och ett körkort på det

2011-05-31 | 18:56:59
vår nya audi A6!

förra veckan köpte vi ny bil! äntligen! vi har haft ett antal olika bilar och bytt lite fram och tillbaka men nu har vi nog hittat "the one"! en audi a6 från -07 - helt fantastisk är den! vi hämtade den i torsdags och sen dess har väl c egentligen inte gjort annat än att åka runt i den, haha. han hade en plan på att sova i den vid ett tillfälle .. hm!

både jag och engla är nöjda och nu går erik saade varm på högsta (snart får vi nog råka ta sönder den nybrända skivan). det är dock vilda disskutioner om VEMS bilen är. c hävdar att det är hans, engla hävdar att det är hela familjens eller den som faktiskt kör. "mamma du har ju faktiskt inget körkort" och där fick jag den.

åh jag måste ta tag i mig själv! jag hoppas så att jag kommer få någon push av att åka i en jävligt fräsh bil .. kanske jag kommer vilja köra själv? och tror vi egentligen att c faktiskt kommer LÅTA mig köra denna ..

klippa?

2011-05-31 | 13:35:28


engla 2009.

engla tjatar om att ha långt hår. hon vill att det ska gå en bit nedanför axeln, något längre än på den här bilden. för ett par veckor sen var det rapunzel-långt som gällde men nu har hon fölikat sig med att det kommer dröja typ 100 år innan det skulle kunna ske - och det är fruktansvärt opraktiskt!

i alla fall så är jag i valet och kvalet om att gå och klippa henne iaf. eller att syster får lov att göra det vid tillfälle? jag har försökt att förklara för damen att man måste hålla ordning på håret och klippa det med jämna mellan rum för att det ens ska kunna växa och bli långt och fint :) "annars blir det slitet" .. "som på dig mamma?" .. eh va?

engla är inte med på noterna .. får bli till att muta kanske? alltid skönt med lite kortare inför sommaren, tror nästan vi klippte de sist förra sommaren? well .. det är så dags nu igen!


2 hand!

2011-05-31 | 09:16:56

älskade pioner och nya lampan!

igår efter familjefesten vid 17 tiden så lurade jag iväg oss i några härliga köer bort mot ikea i barkarby! när jag får för mig att jag ska ha någonting då ska jag ha de det nu nu, helst igår. jag kan bli lite lätt manisk .. c är väl medveten om det så han satte sig i köerna med oss enbart för att jag skulle få springa in och köpa en matta!

haha. jag är lätt tragisk!

jag snöade in mig på det i söndags när vi pratade om vårat eviga dammsugande! vi dammsuger ungefär 4-5 gånger i veckan och det är inte dammtussar utan smulor och skit. vi enades om att en matta kan sammla upp detta så vi kanske kan trappa ner till 2-3 gånger? låter kanske knäppt men har du parkettgolv så syns smulor lätt och i en matta så ja, sammlas det upp? jag fick iaf min matta. 200x300 cm .. tur att vi köpt ny bil ;) haha!

inte alls vad jag skulle skriva om! jag skulle komma till vad jag tvingade familjen till efter ikea! när jag var och handlade på ica igår så smet jag in på stadsmissionen och såg den här lampan. jag tog en bild på den och gick runt och sög på den hela dagen. tillsist blev jag så där, manisk, och skynda skynda - köpa köpa!

den är så fin! jag älskar att den är lite högre och inte i plast eller något skit. jag älskar ju att blanda äldre möbler med nya och ha en blandning hemma. vi har ju ex modern soffa med antika café bord och ett antikt skrivbord. i love it! lampan va precis vad som fattades - for now ...

liten gårdagens!

2011-05-31 | 08:52:06

klänning polarn o. pyret (förra året)
strumpbyxor lindex
skor från spanien

familjefest ♥

2011-05-31 | 08:37:30


min stora tjej hade avtackning på dagis igår. alla 5 - åringarna sjöng sånger med solen i ögonen och fick ta i mot en röd stor ros och ett varsitt diplom! åh det var fint att se dem där framme, så stora, så plötsligt?

många av barnen har gått med engla sen hon först började vid 1 års ålder och en del ansikten är nya. hur som helst så är det bra sorgligt ändå. 5 år har det gått tillsammans och de har verkligen blivit en bra grupp där barnen tagit hand om varanda. flera hoppar över till skolan ett stenkast ifrån dagis där engla ska gå vilket glädjer mig!

ja och c kom dit vid 15.45 och då var de fullrulle på gården med säckhoppning, studsmatts hoppandes och korv grillning! härligt :) engla sprang runt som en kuttaperkare innan roscermonin ägde rum.

åh min lilla har verkligen blivit så stor så stor, mamma älskar dig ♥

avslutnings måndag!

2011-05-30 | 08:54:49vi har haft en fantastisk helg.
morsdag firande mys & fest -
precis som de ska vara ♥

idag är det iaf måndag igen och denna veckan är ju inte riktigt som andra veckor? måndagar som vanligt är min lediga dag förkortar veckan och sen är jag ledigt torsdag-tisdag, wei! we ♥ rödadagar!

det är inte vilken måndag som helst idag heller utan det är sommaravslutning på dagis. var är sommaren frågar jag mig då? det är halv storm utanför fönstret och det verkar inte vara långt till regn. åh engla som hade planerat bara ben och sina "klack skor" (sin moheda från h&m). blir en liten omkastning av planen där.

avslutningen innebär familjefest på dagis som engla säger. det är korvgrillning, sång och lek! jag och c åker dit vid 15.30 och ska väl stå och böla till sommaren är kort eller nått, haha! det bästa är att det sen faktiskt är lite semester för engla, hon har ett späckat schema denna veckan! men vi får ta det sen. nu ska de fönas hår här?


dagens liten!

2011-05-27 | 08:12:31

blus h&m
hängselbyxor minirodini

förskoleinskolning!

2011-05-26 | 15:53:53


engla idag ♥

nu är fröken inskolad och klar. eller? ursch jag känner mig lite orolig efter dessa tre gångerna som har varit som en berg o dalbana! första inskolningen för två veckor sedan slutade med stress-kräkning ,andra var hon nervös och lite stirrig, tredje idag var väldigt bra dock och jag var inte ens med innen i skolan på 1.5 timme!

jag vet inte riktigt vad dom gjorde? engla och englas dagiskompisar kom utspringandes med läxor, thats it, mer vet jag inte? jag frågade vad det hade gjort "jag vet inte .." svarade engla. haha! då kan det inte ha varit så illa?

i alla fall så känns det lite som att hon hade behövt en gång till, eller kanske två? herrgud barnen ska gå i skolan nu, även om de inte ska gå i skolklass utan förskoleklass som är lite mer lek men de ska ju ändå vara på en öppen gård! det är inte som på dagis inte .. här är det öppet och lätt att springa ut till vägen .. hjälp!

man lämnar ju barnen mellan 7-8 på skolgården. ingen egentlig avstämning med någon fröken eller överlämning. här är det bara lämna av barnen och hoppas att gårds-vakterna är med på noterna. fast det är dom väl, eller?


- 1,8 kg!

2011-05-26 | 15:14:55

en vecka har gått sen jag ändrat min kost! anledningen är inte att se ut som en pinne eller svälta mig själv (jag vet att jag inte är jätte stor sen innan)  utan att sätta upp ett mål att ändra min kost och detta har jag omvandlat i kilon! jag har sagt ca 3 kg på 6 veckor! alltså inget jätte avancerat mål på kort tid, rätt realistiskt!

1 vecka har gått
-1,8 kg!
kanske jag kan klara mitt mål?

jag är stolt över mig själv! inget godis, inga chips eller andra onyttigheter (förutom en fantastisk liten efterätt i lördags med vitchoklad som lindas mamma hade gjort - jag unnade mig den!) har jag ätit!

det är inte likt mig att INTE äta godis ska jag säga. tjejern på jobbet har vid flera tillfällen bannat mig för de överfulla godisskålarna på köksbordet .. en tjej berättade att hon gått upp 2 kg sen hon började hos mig, haha! alltså så har de varit en enorm utamning och jag ska verkligen försöka fortsätta!

man kan kanske kalla det att kickstarta? jag har ätit en brödskiva och lite mild lättyoghurt till frukost, lax/torsk med grönsaker till lunch, kolhydrat fri middag med mycket grönsaker. det är inte så här hård jag kommer vara mot mig själv framöver. jag ska unna mig och lördagar ska vara min gottis dag! :) inget svullande utan unnande!


veckans polarn outfit!

2011-05-26 | 10:00:00


linne 145 kr shorts 295 kr ziptröja 345 kr

åh detta vädret! jag går under snart. sommare och värme ena dagen - hagel, kyla och regn andra dagen. idag har det lovats 18'c och hyffsat med sol, det gillar vi men jag längtar efter riktigt kjol/shorts väder utan strumpbyxor eller knästrumpor. de få dagarna vi hade i början av maj med 25'c känns som ett minneblått. va de allt?

well det gäller att rusta upp sig med lite tunnare och svalare kläder nu .. för visst väntar sommaren bakom nästa hörn? det har vi bestämt här hemma iaf. engla frågar varje morgon om det är okej att ha bara ben och armar.

dessa shortsen från polarn o. pyret som engla har på bilden är grymma! riktigt snygga med rosa detaljer och passar såklart både flicka och pojke med ställbar midja och tuffa detaljer! men än är det lite kallt .. jag har köpt upp mig på ett gäng sommarkläder som bara ligger och väntar i garderoben. har du?


dagens lilten!

2011-05-26 | 09:23:27klänning h&m

nu bär de av till den tredje förskoleinskolning för englas del! jag kan fortfarande inte prata och försöker visa med vilda armrörelser när ja vill säga något. försöker liksom spara på rösten så gott det går, haha! imorgon hoppas jag att ja kan prata så pass så jag kan jobba och stå i butik! önska oss lycka till nu :)

off we go!


mammas unge!

2011-05-25 | 21:34:34

du är fantastisk!
i love you.

night time

2011-05-25 | 21:15:53


engla snosar och ja har tänt ljus och fixat med nya blommorna ♥

jag har inte varit en ultimat mamma eller sambo idag. jag är helt sänkt i min förklyning och ansträningen att prata har gjort att jag fått en dunkande huvudvärk. lilla engla har varit orolig för mig och min röst och hon berättade ikväll att hon sett rösten flyga in i hennes lampa. jag lovade att vi ska plocka ut den imorgon ♥

hoppas bara min röst är åter till dess och engla slipper oroa sig mer! det är fruktansvärt att tapp rösten, fruktansvärt. jag har aldrig gort det på de här settet innan men bara tanken på att prata är telefonen är omöjligt!

christian lagade säkerligen smarrig middag ikväll. jag kände ingen smak. och engla har varit som en liten mus och dukat av hela bordet, torkat det och varit mammas hjälpreda. "mamma nu är vi överens att det här min syssla? duka av och torka?" haha söt, hon vill har arbetsuppgifter hemma, såklart hon ska ha det.


den där mössan

2011-05-25 | 19:51:05


engla förra året i mars ♥

den här mössan köpte jag till engla när hon va på snudden till nyfödd. jag budade hem den seconhand för en hundring och oj som den använts! jag har alltid haft någon slags förkärlek för dala blommor och har alltid tänkt att jag vill ha en sådan här mössa på mitt barn, pojk som flicka! haha.

den här bilden är tagen -10  om jag inte missminner mig så engla var dryga fyra år och använde den även då. halå vad hände med 3-6 månader? haha .. kanske den va lite stor från början och ja - host - lite liten i slutskedet?

nu är frågan om man kan hitta något liknande till en 6 åring? nä ingen babyhjälm mössa utan mer kanske en solhatt eller bara vanlig trikå mössa? det är mönstret jag är ute efter, haha. ska försöka kika runt lite!


mass tattuering?

2011-05-25 | 13:56:33

bilden som c tog fram för att demonstrera MASSOR av tattueringar ..

"engla vilken tattuering är finast tycker du?"
"den blomman med rött i .. och om man har på benen, armarna, magen och ryggen .. kanske kinden."
"vadå tycker du det är snyggt?"
"ja .. jätte fint!"
...
"engla tycker du den här killen är fin i sina tattueringar"
"ja .. det där va fint!"

oh my  god ..

hes.

2011-05-25 | 13:16:45


jag hade inte tackat nej till dessa igen!

jag är så hes så jag inte vet var jag ska ta vägen! idag har jag ingen feber och känner mig rätt ok i kroppen men ja, jag får bokstavligen kämpa för att folk ska höra mig! halsen svider, dunkar och värker. och förkylningen är inte mycket bättre .. snyta snyta, smörja smörja! snygging med röd näsa that's me :)

jag har fått viska till engla hela morgonen och sötnosen har viskat tillbaka, "mamma det bara bli så när du viskar!" såklart. jag borde väl egentligen vara helt tyst och typ äta honung med sked men det är ju omöjligt.

jag känner mig helt oduglig till att jobba i butik så jag får passa på att göra rent på allt kontosjobb. skriva in scheman, fixa med tidrapporter, månadsanalyser och hitta på nya tävlingar. skönt att hjärnan fungera iaf!


jumpsuit!

2011-05-24 | 18:46:34


jumpsuit polarn o. pyret 295 kr

engla hade varit toppen duktig idag på plåtningen :) det var somsagt utomhus i humlan och imorse var det ju inte det bästa av väder så det har vad jag förstått varit en del väntan. engla berättade att hon plåtats i regnoverall, tjocka tjocka byxor och jacka och fleeceställ! underbart, haha! tur att det inte var högsommar värme.

själv gick jag hem tidigt idag .. helt slut och 38.5'c i temp. fan! jag har inte lust att vara sjuk, inte alls. näsan är täppt, huvudet väger bly och jag varvar mellan att konstan frysa och svettas. suck.

nu ska jag duscha lillan min innan hon ska hoppa i säng. hon har klätt sig i nya byxdressen från polarn kvällen till ära! vet inte om hon misstagit den för pyjamas eller om hon bara ville sätta på sig något skönt? söt var den iaf på och hon älskade de faktum att de såg ut som en klänning om man höll ihop benen. hah!


tisdag

2011-05-24 | 09:44:44


engla & lisa förra sommaren ♥

idag visade vågen fortfarande -1.1 kg .. åh i'm happy! kanske att det blir så att jag fastnar lite här nu? jag vet att många gör det .. går ner fort och sen får det lite kämpigare. jag fortsätter utan kolhydrater och äter extremt nyttigt, haha. grönsaker som aldrig förr och godis och chips är ett minne blått (for now) men aj vad sugen jag är!

lisa kom till oss imorse och tog med engla på haléns plåtningen som ska vara i hummlan. engla var taggad och glad att se lisa igen ♥ var flera flera veckor sen de sågs sist och man märkte hur engla längtat! hon ville inte hålla min hand, inte sitta i mitt knä "nej mamma, lisas hand/lisas knä!" haha så nu är man inte så poppis helt plötsligt!


plåtning för haléns

2011-05-23 | 17:06:21


plåtning för oriflame förra året.

englas agentur ringde idag och ville ha snabba besked om jobb tisdag, onsdag och halva torsdagen. det är för haléns .. mer vet jag inte? jag antar katalog? jag är inte helt nöjd med den korta varseln så nu har jag fått börja slita i vänner och familja för att få ihop det!

imorgon ska bästa lisa ♥ ta med engla till hummlegården och de andra dagarna är det i västberga i någon studio. försöker få tag i min moster nina som har varit med engla vid ett annat tillfälle då det var en h&m plåtning om jag inte minns fel? jag kan nog ta halva torsdagen och sen stänga på jobbet .. men annars är det svårt för mig.

ibland önskar man verkligen att det kunde vara lite framförhållning i den här branchen! det är alltid med knapp tid och kunderna (h&m eller i detta fallet haléns) verkar inte alls vilja ha koll på läget utan bokar upp modeller dagen innan? well vissa är bättre än andra och en dag är lättare att lösa än tre på raken!

engla är iaf taggad och hoppas att ebba ska vara där .. minns inte riktigt vem det är men hon pratade om att hon träffat henne i en park när hon var hos sin pappa sist?


liten gårdagens!

2011-05-23 | 11:04:01

klänning h&m
skor skopunkten

måndag

2011-05-23 | 10:31:01

plockade syréner hos mamma igår, love it ♥

ursch jag mår sämre idag .. tacka vet jag ledig-måndag! i natt har jag vaknat och behövt snyta mig ett antal gånger och jag känner mig helt slut trots av och till sömn i tio timmar, sjukt. engla är iaf på dagis och jag halv ligger i soffan framför värdelös vardags tv. sanslöst hur dåligt allt är efter nyhetsmorgon.

jag ska försöka ta ett varv med dammsugaren, marinera fläskfilé, tvätta, baka och handla idag. that's it! sen ska dricka litervis med citron vatten. jag har fått för mig att c vitamin ska göra susen och göra mig tiptop till imorgon!


snacks!

2011-05-22 | 20:56:19
morötter gurka och hummus!

nu har christian tryckt i sig 500g ben and jerry's glass och jag har knaprat på morötter och gurka med egen gjort hummus till. mmm! nu väntar sängen efterlängtat. jag är verkligen helt slut och är rädd att vakna upp ännu värre.

bäst att försöka lägga sig i tid och kurera med citronte. lär dock bli något avsnitt från sons of anarchy innan jag kan somna :) den serien har verkligen gjort mig hooked, sanslöst! damn you kurt sutter.

godnatt mina fina läsare

bada bada!

2011-05-22 | 20:22:12
hopp studs och lek ♥

det fick bli ett stop för oss på närakuten innan vi åkte hem till mamma idag. ingen halsfluss men jag fick en kortisonspray mot svullnad och täpptkänslan i näsan .. alltid bra - men svinigt dyrt - får se om den funkar! känner mig rätt hängig och verkligen på g till en ordentlig förkylning. vill vill vill inte!

engla har varit som en fisk i vattnet hela dagen! tror hon badade 3-4 gångern och när nova var över en sväng så låg det i över en timme. konstigt att engla satt och huttrade med blåa läppar efteråt. den fröken har somnat gott i kväll kan jag säga er, sol, vatten och intensiv lek gör sitt om man säger så.

tur som vi hade så bjöds det på grillad entrecote med färskpotatis sallad, så smarrigt! ska se om vi kanske kan få igång våran grill snart? tror den måste genomgå en makeover innan användning .. orka!

söndag

2011-05-22 | 11:10:47
god söndags frukost!

vaknade med ont uppe i svalget och en enorm svårighet till att svälja nu på morgonen .. suck! inte ska jag väl gå och bli sjuk nu? jag känner mig inte riktigt hundra och fasiken nu känner jag mig snorig också .. skit. jag som planerat att bada i mammas pool idag med engla .. får nog dröja lite .. har ingen lust att göra detta värre.

har tuggat i mig min fillimpa med groddar och tomat nu och är rätt nöjd över mig själv. nu visar vågen på - 1.1kg och jag började i onsdag! jag vet, det går upp och ner från dag till dag men ändå, men man blir ju nöjd!

nu ska jag plocka undan tvätten här hemma, duscha och sen ska vi åka över till mamma och anders. blir middag där ikväll och jag hoppas på grillat, åh det vore smask! engla lär vara som en fisk i vattnet! 27'c i vattnet, åh!

ulrika 15 år!

2011-05-22 | 10:31:06
härlig kväll med familj & vänner ♥

igår var vi på trädgårds kalas i den underbara solen! min låssas lillasyster ulrika fyller 15 år idag och det firade vi med dunder och brak :) vi åt härlig italienskbuffé, fällde tårar, skrattade och drack rosé.

engla hittade grabbarna grus albin och isak och hade boll tävlingar, lekte kurragömma och härrjade! det är härligt att se hur hon leker med killar och blir lite med ruffruff än när hon ex är med c och leker, det är på två helt olika sett! engla hade två gröna knän när vi kom hem. fasiken vad jag älskar värme, sommar och sol .. fantastiskt!

liten gårdagens!

2011-05-22 | 10:11:34
blus vintage stories kappahl
shorts h&m
sjal i håret polarn o. pyret

flätat & randigt

2011-05-21 | 14:19:11
klänning h&m 50 kr

när engla gjorde en h&m plåtning i februari så hade hon på sig just den här klänningen fast i en blommig variant! nu idag sprang vi på den nere i centrum och det blev en randig till både engla och till c. på hemsidan har den varit 'out of stock' ett tag så det var bara passa på. blir nog en i zebra oxå!

så perfekt till sommaren, spanien och gotland. bara dra på sig - slit och släng. c mamma blev glad, hon hade tänkt köpa den men inte kommit till skott. tur det? lite skumt annars att gå och handla kläder till e's kompisar .. haha!

lördag

2011-05-21 | 11:02:34
parkhäng och fruktstund är avklarat! nu är tjejerna helt slut som artister och ligger i varsin ända av soffan med filtar upp till hakan. så går det när man somnar sent och går upp i ottan! jag har kommit igång här hemma och har dammsugit och städat. jag har till och med tvättat en tvätt - way to go - det är ju lördag!

c mamma kommer vid 14 tiden och vi ska hinna med en tur ner till centrum innan och köpa present till lillasyster ulrika som fyller 15 år och ska firas idag, hipphurra! har inte klurat ut vad som ska köpas ännu men det ger sig.

sen blir det hem, fixa torskwrap till mig och resterna från köttfärsåsen till tjejern. engla bör duscha innan vi ska iväg på kalaset eftersom de hälldes grus i hennes hår i parken av någon outgrundliganledning .. hm!

är så lycklig att du är hemma ♥

sleepover!

2011-05-21 | 08:45:35

söta små tjejerna innan sovdags!

tjo och stimm! vilken kväll och morgon. tjejernna har gått fram som två ångvältar här hemma och allt är lite upp och ner. igår somnade de båda två vid 21.30 efter "vi är inte alls trötta mamma, inte alls!", det gick på en sekund så var det plötsligt helt tyst? snark.

jag va helt slut vid den tiden och gick och la mig jag med. tre tjejer i vår dubbelsäng :) härligt! engla har legat med benen på min mage och armarna i mitt ansikte. love it. vid 6.45 vaknade dom små liven ..

frukosten är avklarad och nu är jag lovad att få dricka upp mitt kaffe innan vi ska ut och göra lekparken! blir skönt att komma utanför dessa väggarna efter ett dygn med två små intensiva tjejer. de liksom drar igång varandra. jag måste dock säga att c aldrig har nämnt ett ljud om att åka hem eller mamma och pappa, jag är nöjd!

and the fight begins!

2011-05-20 | 19:48:06

frukost - två mackor med keso, groddar och tomater.
lunch - en laxfilé med en tomat och en halv gruka.
middag - köttfärsås och sallad.

jag hade planerat tacos för kidsen ikväll och wrap med sallad till mig men icke! när jag frågade damerna vad det var sugna på så ljöd svaret "köttfärsås och spagetti!" vad trodde jag? englas absoluta favorit rätt och uppenbarligen c också. det var bara till att ändra planen och och nu har tjejer ätit tre portioner var :)

jag ska köra lite mindre kolhydrater nu till en början, skära ner lite på pasta, potatis och ris. tydligen så ska man äta lite sådant till lunch men helst inget till middag. man hinner ju förbränna lunchen!

well vi får se hur länge detta håller i sig? tjejerna sitter med en skål godis och stjärnchips och jag med ett glas rosé (jag vet jag vet) och en skål med blåbär. om jag skulle skära av min högra arm för lite choklad? javisst, no probs! haha. tänkte kanske göra hummus och gurk och morots stavar till kvällen .. får se när tjejer stupar!


50%

2011-05-20 | 18:44:57

gardiner från h&m home 149 kr

både jag och min granne linda har köpte de här gardinerna från h&m homes hemsida. vi disskuterade dem senast igår och lindas ligger fortfarande nerpackade lite fint tills hon kommer fram till var det ska sättas upp. mina har jag satt i sovrumet och det passar fin fint! det är väldigt tunna och skira.

idag fick jag sms av linda "halva priset på våra ros gardiner på hm .." mindre glatt! kan förstå henne, det ligger fortfarande i påsarna också har tiden gått ut .. jaja, tips till er iaf! det är smått fantastisk.

the D day!

2011-05-20 | 13:14:18"två veckor är lång tid"
"no shit."

jag ältar, jag vet .. men ni kan inte ana som jag längtat efter idag! för två veckor sen mötte jag upp m på söder och lämnade över engla. det gjorde ont i mitt mamma ♥ när jag tänkte på att nu lämnar jag henne för 2 veckor!

nu har dessa två sniglat sig fram och äntligen så har det passerat! engla har med all säkerhet haft det riktigt härligt och skönt utan mamma och jag ska inte sticka under stolen med att det är skönt att kunna vara spontan och 'bara vara' som jag har kunnat vara dessa veckor. men 2 veckor är länge om man är van vid att ha henne allitd.

vid 16 tänkte jag smita idag och då är planen att hämta upp två förväntansfulla små damer på förskolan. c ska följa med hem och sova över hos oss, första gången för dem bägge! det ska bli väldigt spännande att se hur kvällen fortlöper men jag tror det kommer gå fin fint! somsagt så laddar jag inför barbie maraton och saade på högsta!


- 3 kg!

2011-05-20 | 09:48:42nu kör vi!


nu har jag bestämt mig, på riktigt! i'm going down. jag fick riktigt inspiration i onsdags av e som berättade om sin pt, sin nya kost och motion. jag som inte alls är den nyttigaste och gärna smäller in både ostar, godis och rätt så fet mat över lag ska nu börja äta nyttigt, mindre, fler portioner/dag och skippa allt vad sötsaker och gottis heter!

jag började med att baka systers fillimpa igår. stadig frukost med dessa, keso, groddar, tomat och kaffe kommer nu vara min stående frukost! lunchen kommer vara lättare med ex lax och sallad.

jag satsar på att gå ner 3 kg (väger mig morgon) till semestern. järvt? jag pratar inte om svält utan bara om att bryta mitt mönster och hitta nyttigare alternativ och försöka röra på mig lite mer. grym eller några löprundor lär det inte bli utan mer att välja promenad för tåget eller bussen osv. vad tror vi? 3 kg på 6 veckor .. inga problem va? tips?


jade jagger

2011-05-19 | 17:47:17


idag har jag fått mitt efterlängtade jade jagger fat! minns ni att jag köpte ett av de som kom förra året också? det är från jade's kollektion för indiska .. finns mycket fint men detta och en rund kudde fick bli mina köp.

fat jade jagger för indiska 399:-

imorgon kommer hon hem!

2011-05-19 | 16:43:50


engla viola aurora ♥

nu är andra inskolningen klar och engla har för första gången fått se skolans insida! imorse när jag pratade med henne så frågade jag henne om hon var lika nervös som sist "nää .. fast mamma när jag kommer dit blir jag pirrig igen säkert". och det blev hon såklart, hon hade tydligen blivit lite stirrig lilla ♥

bra hade det iaf gått och engla vet nu om den lilla suprise som väntar imorgon! girlsnight med bästa kompisen c och mig! c har åkt iväg på någon race grej så vi ska riktigt gotta oss i allt från barbie till eric saade!

imorgon kommer hon hem, åh! två veckor har det gått sen hon var hemma sist .. det har inte gått fort som det brukar, det har mest känts som en hel evighet och jag har verkligen längtat. "mamma jag trodde ju jag skulle hem idag" sa engla imorse. sötnos! men snart så snart! kanske ska ta tag och plocka på hennes rum nu då ..


veckans polarn outfit!

2011-05-19 | 10:46:37

klänning 345 kr leggings 145 kr knästrumpor 55 kr

avslutningsdags! visst är det väl det för de flesta? engla har iaf avslutning på sin förskola nästa vecka och tårar kommer säkert fällas, blommor kommer delas ut och fin fin sång från alla 5 åringar kommer att ljuda. åh! tänk att min lilla blivit så stor så nu ska hon tackas av från dagis? varje år har jag stått och klappat i händer när barn efter barn tackats av och gått vidare till förskoleklass och skolan .. nu är det min tjejs tur? det är helt galet :)

engla har redan valt vad hon ska ha på sig denna stora dagen! det blir denna vita klänningen med volanger och tunna ställbara spagetti axelband från polarn o. pyret. den har små spettsdetaljer o smock över byst.

 

jag älskar enkla kläder, gärna enfärgat. speciellt till sådana festligheter som avslutning! jag tror även att den kommer vara en given favorit i sommar, på fester och till vardagas :) att den går att tvätta i 60 grader gör mycket för leken och fläckarna. att matcha den med lite färgklickar på tights och kofta är givet.

nu återstår det bara att se om de blir till att ha kofta och jeansjacka, tights och gympaskor eller ha bara axlar, korta tights eller knästrumpor och öppna skor? .. we will see, men som vi hoppas på sol och värme ♥


mamas & tapas och kaos.

2011-05-19 | 10:33:19

efter jobbet igår tog jag tåget in till stan och mötte upp c syster. vi käkade smarrig middag på mamas & tapas på scheelegatan och sen tog vi ett par glas vin över gatan på lokal. super mysigt! men ..

för det första så hämtade c oss och skjutsade e till söder och på vägen så smälldes kopplingen på bilen, jackpot! mitt i en tunnel också med galna bilåkare! c flippade lite smått - såklart. men efter någon timme kom daniel och drog hem bilen. åh vad jag avskyr allt vad motorer heter, så jäkla opålitliga så det inte är sant åt det!

iaf så kom vi tillsist hem efter mycket om och men. en arg c och ja en super illamående emily. sen har jag kräkts! jag måste ha ätit något igår som inte var helt hundra? vi åt inte exakt samma saker och de enda jag kan minnas att jag åt annorlunda var räkor, smart drag uppenbarligen. nu är magen upp och ner och jag sitter hemma med en kopp te istället för att vara på givande bc möte i stan. åh suck! min tur .. verkligen min tur ..


underbara byxdress!

2011-05-18 | 09:21:10grön blommig
små bommig
randig

jag är ett big big BIG fan av byxdressar i alla former och färger och jag har själv 4 eller 5 stycken och engla har sig ett litet gäng hon också, från förra säsongen. förra året tyckte jag att h&m var riktigt bra på detta och det gjordes många olika till barn, engla har bland annat en i leopard med flätade band, så fin!

i år tycker jag h&m har varit lite väl basic i sina utformningar och vad jag har sett så finns det mest enfärgade korta med linne band. men som tur är så här polarn o. pyret kommit upp sig i år och har 3 fantastiska byxdressar!

den längst till höger ser röd ut på bilden men jag upplever den mer som rosa .. söt är den iaf och precis som den gröna så är det i mjuk bomull o elastan och  är perfekta att ha på stranden och dra över när man ska springa och köpa glass! den i mitten är lite mer 'klädd' och i 100& bomull med smock ist för band i midjan.

jag har nog tänkt mig den gröna och den i mitten till engla i år .. hon har vuxit ut några av de från förra året så vi måste fylla på lite på den fronten här hemma (härligt!) dock som vi alla vet så är engla mer en "klännings tjej" men jag ska försöka få henne att se tjusningen i dessa :) det gick så smått förra sommaren ..


tisdag

2011-05-17 | 07:26:37
jag har sovit urusulet i natt.
suck & stön!

har varit alldeles för mycket tankar och funderingar så jag har inte fått någon ro alls. jag är glad att jag jobbar halv dag idag så jag verkligen kan fokusra den tiden jag har på jobbet. ska nog inte vara några problem.

jag funderar starkt på att gå hem och lägga mig platt fall i sängen sen, trots skinande sol .. det är väl ok? min ögon är sjukligt tunga och även om det alltid vänder de första morgontimmarna och det nog aldrig hitintills hänt att jag gått på min första känsla på morgonen - sova när jag kommer hem .. så kanske det är dags nu? gäsp.

egentligen borde jag verkligen ta tag i englas rum och plocka iordning och städa de innan hon kommer hem. hon lämnade det förra fredagen i ett toalt virrvarr och jag har stängt igen hennes dörr för att bara slippa det hela.

jag pratade med engla här om dagen och sa "jag ska städa ditt rum nu engla" och fick tillbaka ett jippie-ljud? jag faller alltid i fällan! lite som att hon planerar att slippa undan .. haha! nä nu ska jag slänga i mig en macka, ta på solisarna och bege mig till jobbet i dvala. åh lovely!

first sleepover!

2011-05-16 | 21:38:22
söta fina lilla älsklings ungen min ♥

på fredag kommer engla hem igen efter 2 veckors semester hos sin pappa. det ska bli så underbart härligt att få hem henne ♥ som jag längtar! ibland kan det dock vara rätt bekvämt att engla är borta, som idag tillexempel då vi har inventerat på jobbet och fixat. då är det en fördel att slippa försöka mecka ihop med engla, hämtning osv.

men nu längtar jag mest .. åh! min lilla fina! jag har planerat in en överasskning för engla när hon kommer hem :) det blir till att ta med sig englas bästakompis c hem för en sleepover hos oss - deras första!

det kommer blir godis, ostbågar, barbiefilm och mys i soffan! satan så härligt :) jag kommer ihåg första gången jag skulle sova över hos en kompis .. slutade med att mamma och pappa fick komma och hämta mig sent på kvällskvisten då jag hade krokodiltårar på kinderna och panikångest över att vara hem i från, hah! men jag ska försöka se till att c känner sig trygg i det hela och kan somna gott.

jag fick sms av c mamma idag och c hade blivit överycklig men samtidigt sagt "men inte utan min välling?" jag svarade att hos oss får alla som vill dricka välling, tjejerna har ju varandra med det :)

fisk?

2011-05-16 | 16:23:30


dinnertime i onsdags.

i onsdags hade vi middag med våra fina grannar igen ♥ vet inte vad som hände men från att ha setts flera gånger i veckan gick det faktiskt ett bra tag innan vi fick in ett middags & vin - häng. jag antar att det blir så när sommaren smyger sig på och det börjar bli värme i luftan .. man får liksom tusen saker att göra på något vänster :)

härligt och gott var det, sent blev det också för den delen. catch up tar tid! hah! inte för att vi inte hörs varje dag iaf .. :) det jag skulle komma fram till var att vi åt en fantastiskt god torsk! stekt torska faktiskt, inget jag gjort förut och trots att det var smaskens kommer göra igen .. när man bor i lägenhet så är det mindre optimalt med fisk till middag.

hjälp vad de har osat stekt torsk i vår lägenhet efteråt! jag tror det måste ha varit förstai lördags som det helt försvann efter intensiv torkning av golv och utvädring. är det bara hos oss det blir så när vi steker fisk? det liksom letar sig in i kläder och möbler .. fy! det är inte den mest upphetsande doften .. är det bara vi som har hemsk ventilering?


inskolning nr 1

2011-05-16 | 10:35:02
inskolningen i torsdags

i torsdags hade engla sin första förskoleklassinskolning, utav tre. eftersom engla var och är hos sin pappa så mötte jag upp dem vid stationen. när jag satt i bilen så fick jag sms av m "hon är sååååå nervös!" och jag blir direkt blödig - suck. min lilla tjej .. så stor men så liten

när jag såg dem komma ner för trappan så höll jag på riktigt på att börja grina. engla så skräckslagen ut, vit i ansiktet och drog inte ens på munnen när hon såg mig .. som hon alltid brukar! hon kramade mina ben när hon kom ner och och jag lyfte upp henne också sa hon "mamma jag är nervös, jag har ont i min mage av pirr"

lilla söta barn! på väg mot parken så försökte ja liva upp henne med skoj och skratt och det lyckades till viss del. när vi kom till parken och mötte upp de andra barnen så kom det tillbaka igen, nervositeten .. hon blev vit och inte ens kompisen c kunde få henne på bra humör. plättarna till fikat gick inte ner för fem öre, engla höll sig för magen och upprepade att hon inte var hungrig .. vilken pers! jag har aldrig sett henne så här.

när jag va tvungen att gå till jobbet så hade hon fått lite färg på kinderna men såg långt ifrån ut som min lilla engla. fick sms av m senare att hon kräktes på vägen där i från. var kommer all denna nervositet ifrån? kanske att vi målat upp det för stort och ältat för mycket? hoppas på en bättre inskolning på torsdag ..

dansuppvisning!

2011-05-16 | 10:17:07

"they were crappy!"
"eh .. yes .." :)

min söta unge hade dansuppvisning igår med sin dansgrupp på funkykidz. min STORA unge! hjälp hon är en riktig lite tjej now a days .. känns som det var en evighet sen jag såg min lilla tjej i torsdags (semester hos pappa nu i två veckor - hem på fredag!) och då såg hon lätt lamslagen ut och hade inte långt till spyan. jag pratar om hennes första inskolning, vad annat kan man vara än nervig och lite lätt livrädd?

iaf! igår var det uppvisning och jag och c var såklart där :) det var "tjabba tjena halå" - tema för 5-6 åringarna och engla fladdrade på, på golvet. och ja, kanske det inte var världsklass men jag blir alltid blödig när engla ska visa upp någonting och speciellt något som hon klarat av på egen hand, utan mamma och pappa.

englas lillasyster v satt i mitt knä under hela uppvisningen och hoppade i tackt till musiken. eftersom englas pappa och f hade vagn med sig så frågade jag v om hon ville följa med oss ner och sitta precis vid kanten "ja!" blev svaret. engla blev nog lite förvånad av att se oss där nere. nannie, christian, jag också lilla v :) mysigt!

weekend!

2011-05-16 | 09:53:12
den här helgen känns som den pågått i en evighet .. helt sjukt! det som hände i fredags känns som det var en vecka sen istället för ett par dagar .. hm! i vilket fall så var fredagen fin trots oturs drabbad för många, jag är inte så skrockfull utan tror nog mer att det blir vad man gör det till och min dag blev tiptop med goda besked :)

i lördags hade jag och c städmorgon (det var nog mer jag som hade det och c koncentrerade sig på att fälla upp benen i soffan när jag torkade golven) och sen blev det en ikea tur! vi har varit i behov av en tv:bänk sen vi flyttade hit och nu äntligen fick vi till det! blev riktigt riktigt snyggt.

självklart blev det eurovision pöå kvällskvisten och lisa, camilla, jocke och fredde kom över. vi drack prosecco och dömde ut de flesta sångerna - underbart. jag blir så inne i sådan här tvälingar så i slutet så skingrade sig gruppen och jag stod själv kvar och läste på läppar och såg hur sverige steg, vi var rätt bra (ja jag och eric är nu 'vi').

fin fin helg med underbara människor ♥


2011-05-14 | 09:17:14


åh vad jag saknar dig ♥


tapas!

2011-05-13 | 07:46:09


gårdagens middag, nami.

linas matkasse fick stå åt sidan igår. varken kycklingen eller pannbiffen kändes vidare spännande så jag gick och handlade på min allt jag var sugen på! det blev allt från tzatsiki, hummus, caprese till guacamole, jätte räkor och fyllda oliver. åh vad jag älskar sådan här mat!

vet inte om man kan kalla det tapas egentligen eftersom det är spanskt och det vi åt kom från i princip hela världen. haha jag vet inte om det är typiskt spansk med svensk sparris i serano skinka? gott iaf :)

vi gjorde inte många knop igår. jag slängde ihop räkorna, fixade sparrisen och alla såser sen var det soffläge som gällde! somnade nog till och med till en stund innan eric saade entrade scenen :) tyckte faktiskt han var duktigt .. om än lite stirrig .. missade dock uttagningen men det såg ut som han gick vidare! :D


veckans polarn outfit!

2011-05-12 | 10:04:00tshirt 195 kr kofta 295 kr jeanskjol 245 kr strumpbyxor 145 kr parkas 895 kr

"och nu blir det kallt igen" .. suck! vi som precis kommit in i lite sommarmood med tunna kläder, solhatt istället för mössa och jackan har vi lämnat hemma. också blir det kallt igen? egentligen så borde man verkligen inte vara förvånad då sverige är det typiska landet för upp och ner väder med regn, värme och snö.

ett klädesplagg som är perfekt för det lynniga vädret är den här parkasen från polarn o. pyret, sen första dagen har jag älskat den och när engla fick den så har den varit en given favorit. det är inte alltid man vill dra på sig skaljackan och inte heller alltid man vill kila runt i 'fin jackan', ibland behövs allt i ett! snygg och funktionell!

den kommer funka hela sommaren, på vattnet, kallare dagar och kanske speciellt vid regn! den är helt vatten & vindtät - vilket är ett måste på dagis :) jackan går från 98 -146 och visst kanske de kan kännas lite sådär att gå och köpa en parkas när sommaren står inför dörren men till saken hör att den kommer vara lika perfekt i augusti och till hösten. en fleece under så tar den även knappa plusgrader :) nog om det! den blommig tröjan .. åh!


WeRFamily - Polarn O. Pyret

2011-05-11 | 18:19:10underbara kläder på små fantastiska barn ♥

idag hade jag privleiget att var med på werfamilys bloggträff :) så som jag förstår det hela så är de, tillsammans med loppi.se en sammanställning av olika företag som vill presentera sina produkter. dessa varierar från gång till gång och denna gången var det bland annat silja, allt för föräldrar och polarn o. pyret som visades upp!

jag var inne redan vid tio imorse och fixade lite och hjälpte till så smått när barnen som skulle visa upp polarn kläder anlände. jag tror det var ca 15 barn som smög upp på scenen och snurrade rund i ränder, härliga mönster, denim och ytterkläder! hett tips är att vara snabb på collegetröjorna till hösten .. åh åh åh!

en annan spännande sak som jag snappat upp i mitt hysteriska fotande (med ny kamera så blir det lätt så .. haha) var att yasuragi, på hasseludden, tydligen har någon form utav barn-yasuragi under sommare där det finns en mängd olika saker man kan göra - ihop med sitt/sina barn .. kan inte säga att jag inte blev sugen :)


fluorescent

2011-05-11 | 08:15:47


cambridge satchel - just arrived!

oh lala! igår var vi och hämtade min nya cambridge satchel väska hemma hos c mamma. det här med fedex som ska komma hem med paket under dagen är inte riktigt min femma. jag lyckas aldrig vara hemma på rätt tid så då är det bästa att beställa hem dit, där det oftast finns någon eller att man kan lämna utomhus.

där var de iaf! lilla paketet .. jag beställde den för hm två tre veckor sen? hade nästintill glömt att den var på g :) haha sen att jag fick en smärre chock över den otroliga färgen - shit pommes!

jag kan inte annat än älska den och inte heller kan jag annat än hålla med fashion squad som har den gula varianten "du vet att du har en färgstark väska när folk tar på sig solglasögonen när du går förbi" .. haha så sant det är och oj vad härligt. vi får se hur det går för mig idag med den på axeln! :)


en mil!

2011-05-10 | 21:20:16

ikväll åt vi en snabb och enkel middag bestående utav rester från gårdagens linas middag och dagens linas lunch! grym gnocci med caprese och någon böntjossan blev min lott, nami! sen har vi faktiskt varit ute och gått en helt jäkla mil! jag är imponerad över mig själv och viket 'go' jag får in när jag väl vill .. vilket inte är så hemskt ofta ..

22'c låg temperaturen på när begav oss ut :)
hur härligt är inte det?

inte hade den sjunkit speciellt nämnvärt tills vi kom hem någon timme senare heller. varför pratas det om regn imorgon för? jag bara älskar det här vädret (unikt jag vet .. vem gör det inte?) och regn finns inte riktigt med i min väder-plan. vi har faktiskt tänkt att vi ska hålla igång den här hurtigheten nu varje kväll tills engla kommer hem, då blir vi lata soffpotatisar igen, hah! eller jag blir, c gymmar ju och springer i spåret här utanför.

visst kan man komma iväg när engla är hemma också men då går det inte att gå ut tillsammans och nej jag tänker inte gör som jag hörde att någon som lisa hört om gjort. lämna sina barn hemma och gå ut "dom sover ju" nej så gör man inte. gör ni så? tänk om de små stackarna vaknar med mardrömar eller whatever?


tapet!

2011-05-10 | 13:24:00

i söndags så kom daniel över till oss och smällde upp tapeten som vi beställt till köket. smällde upp var kanske en lätt överdrift då tapeten hade sådär halv lust med att fästa på vår härliga betong vägg .. men efter lite om och men och mycket klister så satt den :) och oj så snyggt det blev :)

precis som vi hade tänkt oss! det blev otroligt mycket mer ombonat än innan med allt det vita. dock så hade vi ju blommiga gardiner, som gick i helt andra färger och dessa fick ryka! efter en tur på ikea igår så har vi nu créme vita, lite tjockare gardiner - riktigt snyggt! åh .. jag är glad att den äntligen är uppe!

nu är det bara att börja fundera över vad näta tapet steg är? som ni vet så har jag ju planer för sandbergs liljekonvalj .. frågan är bara var denna ska upp? den är inte helt gratis så jag vill känna mig helt hundra ..


finaste manuel canovas tapeten - äntligen i köket!


sunny monday

2011-05-10 | 10:03:11

underbar & solig måndag


igår var första dagen på länge länge som jag och lisa hade en riktig hel dag. hon har ju som ni vet varit i NY i några veckor och landade hemma i torsdags. igår så tog vi henne bil och pilade runt till ikea och plantagen för att inhandla gardiner till mitt kök samt ett gäng med saker till vår balkong. jag fick sådan inspiration i lördags när vi var hos evelina och jeppe och såg deras super fina balkong. nu ska här fixas - ännu mer!

efter lite små köp av diverse blommor så åkte vi hem till lisas altan och satte oss med tapas, pasta och prosecco. vi satte i solen och skrattade och pratade om livet i flera timmar och oj så härligt det var.

långt efter att solen krupit iväg över taket så körde kerstin hem mig med alla mina saker :) upp med gardinerna och ihop med en balkong stol .. sen somnade jag platt fall i soffan! sol och alkohol kan ha den inverkan på mig, hah. sen blev det 'waiting for forever' i sängen och en skön sömn på det. och idag ska jag jobba kväll!


evelina 30 år!

2011-05-10 | 09:30:31


födelsedagsbarnet uppe till vänster ♥


eftersom bloggen har legat nere i 1.5 dygn så har jag inte haft möjlighet att slänga upp inläggen som jag tänkt så nu får jag ta det en stund i efterhand, kan vara det värsta som finns men men!

i lördags var vi bjudna till sundbyberg hem till evelina och jeppe. det var 30 års fest på schemat och oj vilken kväll det blev. smarriga snittar, gott sällskap, fint väder med värme in på små timmarna. att jag vaskade min iphone från tredje våningen = helt demolerad! är en annan story som inte behövs pratas så mycket om.

det blev en fantastisk kväll med många skratt! elo fick ett fin fint halsband av oss som jag köpt på mango. är lite sugen på det själv men aj .. jag knep det sista till henne. hon var nöjd och glad över det iaf :)

jag tror vi landade hemma vid tre tiden? jag somnade i taxin och la mig med smink rakt på prydnadskuddarna på sängen. underbart! hemmafest är underskattat :) det gäller dock att man har bra ljudisolering och bra grannar!


balkonghäng

2011-05-08 | 15:00:16

underbart med balkong vin och bästa pojkvännen ♥

tatto!

2011-05-07 | 09:24:55


tatto vin & mys fredag!

igår efter att  vi hade lämnat av engla så åkte vi in till tegnér gatan för att c skulle bygga på sin vänster arm. det måste vara snart 2 år sen han började på överarmen med en old school döskall och rosor?

en arm som skulle gå att skyla under en t-shirt har nu blivit en hel sleeve, haha! jag som inte alls är en tatto-tjej utan mer eller mindre tycker det är riktigt fult har faktiskt börjat gilla denna. den har liksom växt för mig. allting har en betydelse och står för något och allt är väldigt genomtänkt. så måste det vara med tattueringar tycker jag.

efter en 3 timmars sittning (jag sprang på stan och shoppade) så gick vi och åt tapas och drack vitt vin tills vi gick upp till linnéa och erland för att kika på deras 'nya' lägenhet. wow! vilken lägenhet dom har .. man blir smått avis! det blev ett par glas rosé och lite martini innan vi pös iväg hem och i säng! nu off to work :) wei!


stök och bök!

2011-05-07 | 09:01:21

stjärnan min ♥


igår mötte jag upp matte och lämnade över lillan min. hon var förväntansfull och glad och hade suttit hela dagen och gormat "mamma näär åker vi?" helt underbart när det är så och inte tvärtom. som jag skrev om tidigare så var det ju x antal veckor sen engla var hos dadie och innan de dagarna hade det gått flera veckor också.

innan vi åkte igår så lekte vi kurragömma och någon form utav korv-kull? engla skrattade så hon höll på att kissa på sig och jag med för den delen, haha! härligt att ha skratt och kul innan hon åkte. 2 veckor är länge ..

nu ser englas rum - och övriga lägenheten, ut som ett total kaos! engla började i torsdags med att leka affär på rummet vilket innebar en smäre ommöblering och omorganisering. ska bli skönt att ta tag i det i veckan och rensa hennes rum på onödigt skit. tyvärr samlas sådant på hög i form utav teckningar från den och den, gamlar barbie tidningar och kläder i överflöd. ska nog slänga upp på tradera också nu när tid finns?


liten dagens!

2011-05-06 | 11:40:01kjol h&m (oldie!)
linne zara kids
strumpisar polarn

2 x 2 veckor!

2011-05-06 | 08:43:45

idag ska engla åka till matte för det första semester veckorna! vi har ju lagt upp det så att han har 2 x 2 veckor med henne under sommaren och vi varvar med förtursrätt att planera. förra året fungerade det tiptop och ska nog även göra så i år! jag har ju lite mer än 2 x 2 .. men det faller sig rätt naturligt eftersom jag har engla mer.

nu var det nog 4 veckor sen sist engla var hos matte eftersom påsken var "min" i år. missas det en fredag-söndag/måndag så blir det ju flera veckor och man kommer snabbt av sig i varannan-helg-rytmen.

matte har iaf dessa veckorna 19+20 och sedan senare i augusti. jag har lite spridda skurar från juli - september med semester - åh så underbart! känns som en halv evighet tills sommaren ska vara här på riktigt men förhoppningsvis går det fort. under våren och försommaren tycker jag alltid att man har ett fullspäckat schema :)

känns iaf lite sådär att engla ska vara borta så länge, just för att hon har varit hemma så mycket. 2 veckor går visserligen i ett kick men längre än så har jag aldrig varit borta från engla och sist jag var det var förra sommaren. engla ser iaf fram emot lite semester från sin mamma verkar det som, haha tur är väl det! engla har ju sin inskolning nästa vecka och dansshow nästa helg så ja kommer ändå få se henne och pussa på henne ♥

vi ska packa hennes ryggsäck nu på förmiddagen med colli och kanske något annat hon vill ha med sig. sen kör c in oss i eftermiddag så lämnar vi av henne innan c ska iväg och bygga på sin tattuering och jag ska iväg och träffa min lisa och hitta present till evelina som har 30 års fest imorgon .. åh vad köper man?


pool bad!

2011-05-06 | 08:30:56


poolen är öppen och oj vad jag längtar tills vi ska bada mitt ♥


sea of converse ♥

2011-05-05 | 21:45:15


converse yra när lisa landar från new york ♥

imorse landade lisa på svenskmark efter att ha spenderat dryga tre veckor på andra sidan atlanten. minns ni att jag var där för exakt ett år sen? och som jag saknat henne ♥ visserligen så kan det gå så lång tid utan att vi ses när hon är hemma men det blir på ett helt annat sett när hon inte finns i närheten what so ever!

jag hade inte tänkt att hon skulle köpa annat än converse till engla från NY men det slutade med bra mer än så. bland annat ett par till mig och en fantastisk skapelse för american apparel. åh!

när jag upptäckte att dollarna låg på ynka 6.25 så blev det liv i luckan haha! imorgon ska jag iaf förbi henne på kvällen och kramas med henne och snacka lite skit. förhoppningsvis så blir det vin på min ballkong snart men ja vädret tillåter inte riktigt just nu så vår fredagsplan blir lite skjuten på .. haha. tack för frakten älskling ♥


hemmastickat

2011-05-05 | 21:25:17kofta hemmastickad
klänning hm

jag komme inte riktigt ihåg när engla fick den här koftan men det måste ha varit iaf ett år sen? det är christian mormor som har stickat den :) det är så fantastiskt mysigt med hemmastickat och engla älskar den här koftan. vi hittade den för några dagar sedan, lite bortglömd, i en av hennes lådor och sedan dess har den suttit på! :)

jag önskar lite att jag kunde sticka .. de där lugnet och bara sitta och skapa. det hade varit fint. nu kan jag inte det och inte kan jag virka helle (eller är det ungefär samma kanske?) utan jag ägnar mina sömnlösa kvällar framför datorn jag. haha! kanske jag ska ta tag i det och ta en lite kurs hos ingegerd? vem vet - sockor till jul?


merförsäljning!

2011-05-05 | 19:56:23det blev take away middag ikväll. pizza med skinka, campinjoner och ost för engla och en varsin salladsrulle för mig och christian. för det första är det inte min dag idag och för det andra så blir jag så förbannat trött av att bara gå runt hemma en hel dag och orkar inte laga mat. jag vaknade pigg vid 7.45 men vid lunch ville jag bara sova.

nu ska engla snart in i duschen, efter en evinnerlig affärslek i sitt rum. jag och c har fått agera kunder i olika skepnader med väskor och kepsar. vi har fått köpa saker till höger och vänster och oj vad damen är en hejjare på merförsäljning :) haha som jag skrattade åt hennes små trick för att få mig att gå ut med halva hennes rum!

"men har du sett dessa? du skulle vara så fin i dem"
"ja jo .. men de är lite små .."
"nej då! du får ge dem till din dotter annars! kom igen ..."


vitsippor!

2011-05-05 | 17:17:06


åh vad jag älskar handplockade blommor från ett barns hand ♥


torsdag!

2011-05-05 | 17:04:07


den här dagen känns som den aldrig kommer ta slut. jag vet inte vad det är men de är ingen bra dag iaf .. allt har gått lite upp och ner och jag känner mig oroväckande känslig mot saker och ting. vissa dagar är bara så, man vaknar på fel sida och sen går det smått utför. idag är en sådan dag, alla kategorier!

engla har iaf varit som ett litet ljus idag, mamma tackar och bockar! medans jag har surat så har hon kikat film och sagt saker som "mamma är du inte på humör?" och gett mig hennes bästa gossedjur colli ♥

nu på eftermiddagen har vi spelat lotto, byggt löss, spelat dora och lekt tanter med hatt. tempen till örat är ännu inte fullständig och jag gissar på att engla ligger på en något förhöjd temp? .. men inte mer än så. ofta så får ju engla baciller som har en tendens att ge feber på kvällen - inte på dagen. det återstår att se!


veckans polarn outfit!

2011-05-05 | 09:00:08jeanskavaj 395 kr, skjorta 275 kr, chinos 345 kr, strumpor 2 pack 95 kr, sarf 55 kr

den blommiga skjortan! är den inte helt fantastisk? till skolavslutning eller sommarens alla fester? jag gillar just den här kombon med jeanskavajen över, färgklick på benen också lite randigt på det :) kan det bli så fel?

just i den här outfiten så tänkte jag mig att engla skulle - trots ett litet byx ogillande, falla för de lila byxorna men icke! visserligen så gillade hon dem och det var inga konstigheter att klä sig på detta viset. men! kavajen och skjorta vann englas hjärta och som alltid under dessa plåtningarna så gormar engla "jag vill ha dem mamma!"

jag funderar lite på om hon skulle använda dem när hon öppnar sin garderob med diverse klänningar, kjolar och tröjor. också får jag lite dåligsamvete, vem är jag att bestäma att så är fallet? som jag skrivit om många gånger så känns det ibland som vi sätter våra barn i 'klädfack' där vi utesluter vissa kläder ut efter vad vi tror!

när engla fick detta på sig så smög hon runt här hemma och viskade "christian får inte se mamma, jag vet att han kommer säga att jag ser ut som honom när han ska på fest. hihi. vi visar när det är klart" också hoppade hon fram i köket stolt och förväntanfull inför vad han skulle säga :) det är så härligt att se engla klädd på det här viset! ovanligt men så snyggt :)

jag har bestämt att skjortan ska inhandlas. engla har ingen skjorta och självklart ska en sådan få flytta in hos oss. kan bli en hit även med nya jeanskjolen? eller med englas rosa slim jeans .. vem vet kanske den blir en ny favorit i garderoben och vi vidgar våra vyer ytterligare :)

vad tycker ni?
bu eller bä - hiss eller diss?


engla viola aurora ♥

2011-05-05 | 08:48:15

mitt lilla ♥


vi blir hemma idag med hosta, snorighet och växlande feber. igår när vi hämtat engla på dagis så var de det första c sa när han sa henne "hon ser inte frisk ut". glansig i ögonen, hängig och röd om kinderna. på kvällen så låg hon mest i sängen eller soffan, fortfarande rosig och låg.

jag tog tempen i båda öronen och det växlade upp till 0.7'c .. pålitligt? jag har inga fler sådana där skydd så vi måste inhandla det snarast .. det står att den inte fungerar helt hundra om man inte byter efter varje gång.

idag är hon lite  piggare med hostar somsagt mycket. nu kikar engla barntv och jag dricker kaffe. kanske jag hinner städa undan lite idag när vi nu fick en ofrivillig dag hemma? jag hoppas på det .. stök stök!


nikon!

2011-05-04 | 11:18:00

idag hoppas hoppas jag att jag blir med ny kamera :)
vill gå från canon - nikon! big step!

var tog natten vägen?

2011-05-04 | 08:32:12världen vackraste lilla filur ♥

igår kund jag inte somna. jag låg och vred mig från straxt efter 23 - 03 .. då tittade jag iaf sista gången på klockan! kändes inte helk ok när klockan ringde imorse vid 7.00 .. det känns som någon slagit mig över ögonen, så svulna är det! var nog mitt smsande med lisa i NY som stressade upp mig haha :)

min lisa har sprungit runt manhattan i jakt på en american apparel tröja till mig, 2 par converse till engla, ett par till mig och ett par till c (och till hans kompis) stackars lisa ♥ love u!

idag blir det jobbe! igår strukturerade jag om hela lagret och jag ska nog fortsätta med det idag. dumt bara att jag är så otränad så att lyfta några lådor med galgar ger mig en halv nackspärr idag. eller så lyfter jag bara fel? ha!


englas rum

2011-05-03 | 21:32:28
englas rum!

nu när jag ändå börjat gå i tapet-tankar så kan inte släppa sandbergs liljekonvalj. den är helt fantastisk och här om dagen när jag och engla gjorde mama så satt en bit av den på en vägg. jag föll pladask!

c där i mot tycker inte alls som jag och gillar den inte alls, humpf! kanske att jag får tänka om med mina storartade planer på att tapetsera hela vårat sovrum i denna? kanske jag ska få in den i englas rum?

jag kan tänka mig den där för att få lite mer liv och för att få det rosa att inte vara så överrepresenterat .. lite grönt hade inte skadat? jag har inte visat henne den och inte heller pratat med c (love u babe) men det skulle vara en tanke att ha den iaf på en vägg i hennes rum? eller i vårat - eller vardagsrumet kanske ;) haha!


serena blanc!

2011-05-03 | 21:09:10


fin fina tapeten till köket från manuel canovas - serenablanc!

äntligen så har tapeten kommit hem :) jag vet inte om ni minns när jag skrev om den för några veckor  då jag och c bokstavligen gick in och pekade på en av de första vi såg och båda bara älskade den! den kommer från manuel canovas och heter serena blanc, vi ska ha den i köket, så fint :)

jag hade hoppats att vi skulle ha hunnit få upp den nu i helgen men hjälp vad helgen gick i ett! nu håller jag istället tummarna för kommande helg, inge fler planer än 30 års fest på lördag kväll .. så vi bör hinna få hit daniel med en lite mutning med en whisky kanske? hah! jag kan direkt säga att ingen av oss är tapetsättare!


inskolning!

2011-05-03 | 11:12:47

min lilla lilla har blivit så stor så stor ♥


här om veckan fick jag hem brev från skolan som engla kommit in på. jag är smått lyrisk över att hon kom in där jag ville då det egentligen inte var någon självklarhet. skolan ligger i annan kommun än engla är skriven i och då kan det vara bök .. jag skickade in personligtbrev och ringde stup i kvarten så platsen blev vår, åh jag är så glad!

nu fick ja iaf hem tider för 'inskolning' och det är redan nu, i maj! jag trodde det skulle ligga i juni eller allra tidigast i slutet av maj men nej, den 12 maj är första dagen! vi ska träffas i en park nära skolan med medhavd matsäck och leka lekar i ett par timmar. antagligen lite bounding för kidsen :)

det flesta från englas förskola ska hoppa över till den här förskoleklassen, vilket känns tryggt och skönt. jag tycker att det är otroligt viktigt för barn att få en stabil och trygg miljö från början och jag tror att det börjar med att man faktiskt har med sig några kända ansikten - och självklart en hög med nya, bägge delarna är viktiga.

det andra besöket kommer att vara den 19 maj och då kommer vi vara i skolan och få känna på miljön och även ha något form utav "arbetspass" som det står på pappret. det sista besöket innan starten i augusti är den 26 maj och mest troligt är att barnen är själva då, utan föräldrar .. då kommer den första rasten bli av och barnen kommer få vara i klassrumet .. åh jag är nervös! min lilla tjej? i skolan, nu?


good morning sunshines!

2011-05-03 | 10:02:48

smarrig fillimpa med nyttigt pålägg!


jag vet inte men jag antar att det inte är enbart utanför vårat fönster det fallit snöflingor som stora tussar nu på morgonen? "åh nej mamma .. jag vill inte ha vindbyxorna!!" sa engla när jag förkunnade detta för henne. snö i maj .. vi bör inte vara så förvånade .. i helgen skojade vi om snö när solen stod som högst .. lite dumt.

idag är det jobbe som gäller och jag känner att energin bara flödar och jag vill stå i butiken och gorma "hej" till varje lite själ jag ser :) dock så är engla snorig idag så jag ska lämna henne så sent som möjligt så vi minskar risken för sjukdomar, riktiga med feber altså. antagligen så gör det ingen skillnad men de känns bättre :) hah!

nu står kaffet på bordet men inga mackor som dessa .. suck! jag har inte tagit mig tiden till att baka den sista veckan och det gör mig rätt irriterad så här på morgonen. systers fillimpa går ju på ett kick och gör sig självt i ugnen, jag borde ha tagit mig tiden. nu sitter jag med torra frömackor med ost, inte i klass med dessa över!


♥ randiga dagen

2011-05-02 | 21:22:25

åh vad jag älskar min kollegor ♥
vilka människor!

igår hade vi en sorts personalkonferens / personalfest på nalen för alla polare :) en fantastisk tillställning med över 200 glada och troget randiga personer från runt om i sverige! allt var så välplanerat och välgjort så idag kan jag inte vara annat än otroligt glad över det företaget jag jobbar på!

efter konferensen som var en bra balans mellan underhållning och information, så dansades det på stolarna, skålades i drinkar och rödvin och det rådde deeptalk vid rökrutan i en väldigt kall natt. underbart!

att huvudet har varit lite tungt idag och att jag inte orkat med så mycket mer än plocka lite här hemma och tvätta en omgång var det för allt i världen värt :) och tacka vet jag lediga måndagar! imorgon är det jobb igen och efter detta eventet känner jag mig otroligt peppad och förväntansfull! vi kan åstakomma mycket, bara vi vågar!


höst?

2011-05-02 | 20:39:34idag har det känts som höst i luften. det har varit blåsigt, kallt och mörkt. under några minuter så såg jag tom hur det haglade utanför fönstret!? vad hände där? alldeles nyss var det sommar värme, bara ben och spring på uteserveringar. jag vill tillbaka dit, nu! kyla gör mig bara nedstämnd.

för ett par veckor sen så satt ja, lina och engla på vår balkong och hade en hel dag, just där - i solen! det var över 20'c och engla hoppade ner på gräsmattan titt som tätt och plockade blombuketter och lekte. give it to me!


nattklädd!

2011-05-02 | 19:34:26nattkläder h&m
diadem glitter

i förra veckan så var jag inne på h&m brevid jobbet och kikade på nya nattkläder till engla. hon har vuxit ur en hel del av sina gamla nattlinnen och pyjamaser. idag rensades den lådan ur och det var inte alls mycket kvar ska jag säga er. jag vet inte vad som hände, om hon skjutit i längden eller om kläderna helt enkelt krympt?

iaf så sprang jag på det här ur söta settet i lite linne liknande bomull. helt fantastiskt sött är de och en lite madicken feeling. engla älskar ju just nu madicken så det var en jackpot! nu ska vi mumsa blåbär, jordgubbar och vaniljkesella framför fyra brölopp. sen blir det natti för engla penglarn min ♥


inkokt lax med romsås!

2011-05-02 | 13:25:58


  • 900g potatis
  • 600g lax filé
  • 2 l vatten
  • 1 gul lök
  • 1 kruka dill
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • salt, vitpeppar, svartpeppar
  • 3 dl gräddfil
  • 75g stenbitsrom
  • salt vitpeppar

 

koka upp 2 l vatten i en stor kastrull. ha ner 3 msk salt, 3 krm vitpeppar och 3 krm svartpeppar. skiva löken och skär av stjälkarna på en kruka dill. lägg ner i vattnet och låt koka ca 5 min. skär nu laxfilén i 4 delar, fram tom skinnet (ej igenom!) dra kastrullen från värmen och ha i vitvinsvinägern och lägger ner laxen. på med locket!

låt kastrullen stå på sidan av spisen och låt laxen'koka in' i ca 12-17 min! beroende på tjocklek.

bland gräddfilen med stenbitsromen. hacka de överblivna dillkvistarna och ha i ca hälften i såsen, resten spara du till garnering. smaka av med salt och peppar. ta nu upp laxen, gärna med en hålslev, och lägg upp den på ett fat. skvia en citron och garnera med dillen.

vi hade koktpotatis till och koktamorötter och sockerärtor med timjan på! riktigt smarrig mat som även känns nyttig och fräsch :) linas matkasse i sitt esse! ikväll blir det lammfärsbiffar som vi inte hann me förra veckan!


and the winner is ..

2011-05-02 | 13:09:27


mantorp i lördags!

tidigt i lördags morse åkte jag och engla med renée och daniel ner till mantorp. c åkte redan i fredags för att få ner bilen i tid och styra upp lite. jag tror det var på banan redan vid åtta på morgonen? c kör ju som jag skrivit om tidigare porsche sports cup serien (svenskt tal - han kör racing bil!)

när vi var iväg på gelleråsen för några veckor sen så var det test, ingen tävling. men denna helgen var det race både lördagen och söndagen! vi var nere redan vid tio tiden då det var 'medåkning' för det som anmält sig.

jag har åkt med tidigare så jag fick stå över och linnéa, erland och daniel fick nog en åkning för livet :) haha. jag höll på att dö lite smått när jag åkte med .. den där farten är något alldeles extra och adrenalinet, wow!

det blev en del parklek med engla medans c tränade inför första racet och när det väl var dags så stod vi alla spikat och engla gastade "gaaasa christian" från sin läktaplats. och wei, han kom på andra plats! vilken grej! jag är så otroligt stolt :) igår blev det dock ännu bättre - han vann! min fantastiska racecardriver ♥