and off we go!

2010-12-26 | 22:22:21

imorgon vid den här tiden så befinner jag mig nere i malaga med en drink i handen :) hoppas ni njuter här hemma av kyla och jobb, haha, nej då. blir ett litet break här i bloggen några dagar men så fort jag är hemma så kickar vi igång det nya året här oxå.

om ni inte vill missa när jag tar mig tbx så kan ni alltid lägga till mig på bloglovin, ska tydligen vara bra? om man läser mkt bloggar osv (helt ärligt så följer jag inte en endaste!) haha .. men ja, det är bra för att ha koll iaf :)

puss på er fina, jag önskar er den bästa av fortsättning på detta år och en fantastisk star på nästa


merry x-mas - your the best!

2010-12-24 | 07:52:31

granen här hemma ♥ i love it


god jul mina underbara fantastiska läsare!
ni är verkligen bäst ♥

jag önskar er alla en fantastisk julafton idag! själv har jag just gått upp och konstaterat att allt ser ut som när jag la mig igår .. kanske jag borde sluta tro på tomten vid 23 års ålder? haha nä men va sjutton jag som hoppats på att c varit osmart och lagt fram någon klapp under paketet? men icke. jag som ville klämma och känna :)

jag måste medget att jag inte alls är van vid en julaftonmorgon som denna. c är och jobbar (han börjar 6) ingen julstrumpa och ingen liten engla som hoppar i sängen av spänning! men men .. jag njuter iaf!

det är ju min första jul "på egen hand" vi flyttade ju hemifrån i mars :) så det är bara lära sig de nya rutinerna och skapa egna traditioner .. dock så har jag otroligt svårt för att inte ha min dotter hos mig. det bokstavligen värker i mitt bröst trots att jag vet att hon har det tiptop .. japp jag är en egoist på julafton, sådet så! jag ska åka till mamma efter lunch och där har jag iaf mina fina systerdöttrar somkommer sprida julkänsla till 1000 ♥julafton # 2

2010-12-23 | 07:54:20


exalerad liten loppa öppnar paket! kanske något vuxen paket under granen med?


i tisdags så hade vi lillajulafton hemma hos oss. engla ska ju somsagt fira jul hos sin pappa i år (varannat års principen!) så då fick vi ta vara på en kväll så när julafton som möjligt och göra den till våra egentligen andra lillajulafton. som ni kanske läst så firade vi ju # 1 i lördags, på gotland? många julafton för skilsmässobarn ;)

vi bjöd över grannarna, åt julbord och hade det bra mysigt. eller ja det var en lögn eftersom jag inte åt något mer än en ägghalva med räkor på. jag har ätit för mkt julbord nu så mitt föråd är fyllt. för att vara en person som verkligen inte tycker om det så tycker jag att jag i helgen åt min beskärda del både freda, lördag & söndag!

engla satt mest och petade på mig och sa "öppna paketen nu!?" och var allmänt otålig och hoppade på stolen. haha! gud vad jag minns den där spänningen! väl efter middagen dukade vi fram julgodis och slog oss alla ner framför granen där engla började härja! jultomten skippade vi eftersom han enbart kommer och visar sig på julafton enligt mina åsikter ;) dock så hade c släppt in honom i helgen när han skulle släppa av lite julisar :)

englas ögon tindrade hela kvällen och hon slet upp barbie, barbie kläder, klänning, skor, ritsaker, pyssel omvartannat! underbart att se lyckan ♥ dock så smetade jag inte på med oändligt med saker i år utan 7 välutvalda saker fick hon .. inget krimskrams som slängs åt sidan och aldrig leks med - nej tack!

nu har lillan min lämnats hos nannie  o mormor och ska i eftermiddag hem till pappa sin och fira jul .. åh det gör ont i mitt mamma hjärta måste jag säga men hon var såklart ovanligt spänd och längtade efter syskon och paketen under granen hos dadie :) det kan jag tro det! min fina fina unge .. hon fär säkerligen den bästa av jular iaf .. love.


sjukstuga

2010-12-23 | 07:36:20

ja, här har vi haft lite sjukstuga!
no more to say! nu är vi på banan igen lagom till jul :)


mössens jul

2010-12-22 | 09:14:18

sötaste mössen jasmine & engla ♥


jag har verkligen haft och har oxå för den delen fullt upp såhär dan för dan för dopparedan :) igår var det fullrulle på jobbet och på kvällen hade vi lillajulafton # 2 här hemma för englas del me allt va de innebär! mys mys.

i alla fall, i förrgår (gud ja hinner inte med dagarna just nu!) så hade engla sin julavslutningsshow på dagis. det var egentligen mössensjulsång som det gjorde en liten pjäs omkring och det var så söta! de sjöng och gjorde rörelser. vissa var mammamöss och pappamöss men engla var en söt liten vanlig mus hon, min lilla lilla söta.

jag blir alltid så stolt över engla så jag nästan börjar grina nu för tiden. kanske för att engla blivit så stor så fort? det känns som hon var en spädis typ igår? helt sjukt att dagis snart är ett avslutat kapitel och skolan står inför dörren .. jag tjatar om det just nu, jag vet, men jag tycker verkligen det känns overkligt .. ♥


dagis vid året?

2010-12-20 | 07:00:00sötaste ett åringen nikki

det är så galet egentligen att barn börjar på dagis efter knappt ett år i livet? ett år är liksom ingen tid att prata om även om barnen går från bebis - en lite liten egen människa på den tiden så är det banne mig inte stora! nikki har precis fyllt ett och hon går ju inte ännu .. kanske är det de som göra att hon känns liten men engla va fan oxå de!

engla gick ganska sent och när hon började dagis hade hon inte börjat gå what so ever! hon kröp fram och hasade sig fram på dagis bland springandes barnfötter :) inga problem .. men sjutton vad liten hon måste varit! man glömmer fort men det kommer liksom tillbaka nu när jag ser nikki och inser att de är dax för henne att ta steget in på dagis.

vissa har ju privlegiet att vara hemma mer än året men de flesta av oss tror jag är tvungan, oftast av ekonomiska själ, att börja jobba och lämna kidsen på dagis just efter ungefär ett år. men men .. jag kan väl helt enkelt inte släppa grejen att det faktiskt är SÅ PASS SMÅ som de faktiskt är!?herregud .. det är ju fortfarande så beroende!

vad vet man när man lämnar dem på dagis?
vad vet man om människorna där? mkt i hope

ursch ångest juh! engla fick faktiskt byta dagis efter fyra månader då jag verkligen inte gick ihop med en av pedagogerna där. hon var äldre och hade åsikter om precis allt jag sa och gjorde. antagligen för att jag var 19 år och i hennes ögon inte visste ett smack om livet eller barn! engla hade ju haft problem som spädis så det var lite speciellt omkring hennes mat och det var väldigt viktigt att hon fick i sig mer än andra men de förstod inte pedagogen i fråga.

well, det var inget att snacka om när jag blev erbjuden en plats på englas nuvarande dagis, hejsvejs! jag småste säga att d var nog de bästa som kunde hända och så trygg som jag känner och har känt mig under de fyra år som fortlöpt, trots olika pedagoger och barnskötare, skulle ja aldrig gjort på det första dagiset. verkligen bästa dagiset för e

och nu är det fasiken bara ett halvår kvar för englas del på dagis .. soon är det dags för förskoleklass .. ih! ångest .. haha! stora tjejen juh ♥

pyssel o målning

2010-12-19 | 19:58:39
somsagt så har förmiddagen idag ägnats helt åt pulkaåkning och mys vid havet i yrvädret. eftermiddagen därimot har helt vigts åt pyssel! barnen, albin, nova och engla, har målat julkulor i mängder, färglagt och målat teckningar.

engla är ju något av en pysseltjej och varje helg eller ledig dag så kan hon hålla på i timmar vid sitt lilla bord i sitt rum med både det ena och det andra. alla olika pyssel såsom diadem, suddegummin, halsband och armband börjar sina hemma men igår vid julklappsöppning fick vi en rejäl påfyllning av allt från tshirt målningset-ett eget målar bord!pyssel = koncentration till tusen och tungan rätt i munnen!

vid lickers

2010-12-19 | 13:51:10

älskar dig världens finaste engla ♥

jag har aldrig sett så här mycket snö på gotland, någonsin! och det fortsätter att vräka ner och de en gång upplogade vägarna och skottade gångarna snöar igen på en sekund, helt sjukt. jag har hört att det öser ner i stockholm också? hoppas dock att det lägger sig till morgonens båttur hem. vill inte uppleva samma sak som sist .. hualigen!

förmiddagen har vi tillbringat nere vi havet vid lickershamn här i stenkyrka där pappa bor. helt fantastiskt att stå och titta ut över havet och se hur vågorna flyger upp längst strandkanten. helt annat mot sommaren här kan ja lova er!

nu ska vi slänga ihop lite lunch och sen blir det julkulsmålning för kidsen! en av alla det julklappar som det fick igår :)

ett snöigt gotland

2010-12-19 | 13:35:15
lickershamn innan lunch idag
vill inte åka hem!

som en prinsessa!

2010-12-19 | 07:24:00


lilla tantaluran - haha! my love

i torsdags blev engla minst sagt behandlad som den lilla prinsessa hon faktiskt är - ibland. mannen som fixade håret till gattinoni plåtningen som engla skulle göra var nämligen samme man som faktiskt fixar kronprinsessan victorias hår :) när han talad om de för engla blev hon lite tveksam och sa mest "aha .. kronprinsessan? nähä.."

det tog en stund att övertala att jo, fallet var faktiskt så och nu va de ingen mindre än englas hår som skulle fixas  med! och ja visst fick han till en riktig liten tantfrippa? haha ja kunde inte sluta flina .. min lilla tant unge!

allt som allt så tog plåtningen max en timme med hår, klädbyte och fotografering och ja vet att resultatet var stunning! åh! jag vill ha de bilderna, så jäkla fina och enkla! iaf va vi snabba därifrån och tur va det eftersom resterande del av dagen ägnades åt kontorsjobb för min del - så skönt att få undan allt innan julrush och jul :)

julafton # 1

2010-12-19 | 00:15:42
när man har en mamma som är skilsmässobarn och själv har två familjer så ja .. då blir det en och annan stor helg, en och annan jul och en och annan födelsedag att fira och firas på! man får helt enkelt snickra lite med högtiderna så det blir "rättvist" och julen är en riktig sådan  högtid då det snickras och pysslas för att få ihop det på bästa settet :)

m och jag har delat på just julen sedan 2 år tbx. tidigare hade jag alltid engla på julafton men nu är det uppdelat med vartannat år! engla börjar ju bli stor och det känns inte mer än rätt att ha det på det viset! och i år är det altså m tur att ha engla över jul! hon kommer gå på dagis den 23 och sen hämtar han henne på eftermiddagen på dagis.

men iaf! nu i helgen är vi på gotland av framförallt den anledningen att fira jul med min pappas sida av familjen. haha ni skulle se mitt släktträd! det underbara är att vi alla har bra kontakt och firar jular, påsk och födelsedagar kors och tvärs .. sjukt egentligen? men nu är vi här och firar som sig bör. idag har den stora dagen fortlöpt som "lilla julafton"

vi har klätt granen, ätit julbord x 2, sjungit julvisor, öppnat julklappar, kikat tv och spelat alfapet! precis som det ska vara :) jag är nu mer död en levande och engla snarkar här tätt intill mig :) mkt har upplevts idag, spänningen har varit hög o vi har alla fått fin fina julklappar. en ritmaskin för englas del + håkan hellström bok för min, va de bästa!

tack pappa & marie för allt ♥
love u


extrema mängder av paket har öppnats dagen till ära!

glitter & glam

2010-12-18 | 23:55:52

nya klänningen måste vara på vid granpåklädning!

den här klänningen tjatade engla till sig att ta med till gotland efter att jag  redan hade packat hennes saker och kläder oxå tyckte hon att hon skulle "kolla att det var okej" !? och visst, kika på du! "men mamma!" börjar hon alltid med och då vet man att det är fel fel fel. det var fel klänningar, fel ballerinas och tokiga leksaker .. mamma kan hon?

jag var iof inte svår övertalad. vi har ju det där med varannandagsprincipen hemma hos oss vilket innebär, för er som inte vet, att engla helt enkelt väljer kläder ena dagen och jag den andra, inga problem med det! (nästan då) så ja visst, hon fick byta ut och fixa lite så principen hölls.

idag har hon då lilljulafton #1 till ära burit sin nya favorit klänning och sprungit runt och glittrat som få med totalt missmatchande ballerians i rosaplajett glitter och sammetsrosetter, haha! men fin har hon tyckt att hon varit och det är det viktigaste :) imorgon är det min dag och då ska ja trotsa den rådande klänninghetsen och ta blus + tights! :)

klänning primark (från liza & kerstin)
kofta polarn
strumpbyxor polarn
ballerinas h&m

mardröms resa

2010-12-18 | 20:35:10

efter två kräkningar är man slut som artist ♥

åh ni kan inte ana vilken resa vi hade över östersjön till ön. de började väl efter kanske 20 min genom skärgården .. det började guppa, slå och vi fullkomligen flög fram på vågorna och båten gjorde magplask på vattenytan .. till en början lekte barnen och sprang runt och sa saker som "välkomna hem till oss, det gungar här!" :)

ett par timmar ut på havet och när klockan började närma sig 23 så va de inte lika kaxiga längre. lillasyster hade för länge sen fällt tårar och jag trodde väl halvt och halvt att skrovet skulle spricka och vi alla skulle dö.

jag vet, jag är dramaqueen!
always.

vid 23 satte sig iaf engla och nova och kikade på babie film med hörlurar för öronen. engla blev grönare och grönare i ansiktet och man riktigt såg hur dåligt hon började må .. stackars liten ♥ jag frågade henne flera gånger om hon mådde dåligt men fick väldigt jakande svar. tillsist sa hon iaf att hon ville lägga sig. nu va det skakigt och vi flög om möjligt ännu högre på vågorn. ja la henne under bordet med min sjal som kudde och min jacka som täcke.

hon låg väl sisådär i en minut innan hon började tok hulka! det fullkomligen flög ut från den lilla kroppen! tur var så hade jag tidigare hämtat kräkpåsar, lite förebyggande, så det var enbart min sjal som fick sig en dusch ..

efter tolv så somnade engla efter ännu en kräkning i min famn i en vilstol. där låg hon sen i två timmar och jag låg på hel spänn och försökt följa med i vågorna rasande takt. nu kände jag mig inte rädd längre utan försökte bara följa med och acceptera att jag faktiskt inget kunde göra än att ta mig igenom det här .. mitt ute på havet liksom?

över en timme sent kom vi iaf fram och engla sov i mina armar ända tills vi kom till rullbandet och väntade in våra väskor. vi var alla skakade efter resan och somnade nog ingen av oss för halv tre på natten ;( pju! sådant är man förhoppningsvis enbart med om en gång i livet .. det var riktigt riktigt obehagligt!

gotland here we come!

2010-12-16 | 16:41:17


engla har packat glitter klänning & barbie, all you need!

äntligen äntligen.
nu ska vi straxt bege oss mot båten!

men fy vilken dag det här har varit .. jag har självklart, lagom tills vi nu ska åka, dragit på mig en förkylning. halsen värker och dunkar och snoret bokstavligen rinner. fan. jag har inte tid med sjukdomar nu när vi ska iväg och vila upp oss och ha det jul-mys .. men visst är det typiskt? alltid är det just kroppen passar på att  bli sjuk.

imorse gjorde engla en plåtning för franska gattinoni. plåtningen i sig var rolig men vägen dit och hem hade jag helst glömt. vädret i stockholm idag ahr varit rent utsagt förjävligt! nu börjar jag bli orolig inför kvällens färja? måtte den bara inte vara inställd och är den inte de så hoppas ja de inte gungar för mkt. fy!


pix från plåtning la petite

2010-12-15 | 08:18:44

engla tiggde till sig lockigt hår efter sina bilder ;)


har glömt att lägga ut lite fler bilder från plåtningen som engla gjorde i förra veckan. det var för tidningen la petite som finns att läsa och kika i - på nätet! den är som jag skrev tidigare riktigt fin och inspirerande :) ska bli kul att se bilderna engla tog men det var första i februari de skulle komma ut om jag minns rätt?

imorgon är det dax igen och då för en fransk tidning. en i papper tror jag då :) sen ska vi ju bege oss  med snabba puckar hemåt och packa ner det sista och sen fara över till gotland. ih som jag längtar!!


knytis dax

2010-12-15 | 07:47:11

dessa lär stå tända ikväll


lite galet att jag och engla studsade (nästan iaf) upp vid halv sju när vi har sovmorgon och jag börjar först 12! anledningen är den att jag har en del att fixa med innan vi ska åka iväg. ikväll ska jag ha mina jobbtjejer över på lite knytis-julbord! så städa, fixa och förbereda maten måste göras! bara min hals kan sluta värka.

ska bli super mysigt och som ni vet så är jag ett fan av att ses lite utan randiga tröjor. man behöver ses lite utanför jobbets väggar för att bounda som grupp och växa .. tror jag iaf! jag kommer stå för all den varma maten och sen tar tjejerna med sig allt från julskinka-julgodis :) kommer bli mysigt!

nya ljuslyktor sia


snart så!

2010-12-14 | 08:38:15

senast i somras var vi där .. helt sjukt! förra året tog vi oss över vattnet till gotland iaf 2-3 gånger under hösten. jag saknar det och jag längtar enormt mycket efter den friska luften, lugnet och den delen av familjen :)

vi ska fira en slags jul nu när vi åker ner. det är jag och engla, syster med kidsen, lillasyster och pappa som åker över och där väntar marie och albin. vi ska ha lilla julafton och allt vad det innebär :) alla julklappar ska packas ner och fraktas över, hur ska de gå till? hm .. jag och engla får packa lätt, haha.

engla är nog iaf den som längtat mest efter den här resan. hon började fråga för flera månder sedan fråga när vi skulle träffa albin och komma till huset på ön. idag närmar det sig och vi måste börja packa ikväll! engla lär va i extas! och jag med!!


åh .. på torsdag är det dax!


LUCIA!

2010-12-13 | 18:03:15

2008

2009

2010 - stora tjejen!


idag har det firats lucia både hemma och på dagis! jag började dagen med att gå i min pappas fotspår och väcka engla någon minut i sju med tvn på 2:an, ljus tända och frukosten + lussebullar och peppisar framdukat framför tvn :) jag är uppvuxen med sådan lucia mornar och jag tänker föra över det på min dotter, det är dö mysigt!

vid 15 tiden var det lucia på dagis och som alltid blir jag rörd som få .. jag satt på första parkett md yasmins mamma och fånlog genom hela framträdandet .. herregud vad är det med mig? känns ibland som jag gått och blivit en riktig liphöna på äldre dar! gråter både här och där .. hur ska det bli när engla slutar dagis. ojoj!

engla var så otroligt duktig! hon sjöng tydligt och fint. hon kunde varenda sång och när det skulle läsa "advents verserna" så var det inte ett fel! (ja nu skryter jag om min fantasiska unga ♥ shes the best!) när pojken brevid petade sönder sitt adventsljus med fingrarna så blodet forsade stod engla fortfarande rakryggad och sjöng .. haha

 

nu blir det lucia midda hos L & B


mysig söndag ♥

2010-12-12 | 21:35:02

ikväll har vi kikat på de sista avsnitten av "mysteriet på greveholm" den gamla julkalendern från typ -96, minns ni? engla som allt för ofta är rädd för det mesta har suttit som klistrad framfrö hela serien som var på över 4 timmar (nä vi har inte sträck tittat utan tagit det i portioner i3-4 dagar nu) trots spöken och robotar! 

alla tre har suttit och kikat på upplösningen ikväll, atlså avsnitt 20-24, där allt händer :) nu är engla halv bitter över att den faktiskt är slut .. men kanske ja ska köpa trolltider imorgon? det kommer jag ihåg att jag oxå älskade som lite. kan bli en hit det med om jag har tur! årets kalender har inte varit en engla-höjdare, tyvärr.

imorgon är det lucia dax på dagis och jag och nannie ska kika på engla :) den här gången verkar hon inte alls spänd utan helt cool och det faktum att det är lite speciellt när man är 5 åring verkar inte röra henne i ryggen! hon ska faktiskt läsa en hel jul vers, själv! min lilla tjej som så fort så fort blivit till en stor tjej ♥ tårar lär fällas!

mitt stora stora ♥ du är bäst


roses

2010-12-12 | 21:20:43

klocka till köket?


idag har jag varit en sväng med mamma och jossan till sickla köpkvarter för att handla lite julisar och byta en av nikkis födelsedagspresenter. jag måste börja med att säga att jag inte alls gillar sickla .. det är otroligt rörigt bland butikerna och den butiken jag ville hitta hittade vi aldrig? det var liksom reklam om den? nä mi no like!

jag hittade iaf en grej. den här klockan! jag gillar ju lite lantlig stil, vitt och lite blandat med modernt, ni förstår precis eller hur? haha, okej lite luddigt kanske! nu är iaf bara frågan var den ska upp .. den "tickar" så det kommer inte bli i något sovrum utan i köket eller vardagsrumet. men har man klocka i vardagsrumet? blir nog i köket men då är frågan var i köket? jag ska försöka fundera ut något .. kanske något måste ryka? hm ..

klocka chili


vems unge tro?

2010-12-12 | 09:31:46

ja går det att ta misste? haha
(ser ni min randiga fot på sista bilden .. va ska man säga, ts!)


nog för att jag älskar vår klassiska rand  och hela den serien men i fredags blev det lite i över kant för engla! haha .. engla hade po.p randigt nattlinne och randiga strumpbyxor till, bokstavligen klädd i randigt från topp till tå!

jag gillar när man bryter av med något annat, någon helt annan färg eller ett annat mönster men engla tyckte det var prima ballerina att se ut som fröken rand :) fin var hon juh såklart .. som alltid! tyvärr börjar dock nattlinnet bli lite kort i ärmarna, kanske en potensial julklapp i större storlek? de är ju en klassiker!


kalas dax!

2010-12-12 | 09:16:50


många paket var det och massor av gott fika ♥


nikki fyllde ju ett år i fredags :) att den lilla spädisen blivit en liten tjej på senare dagar är faktiskt riktigt svårt att förstå. det här året har gått i raketfart och jag säger som alltid att det är på barnen vi ser att tiden springer. d blir äldre, utvecklas och går igenom olika faser i livet medans de känns som vi står och ser på och stampar.

jaja!
nog me självömkan ;)

jossan hade bakat lussiar, gjort barntårta och fixat! blev en riktigt mysig eftermiddag och nikki stod i centrum och gick från famn till famn. hon vet vad hon vill den lilla donnan! haha .. hon kör med ill-tjut taktiken! engla och nova ockupperade novas rum och lekte o lekte tills mormor och nannie tog dem i varsin hand och åkte hem till dem!

den här helgen, eller ja lördagen, har nämligen varit vigd till mormor och nannie forever. det har bakats peppishus, lussisar kanske? satts upp tomtar och piffats - och självklart så var engla och nova med :) lyckliga!


spexo outfit!

2010-12-11 | 09:45:45

 


liten spexo sweetie ♥


päls primark
klänning ny! polarn
strumpbyxor polarn
skor kappahl


girlsnight home!

2010-12-10 | 17:59:00

ikväll ska c och hans killkompisar köra någon form utav killkväll med julbord? haha vi får se hur det slutar efter några julöl och snapsar .. haha! han kommer väl till att vingla hem här någon gång efter midnatt :)

vi girls, som blir lämnade hemma, ska köra en liten middag med kidsen hemma hos jeannine! altså ja, engla, liza, jeannine och junie. vi ska äta tacos, dricka irish coffé och kolla idol final - såklart! vi hejar för fulla muggar på minnah här hemma och engla är taggad till tusen på kvällens upplösning .. det lär hon dock först få veta imorgon!

engla & junie i augusti när vi var i spanien


NIKKI 1 ÅR IDAG!

2010-12-10 | 17:20:12

mosters lilla finis!

idag fyller världens bästa 1 åring år! ingen mindre än finaste lilla nikki, mosters ♥ när gick hon från att vara en liten bebis till en lite tjej? jag har nog missta något? tiden bara springer och det här känns som om de var igår!

imorgon är det dax att fira hennes första år och årsdag :) vi ska hem till jossan och david vid 14 tiden och dela presenter och mys! kanske får vi en kaka eller två om vi har tur!?

love u nikki ♥

lussande för oldies

2010-12-10 | 12:36:17idag har engla ett sorts genrep inför måndagens stora lucia framträdande för oss föräldrar :) alla 5 åringarna ska nämligen klä upp sig till lucia tåg och ta sig under järnvägen och gå till ett närliggande älderboende. där ska de lussas, fikas och spela bingo berättade eva idag. haha! underbart! tycker det är super mysigt att det gör de :)

tänk va det äldre uppskattar de och tänk vad spännande alla barnen tycker att det är att faktiskt få göra det! engla har varit spända hela morgonen och sett till att lucia outfiten är med säkert 14 gånger! söt nöten


morning sunshines!

2010-12-10 | 08:12:32

love!

kofta polarn
nattkläder lindex
päls primark
mössa h&m

igår efter middagen så bytte engla om till nattkläder och tog en film me sig oxå traskade vi ett par hus upp till linda och björn! linda  var hemma själv så vi hade planerat en liten girlsnight och filmkväll för engla. fröken såg svanprinsessan men somnade sen som en liten sten på björns säng halva :) de blev att packa in henne i dun täcke när ja  skulle bära hem henne ♥

jag och linda drack glögg, åt ost, drack lite vin och snackade skit! mysigt att träffas bara vi ibland, oftast ses vi i par (inget fel med det) men det är underskattat att ses på tumanhand oxå! omväxling fönöjer - right?

btw så är det så underbart skönt att engla är så lätt som hon är! hon är van sen hon var liten med att kunna somna borta och bli hemburen :) det underlättar väldigt mkt och man behöver inte alltid vara hemma klockan 20.00 för läggdax. skönt är vad det är!

flätade skärp från polarn

2010-12-09 | 19:34:23det här skärpet sprang jag runt och kände på när vi var på plåtningen igår och när jag förkunnade för malin, stylisten, så fick jag det oväntade svaret "men det är ju från pop!" inte illa. jag är glatt överaskade över hela kollektionen som kommer till våren! jag ska visa er lite go bitar här då och då :) det har redan börjat trilla in!

skärp
(kommer till våren) polarn o. pyret 95:-
har ja för mig .. ?


torsdag .. igen!

2010-12-09 | 07:57:50

vackraste fina unge igår ♥


då var det torsdag igen då! gud, veckorna springer verkligen förbi numera .. man hinner varken känna bu eller bä innan dagen är över och det är dags att sova. kanske är det för att vi går och lägger oss vid 22 tiden här hemma?

c jobbar ju numera från 5.30 på mornarna så han är uppe och springer redan innan fem .. pust! jag vet ju att det måste vara lidligt att traska upp då men helt ärligt så vaknar ja oxå :( och då sover jag skit dåligt det näst kommande 2 timmarna. men men, sånt är livet! är kanske inte riktigt van ännu men det kanske kommer ?

idag är det jobb 9-17 och sen ska jag hämta min lilla loppa på dagis. hon lekte med en kompis igår efter fotograferingen och sen åkte hon hem och sov hos mormor och nannie, som alltid på onsdag. gud som hon längtar efter dessa dagar :) helst skulle hon bo hemma hos dem än här eller hos sin pappa .. haha tok ungen!


Lina lilla fina

2010-12-08 | 22:09:12

hjärta

åh som jag längtar efter att få se den här lilla donnan live ♥
jag hoppas vi får till det nästa vecka!

La Petite magazine

2010-12-08 | 20:33:30

la petit magazine

det var den här tidningen som engla jobbat för idag, la petite! en ny form utav tidning som jag tror enbart finns  att bläddrat runt i på nätet? jag har suttit länge och väl på deras hemsida och med "issue 1" och "issue 2" .. gud jag är helt såld! jag älskar bilderna, artiklarna och ja .. det mesta! att sådant finns på nätet är ju riktigt fab, helt gratis oxå!

kul iaf att engla gjort jobb för dem. det numret kommer i februari, kanske att det var nästa numer rent av? jag vet att jag hörde något om att den kommer ut rätt sällan? men ack så kul iaf :) ska lägga upp dem här när ja ser dem!

plåtnings dax

2010-12-08 | 20:19:47
hade jag vetat att det var så kallt ute som de faktiskt har varit idag så hade jag typ satt mig och engla i en taxi till hammarbysjöstad. fy sjutton som jag frusit! och kom inte med "rätt kläder för rätt väder" för jag byllsade på mig ullkappa, halsduk, ullstrumpor och långkalsonger .. burr! to säker en timme och många tekoppar att tina upp.

väl på plåtningen så var det många bekanta ansikten! så kul när man jobbar med samma människor lite då och då .. man hinner ju prata en hel del under dessa dagar och det är kul att catch up! :)

egentligen tog själva plåtningen för englas del kanske max 30-40 min men vi väntade in lunchen och engla tjatade till sig en lockning av håret av sofia, haha! en liten tjej fick hela håret lockat och oj så avis engla blev men det var snabbt fixat med englas hår. en rolig dag med många skratt och säkerligen fina bilder till februari :) spännande som sjutton!

vackraste ungen min ♥

onsdag

2010-12-08 | 09:00:10

engla nu på morgonen, ruffsetuffs!


halå där. här hemma var vi uppe och hoppade redan vid 5 tiden .. engla vaknade och jag kikade inte på klockan utan for upp, på med barntv och fram med välling. när engla pep om att det enbart var text på tv så började det gå upp för mig att det kanske var lite väl tidigt? av med tvn, hopp i säng igen oxå sov vi till 7.30!

idag ska engla plåtas för le petit? en tidning tror jag att det är .. det är i hammarbysjöstad, där de oftast görs h&m och lindex, så dit hittar vi! klockan 11 ska vi vara där och efter ska engla hem till en dagis kompis och leka.

jag hade inte mage att avboka de när det här dök upp. jag får åka dit med henne helt enkelt. efteråt ska hon till mormor och nannie och sov och jag ska hem och tvätta och baka. vilken dag va? haha .. helt magisk ;)


recept - svartalådan

2010-12-06 | 20:23:21

årets köttfärs rätt 2004 - allt om mat
  • 400g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 4dl strimlad vitkål
  • rapsolja
  • 5 msk soja
  • 5 msk balsamvinäger
  • 3 msk farinsocker
  • 1 pressad vitlöksklyfta

1. Hacka löken. Strimla purjo och vitkål. Stek lök och köttfärs i oljan tills det börjar ta färg. Lägg upp på ett fat och fortsätt fräsa vitkål och purjolöken.


2. Blanda ner färs- och lökblandningen i pannan. Krydda med soja, balsamvinäger, socker och vitlök. Koka 10 min under lock.


Servera med ris! nami nami.

 

obs! lite salt + peppar är alltid bra - eller hur linda? :)


fröken paljett

2010-12-06 | 11:07:03

klänningar


här om veckan var jag och engla i sollentuna c med mamma och syster. jag hade inte köpt någon finklänning/nyårsklänning till engla ännu och när vi sprang på dessa, som jag tidigare sett, och engla fick lova att välja en för mormor så var det givet den lila och engla blev en paljettig klänning rikare och glad som få :)

den invigdes direkt på ellans kalas på lördan, såklart. hon är så söt i den! hela hon är bling och så stolt! visst, det är inte min favorit på kläder med massa glans och bling men den här va söt för den var så enkelt skuren.

idag när engla kommer hem kommer hon uptäcka en nyhet i garderoben .. inget mindre än en till paljettklänning, men denna i silver och svart. liza och hennes mamma var i london förra helgen och fyndade lite på primark till e. nu står nog nyårs stassen mellan denna lila och den andra silver svarta .. well, we will see va fröken väljer :)

klänningar 199:-/st lindex


julklappshysteri!

2010-12-06 | 10:25:18

jag vet inte .. men det känns lite smått som att jag börjar frå brådis? eller överreagerar jag nu? är ni klara med julklappshetsen ännu? ursch .. jag har verkligen massor kvar. dock så har jag en smärre aning vad de flesta ska få, men inte alla. c tex, vad sjutton ska han få? david, ulrika, ellan och fanny? fasiken ja blir så stressad över det här.

engla är lätt, hon har gapat om rosa ♥ örhängen i flera veckor nu så det är fixat. även en hel radda med barbie klänningar är köpt (10-12 stycken?), filmer och litet annat smått och gott. vi ska ju fira jul på gotland i år. det kommer bli helgen 18-19 som vi åker över med pappa, syster och kiddsen. engla ska ju va hos matte över jul i år.

kommer nog bli kalas bra men det innebär oxå att julklapps inköpen måste vara klara lite tidigare .. iaf alla på den sidan om släkten. engla längtar ihjäl sig efter den här helgen, förra året var vi ju över till öin stup i kvarten men somsagt så blir det svårare med 40timmars arbetsvecka och en hel del måsten. men men, en hwlg blir det iaf :)

 

min unge är iaf hyffsad lätt att handla julisar till :)


back to the 80s

2010-12-06 | 10:01:32

vad gillar ni min stass? elo är inte fel ut heller ;) vilken kväll!!


i lördags var vi verkligen tillbaka (inte för att jag någonsin varit där speciellt länge) i 80 talet, milt talat. det var hockyefrilla, höga kostymbyxor, oversize kavajar, neon och svettband för fulla muggar! alla hade tagit temat på fullaste allvar och klätt sig från topp till tå i 80 talets hetaste stass. inklusive mig själv, why not liksom?

jag körde all in med hög toffs, rosa kinder, blå ögonskugga, axelvaddar, stentvättade shorts och pumps med benvärmare. haha! ni får er ett gott skratt nu kan jag tänka mig?

kvällen blev fantastisk! vi åt gott, skrattade, dansade och drack hotshots till klockan slog 01.00 och stället skulle stänga. men här var det inte slut! efterfest på lunkmakargatan och några martini senare och klockan pekade på efter 04.00 svajjade jag och c ner för trapporna och hoppade in i en taxi. vilken kväll! tack linnea & erland ♥


lördag

2010-12-04 | 08:27:21
igår kväll delade vi på en flaska vin här hemma, prövade kläder inför kvällens bravader (ja kommer se hemsk ut) och kikade idol. dock så somnade vi innan utröstningen men det verkar ha varit olle som fick lämna igår?

idag ska jag jobba! alltid kul att jobba lite helg i mellanåt, det är alltid lite mer liv och rörelse då och en lite annan kundskara än i veckorna då farmor, mormor och barnvagns maffian stryker runt i centrum :) får se hur många ull underställ som säljs idag? det lär vara ett par stycken! jag är inne på fler ull-strumpbyxor till e .. kanske kanske.


engla på lindex igår :)

i ♥ the 80s

2010-12-03 | 18:14:23

 

imorgon hurrnini så vankas det 30 års fest med just 80 tals tema! åh .. jag måste medge att 80talet är det absolut värsta årtalet och fulaste oxå för den delen, klädmässigt. damn säger jag bara, hur såg folk ut!? jag är stum ..


axelvaddar, högamidjor, kornblått, toffsar på sne, neon, bodys över tightsen, färgglada sminkningar och skärp i midjan. visst att mkt av detta är sådant som idag har kommit tillbaka men då i en ny - snygg, tappning. herrejösses vad folk såg ut på den tiden. rena cirkusen ju! jag har sett bilder på mamma när hon springer runt i någon hsyterisk permanent och sparkdräkt i rosa -japp, med skärp i midjan! den var liksom i mjukis tyg! no words needed.

 

herregud

vilken cirkus!

 

jag har väl en liten vag tanke om vad jag ska köra för stass men altså jag kommer inte kunna förmå mig till det hemskaste hemska utan kommer nog köra en 80-tals goes 2010 outfit .. lite nytänkande .. haha eller nått? kommer sluta med att jag krullar håret, har sne toffs, hårband och body .. hjälp! hur ska det här sluta.


its mine!

2010-12-03 | 17:48:56

finaste textilbänken!

äntligen hittade jag den :) ni kanske minns att jag skrev om den för någon månad sen och hur jag suktade efter den? idag stod den bara där framför mig och jag vart helt ställd. "men liza det är ju den!" den har varit slut i hela sthlm i flera flera veckor och så fort en leverans kommer in så försvinner dom. men nu har jag en :) happy

jag vet dock inte riktigt var jag ska ha den ännu men det blir nog i vardagsrummet, iaf sen när granen ryker. blir lite väl belamrat om jag kör in den där oxå nu. en tanke var även englas rum .. men där syns den ju inte så mkt?

bänk åhléns

lager på lager!

2010-12-03 | 09:10:52

skogen utanför vårt hus, burr!

 

det har varit typ omöjligt att klä engla på mornarna den här veckan! hon vill inte ha fleece under ytterkläderna, inte ull och inte heller ullfrotté. jag som står och förespråkar dessa dag in och dag ut kan inte ens få på min egen dotter det? jag har tom köpt rosa fleece kläder och rosa/lila ullfrotté .. jag blir galen! tröjan gå dock an, tur är ju det.

 

det är ju svinkallt på mornarna nu för tiden och det krävs verkligen tjocka kläder och funktionella underställa, det är a och o ska jag säga er! ni vet väl att om ni har bomull närmst kroppen på er kidi så kyls kroppen istället ner i den här kylan? jag brukar inte tänka på det så mkt men i år är det så påtagligt när kylan kom med sådan kraft o tidigt me!


läs mer här om lager på lager

 

"när det blir kallt håller ett underställ i polyester eller ull värmen bra. fibrerna transporterar bort fukten så att kroppen inte kyls ner, medan bomull fungerar precis tvärtom. kombinera med lager 2 och 3 under kallare dagar, eller använd varje dag som innekläder på förskolan" - po.p


tavlor & bilder

2010-12-03 | 08:58:42

tavellist med tavlor i sovrummet över våran  säng


känns aldrig som jag är riktigt nöjd med utformningen här hemma. när man ät två - eller ja snarer tre! starka viljor som tycker och tänker om det mest och gärna olika, så är det inte alltid lätt. det blir många kompromisser och ibland kör jag bara mitt race med orden "oj jag glömde fråga om det var okej med en ny bokhylla eller två?"

schysst, haha jag vet! men när det väl är på plats så är det väl inte mycket man kan säga? nä ja vet, ja är dum.

i sovrummet har jag dock fått göra som jag vill och satt in anders gamla byrå i chabbychick stil, köpt lakan i rosa randigt och spika upp tavlor huller om buller :) i love! det var förra helgen som dessa åkte upp över sängen. ännu har ja inte bestämt motiv i några av ramarna men de ska framkallas snarast, hatar halvfärdiga saker, hua!

 

tavellist ikea

ramar ikea

guldtavla från mamie


NYTT!

2010-12-02 | 21:44:12

gamla bloggen!


nu är det nytt nytt här inne :) det är som alltid ina fina som varit i farten och fixat och trixat. vad tycker ni? jag är super nöjd och tycker den här designen speglar mig bättre och lite enklare än den gamla (som jag verkligen trivts med för övrigt) .. hope you like, det är ju endå alla ni som kikar in här varje dag som får se på detta :)

tack ina du fina


nova till jossan

2010-12-02 | 21:26:18


nova
- mamma, kan två flickor gifta sig med samma kille?
syster - nä ...
nova - men mamma då får du vänta på din tur .. jag ska gifta mig med pappa!


good christmas

2010-12-02 | 20:58:28


lindex online -
en söt liten skara :)


kontokorts slarver

2010-12-02 | 07:56:06jag är så jäkla trött på mig själv just nu. i lördags så lyckades jag tappa bort mitt kontokort och fick ringa och spärra det i panik! det har hänt förut och ex så tappade jag mitt leg i sommras när vi var på gotland. jag vet inte hur jag riktigt lyckas? jag tycker inte alls att jag är slarvig eller slänger med mina saker hit och dit ?

det här har iaf lett till att jag har typ hela lönen kvar - wei, men oxå alla julklappar! som tur var hade jag hunnit betala mina räkningar innan helgen (jag hr nordea, du behöver ha kortet för att kunna logga in på internet)

men nu börjar jag känna hur stressen kommer krypandes. hur sjutton ska ja hinna få ihop alla klappar till hela min "lilla" släkt på cirkus 24 personer !? åh. varför varför varför! och inte har jag heller någon motivation att gå runt och titta på saker som jag senare kan köpa .. nä .. fasiken. hoppas de kommer idag så jag och min liza kan göra bromma blocks och börja beta av min lista .. det hade ju varit det ultimata!


Lina ♥

2010-12-01 | 21:30:57

kärlek är bara förnamnet

jag är så otroligt glad för kims och johans skull, det är inte många som jag är så glad för men dessa två har väntat och längtat mer än de flesta. för vissa gå det huxlux, som för mig med engla, men för andra tar det tid och åren går och inget händer. för dem var det så, att det tog tid .. men idag kim, var det inte värt väntan? :)

hade det blivit för ett år sen eller för två år sen så hade det aldrig varit just hon. det hade aldrig varit just den här lilla donnan som hade entrat världen och krupit in i våra hjärtan på de varmaste av ställen ..

jag har inte sett henne live ännu men oj som jag längtar! de fick komma hem idag och vikten av att hitta någon slags rytm hemma och bounda som familj väger så tungt så jag vill inte störa. jag hade aldrig det där .. men jag missunnar ingen de. det får ta sin tid och den dagen som jag får se henne, det blir en stor dag, ja längtar!

för den lille handen

2010-12-01 | 11:02:00den här lilla ursöta grytlappshandsken köpte jag och engla för några veckor sedan inne på indiska. den är perfekt för englas lilla hand och är utmärkt när man ska baka peppisar som vi gjorde igår :) dock är den inte så tjock så man kan ta i allt för varma saker men det är väl mer för känslan och syns skull som den är passande ♥

grythandske indiska 29.50 (?)


mys kväll!

2010-12-01 | 09:15:11

igår efter ännu fler SL förseningar så landade vi äntligen hemma, i värmen! det börjar verkligen bli kallt nu .. jag tror det är -18 här idag? kvällen vigdes iaf till familjemys och vi passade på att äta en lång middag, baka peppisar (om så bara 6 stycken,där tappade både jag och engla tålamodet) och ha kvällsfika med varm choklad.

engla hamnade inte i säng före halv 9-9, men det var det värt! man måste ta vara på tiden och ha mys mitt i veckan, inte bara vi vuxna utan även barnen måste få ha det. idag åker ju engla till mamma eftersom jag jobbar sent och imorgon börjar pappa-helgen så vi ses igen på måndag ;( då är det bara mysa järnet!


jacobs creek kan göra många glada :)