renoveringen

2012-03-31 | 09:58:59

matplatsen inklädd i josef franks vårklockor!

nu har vi bott i sundbyberg i drygt 2 månader. vi flyttade in den 20/1 och sedan dess har renoveringen av speciellt köket stått i fokus. nu börjar vi komma till något som man kan kalla "färdigt", det är bara lite takmålning kvar i köket och vardagsrummet sen är vi i mål! 

nu pratar jag enbart om renovering och inte om inredning, där har vi massor kvar men det känns nästan som man aldrig bli klar på den fronten. inredning för mig står i ständig förändring och förbättring.

som jag skrev i veckan så är sovrummet ett rum som jag inte riktigt kommit i iordning med. tapeten är på plats men det saknas väggbeklädnader och kanske någon möbel till? jag vill även få upp stuckatur runt taket .. de får nog växa fram med tiden .. svårt att tvinga fram förändringar när resurserna kanske inte är enorma ;) haha!

när det kommer till köket och rivningen av väggen mellan vardagsrummet och köksdelen så är vi nöjda! det kunde verkligen inte ha blivit bättre, och med ingolf barstolar så blev det lite pricken över i! nu vill jag få upp hyllor på kortväggen som ska kläs med vackra glas och skålar. vill dock hitta några lite ruffa hyllplan, var kan man hitta det? ikeas är så fruktansvärt kantiga och stela. vill ha hyllplan med lite patina :) annars inga krav :P

jag ser det snöar!

2012-03-31 | 09:08:55

för ett par veckor sen sken solen in genom fönstret. inte idag inte!

..och det va inte roligt :(

fy! jag trodde vi var förbi den här vinrigatiden. jag trodde vi mött våren och att det bara skulle bli bättre på väder fronten nu? icke sa nicke - hej aprilväder!

aja vi får se lyckan i att de faktiskt är lördag idag! lördag denna helg innebär att engla ska hem till mormor och sova och ha earth hour, jag ska in till stan och dricka vin med finaste majsan och christian ska hem till en jobbkompis och äta middag och antagligen dundra in way förbi bedtime inatt!

i englas skola har de pratats väldigt mycket om earth hour och det har till och med tatuerats in en liten tatuering på englas högerarm som talar om detta, haha! jag ringde mamma igår och sa att det var väldigt viktigt att de inte glömde bort den timmen idag, mamma var pigg på att släcka alla lampor men inte tv:n haha!

nu blir det till att städa en sväng. engla har haft ella som har sovit över (nya bästisen som bor i granndörren) och det ser ut som ett litet hejkomochhjälpmig inne på englas rum .. !

blond!

2012-03-30 | 07:27:39


sommar vid lickershamn 2011.

jag köpte hårfärg för kanske 3-4 månader sen - då det var lite kris med utväxten. färgade jag det då? nej självfallet inte. färgen fick flytta med till sundbyberg och igår, med meter lång utväxt, så satte jag lite pärlblond färg i utväxten - voila! äntligen är jag blond igen!

jag färgar för övrigt alltid håret hemma, jag har lite svårt att lita på frisörer efter alla min turer med blå lugg, gula slingor och kortkort. nu klipper jag mig knappt, haha!

jag avskyr när håret är nyklippt och "friserat" (jag vet lisa i'm crazy!) jag vill inget hellre än att topparna ska vara lite halvslitna och håret lite burrigt. nu var det ett tag sen jag klippt mig så håret känns härligt slitet ;)

haha jag låter helt störd!


torsdag!

2012-03-29 | 09:23:47


engla för precis ett år sen ♥

torsdag idag då. herrejössen vad denna veckan sprungit förbi, vet inte vad jag hunnit med av allt jag skulle göra och ta mig för? torsdag innebär att det imorgon är fredag - big news! och fredag innebär slutet på en arbetsvecka, fredagsmys och ett par dagar välbehövlig ledighet.

helgen är inte så späckad med mer saker än just fredagsmys (vi måste se let's dance, oh yes) orangeriet med finaste maja och ja .. funkykidz på söndag då!

vi har haft ett gäng helger som varit smackade till max så det känns rätt skönt att ha en lugn helg, lite fix och trix hemma och mys. kanske ska köpa något nytt spel som vi kan spela imorgon kväll? får kanske kika in på BR och se vad som bjuds. är trött på dora, hello kitty och finnsisjön känner jag.

idag ska jag till aleris på riddargatan och kika lite på mitt ♥ sen blir det en snabbis till hötorget för inköp av körsbärskvistar (till hallen) och sen till jobbet! och ni det är banne mig ingen värme idag - burr, kallt juh!


veckans polarn outfit!

2012-03-29 | 07:40:18

jag älskar skrikande färgkombos och den här hatten är bara helt fantastisk!

prickig kofta 299kr
eco t-shirt 199kr
kjol 249kr
strumpbyxor 129kr
solhatt 149kr

nu riktigt blommar det i polarn o. pyrets butiker! det är starka färger, härliga kombos och t.o.m shorts, korta leggings och kortärmade t-shirts har börjat välla in! hörde jag vår? här om veckan köpte jag en ny klänning till engla hos oss, den klassiska "snurrklänningen" som varit en favorit i åratal här hemma!

den har redan andvänts flitigt och jag funderar lite försiktigt på att köpa den turkos varianten också? eller så avvaktar jag till de riktigt somriga kläderna kommer in och köper på mig någon härlig skolavslutningsklänning eller midsommar outfit? jag får se .. ibland kan jag inte hålla mig :)

den här kombon som engla har på bilderna tycker jag är helt underbar! färgglad och vårig, precis som de ska vara nu i dessa tider. jag som är en sucker för att blanda randigt med prickigt, motsatta färger och är lite crazy överlag skulle lätt se engla svassa runt så här med gympadojjor och jeansjacka :) åh härliga sol & värme!


2012-03-28 | 07:31:30
jag och engla 2005 ♥

hittade denna bild i en bortglömd mapp på datorn igår och kunde inte låta bli att lägga upp den. nyss hemkomna från bb, 2 små utslagna hjältar! (ja jag va fasiken inte stor jag heller .. haha!)

fina lilla hjärtat mitt har gått och blivit så stor .. omöjligt att tänka sig att den lilla kroppen bara vägt 2'kg och fick plats i en hand! åh vad man glömmer fort.

♥ dig!

sommaräng i vardagsrummet!

2012-03-27 | 11:10:38
 
en del av vårat vardagsrum!

förra veckan åkte denna tavlan upp över soffan i vårat vardagsrum. jag älskar motivet, som en sommaräng! en tavla som inte kommer få sitta föralltid kanske och som inte har ett åretruntmotiv, men den är fin! det är mkt vitt i den här delen av hemmet och det behövs lite färg i form av tavlor och kuddar!

jag har lovat christian att det inte ska bli några dyra inköp denna månaden eftersom jag har vabdagar och vi även ska ha en min 25 års fest nu i april och där lär det behövas några slantar.

det jag mest känner att vi behöver införskaffa nu är hyllor till köket och tavlor etc att få upp i sovrummet. de rummet var de rummet jag trodde jag skulle bli 'klar' med först och som skulle kännas bäst (med vår älskade liljekonvaljtapet ♥) men nä .. det har inte riktigt kommit i sin ordning där .. fortsättning följer :)

eric saade 28 april!

2012-03-27 | 10:42:36


på englas vägg.

nu börjar julklappen med stor J närma sig med stormsteg! engla fick av mig att vi ska gå på eric saade på hovet den 28 april - lycka ♥ en sådan grej som egentligen är helt och totalt puckat att säga till en 6-åring 4 månader i förtid!

"mamma när ska vi se eric saade?"
"mamma när ska vi göra skylten som vi ska hålla upp på konsterten?"


jesus. en skylt!? det ska stå eric saade och sen ha massa ♥ runt .. hm. jag och lisa lär ju bli de lyckligtlottade som sen ska hålla i denna skylten och hoppa upp och ner till popular. vilken syn!

känns ju inte helt taggat efter allt mediaupbåd runt eric saade just nu även om jag skiter i om han tar betalt för en autograf eller inte. snålt och tragiskt men som tur är har engla redan en autograf (jej kanske blir värt något i framtiden med tanke på omständigheterna? haha). 28 april smäller de iaf! som engla längtar!


remake - efter!

2012-03-27 | 10:07:29

den omgjorda byrån i englas rum.

i januari, innan vi flyttade till sundbyberg, så fick jag ett ryck och målade om min mormors gamla sekretär som engla har i sitt rum. den var tidigare i brunt, kommer ni ihåg? och jag som är en sucker för vitt vitt köpte lite färg på byggmax och målade den ett flertal gånger för att täcka laseringen.

här om dagen insåg jag att jag inte visat något ordentlig "efter bild" så här kommer den iaf!

jag tycker den blev riktigt riktigt fin! slagen kom fram mkt bättre mot vit botten och sen kan jag inte förneka att det allra mesta kan målas i vitt och verkligen bli hundra gånger finare! ok utom vår drinkvagn då .. men det är en annan historia :) haha, där får jag se mig som slagen av nära och kära.

byrån är packad med leksaker oh diverse målarböcker och pennor. botten är annars klädd i ett fint vittblått papper med lite paisley mönster, onödigt kanske, men fint :)

våfflor & färska bär

2012-03-27 | 09:35:59

gårdagens middag!

sumpan är dessvärre ingen hejjar komun när det kommer till livsmedelsbutiker. varken ica sundbyberg, ica duvbo eller willys är fräscha eller välsorterade. sjukt trist eftersom alla dessa tre ligger inom gångavstånd från oss, ingen höjdare att behöva åka till ica maxi solna för att småhandla direkt.

igår gick vi iaf en sväng över bron till willys och handlade till frukosten i veckan och till grådagens middag som var beställd av fröken engla - våfflor! what ells?

vi köpte något färdigpack från ekströms (tycker inte det är värt att göra egen smet, bara tillsätta lite vaniljsocker och smör så blir det super med pulver juh!) färska bär, grädde och glass. hey vilken måndagsmiddag, right? inte konstigt att både jag och christian var vrålhungriga vid åtta tiden och fick duka fram bärrester, vaniljkesella och varmamackor. engla var iaf nöjd och det var väl de viktigaste efter våffeldagen och allt.

det råder mat-koma här hemma nu för tiden. varken jag eller christian har någon inspiration till vad vi ska äta och det känns som man bara går på repeat. idag blir det gnoccigratäng ala paulo robert. gott iof!

vad äter ni till vardags? tips, please?

tisdag - sommarplanering!

2012-03-27 | 08:33:56

nu har mamma min fyllt år tillräckligt tror jag? haha hon ringde här om dagen och sa "du kan gärna ta bort ditt översta inlägg nu, jag har fyllt år ett bra tag" haha. vi har haft ett fantastiskt underbart trådlöstinternetstrul här hemma, lovely. nu ska det iaf fungera utan problem vad jag förstår .. nästan 2 veckor senare? inte va bitter nu.

tisdag 27 mars. det innebär semesterläggning och sommarplanering för min del! jag och christian har disskuterat hela helgen fram och tillbaka om sommarsemestern. christian har redan lagt sin och jag väntar mest in matte för att kunna trixa till ett långt sommarlov för englas del. en vecka är spikad och det är gotland v. 29, och nej det är inte pga stockholmsveckan gott folk, jag växte ifrån den för många år sen ;)

det blir säkert en drink på någon uteservering men annars är den veckan rätt förjävlig just i visby, tackar pappa för de 2.5 mil han bor i från det livade livet :) haha, jag låter som typ 45 år nu va?

det ligger även lite lösa planer på en eller två utlandssemestrar. jag och christian säger varje år att vi ska hitta på något och ta oss iväg tillsammans men det slutar alltid med att han åker iväg på sitt håll och jag på mitt. inget ont om det men det skulle vara mys att göra något bara han och jag, en vecka eller två?

mexico har varit på tapeten men 2 veckor känns lite väl? kanske att vi planerar in det till hösten typ oktober/november? eller så kör vi charter i typ augusti. vi får se var  vi slutar! jag och lisa pratar också löst om att dra med engla till grekland eller kanske italien för sol & bad .. alla bollar rullar nu!

sol sommar bad och lek, fårö 2011 ♥


mamma ♥

2012-03-14 | 09:56:59


grattis världens finaste mamma på din stora dag ♥
50 år fyllda, hipphipphurra!


franska tulpaner

2012-03-13 | 09:33:14


finaste tulpanerna i vårat vardagsrum!

i början av förra veckan så var jag och lisa inne i stan och körde lång lunch, lite shopping och blomster inhandling på hötorget! äntligen så har det börjat komma lite finare tulpaner och så även franska tulpaner, som jag för övrigt aldrig köpt innan. why!? kan man fråga sig, satan i gatan så vackra de är o kanske speciellt i daggis?

christian går runt och säger att vi ger dem anabola, haha, inte helt omöjligt kanske då de är enorma! i love ♥ de är något dyrare än vanliga tulpaner men ack så värt! nästa gång jag ska in till stan så blir det en ny bukett!

dock så vet jag att lisas mamma köpte EN fransk tulpan på ulriksdalsträdgård och den kostat typ 100kr!? galet. denna buketten gick på 120 kr och det tycker jag verkligen är värt! mina 'vanliga' tulpaner som jag köpte samtidigt har redan kroknat och ruttnat också för den delen. kanske ska slänga dem? hm..


ge mig sommar!

2012-03-13 | 09:13:25


sicilien november -11.

visst visst alla är vi lyckliga över att solen lyser på himlen, luften börjar kännas en gnutta varmare, fåglarna kvittrar och en och en annan liten blomma har funnit sin väg upp. dock så tycker jag det är sanslöst jobbigt när det hattas fram och tillbaka, snö här, kyla där också lite värme på det! jag vill ha det beståend, nu är våren här!

idag hade engla gympaskor på sig och skalkläder! det är premiär för gympaskor i skolan och imorse var hon lycklig över att få ta dem på sig. "mamma det känns rätt konstigt att gå med gympaskor ute .. det var så länge sen sist". men om man ska tro vädret på tv4 så är det inte här för att stanna .. imorgon är de 3-4'c igen ..

bort med allt hattandes och ge oss sommar, bestående värme, bara ben och en sol som värmer på riktigt! jag vet att jag vill rusa förbi lite och gå händelserna i förväg men jag viiiiillll ha soooommmmaaaarr, nuuu!!!


grattis bror min ♥

2012-03-13 | 08:56:51



grattis albin på 8 års dagen, hipphipphurra på din da´:)

mars är en månad av födelsedagar i vår släkt. jag fyller den 11, albin den 13 och mamma den 14, haha! annars är vi rätt utspridda över året men just mars har blivit lite mer späckad!

vid tio i sju imorse fick jag ett mms av pappa med en bild på en glad albin som öppnat paket i sängen. han sitter med kanske den absolut bästa presenten i famnen och ler stort, michael jackssons bok, vilken grej! om ni bara visst hur min bror älskar michael, det är smått sanslöst.

han kan dansa till michael med sitt wii i timmar och han studerar hans videos in i detalj och springer runt och kör michael greppet i grenen stup i kvarten, ts! man kanske ska ta sig in til punkt shop på sergelgatan och köpa en tröja med michael på som födelsedagspresent? tåls att tänkas på!

hoppas du blir firad som få över på ön - saknar! ♥


priiisenter!

2012-03-12 | 10:00:51


mateus fat x 2 i turkost
missoni kudde (till mig själv från mig själv)
kruka hortus mässing - en stor och en liten!
armband från hermès ♥

åh jag fick verkligen så satans mycket fint igår och i lördags! jag tror banne mig jag vill fylla 25 oftare ;) i lördags överöstes hela soffbordet av presenter och härligheter. en liten engla var mest missnöjd och sa "mamma du får så tråkiga presenter" .. haha! vadå bestick, krukor, grytor och porslin, det är väl kul? :)

igår fick jag super fina fat från mateus av christians mamma och daniel, jag var och gluttade på det turkosa här om veckan och är väldigt glad över att få dem! jag fick även en fin liten blomsteruppsättning av christian mormor, underbart så här på vårkanten! den pryder en hylla i vår triptrap hylla i köket!

av både lisa och jossan m fam och pappa med fam fick jag hortus mässings krukor! den lilla fick jag av lisa och den i mellan fick jag i form utav present mynt (gud jag fattade inte att de var presentkort, trodde de va någon form utav prydnad haha) på st, den större har tydligen varit slut forever men skulle komma in i veckan!

också av finast älsklingen fick jag hermès armbandet som jag önskat mig i 4 år .. äntligen! jag hade inte den blekaste om att jag skulle få det utan jag hade snöat in på att jag skulle få en klocka av honom. jag älskar att bli överasskad! jag tror inte jag nämnt armbandet på flera månader (insåg penga-begränsningarna .. haha!)


av mamma och anders fick jag en stor le creuset gryta som ska invigas med köttfärsås ikväll :) storkock here i come! haha! fick även bestick till samlingen och lite andra små härligheter.

tack alla fina som förgyllde min dag med er närvaro, skratt och underbara presenter ♥

the world's greatest ♥

2012-03-12 | 09:02:36

världens finast två.

den här helgen har varit såå skön men som alltid så går ledigheten på tok för fort! måndag igen vilket iof betyder ledigt för mig men inte för mina kära. jag ska ta mig in till nk och kika på lite smått och efterregga ett köp på mitt nk kort! fick kanske världens finaste present av min c igår på min 25 års dag, ska visa er sen! :)

jag ska även kika förbi på st och köpa nya underlägg att ha på matbordet. nu har vi celotocaulis underlägg i hårdplast men de bärjar kännas trista och väldigt mkt "vardag" .. nu får det bli riktiga hårda underlägg, sådetså!

later ♥

happy b-day till mig!

2012-03-11 | 10:18:10


finaste vasen dagg i solljuset den 11 mars 2012!

jaha ja! då är man alltså närmare 30 än 20 .. hm! ingen speciell känsla alls egentligen men det är väl något av ett stop i livet, hälften till 50 liksom :) haha! gud jag tänker verkligen inte så .. jag tänker mer att shit jag har en 7 årig dotter, en fin lägenhet, bra jobb och finaste vännerna och sambon, hade inte kunnat vara bätter vid 25!? :)

igår hade vi familjen här hemma och vi bjöd på 3-rätters med lax carpaccio, fläskfilé med italienskttäcke och tillsist en kladdkaka med kardemumma, glass och jordgubbar (tack linnea ♥).


jag fick världens finaste presenter! är så glad över allt fint till hemmet och till mig själv, tack underbara ni ♥ och ja ni här lär få se vad som tillkommit lite då och då! det var en riktigt mysig mello-kväll med dans och mys!

på tal om presenter så för 2 år sen så började jag så ett frö hos min pappa att jag önskade mig den här vasen från st som heter "dagg". en bra 25-års present hade jag beslutat mig för men nä, jag kan inte hålla mig när det är något jag vill ha så det blev en present till mig själv för en tid sedan :) dock så fick jag en annan vas/kruka från st som jag bara äälskar! tack finaste dadie med familj och syster med familj!

nu blir det att dricka upp kaffet, köra engla till dansen, droppa nova som sovit över och sen blir det fin besök av fina vänner och andra halvan av familjen! det är rätt härligt att fylla år ändå :) 


veckans polarn outfit!

2012-03-08 | 17:26:23
finaste färgen på vårens skaljacka tycker mamma :) finns hos polarn o. pyret!

skaljacka 799kr
gummistövlar 299kr
mössa 149kr
magiska vantar 49kr
byxor 349kr
blus 249kr

ikea baby!

2012-03-07 | 07:40:20

igår fick jag ett av mina ryck och tog med familjen till ikea på kvällskvisten! tog med och tog med, det var väl mer christian som tog med sig oss men på min inrådan :) jag ska ha lite familjemiddag här hemma på lördag och fira min stundande 25 års dag .. gah jag fyller år på söndag!? och vi blir väl sisådär 10 vuxna och 3 barn ..

ja det är ingen hemlighet att vi är lite snålt om sittplatser! vi har 6 stolar vid matbordet och två pallar i englas rum men det har varit allt! eftersom vi har en öppen planlösning mellan vardagsrummet och köket och bänkskivan går ut en bit så köpte vi till två "barstolar", inget fancy utan ingolf i vitt. passade finemang!

så nu har vi 8 platser .. hur gör vi med resterande 5? engla tycker att kidsen ska sitta inne i hennes rum vid hennes skrivbord men det känns ju lite sådär, nikki lär juh iaf inte fixa det! får be sis ta med en barnstol till henne. jag kanske ska försöka få tag i några klappstolar, lär ju finnas på typ myrorna eller nått?

som alltid så blev det lite annat smått och gott i kundvagnen! fina vita muscari, ljus och hyllor! vi ska köra en bokhyllsvägg i vardagsrummet så nu är det bara konsollerna som fattas .. ikeas är inte direkt happy happy!

ikväll hoppas jag att vi får låna dannes slagborr så vi kan få upp hyllor i englas rum, upp med spegeln i hallen och fast med skoskåpet så inte några små fingrar lyckas välta den över sig på lördag! vill få det så iordning som det går här hemma tills familjen kommer och inspekterar, haha!


tulpaner

2012-03-05 | 08:16:15

rosavita tulpaner på vardagsrumsbordet.

som ni vet så köper jag snittblommor veckovis. jag avskyr när vaserna gapar toma, det känns dött på något sett. i torsdags så var jag inne på hötorget och köpte upp mig på orangea ranunkel och dessa rosavita tulpanerna! varje gång så lovas det att det ska hålla över en vecka men banne mig, jag tycker aldrig det stämmer!

nu börjar vi närma oss våren och då borde väl kvalitén bli bättre? jag har haft tur ett par gånger men på sista tiden har det varit bottennapp på blom-fronten. dessa rosavit har börjat tappa blad samtidigt som vissa knoppar inte ens slagit ut?

jag och lisa ska somsagt ta en tur på stan idag, shoppa lite till hemmet förhoppningsvis (lisa flyttar om 11 dagar!!) också ska vi äta en smarrig lunch. jag ska försöka ta en tur förbi hötorget också. måndagar brukar blommorna vara som färskast, dock kanske ja skippar tulpanerna denna gång .. fast det är ju så sjukt fina ..

godmorgon måndag!

2012-03-05 | 07:58:07


liten engla på färjan över till gotland ♥


fy jag har inte alls sovit bra inatt. jag vaknade vid 03.56 och hade drömt världens mardröm .. ursch sådant kan verkligen sabba en hel natts sömn! aja jag ska försöka skaka av mig obehaget med en kanna kaffe och frallor.

igår kom engla hem, tjatig som få! "mamma kan jag få en katt? snälla, en liten grå flickkatt?" hon gick på repeat och jag vet inte var hon har fått sin katthysteri ifrån? visst har hon velat ha ett husdjur en längre tid men detta var nästintill maniskt .. jag som nästintill avskyr katter lär aldrig i mitt liv dra in en i mitt hem!

vi får se var vi slutar i den frågan. jag kan sträcka mig till en hamster, KANSKE! inte ens det är säkert .. jag har ingen lust att bli fast med ett djur som engla inte tar hand om (jag har erfarenhet kan jag säga!) idag blir det iaf ingen hamster. jag ska möta upp lisa på tåget om ett par timmar och sen ska vi göra stan!


weekend!

2012-03-04 | 09:47:40


mysigt fredagsmiddag och vårat vardagsrumsfönster.

i fredags var vi på super mysig middag med elin och johan hos erland och linnea! vi åt urgod mat som jag kommer sno rakt av :) kanske något för min födelsedagsmiddag på lördag? ska iaf luska fram receptet till förrätten och efterätten - nami! efter middagen så stod karaoke vid odenplan på schemat - vilken helkväll!

igår mådde man som sig bör och inte många fler knop än stegen ner till texaslonghorn för takeaway framför melodifestivalen gjordes, rätt mysigt dock.

idag är jag pigg som få och har plockat lite, bytt vatten på mina snittblommor och ätit en god frukost! christian sover fortfarande men snart kommer nog danne för att fixa det sista i köket och då är det upp och hoppa! jag måste verkligen ta tag i englas rum innan hon kommer hem i eftermiddag .. hon har sovit hos mamma i helgen.

jag har ramat in hennes eric saade affisch som hon fick av jossan vars kollega kände någon som jobbar med honom. engla fick en hel påse med skivor, autograf och  bilder .. så hey affisch helvete! varenda bild ska sitta i en ram, inga tejpbitar på väggarna här inte .. haha stackats barn! ska försöka hitta en bra plats åt den :)


gustavsbergs liljekonvalj ♥

2012-03-04 | 08:40:25


finaste krukan med vita hortensia i!

när jag och lisa körde en roadtrip för några veckor sedan så köpte jag inte bara mon amie kopparna utan en hel del smått och gott :) gustavsberg levererar som alltid habegär på högnivå och trots att det var dagarna innan lön så kramade vi bägge ur plånböckerna för att få ta hem lite skönhet.

den här krukan köpte jag inne på porslinsfabriken och herrejösses så fin den är! det är ju ingen hemlighet att liljekonvaljer hägrar här hemma, love them

det här var någon mellan variant men det var den enda det hade .. jag skulle vilja ha en mindre också eller en i samma size. kanske något som någon kär själ vill ge mig på min dag på söndag? ja men jag tänkte väl det ;)


soffa & soffbord, voila!

2012-03-02 | 16:38:53
ny soffa, soffbord och finaste la plata kudden ♥

nu när engla varit på gotland ett par dagar extra så har vi passat på att fixa sådant som är smått otympligt med en 6.5 åring. typ som att lasta bilen till bristningsränsen full med delar till en soffa! det var en smärr kamp igår kväll och en del tjaffs ute på ikeas parkering innan vi tillslut körde hem med öppen baklucka .. hm, kanske inte tiptop men det gick rätt smidigt, det gäller att vara optimist! haha.

bordet har även det kommit och ja är så sjukt nöjd! när jag började sätta ihop benen så fick en klump i magen och trodde de skulle kännas på tok för lågt men det blev banne mig perfekt!

nu är bara frågan vad som ska stå på bordet .. som med allt annat så lär saker få vandra dit, där i från .. osv! jag är rätt bra på att springa runt och flytta på små instalationer av blommor och ljus dagarna i ända, haha.

glimtar ni den nyinköpta kudden där bak förresten? jag kunde inte hålla mig från att ta t-banan in till svenskttenn och köpa mig en la plata kudde i solskenet! den är så galet fin och hey jag fyller 25 år om 9 dagar! ;)

oh hello star wars!

2012-03-02 | 15:07:11
gulleungen min (h). för la petite magazine!

för en månad sen eller två så var jag och engla på studio mjuklyx, för vilken gång i ordningen minns jag inte? det plåtades iaf för la petite magazine med fotografen henke. jag minns att vi åt lussebullar och pepparkakor så det lär ha varit något innan jul .. hm ja över 2 månader sedan då, shit vad fort det går!

de togs 2 olika bilder på engla i klassiskt rymdenanda. herrejösses vilka tuffa bilder det blev! haha jag älskar att det ser rätt stelt och uppstyltat ut på ex dessa bilderna men i självaverket så spexades det mest och jag vet inte hur många bilder som togs på collins (englas följeslagare till gossedjur) rumpa .. hm?

jag fick ett samtal igår om att jag kunde hämta dessa bilderna samt den andra, ni vet den här med armpuffarna? den har det gjorts en förstoring på 50x70 som jag tänkte rama in och sätta upp! :)

här hittar ni tidningen och de andra bilderna!

vårat sovrum

2012-03-02 | 10:16:29

finaste fönsternicharna ♥

liljekonvaljtapeten är som ni vet på plats sen andra veckan i "nya" lägenheten .. inte så ny längre va? och vi älskar det! japp christian har erkänt att det var ett bra val :) ibland får jag allt till det, haha.

det pågår en ständig process här hemma med att flytta runt på saker, flytta om och byta plats på saker och ting .. igår senast så roterade jag på allt i hallen och det blev faktiskt topp bra! eftersom vi köpt ett skoskåp som ska förankras i väggen så känns det relevant att känna efter lite innan det borras fast.

i sovrummet har stilen varit given direkt! ni kanske själv kan uppfatta den på dessa två glimtbilderna? jag vill ha det harmoniskt, med lugna färger och detaljer. vi vägrar ( precis som i den gamla lägenheten) att sätta in en tv i rummet .. vi har båda erfarenhet av att kvällar lätt blir nätter när man slå på tvn i sängen .. känner ni igen?

det som ska göras i sovrummet framöver är att klura ut vad vi ska ha på väggen framför sängen? idag har vi en äldre byrå med spegel och en klädhängare. jag skulle vilja få till det med en liten tavelvägg och några stora rejäla krokar. det gäller bara att hitta de rätta tavlorna och de rätta krokarna, ingen lätt match! ;)

veckans polarn outfit!

2012-03-01 | 09:56:44


finaste och mysigaste pyjamasen just nu på polarn o. pyret ♥

2-delad eko pyjamas
249kr

nu när det äntligen börjar kännas vårlikt i luften och solen äntligen har börjat värma vinterblek hud så vill iaf jag byta ut hela min och englas garderober, vårstäda och köpa upp mig på blommor! känner ni igen er?

när det kommer till att vårrensa garderoben så gjordes en smärre rensning när vi flyttade för drygt en månad sen och jag insåg lite snopet att engla vuxit ut 110/116 som hon dragits med i över 2 år (!?) nu har hon helt plötsligt hoppat över till 122/128 och blivt stor, vad hände?

det resulterar iaf i att det kommer behöva ske en smärre rokad i englas garderob och nya, härliga och färgsprakande kläder ska inhandlas! det riktigt kliar i fingrarna :) det var inte igår som engla verkligen "behövde" nya kläder men nu står vi här!

på polarn o. pyret så har det trillat in massor av fint som ligger högt på inköpslistan just nu. en söt a-linjeformad klänning i rosa, en hallonröd kjol med knyt och zip eller en klassisk randig eko t-shirt i ljugrönt? om jag känner min numera 'stora' dotter så blir det att ta henne i handen och ta med henne in till närmaste polarn butik så hon själv får välja :) åh nu vill vi har rejält med + grader och sol på dagligbasis, tack!


första mars!

2012-03-01 | 09:39:26


engla älskar att klättra i det här trädet ♥

gotland har varit fint. det har varit vår den ena dagen och snöstorm den andra, precis som februari ska right? igår sken solen så det värmde och man får verkligen en sådan energi av det! dock så vände jag på klacken och tog lite snopet flyget hem på kvällen igår. englisen valde att stanna kvar! :)

min lillasyster är kvar till imorgon och då vi inte hunnit med att åka till simhallen så ville fröken stanna, ok för mig! jag ska jobba lite idag och sen imorgon ska jag försöka fixa hemma. englas rum måste kommas i ordning och soffa MÅSTE hittas. haha vi har liksom en fotölj i mitten av vardagrumet som vi delar på! inte hållbart!

allting är ju lite lättare när man inte har en frustrerad och uttråkad 6.5 åring runt benen! det går inte att komma undan .. jag hoppas att denna helgen ska resultera i att hemmet blir "helt" klart med alla pågående projekt i köket. jag går ju mest runt och lullullar, haha. upp med en liten tavla, dit med en liten kudde .. ja ni vet.