sweet twenty one

2008-10-31 | 18:03:02

Idag är dagen då Liza fyller 21! Dagen började (eftersom jag hamnade hos hennes igår kväll, och nej, jag är ingen oansvarig mamma utan Engla hade barnvakt) med att vi vaknade vid 10 snåret av att min mobil ringde. Det tog helt ärligt en stund innan ja kom på att hon fyllde år också om jag ska vara ärlig. Dock så grattades hon redan i natt när klockan hade passerat 00. Sen har det varit ett helt slappande hela dagen, härligt, säger jag som gått upp svin tidigt var och varannan dag den sista tiden. Underbart med slapp. Sen vart det tårta och presenter, ingen från mig, den får hon ikväll. Massa cash till Nevvan blev det.


Sommar.

Hos C, underbar.

Det skulle vara dans, dans, dans.

Skansen, lycka!

Rom, inget mer behöver sägas.



Engla och jag har nu myst och hon sitter och gluttar på Lotta. Jag städar och ska bestäma vad jag ska ha på mig ikväll. Vi ska på Zinkgrill och fira födelsedags barnet. Ska bli mysigt med gott sällskap, god mat och härligt vin.

Hej då vänner, nu ska jag göra mig fin.


en dag som denna

2008-10-30 | 19:14:51
Oj vilken dag! Det värker i mina fötter, var inget smart drag att sätta på sig klackar när man skulle springa som vi gjort idag.

Engla var fantastisk på plåtningen eller "graferingen" som hon kallar den. Hon skulle ligga i en säng och låssas sov med 5 vilt främande människor. Hon låg där med dockan under armen i blommig natt skjorta, grymt. Mamma fick ligga brevid förståss.

Efter så åkte vi in till stan, gick in till Liza som jobbade på Hamnis och lämnade vagnen och alla saker. Hade lovat Engla ett besök på BR och en lite present. Det är inte ofta vi tar oss till en leksaksaffär och självklart skulle vi pricka in dagen då ALLA (jävla) ungar har höstlov och har bestämt sig för att befinna sig på just detta BR vid just den tiden. Hysteriskt med andra ord. Men men, Engla fick med sig en massa pill pill saker och en docka att klä, hon var lycklig. Sen fika på jobbet och snabba ryck till systemet. Äntligen hemma!



Ni vet väl alla vad som händer ikväll? Håkan. HÅKAN! 19.30, kan det blir bättre? Jag, Liza och en flaska vin ska mötas vid innan.

Hej

(inlägget postades aldrig igår vid 17 tiden då det skrevs)

Dom kallar oss artister

2008-10-28 | 22:27:02
Håkan var på svt ikväll. Han va fin, snudden på fantastisk.

Känner mig konstig ikväll. Det började med att mamma hade slängt min päronpaj och mina tårar sprutade. Senare var de GG som gick segt och sen var de C som var sen. Ingenting går min väg och jag känner mig redo att ge upp. Töntigt, jag vet, men ni vet den där känslan. Känslan man får när man är ledsen och arg, som bara växer i magen. Det jobbiga är bara att den inte har rötter, det finns inget ursprung utan ilskan är bara där, ingen eller inget att skylla på. Skit också.

Har packat väskan med böcker och annat för att fördriva tid imorgon. Jag vet av erfarenhet att det kan vara en del väntetid, hoppas dock de är andra bullar när det är barn som är med.

Natt.

"det är så jag säger det"

2008-10-28 | 19:27:08

.. kan vara en av Håkans bästa låter genom tiderna. Ville bara informera er, mina vänner, om att imorgon vid den här tiden står jag och Liza redo vid Cirkus scén för att ta emot Håkan med öppna armar. Helvete så fint. Har saknat honom. Det var i sommras han sist var nära och sådär fin.

Var svin trött imorse när klockan ringde vid 06.10, det är inte mänskligt att behöva gå upp så tidigt. Att tåget stod still i 1 timme mellan Solna och Karlberg spädde inte direrkt på lyckan. Men men, dagen, som för övrigt tillbringades på Indiska med vår dekoratör, blev fin. Hann med lite små inköp påvägen hem också. Har en vän som fyller ojämnt på Fredag och det ska firas med presenter och Zinkgrill. Kanske ett par glas vin, man vet liksom inte. Iaf så har jag köpt något till henne, något litet som betyder något stort.

Imorgon är det dags för min docka att bli fotograferad för Scandic hotell. Tror det kommer gå prima! Håll era tummar och tår.





Nu ska jag äta resterna från min päronpaj och vänta på att GG ska bli klart, kanske också prova lite av de jag inhandlade idag.

Puss, så länge.


Green blondie

2008-10-27 | 14:03:36

Campus November -08

Lite så där över exalterad och ap glad. Gjorde det här för ungefär en månad sen tror jag. Tyckte nog att det fanns bättre bilder men jag tycker iaf man blir glad av att titta på den här.

Puss.

Halloween? Inte riktigt..

2008-10-27 | 09:47:07
Helgen har varit händelserik. I fredags tog vi det ganska lugnt, tittade på film hos C, mös och provsminkade inför lördagens festligheter. I lördags var det nämligen Elins dag, C syster. Dagen började med presentutdelning hos henne på söder, det bjöds på smarrig frukost. Kvällen gick i skräckens tecken. Vi samlades (alla 60 personer) på slottsbacken vid 19 tiden. Alla var utklädda och stämningen på topp. Från slottsbacken till "Sten Sture", ett café i Gamlastan som för kvällen var omvandlat till middagslokal/festlokal. Kvällen bjöd på massor av dans och skoj. Gled hem vid 2 tiden.

(Från vänster: Renée, Jag, Daniel, C, Jag, Fredde)


Söndagen var seg. Brukar inte vara SÅ seg dagen efter men kanske hade det med min nackspärr. Den sitter för övrigt fortfarande kvar. Har smörjt mig som en tok med Zon, men hjälp vad värdelös den är.

Gårdagskvällen var jag och C på bio, jag tvingade honom att vilja gå på Patrik 1.5 så den fick det bli! Hihi, den va riktigt skojjig. C tittade under kepsen när det blev lite intima scéner, haha.

Idag är både Englas och Novas dagis stängt och jag har signat upp mig för att vara barnvakt. Det var upp vid 5.40 när tösarna inte kunde sova längre och nu sitter de här brevid och leker. Lina och Liza kommer och äter lunch med oss sen, mys.

Kärlek.

"från en vän står det bara"

2008-10-23 | 13:16:56
Citat från Madicken på Junibacken.

Jag minns när jag var liten och brukade titta på Madicken. Jag kommer ihåg hur jag bara älskade den scénen när M ligger i sin säng efter att ha hoppat med paraplyt. Hon har fått brev och ett paket skickat till sig. Hon undrar såklart vem paketet är ifrån och frågar sin mamma, "från en vän står det bara" svarar hennes mamma. I paketet ligger det så söta saker, pärlor, ringar och en baddocka. Jag älskade när dom satt och lekte med sakerna och Lisabeth fick en ring av Madicken. Det roliga i det här iaf är att min dotter gör exakt samma sak idag. Hon ÄLSKAR den scénen och leker den dagligen. Häftigt tycker jag.

Oj, det va inte alls det jag skulle skriva om. Jag skulle skriva om en sak jag fått från en kär vän. En tanke och sak som får mig att bli sådär upprymd som Madicken fick mig att känna mig för snart 20 år sen.


Marc by Marc Jacobs - "till döden skiljer oss åt".


Puss darling.

en dejt på Zinkgrill

2008-10-22 | 13:17:54
Efter jag slutat igår var väl tanken att jag och L skulle dra oss till något mindra glamoröst ställe för lite middagsmat. Kvällen slutade dock på Biblioteksgatan och närmare bestämt Zinkgrill. Och vilket stället sen! Inredningen, allt andades 60-tal. Det var så fint och vi fick en varsin bänk plats framför köket. Vi beställde vin, jag vitt och hon rött. Allt var så fint, lite som man önskar att den perfekta dejten ska vara.

Dock slutade vi inte vid ett varsitt glas vin utan närmare flaskan var. Vi rullade hemåt vi 11 tiden, lagom runda om fötterna, iaf tills vi kom till backen utanför mig. Då var det som det sa PANG och vi båda blev KANON! Minst sagt. Roligt och fint var det i vilket fall. Fina och kära vänner som har saknats kom till ytan. tack.


Factory Girl

glädje. tårar. skratt. tomhet. lycka. död. falsk. manipulerande. lögnare. kärlek. sjukt.
Se den.

engla hjärta höst

2008-10-20 | 22:38:13




Min underbara Engla kom hem idag. Vi skuttade, hoppade och klättrade hem. En väg som i vanligfall tar 5-10 min tog idag 45. Mysigt endå. Nu sussar sessan sött i sin säng och jag hänger på internet och gör mest onödiga saker då jag egentligen borde ha öppnat min skolbok. Suck, jag suger.


Nya skor, iaf så när som på ett par veckor. HM 398.

.Kärlek

Gissmo

2008-10-20 | 11:57:45
Åh jag är lite kär! Sandras nakenhund Tindra fick för 4 veckor sedan små valpar. En liten underbar Powderpuff som heter Gissmo. Helt fantastiskt söt och mitt hjärta (som inte på något sett brukar vika sig för djur  av något slag) slog några extra slag när jag höll den lilla godingen. Det hjälper ju inte att just denna valp inte har någon "köpare".. Sandra försökte så smått få oss att paxa honom, men det är lite svårt med Engla eller Frazer (C hund).

 


never mind

2008-10-20 | 10:33:49


Uääää!

En fin helg, en jobbig helg, en förvirrad helg, en tårfylld helg. You name it. Idag känns allt iaf fint. Kanske lite för mycket plugg för att jag ska känna mig genomlycklig. Dock så är kursen (butiksdesign) rolig och intressant så det går nog hyffsat lätt. Liza ska göra en topshop-sko-låda till en t-shirt store butik för barn. Vem vet hur det kan sluta? Jag ska skriva. Upphetsande.

I Lördags var vi hos Alx och Sandra, blev en lång kväll med drinkar, skratt och singstar. Alx är en jäkel på de sistnämnda, tror han sitter och övar i smyg när ingen är hemma.

Igår var jag hos syster. Hade med mig godis, choklad och Ben & Jerrys. Mmm! Dock så blev det ingen glass, den fick stanna i frysen, D & J får ta den någon gång senare när magen inte värker av godis.

Idag kommer E hem. Tydligen så var det massa strul på Centralen igår så när Matte, Freja, Vega & Engla anlände från Nynäshamn ( helgen har tillbringats på Gotland, M gammelfarmor fyllde 90 ) så gick inga tåg och Engla var nog inte i säng före 22. F är snäll och är hemma med E idag så hon får sova ut och ta det lugn efter en händelserik helg. Ska hämta upp henne vid 15 ungefär. Måste bara hinna plugga. Ta dig samman kvinna!

En kopp kaffe i stora jeans, tack.

2008-10-17 | 18:49:38

(minns ej var jag funnit.)



Gårdags kvällen tillbringades hos syster och Nova i nya lägenheten. Ibland behöver man sin syster ska ni veta och igår behövde hon mig. Vi kikade på satc filmen, drack kaffe i stora koppar och åt hembakade bullar. Hur mysigt som helst.

Dagen har varit lite halft planlös men vi tog oss förbi Kista galleria. Ingen shopping, mest hysteri. Vet inte varför men jag känner mig lite folkskygg för tillfället. Är alldeles för matt för att springa och armbåga mig fram i stora folkmassor. Har jag blivit gammal? Inge vidare sen sist.

Har haft på mig C Sand jeans i 2 dagar nu, väldigt lose fit.. kanske lite för, men det är trevligt. Dock är jag på jakt efter ett par perfekt lose sittande jeans men detta förjäves. Kanske inte  gjort en rejäl kraftansträngning på undersökningsfront pga det över skrivna dock, får bli när torgskräcken lagt sig.

Kvällen ska tillbringas med C som jag inte sett röken av sen i Måndags. Jag saknar.


it's raining.

2008-10-16 | 10:43:01
Fullkomligen öser ner är nog det rätta ordet.. Fy sjutton altså. Tur för mig att jag köpt mig 3 par nya stövlar i år då! Engla för sin del har nytt fodrat regnställ från Ullared som har använts flitigt. Riktigt bra att det är fodrat, då slipper man att bylls på ungarna en massa tjocktröjor och långkalsonger hit och dit.

Är ledig idag och träning står på schemat. Är jag inte hurtig? Till och med när det regnar så tar mig till stan. Liza också för den delen. Duktiga flickor, jaaa! Engla och jag sitter i stundens skrivande och spelar Astrid Lindgren Lotto. Riktigt roligt spel, också det från Ullared. Passar perfekt till en 3 åring, kanske lite för perfekt ;)




bara en av dessa dagar..

2008-10-14 | 21:33:26

Känns inge bra idag. Är trött och seg och inget går som jag vill. Helt hopplöst.

Har jobbat idag, dödare än dödast om ni frågar mig. Nådde inte alls upp till budget och ännu sämre mot föregående år.. Jag har mest hjälp Anneli, vår dekoratör, att göra nya dukningar och uppställningar. Faktiskt så var det ganska så underhållande och vi bestämde att jag ska gå med henne (anneli) under praktiken. Kan vara roligt att hitta på något lite annorlunda i butiksmiljön.. Inte bara stå i kassa och galga kläder.

Engla sov när jag kom hem. Tåget var försenat och åkte i snigeltakt. Somsagt inte den bästa av dagar.

Imorgon skola. Vill inte, har ingen inspiration.

Out.


och så ännu en helg..

2008-10-12 | 22:51:51
Gårdagen var fin. Födelsedags/hejdå kalaset hos Emi urartade i utgång på det lokala haket vid 1.30 på natten. Jag var mest opepp pga huvudvärk och annat men jag pallrade mig med och dansade tönt dans med en fullpackad väska, jacka och lusekofta. Haha, jag måste ha sett rolig ut.

Dagen har vi tillbringat på Motortown Arlandas event dag. Riktigt lyckat faktiskt och alltid mysigt att träffa Sandra och Alx. Senare åkte vi förbi syster för att kika hur de kommit iordning i nya lägenheten. Ni kan få ett litet smakprov.

OBS!
Allting är ej iordning gjort!

Pratade med Engla både igår och idag, båda gångerna sa hon "Jag vill hem till dig mamma".. Vet inte varför hon börjat säga så, hon har aldrig (försutom då hon var mycket mycket mindre) sagt så förut... Saknar henne och imorgon kommer hon hem igen! Hon ska tillbringa även det två nästkommande helgerna med M för vi bytte en helg pga ett födelsedagsfirande. Men men, jag har henne ju hela veckorna! Får ta någon dag ledigt så vi kan hitta på något kul.

Ska sova nu. Har precis kollat på Mirror och C har ett stort behov av att titta på en komedi.. haha..

Sov sött ni fina.

fake fur is the new black

2008-10-12 | 22:32:01
Lite så verkar det vara i höst. Många stora klädkedjor verkar ha snappat upp på päls trenden och jag har inte varit sämre! Finns allt från jackor, västar, kragar till vantar och mössor. Köpte mig både en pälsväst och en pälsmössa på en butik jag i vanliga fall faktiskt inte föredrar men denna gång blev jag glatt överasskad.





"ryss" mössa Gina Tricot 99kr
Pälsväst, Gina Tricot 299kr

Är det inte grymt med billig fejk päls så säg. 
Och en sak till; Snälla människor ute på krogen, sluta skrik åt mig, inga djur har kommit till skada vid varken möss eller väst tillverkning .

Love!

fy skäms på mig.

2008-10-11 | 19:45:55

Vänner! Mina fina, trogna och fantastiska vänner. Jag lever! Tänka sig, ni som trodde jag gått under jorden för att aldrig mer se dagens ljus. Icke, jag har tagit mig samman och kommit tillbaka.


Engla, sommar -08


Mycket har hänt sedan sist, fast jag kan inte sätta fingret på vad egentligen.. Tror det varit mycket vardag och dagarna flyter ihop när jag försöker urskilja händelser. Händelser antagligen utan mening eftersom jag inte minns dem.

Lina har kommit hem, det är en fin och utstickande sak. Vi hade en blöt och trevlig kväll här om helgen och allt är som vanligt. Älskvärt. En annan fin sak är att min Engla har varit en stor tjej oh gjort sitt första besök hos tandis. Det var igår och hon var så duktig. Jag hämtade henne vid 12.30 och vi gick till ett fik och köpte kakor och saft (idealt inför tandläkarbesöket, jag lovar). Vi satt där och mös och Engla pratade högt om andra människor omkring oss så jag nästa rodnade, men hon är ju bara ett barn. Ett förbaskat fint sådant dock. Hos t så gapade hon stort och tog tacksamt emot en liten påse med presenter (läs tandborste, tandkräm och hm, ett suddegummi) och en ballong. Hon var stolt så hon sken ska ni veta.

Håret har blivit kortare och lite mer lila.. eller va det rosa? Gick en visning här om dagen. Wellas Nordiska Hårvisning. Det jobbiga var att jag bara trodde jag skulle dit och klippa mig, inget annat. Men sen visade det sig visst att det var en hysteriskt stor visning som jag skulle attend to. Blev lite tagen på sängen kan man säga.

Har köpt lite för mycket nya saker, kanske för att döva mörkret som kommer över oss i dessa höstiga dagar. Fy. Ångest. Blä.

E är hos M i helgen och jag har jobbat idag. Nu är jag hos Liza, vi ska till hennes väns Emmis 20års kalas. Ska bli trevligt, var länge sen jag var med Liza utanför skolan och det är saknat.

Så nu lovar jag att vara en duktig flicka och blogga för alla fina trogna människor som trots mitt uppehåll gått in och faktiskt dagligen kikat efter uteblivna uppdateringar. Ändring från min sida, PRONTO!

Love!