ciao bella!

2011-10-29 | 13:06:47


ha det finast så hörs vi snarare än snart
kärlek ♥


snittblommor

2011-10-29 | 09:54:11


hemma hos oss idag ♥

jätte fint av mig att fixa iordning här hemma, storstäda och plocka undan innan vi ska bege oss mot sicilien idag, haha. men jag kunde inte låta bli! christian kommer iaf vara hemma och få njuta av nejlikor och tulpisarna jag fick av lisa igår ♥ jag har så fina vänner och kollegor som tänker på mig och skickar små paket och ger mig krya-på-mig-blommor.

nu har vi packat iordning lite här hemma och englas väska är proppad! min gapar lite små tom då jag inte vet vad sjutton jag ska packa ner? citodon check, värktabletter check - haha!

det är ju lite svenskt-sommar väder där nere och då är det väl bäst med en blandning mellan lite tjockare kläder och tunna. jag som slängt ner alla ballerinaskor i källaren. åh åh nu måste jag bege mig ner dit också. suck! 


den där drinkvagnen.

2011-10-29 | 08:52:23


vår drinkvagn i vardagsrumet.

kommer ni ihåg drinkvagnen som jag lurade av min pappa i somras? den som stod i hans bardel i ladan på gotland och 'skräpade' utan någon egentlig existens? iaf så har den fått en given plats här hemma, lite som att jag inte förstår vad vi hade haft om vi inte haft denna där. frågan var och är dock om den ska målas om?

jag har funderat lite fram och tillbaka och alla som jag rådfrågar säger olika. vissa säger att det är charmen, att den är i trä .. andra säger att de är klart jag ska måla den shabby chic vit .. jag vet inte?

jag kanske borde vänta tills vi flyttat till nya lägenheten? tills jag vet hur det blir med färg på soffa osv. det jag känner är att jag skulle vilja måla den vit och sen kunna ångra mig, ta bort de. men det kan bli svårt. målar jag den så är ju träfärgen bort forever .. lite synd kanske? det var ju precis så här farmor och farfar hade den i sin våning på östermalm för många år sen. fylld med glas och spritflaskor och de hade inte en tanke på att måla den vit va jag tror :)


ingegerds stickade

2011-10-28 | 09:13:03

engla ♥ stickat

christians mormor ingegerd är en riktig hejjare på att sticka! vi brukar årligen får diverse socker och koftor till både mig och christian och engla. engla har haft en favorit kofta sen säkerligen två år tillbaka som ingegerd stickat. det var den här i gul grönt och orange, så fin! den har använts till den nästan räckte till armbågarna!

nu har fröken fått en ny kofta. hon fick även tillhörande strumpor som hon åker skridskor med på stengolvet i hallen här hemma :) hon bara älskar dessa två plaggen. jag vet inte vad det är med engla och hemmastickade koftor men hon vill inte använda annat än just dessa. det blir till att köra gömma-leken här hemma i mellanåt! haha.

tack ingegerd ♥

morgon inspiration!

2011-10-28 | 08:27:31

inspiration från olika håll och kanter!

godmorgon kär ni ♥

jag hade tok svårt att komma till ro och somna igår och tankarna snurrade i inredningens tecken delux! jag stoppade i mig två citodon och trodde jag skulle somna som en sten men icke. jag och christian låg upp till 00.30 och pratade om flyttankar, inredning och detaljer till vår lilla pärla i sundbyberg.

jag och christian har ganska skilda syn på inredning. christian gillar barney stinson inredning - vilket jag nästintill hatar - medans jag gillar romantiskt med  en liten färg twist. sjukt svårt att förklara min stil och kanske har jag inte helt koll på den då den kan spreta rätt rejält :) men ni förstår vår problematik? medans jag gillar det ni ser över i collaget så gillar christian detta! det är som natt och dag .. det finns liksom INGEN rödtråd, hah.

vi försöker kompromissa .. men egentligen handlar det väl om att ge sig? jag har fått acceptera en hemsk (enligt mitt tycke) soffa medans christian har fått acceptera typ allt annat utom vår 58 tums tv som jag skulle kunna leva utan.

(nu drog jag det till de yttersta - haha)

vi disskuterade iaf liljekonvalj till sovrumet och hur vi ska göra med köket. vi vill riva en vägg och få till en öppen planlösning med en köksö med diskbänk, spis och fläkt. vi är en rätt social familj och älskar att ha folk över på diverse middagar och fester så det känns rätt givet. eller? är det en förstor maskin att dra igång på inflyttningsdagen?

mitt fokus ligger helt på sovrumen. hallen kommer vi lämna som den är idag - så länge, och badrumet med. det finns att göra men vi måste prioritera, ingenting har panik renoveringsbehov utan enbart behov av en personlig toutch. är ni med mig? sovrum, kök och vardagsrum är prio one! tapeter, målafärg och en hammare .. eller? är det värt det? gah.


2011-10-27 | 22:29:21

tända ljus i hela lägenheten, mysigt

nu sover lill-fröken sen nästan tre timmar tillbaka. kvällarna med henne blir så korta på vardagarna då hon ska upp och hoppa innan 7, men det är att föredra att fröken somnar mellan 7-8 om man vill att dagen efter ska bli hyffsat anjenäm :) humör finns det gott om och dåligt med sömn är inget höjdar recept på ett lyckat sådant!

jag har mest suttit i telefon med maja ikväll med en vetekudde på magen och största tekoppen i högtsa hugg! min mage har verkligen kommit in i en andra - ordentlig - andning, när det kommer till smärta. jag hoppas kunna sova gott på två citodon till morgondagen då packningen kallar :)

imorgon är engla ledig och nästa vecka är det höstlov. anledningen till att jag håller henne hemma imorgon är för att det går streptokocker på skolan och NEJ TACK vi vill inte ha med oss något sånt skoj till sicilien. det räcker med att jag känner mig lite halv om halvt. idag hade mer än 7 av 35 barn varit hemma med halsont .. peppar peppar!

godnatt nu fina ni!

rosa kängor!

2011-10-27 | 18:29:16

rosa kängor från h&m 249kr

i tisdags när jag var inne på jobbet och fixade med lite pappersarbete och annat så kilade jag in på h&m på väg hem. kan man hålla sig? iaf så har jag kikat på de här kängorna till engla och vägt dem och h&ms svarta, lite högre, skor med rosett och valt de sist nämda. anledning är no att ja tänkt att dessa skulle va som två klossar på englas sparvben!

nu när jag var inne så hade jag en 20% rabatt check på barnkläder och kom efter viss disskution med mig själv fram till att engla faktiskt behöver ha två par vinterskor utöver hennes nya ecco. visserligen är det lite klossvarning på dem men engla älskar dem! hon satt med dem inne i flera timmar tills jag fick dra dem av henne :)

840 kr?

2011-10-27 | 12:13:30

igår åkte jag med svärmor till ica maxi. vi har blivit otroligt dåliga på att storhandla på sista tiden och det kan göra mig tokig när jag behöver små handla varenda dag inför middagen! det blir liksom en inre stress över det. "vad ska vi äta?" "när ska vi handla?" jag är en sådan tjej som gillar att skriva matlistor, iaf för en vecka, och handla allt inför varje måltid - in i minsta detalj! ha det klappat och klart, slippa tänka på det.

onsdag - tapas!
torsdag - pasta med kyckling fetaost oliver sås.
fredag - köttbit med rödbetor & chevré.

det är denna veckas matlista (vi missade början av veckan = små handlat mat). och dessa tre rätterna inkl lite smått som sköljmedel, bröd, godis & fredagsmys gick på 840 kr! förstå ni? det är fasiken hutlöst! känns underbart när lönen knappt hunnit landa på kontot också ryker det iväg på räkningar och mat .. och bara mat för 3 dagar!?

och då är vi faktiskt bara 3 stycken i hushållet .. enligt konsumentverket ska våra inköp av livsmedel ligga runt 3000kr/månad. jag undrar om man kör falukorv hela veckan då eller vad knepet är? vi uppskattar god mat och jag kan inte riktigt se oss som en köttbullar & mackaroner familj. det är inte riktigt vår grej :) är det där de brister?


veckans polarn outfit!

2011-10-27 | 10:14:19
hello retro - veckans polarn o. pyret outfit!

tröja 199kr
manchesterbyxor 349kr
2-pack strumpor 79kr

när jag plockade fram den här veckans klädsel till engla så var det nedåtgående mungipor och fröken var inte alls nöjd över att ta av sig sin klänning och ta på sig BYXOR! ni som läst min blogg ett tag vet att jag har en envis klännings-älskare här hemma och till de så måste det vara strumbyxor, tights är inte ett alternativ.

det som chockerade mig var dock att efter fröken hade klätt sig, kikat i spegeln så utbrister hon "mamma de här byxorna vill jag ha!" what? och så sant som det var sagt så vägrade hon att ta dem av sig efter jag knäppt några bilder. haha, ingen är gladare än jag! det som är bäst med polarn o. pyrets byxor är att dom är mjuka och sköna, skaver inte och har ställbar midja!

manchesterbyxorna som kom i svart och plomonlila är en så kallad "slimfit" men som ni ser så sitter det inte slimmat eller super tight på englas ben. det är egentligen en byxa som passar många barns kroppar, flickor som pojkar, och är väldigt uppskattad! dom är lekvänliga och riktigt snygga! och manchester .. jag bara ♥ it!

torsdag

2011-10-27 | 09:46:21


den här veckan har känts evighets lång .. jag har blivit sjukskriven ytterligare och magen min bråkar och har sig, suck och stön! det är extremt jobbigt när det är så, för att ha ont i magen kan vara bland det absolut värsta man kan ha.

iaf så har vi bara drygt 2 dagar kvar till avresa mot sicilien :) vädret ser lite ostabilt ut men ändå ca 20'c vilket känns underbart härligt. jag är i enormt behov av att byta miljö, annars kommer jag växa fast i soffan, med datorn i knät och med divers dagsshower på tvn .. det är verkligen hemskt att bara vara hemma .. fy!

jag har iaf fått lite jobb gjort och en del planering inför flytten, det känns skönt. det är ju lite fix och trix med försäkringar, bredband och adressändring .. men nu har jag gjort allt förarbete så den 20 januari ska det mest vara att skriva på slutgiltiga papper, få nyckel och åka som blådårar fram och tbx mellan lägenheterna :) wei - eller?

 


inga-britts kladdiga muffins!

2011-10-26 | 09:55:45


engla vispar och smakar av med hela ansiktet ♥

varje torsdag så har engla simning i skolan. hela förskoleklassen har delats upp i mindre grupper beroende på hur bra man är på att simma. engla går med 'flundrorna' och har nu två veckor kvar på sin sim-period, sen byts simning ut mot skogspromenader till närliggande lekparker, de varvas liksom.

iaf så ska det ha med sig en lite matsäck varje torsdag + frukt. aa det kan egentligen betyda vad som helst men vi har standard med smörgås med rökt skinka, festis, frukt och muffins/bulle. engla blir alltid lika sur när jag inte hunnit baka till hennes matsäck så i måndags satte hon mig i bra arbete med muffins och sockerkaka :)

engla är en riktig liten bull & muffins tjej ♥ hon älskar godsaker mycket mer än en liten skål med godis på lördagskvällen. det är lite komiskt, för jag är precis tvärtom! jag bakar gärna och mycket men äter otroligt sällan av de själv .. men ja det går åt iaf med hjälp av två sötsugna älsklingar här hemma, haha.

inga-britts (min gamla dagmamma) kladdiga muffins:
150 gram smält smör
3 ägg
3 3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 tsk bakpulver
6 msk kakao
3 dl vetemjöl

rör ihop allt! in i ugnen på 225'c i 10 min, varken mer eller mindre - då blir det härligt kladdiga!


blomstrande tapeter!

2011-10-24 | 11:07:40


tapetfrossa!

ja nu skissas det på köksritningar här hemma, kikas på tapeter, planeras inredning utefter planskissen, ja allt ni kan tänka er inför en flytt! vi har redan flyttat ut i tankarna och vårat hem förfaller lite smått ... jag orkar liksom inte hålla iordning, köpa snittblommor och städa. varför blir jag så? herregud de är ju nästan 3 månadet kvar!

ni vet ju att jag vill vill vill ha sandbergs liljekonvalj i sovrumet i den nya lägenheten, men vad ska det bli till englas rum? jag försöker kika runt, hitta inspiration och något som passar till helheten.

jag tror på någon blommig sak. någon lite lantligt romatiskt .. förstå ni? det finns några exempel i collaget över. det som är lite så där är ju att vissa tapeter ligger på över 1000kr/rullen .. och jag som är mäkta trött på fondväggar vill juh tapetsera in hela rummen! jag tänker inte fega och köra en vägg utan nu är det all in som gäller! därför måste det ju verkligen vara en tapet som engla gillar och som vi kan leva med :)

dock så skulle jag kunna tänka mig josef franks "paradiset" eller den längst ned till v i bild "vårklockor" till kortväggen i köksdelen där matbordet ska stå. eftersom det är en ganska öppen planlösning så skulle den väggen och tapeten synas in i vardagsrumet och då tror jag någon av dessa skulle passa finemang! och där skulle det vara kännas rätt med enbart en vägg tapetserad. men i sovrumen vill jag undkomma fondväggsfällan ..


mardröm från helvetet.

2011-10-24 | 09:32:57


världens bästa engla viola aurora ♥

det var länge sen jag drömde mardrömmar, väldigt länge sen. jag hade en period där jag drömde hemskheter var och varannan natt och jag var trött konstant för att jag vaknade och oroade mig för allt och ingenting efter någon knasig dröm. sen fick jag en drömfångare av lisa.

jag fick den när hon kom hem från new york sist och jag hängde direkt upp den i vårat sorum, på en väldigt ostrategisk plats, men jag inbillar jag att den har fullföljt sitt syfte. nu när vi hade visning av vår lägenhet så la jag ner den i en låda i sovrumet istället .. tror inte jag skulle ha gjort det, eller ja skulle ha tagit upp den efteråt iaf.

inatt har jag drömt något liknande det som hände på utöya. jag var på något som liknade ett läger och det var fullt med barn och vuxna. jag hade engla med mig och min syster var där med nova. helt plötsligt så fick vi nys om att "dom" var på väg och alla sprang som yra höns för att hitta sig ett gömställe.

jag tröck in engla i en garderob och ville att hon skulle sitta där men hon hade något hon bara måste göra och sprang i från mig samma sekund som "dom" hade kommit. det kändes som det gick flera timmar och jag lyckades gömma mig i skogen. efter timtal så hittade jossan mig med nova där - men engla var borta.

man hittade henne aldrig, ingen kropp eller något. hon var bara borta. sen har jag gråtit. jag vaknade någonstans här och försökte komma i från den här drömmen men när jag somnade om vid 5.30 så var jag där igen. jag grät och jag grät, det fanns ingenting kvar .. ingenting att leva för, engla var borta .. finns det något värre?

nu jävlar åker drömfångaren upp igen - jag är helt skakis!
love you engla ♥


inspirations collage!

2011-10-21 | 10:09:31

inrednings inspiration!

sen vi kom på att vi skulle sälja vår lägenhet och köpa nytt - för kanske en månad sen max? så har jag gått bananas på inredningsinspiration. jag söker med ljus och lykta på inredningsbloggar, interiör magazine på nätet och i repotage, sparar ner i i en mapp märkt "inrednings inspiration" och gör olika collage för att få ihop olika stilar som tilltalar mig/oss. ja jag måste få med mig min bättre häft också tydligen ;)

jag har en ganska bestämd stil men har ibland svårt att tänka och se hur jag ska utforma den i en lägenhet. jag vet att jag skrivit om det förr och nu har jag min fina lisa som har pluggat inredning och design (typ?) som jag kommer ta i kragen och be om massor av hjälp inför inredning av vår nya lya.

vitt vitt är något jag älskar! som christian kompis jonte sa igår när jag sa att vi skulle måla vitt i vardagsrum och kök "nähä! det känner jag inte igen .." stackaren fick stå med rollern i högsta hugg för snart två år sen när vi flyttade till vår nuvarande lägenhet. han måste ha sett vitt i en vecka efter, haha.

dock så är det en fin fin tapet i vårat sovrum, en randig - lite oldstyle, i blått och vitt. OM det inte blir för stora hål utav parets tavlor och tavellist så kanske vi behåller den, annars sandbergs liljekonvalj - snälla c? jag har älskat den sen jag såg den första gången och bara måste få ha den någonstans! tänker er den (nere i högra hörnet i collaget) högt i tak, djupa fönsternischer och orginal fiskbensparkett från 1929 .. kan det inte vara all that!?

englas rum har idag en gul randig tapet och den ska veck! jag tänker mig något liknande den som josefin crafoord har i sitt sovrum - bilden med den blå sänngaveln, men engla ska få vara med och välja (bland ett urval haha). för övrigt ska jag fixa en sänggavel till vår säng, en vit som på bilden uppe till vänster, ungefär! jag undrar hur det ska gå att vänta till januari med alla projketen?

jag kommer ju bli helt galen - och ni kommer gå cazy på mig!

 


i love avundsjuka

2011-10-21 | 09:23:22

yes det går bra nu
yes vi är lyckliga
yes livet leker ♥
mycket

jag tycker det är fantastiskt att det faktiskt finns människor som inte kan vara glada för andra, som inte kan se att bara för man köpt lägenhet, väntar barn eller whatever så betyder det inte att man tror att man är bättre än någon annan eller för den delen försöka få det att framstå så? det är ju sjukt att ens tänka så?

folk som inte kan le och säga "fasiken vad härligt att ni ska flytta" eller bara "kul, grattis!" .. sanslöst! dock så är det lite mitt eget fel att det finns sådana människor runt oss. jag har hållt fast i människor som är små bittra och avundsjuka. det syns bara ibland - speciellt vid sådana här tillfällen som när vi köpt lägenhet.

åh jag måste ransaka bland människor i våra liv. folk som inte är värda att lägga energi på. man ska omges av människor som uppskattar när det går bra, folk som glädjs med en! det andra är enbart energikrävande. kan man inte få vara glad utan att människor ska vända det till att man är kaxig eller överlägsen .. damn jag är trött på barn fasoner! jag är uppenbart glad över att vi kunnat köpa en grym lägenhet! that's it.


vi har köpt lägenhet!

2011-10-21 | 07:31:58

sundbyberg here we come ♥


"underbar lägenhet i hjärtat av sundbyberg med bevarad gammaldags charm såsom högt i tak och djupa fönsternischer, men samtidigt modern planlösning tack vare öppen planlösning mellan kök och vardagsrum."

nu har vi gjor vårt livs fösta lägenhetsköp - tillsammans! jag och christian (såklart engla också) har blivit ägare till en riktig lite pärla i sunbyberg. det har gått snabbt som attans med försäljning av vår lägenhet och köp utav denna men vi är så jäkla glada! 20 januari bär flyttlasset av .. kan det kännas annat än som forever?

vi har lite små planer på att fixa lite i den nya lägenheten innan paret som ska ha tillträde till vår gamla flyttar in här. det ska målas vitt vitt och tapetseras i englas rum. sen har vi lite planer på att ändra köket .. vilket är en liten smärre prossedur och jag är lite tveksam till om veckan som vi har att fixa räcker till dock? vi får se :)

nu börjar iaf tankarna flytta här i från och både inreda och fixa i den nya lägenheten! vi har planer på att behålla den gammaldagsa charmen men med en lite twist :) engla är exalterad till tusen över ännu en flytt och vi har redan börjat planera hennes tapeter! vet dock inte om jag kan möta en tapet med blommor, hjärtan OCH stjärnor? little bit to mutch! haha. och ni .. fasiken vad underbart med ett badkar - ååååh!

10 dagar ...

2011-10-19 | 08:47:41


sicilien & italien väntar ..

nu har det varit blogglöst här några dagar! ibland är det bara så, allt hinns inte riktigt med. en del har hänt och jag har legat inne en sväng på danderyd för magont. det började i torsdags med magkattar liknande symptom men blev bara värre och värre tills jag fick åka in i lördags och spendera natten i en härlig sal med fyra andra.

jag är sjukskriven den här veckan och man har hittat vissa grejer genom ultraljud så jag ska gå på vidare utredning. lovely! men så är det ibland. alltså så hade jag ingen party helg dirkt , hoppas er var bättre :)

nu är det stora samtalsämnet att engla ska ha med sig claire hem efter skolan idag och att albin kommer senare och ska sova över, men där bakom lurar vår stundande resa! jag längtar massor efter lite varmare väder och mysigt sällskap! idag såg jag att sicilien hade 22'c vilket inte låter helt fel! åh så härligt.

nu hoppas jag att jag kommer kunna jobba nästa vecka men magen verkar bara bli bättre och bättre så jag tror inte annat! den här veckan har vi bara lite små saker planerat, annars försöker jag vila och ta det lugnt.

hoppas ni fina mår bra ♥


veckans polarn outfit!

2011-10-13 | 10:07:00

nattlinne 249kr
tvådelad pyjamas 299kr

onsdag

2011-10-12 | 09:35:07


sommar sol och värme ♥

åh jag kan knappt förstå att vi faktiskt ska åka till sicilien om 17 dagar! halå det är ingenting? här har man förberett sig på sparsamt med soltimmar under hösten också ska man huxflux åka till värmen och solen? i love it!

idag jobbar jag hemma med förberedelser inför imorgon då jag ka till hk och presentera siffror från frg år. som alltid spännande och kul men jag behöver en del förberedelser då jag ibland kan få lite "scenskräck". då behöver man verkligen ha kött på benen så man känner sig så säker på sin sak som det möjligen går :)

först ska jag dock iväg till läkaren och röntga mig .. jag har haft problem med huvudvärk och värk/trycki mina bihålor, trots att jag inte varit förkyld eller att det syns något när man gör standard undersökningar .. hm!

later!


lego lovers!

2011-10-11 | 21:58:44


englas favorit lego från lekmer.se

sen engla fick hem sin legoburk från lekmer så har hon varit som fast! hon bygger små hundar, trädgårdar och hus. hon sitter ofta på golvet i vardagsrumet med legot utspritt runt sig och pratar för sig själv ♥

lekmer hade ju en jätte legokampanj nyligen och det var då den här blev beställd. dock så måste jag säga till alla mammor och pappa som aldrig köpt lego till sin/sina kids att det banne mig är ett måste! :) engla kan vara sysselsatt i timtal och hon får även med sig christian på kuppen, haha. de sitter och bygger o bygger ihop.

nu har lekmer ninjago kampanj och jag funderar lite på om jag ska fynda något åt min lillebro albin? han är ninjago fan-deluxe! han har hela sitt skrvbord smockat med små små delar till olika uppsättningar.

ninjago är verkligen svinigt dyrt men nu var det lite bättre pris på dem på lekmer. kanske att man ska beställa en tshirt eller något ist för ännu mer mini-bråte? vore ju inte helt fel till sicilien kanske :)

här hittar ni ninjago-kampanjen


hemma hos oss

2011-10-11 | 10:44:07
i vårat sovrum står en ofärdig byrå och tidningar är staplade på hög!

nä fasiken jag kommer väl aldrig måla om byrån i vårat sovrum? det känns inte så eftersom den stått där sen vi flyttade in och jag sa att "till sommare då ska jag måla den och fixa" mm .. juste! tiden springer iväg och kanske att jag gör det tills vi flyttar? skulle ju vara kul om den såg lite roligare ut än så här haha.

nu har jag, på inrådan av lisa, snickrat ihop ett sängbord. hon har mer än en gång påpekat vår avsaknad av de i sovrumet och har inte för sitt liv förstått hur vi inte kan lägga av smycken, ha ett vatten glas osv brevid oss.

jag har nog inget behov av det men nu har jag staplat upp böcker och tidningar med vår lilla antika bordslampa på. ett par skor och en väska fick också åka upp, väldigt behövligt, haha! men OM jag vill kan jag ha ett glas vatten också, så det så lisa fisa

tisdag

2011-10-11 | 10:34:49



pix från förra hösten ♥

det är riktigt isigt ute idag. kyliga vindar, en sol som står högt och imma efter andedräkten. jag vet inte hur många gånger jag påpekat något så uppenbart som att "hösten är här" men jag kan inte sluta farsineras över hur fort det går i sverige. ena dagen har vi +20'c och den andra har vi +4'c .. galet!

idag hade engla på sig hela harrangen med vindfleece, vindjacka (inte den på bilden utan den ljusrosa), vindbyxor, mössa, vantar och funktionsstövlar. varje morgon börjar hon med att säga "men mamma snälla, kan jag inte få ha ballerinas?" eh nää .. nu har alla sommarskor fått inta plats i vår källare!

haha nu blev bara dilemmat att vi ska åka till sicilien om drygt två veckor och då blir det att packa upp igen och styra in sig på över +20'c, kan man klaga? jag måste iaf börja kika på någon mysig mössa till mig själv. engla är alltid fullt kittad men jag glömmer alltid att jag också ska hålla mig varm :)

handskar har jag kostat på mig, så även tunnare höstjackor men ingen riktigt vinter jacka! jag hittar aldrig någon som faller mig i smaken men i år måste måste jag verkligen! jag orkar inte frysa i 6 månader .. suck & stön!


night!

2011-10-10 | 20:52:01


har tänt upp ljus brevid världens finaste vas från svenskttenn.

nu sussar engla sen några timmar tillbaka. det är verkligen mörkt på kvällarna nu och att lägga engla vid 19 tiden är nästan aldrig något att orda om! ska man gå upp vid 6.30 och är 6 år så behöver man ordentligt med sömn. det är verkligen full rulle på  englas skola, minst sagt!

idag har det promenerat runt till en handfull tjejer och killar som bor nära skolan. de har tagit bilder framför sin dörr :) jag kommer exakt vad jag hade på mig på sexårsverksamheten när vi promenerade upp till vårat hus på mästarbacken. en tok stor overall och en ful mössa som är sådär platt uppe på huvudet, haha.

imorgon är det konsert som gäller för sexåringarna, torsdag är det englas första simmlektion och fredag är det gymnastik som alltid! full rulle kanske bara är förnamnet? iaf så är sömn ett måste!

själv är jag segare än segast och christian ligger och snorar här brevid mig. blir en tidig kväll med en ballja med te, mycket mycket behövligt i höstmörkret .. alla värmeljus som går brinner nu varje kväll här hemma!


SICILIEN NÄSTA!

2011-10-10 | 19:34:44

bilder från spain & sommaren ♥

höstlovet närmar sig med stormsteg och jag har haft planer på att ta med mig engla och christian över till gotland, iaf för en långhelg! well well nu är det changed planes och jag och engla ska haka på pappa och gänget till sicilien, italien! det har verkligen bara bestämts över dagen och mitt dåliga humör fick sig en rejäl törn :)

åh fasiken va najs det ska bli! jag har bokat ett dubbelrum för mig och engla med balkong med utsikt över poolen. christian får inte ledigt hela veckan så det blir bara vi två i ett eget rum, sen delar pappa, marie, albin, ulrika och ellan på två andra rum! nu ska jag bara se till att vi får nära varan eftersom de bokade lite tidigare än oss.

temperaturen ligger mellan 20'c-25'c just de här säsongen vilket bara känns helt underbart! jag som trott att det skulle dröja läänge till nästa resa, tji fick jag! engla och jag har suttit och kikat på hotell bilder länge länge ikväll :) världens största pool och bara ett fåtal meter till havet, och halå det är om bara drygt 2.5 veckor!? galet!

 

tack marie & pappa ♥


skor&jack frossa!

2011-10-10 | 14:08:33


dessa skorna ligger ute för försäljning nu!

jag rensar för fullt här hemma! vi har ju en del saker på g och det behövs verkligen rensas ut bland kläder o skor .. jag har skor huller om buller i hela sovrumsgarderoben och jackorna hänger tjockt i hallen. när jag bodde hemma var jag smått galen när det kom till att köpa köpa köpa .. nu har jag lugnat mig något :)

just nu är iaf tradera min bästa bästa vän! jag slänger ut saker varenda vecka nu, bara för att försöka hitta ett bättre hem för våra fina ägodelar! skor som bara står är meningslöst, så också pälsar!

här hittar ni en liten sko&jack frossa
psst .. acne box skorna och emma cook går ut imorgon!


hej då kära prenumeranter!

2011-10-10 | 12:01:41

har absolut ingen toppen dag idag. det är mycket och jag mår helt enkelt bara pissigt! jag tänker inte dra ner er med mig, inte alls. jag hoppas att ni alla är sprudlande i det grådaskiga vädret och har massor av positiv energi att dela med er av till era medmänniskor. jag är iaf inte där idag, inte alls.

sen måste jag ändå medge och ta upp att det känns skumt att ni lämnar mig? min läsare ökar men mina prenumeranter minskar!? hur kommer det sig? självklart kräver jag ju inte att ni ska prenumerera, det viktigaste för mig är att ni kommer in och läser och uppskattar de jag lägger ner på bloggen. men det ska medges att det känns skumt. tydligen är bloglovin poppis och ett bra redskap för att hålla kolla på sina favorit bloggar?

skriver jag för ofta så ni inte tycker det är värt att prenumerera utan bara klickar er in?
är bloggen ointressant, vad vill ni som "hoppat av" då läsa mer om som jag tydligen skrev om förr?
eller är jag bara sur och grinig och lägger ner tid och funderingar på fel saker idag?


svara om ni vill. läs om ni vill. prenumerera på bloglovin om ni vill. jag är bara nyfiken på er och era tankar kring vad ni vill läsa mer om?


sunday

2011-10-09 | 12:57:46


bild svenskttenn. vad säger man?

vi hade verkligen en höjdar kväll igår! vi var hos christians pappa på en italy-night med allt vad det innebär :) det var bresaola knyten med ost och spaghetti band, bondsoppa, caprese och mängder av italienska rödviner.

om någon timme kommer lill grisen hem. hon hade en lek dag med novisen igår och var med mormor och köpte ecco vinterskor. åh som de har grämt mig att jag enbart kommit till inköp av höstskor så här långt! vintersäsongen är ju snart här, känns skönt att mamma tog hand om den biten ♥

dock så var det otippat att fröken hade storlek 31 i dem!? galet! de hon hade förra året var i 28 och jag hade faktiskt en tanke på att hon kanske kunde ha dem i år igen .. nja, tror inte det riktigt! bigfoot :)

nu ka jag hoppa in i duschen och sen plocka lite här hemma och drömma om att mitt hem ser ut som de här över .. jesus vad man kan bli fast vid en bild! jag älskar precis allt med inredningen över .. åh! senare blir det att övningsköra en sväng med d och middag hos christians mormor.


amorica china jacket!

2011-10-08 | 14:19:00



jacka från indiska 595kr

den här fin fina jackan är mitt senaste inköp (till mig själv!). den är från indiskas 110års kollektion! jag köpte även en annan kimmono liknande sak men den kommer nog få åka tillbaka, den va liksom för stor i hela den .. antagligen inte i storlek utan den var gjord så .. som en kimmono ska vara helt enkelt :)

dock så älskar jag den här jackan! jag älskar färgerna och materialet! kanske den inte gör sig helt hundra nu när det går mot höst och vinter och huden blir blekare och blekare. även om jag kommer använda den flitigt så ser jag framför mig solblekt hår, röda läppa och brun hud till :) åh jag börjar bli sommar-sjuk!


snö om 14 dagar?

2011-10-08 | 09:38:31


22 oktober 2010

jag gick tillbaka i bloggen till oktober förra året. precis runt den här tiden så började engla vänta in snön och vaknade varje morgon med höga förväntningar om att de vita falltit under natten .. hon fick vänta till den 22 oktober innan det sa pang och snön täckte marken, om så bara för en stund, och lyckan var total!

i år känns det skumt att vi skulle börja vänta på snö nu? här om veckan var det upp mot +20'c .. nu börjar de dock hinta om att hösten är här på riktigt med den "kallaste natten för säsongen" på intåg. men fortfarande, snö?

engla har iaf inte nämnt det ännu och jag tror det kommer dröja. somsagt så har man knappt börjat använda lager på lager kläder än, det har bara varit ett fåtal mornar som visat på så pass kyligt. jaja, det säger väl bara bom också är sthlm täckt med snö, tåg-kaose och total kyla. hua .. jag är inge vinter-människa - alls!


lördag

2011-10-08 | 09:13:41


världens finaste lilla underverk.


helgen är här, underbart! dock så kan jag inte för mitt liv förstå engla .. hur sjutton kan man somna framstupa i soffan, mitt under idol vid 21 tiden, och sen vakna i vadande mörker vid 06.40 och vilja upp upp? suck! det borde vara olagligt. här förväntar man sig en rejäl sovmorgon efter en sådan kväll men icke!

visserligen så höll jag krampaktigt i mitt duntäck till iaf tio i åtta. nu har jag gjort äggrör till engla, kaffe och smörgåsar till mig. christian har inte en susning på att gå upp ännu och jag klandrar honom inte :)

idag ska engla hem till mamma och sova över med nova och nikki. jag och christian ska hem till c pappa som har födelsedagsfirande! visst kunde hon följt med men nja, inte lika kul som att leka med bästa kussen! egentligen är det ju mattes helg i helgen men eftersom de flyttar så har vi engla 4 helger i rad. mysigt


englas ord

2011-10-07 | 20:07:31

engla står och plockar in tvätten i tvättmaskinen medans jag häller upp tvättmedel i en kopp ..

"åh tack ♥ mamma skulle aldrig klara sig utan dig ju!"
"eh jo mamma .. mig klarar du dig utan men inte mat."

♥ dig.


h&m ♥ unicef

2011-10-07 | 19:38:25



didadem 39kr
tröja 99kr
kjol 179kr
(hittar varken kjolen eller diademet på hemsidan nu ..)

här om dagen så hittade jag massor av söta saker på h&ms hemsida, till engla då. härliga. lite höstiga färger, kjolar, klänningar och skor! dock så beställde jag inget eftersom jag vet hur engla är .. hon kan rata saker som jag verkligen trodde skulle passa frökens smak som handen i handsken!

jag och c stegade runt ett tag i kista igår när engla var och lekte med claire efter skolan. då hittade jag just det kläderna jag sett på hemsidan. för unicef? jag hittar ingen info om det alls på hemsidan och det var knappt att jag fann kläderna i butik heller då allt var ställt vid nyfödd/baby avdelningen.

en kjol, två tröjor och ett diadem fick följa med hem! jag tänkte att engla skulle rata något av det jag köpte men icke. allt passade och föll henne i smak. så idag har fröken gått just exakt som över :) tom diademet var en hit!


o där rök den tredje!

2011-10-07 | 19:20:45

tre har nu farit sin kos! :)

engla tappade ju sin första tand i spanien i augusti, den andra för ett par veckor sen hemma hos sin  pappa och nu äntligen den tredje! den har varit lös sen hon tappad den andra och inte har det vickats så frenetiskt som jag önskar .. haha jag blir som ett litet barn när det kommer till sådant här, jag vill ha ut dem och se hur hon ser ut!

iaf så ropade hon in mig på sitt rum när jag höll på med middagen ikväll "titta mamma den blev lösare!" och visade att tanden låssnat i sidan. "wow!" sa jag "du måster verkligen verkligen vicka så tandfen kommer inatt".

sen satt vi på mattan i vardasgrumet och jag kittlade henne medans jag låssades att jag skulle dra ut tanden på henne. haha, gulligt av mig! var på jag fastnar med handen på något vänster och poom så säger engla "men men .. mamma!" och letar förbrilt efter tanden i ryamattan. haha! sen blödde det massor, såklart .. ♥

 


skor på tradera

2011-10-04 | 11:46:59



nu har jag slängt ut två nya auktioner. denna gången är det inte englas kläder utan två par utav min älskade skor! två par som inte använts så mycket då de ena är för stora och de andra är för små - haha. bra där! skynda fynda.

emma cook
acne box



2011-10-04 | 10:41:29

tack min älskling.


igår var smått kaotisk. vi skulle ha fotografering här hemma och till råga på att jag skulle hinna städa och få iordning så var det stop i tågtrafiken och jag kom inte iväg med engla till skolan. suck. det blev att ta bussen ner, stå en timme på perrongen och sen vända hemåt. visst om vi kommit till skolan, men ja hade ju brådis hem också!

iaf så hade jag engla i hack i häl när jag rusade runt och städade, plockade och tröck in halva hemmet i garderoberna, här hemma haha. vilken jäkla syn egentligen! jag var totalt genomsvettig när fotografen anlände - 1.5 timmar för tidigt! när man har knappt om tid liksom .. då väljer de att komma ännu lite tidigare.

mitt i detta så ringde c och berättade goda nyheter och ville såklart ha lite boost. nä, bästa flickvännen som man är så skerk jag åt honom och slängde på luren - jag hade ju så sjuukt mycket att hinna med! trots det .. tror ni inte min fin fina sambo gått och köpt en flaska prosecco och röda rosor till mig!?

du är bara bäst bäst!
i love you.

 


ljuda ord!

2011-10-04 | 09:35:40


min stora skoltjej ♥

nu är det fullfart i utveckling här hemma! engla har verkligen gått in i skol-köret och vi har  bland annat börjat skriva böcker hemma. engla ritar bilder, ljudar ord och klurar på hur ord stavas :) hon är så sjukt duktig! i söndags gjorde hon en bok om en prins och en prinsessa (what ells?) vissa ord klarade hon helt själv!

igår skrev hon brev till mormor och nannie. vi satt alla tre i soffan och hjälptes åt med "HAR NI DET BRA? JAG SAKNAR ER. PUSS PUSS KRAM ENGLA" hon var så duktig och med hjälp av att vi ljudade orden kom hon på vilka bokstäver som skulle stå ♥ jag vet att det jobbar med de här i skolan nu :) så kul att se vilket intresse engla har i skrift!


nu är det höst i luften!

2011-10-03 | 07:32:08


kläder från polarn o. pyret

idag är jag glad att våran termometer inte fungerar. burr det ser riktigt höstlikt ut ute idag! det riktigt blåser i träden, är grått och piss-regnar. fy! nu är oktober här med besked och där med hösten. vi har haft en låång startstrecka och en utdragen sommaren men nu verkar den vara förbi om man ska tro vädret på tv4.

just i den här väderleken så är det rätt svårt att klä sina barn. oftast är det svalt på morgonen och framåt eftermiddagen när kidsen går ut efter lunch så står solen lite högre och värmer. där av använder vi skalkäder. lätt för engla att ta av och på beroende på värme/kyla. kläderna är vattentäta och håller mot den kalla höstvinden.

på mornarna kör vi vanliga kläder, vindfleecen, skaljackan, skalbyxor och allvädersstövlar. gummistövlar vid behov. gallon är inget jag föredrar - någongång, men på skolan har de begärt att de ska finnas till handa. eftersom gallon är som att klä på sig själv en plastpåse så får engla enbart ha det vi extremt geggigtväder.

skalkäder vs gallon är som natt och dag enligt mig. somsagt så är det grymt om man vill slippa tvätta skalkäderna och slita på funktionerna för jämnan men annars .. nej, inte för engla iaf. hon ska ha kläder som andas, kläder som är smidiga och funktionella! skalkäder ska min i största mån torka av, just för att håla i vatten & vind-tätheten. 

hur klär ni era barn i det här vädret?


tankar.

2011-10-02 | 20:09:43

ikväll har vi varit hos renée och daniel och ätit middag, christians föräldrar. det har varit en mysig kväll men med ledsama tankar om livet och kanske framförallt döden. den är så nära men ändå så långt bort - onåbar. man hoppas att man ska kunna lura den, missa den på något vis, men vi kommer alla vandra samma väg.

ni vet att jag är rädd för det. kanske vi alla är det på ett eller annats vis? men jag är rädd så det ibland inte är bra för mig. jag kan få panik, tror att jag slutar andas mitt i natten och vakna med handen på ♥ kippandes efter luft.

det är inte bra att vara så, inte alls. jag vet det! men jag har svårt att lita på livet, att jag faktiskt kommer leva en dag till. jag är tjugofyra år och tänker på det här viset. blir man mer vis med åren? eller kommer det kännas så här tills tiden är inne? åh tänk om det fanns svar .. tänk om någon visste och kunde berätta det för mig.

i somras när vi var på gotland så pratade vi om döden. vi pratade om rädslan och om förväntningarna. inga positiva sådana såklart, men vissa lugnare och mer sansade än mina. iaf så disskuterade vi människor som säger sig ha "en nära döden upplevelse". marie delade med sig av tankar och fina förväntningar som nästan värmde.

pappa berättade om en undersökning som han läst om i någon av sina vetenskapstidningar. den ville visa på att människor inte alls "svävat" över sin egen dödsbädd och sett sig sjäv från ovan. för visst känner ni igen det? människor som berättar om hur det sett när läkarna räddat livet på en, hur man lämnat sin egen kropp?

iaf så berättade han att dessa människorna hade skrivit budskap på baksidan av lamporna som hängde i sjukhussalarna. om någon sedan påstått sig ha lämnat sin kropp, eller hur det var, så hade man frågat vad man hade sett, upplevt. inte en ända av dessa människorna hade sett budskapet-texten som var skriven på lamporna.

sjukt .. pappa berättade de som att det borde ha varit tvärtom. som att han skulle avsluta med att "ja också berättade dom exakt vad de var som stod" men nej. sådant gör mig ommöjligt räddare än jag var innan.

var är ni alla idag? ni fina människor som vandrat förbi i mitt liv? ni som gjort avstamp och lämnat vackra, fina avtryck men sen försvunnit in i det som inte finns? var är ni ... ?


du hänger löst!

2011-10-02 | 11:32:00


lilla tandlösa trollet - fegisen! :)

jag förstår mig inte på engla ibland. hon är så sjukligt rädd för smärta, alltså positiv smärta som i att-tappa-en-tand-smärta. när hon vickar på en tand så "ruckar" hon inte utan börjer den bara låångsamt låångsamt. båda tänderna som hon tappat har hon "råkat" tappa, inte ruckat på tills de låssnat.

på skolan har de en "tappa tänderna" stapel. där står alla barns namn och hur många tänder de tappat. tydligen är det en jäkla schå om det där i skolan och barnen drar ut varandras tänder för glatta livet, haha. engla berättade i veckan att r dragit ut c tand, bara så där.

engla skulle aldrig våga det. hon skulle aldrig låta något dra ut en tand på henne. nu har hon två lösa tänder men de vickar hon liksom inte ens på. fegis! som jag minns de så satte jag naglarna under tanden tills det sa "plopp" och den var ute .. här smeker vi tänderna tills de tillslut "råkar" fara ut .. haha! jäkla unge att vara feg :)


playdate!

2011-10-02 | 09:51:50


söta prinsessorna!

förra helgen var vi på skansen med bland andra nova och jossan. då började tjejerna tjata om att sova över, leka osv osv. det var sura miner när det skilldes åt, var och en hem till sig. igår hade vi planerat en playdate så tjejer skulle få leka av sig :)

i fyra timmar var det fullrulle här hemma. picknik ute i gungorna, prinsesslek inne och inte ett ord om bråk eller tjaffs, underbart! jag och jossan mös i soffan med muffins och kaffe. fasiken så härligt de är när kidsen börjar bli större och leker så bra ihop! nu ska jag inte säga att de alltid håller sams, haha, peppar peppar!

idag ska engla åka med junie och jeannine till lek&bus och leka av sig! vi ska städa och fixa inför fotografering imorgon och då va det passande att j ville låna lillfröken :) later!


mini rodini kjol

2011-10-02 | 08:57:21


mini rodini kjol
nu 115kr på lekmer

engla är en klännings-tjej, det vet vi alla. dock så har saker börjat ändras så smått .. kanske sen hon börjat skolan och börjat se att det faktiskt är många tjejer som har byxor och kjolar? hon är inte alls lika omöjlig längre när jag lägger fram en kjol eller slänger fram ett par tights.

den här kjolen har blivit en favorit. lite otippat då den är väldigt plain men engla gillar den skarpt! till saken hör att jag beställt den på lekmer för fullt pris men nu har de rea på alla mini rodini plagg! lite bittert, hade kunnat få mer för pengarna juh :) gå in och kika! jag funderar starkt på den här jackan till våren (skrev ja just vår?)