torsdag!

2012-05-31 | 19:44:33

engla äter favoriten passionsfrukt till mellis.


vilket skit väder det är, vad hände med sommaren? jag som trodde på det här med ballerinas och bara ben och börjat raka benen frekvent till och med ;) det är stora regn moln på hela väder kartan i typ en vecka framöver .. suck! det blir att dra på sig randiga stövlar och gå ut och köra pw iaf!

imorgon är jag och skruttan lediga och de ska städas, plockas och fixas här hemma, även kallat fredags fixen :) jag älskar att ha det städat och rent när jag bänkar mig framför let's dance med ett glas torrt vitt vin och en skål bär, de är höjden av njutning ♥

idag har vi förövrigt ätit lchf pannkakor med kokos till middag, galet gott! till och med engla tyckte den va smarrig värre och valde att de skulle ätas till lunch imorgon också! bättre betyg finns väl inte.


atkins

2012-05-30 | 21:53:30


potatispaket med fetaost och lök från förra sommaren!

när vi var på gotland sist, över kristihimmel, så åt vi massor av god mat och drack gott vin och hade det härligt! dock så ska jag ärligt säga att jag har lagt på mig lite den sista tiden och här blev det väl något slags stop. på måndagen gjorde jag (och min låssas mamma marie) en hel om vändning och hoppade faktiskt på atkins diet!

den är i slag med alla lchf, gi .. ja alla de dieterna (eller livsstilarna) som innebär att minska på kolhydraterna men öka på fettet. atkins är något mer strikt till en början och går i fyra olika faser. jag har visserligen kommit av mig lite med det där och kör nu mest bara lite extra fett och protein och skippar de flesta kolhydraterna.

det innebär även att man HELT ska sluta med allt vad socker heter, inte ens ett tuggummi får tuggas! det har väl varit den stora utamningen för en gottegris som jag ;) men jag har fixat det!! nu har det gått 1 vecka och 3 dagar och jag har inte fuskat mer än ett eller två glas vin, annars har jag hållt mig, strikt!

jag har gått ner nästan 4 kg och har börjat springa och promenera nästa dagligen. jag mår verkligen super bra! i början var de rätt tungt och jag kände mig yr och seg men nu har jag börjat komma in i tänket och försöker inte vara lika hård mot mig själv som första veckan. ett hallon eller två har ingen dött av!


så till en fråga till er min vänner, har ni erfarenhet av kokböcker i slag som det jag äter? någon lchf bok att rekomendera eller rent av atkins? please kom med tips!


onsdag!

2012-05-30 | 21:29:49

rosor som börjar blomma över klipps ner i en skål här hemma.
fint! och de får leva en stund till :)

onsdag, halvvägs in i veckan, så myser vi lite extra i soffan framför fotbollen! vi har dukat fram räkor, hallon och massor av godsaker :) jag älskar mitt-i-veckan-mys! sen att fotboll inte är den bästa vännen .. men men!

den här dagen har varit så galet bra! vissa dagar bara är så, man blir lycklig och allt bara stämmer. jag har anledning (trots att jag nu för tiden går på atikins diet, berättar om de i ett annat inlägg) att poppa skumpan och sjunka djupt ner i soffan ska jag tala om :) ni kommer få veta i sinnomtid, ha tålamod!

jag hämtade engla tidigt från skolan idag och jag plockade även med mig granntjejen ella. de två har blivit ett riktigt radarpar och hänger med varandra förjämnan! dörr i dörr innebär spring, lek och stoj! så underbart. det är så skönt att kunna ta med bägge två hem, äta lite middag och sen kom grannföräldrarna hem :)

allting blir roligare med en kompis nära, att bara kunna rycka tag i när man vill, knacka på och fråga om man ska leka. precis så var det när jag var liten och jag har önskat det till tusen till engla! lycka

lisa bengtsson

2012-05-28 | 16:24:18

ny kudde från lisa bengtssons serie "tillsammans" ♥

nu samsas svenskttenn, missoni, h&m och hemtex med en av lisa bengtssons kuddar från serien "tillsammans" i soffan. jag älskar den! jag var inne en sväng i stan för att byta ett par shorts och ramlade in på en butik som säljer en hel del av lisa bengtssons saker och då kan man ju inte motstå?

jag slog till på den här guld/vita kudden till 50% och 4 stora vykort som jag just satt i ramar och spikat upp i vardagsrummet :) ah det blev så galet bra!

jag hade en helt annan bild av vad jag skulle ha på den väggen men jag kompromissade lite med tanke på att de här tavlorna är super härliga och christian älska hundar i alla former! nu har han 4 på väggen och några i soffan.

det börjar sakteligen komma till någon slags ordning här hemma nu, iaf i just vardagsrummet! vårat sovrum kräver fortfarande tavlor och de sista jag skulle vilja ha är något över vår soffa .. kan dock inte bestäma mig för vad. stor guldspegel? 3 tavlor? en tavla? .. nää det där får avvaktas lite med. kris-väggen är löst iaf!

ni ska få se ;)

20120528

2012-05-28 | 16:01:37


finaste ungen min i kläder från polarn o. pyret!

här hemma doftar det av syrén och liljekonvalj just nu, snart också av ren tvätt :) engla plockar blommor i mängder och jag kan inte hålla mig från att köpa pioner, rosor och nejlikor, rena rama sommarängen här hemma förtillfället! kan man annat än att älska den här värmen som varit och de fantastiska vädret?

i helgen har vi bänkat oss hemma hos mamma framför deras pool och sippat iskalltvatten, solat och badat. nu är huden ljusbrun och jag längtar efter semester i ärlighetens namn. vi har bokat 13/7 - 24/7 att åka över till gotland och jag kan inte annat än längta ihjäl mig. visst va det bara dagar räknade sen vi var på gotland sist (en vecka för att vara exakt) men det är något speciellt där ♥

jaja, man får jobba på den sista månaden och hoppas på solfyllda helger att ladda batterierna på :) dock så ser det lite mörkt ut den här veckan och framåt, regn och rush .. vill vi inte ha! jag har dock ett späckat schema på jobbet och massor av roligheter att se fram mot så jag ska banne mig inte klaga!

Hur mår ni söta som kikar in fast jag varit sämst på att själv klicka mig in?


vardagslyx!

2012-05-07 | 18:09:34


i fredags köpt jag räkor, ostar och charkisar, love ♥

idag när jag var på väg hem från jobbet så lyssnade jag på amanda schulman och hanna widells podcast (som jag förövrigt har lite svårt för) och fann glatt att det var deras män som höll i den här veckans pod! uppenbarligen utifrån deras pod föregående vecka som handlade just om att bo med dem. typ? någon form av "svar på tal".

iaf, skitsamma, alex sa något om att "varje kväll måste det vara något speiciellt". han drog en parallel till att dagen innan hade han och amanda kollat humorgalan och köpt dip med morötter och gurkar, bara en sådan grej var en "speciell grej", något extra. detta framkom då de pratade om alex förkärlek för charkisar och ostar och hur ofta detta åts hemma hos dem :)

jag känner så igen mig i det! varje kväll för mig vill jag också ska vara något speciellt. lite ostar och kex, ett glas vin eller en liten skål chips, vad som! bara vi inte hamnar i ett tråkigt vardagsmönster där allting bara går runt.

jag menar inte att det ska vara vin varje dag och att det inte finns någon skillnad mellan helg och vardag utan mest bara att just varje kväll ska vara speciell. kan någon annan känna igen sig i det här? det räcka med så lite. precis som han refererade så kan det vara dip, morötter och gurka, det räcker! det är de lilla som gör skillnad

jag ♥ vardagslyx!


balkong?

2012-05-07 | 14:14:54


för ett år sen på vår dåvarande balkong ♥

en sak som inte finns i vår nya lägenhet men som vi hade innan är en balkong! jag ska inte säga att jag inte saknar det nu när solen värmer och ett glas rosé inte gjort sig helt fel på ett litet café bord. men! jag kan inte heller säga att jag saknar fixandet med blommor som dör till höger och vänster under semestern osv.

dock så är det uppe på tapeten att det ska finnas möjlighet att få bygga till balkong inom en snar framtid där vi bor nu. jag tror vi kommer hoppa på det tåget om det blir aktuellt :) jag skulle verkligen njuta av att få äta frukost utomhus och låta balkongdörren stå på glänt när det börjar bli ordentlig värme ute.

nu har vi gemensam balkong med grannen en halv trappa upp och sen en gård som har grill, lekplats och utemöbler! det är perfekt att låta engla leka där, hon älskar det! hon och ella är där titt som tätt och kan vara uppslutna i timtal med fix och don :) med exakt vad vet jag inte? haha!

idag har jag köpt hem korv, bröd, räksallad, rostadlök och en engångsgrill! det blir grillning på gården :) jag ska plocka upp engla och ella på skolan vid 16 och sen blir det mys på gården. ah härliga väder!


hello!

2012-05-07 | 08:25:55


klänning polarn o. pyret 349kr
mössa polarn o. pyret 129kr
leggings polarn o. pyret 79kr

var tog jag vägen? ett litet uppehåll när livet springer fort, det är nog den bästa förklaringen :) nu ska vi se om vi kan försöka springa ikapp och hålla liv i den här bloggen, det är ju liksom meningen!

i helgen har engla varit hos matte men jag fick iaf pussa henne hårt i lördags när hon hade dansuppvisning med funkykids! haha, som alltid så är det ett virrvarr av ungar som skuttar runt i otackt och viftar med armar och ben till någon form av kordination :) men söta som få är dom!

det blir nog ingen dans till nästa termin för engla. jag och matte pratade om kanske sång eller någon form av keramik, lera? jag vet inte riktigt .. måste kolla utbudet här i sundbyberg innan vi tar ställning. jag vet att kidsen här har gått på skidskola och så under vintern men jag vet inte vad man gör till hösten?

nu ska jag iväg och jobba ett par timmar innan det blir handling av troligast engångsgrill, korv, mos och räksallad! ikväll blir det grillning på gården med ella och engla. mysigt!