upp som börjar med "Emily" ..

nästan en hel sida med kärlek, ord som värmer och får det att pirra i min mage.


jag älskar dig min christian! ♥

all by myself

2010-07-31 | 10:16:40

sötaste igår vid frukost ♥

klänning polarn o. pyret
örhängen grönalund

i helgen är jag altså all by myself (hade den låten på huvudet hela dagen igår och såg mig själv ligga i soffan med rödvin som bridget jones, haha) engla är hos sin dadie till måndag morgon och c vände iprincip i dörren från polen/tyskland och begav sig med bästa kompisarna ner till öland. mysigt för honom att få ha lite grabb-häng!

till en början var jag helt fanatisk och behövde verkligen boka upp mig hela helgen för att orka med att vara själv, jag avskyr det nämligen! speciellt när det inte alls är självvalt .. igår var jag över hos en granne och satt och drack vin in på småtimmarna, mysigt men blåsigt och det resulterar i en dunkande hals idag .. skit!

idag har jag haft lite olika planer och det lär sluta med soffhäng om jag känner mig självrätt :) det jag iaf skulle komma till var att det inte alls är så farligt att vara själv .. det är faktiskt ganska skönt att bara köra sin egen takt, inget tjat ♥ och inga direkta måsten. det är ju viktigt att kunna vara själv och då är det ju bra att man kan uppskatta de! :)


to myself

2010-07-30 | 20:05:16



tröja lindex
trosor twilfit

här vill jag inte påstå att pengar flödar på något sett och jag har verkligen varit åthållsam med allt vad shopping heter den här månaden. det har varit super struligt med mina mammapengar från juni men nu verkar allt i sin ordning och till nästa vecka bör jag få föregående månads mammapenning, lovely! jag avskyr att leva 'snålt'.

idag var jag dock på en liten runda i centrumet där jag jobbar och köpte mig en liten välbehövlig update av trosgarderoben ;) haha intresseklubben antecknar, jag vet! men grejen var väl mest att jag tänkte tipsa er om att twilfit har 1/2 rea priset = kap kap kap! det är så man handlar strumpor och underkläder, haha, jag iaf!

inne på lindex sprang jag på en ultimat mys/fin/nedklädd/uppklädd - tröja. perfekt till det mesta helt enkelt! ikväll ska jag ha den med ett grått skärp i midjan (bah jag är inget fan av skärp i midjan annars men här passade det faktiskt) och röda läppar - no more. ska till malin med j på lite vin. jag är barn + man ledig i helgen ..

jag avskyr att vara själv

är det höst?

2010-07-30 | 09:09:03
nu har jag och engla precis ätit bästa fredagsfrukosten :) då är det varmamackor, ägg, kaffe (för mig) yoghurt och hallon, nami! engla sitter enbart och pratar om lena, sin nya idol. ni vet hon från eurovision? hon ska tydligen spela  på sommarkrysset på lördag och engla säger "mamma, hoppas pappa har den kanalen .. va det fyran?" .. :)

(pappa helg i helgen)


apropå rubriken så måste jag bara dela med mig av min lilla frustration. igår kom dom .. overallerna altså!! det väller in höstkläder till butikerna just nu men när overallerna (visserligen är det skaloverallerna med uttagbart foder som kommit men iaf) då är det banne mig så att man sjunger på sista versen .. jag som önskade i smyg att det ska bli en grym senskommar  .. jag håller mina tummar och tår! det finns nämligen en hel del planer i september :)

engla hade på sig en av dessa overaller (den finns i blått & oranget för barn och oranget för baby) på en visning vi var på för ett tag sen .. det var ett slags showroom/pressvisning för bland annat po.p och vi föräldrar. och engla struttade runt i overall i maj-värmen :) riktigt snygg är den faktiskt ..


polarn o. pyret

snippsnappslut

2010-07-29 | 20:48:52


nu är min man hemma och engla hjärtat sover
jag signar ut innan jag signat in idag

en ö i havet

2010-07-28 | 21:19:36
jag har ju helt glömt att visa er bilderna som jag tog när vi var ute i södertäljes skärgård förra veckan. som jag skrev då så var vi  på ett smått fantastiskt ställe! huset låg mitt uppe på en 'liten' ö med enbart havet omkring, vi fick ro över i en eka för att nå den privata bryggan. att det ens finns sådana här ställen!

linnéa och erland hade packat en korg med champagne och små snittar som vi smög ner till bryggan med och smaskade in. jag blev nästan stum av naturens skönhet, helt sjukt egentligen, men jag är inte 'van' vid att ha havet så nära inpå.

vi satt länge och njöt av vinden och skrattade och pratade. senare blev det middag på en mysig uteplats och där blev vi kvar tills vi fick snilleblixten att bada :) haha! skönt var det iaf och kvällen slutade inte förens långt in på småtimmarna då vi alla var helt slut av friskluft, gott vin och skratt ♥




tack snälla söta för en mysig kväll & natt

gårdagens by engla

2010-07-28 | 19:39:41


linne h&m

kjol h&m

örhängen grönalund


mamma mamma MAMMA!

2010-07-28 | 18:51:55
titta här , kom hit , gör så här, maaaaammaaaaaaaaa!!?

man märker när engla är understimulerad, som igår tex då det var städning på schemat. hon började med att lite fint hjälpa till att plocka på sitt rum, plocka ut, lägga tbx osv. det skedde liksom inga drastiska framsteg så vi hjälptes åt och efter en stund satte hon sig och såg film medans jag slet. och då satte hon självklart igång ..

"mamma kom hit"
"mamma jag ska bara visa dig"
"mamma du måste komma, jag orkar inte gå"
osv.

till en början är man alltid tillmötesgående och pedagogisk "om du vill någonting så får du ta dig till mamma" men nej det eskalerade och tillsist fanns det ingen ände på mamma mamma! ibland kan jag tänka tbx på när jag var gravid och satte med en annan gravid tjejkompis och vi sa att tänk att någon snart kommer kallas oss mamma, fab right?

mja .. just nu vill jag helst inte att mamma ska existera. engla har en förmåga att använda det framför varje fråga eller påstående också. hon kan inte bara huxflux berätta något utan hon ska starta med 'mamma' och jag måste svara "ja" direkt, annars blir hon som en repad LP .. gah idag har jag inte tålamodet och idag BÖR hon inte vara understimulerad och JA jag ger henne uppmärksamhet och lyssnar men det går till en gräns då det blir extremt tjatigt.

idag har vi lagat mat ihop, gjort tiaror och lekt. nu har jag satt mig ner i soffan och hon har satt igång med det eviga ropandet .. gah! är det jag som är en hemsk mamma som känner att det kittlas i hela kroppen och hur irritationen stiger och frustartionen med den? det är liksom för mkt just nu .. hon är så på så jag ibland helst vill sjunka igenom jorden .. böh!

j a g  o r k a r  i n t e

grönalund all in

2010-07-28 | 08:09:25





nej ni, igår blev det städa städa utan dess like och jag hann inte ens ta upp datorn innan det var dax och ta oss över till grannarna och äta middag. jag hann inte ens göra efterätt :( det var nonstop städning till 17 och sen ut på en cykeltur .. stackars barn behövde ju få komma ut i friska luften. inte bara andas rengöringsmedel ;)

iaf så var jag, liza och engla på grönan i måndags. det blev en hel dag kan jag lova! vi landade väl där vid 12 tiden och var inte hemma före 19 .. stört egentligen att man orkar det är ju inte nådigt intensivt med alla kids och stoj.

engla imponerade verkligen på mig när vi var där, hon vill verkligen åka ALLT och hon tycker inte att det finns någonting som är för läskigt (var vi kanske alla så som små? orädda för livet) däremot så har engla en mamma, host, som inte klarar så mkt .. jag åkte lite grejer men när det kom till slänggungan så fick jag verkligen panik!

höjdrädd som jag är så begav jag mig upp i den där helvetesgungan - för min dotters skull! men hjälp säger jag bara .. jag skrek hysteriskt till engla under hela 'flygningen' "hååll i dig engla, hååll i dig!!" varpå hon lite tonårs surt svarar "men jag gööör ju det!!" hm .. det slutade med att jag grät också behöver vi inte prata mer om det nu tycker jag.

på det stora hela var det iaf en grym dag fylld med allt vad gröna lund har att erbjuda från sockervadd - tobbe trollkarl! engla var lycklig och nöjd när vi begav oss hemmåt .. tom barn har en gräns för hur mkt det orkar :)

städdax!

2010-07-27 | 11:11:00


vår lägenhet har verkligen börjat gro igen - känns det som iaf. tvättkorgen börjar dock sina och locket går straxt att få på helt, men resterande är verkligen blä blä. jag kan inte minnas när jag sist drog fram damsugaren eller bytte lakan? jag gör det alltid med jämna mellanrum annars med nu när vi varit borta så mycket så tappar man den där rytmen.

idag har jag och engla bestämt oss för att ha en riktig städ & fixar dag. när jag kom med 'förslaget' så var engla inte sen att haka "jag hjälper dig mamma! men du måste hjälpa mig också .." det brukar iprincip innebära att vi hjälpsåt med hennes rum också börjar hon leka sen och gömma sig för dammsugaren när vi ska sätta igång med resterande .. haha.

todo:
rensa englas garderob
rensa min garderob
dammsuga hela lägenheten
torka alla golv
få undan ännu mer tvätt
gå några vändor till källaren
slänga papper

grundstäda englas rum (golvet är täckt)
byta lakan i allas sängar


så det är väl bara sätta igång och beta av den här lilla listan då? jag ska också kläma in en liten efterättsbakning. vi är bjudna på middag över till linda och björn ikväll och jag tänkt mig att vi skulle göra någon smarrig efterätt. engla tyckte paj .. jag vet inte. vi ska försöka cykla en vända till affären också ..

föresten så kanske någon lite snabbt kan skicka iväg en kommentar med någon grym efterätt? jag har verkligen ingen inspiration till det .. har letat på internet men utan resultat! send it over. nu bör vi kanske sätta igång med listan? hm .. ska bara visa er pix från igår innan, vi körde nämligen grönan - all in!

nya kläder!

2010-07-26 | 09:19:15
som ni alla vet så har polarn haft sin årliga super-rea! ja den är inte slut ännu men nu började det sina på hyllorna .. när tröjor kostar som ett paket tvättmedel så springer dom iväg :) men jag hann få med mig lite saker hem till min engla, och även till mig också faktiskt. våran mamma avdelning är ju väldig bra eftersom det passar med mage likabra som utan!

jag bestämde mig nu för att enbart köpa kläder som jag faktiskt vet att engla sätter på sig självmant. jag struntade i allt vad byxor heter och höll mig till klänningar, en kjol och kofta. sådant som helt enkelt går åt här hemma!

klänning 1 160:-
klänning 2 185:-
klänning 3 170:-
kofta 85:-



köpte även en till klänning + en kjol

kolmården

2010-07-25 | 21:42:40





somsagt så var inte vädret det bästa igår när vi begav oss ner till norrköping och kolmården .. det var molnigt, kyligt och duggregnet föll med jämna mellanrum. dock så var vi alla taggade på att se djur och blev som små barn i en godis affär när aporna skrek som tokar och anföll varandra, haha! eller var det gorillorna kanske? hm ..

jag och djur.
not a big fan egentligen ...

englas höjdpunkt på heeeeeela dagen var nog delfin expressen, tss, den enda 'bergochdalbanan' på stället, såklart! fröken har fått en riktig förkärlek till allt vad karuseller och attraktioner heter. på gotland var hon på kneippbyn - pippiland med pappa, marie och albin en dag och då åktes det kan jag lova. det finns liksom ingen ände!

det bästa jag tyckte var nog iaf delfinshowen .. och kanske bilsafarit? men det var lite för mkt bilar och kön stakade sig konstant och sen var det en hel del djur som bara låg och latade sig eller tog skydd under vindskydden för att slippa regnet. men delfinshowen får man bara inte missa! jäklar vad häftiga de djuren är .. helt sanslöst vad det kan lära dem ju! det är nog de enda djur som jag verkligen är imponerad av och tycker är balla ..

dagens by engla

2010-07-25 | 11:14:03


mössa polarn o. pyret
klänning polarn o. pyret (rea fynd)
strumpbyxor polarn o. pyret
vindfleece polarn o. pyret
skor converse

haha tänk att det rätt ofta blir genomgående po.p för engla? väldigt weird :) men det blir ju så, man går runt i butiken pillar lite på den funderar lite, hänger undan - köper! allt för ofta! nu på rean har jag köpt på mig en liten hög med grejer, mest klänningar som jag har fotat och ska visa er sen :) vilka fynd säger jag bara!

men grejen är också att man kan stå med kunder och prata om olika ihopsättningar av kläder, vad man ska ha till osv också kan man komma på sig själv med att börja kika lite extra på den där klänningen eller kjolen som man från början inte alls var så förjust i .. ex med den här klänningen som engla hade igår.

jag har haft en liten hat-kärlek för den och har inte riktigt kunnat motivera ett köp förens engla var på besök i butiken och genast roffade åt sig den och sa "mamma, den här är min favorit". då först så såg jag väl potensial och tänkte om. det mesta är faktiskt väääldigt fint på! om det inte är så att det är breda modeller av kläder osv.

klänningen finns i lila + turkos/blå - 100kr!

bye love!

2010-07-25 | 10:49:37


vädret vi prickade in igår var kanske inte helt hundra men sällskapet, naturen och djuren stod som tur var över det med hästlängder! det började med kyliga 16 grader, dugg regn och lite små blåsigt och så blev det hela dagen tills vi vid 14.30 gav upp och skulle begav oss hemåt. en lyckad dag allt som allt och jag ska visa er fler pix sen :)

det jag skulle skriva om var att c hade fått ett erbjudande dagen innan vi åkte till kolmården, i fredags altså, om att åka med en kompis till honom som håller på med racing (en passion c har) till polen på race. de skulle ha åkt igår vid 13 tiden så nej det gick liksom inte ihop med våra planer med kolmården, så han tackade lite surmulen nej ..

vid 11 tiden ringde a och sa att det var ändrad plan och 18 skulle det åka - c skulle hinna! .. (de skulle ta färjan över till gdansk från nynäs) det blev verkligen på håret men nu är min c på väg över vattnet .. jag tror färjan tog 19timmar eller något sådant overkligt? han ska vara borta till torsdag så jag och engla blir ensamma.

allt kom väldigt abrupt så egentligen har jag ingen koll på vad c ska göra där? men men han ville ju åka så why not? vi klarar oss alltid :) det är viktigt att ge varandra frihet! vi får äta oss igenom matlistan by our selfs helt enkelt :)

miss u baby
!

kolmården here we come!

2010-07-24 | 07:38:51


nu är det dags för lite äventy i familjen axelsson/slotte! vi ska idag ta oss ner till kolmården och allt vad det innebär med safari, delfin blablabla och säkerligen massor av annat skoj :) engla är taggad till tänderna och vi ska plocka upp henne från henne semester med mormor och nannie nu vid 8.30 och sen bär det av!

våra söta grannar linda och björn hänger också med vilket ska göra det ännu roligare. jag som inte är ett fan av djur what so ever förlitar mig på dem som varit där redan och känt på pulsen. kommer nog bli hur bra som helst!

för övrigt så är jag tbx ikväll med massor av bilder, rea fynd och annat skoj. har ju inte riktigt hadt tid för datorn den senaste veckan .. den har fått lida kan man säga.

byebye!

...

2010-07-22 | 16:45:49

ush jag känner verkligen att det är alldeles för mycket just nu. jag kan blir smått galen på att jag faktiskt börjar tappa kontrollen hemma, allt ser ut som ett bombnedslag och jag hinner aldrig ikapp. jag skulle vilja ta en vecka from idag, nu! och bara catch up. det har varit ett konstant flöde av folk hemma hos oss sen vi kom hem och nu har vi varit ute på landet och myst över natten. jag hinner liksom inte.

24h isn't good enough ..

engla kommer hem igen på lördag. vi ska hämta upp henne för ett litet äventyr då tidigt på morgonen, tro mig hon längtar :) och ja vi har inte ens kommit till att storhandla - på en vecka! vi har ätit middag runt vårat bord max 2 gånger under den gångna veckan .. visst vet jag att det bara är tillfälligt men bara den psykiska pressen tar kål på mig, min egna prestations ångest. nästa vecka har jag enbart grönalund planert för mig, engla och c, sen jobbar jag förståss men lite ledigt har jag och hela veckan ska gå ut på att  l a n d a !

visst är jag perfektionist ut i fingerspetsarna och jag har under den gångna veckan fått utnyttja varje ledig - hemma varande minut, för att fixa och dona. efter att jag och c var på bio här om dagen så ställde jag mig tex och storstädade badrummet vid 23.30 tiden .. vad händer liksom?

 

"är det helt nödvändigt att göra det där precis nu?"

"japp .."

"mhm .. mitt i natten?

"japp .."


jaja jag ska sluta älta och ägna några rader åt det faktum att vi igår var utbjudna till södertälje (inte trångsund, fel fel) till kanske ett av det vackraste husen jag någonsin besökt med en mangifik (ja det är rätt ord) utsikt + läge. åh läget .. huset ligger på en helt egen ö, vilket var lite spokie in på små timmarna och telefonen började ringa? vi har iaf haft ett fantastiskt dygn med skratt och prat, champagne på bryggan och middag med havet som utsikt.

idag jobbar jag och ikväll ska jag ut med två jobbtjejer och ta ett glas vin. ska bli super mys då en av tjejerna böt ut oss mot HK för en tid sedan och jag har nästan inte sett henne sen dess :) så ja, ikväll blir det inget soffhäng eller middag vid matbordet, inte heller imorgon eller på lördag .. nej herregud, jag måste verkligen ta mig samman till nästa vecka när engla är back in business. tillbaka till rutiner och ett fyllt kylskåp!

antagligen så har hela min rastlöshet och förmåga att helst göra tio saker per dag en grund i att engla inte är hemma och att man försöker få ut allt & hinna med allt ... men ja, det är inte ultimat kan jag lova er ..


REALISATION PO.P 50% - 70%

2010-07-21 | 08:42:38




idag börjar sista delen av polarn o. pyrets stora sommarrea!


det innebär att jag fick jobba senare än sent igår för att märka ner varenda lilla plagg :) nu är det så billigt så det inte är klokt och jag kan säga att idag ska det shoppas - för min del! det finns super mycket fint kvar och visserligen börjar det kalna på storleksfronten men lite ska jag väl få med mig hem till engla :)

ni hittar rean här om ni inte har tid att åka till butik
polarn o. pyret realisation

engla ♥ morfar

2010-07-20 | 23:45:08

kärlek ♥

barnfritt

2010-07-20 | 23:14:27
somsagt så är engla borta måndag-fredag och just nu är hon med nannie på gotland. det ska vara gravsättning av hans mamma ♥ också ska det tydligen handlas i leksaksaffären och badas. pratade med fröken tidigare idag och hon hade allt annat för sig än att prata med mig, haha, fokus var liksom leksaksaffären :)

även om det verkligen är så här, alldeles för ofta, så är det också skönt att vara barnledig. har varit några intensiva veckor tidigare och nu är det mycket på jobbet och jag känner att jag behöver hitta hemma-fokus igen. det har varit många semesterslängar och nu måste jag landa hemma. och då är det faktiskt liiite, en gnutta, lättare att göra det barnfri ;) det är städning hemma, tvätt, sena jobbkvällar (landade hemma 22.15 idag) så ja engla har det ungefär 100% bättre iväg på äventyr på gotland än här hemma med en sliten mamma! på lördag ska vi dock på äventyr!!

somsagt så jobbade jag till 21.30 idag och det finns en viss anledning till det.
i will tell you imorgon bitti :)

imorgon öppnar jag och sen ska jag och c passa på med en utstickare till trångsund och hälsa på c kusin och flickvän. det blir till att sova över och äta & dricka gott, i hope ;)


inlägget skulle ha handlat om att vi passade på att se denna igår :) ännu en lyx i barnfriheten!
grym var den också


gnagande oro.

2010-07-20 | 10:42:07


nu har mitt ♥ åkt till gotland med nannie och fanny. och självklart så kickar min nej-jag-måste-ha-mitt-barn-nära-så-jag-har-kontroll-på-att-inget-händer hormoner in. ush jag hatar att jag känner såhär! hon har det hur bra som helst och jag behöver i praktiken verkligen inte ora mig MEN jag gör det ändå .. det sitter liksom i magen.

jag ska fösöka släppa nu och inte tänka på det, ska få höra hennes röst i eftermiddag. hon kommer hem igen på fredag så det blir en kort tripp över till nannies pappa som bor på öin. jag unnar engla all semester hon kan få nu när hennes mamma jobbar jobbar jobbar ..


i love you baby !

please wear this!?

2010-07-19 | 18:10:05

finaste 'jeans' tightsen på po.p nu


ibland kan jag inte annat än att önska att min unge skulle vilja ta på sig ett par byxor once in a while! eller nej, det behöver faktiskt inte ens vara byxor, ett par leggings skulle ha funkat. men ickesanicke! vissa av er vet att jag och engla har en varannandags princip hemma hos oss vilket innebär att hon väljer ena dagen också jag nästa osv ..

kan det bli simplare?
om alla var med på det ...

under sommaren skulle jag väl inte kalla det ett vinnandekoncept precis utan det har mer hattats hit och dit och hon har egentlingen valt varenda jäkla dag eftersom klänning varit det ultimata nu när solen står som högst. och visst, jag kan ju också välja klänning - jag älskar klänningar! men det den här prinicipen har i grunden sagt:

klänning
byxor/kjol
klänning
byxor/kjol osv.

min dag har varit = byxor och vid undantag en kjol (för allt i garderoben måste ju användas tycker man!) och englas dagar har utan undantag varit = klänning .. hur jag nu till hösten ska komma tbx till det här mönstret tycks smått omöjligt och jag har börjat fundera på om det är värt det? alla är vi olika och engla ja, hon är en klänningstjej! varför ska man hålla på och ändra en person?

jo jag vet, det finns tusen anledningar, såklart! och kampen kommer nog pågå tills hon är 12 och faktiskt VILL ha byxor på sig. då kommer jag ångra det här och be på knä om att få se henne i klänning.


hur gör ni hemma när kidsen är bestämda med kläder osv?
ska man låta dem vara eller vara hård?
är det nödvändigt att barn mååååste ha byxor
(ni förstår vad jag menar - variationen)?


orangeriet

2010-07-19 | 12:31:56

lovely!

jag säger bara orangeriet, vilket jäkla ställe! helt fantastiskt mysigt och så väl placerat så det finns inte. det ligger precis brevid restaurang 'kungsholmen' och är en i raden av melker anderssons succé ställen. det ligger precis vid vattnet med bara en gånggata som skiljer åt. jag och L satt precis (som ni ser) vid kanten igår och blickade ständigt ut över sthlm ♥

sen att man är ute och äter med sin bästa är inte heller helt fel? vi drack smarrigt rosé, åt lantchips, sushi och buffel mozarella. konstigt nog så fick c svänga förbi mcdonalds  påvägen hem iaf, ibland kan jag verkligen hets äta ..

priserna är också helt överkomliga. en sushi tallrik som den som jag beställde, tror den hette 'comboplate', kostar runt 150kr och ja .. mätt kanske inte är rätta ordet, lite mer än apetiser för mig men L blev mätt och slängde över bit till mig också. verkligen ett ställe  som jag rekomenderar (vid solsken och lite blåst,haha)!


orangeriet bar & café


sunday morning

2010-07-18 | 11:04:28

haha nu blev ni allt nyfikna ;) har redan fått två sms med frågan "ska ni ha barn?" och där kan jag göra en direkt dementering och säga att nej det ska vi verkligen inte. inte på långa vägar! det här har med någotning annat att göra och ni får väl hålla utkik .. ändera dagen så ska jag allt dela med mig av min glädje :)

men hurrni var är ni alla människor som jag spått ska vara ute och sommar-shoppa? igår var det dött dött och jag stod på jobbet i min ensamhet och njöt av ac:n. jag hörde det ryktas om en tryckande värme ute och en kvavhet som hette duga, och det stämde .. jag fick smått panik under kvällen när jag inte fick till korsdrag i lägenheten och trots lovat skyfall av regn + åska så uteblev det :( suck. mina blommor behöver det!

idag ska jag bege mig direkt efter jobbet in till kungsholmen och möta upp min liza ♥ vi ska slå oss ner på orangeriet och mysa ikväll. så ja, skyfallet och åska kan ta ledigt ikväll också..

 

idag ska engla gå på ännu en semester vecka men då varken med mig eller sin pappa utan med mormor och nannie. de kommer hem från en 2 veckors semester i kroatien idag och engla har lääängtat! först ska hon iväg på en tur till cosmonova och sen direkt dit :) för mig ser framtiden ljus ut med 11 dagars jobb. lite roligare för engla att bada i poolen hos mamma och leka i gräset än att vara på dagis med 2 barn till ..


grattis till mig!

2010-07-17 | 11:35:47


jag var värld rosor igår ♥

igår hade vi anledning att fira kan jag tala om för er! jag är så glad så jag liksom lyser. livet kan ta sådana fantastiska vändningar ibland och det är bara till att glida med och njuta av medgångar. det är inte allt för ofta det dyker upp :)

vi drack gott rosé och hade spelkväll här hemma, jag, christian och engla. spelat var dock rätt långdraget så engla hamnade i säng vid halv 11 tiden och imorse var hon inte uppe före halv tio. då satte hon på tvn och lät mamma sin ha sovmorgon till  10.30, underbart! nu väntar jobb för min del och engla ska till sin pappa över natten.

det gick att lösa det så vilket jag tyckte var bra eftersom engla inte varit hos sin pappa på otaliga veckor .. kan bli lite fel om det blir föör långt imellan.

idag är väl typ alla som vi känner (okej nej jag vet inte alla) iväg på bröllop och jag och c ska hänga hemma med lite god pasta och kanske en film? imorgon ska jag träffa min bästa liza ♥ och bara vara, oj som jag längtar. tror vi sist sågs ordentligt när vi var i malaga .. vilket var ett tag sen!

barnvakt?

2010-07-16 | 09:44:19


en ovetandes liten engla kikar barntv ♥

första natten som jag verkligen sovit ordentligt. jag har drömt mycket och tankarna går kan jag lova er .. det är lite mycket just nu :) men sovit har jag gjort, och förtillfället känner jag mig utvilad. nu återstår kanske det största problemet idag och till helgen. var ska engla vara? jag jobbar, c är borta och m kunde inte ha engla (det är hans helg) och mamma & nannie är i koratien, blä .. jag avskyr när det blir såhär! känns som jag ska portionera ut henne och ingen kan ha henne ..

jaja, det löser sig säkert. jag har slängt ut några sms så får vi se om någon nappar och matte kanske kan ha engla från imorgon? det är ju en möjlighet.

idag börjar jag inte förens 13 så äntligen så hinner jag plocka lite här hemma och få undan lite tvätt och annat. det känns som att jag inte riktkigt hinner med nu. vi har varit borta i 8 dagar och nu när vi kommit hem så går tiden åt till så mkt annat. men ja .. jag bara måste tvätt och städa nu, gränsen är liksom nådd.

först ska jag söka med lykta i kylen efter något ätbart till frukost. handla kanske?
gah. lite. mycket. just. nu

godmorgon!

2010-07-15 | 09:01:00
och grattis till englas dadie och sambo som inatt fick en liten marley!
:)

jag vaknade av att ja fick ett sms inatt där det stod att det äntligen kikat ut en liten kille. imorse ringde m och pratade med engla som mest ville prata om att hon ska hem till sin dagiskompis mira idag ;) haha barn förstår nog inte riktigt vidden av att 'få barn', inte direkt iaf .. men det kommer nog smygandes med lite frågor osv framöver.

nu har jag gjort mig iordning för en heldags jobb. gud det var inte igår! haha. dock så går det  på ett kick så är man tillbaka i hjulet igen. men som jag har längtat tbx till jobbet .. stört egentligen, men trivs man så trivs man.

somsagt så ska engla till en dagiskompis efter lunch idag. hennes pappa ringde redan förra veckan för att boka in en playdate så engla har vänta och väntat och väntat. tss. och nu är det så dags :) lyckligare unge får man leta efter!


storasyster engla x2 ♥

gravidmage

2010-07-14 | 10:27:44
vilken natt vi har haft här .. fy fasiken säger jag bara! det har varit 29 grader och stått totalt stilla inne i huset. albin vaknade vid 3 tillfällen under källen/natten (pappa & marie var ute i visby) och var totalt genom svettigt så ja fik springa med vatten, fläktar och fuktiga lakan. ska bli skönt att åka hem idag till egna sängarna och en balkong dörr på glänt :)

nu sitter jag och fixar med bilderna jag tog på kim för någon vecka sedan. gud jag blir helt lyrisk över hennes vackra lilla mage. jag vill också!! och nej, jag vill inte ha fler barn ännu men jag vill ha magen, haha. jag kommer ihåg hur jag njöt av bebismagen och stolt putade med den i vädret.

dock så kanske det inte är ultimat att vara prego under det förhållandena som är nu? 35grader och fylld med vatten = ingen bra kombo! haha .. som tur var slapp jag den svettigaste perioden när jag väntade engla.


vackra kim ♥

dagens by engla

2010-07-13 | 20:06:01




blus/tunika kappahl (fått av lina i födelsedagspresent)
shorts oldies
skor h&m
solhatt polarn o. pyret

sudersand

2010-07-13 | 17:50:20

somsagt = solen bara skiner & skiner här på öin :)

solen har som varje dag den gångna veckan skinit från en klarblå himmel hela dagen lång! helt sjukt hur man kan ha så bra väder OCH pricka in ledighet. im so happy! tror nog jag kommer kunna leva länge på den här semestern.

idag har jag och christian varit barnlediga, pappa och marie tog med engla och albin till pippvärld nämligen. jag och c passade på att ta oss upp till fårö och sudersand. där är sanden vit och havet blått, fantastiskare kan man inte ha det! jag kan svära på att det var över 25 grader i vattnet. och faktiskt - det fläktade helt underbart!

med det 35 grader som hållt i sig de senaste dagarna så var det skönt med svalka, om än väldigt lite. nu ska pappa och marie ta sig in till visby och jag och c är hemma med kidisarna. det blir godis och allsång på skansen!

ny klänning!

2010-07-13 | 17:19:44


igår efter att vi kört en hel dag (6 timmar med konstant badande&lekande) på kneippbyns vattenland så begav sig jag, engla  och christian in till visby och östercentrum en tur. tanken var att bara springa in på systemet och köpa lite roliga wisby öl men jag och engla fastnade på h&m också .. förståss.

vi hittade det här oldiesarna till sandaler, tror det kom till våren eller så? ynka 30kr för dem och 10 för ett par vita knästrumpor = fyndfynd! dock så blev det 30+10+100 eftersom engla lyckades tappa 100 lappen hon skulle betala grejerna med .. hm. jag var inte glad ska jag säga er. slaaaarvigt!! ..

sen hittade vi den här klänningen också. eller ja, engla hittade den. jag är verkligen inte något fan av kläder med tryck på, jag tycker det ser så billigt ut. ush vad larvig jag lät nu men så är det faktiskt. fine att man kan ha det och bryta av med men vissa kids har verkligen enbart kläder med hello kitty, ponnyhästar och pippi på .. mi no like. men iaf, här fick jag väl offra mig. det är ju trots allt engla som ska bära kläderna och vissa undantag görs ju :)

klänning h&m 99.-
skor h&m 30.-
solhatt polarn o. pyret nu på rea 100.-

working on it

2010-07-11 | 23:15:33
nu har vi kikat fotbollen och tydligen så är vi glada över vinnarna :) haha jag är såå insatt jag vet! jag har suttit och rensat min dator på bilder och annat skit. jag har suttit och förtöver 4000 bilder till min externa hd så nu tycker jag min dator böör gå lite snabbar. jag känner mig iaf trygg med att allt inte ligger här, lite risky business, haha.

imorgon har vi, eller nej rättelse, christian har bestämt att vi ska till kneippbyn - vattenland. engla var inte sen att haka och senare bestämde också pappa, marie och albin sig för att slå följe. vi tänkte vara där till öppning så vi kanske kan få skymten av en plats. det lär vara packat med folk. somsagt, den här värmen är inte mänsklig!

måste bara säga att det är verkligen sjukt svårt att jobba upp en bra bränna när man har kidisar runt sig i 100km/tim dagarna i ända. eller det kanske är fel. det kanske blir snyggare bränna men det känns inte som att man solar? jag känner mig smått blek i jämförelse mot när vi var i malaga och fullkomligen GRILLADE oss ...

nu är det dags att krypa till sängs. engla hade super svårt för att somna ikväll. det går inte att få in luft i rummen eftersom luften ute står still och luften inne står still. panik! efter att ha blåst på henne en stund så föll hon iaf in i drömmarnas värld och kneippbyn i sikte :) night foks!


snart så! snart kanske jag känner mig en aningens brun ..

semester.

2010-07-11 | 19:20:42



dagarna går i ett här. vi badar, solar, leker, studsar, dricker & äter gott och har det allmänt trevligt. musiken strömmar ur högtalarna och de sjungs om sol vind & vatten och som vi njuter! jag märker även på er, mina trogna läsare, att ni är ute och springer. inte direkt läge att inte ta vara på den här underbara sommaren som vi haft this far. dock så ökar och ökar ni på bloglovin? whats up med det? gillart iaf, man blir alltid glad av att fler vill följa en :) såklart.

igår var vi uppe vid ar och mös i flera timmar. vi hade gjort iordning pastasallad och fyllt en frysväska med dricka, det behövs dessa dagar ska jag säga er. idag har vi kanske haft rekordvarmt 35grader I SKUGGAN! förstår ni?

det värsta är att det har stått såå stilla idag, man har liksom önskat sig ur kroppen, så varmt har det varit (är). inomhus temperaturen har legat runt 38 gradera och ja, här stårt det ju ÄNNU stillare .. men, man ska inte klaga (dock så är det svårt i mellan och det slinker ur mig ett "helvete vad varmt det är!")

idag har vi mest flängt mellan stranden - lammgrillning på hembygdsgården - vernissage - hem osv. varje år så har det nämligen lammgrillning här i stenkyrka för invånarna och det innebär helgrillatlamm, live musik och mys. idag var vi dock alla rörande överens om att det var FÖR varmt för grillat lamm, där av flängningarna :)

nu ska vi ladda inför fotbollen ikväll!
ska ni kika? vi lär vara bänkade här på öin :)                                         ♥

gårdagens by engla

2010-07-11 | 17:13:16


blus h&m
shorts oldies
glasögon h&m
smycken nya! h&m


kärlek

2010-07-11 | 11:12:50

underbara underbara barn!

daystogo

2010-07-10 | 09:48:43




OM vi har det mysigt här. jag tror inte ni riktigt kan föreställa er hur underbart vi har det! solen skiner konstant från en klarblå himmel, vi badar i havet, powerwalkar och dricker rosé och smultron skumpa. termometern visar på straxt under 30grader och jag bara njuter.

varför kan vi inte alltid få ha det så här? livet skulle vara så mycket lättare. humöret är konstant på topp och barnen är så fria. det springer barfota i gräset, badar i poolen och studsar på studsmattan. det finns liksom inte bekymmer.

idag ska vi bege oss upp till ar med pastasallad och badkläder. vi lär bli där hela dagen, solen verkar inte ha något stop på sitt skinande :) i skuggan är det 23 grader .. redan. ännu en fantastisk dag går vi till mötes ..

pix

2010-07-08 | 10:52:26





video - "jag vågar inte"

2010-07-07 | 22:11:05


haha engla har sagt i flera flera dagar att ooh "mamma jag har lärt mig hoppa från kanten hos mormor och nannie. rakt ner i poolen! jag vågar det nu. jag är snart fem år." och visst, jag tror henne och mamma säger att hon hoppar rätt ner från kanten men frågan är varför hon vägrar visa mig? tss ..

jag började med att fråga henne på hennes femårs dag, men svaret blev "inte i dag mamma .. sen" men 'sen' verkar inte komma har jag börjat befara .. här om dagen när jag försökte få henne att hoppa igen så ska hon alltid till att fuskhoppa, lite längre ner. nova dock, hon hoppar som en tok! haha. ibland är engla heltenkelt lite fjantig.

dagens by engla

2010-07-07 | 21:55:32


klänning
polarn o. pyret
skor h&m
glasögon h&m

nu för tiden blir det inga roliga och påhittigs outfits, utan de blir bara en klänning över huvudet så var man all set :) tro mig, engla älskar det! btw så måste jag passa på att utrycka min kärlek för den här klänningen. den är så underbart fin! engla älskar den - jag älskar den!

"titta på min snurrklänning" säger engla till alla, också  snurrar hon och klänningen flyger rakt ut. fina! och obs! det finns några få kvar på rea just nu. you don't wanna miss it! ni hittar den här. ♥

jag älskar dig!

2010-07-07 | 20:33:53


det är sjukt hur det ibland bara kommer över en med en otroligt kraft. fy sjutton baby vad jag älskar dig!! du är den bästa för mig och jag tror och hoppas vi kommer leva ihop forever. du är mitt allt (mitt andra).

i will always love you!

gotland yiha!

2010-07-07 | 09:45:57
inatt vid 01.00 tiden landade vi vid den gula stugan här på öin! som jag har längtat. det var ett tag sen jag var här sist (april), även om jag och engla brukar slinka över vår som sommar och höst som vinter. nu när pappa min har flyttat över hit så kan man ju egentligen bara åka över när man känner. och nu är vi här igen! :)

8 hela dagar har vi här. 8 dagar att njuta, sola, åka på loppisar, äta smarrigt fika på stenugnsbageriet, åka upp till furillen och kika på utsikten och ta en kaffe i solen, strosa på visbys gator, natt som dag, mysa i trädgården med familjen och äta gott, bada i havet och plocka stenar på stranden

det här är livet!


nu har jag just satt på kaffe, marie är ute i 'ladan' (som nu är omgjord till en yoga .. grej) och har yoga klass, kidisen sitter i soffan  och kikar på sommarlovsmorgon. det är ju inte direkt "tippen" nu för tiden .. haha! det var grejer det.



förra året här på öin, i juli!

packningen!?

2010-07-05 | 22:16:18
jag kan verkligen inte motivera mig själv till att packa just nu. jag sitter och njuter av lite egentid i soffan framför en drös av bilder på kims bebismage :) men ja det börjar dra ihop sig .. vår färja går vid 21 imorgon från nynäshamn och jag slutar ju 16 på jobbet .. liiiiite tight att hinna packa där i mellan.

det blir mer till att flyga hem och slänga i sig lite mat, dusha av engla så hon är ombytt för natten och sen beger vi  oss. vi är vid öin vid 00.00 tiden så ja, vi kan ju alltid hoppas att hon funnit ro i en vilstol :) det lär ju jag göra eftersom den här kvällen aldrig kommer ta slut .. haha. jag har faktiskt tvättat och plockat med torrtvätt ;)

ja hela innehållet av packning lär inte ens vara i närheten av hur det såg ut när vi åkte till malaga, haha. då var det shoes shoes shoes och utgångskläder för hela slanten! nu blir det myskläder, ett eller ett par highheels för visbys gator och slappar kläder. gud så skönt att bara få vara en hel vecka! som jag längtar.


händelserikt.

2010-07-05 | 21:40:54
engla tog sig ett tiotal dopp igår :P

jaa .. det väl vad man kan kalla den här dagen. jesus vad grejer som hänt och kommit upp till ytan. vissa människor går verkligen inte av för hackor! nog om det, behövde bara säga det :) haha

vi sov kvar hemma hos mamma & nannie igår med syster och familj. vi hade en mysig kväll och den slutade med ett kvällsdopp i den 30 grader varma poolen vid 23 tiden :) hörde jag livskvalité? imorse var det upp och sjunga för david som blev 31 år! och sen off to work för moi och dagis för engla. tror det var 8 barn där idag? fröken tyckte de var sååå lagom, haha.

idag hämtade jeannine engla för första gången på dagis! det hade gått primaballerina och lillan hade blivit lyrisk när j kom. jag plockade upp henne vid 20.15 tiden och nu ligger hon och sussar i sängen till nya pippi cd:n. jag ska väl börja packa i någon ända här hemma .. imorgon är det gotland för hela santen, wawawiwa!

det lovas sol sol sol :D

btw så undrar jag när christian dyker upp ikväll? han är ute och äter på riche med sin låssas pappa, kusin och morbro. inte ofta det händer så det är till att passa på och utnyttja kvällen/natten (samma för mig men till att packa då ...) jaja han snubblar in när han snubblar in :)

dagens by engla

2010-07-04 | 22:40:54


klänning meandi
skor primark (london)
väska gammal .. minns ej
hatt ny från igår


kväll.

2010-07-04 | 21:02:40
idag har vi hunnit med 3 olika stop. på morgonen var jag tight med tvättmaskinen och disken och till lunch - tidig eftermiddag så befann sig jag och engla hemma hos kim & johan. engla åt hemma bakade bullar, drack saft och kikade film. jag och kim hängav oss till fotografering av giffen - i magen då :)

jag stod på bord, stolar och pallar, stod på tå och tog bilder ur varenda vinkel. tror, eller snarare VET att vi fick till en hel del bra bilder! somsagt; alla gravid måååååste ha fina pix på magisarna! underbara minnen ..

nu är vi hos mamma och nannie med syster och familj. mamma o det andra åkte till kroatien imorse så vi har grillat ihop och barnen har badat. nu blir det en sommardrink och kidisarna ska straxt sova. lite svårt att få ner dem i normalt tempo när det äntligen får ses igen :) men snart så!


åååh!!

more jade jagger

2010-07-04 | 10:58:53

åh mitt underbara nya fat! nothing more to say. kanske ni känner igen stilen? (salladen + grillat var gårdagens middag, btw så är det perfekt med matvetesallad i värmen)

fat jade jagger för indiska 349.-

sunday

2010-07-04 | 10:23:46

dessa två donnorna är verkligen söta ihop! det kan leka lugnt i timmar och på en sekund så kan de ryka ihop som katt och råtta. det kan bråkas, donderas och i vissa fall - slåss. men sen går det 10 sekunder, det båda surar i varsitt hörn och sen säger någon nått också var det på lek-banan igen :)

haha jag tror man skulle kunna se dem som syskon i många fall, det behandlar iaf varandra precis som om de vore de. idag ska novisen iaf få fira engla, hon missade kalaset igår .. jag ska köpa en tårta och försöka remake gårdagen. men det är lite senare de!

först ska jag och engla till kim och fota hennes underbara lilla bebismage! hon är i vecka 19 och vi har sagt att jag ska fota henne den här gången + ett par gånger till. det kan vara något av det roligaste jag vet - fota pregos! man bara MÅSTE ha fina bilder från sin graviditet, så är det. jag har inte så många så jag tvingar mig på andra :P

det första engla sa när ja berättade vad vi skulle göra idag var "mamma, då kan jag kanske måla på kims mage?" mja .. jag vet inte det, haha. hon gjorde ju ett jobb för mama för några månader sedan där hon målade på en gravids tjejs mage, haha. tror det är september numret om jag inte minns fel?

100703

2010-07-03 | 22:16:03
förra året minns jag precis hur engla satt på poolkanten hos mormor och nannie och suckade högt och sa "det blåser på min födelsedag .. på min födelsedag!" .. då snackar vi att det kom en liten fläkt, en rörelse i luften. i år kan vi prata om härliga fläktar och 32 grader! helt jukt varmt har det varit och inte har fröken klagat på blåsten som hjälpt oss ifrån olidlighet ;)

vi var väl allt som allt ungefär 25 personer som firade engla idag på hennes dag. allt från mamma, pappa - nya grannarna, kom och grattade. mycket folk = många MÅNGA paket också! hjälp som vi fick släpa hem, tack ni fina föra alla saker som vi nu varsamt packat upp och gett plats till i englas rum.

jag måste dock medge att jag har känt mig helt ur fokus idag. när vi kom till mamma så kände jag det lite som att jag glömde huvudet hemma. jag hällde fel med både vaniljsåsen och grädden, skvätte hit och dit och snubblade smått på mig själv. är det värmen eller? man kan ju inte direkt kalla sig bortskämd med det här vädret.

sammanfattningsvis så har det iaf varit en fantastisk dag och engla har varit glad från morgon till kväll! nu började hon små gnälla här vid nio tiden och nu ligger hon halvt avsvimmad i sin säng. alla spänningar har släppt och nu kan hon äntligen slappna av! det tog sin lilla tid. hon har legat uppe på c länge o väl och skrattat för att i nästa stund lägga sig plattfall i soffan och gråta. haha .. grattis igen mig fina stora tjej!


somsagt - en fantastisk dag!


birthday dress

2010-07-03 | 21:13:40

5 åringen!

den finaste och en av de nyaste klänningarna till samlingen är den här, som engla haft på sig idag. den kommer kanske inte helt otippat ifrån polarn o. pyret :) och kanske att jag bör nämna att den finns i butik på 30% rea? för ingen har väl missat att vi är i full rea rush nu? trodde inte det heller :)

dagen har varit super mysigt, stressig och varm. jag ska visa er ett gäng bilder och berätta allt, sen! nu är jag helt slut efter att ha landat hemma och slängt ihop mat osv. nu ska jag lägga mig platt i soffan med c och kika på fotboll och dricka rosé. är det inte just så man bör avsluta en sådan här dag? nee .. jag vet, vi ska ta oss ut till balkongen sen .. mycket senare sen ..


klänning polarn o. pyret 260:-

GRATTIS ENGLA!

2010-07-03 | 08:54:29
just nu hemma hos oss, bordet är fullpackat :)

nu är spänningen stor här hemma och lilla femåringen springer runt i cirklar och sprakar på ballonger samtidigt som hon tittar på barbie och upprepar "jag uuundrar vad det äär i mina pakeeeet ...." . dum var jag som trodde att vi skulle få lite sovmorgon eftersom engla somnade straxt för tio igår .. vi bakade chokladbollar och förberedde lite inför kalaset nämligen.

jag hade egentligen tänkt mig att vi skulle ta englas lilla prinsesstårtbit in på hennes rum och sjunga för henne, men aa, hon hann före. 7.12 var  vi uppe ..

nu står äggen på kokning och när de plingar så är det dags att sätta oss vid bordet och fröken ska få öppna de första paketen för dagen :) det lär bli fler? vid 15 ska vi ha lite släkt/kompiskalas hemma hos mamma. liiite trevligare att i denna hetta kunna slänga sig i poolen i mellan åt :)


grattis igen min tjej!

nu min älskling

2010-07-03 | 02:19:03
nu nu är du 5 år! .. grattis min fina underbara unge!


vi älskar dig


min engla - 5 år?

2010-07-02 | 23:05:02
varje år så säger jag "hjälp, var har det här året tagit vägen? vad har vi gjort?" och i år är inget undantag. jag har sagt det otaliga gånger det senaste dagarna och varje gång så går hjärnan på högvarv och jag försöker tänka tillbaka .. för ett år sedan .. två år sen osv. det är på barnen man märker att tiden går ..

förra året så skrev jag här i bloggen under kategorin 'min graviditet' om det sista dagarna innan engla föddes. om hur jag åkte in inför ett rutin vändningförsök och om hur jag sen blev kvar på sjukhuset för att inte komma därifrån tomhänt. en liten engla föddes! 4 veckor för tidigt tittade hon ut i världen och idag är det precis 5 år sedan som jag låg med värkar och slutet var nära nära. slutet - början som ledde mig till dig, min engla ♥

050701
050702
050703
förlossningen

idag är jag så otroligt lycklig och glad över det beslut som jag tog för snart 6år sedan, om att behålla den lilla grodd som växte i min mage. jag är stolt för att jag tog beslutet och idag finns det ingen som kan tala om att det var ett felaktigt val. engla är, och kommer alltid att vara den absolut viktigaste personen i mitt liv och även de bästa som hänt mig. all kärlek till dig mitt hjärta!!

jag älskar dig min stora tjej

minnen

2010-07-02 | 22:35:10

uppe i dalarna - på landet, var det somsagt fullt ös från morgon till kväll. trots det och kanske just på grund utav det så var det otroligt mysigt att träffa kusiner, moster, kusinbarn mfl i vardagen. det är inte ofta man gör det .. eller har man ens gjort det ?

jag minns när jag var liten, då åkte vi runt med just den här delen av släkten i europa i en grön folka buss alias 'turles'. vi åkte till åre på sportloven, åkte skidor och sprang ikapp i korridorerna .. vi har gjort en hel del ihop och jag uppskattar det enormt idag, alla minnen! dock så blir det något annat när man själv skaffar barn och alla omkring.

konstalationer bryts, man får nya nätverk och ja man splittras lite. egentligen, när jag tänker på det så har det nog inte allt för mkt med just det faktum att man får barn att göra, det har nog med att man blir vuxen, man blir äldre. ush så tragiskt .. iaf så var de här dagarna guldvärda och jag hoppas i mitt ♥ att engla och alla andra kidisar kommer tänka tbx på den här tiden med en gnutta värme i bröstet! :)

zarahome

2010-07-02 | 09:10:35
usch, jag kan inte släppa att den faktiskt sprack!? men men .. inget att göra. christian har lovat mig en kaffe påvägen till stan. jag har fått för mig att vi ska till stan innan jobbetidag nämligen, haha. jag vill kika på zaras rea och som sagt så är det inte allt för ofta jag bara åker till stan för att strosa, utan det är alltid något annat jag ska göra också kanske ja hinner slinka in någonstans ..

nu sitter jag med ett j*vla glas jucie här. det fina med det är väl just glaset. juice på morgonen tycker jag inte är en höjdare annars, alldeles för surt för min mage. glasen köpte jag i malaga när vi var där för 2 veckor sedan inne på zarahome.

gud som jag önskar att zarahome skulle komma till sverige! och då inte igenom ellos eller deras egna hemsida där fraktkostanderna är hutlösa, utan som egna butiker. det finns så otroligt mycket fint och jag och liza strosade runt minst en vända om dagen! :) tur för oss att det bara låg ett stenkast ifrån vår lägenhet. dock så blev det bara glas som fick vandra med hem, men det var nära på att bli både handdukar och lakan, men jag fick hejda mig lite :)


glas zarahome ca: 25 kr/st

H*LVETE!!

2010-07-02 | 08:53:16

precis efter att jag postat det här inlägget så kände jag ett extremt sug efter mitt eget kaffe ur min egna moccamaster. kaffet på landet är inte samma sak. och ja, vad tror ni händer!? själva kaffekannan SPRICKER!! jag är så fly förbannad just nu så jag har inte långt till tårarna .. j a g  b e h ö v e r  k a f f e !!!

englas rum

2010-07-02 | 08:43:55




nu är vi är inne på den 4 månaden i vår 'nya' lägenhet. tiden springer, det kan jag lugnt skriva på! det känns som det inte alls var länge sen vi packade ihop våra respektive hem och konkade upp dem hit. vi trivs super bra här ute. jag trodde kanske att jag skulle känna att jag var liiite långt ifrån stan men nej, jag känner helt tvärtom!

jag njuter av att ha skogen utanför fönstret, lekparker bakom varje hörn och nära till många (om än såklart inte alla) vänner. visst har vi kommit lite längre ut, 3.4 mil från stockholm närmare bestämt. men det är inte längre än att man tar sig till pendeln och åka :) haha. sen är inte jag någon stadshängare längre, som man var som yngre ..

iaf, engla var ju så tok taggad på att få eget rum när vi flyttade. hon har ju i alla år delat rum med mig hemma hos oss och hos sin pappa så delar hon också. inget fel med det men man kan förstå en liten tjejs längtan att ha något som bara är ens eget. halå, att ha mamma in på skinnet all the time är inte ultimat? ;)

nu har lilla fröken också boat in sig och jag börjat nog känna att det börjat bli klart. det ska upp några små tavlor på den andra sidan av väggen där hon har sin tv, sen är vi nog all set! behövs det nämnas att engla trivs som fisken i vattnet? :)

back on track!

2010-07-01 | 19:51:12

ofrivilligt uppehåll här i bloggen under det senaste dagarna :) ute på landet finns inte några avancerade internet lösningar inte, och om så skulle finnas så kan jag berätta för er att jag har inte haft en syl i vädret för att blogga! det har varit fulltösmedvetslös det senaste dagarna. den som tänkte att det var semester vi var på kan tänka om, haha.

vi har befunnit oss i dalarna - smedjebacken, de senaste 4 nätterna. det har varit 5 barn i åldrarna 9mån - 5 år (engla på lördag!!) och 9 vuxna .. nu kanske jag bör nämna att det är en STUGA vi har på inte överdrivet många kvm? jag, syster och kidsen har dock bott i en liten mindre stuga på tomten. alldeles alldeles perfekt :) när man är många som vi varit så är det rätt skönt att kunna gå ifrån när man känner o lägga barnen avsides.

trots allt så har vi iaf haft 4 super mysiga nätter & dagar. vädret har varit strålande, om man bortser ifrån gårdagen som tillbringades i borlänge. vi har legat vid stranden på dagtid och på eftermiddagen/kvällen har vi myst på terrasen med drinkar, rosé, godmat och kubbspel. det underbaraste med landet är att barnen blir så fria. det kan springa omkring, låta fantasin flöda och leka som de vill.

jag älskar den åldern engla är i just nu. jag skulle utan problem kalla den för det absolut bästa tiden faktiskt (ja fram tom nu då). hon fyller ju som sagt 5 år på lördag .. herregud .. och hon börjar bli SÅ stor! lite som att hon klarar sig själv nu .. okej inte själv SJÄLV men ja, ni förstår? det som jobbas på som flitigast är dock det här med skvallerbytta .. hjälp vilken lite tjallare engla blivit, haha. ush inte bra .. det jobbas hårt på dt nu :)

jag har varit almanacks-lös de här dagarna vilket fått mig att känna mig smått förvirrad. jag har inte alls känt mig säker på vad som händer när, när vi ska hit eller dit. det var nästan så ja började snurra till det med englas kalas ett tag .. tss .. förvirrad mama de är jag det! nu börjar det dock klarna lite och schemat i huvudet är igen på plats!

torsdag jobba 14-20 hem till L & B (trogna grannar!)
fredag jobba 13-20 handla inför lördagens kalas!
lördag ENGLA 5ÅR! tårtbakning+kalaskalaskalas
söndag ledig! jag och engla till kim och fota bebismage ♥
måndag jobba 13-20
tisdag jobba 9.45-16 GOTLAND - 8 dagar!


det är mycket semester just nu, haha. några strö jobbdagar här, lite ledigt här osv men den här gotlands veckan är minsista "planerad" semester .. sen kommer det säkerligen bli en tur till kolmården och lite mindre utflyter men semestersemester har jag ju haft nu känns det som :) och vilket grymt väder det varit! håller tummar o tår att gotland kommer bli helt fantastiskt med fint väder, roliga loppisar och mysiga utlykter!