flying by

2011-01-28 | 08:27:26


mucho mucho
promise, vi hörs ikväll!


glöm inte

2011-01-26 | 08:05:46


idag är sista dagen och mina auktioner springer på slutspurten :) jag som trodde att jag skulle få ihop ett par hundra lappaär inte annat än glad när de visade sig att de nu ligger straxt under tusen lappen! :) jag kan ju inte säga annat än att kläderna lätt är värda varenda krona, det är supe fina kläder utan skavanker!

det blir till att ta ut dessa pengarna sen och gå och inhandla nytt till engla, hon behöver det verkligen nu! (när mamma varit snäll och sålt av alla hennes kläder, haha)

ni hittar auktionerna här

irritation!

2011-01-25 | 21:49:41

jag vet inte om jag varit på så pissigt humör idag bara för att det har blivit lite upp o ner i min kropp efter att spiralen togs ut? eller vad det kan vara? men sjutton vad irriterad jag varit! det började imorse med små saker och sen på jobbet har det varit bra men sen kommer det nu på kvällen igen. åh! gah.

på jobbet har jag sett till att jag haft fullrulle med att bygga om väggarna så jag inte hunnit tänka eller känna efter. ett bra tips, haha. man ska hålla sig otroligt sysselsatt, då blir det nästan som man glömmer att man är irriterad. men jag förstår inte vad det är? det liksom kryper i min kropp och jag kan bli arg på minsta lilla.

imorse fick c och engla ta några smällar även om jag försöker tygla mig .. men ja, ibland är man inte på topp! men nu är det nog dax att hitta något nytt som kan hålla min hormer i schack. dock vet jag inte vad? engla är ju en liten uppfinning trots p.piller så det blir det inte .. tåls att funderas på och jag vet inte hur jag ska kunna bestäma mig. nu förtiden finns det ju en miljon olika alternativ till just p.pillren .. hm! ingen spiral iaf, de är ett som e säkert.

min stora tjej är så otroligt duktig på att rita ♥

polarn o. pyret ytter VT 11

2011-01-25 | 10:53:33




nu börjar det verkligen ras in vårnyheter i butikerna och på websidorna! inte bara hos oss utan överallt tycker jag det börja blomma upp :) underbart tycker jag som är så trött på det gråa trista så jag nästan går av på mitten!

den här vintern har varit oändlig känns det som och aldrig förr har vi väl haft snö så länge som i år? nu behöver vi lite färgklickar för att kicka igång vårkänslorna och ja, po.p har verkligen satsat på härliga färger i år! jag som älskar att missmatcha klara färger ser det som ett litet paradis och jag kan inte riktigt bestäma mig för en kombo.

jag vet dock att allt inte har trillat in hos oss ännu men ja, det är ju hög tid att börja rensa i garderoberna och kika på vad som behövs till kommande säsong! allt för ofta kommer det inte kunder som bannar att de inte var ute liiite tidigare så valmöjligheten varit större .. så ja, tips till er; börja inventera vårgarderoben :) åh snart är de dax!

ytterkläder från polarn o. pyret


amazing grace

2011-01-25 | 09:55:08


härligt med nytt nytt ♥


igår utnyttjade jag min lediga måndag till max! jag och liza begav oss på en liten tripp till gustavsberg där vi som alltid kan strosa i timmar. ittala outlet är som ett mindre litet paradis med alla vackra glas, tallrikar och skålar. det finns oändligt med saker och om jag hade varit gjord av pengar så hade min armar värkt av allt bärande.

dock så fick jag med mig lite fina saker som förgyller vardagen lite smått. det blev fyra muggar från rörstrands swedish grace serie och 2 iittala kivi värmeljushållare. självklart så köpte jag muggarna i olika färger och just nu är ros min absoluta favorit. åh så fin den är! storleken är perfekt för morgon kaffet och fler inköp kommer komma:)

swedish grace rörstrand
iittala kivi


those days

2011-01-23 | 11:11:01

söta i vårat kök igår ♥


igår var verkligen en riktig softar dag. vi åkte somsagt skridskor på förmiddagen men sen följde en riktig slappar lördag. camilla och jocke kom förbi och fikade nybakade muffins och sen senare på kvällen kom linda och liza över. "kom över" låter iof som att det var här i en kvart och inte de 8 timmar som det faktiskt blev, haha, stört.

jag vet inte riktigt var tiden flög men efter jag lagt engla så delade vi på ett par flaskor vin och mös i soffan i mjukiskläder och bara pratade. mer sådana kvällar tack! det är alltid dessa hemma kvällar som blir dem man minns och älskar. utekvällarna när allt bara blir strul och jobbigt känns så förbi och långt borta just nu.

förstå mig rätt, jag gillar de kvällarna oxå men just dessa kvällar som är helt oplanerade och slutar med att man dansar till svenska 80-tals klassiker är de bästa. sen att jag har de absolut finaste vännerna är inte heller fel :)

det var inte alls vad jag skulle skriva om, men men! jag och engla hade det riktigt mysigt igår och mitt på dagen låga vi i hennes säng och lyssnade på bröderna lejonhjärta och engla norpade min kamera och tog femtioelva bilder på mig ur alla vinklar :) lovely! och sen låg vi faktiskt bara och pratade. oh hjälp vilken stor tjej jag har ♥


skridskoprinsessa!

2011-01-23 | 10:27:11


fina tjejerna junie & engla kämpade på ♥


jag blev verkligen imponerad av engla igår när vi var och åkte skridskor med junie och jeannine! hon for runt på isen, inte rädd för att falla plattfall på rumpan överhuvudtaget! engla som allt för ofta är rädd för diverse saker och tycker saker är "läskiga" vågade verkligen ta ut svängarna och testa sig fram som aldrig förr.

visserligen blev det en och annan rumpdimp och en tår föll när hjälmen stötte i isen men annars var det skratt och kämparglöd i de stora blå. duktig! jag är verkligen stolt. nu är det somsagt några onsdagar framöver som dagis ska åka skridskor och jag ska även försöka åka med henne på helgerna när jag har henne.

kanske att det är att fundera på att leta efter någon skridskoskola för engla inför nästa vinter? man måste verkligen ta i biaktning när man märker att kidsen hittar något som de gillar. det räckte med att vi satt oss i bilen och engla sa "mamma jag vill åka skridskor!" så ja, why not? hon kanske blir nästa skridskoprinssesa ;)


GRATTIS Nova ♥ 5 år idag

2011-01-23 | 10:23:00

idag är det 5 år sen syster åkt in till förlossningen med sitt första barn på gång, nova. åh jag kommer ihåg det som igår! vid ett tillfälle ringde hon mig och grät grät grät. "jag klarar inte det här, jag klarar det inte!" varpå jag satt och försökte - med tårarna i ögonen, proppsa på att "jodå du är stark, du fixar det" .. jag kommer ihåg hur hon grät av smärta .. fy! men ut kom iaf den finaste lilla nova man kan tänka sig. fin, frisk och alldeles perfekt!

idag är det kalasdax och fem år har passerat! vid 14 ska vi iväg och fira den lilla donnan med dunder och brak :) hon har redan ringt och bestämt att hon och engla ska ha likadan klänningar idag. söt! ska bli mys att träffa tjejerna ♥

grattis igen fina nova, kärlek!

sötaste tjejerna för ett par år sen. så små!


xxx

2011-01-22 | 09:56:38

jag är helt slut efter den här veckan. den har varit intensiv, rolig och spännande! dock så är jag inte riktigt med i tempot ännu och igår gjorde något som jag aldrig gjort förut, somnade i soffan - när vi hade gäster! fy jag skäms idag .. men men, så kan det vara ibland när man jobbat hårt och hjärnan är slut på fredagskvällen :)

jag tror ingen har missat rean på polarn denna veckan? jag skulle ju informerat er men bloggen har fått lida lite då det varit fullt ös medvetslös :) men jag antar att ni hittat dit?

har ni gjort några polarn fynd?
om jag har gjort det!

idag känner jag mig iaf lite mer på banan och snart ska jag, jeannine och tjejerna bege oss till skridskobanan. engla åkte förs första gången i veckan med dagis och hon har verkligen fått mersmak :) de ska åka nu tilllsammans med 5 års gruppen varje onsdag framöver, riktigt rolig grej att göra tillsammans tycker jag.

later!


sötsug

2011-01-19 | 19:51:39

i förrgår var det chokladbollar på kvällsmenyn :)


det är så skönt att vara tillbaka in the game och jobba :) semester må vara en sak och det är självvalt, annat är det med tvingad sjukskrivning .. inte alls kul och det får det att krypa i kroppen men det får en även att uppskatta saker mer. idag har jag försökt få ut ultimat av jobbdagen och flugit runt i butiken och haft mig :)

nu på eftermiddagen så har jag engla och liza fikat, fixat tradera och kikat mysteriet på greveholm. man är ju dessvärre helt slut efter jobbet, haha. tempot är man inte van vid för sjutton! ;)

nu har engla lagt sig och jag och c kikar på halv 8 hos mig och fikar chocolate chip cake och dricker te. mys! jag vet inte vadtdet är med mig men mitt sötsug är på topp och jag bakar det ena med det andra om kvällarna. jag har försökt med fruktsallad och vaniljkesella men nä, det ska vara socker och fett .. hua ..


tradera fynda?

2011-01-19 | 19:20:22

nu har jag och liza ägnat några timmar åt att stryka, fota och lägga ut en lite del av englas kläder på tradera. thanx babe! det blev 19 plagg som fick åka ut nu och mer ska det bli. tvättmaskinen går på högtryck!

engla har somsagt en hel hög med grejer som hon antingen vuxit ur eller helt enkelt inte använder. fröken engla är kräsen och det är inte många av hennes tex tröjor som överhuvudtaget används .. klänningar is the shit som vi alla vet :) och det behöver vi faktiskt köpa upp oss på lite nu till våren! jag väntar spänt på vad som ska komma in.

här hittar ni mina auktioner
skynda fynda!


några av det saker som ligger ute!


Skalbyxor

2011-01-18 | 08:58:16



skalbyxor polarn o. pyret 545:-

när jag fick veta att det faktiskt kommer nya färger på skalbyxorna i år så kan jag ju inte annat än tvätta upp englas, som hon faktiskt vuxit ur, och vänta in lite varmare tider och slänga ut dem på tradera! jag vill ha ett par rosa eller gröna!! åh .. det är  ju helt galet tufft. jag älskar ju som många av er kanske vet att missmatcha med färger och att ha färgglada kläder på engla, kanske speciellt för snylighetensskull på ytterkläderna.

sen är ju saken den att englas skaljacka som jag köpte i en större storlek för att hon just skulle ha den i år igen .. inte alls passar till någon av dessa byxor? jag antar att det får bli att köpa ett helt nytt vårset för oss.!

jag behöver inte fundera länge på vad engla skulle välja för färg om hon fick! och såklart hon får det, de är ju inte jag som ska springa i dessa på dagis? dock så tror jag hon helst sett att dessa skulle kommit i lila då de är favorit förgen just nu :) men rosa bli nog prima .. eller är de lite åt de lila hållet? jag är smått färgblind ibland ;)


storstädning delux!

2011-01-17 | 21:05:18


vårat sovrum ♥ englas har ni ju sett


idag har varvat mellan att storstäda delux och jobba framför datorn! en bra kombo när man har abstinens haha :) jag har verkligen vänt upp o ner på hela lägenheten och dammat, dammsugit och gnuggat golv - bokstavligen. det är en sådan jäkla känska när man ställer tbx rengöringsgrejerna, dammsugaren och moppen. lovely! det har riktigt osat av rengöringsmedel här idag och nu känner ja mig bra värld chokladbollar och kaffe ♥

här hemma har vi precis kikat på 'all good things' o myst i soffan, en riktigt bra film förövrigt! nu fick både jag och c en barnslig längtan och cravings efter chokladbollar så det var bara att slänga ihop en sats :) när kidi sover dansar råttorna på bordet, right? då jäklar är det fredag hela veckan .. hua nu får ja ångest haha!

iaf så längtar jag tills jag får krypa ner mellan nytvättade lakan ikväll, de kan var något av det absolut bästa som finns! ja, städningen har verkligen fått lida den senaste veckan av sjukdom och veckan innan då vi var i spanien. tror det var precis innan jul vi städade riktigt ordentligt sist? jag vet skit äckligt! men så blir det ibland .. ett drag med dammsugaren här och där men inte det där riktiga städa städa.

nåja, nu fick ni en liten titt på vårt sovrum oxå :) halvfärdig byrå och en adventsstake som kanske aldrig kommer packas ner? jag kommer sakna ljuset .. kanske får köpa något annat dit? har ju den lilla lampan i hörnet bara ..


total förvirring!

2011-01-17 | 10:16:11

jaa när man inte har jobbat på snart 2 veckor så kan man inte klandra mig för en viss förvirring tycker jag? i ärlighetens namn så har jag inte ens lyckats köpa mig en almencaka ännu och ja, där ligger nog en viss förvirring. jag vägrar telefonkalendern, jag vill ha en i pappers form! jag måste kunna ha lite översikt och kunna bläddra.

ja jag är gammal! och trodde ju såklart att jag började jobba idag men icke insåg jag igår kväll. måndagar är sedan 1 januari min lediga dag (tidigare var det fredagar men ej längre) vilket jag inte riktigt "kommit in i" ännu så ja .. jag tog för givet att jag skulle jobba idag men blev faktiskt inte glatt överraskad när så inte va fallet ;(

visserligen så har jag suttit i 2 timmar och mailat, gjort todo listor och förberett både personalmöte och rättat i vårt schema .. men ja, jag är ju hemma! tur är att jag får bort lite av min arbetsabstinens :) jag är så sugen på att jobba så ja, jag har nog aldrig haft så mycket kli i fingrarna någonsin! men det ska man nog vara glad för :)

efter lite jobb så tänkte jag att jag ska göra en utrensning av englas och förhoppningsvis min, garderob! det behövs lite mer plats och en hel del av det klänningarna, kjolarn och tröjorna är sådant som inte sett dagens ljus på länge = sälj på tradera! så onödigt att sitta och suga på karameller som inte används. då får de bli nytt ist!

världens finaste engla i förra veckan ♥


vänskap

2011-01-15 | 12:17:08

engla sprang till plåtningen :) haha då tycker man de är kul ♥

jacka h&m
tights po.p
mössa h&m
skor skopunkten

igår var som sagt 3 dagen med lindex och engla var taggad till tänderna. när det är plåtningar i fler än en dag så blir det ju väldigt vänskapligt stämning och roligt för barnen. de lär känna varandra och börjar så smått leka lekar, busa och springa runt. igår märkte man verkligen att de började släppa loss helt och de sprangs runt och busades för fullt!

jag var rätt seg på förmiddagen och satt mest och drack kaffe medans engla lekt med den lite äldre tjejen, selma. engla blev verkligen helt förtrollad av den tjejen. hon ville inte släppa henne ur sikte en sekund och ville hela tiden leka med henne och visa vad hon kunde. min söta lilla ♥ hon fick en liten idol i selma kan jag lova er!

tur som var så var det enbart bilder med just henne som engla skulle ta så det blev extra roligt och engla sprang runt med ett ständigt leende. jag hoppas att vi träffare henne igen på någon plåtning :) engla skulle bli lyrisk!


Josef Frank

2011-01-15 | 12:00:50

finaste underläggen ever!

äntligen känner jag mig frisk! hela veckan har jag trots mediciner känt mig hängig och låg. det har mest varit soffhäng, tidiga kvällar och bokläsning med engla. allt för att jag ska vara fit for fight på måndag då jag börjar jobba igen. och nu finaly känner jag att all vila börjar ge utdelning! igår firade jag med att köpa dessa underläggen på svenskt tenn och dricka bubbelvatten på riche med finaste tjejerna! kan det bli mkt bättre?


igår var englas sista lindex dag och efter det mötte vi upp m som tog med sig engla hem över helgen. dadies weekend you know! det blev en dag mindre den här helgen pga besök och det tackade ja inte nej till :)

efteråt så tillät jag mig somsagt att köpa dessa underläggen som jag suktat efter sen vi köpte vårt nya soffbord. det är en glasskiva på så ja, underlägg är ett måste och vilka är finar än dessa av josef frank? i love! efteråt promenderade vi till riche och mötte upp lina. en lugn och härlig kväll blev det och idag känner jag mig fylld av energi från topp till tå! jag längtar som sjutton till måndag då jag är back on track på jobbet och vardagen börjar.

knepigt egentligen? vardagen som man så ofta bannar men när de blir avstickare som nu med min sjukskrivning så kan man inte annat än längta tbx. åh, jag har så mkt planer på jobbet och vill bar bita tag i de nu nu nu!!

underlägg svenskt tenn 40kr/st


GLITTER!

2011-01-14 | 08:26:16



när vi var i spanien för ett par veckor sedan så sprang vi en hel del på zara. bara 50 meter ifrån porten där vi bodde låg zara home, ytterligare 100 meter bort låg zara kids, man och woman! helt underbart för en zara-älskare som mig! för det första så är det lite dumt att zara home inte finns i sverige? någon som vet varför?

det är skyhög fraktkostnad om man vill beställa från hemsidan och ellos har bara en liten liten del utav sortiementet. hm, bör tänkas på. det skulle fungera sjukt bra här tror ja, de har så fina saker!

iaf så köpt jag blandannat glas, barn porslin, byxor x 2, plånbok och lite smått och gott. ett par av de byxor jag fyndade på zara (det är mkt billigare i spanien - såklart!) var dessa glittriga :) åh jag älskar dem! de är i lite sladdrigt material och är tightare vi fötterna och vidare upptill. troligt att det finns här hemma med :) hett tips!

byxor zara


litet mirakel

2011-01-13 | 20:27:19

världens sötaste lilla lina ♥ grattis kim & johan, igen!


åh idag har jag fått träffa linakims och johans lilla fina mirakel! hon är 6 veckor och först idag fick vi till en dejt. ni ska tro att vi försökt tidigare men med alla sjukdomar som härjat den här vintern så har jag inte velat träffa en liten och smitta ;( sådana där klassiska misstag. de små måste juh hållas friska och krya :)

jag kan inte nog säga hur underbart det varit att hålla i en liten idag. nikki har juh passerat året precis och är ingen liten mini längre utan en liten tjej. lina är så lite, men ändå stor? det var som vi disskuterade, hon ser liksom ut som hon sett mkt och vet mer än vad vi vet om saker och ting? ett vist litet ansikte har hon helt enkelt.

det var mys att träffa kim och bara få sitta och prata, det var så länge sen sist. vi disskuterade fula barn, jobbabbel och livet. mys! lina gick från famn till famn och var helt fantastiskt 'snäll' och lugn. hon vilade sig mest mot mammas bröst. åh, man kan ju inte få annat än kittlingar i livmodern, hahaha. nä ja får nog vänta lite till :)


Torsdag

2011-01-13 | 08:21:20

liten här om dagen! pix av lina


jag sitter och dricker smothie och engla ligger fortfarande plattfall i sängen! jag vet inte vad det är med den där donnan men hon kan verkligen inte få ro på kvällarna. igår trodde jag hon helt klart skulle vara uttröttad av dagens bravader men icke. det dröjde till iaf 21.30 (då vi gick och la oss) innan hon slöt sina små blå helt.

idag ska hon gör lindex igen. det passar mig väldigt bra eftersom jag slipper hålla i hela underhållningen här hemma, slipper fixa lunch och finna inspiration :) haha lovely, we love plåtningar ♥


OFF TO SEA!

2011-01-12 | 19:27:00

åh lindex hade en hel del fin fina saker på stängerna idag måste jag säga! en klar favorit blev just den här tröjan som engla har på sig på bilden och även den rödvita som pojken har på den högra (den har vita armbåga oxå och vit ficka på bröstet). jag har alltid varit svag för marininspirerat på kids och den här serien är super söt.

jag vet inte när de kommer i butik men lindex brukar inte vara ute allt för långt i förväg. vi kan nog vänta dessa godingar på hyllorna inom en snar framtid? ja ska nog knipa en tshirt om engla kommer ur kläningsträsket snart!?

en av det två outfits som plåtats idag!


Liten Dagens

2011-01-12 | 18:06:05


jag ser det snöar jag ser det snöar .. fy!

jacka h&m
mössa h&m
kjol po.p
strumpbyxor po.p
skor skopunkten

Lindex plåtning

2011-01-12 | 17:05:34


en fartfylld dag för engla ♥


engla har gjort lindex på james & perra idag! vi var där vi 10.45 och landade väl hemma vid 15? en alldeles lagom utflykt idag och jag intog direkt soffläge och har suttit där medans engla fått springa av sig rejält, lekt med kompisar från andra plåtningar hon gjort och spexat! hon har verkligen varit i sitt esse idag o det har gått i ett :)

tur att de finns tålmodiga fotografer och stylister som orkar med en liten pratkvarn med spring i benen ;) det blev iaf tillsist 2 olika bilder. en för webben och en för butik, om jag uppfattade rätt?

en bild var en gruppbild som jag tror blev riktigt riktigt bra. det enda man hörde inifrån studion under fotograferingen var körande skrik "vi vill ha glass" ,"vi vill ha sniglar" allt för att locka till skratt :) och många blev de! vissa fotografer är minst sagt bättre än andra. det gäller att få me sig barnen och ha kul med dem!

jag ska visa er ett av min favorit plagg som jag var tvungen att fota lite närmare :) men de får bli senare, nu ska jag ta mig upp ur mitt andra intag av soffläge och gå till grannen min och bli matad med mat. livet är bra bra ibland


BAKNING!

2011-01-12 | 11:56:00


engla rörde & rörde febrilt till havrekaksbaket


nu har jag klarat av 2 utav de 3 saker jag tänkt hinna baka i veckan. vi kickstartade veckan med att göra havrekakor med russin från en av mina nya favorit bloggar: sötasaker! hennes blogg är helt fantastisk och inspirerande till tusen med alla bilder och recept. det är sådant man har tid att hitta som hemma sjukskriven, haha

sen slängde jag ihop den där omtalade 'chocolate chip cake' - från samma blogg, igår. lina var juh här och lite fika måste man ha då :) jag måste medge att den var sjukligt god! dock väldigt mastig så en smal bit slank ner med lite vaniljglass. engla älskade den! hon uttryckte sig precis så faktisk "åh jag älskar den!" mama needs feedback :)

recept havrekakor med russin
recept chocolate chip cake


framtida yrke?

2011-01-12 | 07:02:00

engla med linas lilla NIKON :)


igår fick engla mersmak för fotografering :) hon brukar ju vara den som står framför kameran på diverse plåtningar men igår, då var hon fotografen med stort F, ha! jag och lina höll på att kolappsa av skratt när min lilla fröken släpade runt på den här bjässen till kamera. det var lite som att kameran var ute och gick med engla :)

idag är det dock dax för fröken att stå framför kameran någon timme! hon ska nämligen plåta för lindex .. jag tror det är tredje eller fjärde gången hon jobbar för dem nu? kulit värre.

själv ska jag vila med en bok och te idag. det är numera mitt motto! ts. men jag ska såklart visa er lite backstage bilder från plåtningen senare. ni får hålla till godo med den här hysteriska bilden på engla med en minimal kamera


Tisdag

2011-01-11 | 17:52:53

mamma ♥ engla viola aurora


idag har verkligen varit en lugn och skön dag, precis sådana jag behöver för att ladda batterierna från infektionen och komma igång på fötter igen :) engla har varit hemma idag med, jag har inte mage att lämna hennes på dagis när jag ändå är hemma. det är ju faktiskt som englas dagisfröken sa i telefon igår "passa på att ha henne hemma när du kan innan skola sätter igång och det inte går längre" tänk , det är inte långt kvar tills dess

den största utsvävningen gjorde vi när vi gick det få meterna ner till centrum tidigare idag. engla lekte i någon form av modern 'lekhage', en projektors olika mönster och fiskar som lyser upp golvet, typ? och annat kul :) hon älskar det iaf! så där satt vi en stund så engla fick springa av sig och tills vi skulle möta upp lina fina.

mycket mer än så har vi inte gjort idag? ätit lunch, bakat världen kanske godaste kaka och lekt bygga stad på englas matta. jag fick ett ryck om möblerade om i englas rum oxå. det är sådant man funderar över när man ligger sömnlös på kvällarna ska jag tala om, haha. jag kanske oxå är smått understimulerad this days? men d är no bra


Liten Dagens

2011-01-11 | 13:22:00


tydligen uppställd som bara prinsessor kan? host


fröken engla har dagen till ära fått välja kläder. det blev den nya 'finklänningen' med en tydlig prinsess inspiration .. haha! jag älskar hur engla säger "jaha, då måste jag stå som prinsessorna gör´a" och langar upp en foten i handen och den andra bak i nacken. japp, där har vi det! exakt så brukar prinsessor stå !?

klänning
h&m
kofta po.p
skor BR
krona vet ej?


fleecetröjor och skaljackor

2011-01-11 | 10:35:29

 

kommentar från anna igår


jag fick den här frågan igår av anna. nu är det juh så att jag är sjukskriven den här veckan och det är faktiskt precis just nu som alla vårens härliga kläder börja trilla in i butik! det kommer dagligen leveranser som ska trängas på hyllorna innan de hamnar på våra kids. åh ni kan inte förstå, den här våren är helt fantastisk på po.p

jag vet dock att fleecejackorna redan börjat komma till butik och e-butik. de är riktigt snygga i år! jag har dock inget datum på när jackor och fler fleecear kommer in men ett tips är att kika in i e-handeln lite då och då för där brukar det ofta droppa in ungefär då de även hamnar ute i butik!

jag har börjat fundera lite på englas vårytterkläder. kanske att man ändå ska ta och köpa nytt även om jag köpte "lite störra så den räcker längre"? hon har en mörklila jacka med turkos fleece från förra året och jag vet inte men man tröttnar ju på färg och vill ha nytt ;) haha gud vilka i-lands problem man har. men känner inte ni så me?

ska ni köpa nya ytterkläder till barnen inför våren?
i så fall var och från vilka?


clothing issues

2011-01-11 | 07:31:00

pix från tidningen mama, fin fina klänningar hade fröken på sig ♥


englas garderob this days känns som ett svarthål. hon har haft samma kläder länge nu och det börjar störa mig, haha. visserligen har ju en annan oxå samma kläder länge men med engla är jag ju van vid att behöva köpa upp mig i storlek när hon växer. visst, 110/116 är ju 4-6 år så ja det är ett långt spann där och när man är så smart som jag är och har köpt kläder i "lite större storlek" så dröjer det innan en ny garderob är 'nödvändig'.

kanske när vi ska ner och handla lite smått till middagen sen så kan vi smita in på lindex eller h&m och kikat på utbudet? jag orkar ju inte med längre utflykter eller avancerad utsvävningar just nu men det bör jag orka med.

engla fick fler presentkort i julklapp och de börjar brännas i plånboken :) eller är det bara dumt att kika nu? kommer ju säkerligen in mer framöver med alla vårkläder som ska samsas på hyllorna. så är det ju på po.p, nu är ju rean på upphällningen och det nya ska in .. åh som ja längtar! det kommer så mkt fint så ni inte kan förstå :)


underbara tulpaner!

2011-01-10 | 21:21:55



när man är sjuk får man tulpaner - så det så! jag har fått 2 buketter och har köpt mig 3 stycken själv. jag älskar att ha färska blommor hemma och tulpaner, mm! jag älskar tulpaner, det påminner om att den här snötäckta uppenbarelsen utanför fönstret kommer komma till en ände. det finns vår i sikte .. om än ganska så långt borta :(

visst, jag brukar verkligen aldrig ha så här mkt snittblommor hemma men nu står varenda passande vas full. åh. när man ändå ska traska runt hemma så varför inte traska runt med lite fina saker att kika på?

igår köpte vi även nytt soffbord och nya köksstolar. det börjar verkligen komma till sin ordning här hemma! mitt nästa drag är att köpa ny tv-bänk så blocket appen är just nu min bästa vän! det är sådana överpriser överallt och jag känner inte att ja riktigt vet vad jag vill ha. på blocket finns ju allt möjligt :) där fyndade vi ex soffbordet!


fröken piggelin

2011-01-10 | 20:56:02

engla har haft super svårt att somna på kvällarna de senaste dagarna. kanske pga att vi bara varit hemma tex idag och tagit det lugnt? jag tror nog fröken behöver mer stimulans än 1.5 timmars lek med junie nu på kvällen. visst att vi har bakat, pysslat, läst och kikat film men det räcker inte för att "matta ut henne" till läggdax.

nu har hon precis suttit i soffan en stund med mig och c och kikat tv och spelat på min mobil. jag hoppas hoppas hon finner lite ro och kan somna. imorgon har vi oxå en lugn dag framför oss och vi ska träffa lina en sväng :) var länge sen så det ska bli kul att catch up lite! ska även försöka hitta på något mer stimulerande för engla, ha. 

på onsdag får det bli dagis. då kanske jag känner mig tillräckligt stark att ta mig fram med kollektivtrafiken som inte alls har ett förflutet med förseningar och långa vänttider? hoppas verkligen det rycker upp sig nu så det går undan med buss och tåg. på torsdag är det dax för dadie helg igen - var tar veckorna vägen? de fullkomligen springer.


ny ögon mörläggning från zarahome har tom testats :P då äre illa! ha


monday

2011-01-10 | 10:24:56

lilla prinsessan min här om veckan ♥


jag och engla sitter och kikar på 'ö prinsessan', dricker smoothie och äter mackor framför tvn. fröken får vara hemma idag eftersom c åker till jobbet straxt efter fem på mornarna och jag inte känner mig riktigt redo för att ge mig ut i sl trafiken ännu. och såklart för att det är mysigt ♥ och vi har typ en miljon julklappar att leka oss igenom.

engla fick massor av olika pyssel i julklapp som inte hunnits leka med ännu! kanske vi ska göra hello kitty tshirtar? göra egna suddigummin? måla med blåspennor eller göra kort? ja det finns somsagt att välja i mellan, haha! :)


sötasaker -chocolate chip cake

2011-01-09 | 09:46:21

pix och recept hittar ni hos tea


ja .. då var man sjuksriven en vecka då. fy som det suger! jag avskyr att 'bara vara' och vila. jag har alldeles för mycket energi och även för mkt som jag vill dra igång och fixa med nu på jobbet! men läkaren var tydlig med sin ordination - vila, även fast jag försökte rucka lite och fråga snällt om jag inte kan jobba lite i slutet av veckan?

nä det funkade inte
:(

tydligen, vilket inte är så oväntat, så även om jag känner mig piggelin och tror att jag är redo att gasa och köra igång vardagen så kanske inte min kropp (infektionen) riktigt håller med oxå kommer det bara bli platt fall.

jag ska försöka göra det bästa av den här veckan och vara hemma och vila, pyssla och baka. igår skrev jag en meter lång inköpslista med allt mellan himmel och jord. jag har planerat flera bakverk, brödbak och goda middagar den här veckan - jag har ju tiden nu! får se vad som verkligen blir av men inhandlas ska det iaf och planen är att denna 'kakan' ska bakas idag :) jag kan tänka mig att det kan bli en favorit för alla här hemma :)


...

2011-01-09 | 09:31:24

jag vet inte vad det är med mig och hamna på sjukhus i början av januari? men ja, det här är andra året i rad och jag planerar ingen tradition med det - big nono! min frånvaro de senaste dagarna grundar sig altså i en akut liten vistelse på ks. jag som trodde jag blivit lite smått matförgiftad? nä, här var det mer avancerade grejer!

i onsdags åkte jag in till ks då det var 3 dagen med feber och magsmärtor. jag hade verkligen inte tänkt åka in utan jag hade planerat att jobba heldag och sen gå hem och däcka i sängen, jag var ju bara lite sjuk av tonfisken från spanien! ha, trodde jag ja. på förmiddagen fick jag nog och åkte raka vägen till akuten där de togs infektionsprover och snabt konstaterades att min sänka var skyhög och att jag hade en kraftig infektion i kroppen.

det var ingen dålig tonfisk utan min jäkla spiral som lagt sig galet och skapat en enorm infektion i hela min kropp! jag hade tydligen varenda symptom man kunde ha så blodförgiftning och annat skit var oxå troligt ;(

jag fick komma hem igår efter 3 dagar med antibiotika rakt in i blodet och ett allmän tillstånd som varit i botten. fy fasiken vad dåligt jag mått dessa dagar! tack gode gud för antibiotika och sjukvård ♥


gah!

2011-01-04 | 12:16:26

min lilla fina unga - som ja längtat efter dig ♥


nu har jag lagt en ansiktsmask och försöker inbilla mig sjäv att jag ser helt okej ut utan smink .. men icke! jag ser bokstavligt talat hemsk ut. jag vet inte vad som hänt under denna veckan men jag har fått en hel hög med finnar i hela ansiktet?.. inte jätte lyckat med vårat bagage på vift = utan smink, och allt annat oxå för den delen!

allt man använder dagligen ligger ju i den jäkla väskan! irriterad som sjutton är jag och ännu har de inte dykt upp ;( jag som trodde jag skulle ha den innan jobbet idag så jag kunde ta med mig lite grejer till mamma ikväll ..

jag ska sova där ikväll tänkte jag. jag jobbar till 20.00 och engla är där eftersom mamma ska med nova och engla på disney on ice idag :) jag har ingen lust att vara utan engla mer nu what so ever så jag åker dit och myser :) om hon somnat så får jag iaf lite tid imorgon bitti. sen är det väl någon röd dag i veckan har jag för mig?


julafton # 3

2011-01-04 | 11:02:19





juste! jag hann inte riktigt med bloggandet mellan julafton och tills vi åkte så jag får väl köra det nu, något i efterhand .. kanske något av det värsta som finns? men jag hatar när det inte blir någon rödtråd i det hela :) haha

julafton firades hemma hos mamma med syster och familj. engla hade ju julen hos sin dadie i år så det vara bara bita i det sura äpplet och vara glad iaf! jag visste ju efter ett samtal att hon hade det bra :) hon räknade upp varenda julklapp så varken jag eller nova som oxå ville prata fick en syl i vädret det vara uppraddning av julisar!

vi hade det iaf mys hos mamma med julmat (nä jag avskyr julmat så jag åt ett ägg och lite ribbs) snapsvisor och stoj! det var mysigt att nova och nikki var med så jag ändå fick lite kids på jul :) och jag ställde även upp som tomte för nova som var på hel spänn! hon märkte inte ett smack trots mina små ben som stack ut under tomterocken och ur de stora stövlarna. tillgjord röst och glasögon och skägg för ansiktet is the shit för att luras ;)


home sweet home

2011-01-04 | 10:23:33

åh vi har verkligen haft en fantastisk nyårs vecka i pureto banus! jag tror det måste ha varit ca 30'c varmare än här hemma? burr de var ingen höjdare att komma utanför arland igår och känna snö under fötterna ;( när ska den försvinna? jag börjar (och jag har då varit borta) tröttna på det här! vi har inte sett mark sen november juh!

iaf så har veckan bjudit på massor av mys, uteliv och sköna promenader vid hamnen. pureto banus är en liten och jäkligt exklusiv hamnstad och man kan sitta i timmar och kolla på bilar och äkta designer väskor med öppen mun :) det har väl varit något av vår hobby denna veckan? om man stryker att springa på zarahome då!

det har blivit lite shopping oxå. jag passade på att köpa till ett gäng med glas från just zarahome som jag köpte sist vi var där samt lite annat kraffs som skor, byxor och accesoarer. shoppingen är verkligen fantastisk där!

en lite mindre rolig händelse hände iförrgår (som tur var!) vi var på en super mysig resturang precis vid havskanten och jag beställde in ett glas rosé och efter mkt om och men en tonfisk pizza - jag vet det låter äckligt, och är oxå nu för mig! den var visserligen god men natten mellan söndag och måndag ångrade jag djuuupt mitt val

min mage vred sig bokstavligen och jag kunde nästan inte andas av smärtan. helt sjukt hemskt var det och jag varvade mellan att svettas och hysteriskt frysa .. antagligen så hade jag även super hög feber? varken jag eller c fick en endaste liten blund och igår var det bara att med kutande rygg gå upp och ta flyget vid 5 på morgonen.

resan hem var ett litet helvete i sig eftersom jag fick rejäl ryggvärk av alla kremper under natten och hade svårt att vara vaken och hade svårt att sova .. ångest! men tillslut landade vi iaf efter 2 flygturer hemma på svenskamark :) alltid skönt att komma hem. nu var det bara en sak .. bagaget blev kvar i barcelona mellan flygen suck o stön!!


underbara camilla & jocke var med ♥