our home

2010-05-31 | 22:45:41


vi börjar komma i ordning här hemm nu. vi har ju trotsallt bott här i 2 månader (idag!) .. dock så är det mkt som ska göras, pillas med och trixas. nu har vi liksom en bas att utgå ifrån, nu är det piffet kvar, haha. hänger ni med?

det är många trista grejer som ska göras så som att måla vår byrå i sovrummet tillexempel .. den är i desperat behov av en reamake men jag fullkomligen älskar den iaf! den ska skrapas, målas och få nya beslag. sen har jag tänkt mig en vit krok, i passande form på vänster sida om den på väggen men det är omöjligt att finna ska jag säga er ..

no tot self; köp färg!

sen  är det ju det här med tavlor hit och dit, vi har fått upp några stycken. en i köket, en i vardagsrummet och i englasrum är det ju så gott som klart på tom den fronten :) men ja .. allt har sin tid? man måste ju boa in sig för att veta hur man vill ha det. jag kommer på nya saker varje dag just nu, haha.

ballerinas

2010-05-31 | 22:13:38



de här skorna köpte jag och engla på h&m förra veckan någon gång. jag föll direkt för att det var peeptoe samt de fina blommorna, så jäkla söta! engla var inte sen att haka på och prövade dem. h&ms skor sitter som tur var som en smäck på engla. de har ofta långa och smala skor vilket passar alldeles prima till englas fossingar :)

jag undrar nu hur många skor engla börjat komma upp i? det finns en enkel anledning till många köp av ballerina skor till den här tjejen; hon använder sönder dem! hon använder dem tills hon går igenom sulan, haha, så är det med favvisar! bäst att ha många att byta emellan ♥

ballerinas h&m 99.- (?)

monday morning

2010-05-31 | 09:27:08
jag vet inte var dagarna försvinner just nu men jag hinner inte alls med iaf. igår stod jag på jobbet hela eftermiddagen fram till 18 och trodde jag skulle sjunka genom marken , så mkt hade jag att göra. jag tror folk föredrog att njuta av de fina vädret eller att fira mamie. de blir så segt när de är lite folk och det känns som man 'ger bort' en dag ..

förstår ni?

flum.

för min del blev det inget firande alls, ingen hade visst lust att uppmärksama mina fina mamma-insats :P engla hade helt glömt det trots att jag påmint i veckan och förespråkat en fin teckning. min mamma och c mamma fick iaf båda uppvaktning :) det är viktigt att uppmärksama sin fina mamma ibland, därför är mamies day en riktigt bra dag!

nu är jag och hostan-engla uppe och ska om en timme bege oss till dagis och jobb. engla har dragit på sig en sjuk rethosta i helgen men hon är piggelin förövrigt så dagis får det bli. hosta smittar väl inte så?


cykla är det absolut bästa just nu och den används flitigt i både regn som sol :)

mamies day

2010-05-30 | 11:08:59


grattis alla söta mammor och speciellt min fantastiska!



dagens by engla

2010-05-29 | 16:54:18


frökens dag att välja idag och valet var rätt givet som ni kanske förstår? dockan i butiken som jag jobbar i har exakt den här outfiten fast med vita korta tights (vilket vädret inte tillåter) så engla sa det imorse "man måste ha den lila klänningen till den här nya koftan", haha hoppas inte det blir så? lite lite användning för den då kanske :)

nu har vi just lämna av engla hos mormor efter en hel dag med lek och cykling med junie ♥ vi mamies har legat och degat i soffan och gått brevid cyklarna med noll inspiration att bli pigg .. haha kul! tur att tjejerna har varandra.

klänning polarn o. pyret
kofta polarn o. pyret
ullstrumpbyxor !? polarn o. pyret

virkat

2010-05-29 | 09:49:23

ny kofta polarn o. pyret


den här koftan har funnits ett tag på jobbet men jag har aldrig fått tummen ur och köpt den! engla har tom prövat den vid ett tillfälle och blev alldeles till sig och tjatade om att hon ville ha den. jag tror nog kanske att det varit prislappen som satt käppar i hjulet, den är rätt dyr men som oftast med po.p så är det kvalité man betalar för.

anledningen till att jag fick smått panik och tillsist köpte den var att den helt plötsligt var iprincip slut! vad sjutton hände? haha då ville ju jag också såklart ha den!! grupptryck? iaf så hade jag turen att vi fick en i engla storlek på påfyllning och igår så kunde jag inte motivera att inte köpa den.

nu ska vi plocka undan englas alldeles för korta koftor som hon dratts med ett tag. jag tycker det är jätte svårt att hitta bra koftor så de hon har har nu blivit förkorta i ärmarna, haha, stackars barn! den här koftan känns som den ultimata klänning-koftan. nu söker jag med lykta efter bra enkla bomulls koftor med knäppning hela vägen ner ...

kofta polarn o. pyret 345.-
undrar om den är slut i barn strl på hemsidan med, hittade barab baby ..

morning!

2010-05-29 | 09:31:12
godmorgon foks.

igår efter att jag slutat så hämtade vi engla och for i ilfart och handlade inför gårdagens kanske något avancerade (för att komma hem vid sex och förväntas servera mat ungefär smatidigt) middag. vi hade planerat hemmagjord sushi och så blev det också. jag fixade och trixade i två timmar innan rullarna stod på bordet .. något starka tydligen, haha.

engla fick sär-sushi rullar med ris, crabstick, färskost, gurka och morot. hon fullkomligen älskar sushi den ungen, smått imponerande måste jag säga :) det lär snart bli gjort här hemma igen men då kanske en lördag då man har liite mer tid? inte konstigt att jag svimmade i säng vid nio, haha!

make sushi = 2 timmar!!
och då har jag gjort de förr ..

idag är jag ledig, wawawiwa! dock så regnar det vilket kanske inte är lika härligt .. hm. planen är att hitt på något med jeannine och junie. vi snackade junibacken, bio eller bara lek igår men jag vet inte var vi landar. junibacken känns lite väl avancerat att hitta på nu, man bör vara där vid öppning - så man får något för pengarna .. de är ju svindyrt ..

ikväll ska förken engla efterlängtat åka och sova över hos mormor och nannie. det gäller att vara flexibel när det kommer till att besöka dem. det har ju trots allt varit hennes hem i nästan fem år och självklart så har hon ett behova av att vara där. det gäller att lyssna på engla och höra på hennes behov. nu har hon längtat och längtat efter att få komma över dit och det var ju en vecka sen sist så det får bli en spontan sleepover :) mys för fröken!

fredag

2010-05-28 | 08:48:12

wii min liza är hemma ♥ bild från en taxi i new york

åh äntligen så är det fredag!


den här veckan har varit lite ostyrig med vab dagar, jobb, efter-dagis-lek osv. det blir alltid lite upp och ner i mitt planerings huvud när inte allt flyter på, haha. kanske man bör släppa lite ? men det har i det stora hela varit en bra vecka och mkt har blivit gjort och min L har landat hel i sverige :) vad mer kan man begära!?

igår hade vi räk & vin frossa till den tokfloppade semi melodifestivalen. björne och linda var över och vi mös i soffan och smaskade in, dock så skönk väl stämningen när chocken om att anna b inte kom med lade sig .. vad hände liksom? vad va det för skit låtar som faktiskt gick vidare? haha gud jag blev riktigt irriterad ..

nu ska vi klä oss fredags fina. vi hörs sen!

video - humle sången!

2010-05-27 | 23:25:10


igår hade jag och engla konsert här hemma. jag tror vi spelade och sjöng säkert tio olika sånger, vi spelar in och filmade, skrattade åt oss själva och spelade in lite till :) åh vad jag älskar den här åldern och perioden som engla är i nu. hon är så stor, på ett barnsvis .. kan man säga så? förstår ni?

en av alla låtar som fick hamna på youtube ;) var den här humle låten. minns ni att jag skrev om majas alfabet här om dagen? det är bokstaven H, englas favorit sång - humle sången :) !

torsdag

2010-05-27 | 08:01:09


 

nu är vi uppe och studsar här hemma! idag ska jag banne mig jobba och engla ska till dagis efter 2 dagars 'sjukdom' = ostyriga kräkningar. ska bli skönt att komma på banan igen. man blir lätt lite seg av att bara gå hemma.

 

jag fick just sms av liza som landat från new york på fast, svenskmark! finally! hon stannade ju två veckor längre än mig och hann väl komma in i rytmen där lite bättre. kan tänka mig att de är surt att komma från 30 grader - ynka 15 .. vad hände med vår sommarvärme? jag njöt ju så .. suck!

 

nu ska jag pilla i mig min smarriga frukost som består av yoghurt, färska hallon & blåbär, nami!


invigning!

2010-05-26 | 23:00:48
idag dammade vi av cykeln som stått nere i vårat föråd sen vi flyttade in, och plockade fram det äntligen köpta stödhjulen :) engla var lyrisk när c började skruva och fixa imorse. hon satt och upprepade "är det klart snart? me snart då? ääär det klaar snart!?" - liksom ett mantra. stackare c som inte ens hunnit med frukost fick ha is i magen ;)

när vi väl kom ut till asfalten och hjälmen var på så var engla lite nervös och skakig. haha lillan har ju väntat på det här ögonblicket väl länge nu! till en start så var det lite vingligt, vi var lite väl optimistiska med 'vingligheten' på stödhjulen så c fick komma ner och skruva lite till.

jag lär vara den sämsta lära-sig-cykla-läraren ever made. jag blir så nipprig, ropar, hejar och har mig. c fick vara lite mer pedagogisk medans jag sprang och tog tag i cykeln vid minsta vingling. bättring där mamma emily, bättring.

lillan var så grymt duktigt! första gången och allt


ränder & blommigt

2010-05-26 | 20:11:01

"mamma jag ska stå som gibbson gjorde"


tröja
h&m sonia rykiel
jeans h&m
strumbyxor noanoa
skor nya! h&m

idag mår fröken betydligt mycket bättre! inte för att hon mådde dåligt igår men hon hade ju sina spy-attacker iaf och idag är det nada på den fronten :) så imorgon blir det dagis + lek med en kompis efter. det skulle ha varit playdate igår men nu blev det framflyttat :)

idag har cykeln invigts :) åh säger jag, som engla cyklade, hihi, kanske att inte benmusklerna var helt 100 men hon pinnade på upp för backar och hade sig. jag ska visa er pix sen men nu ska vi kika film med syster & pojkvän!

100526

2010-05-26 | 09:24:20

skor jag köpte i new york


igår kväll var både jag och c segare än segast. jag hade ju haft en intensiv natt med en kräkandes engla och han aldrig ta igen de timmarna jag missat under dagen eftersom engla var så pigg? skum sjukdom det här. hon åt middag, drack välling har sovit hela natten och nu ätit frukost och hon mår prima .. hm, men ja vågar inte ropa hej än.

iaf så kom jag fram till i min trötthet igår att jag var värd ett par nya skor .. tycker ni inte? :) jag sprang på ett par skor som jag velat ha ett bra tag i en något ljusare - och finare, nyans och när det ploppade upp att 37 visst fanns kvar så kunde jag liksom inte motivera mig själv att inte köpa dem. c tyckte iaf jag var värd dem :)

ni får se dem när det når mig om någon vecka :)


idag vet jag inte alls vad som ska göras. c är ledig, jag vabbar och engla är ja, frisk? dock så blir det såklart inget avancerat då man inte riktigt kan lita på englas magreflexer ännu, haha. men hon klättrar ju på väggarna här hemma. vi försöker hitta på saker men nu känns det som mina idéer är slut .. gunga? cykla kanske? vid 18 kommer iaf min lillasyster med pojkvän och ska äta middag. det ska bli så mysigt! hon har inte ens sett lägenheten ännu :)

dagens by engla

2010-05-25 | 21:10:41

minns ni klänningen ?

långklänning h&m
hårband BR
strumpbyxor noanoa


2010-05-25 | 18:56:46

haha! hur cool är inte den här donnan då?


vi svängde ner till centrum för att handla lite till middagen nu på eftermiddagen och då kilade vi in på h&m en snabbis och plockade på oss bland annat badkläderna jag skrev om igår, dessa ♥ glajjer och knästrumpor.

 

ett par ♥ glasögon har min donna bett om länge och väl men jag har bara sprungit på en större modell samt en mindre bebismodell, men nu hade vi turen att springa på ett par i perfekt size! :) ingen var gladare än engla!

 

dock så blev glädjen kort eftersom engla passade på att kräkas direkt när vi kom innanför dörren här hemma. matförgiftning? in my *ss. här har vi fått något trevlig magsjuke variant såklart. det som är skönt är att hon inte har feber, inte lider emellan kräkningarna och faktiskt kan äta - och behålla, en hel del av det hon äter. skum sjuka?


best buy

2010-05-25 | 16:41:43


ett av mina bästa köp från new york är dessa shortsen. altså det är verkligen smått fantastiska! jag älskar den veckad 'chloé' kanten och färgen är grym. det är inte ofta man - jag, köper gula kläder. om jag tänker efter har det nog aldrig hänt? materialt är tunnt silke, dessa kommer få springa många vändor med mig i sommar :)

shorts urbanoutfitters

Majas Alfabet

2010-05-25 | 14:36:14
igår hämtade vi lite saker hemma hos mamma från när jag var liten, det var mest böcker som hon tänkte att engla kunde vara intresserad av. blandannat så fanns den här boken 'majas alfabet' med i högen och jag minns så väl hur jag fullkomligen älskade den som liten! det är en riktig klassiker :)

det roligaste är att på englas dagis så utgår det just ifrån den här boken på sina samlingar där det använder sig av en bokstav/sång i veckan som barnen får lära sig utantill. det får även lära sig ord som börjar på bokstaven och hur man skriver den, både litet och stort :) så ingen blev lyckligare än engla när jag drog fram den här i förmiddags!

vi satt och sjöng för fullamuggar och jag fick gång på gång höra "nej mamma det där är fel, du kan inte". jag antar att lite har ändrats på senare år? det är inte alls samma melodier ju .. favoriten är H - humle :)

förövrigt så har engla pillat i sig mat och mår mycket bättre. jag funderar mest på om det kan ha varit en lite matförgiftning eller något liknande? det var ju bara 'en tömning' på hela magen som verkar ha räckt? *pepparpeppar*


kräkula

2010-05-25 | 10:02:48


här hemma har natten var minst sagt livad kan jag lova er.
det började med att jag och c låg och pratade om saker man absolut inte ska göra när man ska sova, saker som får tankarna att flyga! när jag väl somnat framåt ett snåret så sov jag lätt lätt och vid tre tiden började jag höra ljud i lägenheten. vad sjutton var det som lät?

jag for upp ur sängen och in till engla som låg handfallen i sängen och hulkade och pep "jag måste kräkas mamma!" nähä? lilla grisen hade spytt flera gånger i sängen så det var bara schasa in på badrummet, in med kräkula i duschen och in med kräkiga sängkläder i tvättmaskinen - tacka vet jag tvättmaskin!!

lillan satt och huttrade medans jag sköljde henne och tvättade hennes hår noga. sen la vi oss tillsammans och försökte sova men det blev till att fara upp en 5-6 gånger till under de få morgontimmarna som återstod. som tur var tog sofie min öppning idag ♥ vad skulle jag göra utan mina bästa tjejer på jobbet?

nu sitter iaf engla och ritar framför barntv. magen 'gör ont' säger hon men hon har inte kärkts sen vi sex tiden. hon har börjat pilla i sig skedvis med vatten och nu tog just hungern över så vi har hällt upp yttepytte med yoghurt som hon får ta i slowmotion takt, inga mer spyor här tack! jag hoppas hoppas det här bara är något tillfälligt ...


suck suck .. livet med barn är inte alltid en dans på rosor

badkläder

2010-05-24 | 22:54:01

badlinne + trosor h&m


engla har badkläder ifrån förra året som fortfarande fungerar, men nu börjar jag känna att det behövs nytt till i sommar. jag avskyr att se bilder med samma kläder/badkläder 2 år i rad, skit töntigt jag vet .. dyrt också!? och nu har engla kommit upp i en size som oftast är 4-6 år så jag kommer få släpa med samma kläder iaf :P haha

iaf så tyckte jag att det här badsettet är sjukt sött. dock så vet jag inte hur engla kommer klä i det? jag är i stor avsky till små flickor i bikini men det här tyckte jag ändå täckte mer och det var mer ett linne än en bikinitopp?

badkläder h&m 99.-

gotland

2010-05-24 | 21:58:18
på jobbet idag så stod jag och sofie och planerade inför sommaren, hur och när vi skulle/kunde vara lediga. jag har inte så mycket semester men nu ringde jag fsk och fick veta att jag hade 39 mammadagar + 20 lägstanivå dagar kvar :) det betyder att jag fick en vecka till i sommar och att vi ska fara över till öin! åh jag blir smått lyrisk.

jag älskar gotland. jag skulle näääästan kunna tänka mig att bosätta mig där, som pappa och marie har. på vintern är det lugnt, harmoniskt och ja mörkt. på sommaren är det tempo, värme och utomlandskännsla. jag trivs liksom alla säsonger men jag undrar om jag skulle trivas en längre tid? kanske att det är nog med det veckor vi skrapar ihop :)

det blir iaf troligast så att jag, engla och c åker över den 6 juli med natt färjan och hem igen den 14. då får vi en hel vecka ihop och om jag ska tro pappa så är det bara vi som bokat in oss this far :) alltid skönt med space, även om vi har ett rätt hysteriskt stort 'sommar' hus :)

för några veckor senvi sist var på öin.


tiden går ...

2010-05-24 | 10:20:09

min vackra fina -STORA- unge ♥


tiden går verkligen helt sanslöst fort! jag minns det som att det var för kanske ett eller ett par år sedan som engla föddes, som jag lunkade runt på förlossningen och tyckte att hon faktiskt kunde ta och komma ut efter 2 dagar med värkar .. men nej det var inte ett, två eller ens tre år sedan jag stod där engla skulle ut. det är snart FEM år sen!

jag vet inte var tiden har flugit?
var tog den vägen?
var har vi gjort av den?

jag kan få  ångest när jag tänker på det, lite som att jag missat något trots att jag alltid funnits här, alltid har haft engla. jag kan inte stoppa tiden eller få den att dras tbx, det jag kan göra är att ta vara på den tiden vi är i, den vi upplever just nu. dock så är det inte lätt, det finns en vardag som det är svårt att hela tiden vara helt närvarande i. det är så mycket omkring som hindrar. men varför egentligen? varför låter vi saker hindra oss? så är det för mig iaf

till sommaren fyller engla fem år, fem år .. det är helt sanslöst! hon är stora tjejen nu, stora tjejen med åsikter, tankar och mycket mycket känslor. hon har utvecklats till en 'egen' person och det har gått så fort. till en början när hon var en baby var hon hjälpslös och behövde mig till 100% men nu, nu blir hon bara mer och mer självständig.

det känns som att jag kommer vakna en dag och hon är femton åt, skriker åt mig och donderar. jag måste, måste ta vara på den här tiden. på barndomen! engla är en helt fantastisk lite varelse som jag inte kan få nog av. jag längtar efter henne när hon är på dagis eller hos sin pappa. jag oroar mig i överflöd och tänker 'om' alldeles för mycket, jag måste släppa det och leva i nuet, ta vara på henne och njuta ..

nu ska jag maila en skola till engla, hon ska ju faktiskt börja i skolan tills nästa år. hur sjukt är det inte? min lilla är stor .. hjälp! jag känner mig så osäker på det här med skolval och förlitar mig till min fina vän j som vet det mesta om skolor :) jag ska försöka få in engla på en privatskola som hon rekomenderat och troligast ska välja till sin dotter. jag bör väl ta tag i det nu och inte sitta och tänka och bli smått förvivlad .. haha ..

weekend

2010-05-23 | 21:03:38


det har varit en minst sagt intensiv helg - den här med! :) i fredags + lördags hade jag tagit ledigt så att jag och c kunde ta oss ner till karlskoga och hälsa på c bröder med familjer. jag hade aldrig träffat dem tidigare så det blev ett roligt och nervöst möte :)

vi passade på att slå två fulgor i en smäll och åkte till gelleråsen och kikade på carrera cup, JTCC, camaro mm. för er som inte riktigt förstår vad sjutton jag/vi gjorde där så är det så att min boy tidigar kört en del racing och troligast ska göra denna och nästkommande säsong. så vi strosade runt i det härliga vädret och kikade bilar :) mys!

fredag
regn
lördag sol = vi (christian) är brända

lördagen bjöd på vin på vår balkong och gott sällskap, en tidig och trött kväll blev det, jag skulle ju upp och jobba idag. förövrigt så åskade det något enormt på jobbet idag. jag jobbar i ett centrum och hela centret skakade och plötsligt så slog blixten ner så att hela schabraket slocknade! tacka vet jag reservström eller vad det va som drog igång :)

påse

2010-05-23 | 17:15:43

'pyjamaspåse' till engla.


den här sötsaken sprang jag på i fredags när jag sprang runt en vända i stan. jag var inne en snabbis och hade väl som mål att hitta något fint klädesplagg till mig men icke! känns inte som jag hittar något till mig här hemma, annat var det i ny, allt som handlas nu är till engla (klädväg). men det är ju så i perioder ..

det som nu fick följa med hem var den här tygpåsen. jag hittade den inne på h&m home och såg den direkt framför mig som en liten 'pyjamaspåse' till engla :) fiffigt va? haha så slipper man ha kläder hängandes på sängen :)

tygpåse h&m home 79.-

jade jagger

2010-05-20 | 22:10:02

dessa kommer numera vara mina frukost - kaffe - muggar :)


imorse var engla tvungen att vara på dagis innan nio eftersom det var förskolans dag (som hon förkunnat var en ur-tråkig fest, haha, kids) det innebar att jag hade 3 timmar att slå ihjäl och jag hade ingen lust att åka hem för att sen åka tbx igen. nä det fick bli en latte och lite shopping i kista. barnbidrag - lovely!

är smått lyrisk över dessa muggarna som jag lyckades komma över. de är från indiskas samarbete med jade jagger, helt fantastiska saker! dock så var kläderna inte i min smak men inredningen var m m m !!

jag fick även med mig en tröja till c, en kjol till mig och vinglas. av någon outgrundlig anledning så flyger det vinglas på våra små tillställningar ;) alltid bäst att ha några extra.

muggar, jade jagger
för indiska 99.50:-

nu är det torsdag!

2010-05-20 | 08:01:41
känner mig smått förvirrad vad gäller veckodagar och igår skrev jag ju liten fint in 'torsdag' istället för vad det var, onsdag .. söta nathalie påminde mig, tack :) det blir alltid så här när jag är ledig fredag, då får jag ju känslan av att det är fredag idag och lörag imorgon osv. haha.

såg igår att en stackars krake lämna mig på bloglovin? hur kommer sig detta? är jag inte lika givande längre? det har hänt någon gång förut men jag förstår liksom inte vad jag ändrat, haha. någon som kan berätta så jag kan bli bättre ;) är det inte kul med gles updates osv? alla har vi våra svackor :) hoppas du lilla kommer tbx! ♥

nu ska engla klä sig och jag med för den delen. idag har de förskolansdag på dagis så engla ska vara där till nio. förskolansdag innebär massor av olika stationer på dagis, glass, lek och stoj! det är ju inte så långt kvar för femåringarna som ska börja i skolan till hösten .. de firas liksom 'av'. nästa år är det englas tur .....

idag 25 grader
wei!




onsdag!

2010-05-19 | 22:43:02
igår kväll var jag och engla bortbjudna på middag till björne och linda. vi åt en grym kycklingrätt, som jag bara måste få recept på, drack gott vin och pratade på balkongen tills det nästan blev midnatt. ibland springer verkligen tiden. engla somnade sött i lindas säng ♥ med alla sina leksaker omkring sig, mätt och belåten. imorse var hon chockad över att vakna hemma "men mamma, hur fraktade du hem mig?" haha lite som att det allt var något lurt med de ;)

imorse vaknade vi tidigt och engla ändrade sin plan på att vara hemma med mig och åka till ikea till att vilja gå till dagis. sagt och gjort, vi for dit och därifrån for jag till ikea. servetter, ljus, balkonglåda, uppläggningsfat, visp och pelargoner inhandlades och sen var det bara hem - packa upp och ut och powerwalka med jeannine. härligt värre faktiskt!

ikväll har jag och engla ätit middag ute, bakat kladdkaka och engla har skaffat sig nya - äldre - vänner. hon stod på en stol (vi bor långt ner) vid balkongräcket och snickesnackade lyckligt med två 8 åriga tjejer. hon ville helst att de skulle in och leka men där satte jag stop. haha, säkert super söta tjejer men vi behöver kanske inte bjuda in alla som vill, direkt?

mys middag i värmen ♥


dagens by engla

2010-05-19 | 20:51:54

mjao!

englas choice idag - syns? hon har fått dille på att ha knästrumpor just nu så jag tror kanske att dessa ska införskaffas imorgon? jag har aldrig varit mycket för det men mest för att jag inte har vetat hur hon ska ha dem, men nu när värmen börjat smyga sig på så är det faktiskt inte så dumt till klänning. eller?

klänning
polarn o. pyret
strumpor h&m
kattmask h&m
ballerinas h&m

nu är det sommar!

2010-05-19 | 20:32:15

nu är det glass, värme & sommar !

äntligen foks! jag säger det om och om igen men herregud som jag älskar det här vädret! idag har det varit 27 grader i skuggan och jag bara njuter (okej ibland kanske jag jag pustar lite, haha). det var absolut inte en bra idé att ta sig till ikea en dag som denna men imorse trodde jag ju att det skulle regna, hm?

efter dagis idag så gick jag och engla och köpte varsin glass. jag som ALDRIG äter pinnglass iprincip var riktigt sugen. engla var inte sen att haka så där traskade vi med en daimstrut och en 88 i hande, mm! aldrig smakar glass bättre än i värme! engla orkade såklart inte trycka in hela struten så jag fick vika mig för den med :P haha ..

balkongen

2010-05-18 | 16:08:55



min heshet går verkligen inte över!!
suck & stön ..

jag har knaprat allergi medecin men det tycks bara hjälpa emot snuvan. suck! orkar inte låta som en knarkare längre, skit irriterande!! egentligen kanske det inte är så konstgit att både jag och c ligger och snurvlar om nätterna med en björkskog utanför fönstret? haha, bra där. (se bild)

idag hade vi sovmorgon och engla var iväg i mullemeck parken med dagis. vilket väder de fick! tydligen så hade de haft en perfekt dag med värme och - som tur var, moln! flera av barnen hade somnat i bussen på g tbx till dagis, haha. nu leker iaf engla med en dagiskompis för fullamuggar. det har danstävling för tillfället :)

jag har just satt mig ute på balkongen med datorn i knät. hjälp vad härligt det är! jag är själv hemma med engla tills imorgon för c är iväg på någon grejs. ikväll ska vi på middag till linda & björn, mysigt värre. trevligare grannar får man leta efter. nej ni, nu ska brödet ut ur ugnen!

little darling

2010-05-17 | 22:58:09


lila tröja
polarn o. pyret
byxdress h&m
strumpbyxor
polarn o. pyret
hatt polarn o. pyret
polarn mönstrad tygväska

är helt slut ikväll. engla sover och jag och c har ätit tacos framför tvn. jag fått en enorm j*vla allergi som göra att min röst låter som sju svåra år, näsan rinner och täpper igen sig totalt emellanåt. jag får panik!! kan man inte bara få njuta av det fina vädret och av att det blir grönt ute? nejnej, lid för fan, lid! usch .. känner mig smått bitter.

det har iaf varit en mysig dag på jobbet idag. jag har saknat mina söta kollegor och att få känna mig - som jag faktiskt gjort under hela dagen - på topp och ha en drivkraft. det var nu när jag kom hem som allergin på riktigt slog till, innan har det bara varit min röst som låtit smått crazy. gah!

imorgon blir det sovmorgon. engla ska till mullemeck parken med dagis och äta matsäck ute, vilken lycka! en ännu större lycka är att hennes dagiskompis claire ska få följa med oss hem imorgon:) engla är så glad och lyrisk över detta så det knappt är sant åt det. hoppas tjejerna får en mysig eftermiddag, ska försöka göra den till den bästa ♥

puss på kinden

2010-05-17 | 21:58:00

en liten smäll kyss förtjänar varje unge! även när mamman har rött läppstift


zebra

2010-05-17 | 08:47:51
den här ursöta byxdressen köpte jag för någon vecka sedan till engla. jag har fått dille på byxdressar i alla dess former men tyvärr så har de två som jag tidigare köpt inte passat. den här var för kort i benen och en annan sa förken direkt "mamma, jag hatar den .." då känns det lite sådär ...

den här dressen har inte fått några hatiska ord eller är för stor/liten så den blir en keeper och får pryda fröken dagen till ära. dock så är det kanske inte riktigt tok varmt så vi kör med strumpbyxor under. trots att fröken protesterade :)


byxdress h&m
strumpbyxor polarn o. pyret

måndag

2010-05-17 | 08:15:04


och en solig sådan!

idag lovas det 20 grader, åh vad jag älskar det här. man blir smått lyrisk bara av att ta sig till dagis på förmiddagen. dock så jobbar jag idag och får inte riktigt njuta fullt ut av vädret men min tid kommer. imorgon + onsdag är jag ledig. jag håller mina tummar och tår att solen fortsätter att skina och att temperaturen bara ska öka.

jag är smått röst-lös idag. jag tror det är en begynnande halsvärk från slutet av veckan som valt att sätta sig lite fint på mina stämband. igår stod jag på jobbet och tröck fram orden, hur ska det gå idag? honungsvatten och te dricks i mängder .. hoppas hoppas det hjälper. annars kan det bli små tufft att komunicera med kunder!? ;)

nu ska jag klä  lilla dockan engla. hon ligger förtillfället ganska så exakt som på bilden från förra veckan. stressad? här kör vi lugna och sköna  takter. med gitarren på magen startar vi den här måndagen ♥

break

2010-05-16 | 21:30:24



pix är på g!
mitt program strular ...

det blev visst ett litet helg break här på bloggen :) ibland är det behövligt! det har varit fullrulle med jobb, solning, grillning och ja lite partytaj!

eftersom jag kom hem från newyork förra söndagen så missade jag mina helg timmar så den här helgen har jag tagit igen det :) bäst att missa så lite som möjligt, annars blir jag en fattiglapp i juni, don't want to! av den anledningen + att jag slutade 8 i fredags har engla sovit hos mamma o nannie tills idag. haha vem var gladare än hon?

i fredags skulle vi ha en liten invigning av de nya utemöblerna. med våra grannar så spårar en 'liten invigning' - med champagne, lätt :) men jag älskart! det blev djupa samtal (eller?), dans dans dans och mer champagne. trots den sena timme var jag uppe och lös med solen i lördags på jobbet. kunde man önska annat än att vara ledig!?

igår körde vi grillning på vår balkong med smarrig rosé och gott sällskap. blev en tidig och lugn kväll men ack så mysig. jag älskar den här vår/sommar stämningen som sthlm dränkts in i det senaste dagarna - iaf som man är ledig! annars blir de lätt lite segt när alla är ute och njuter av vädret och inte är på direkt shopping humör ..

nu sitter vi och dricker te, trycker in chips och godis efter en smarrig (men tidig, där av 'tryckningen') middag hos c mamma & daniel. grillning stod på menyn, jag njuter! engla sussar sen ett par timmar tbx, imorgon ska vi sätta på stödhjulen på hennes cykel och inviga :) späännnande!

utemöbler

2010-05-14 | 08:56:23

 

idag regnar det, igen. och vi ska köpa utemöbler till balkongen, wi! :) jag hade hoppats på sol men men, man kan inte få allt. kanske att de spricker upp till kvällen? snart kommer nannie och hämtar en exalterad lite engla. hon har redan klätt sig i den här klänningen, trots att den är blöt från tvätten igår. japp, she loves it!

 

ang utemöblerna så blir det de här cafébordet och stolarna från clasohlson. de blir lagom till vår balkong eftersom vi har både grill och blom-hörna som ska trängas på samma lilla yta :) vår balkong kommer bli ett ansikte för compactliving, det känner jag på mig. jag är iaf otroligt glad att vi har en balkong och att den vetter ut emot skogen ♥

 

café stolar&bord clasohlson


grannhäng

2010-05-13 | 22:12:46


nu regnar det utanför fönstret. det riktigt smattrar och c sa precis att vi kanske bör flytta på blommorna ifall det börjar regna in under taket. som tur är så har vi iprincip haft en regfri dag och kunnat leka ute i parken med jeannine och junie. det blev åka gunga (ja åka), leka i sandlådan och fika! j hade köpt vinebröd och vi stod för kaffe o saft.

jag älskar att vi har så nära till varandra, jag och j altså. vi kan springa över till varandra och hitta på saker spontant. ikväll tog vi med oss en påse marinerad kyckling och en kladdkaka och tog oss över och grillade! :) hur mysigt är inte det? jag fullkomligen älskar det!!

imorgon ska engla till mormor och nannie. hon har längtat hela veckan och krävt att nannie faktiskt ska hämta henne och att hon ska få visa sitt rum, igen. jag ska jobba till åtta men till kvällen blir det ännu mer grannhäng med linda & björne, då ska champagnen korkas och våra utemöbler invigas, må de inte regna! hoppas j får babyfirtt också ;)

hjälpreda

2010-05-13 | 21:35:23

 

 

 


ledigt!

2010-05-13 | 10:03:07
idag hade vi hoppats på ett fantastiskt väder och värme men icke sa nicke. det är lite svalare idag och solen lyser med sin frånvaro. värmen har skjutits upp till lördag (när jag så smidigt jobbar) och då ska det bli rekord varmt med över 20 grader! lucky you som är lediga och kan njuta och mysa :)

vi har lite planer med fröknarna jansson idag. troligast blir lite parkhäng, lek och fix! nu låter det även som att det blir gemensam grillning till kvällen, mysigt. ska bara snacka ihop mig med min bättre hälft första, jag hade ju började förbereda inför att göra egengjord ärtsoppa och pannkisar till kvällen men det kan kanske skjutas upp? ;)

jag hoppas jag piggnar till mig snart, är helt slut efter att inte ha kunnat sova ordentligt på flera nätter. det finns flera anledningar .. kanske att jag delar med mig sen? kanske inte .. vissa saker känns så privata fast att det kanske inte alls är det. jag tror egentligen alla har haft de som jag har de på kvällarna just nu ..

mitt & englas projekt igår, blev riktigt fint ute på balkongen! nu väntar nya möbler.



onsdag

2010-05-12 | 21:15:14
vi hämtade engla vid fyra idag, en glad liten pingla var det som spexade för fulla muggar i bilen på g hem. fröken har kommit in i en jobbig sväng där hon äter enormt bra till både lunch och middag men där mellanmålen blir lidande. resultatet blir en gnällspik innan middagen står dukad. idag var inget undantag ...

det är tårar och hon ska försöka proppsa på välling å ena sidan och collin på matborde å andra. ibland kan man inte bli annat än matt. efter några tuggor lax ikväll så piggnade fröken till och började prata glatt och skojja. haha det gäller bara att lida de få minuterna innan middagen så fröken får något i magen med andra ord, hon är precis som sin mamma :P

middagen bestod av lemon marinerad lax, gnocci, rom sås & sparris. vi passar på med att sätta på grillen nu när solen är framme och värmen är med! vi passade även på att smita ut till skogen och plocka lite nya blommor, de som stått på bordet har fått avvika .. "det blir lätt gammla det här blommorna engla" vitlögn? :) ibland måste vi alla!

 

lite trevligar, finare och mindre insektstäta blommor :)


älskade klänning

2010-05-12 | 14:08:28


som jag nämnde igår så fick engla en ny klänning. det är antagligen ett av det absolut finaste plaggen i den sommar kollektion som polarn har ute nu. det är mkt tyg/vidd i 'kjolen' på klänningen som gör att den blir extra snurrvänlig :) 10 points bara där! :) den finns i både röd & lila men aa .. lila var givet.

engla blev direkt förälskad när jag tog fram den i butiken och började snabbt addera den här. men nä, där gick gränsen för vad mamma-kassan klarade ;) klänningar äter vi ju som känt till middag här hemma och jag skulle nog våga sig att man faktiskt inte kan ha för många :) same med strumpbyxor.

nu ska jag plocka ut kladdkakan som ja slängt ihop ur ugnen och förbereda med krukor och jord på balkongen. tänkte vänta med att börja plantera tills vi hämtat engla, tror hon är sugen på att hjälpa till! jag köpte även en kruka som hon ska få måla och plantera i :) en hel kväll med andra ord, imorgon är det ju ledigt :) !

klänning polarn o. pyret 325:-

relax

2010-05-12 | 09:32:23

kick back and relax, right? engla igår i parken.

idag är det en riktigt topen dag vädermässigt. tror det redan är 15 grader och nu när vi var ute och mötte upp jeannine så fläktade det riktigt skönt. hääääärligt! kanske att jag drar på mig ett par klackar för att fira idag?

engla vill prompt gå till dagis idag så vi ska snart åka dit och släppa av lillan och sen blir det plantagen för hela slanten. vi behöver fixa till det på ballkongen nu när solen tittat fram. vill köpa lite blommor och kurkor och få det lite vårigt :) kanske att vi hinner kika på nytt bord och stolar också? vi får se ..

flowers!

2010-05-11 | 23:21:57


jag glömde mina nycklar på jobbet igår, smart där emily, jag vet! jag är ledig onsdag + torsdag så söta jeannine plockade upp dem när hon slutade ♥ men iaf, det resulterade i att jag och engla hamnade i lekparken utanför vårat hus i 2 timmar innan christian kom hem och låste upp för oss, haha.

det blev en mysig eftermiddag och engla gungade i över en timme på en sådan där 'liggunga'. hon låg och pratade och fixade för sig själv min stjärna, hon är så söt när hon är i sin lilla egna värld. efter en stund studsade hon upp och plockade blommor till mig. ur tjusiga, right?

.. vi har numera spindlar i köket = ha aldrig maskroser inne!!

pressvisning

2010-05-11 | 20:51:05
idag har jag och engla tillbringat dagen på en pressvisning sammanställd av loppi, där blandannat vi föräldrar, bugaboo och polarn o. pyret medverkade. jag var lite allt i allo och hjälpte till på det hörn som behövdes, för polarn o. pyrets räkning då :) lilla prinsessan min gick en liten visning och visade upp po.p's kommande ytterkollektion.

polarn kläderna och kanske speciellt ytter var verkligen finare än finast! en annan glädjande sak var att det kommer komma gröna lager 1 & 2 kläder i helt återvunnet material! jag tycker verkligen det är smått fantastiskt hur det jobbas med båder eco & återvinning på polarn o. pyret. fler borde följa exemplet. jag köper mer än gärna kläder för några kronor med för den bra saken som det faktiskt innebär med eco och återvinning. but that's me! :)

efter att vi hade tryckt i oss lite mc donalds så gick vi upp till gallerian och köpte en klänning och strumpbxor till engla. när man 'jobbar' så får man såklart betalt - i kläder ;) oftast så sparas allt men nu så blev det presentkort som snabbt användes upp. ska visa den sen, fröken har sprungit runt i den hela kvällen ♥


älskar det kommande printen - elefant tröjan blir nog en kommande keeper!

D DRESS

2010-05-10 | 21:43:30

jag sprang på den här klänningen idag inne på h&m. jag kunde inte riktigt motivera mig själv att inte köpa den för de ynka 50kronorna den kostade. mest troligt är att det blir en av de andra färgställningarna också. den rosa med fjärilar kanske? super söt i sommar jue! hjälp som ja längtar tills engla får solkyssta små ben och armar också - åh!

klänning
h&m 49.50:-

to my love

2010-05-10 | 21:17:23



såklart köptes det lite små saker till engla i NY även om jag måste medge att det jag inte fann de bästa i barn-shopping-väg där. var gömde den sig? någon som vet? men lite fick iaf följa med över atlanten .. och lite köptes idag, haha och det slapp ta det hemska flyget hem ;)

engla var julaftonexalterad när vi dök innanför dörren här hemma. hon har laddat sen i onsdags när jag pratade med henne i telefon och nämnde något om en liten 'överasskning'. hon försvann med snabba steg in till sitt rum och fram till sängen som var prydd med presenter och askar ..

gud som jag minns när mamma & pappa kom hem med saker till mig efter en resa - jag älskade det!

i'm home

2010-05-10 | 20:24:43

äntligen
så är jag hemma!

om resan till NY var jobbig så var det ingenting mot vade resan hem var .. altså jag vet inte vad som har hänt med mig, jag har aldrig varit så flygrädd tidigar. det har det enbart varit vid start och landning men nu har jag en riktig ångest.

den här resan ställde jag mig i panik utanför toaletten och grät handlöst tills jag skakade så jag var tvungen att med hjälp av flygvärdinnan sätta mig på golvet. va sjutton är det med mig? gud så skönt att inte  längre ha en 8 timmars flygresa hängandes över mig .. jag har nog inte kunnat slappna av på riktigt förens nu - på en vecka!

igår sov jag mest hela dagen och min c ♥ servade mig som aldrig förr! hur underbart är det inte att komma hem till en skinande lägenhet och en varm famn att krypa in i? oj som jag längtat. nu är också engla hämtad och hemma så livet är så smått fulländat, nu väntar jag bara in min L som kommer om 2 veckor. jag åkte ju själv hem igår ..

ikväll har vi storhandlat, lagat smarrig wok i mängder, läst sagor och kikat på halv åtta hos mig. nu sover min lilla och jag och c sitter/ligger i soffan. jag har lite att packa upp och fixa med men det får vänta ..

4 pairs

2010-05-08 | 16:40:32


igår hade vi en helkväll i NY och allt vad det innebär med god middag, drinkar utomus och kareoke till gryningen. älskart! dock så var jag trött som jag vet inte vad så jag kanske inte var den roligaste .. men en upplevelse utöver det vanliga var det ju inget snack om att det var ..

nu har jag packat ihop mig och min överfyllda väska ligger nog dessvärre över max vikt så jag kommer säkerligen få packa om på flygplatsen. ska bli skönt att komma hem även om jag haft en grym vecka här i NY. självklart kommer jag komma tbx! inget snack om saken, ska bara hem och smälta allt :)

jag gillar det faktum att jag kommer hem med 4 nya par skor också, längtar tills jag ska packa upp allt på sin plats hem. längtar även som en tok efter min c & e. engla kommer dock inte hem förens på måndag då jag ska hämta henna på dagis ♥ mys mys mys!

wish me luck now ...

KÄRLEK!

2010-05-08 | 01:31:10



all kärlek till finaste josse
som låtit mig komma och hit och visa mig den här underbara staden!


ikväll ska J visa oss spotted pig och vi kommer köra all in. imorgon ska jag sätta mig på planet - ångest - och försöka nå sthlm och arlanda .. kan ni första att jag har ångest ?

korall maxi

2010-05-07 | 15:49:55


igår sprang vi på den här tok-fina korallfärgade klänningen inne på forever21. jag har köpt på mig en annan långklänning också, jag är lite insnöad på det just nu, haha. jag kan riktigt föreställa mig att kila onkring i det i sommar. för visst blir det sommar hemma också?

det börjar kännas smått osäkert ...

rooftop bar

2010-05-07 | 15:25:14


igår kväll tog vi på oss klackarna och gav oss upp på newyorks högre höjder, 20 våningar upp!

vi var på ett otroligt mysigt ställe med en utsikt att dö för! vi drack drinkar och skrattade så tårarna rann. finns det något bättre än kvällar som denna? jag vill att hela sommaren ska fortlöpa på det här sette.

haha visst, i sthlm lär jag kanske inte komma 20 våningar upp. men stämningen och värmen ska jag göra allt för att ta med mig hem ♥ har hört att ni kanske inte har det varmare än varmast? engla berättade igår att hon faktiskt 'bara' har jacka, fleece, jacka, skor och mössa på dagis .. hm .. shorts och linne någon?
Emily Slotte May 7 at 2:42pm
jag har lagom med panik inför flygningen.. men aa ska tänkt på de ;)

kan du göra mig en tjänst och ringa till mitt jobb och kolla mina tider i veckan och skriva ner dem? glömde ju min almanacka på jobbet. tel. 0858570303

har jag fått post?

pink

2010-05-06 | 16:20:33



har ni sett något sötare än de små små conversen? engla hade på prciken likadana när hon var liten men dessa är förståss inte till henne utan till systers nikki ♥ de andra är dock till engla, hon har röda höga nu men ett par låda rosa tyckte jag kändes väldigt nödvändigt inför sommaren! ;)

converse
20dollar (ca 150kr)

flowers!

2010-05-06 | 16:06:37


igår körde jag och L en (till) heldag i soho och det resulterade i ett par kassar om jag säger så .. dock så köptes det en heldel till foks där hemma :) vi sprang som idioter efter rätt converse, färg och size haha. men visst, såklart så kanske jag köpte något också .. kanske :P

klänning indiska (lizas)
skor converse
väska LV

I ♥ NY

2010-05-06 | 03:08:54


tshirt till engla ♥

La Bottega

2010-05-05 | 17:16:07
igår kväll visade josse oss en av stadens mysigare små resturanger, la bottega heter den och ligger i chelsea. vi tog en taxi dit och landade vid ett utebord (tänk foks UTEbord!) vid halv nio tiden. det var fortfarande varmt i luften och vi njöt av en utsökt pasta och en flaska vin över sanslösa skratt. fy vi är så störda ..

efteråt tog vi oss bort något kvarter på högaklackar och tog en taxi hem. en sanslöst mysig kväll och en av det bättre pastarätterna jag ätit! sen att vi började med varmt nybakat bröd doppat i olivolja och salt gjorde inte saken värre ..

new york by night ♥

Café Lalo

2010-05-05 | 15:46:16


igår tog vi ett brake i vårt eviga traskande och satte oss på café lalo i upper west. åh säger jag bara! jag älskar cafén med genomgående teman och ett som detta med raktigenom franskt kan man inte annat än älska!

tom toaletten var vacker här - ja vacker!

vi satt länge och drack bellinis och åt gudomlig omelett med purjolök och gräddfil. bellinin var to die for och priserna är i jämförelse med sthlm lägre än lägst. hemma får man en grym bellini för drygt 120kr och här 60kr .. haha det är lite som på skoj men jag älskar att man kan unna sig sådant här!

video - centralpark

2010-05-05 | 01:18:23

musikanter i centralpark som L filmade ♥


idag började vi morgonen med att ta oss upp till chelsea för att josse skulle köpa en bok till en av hennes kurser. därifrån tog vi tunnelbanan - bara det är en upplevels här, och tog oss upp till upper west för att strosa och äta på ett underbart litet café som jag ska visa er mer ifrån senare.

trots skavsår och onda knän så fortsatte vi traskandet och tog oss till centralpark (idag igen, i love it) där började min näsa hysteriskt klia och solen gassade så vi fick ta oss in i skuggan för lite svalka. idag har det faktiskt inte varit lika fuktigt som de andra dagarna. det blir en helt annan - skönare - värme då.

efter det så gick vid upp på 5th ave och jag började min lilla jakt på keps till min c och convers till engla banan. vet ni att jag fick ett par grymma barn converse för 140 spänn!? thats sicko. det var ett par låga, hon har redan sina röda höga converse så dessa bli perfekt som extra skor :)

I PRESENT TO YOU

2010-05-04 | 14:22:46


ord är onödiga. i'm in love!

centralpark

2010-05-03 | 22:49:18


idag har jag och liza traskat sedan tio imorse och precis nu landade vi innanför dörren och kastade oss bägge i soffan med en skål chips som vi hetts ätit, haha :) helt sluta båda två!

det är otroligt varmt här så även om det har som idag regnat litegrann så är de kvaft som attans vilket gör att man känner sig helt mör efter en hel dag ute. mycket har vi iaf sett och hunnit med! centralpark måste jag säga var en av höjdpunkterna och shoeshoppingen såklart, gah! visar sen ..

efter att ha gått i ca 5 timmar så nådde vi finally till centralpark med varsin glass i högstahugg. vi njöt av solen och tittade på människor och från ingenstans så blev de mörkt mörkt och vi kände väl att de var dags att styra stegen hemmåt. just då öppnar sig såklart himlen och det störtöser ner! tacka vet jag taxi här :)

hello NY

2010-05-03 | 15:15:25


nu har vi stigit upp, ätit frulle och kikat på ett avsnitt av entourage. jag vaknade redan vid sex imorse av att regnet smattrade emot fönsterbräda och av att det ekade emellan huset när regnet studsade. altså inget tiptop väder nu på morgonen men det ska klarna under dagen och kvällen ska bli finnemang, sägs det.

idag är j i skolan och jag och l ska ta oss upp till bryant park och strosa runt och möta upp j för lunch lite senare. jag hoppas de inte ska välla ner för då tror ja inte mina converse kommer vilja vara med, haha.

bildregn

2010-05-03 | 01:59:15




idag har vi gått i timmtal på new yorks gator. vi har strosat i soho och west village, druckit champagne, ätit gudagod lunch och shoppat. lina mötte även upp oss idag, hon hänger också i den här staden framöver, lovely!

nu har vi landat hemma och slängt ihop lite pasta, jag funderar på vad jag egentligen köpt idag och inom en snar timme så tror jag vi kommer sussa gott - trots att klockan "bara" är åtta här .. jetlag hejhej.

hur är vädret hemma, tell me!?

vad säger ni om 30 grader? :)

värme

2010-05-02 | 14:47:20


nu får ni stå ut med bilder på mig istället för engla :)

igår kilade jag ut såhär när vi skulle till juliette i brooklyn och äta en smarrig middag, dock så var både jag o liza tok jetalgade och satte nästan huvudet i musslorna av trötthet! idag är jag piggare och vi ska snart bege oss till soho. klockan är ju inte mer än kvart i nio här :)

jacka zara
tshirt indiska
jeans gina
väska LV
skor forever21

im alive!

2010-05-02 | 14:31:29



äntligen så har vi landat på americansk - varm och härligt - mark!

vi började resan straxt efter åtta igår morse, svensk tid (jag känner att ja kommer röra till det med tidsskillnaden, haha, tänk att jag ligger 6 timmar efter er i fortsättningen). vi strosade på arlanda, jag åt en macka och vi köpte på oss några tidiningar till den 8 timmar långa flygningen.

för det första så var planet försenat pga städning och vi lyfte väl ungefär en halvtimme efter utsatt tid. lyftningen gick bra, vi höll hand som två små tanter jsg och liza. jag kände mig faktiskt rätt lugn då trots min flygrädsla.

när vi hade flugit i ca 5 timmar så började det skaka lite smått och jag försökte mitt bästa att låssas som att inget var fel. när flygvärdinnan kommer med juice och macka höll jag på att spricka i tårar av att det skakade så, hon klappade mig på armen och sa att det var vanligt med lite turbulens men att de här va ganska mkt..

efter en stund så fick de avbryta serveringen pga av de kraftiga skakningarna och jag trodde på riktigt att jag skulle dö - på riktigt! jag och liza kramade varandras hand, hårt hårt. jag grät hysteriskt nu och höll på att tuppa av för jag inte kunde andas. lucky med som hade liza som satt och sa "andas! andas, du måste andas!!"


jag vet inte hur länge det höll i sig men ett bra tag. både jag och liza var i upplösningstillstånd men hon kunde iaf fokusera på mig min fina! efter en stund så berättade iaf flygkapten att det var ett väldigt turbulent område och att det inte gick att byta väg för det var turbulent överallt! ångest.


det forsatte att skaka under större delen av inflygningen men vad värre var att vi inte fick landa! det var kö! vi cirkulerade över newark i 20min innan vi fick komma ner till fastmark. men oj vilken lycka det var då! alla väntan och kö in till new york (de tog ytterligare 4 timmar att komma från newark till newyork sen.. sjukt!)

nog med klagan nu - im in NEW YORK!

Vi landade innaför josses dörr vid sex tiden (12 på natten svensk tid) och begav oss ner till affären här nere och handlade. sen var det till att svida om och ta en taxi till vackra brooklyn där middag väntade på juliette, vilket ställe!

NEW YORK!

2010-05-01 | 07:36:14
nu mina damer och herrar ska jag straxt bege mig ut till arlanda. mitt flyg går 10.40 och jag är inte den som vill stressa i onödan så liza och hennes mamma hämtar upp mig om ungefär en halvtimme. jag har varit uppe och plockat och duschat sedan klockan var sex. resfeber? jag? nää ..

engla åkte igår till mormor och nannie, hon ska vara där tills fredag då det är dadie helg :) jag hoppas hon kryar på sig min stumpa. hon är inte sjuk men hon har varit lite hängig ♥ hon var hemma halvdag med mig igår och halvdag med nannie. skönt att slippa tempot på dagis om min inte känner sig helt hundra .. gah som ja kommer sakna henne!

igår kväll var jag väl allt annat än fokuserad på att packa och ladda inför idag. vi kilade hem till jeannine efter att jag upptäckt att ja inte alls jobbade till 20 , alla butiker stängde ju för sjutton gubbar 18! där blev det vin på altanen och snicksnack med min fina j. idag är jag trots det pigg och färdig packad, ett litet under? haha.

nu ska jag ta mig ur sängen. haha, har sprungit upp och ner för det är lite små kyligt i lägenheten och jag vill mysa med min c innan ja ska ta min resväska och rulla ut. vilket är typ nu .. så jag beger mig väl då!

tänk på mig idag - jag är ju lite flygharig ..

kan inte tro att jag ska kila runt i den här staden!! vi kanske hörs ikväll redan ?