gekås - here we come!

2010-09-28 | 20:25:34

haha guess what jag ska göra imorgon? japp .. jag ska till uuulllarrrrreeeed och gekås :) ja det är komiskt och ja ni får tycka att jag är tragiskt men jag är pepp och tycker det ska bli super kul! det är jag, syster och två kompisar til henne som imorgon bitti vid 4 snåret sätter oss i en kylig bil och beger oss neråt landet.

tur att man inte har körkort va?
jag ska sova hela vägen :)


vi kör en dagstripp så det blir en lång resa och intensiv shopping. jag håller tummarna att jag hittar det jag tänkt köpa, vilket egentligen inte är allt för mkt men känner jag mig själv rätt så lär jag freestajla rätt rejält. tss. sen när man inte flyttat för allt för länge sedan så kan jag lova er att det fattas en och annan sak :)

förra året gjorde vi en likadan resa men den slutade i smått panik och galenskap. påvägen ner så la bilen som vi åkte ner i av, mitt på motrovägen, kapoff! det fick bli att på något outrgrundligt vis ta oss till en hyrbilsfirma där fick till att hyra bil som vi sen - typ 5 tmmar sent, kunde fortsätta vår resa med. kaos med andra ord! jag hoppas att det blir en mer smärtfri resa nu och mer tid i själv varuhuset .. ja det är okej att skratta åt mig nu ..


höst

2010-09-28 | 20:07:33
nu gått folk kan jag lova och svära på att det på riktigt gått och blivit höst! jag hoppades länge och väl att vi skulle få en liten längre glimt av sensommaren men den har enbart kommit i yttepytte portioner och nu är kyla och tjocka kläder ett faktum ;( ja .. jag är lite ledsen i ögat över det. jag tycker sommaren var för kort i år .. elller är den alltid det? man glömmer så lätt ...

en av de värre sakerna med just höst och övergången till vintern (just vintern talar jag helst inte ens om!) är just alla kläder. sommaren är så enkel på det viset att det bara är att dra en klänning över huvudet och hoppa i ett par klackar för min del och ballerinas för englas .. allt blir så komplicerat och komplext när det blir kallare, allt tar så otroligt mycket längre tid.

fy vad bitter jag låter. visst finns det vissa saker som är positiva såsom svampplockning, färgspelet i naturen och tända ljus på eftermiddagarna men det stannar där. jag ser inte mycket mer positivt med det faktiskt .. fasiken!

bitter bittert .. jag behöver solenergi!


vuxen poäng

2010-09-28 | 08:23:24
just nu är jag så trött på kvällarna så det inte är sant åt det. visserligen så blir det hyffsat tidiga mornar med uppstigning vid sju eller straxt efter, men det är ju helt OK egentligen men jag är så sjukt trött så det finns inte. jag kan inte räkna alla kvällar jag djupdykt i soffan och somnat som en sten och vaknat upp ett par timmar senare - pigg!

i söndags var vi ute i skogen här i närheten och plockade svamp vilket resulterade i att soffan fick vänta igår och rensning av 5l svamp fick ta vid. efter en nattning av bebis engla, ja för igår var hon verkligen en stor bebis som låg och gnydde och grät i sängen för att få sova inne hos mamma. "jag är såå rädd" lät det .. jaja, nog om det.

jag ställde mig iaf med all den här svampen och rensade, förvällde, packade i påsar och frös in och oj så bull-mammig jag kände mig! haha. nog för att jag fullkomligen älskar svamp och har vuxit upp med att gå runt i skogarna uppe i dalarna men jag brukar aldrig, aldrig själv rensa den och fixa. jag kände mig riktigt vuxen :) haha!thumbs up!

lilla lindex

2010-09-27 | 22:41:53


engla just nu på lindex

engla har gjort en del jobb under den här tiden som gått. hon har gjort lindex x 2, h&m och stockmann. kanske har ni sett henne i mama - gravid bibeln som finns ute just nu också? men det gjorde hon iaf way back i mars, remember? jag ska visa er lite pix senare :)

lindex var det inte allt för länge sedan som fröken gjorde, lite snabbare ryck där :) jäkligt roliga bilder blev det också, crazy bananas, haha! jag kommer ihåg hur en sprang runt och gjorde "psychoeyes" hela den där dagen och tyckte att hon var sååå rolig. hon fick ju iaf typ världen största ögon på bilderna och de andra som de tog när engla hade typ vinterkläder på sig så var det ännu mer fisheye, bandanas! ni lär få se.

nu ska jag snart gå och natta mig själv efter en intensiv kväll med tårar och arga ord. engla vill inte sova i sin säng utan tyckte gott och väl att hon kunde sova i min! nono, inga knepiga vanor nu som blir omöjliga att vänja sig av med. det blev några tårar men med kompromissen att hon fick somna med öppen dörr så la hon sig lite motsträvigt :)

hola spain!

2010-09-27 | 20:42:11
i slutet av augusti hade jag det tufft .. det var mkt och jag visste inte riktigt vilket ben jag skulle stå på för att inte helt tappa fotfästet. jag hade ett litet sammanbrott skulle jag väl milt kunna säga och det kändes som att väggar rasade omkring mig. ännu en del av den karusell jag gått igenom de sista månaderna - antagligen den värsta.

just då och där när jag kände hur marken började ruckas under marken och jag kände fläkten av mattan som höll på att dras bort under mina fötter så kom min fina, fina vän jeannine till undersättning ♥ mkt fint kan man göra men det här tog priset och tajmingen ska vi inte snacka om.

j bjöd med mig och engla till spanien i en vecka! hon, hennes dotter junie (englas bf) och hennes bror andré skulle dit och bara hänga och ha det skönt en vecka också fick vi hänga på!? ni kan inte ana hur underbart det var och hur englas ögon lös när jag (dagen innan avfärd, det blev snabba puckar) berättade att vi skulle åka flygplan till spanien, solen och värmen. kanske det bästa var att göra det ihop med en kompisa också? (samma för mig!!)

vi var borta i 5 dagar och bara njöt. vi körde semester delux och gick upp vid nio tiden på morgonen, käkade frukost på uteplatsen, tog vårat pick och pack och kidsen i handen och la oss vid poolområdet hela dagarna. när den värsta värmen som på sin höjd låg på 42´c började lägga sig begav vi oss hemåt för en sen siesta för kidsen och vin på terrasen för oss vuxna ♥

middagarna åt vi aldrig före åtta och barnen lade sig inte för tjugotre en enda kväll, utan gnäll eller tjat. kidsen var underbara trots den slående värmen och de sena kvällarna. vilken resa .. om ni bara visste! jag fotade såklart som en tok och jag ska slänga upp bilder tills ni kräks - snart .. men först får ni njuta av mig och mitt stora hjärta


i love you min underbara unge!


senap

2010-09-27 | 20:03:54


stickade koftor från polarn o. pyret

vi har fått in en hel drös med underbara barnkläder på jobbet! höst och vinterkollektionerna är super fina och ha-begäret bara växer och växer ... tyvärr, ska det kanske inte sägas, men engla kan ha det mest som hon hade förra hösten och vintern så det blir inte så många inköpr för vår del just nu ;( dock så finns det vissa godbitar och "nödvändigheter" som bara måste införskaffas .. japp sådana saker finns det faktiskt :)

ett exempel på där ha-begäret blev lite för starkt var vid den här koftan. åh säger jag bara! den är så otroligt välgjord och fin så det är inte sant åt det. överdriva, jag? nä men på riktigt, det är en fantastisk färg på den senapsgula så den fick snabbt följa med hem och samsas i den smått överfylld garderoben.

jag ska dock medge att jag var lite orolig över att den inte skulle falla på englas lilla läpp men oj så fel jag hade! hon tok älskar den och hade (om inte mormor slarvat bort den hemma hos dem) gärna haft den på sig varje dag! i ärlighetensnamn så ska det sägas att jag faktiskt prövat den i största storlek och suger på den karamellen ...


kofta polarn o. pyret 325:-


well ...

2010-09-27 | 19:32:10
... i'm back babes !ibland kan livet vara förädiskt. saker kan hända som du inte kan råda över och saker du kan råda över blir bara fel. så är livet ibland och jag kan minst sagt säga att mitt liv tagit några snabba vändningar under de sista månaderna. vändningar som varit negativa men framför allt vändnignar som varit till det positiva!

för en månad sen så började jag nytt jobb. guess what!? butikschef på polarn o. pyret :) jag är otroligt stolt och privilgerad som får den här chansen!! tidigare så jobbade jag som säljare på po.p men nu har jag altså tagit mig upp ett steg vilket innebär ett helt annat ansvar och en hel hög med andra uppgifter. well, jag kan inte säga annat än jag älskar det! det bokstavligen pirrar i magen när jag beger mig till jobbet på morgonen, hur ofta får man glädjen att känna så?

visst är det mycket som fortfarande är nytt och jag räknar inte med att kunna allt i en handvändning, men jag skulle gärna vilja ... därför kanske man ibland pressar sig själv lite vääl mkt för att nå det mål man själv - skyhögt - sätter upp. men jag försöker så gott det går att ha is i magen och "se och lära" av andra. somsagt - MYCKET är nytt! :)

för lillplingan så leker livet ♥ vi har kommit in i en behaglig vardagsrytm som är fylld med härliga middagar med vänner, mysiga hemma kvällar och äventyr! en av fördelarna med nya jobbet är att jag inte jobbar stängningar som tidigare och därav klarar mig mycket bättre och lättare 'själv'.

engla är inne i en tjatperiod just nu där allt heter "men jag får aaaaldrig", boost till en ensamstående mamma som unnar sin unge rätt hyffsat med grejer ;) men det är som allt i liver, övergående! ibland kan hon dock krypa under skinnet på en och då har jag ett hett tips om att tyst räkna till 5 (10 kommer jag aldrig till innan hon satt igång igen) och andas djupt :) tss, like you didn't know!?

juste! lilla har börjat på dans på söndagar! oj som hon gillar det :) igår var det tredje gången vi tog oss till sollentuna simhall och funkykidz dans. engla är den enda lillan som kilar runt i balett stass, haha, de andra ungarna har en sliten tishrt och tights, men ska det vara så ska det! det gör nog lite för engla att få klä upp sig i lilla dansstassen på söndag eftermiddagarna!

nu ska jag sluta skriva novell och börja slänga upp inlägg :) vi har en del att catch up men det får komma portionsvis, somsagt så är livet i full rullning just nu och jag vill undvika blogg-magplask igen .. inge vidare jöö :)

Love to you.