dränkt i liljekonvalj ♥

2012-01-21 | 08:51:28

finaste tapeten till sovrumet från sandberg.

här om dagen hämtade vi ut tapeterna som vi beställt från tapetorama. det är den här ljusgrå liljekonvalj tapeten från sandberg och josef franks vårklockor. eftersom det är rätt högt i tak i vårat sovrum och allt är en konstnadsfråga (haha) så har vi sagt att vi tapetserar 2 väggar i sovrumet och målar de andra. vi gick in med tapeten till alcro och fick en färg uppblandad som ligger ton i ton med bakgrundfärgen i tapeten :)

kan nog bli riktigt snyggt och rätt harmoniskt när vi plockar upp den färgen. jag hoppas hoppas att daniel hinner tapetsera idag, iaf vårat sovrum! köket är nämligen halv rivet och ska vara helt borta till måndag då elektrikern kommer och drar om all ström så vi kan ha den öppna planlösning vi tänkt :) iiih spännande!

vi har väl flyttat över ungefär halva vårat hem och halva är kvar här i gamla lägenheten. tacka att man har fina vänner som konkar och bär ♥ idag är planen att måla väggen i sovrumet samt börja i englas rum!

allt är spacklat och klart så det bli till att täcka den fina fiskbensparketten och sätta penseln i väggen! ah jag hoppas att vi kanske kan flytta över iaf våra sängar idag .. vill ju sova där nu!

tillträde!

2012-01-20 | 06:57:27

okej jag pratade om kaos tidigare i veckan. jag tar tillbaka det, alla gånger. i de läget visste jag inte var kaos var - överhuvudtaget! nu kan jag skriva under på att vårat hem är kaos i alla ordets bemärkelser. men! idag är dagen då vi får tillträde till vår nya lya i sundbyberg ♥

det är galet att den här dagen äntligen har kommit! nu ska det packas in i bilen, off till sumpan för lite formaliteter innan nycklarna är våra!! sen blir det väl skyttetrafik mellan gammla o nya lägenheten, ikea och diverse målar - och bygg butiker! nu ska en vägg rivas, det ska målas om och fixas. hands up för sundbyberg!

wish us luck ♥


en liten del av min "inspirations mapp" här på datorn!


nytt soffbord?

2012-01-19 | 07:32:37


bild lånad från iilva.se & simplicity

bor trayla iilva.se 949kr

vi har troligtvis väärldens största soffa! den är enorm och faller mig egentligen inte riktigt i smaken - men hey den är rätt praktisk (sen när tänker jag praktiskt?). vi köpte den när vi flyttade in i lägenheten av christians bror som bodde här innan och redan då kände jag inte alls att den kändes "rätt".

det är en klassisk divan-soffa som varannan svensk har idag och jag vill ha en ny, fräsch och helst vit soffa till den nya lägenheten men det kommer nog dröja lite. så som vi planerat att göra med vårat kök kommer leda till att det inte går att ha den här soffan i de nya vardagsrumet för det blir liksom ingen fri vägg som man kan ha med tv framför. så ja det kommer leda till ny soffa hur som, men vi måste prioritera lite i dagsläget :)

en sak som jag vill byta ut pronto är vårat soffbord! vi har idag ikeas liatorp med glasskiva och det är tyvärr på tok för stort för att ha vid vår nuvarande soffa och sen är jag bara trött på det. så nu är äl planen att sälja det för en liten peng och köpa bordet här över, ilvas soffbord trayla. jag tror det skulle vara lagom stort för oss och det skulle även passa om man byter till en icke divan soffa :) så ja, högst bjudande? ;) haha!


2 dagar!?

2012-01-18 | 07:18:46

nu är nedräkningen verkligen på sluttampen! på fredag morgon klockan 9.00 ska vi få nycklarna till vår nya lya i sundbyberg :) jag önskar lite lätt att jag skulle kunna hoppa över onsdag + torsdag och bara få stå där med nycklarna i handen nu! :) haha. men packning och allmänt kaos är väl en del av charmen eller något?

engla har klagat på ont i magen under gårdagen och hennes fröken ringde mig för lite tidigare hämtning. så ja, mitt i kaoset så är jag tvungen att vabba och ha en liten engla som hjälper (själper) i packningen och rensning! inte helt optimalt eftersom jag har semester imorgon och början av nästa vecka och har såklart en miljard saker jag borde tagit tag i å¨jobbet idag. får bli vi mailen! gah.

jag vet inte om det är "nervös mage" eller om hon har ont i magen av någon annan anledning. det återstå att se hur det utvecklas antar jag .. hoppas vi slipper ont idag ♥


kaos!

2012-01-16 | 06:28:20

nu är nedpackningen ett faktum! det stårt kartonger längst hela spegelväggen i hallen och skåpen i köket ekar toma! känns skönt att har börjat packa och vara "på väg". idag mina vänner så är det bara 4 dagar kvar till flytten :) det känns helt sjukt om jag ska vara ärlig. att vi står här nu - och faktiskt ska flytta!

när vi bestämde oss för att ta hit en mäklare som skulle "kika lite" på lägenheten och se om det var någon idé att lägga ut den på hemnet så var vi mest inställda på att bo kvar något år till. well, det blev inte så. det gick i ett rasande tempo med försäljning av vår lägenhet på onsdagen och köp av sumpan lägenheten på torsdagen!

i helgen har vi även varit och köpt ny diskho, blandare och ugn! det kändes sådär att langa fram kontokortet men det känns pirrigt i magen. jag tror vårat kök kommer bli topp! vi har varit och valt bänkskiva också och hällen är redan inköpt! nu återstår ett par svängar till ikea sen är vi nog all set :) aaah galet spännande!


idag kommer engla hem till kaoset ♥


blomster ♥

2012-01-13 | 09:35:39


mitt hem för några månader sen ♥

åh jag längtar efter lite värme nu .. jag vill ha vår! även om man säger att vintern inte riktigt kommit till stockholm ännu och att man egentligen inte vet om den ens gör det i år så är jag fruktansvärt trött på mörkret. snön har visserligen mestadels negativ inverkan på mig men EN positiv - ljus! det lyser upp marken och gör denna årstiden uthärdlig.

nu ska det väl ändå gå åt ljusare tider? jag längtar efter kvalitéts tulpaner, hortensia, pioner och ranunkel så det skriker om det! när vi flyttat in i den nya lägenhet kommer jag överösa den med blommor till höger och vänster. varenda liten vas jag äger ska få sig en blomma :) haha är det bara jag som är så här blom-tokig?


beställt & klart

2012-01-13 | 07:31:57


bild lånad från hemnet.se - tapet vårklockor från svenskttenn.


nu är tapet till köket och tapet till årat sovrum beställt och på väg hem! ja beställde från tapetorama som jag vet är snabba och, billiga och bra. nu hade dom också rabatt på hela sitt sortiment så ja det blev några 100-lappar billigare än tänkt :) och tapeter är ju inte direkt billiga .. eller inte dom jag vill ha iaf, haha.

det blir vårklockor från svenskttenn till köket (se bilden!) och liljekonvalj från sandberg till sovrumet! det kommer tapetseras 2 väggar i sovrumet, eftersom jag, som ni säkert vet vi det här laget, inte gillar fondväggar!

som jag skrivit tidigare så blir det ju det i köket men de finns liksom inte så många alternativ .. men jag har kommit på ett sett att komma ifrån  det trist iaf, ni kommer få se så småningom :)


one week to go!

2012-01-13 | 06:55:44

japp japp! nu är fredagen den trettonde här och för oss innebär det inte bara "olycksfredag" utan snarare en-vecka-till-flytten-fredag! det är helt galet att det har gått så fort - men också galet att den här veckan inte kan gå fortare! haha, jag är så uppe i tapeter, målning, val av köksluckor och inredning så jag börjar gå nuts!

jag har fått frågan "åh har ni börjat packa?" hela den här veckan och om sanningen ska fram så ja visst, det står tre ica kassar på vårat sovrum med mina sommarkläder i. de har stått där ett bra tag.

längre än så har vi inte kommit.

saken är den att om jag börjar packa ner saker i kartonger i de här skedet, (en vecka innan!) 5 timmar senare kommer mer eller mindre hela vårat hem vara packat! jag kommer gå all in också kommer jag må jätte dåligt över att leva ur pappkartoner i en vecka. jag är inte typen som går och "små plockar" direkt alltså ..

men! till helgen ska jag rensa ut ordentligt (hur många gånger har jag hört mig själv säga detta?) och börjar med garderober och skåp i köket. det finns en del skit som kommer kastas eller åka raka vägen till skopan!

igår kastade jag ut tulpanerna i köket och klippte ner rosorna på vardagsrumsbordet. jag har iaf bestämt att några fler snittblommor blir det inte i detta hemmet! jag har en vit bukett med tulpisar kvar på drinkvagnen och de kommer väl dö efter helgen, men där ska jag vara hård! sjukt onödigt att pynta o göra fint i detta läget :)


remake!

2012-01-09 | 11:33:02

mormors sekretär får nytt liv!

sen igår efter lunch så har vi haft målarverkstad här hemma! engla har ju en ärvd sekretär i sitt rum som tillhörde min mormor som jag alltid satt vid när jag var hos henne och hälsade på. kanske var det därför jag fick den? eller för att jag vid ett tillfälle sa "mormor kan jag få de här skrivbordet när du dör?" vi låter de vara osagt.

den har varit lackerad eller liknande i en brun färg som inte alls har passat in i englas rum. men ja, jag har inte fått ändan ur vagnen att måla om den! nu är vi iaf på godväg och 3 strykningar är klara!

igår hjälpte engla mig med den första strykningen och jag som är lite smått perfektionistisk när det kommer till sådant här höll på att gå upp i molokyler när hon tröck penseln i cirklar över sidan. haha! vad fjantig man är!

det ser iaf ut att räck med 3 lager på de allra flesta ställena men just i "facken" längst in mot bakväggen så fäster färgen inge vidare så jag lär få dutta där några gånger till. tur att man är ledig idag :)

tapetsering!

2012-01-08 | 10:09:19


tapeter tapeter - vilken djungel!

nu är det 12 dagar kvar till flytta och herregud var har tiden tagit vägen? när vi stod där i oktober och hade skrivit papper och tjöt av lycka så kändes det som en evighet till den 20 januari. nu är vi snart där och har såklart inte kommit jätte långt med allt vi borde ha gjort och planerat. haha, typiskt!

vi var i lägenheten i igår och mätte några väggar och kikade på väggen som vi vill ta ner i köket och jag blev helt upprymd av besöket. fasiken vad rätt vi gjort! vi kommer älska att bo i sundbyberg och den här lägenheten kommer bli perfekt för oss tre. galet som jag längtar efter att sätta penseln mot väggen och lasta in kartonger :)

nu har jag mätt vårat nya sovrum så sandbergs liljekonvalj i grått ska beställas! jag är så glad över att äntligen få ha den tapeten i mitt sovrum - som jag längtat! dock kommer 2 väggar att kosta oss över 2000:-gulp! men jag som inte är något fan av fondväggar får svälja och betala :) haha. dock så kommer väggen i köket få en tapet från svenskttenn och då finns det dessvärre inga fler alternativ än att det blir en fond. men men! blir nog bra.

nu är bara frågan om englas rum! vi har kikat lite nu på morgonen och vi var båda överens om sandersons english rose .. det kanske får bli den? kommer svida i plånboken där också eftersom englas rum är rätt stort och där vill jag tapetsera HELA rummet! jag gillar den tapeten för den är ganska lugn och har ett glest mönster.

well idag blir det ikea på christians intsiativ (hey man får hänga på när det händer!) och vi ska kika på lite köks grejer som vi ska köpa till. en ny spegel till hallen ska också införskaffats. vår ligger ute på blocket nu :) likaså vår gigantiska tv! ska bli galet skönt att köpa en ny! vi hittade en fin vit samsung 46' tum igår :)


AW

2012-01-05 | 07:49:13


bilder från ett fantastiskt nyår!

igår var vi riktigt rikgit hurtiga faktiskt. efter middagen så drog jag upp christian ur soffläge och fick med honom ut på en 45 minuters promenad! jag har verkligen börjat få halv panik över att jag inte rör mig som jag tror jag behöver. visst att man springer runt hela dagarna men utöver det, jag behöver det verkligen!

idag ser min kväll inte riktigt ut som gårdagens. ingen promenix här inte :) ikväll ska jag ta mitt pick o pack och åka in till stan för en härlig afterwork med lisa och maja ♥ det var alldelse för länge sen vi sågs och ja, så här 5 daga efter nyår så har väl den kvällen börja gå ur min kropp. jäklar vilken kväll vi hade! mer om de sen :)


onsdag

2012-01-04 | 07:59:22


sötnosen i reajacka o tights (sänks idag!) i höstas ♥

att vakna varje morgon till smatter mot fönstret och inse att det inte snöar ännu utan ja, det hällregnar - igen, är ingen bra start på dagen. tom jag som avskyr allt vad snö och slask heter börjar bli smått frustrerad på det här skitvädret. vad hände med det härliga vita som faktiskt lyser upp dessa mörka mornar?

jaja. nog med bitterhet!

idag kör vi igång nästa rea steg på jobbet och det innebär som jag skrev nedan att det är ett härligt gäng med kläder som adderas till reahänget :) ni kommer väl in och kikar va? jag kan säga att jag ska shoppa!

visserligen borde jag spara mina slantar de 16 dagar som är kvar till flytten men när det är 50% kan jag inte hålla mig. ska inhandla några klänningar, en piléjacka i lila och lite smått till fröken. helt ärligt så börjar hennes garderob kännas trist. hon har liksom använt sommarkläder hela vintern med en tröja under. nu vill vi ha nytt!


ännu mer 50% rea hos polarn o. pyret!

2012-01-04 | 07:47:52


nya plagg på rea hos polarn o. pyret!

ännu fler härliga plagg rammlar ner på 50% rea hos oss på polarn o. pyret idag! passa på att verkligen fynda nu både på vår hemsida och i butik! det finns massor av fin fina gobitar :)

VÄLKOMNA!


zzz!

2012-01-03 | 19:37:14

tända ljus och mys hemma ikväll.

första dagen på jobbet efter några dagars ledighet och jag ligger platt i soffan! visserligen så har jag haft fullt upp hela dagen och har nog inte suttit stilla mer än kanske 5-10 minuter, imorse. efter någon dag kommer man såklart in i tempot men första dagen är lika med en soff-liggar-kväll!

jag pratade med engla idag och oj som jag kom på att jag saknar henne! jag har inte riktigt tänkt på att hon inte är hemma men nu på kvällen blev jag lite blödig. längtar tills på fredag

flyttankar?

2012-01-03 | 08:41:29


nu går vi inte i dem längre.
nu lever vi dem!

nu är vi i planeringsstadiet delux! nedräkningen har börjat och sommarkläder har packats i kassar (man måste ju börjar någonstans!) jag fick precis svar från nuvarande ägaren av lägenheten vi köpt om att vi är välkomna att komma dit i helgen och mäta lite inför tapetsering, målning och rivning av köksväggen.

jag börjar känna mig stressad och vill beställa tapeter nu nu! jag har inte ens bestämt vad engla ska ha för tapet - hjälp! jag tror på någon av dessa som jag visade er för en tid sen men jag vet inte vilken? ingen FÖR skrikig för då tror jag att engla kommer tröttna. kanske den längst ned till höger?

i vilket fall som helst så måste dessa beställas för att vi ens ska kunna börja med något. vi får tillträde den 20/1 (om 17 dagar!!) och den helgen vill jag ha målning och tapetsering klart. det är väl inte helt omöjligt?

sen vill jag gärna att köket ska vara klart också men ja, där inser tom jag att jag gapar efter lite väl mkt. jag ska allt sätta mina fina vänner och släkt i hårt arbete denna helgen :) måla måla, tapetsera tapetsera!

vi har ju vår gammla lägenhet kvar tom den 27/1 vilket känns tok bra! det kommer väl bli några vändor fram och tbx mellan v-by och sumpan kan jag tro! vi tänkte oss väl att försöka få med de mesta av lådorna den första dagen och stapla upp i englas rum. hon kommer bo hos mamma några dagar tills vi kommit iordning lite!

åh jag är spänd som en fiolsträng ... !!!


back in the game!

2012-01-03 | 08:27:31

ett litet ♥

godmorgon mina kära!

nu är julhelgen & nyårshelgen över och idag är det back in the game som gäller för min del! jag har haft en fantastisk jul och så även ett slående grymt nyår. jag kunde inte ha bett om mer :)

men som alltid när dessa helgerna är förbi så känner man sig lite tom .. vad nu då? vi har ju flytten som väntar bakom nästa hörn så vi har fullrulle iaf men just att allt det man planerat för, spänt sig lite för bara pang är föbi .. det känns tomt!

igår sorterade jag ut det mesta av julen. granen åkte ner i vår överbelamrade källare och englas julpyssel stoppades varsamt i kassar. sådant ska sparas i åratal juh :) jag tog bort alla hyacinter och amaryllis och fyllde på med nya fräscha  tulpaner och rosor, lovely! sådant får mig att må så bra!

nu ska jag ta mitt pick och pack och bege mig till jobbet. denna veckan slipper jag sväng förbi  skolan och fundera på lämning och hämtning av plingan. hon har nämligen en fartfyllt jullov hemma hos sin pappa :)