.....

2009-01-30 | 09:55:59


JAG. HAR.TAPPAT.DET

jag ser det snöar!

2009-01-29 | 08:50:35

snö!


Nu är det mys frukost här och snön verkligen ÖSER ner utanför fönstret. Engla är måttligt entusiastisk. Kanske, kanske om det är tillräckligt med snö så bli det att ta pulkan som jag och Christian köpte till E när det sist var en massa snö. Dock så hann den aldrig invigas eftersom snön smälte lika fort som den kom. Hoppas hoppas!

Har en period just nu där jag har svårt att somna för att jag ligger och tänker på döden. Vet inte varför men jag har en viss ångest över att livet är för kort och att jag inte hinner med. Vill ju leva jämnt när Engla gör det, tills hon blir hundrafemtiotreår vill jag leva.. Men jag vet ju att så brukar inte fallet vara. Okej, lite tungt så här innan 9 på morgonen. Men jag är helt slut idag för att jag inte kunde få ro igår. Hoppas jag får snälla kunder.

Hej.

just strunt

2009-01-28 | 20:52:42
"Mamma, jag har en liten klack på mina skor... Men inte sånna dära pinnar som du har.."
- Engla.


Tur att jag har barn säger jag bara! Annars hade jag fortfarande suttit här sådär ofräsh och osexig här framför datorn och försökt formulera mitt arbete hit och dit. Nu var jag ju illa tvungen att ta mig ut och iväg till dagis och det gjorde att jag fick ta mig i kragen och göra mig anständig. Det kanske inte blev någon sikta mot stjärnorna förvandling men jag är iaf ren, haha.

Imorgon jobbar jag på Indiska, vilket var ett tag sen. Ska bli roligt att kika på lite annat än barnkläder som jag gör dagarna i ända på polarn. Börjar inte förens 11 så det blir sovmorgon för fröknarna Slotte. Liza ska hämta på dagis och jag kommer väl vid halv sex någongång. Då blir det super mys!

Nu sover grisen i sin säng med Collin under armen (hennes mjukis sköldpadda) och drömmer säkert det mest finaste av drömmar.

bordebör

2009-01-28 | 15:40:56

amlul.

Känns som jag sitter ordbajsar en massa. Mitt arbete kommer bli ett jäkla blaj om massa saker som egentligen är helt orelevanta. Men men, thats life.

Har inte rört mig från stolen sen 10 imorse, börjar få träsmak i rumpan och börjar bli lite almänt yr. Kanske ska jag ta en data pause och ta mig till dagis? Kanske att jag borde gå och borsta tänderna innan, på sin höjd duscha? Efter att dagisfröken glatt påstod att det var en otrolig skilnad på mig från när jag lämnar Engla och när jag hemtar henne (utseendemässigt) så känner jag att jag kanske ska ta ett par byxor istället för mjukisar och tvätta håret istället för att ha mössa med stripiga hårstrån som står ut. Vem orkar klä upp sig för datorn, dagis fröken och ica personalen? Väldigt omotiverande. Skit också. Nu går jag och duschar. Jag luktar konstigt.

Känner ni igen skorna?

Triss i kap

2009-01-28 | 12:34:34
Skolkar idag. Dåligt av mig, jag vet. Men jag känner att jag måste skriva mitt arbete som ska lämnas in imorgon och att om jag går på lektionen (som jag tror ändå inte skulle ge så mycket mer) så kommer jag inte hinna klart. Jag ska jobba imorgon, därav tidspressen. Så nu sitter jag här med mina kyckling och grönsaks fajitas och klunkar kaffe. Behöver lite mer inspiration för att skriva känner jag. Har skrivit ungefär hälften men det är den lätta hälften så nu börjar det lite mer avancerade så som analysen. Den här veckan skriver jag om en eventuell kanibalisering av topshops varumärke. Jag tycker om jag ska vara ärlig att det är ett dyrt arbete. När man sitter och klickar runt på hemsidan är man ju bara tvungen att beställa något och vad är inte mer underbart än ett par grymma high heeld shoes? Det var ingen fråga.

Skruttan är på dagis, hon vaknade på helt fel sida imorse och var sur som ett åskmoln. Hon har sina dagar, haha. Men jag skrattar mest åt henne för hon är så bestämd och ska säga Nej till det mesta. Sen när jag säger något som hon faktiskt vill säga Ja till så låter hon så rolig för hon låter skit pisst men säger ändå "Jaa!" och ser surmulen ut. Aja går inte att förklara. ha.

en liten begäran så kommer kläderna ja köpte till Engla igår upp nu! (bryr mig alltid om vad ni tycker och vad ni vill läsa, så säg till om det är något ni saknar och vill att jag skriver mer om osv).




Allt är från Zara i storlek 110. Jacka 229:- Brun kofta/kappa 129:- Grå kofta (en knapp saknas, lätt fixat!) 99:- Kap, kap, kap!

lyxproblem?

2009-01-27 | 18:32:29

Lindex.

Skolan på förmiddagen & staden med finaste på eftermiddagen. Hittade lite dittan och dattan. Provade (lite hysterisk glädje) detta underbara puder rosa sette från Lindex och till min besvikelse så var den allra minsta storleken för stor. Vet inte om man ska kalla det lyxproblem eller om man bara ska vara lite bitter. Jag väljer att vara bitter.

Har funderat på om ni verkligen tycker det är sååå roligt att se på lite saker jag köper då och då (ibland mer ibland mindre). Försöker ju lägga ut lite bilder och tips på rea kap osv. Tycker ni sånt är roligt och vill ni se mer sånt? Jaa, jag köper faktiskt mer än jag lägger ut och visar, haha. Och nu ska jag säga en sak om den saken också. I dags läget så har jag pengar eftersom jag bor hemma och jobbar en del extra men det kommer komma en vacker dag då jag sitter med lägenhet, lån osv och inte kommer kunna köpa det jag vill. Då kommer jag inte alls kunna konsumera så som jag göra idag. Jag är väl medveten om detta men jag passar på när jag kan och JA jag lägger undan pengar till både mig och Engla. Ba så ni vet!

Puss.

häslningar från London

2009-01-26 | 22:57:35


Hur glad blir man inte när Lina fina ringer, pratar i över en timme och sen får man dessa bilder skickade till sig. Numer ett, två samt fyra är mina nya darlings och numer två är Linas nya för dagen. Kanske att hon ska flytta till London och va min personliga shoppare? Nej föresten.. behöver henne här hemma.

Nu ska jag sussa nosen med C, Engla snarkar i sin säng och slänger ur sig osamanhängande ord. Haha.

Puss

tobewithyou

2009-01-25 | 21:42:14
Har ingen aning om varför denna låt är signum för dagen. Kanske för att jag älskar de alldeles för långa håret och hans hesa röst. Den har inget med sinnesstämning att göra dock, för den är körd i botten.


Mr. Big - To be with you

kalasdags!

2009-01-25 | 21:07:35
Igår var det ju som känt kalas för Novisen som blev tre år. Kom alldeles för sent och fick äta smält cheescake, men det var enbart mitt eget fel eftersom jag jobbade till 15 och kalaset började 14. Var i vilket fall väldigt mysigt men jag hann inte med så många bilder. Slänger upp de bästa iaf.

 

 


Snart får jag ett samatal från syster där hon absolut inte godkänner mina val av foton, haha.


besvikelse

2009-01-25 | 12:35:18
Var länge sen jag kände mig som jag gör idag. Rakt igenom besviken och trött. Inte trött som i trött, jag borde sova, utan trött på människor omkring mig. Känns som ingen bryr sig utan bara ser till sig själva i alla tänkabara situationer. Jag som alltid (okej, ofta) försöker se till andras välmående och tillfredställelse förtjänar jag inte mer? Jag orkar iaf nte mer, orkar inte ta smällen varje gång jag blir besviken och satt på stolen, varje gång som verkligheten kommer ikapp och det egentligen inte finns någon som bryr sig. Nej, alla har sig själva att tänka på och jag är sjukt trött på det. Är inte förhållande mellan vänner, familj, pojk/flickvän det viktigaste i livet? För mig är det så, det är dessa människor som står överst på min lista, inte jag själv och mitt utan de överskrivna. Men kanske är det jag som tänkt fel och handlat fel, jag ska stänga in mig i en jävla kokong och BARA se till MIG och MITT. Vilket fantastiskt liv jag kommer leva, verkligen.

ännu mer..

2009-01-24 | 23:48:58
Det var Lördagen de.

Har jobbat en kortis på polarn, hysteriskt mycket folk vilket är likamed S T Ö K. Efter var det kalas dax hos Novisen som nu är hela 3 år! Stora tjejen ju. Hon fick ett polarn sett med kjol och kofta, super duper sött.

Eftermiddagen och kvällen har spenderats med syster, C och Alx och Sandra gjorde en snabb visit. Nu är C ute och gör staden och jag ligger ner bäddad, är helt slut.



Uggsisar 129:- från Zara, Svarta mcboots 129:- från Zara. Rea, I love!

Nelly inspirerad Engla

2009-01-24 | 10:58:25


Har ingen aning vad Engla tänkte när hon satt ett plåster mitt på kinden. Kanske att hon kände sig lite Nelly inspirerad eller så ville hon bara impa på Christian med sina prinsess plåster. Nu vägrar hon iaf ta bort det. Hon har dock lovat att "till kalaset mamma, till kalaset", så ska det vara bort. I hope so! haha.

Nu är det polarn som gäller. Hej på er så länge

det skulle ju va dans dans dans

2009-01-23 | 23:03:35
 


Vilken
låång dag det har varit idag. Känns som det var en hel evighet sen jag var i skolan men det var jag faktiskt i morse och fram till lunch. Fick tillbaka mitt PM och blev positivt överaskad över de höga betyget, alltid roligt att man gör något bra. Efter skolan blev det in till stan för lite löne shopping, inte för att lönen har kommit ännu, men ändå! Blev bla två par skor till Engla som jag tänkte fota och slänga upp här imorgon innan jobbet. Ett riktigt kap för mig och tips till er om jag får säga det själv!

Har jobbat i kväll också, därav den långa dagen tror jag. PO.P var det idag (imorgon med) och där var jag inte heller sen att shoppa lite saker till Engla. Det blev bla en ny vind jacka, fleece, mössa och scarf, allt i rosa! Måst tipsa om det också, nu börjar vår kläderna komma in i butiken och om ni är ute efter en vindstoppet (vindfleece) så får ni skynda er på nu, dom går åt!

Nu ska jag sussa med min lilla Engla gris här brevid mig. Måst ladda inför jobb och kalas imorgon. Nova fyller 3 år (idag!!). Ingen dans idag Håkan.

Kärlek.

missfit

2009-01-22 | 15:11:53

Kedja och hjärtan Thomas Sabo, ring by Christian.


Frukost på dagis var trevligt. Alla stirrade på mitt magkorta linne och mina höga klackar, lite som att jag inte passade in. Trevligt det där. För vem vill passa in överallt? Nej utstickande it is. Idag iaf.

Har skickat in mitt arbete, blev nog ganska så hyffsat, känner mig nöjd. Har inte gjort så mycket mer idag.. eller jo va sjutton! Jag var ju i kista en snabbis efter dagis. Haffade en av de sista jackorna som jag pratade om, glad! Men mer än så har jag inte orkat med idag.

Nu ska jag bege mig till dagis igen. Och det snöar, fan.

acne + whyred + monki

2009-01-21 | 22:29:21
Här om dagen gjorde jag kap på kap på kap. Endast på byx fronten också, där det länge varit lite knapert. Kap x4!
Blev två par acne jeans i olika modeller samt tvättar. 300styck. Ett par Whyred Betty byxor, svarta och trasiga, haha. Kostade en femtiolapp pga trasig dragkedja, får åtgärdas hos skräddaren tänkte jag mig. Och sen ett par Monki svarta "fin" byxor på något vis, lite sammets liknande. Topp fina för en hunka.


Acne A-pant & L.U.V 300styck

litet blir stort

2009-01-20 | 14:29:02
Det blir ganska mkt sådant nu för tiden. Och med litet blir stort så syftar jag på det små ytte pytte sakerna man gör i vardagen som får en sån otroligt mycket större innebörd. Ljusglimtar i rusket behöver jag för tillfället för att ens orka stå på benen på morgonen känner jag. Är trött på allt vad vinter och slask heter. Jag behöver få kisa mot solen och vara barbent.

En liten sådan glimt är iaf att hämta Engla straxt efter lunch, gå långsamt hem (trots otrolig blåst och piss regn) prata om dittan och dattan, gå förbi affären och köpa en varsin eftermiddags bulle och sen komma hem, mysa i soffan och pilla i oss vårat fika under berg av filtar och med en brasa som sprakar. Just så är faktiskt min eftermiddag idag. Ville bara att ni skulle få ta del av de.



Love!

obsessed

2009-01-19 | 19:13:43

Nu var första dagen i skolan avklarad. Ingen avancerat överhuvudtaget bara lite förutsättningar för kursen osv. Verkar faktiskt ganska så intressant.

Efter skolan (som slutade vi 10.20) så begav sig jag och Liza in till staden för en fika. Vet inte om de räknas som fika när man hets äter två cheesburgare var med vatten. Vi skämdes över att beställa de men vad gör man inte dagarna före löning? Vi provade i vilket fall som helst skor. Väldigt fina skor också. Så pass fina skor att jag fick panik och smsade Lina i London som fått springa på topshop till mig nu ikväll för att hitta min storlek. "Har dom i min hand!" fick jag sms om och blev lite små pirrig. Ett par till samlingen då. Kommer  nog mer eller mindre bo i dessa i sommar. Dom är hysteriska
 jag vet.



bilder: topshop.com

den där Nova

2009-01-18 | 22:51:43



bilder: moí


Lördagen var prydd av gulnat hår, mat och gott sällskap. Det först nämnda kunde jag ha varit utan men nu sitter jag här likt en lite gul kyckling, det är bara gilla läget. Vi blev iaf kvar hos systeryster hela dagen och sent in på kvällen. C kom också och vi åt gottis middag med köttfärsbiffar, gorgonzola sås och hasselbackspotatis. Självklart skar jag mig när jag skulle göra potatisen, men det hör väl till. Nova var självklart också med och var mest söt och kikade på film, höll sig lite i bakgrunden vilket idag kan förklaras med den skyhöga feber hon fått.

Imorgon börjar skolan på allvar och jag ser faktiskt lite fram emot det. Är inte helt hundra på att jag kommer vara lika pepp imorgon klockan 06..men men.

Nu ska det krypas i säng här. Har myst hela kvällen med en toook tjock Sandra och en glad Alx.

Pussa

perfektion by chanel

2009-01-17 | 14:19:06

bild snodd av Liza


Jag dog lite när jag gick in på Lizas blogg imorse. Är det ingen som vill ge mig dessa, ingen? Helt säker? Någonstans, litegrann så påminner de iaf om mina skor som jag fick av L i julklapp. Världens bästa present förövrigt.

Nu har jag just färgat min utväxt. Vad tänkte jag då? Någon som kan berätta kanske. Jag är för tillfället kyckling gul. Jag har tagit en av Davids kepsar och strosar runt i. Jag måste lära mig någon gång.

Last year.

2009-01-16 | 20:16:38
Hela dagen har jag egentligen inte gjort någonting fast endå en massa. Eh, ja det lät kanske lite si och sådär men jag har iaf tagitdet väldigt lugnt. Lämnade av en pisst Engla på dagis (hur kul är det egentligen att ha en extra tröja på sig när det är 12- ute?) vid 10 tiden och begav mig sen hem till Renée, Christians mamma. Här blev det färgning av hår och utgång med hund och lite smått och gott. Underbart skönt att bara glida och skratta. Håret blev för övrigt grymt och jag planerar nu omgående att skola om mig till frisör.

Engla ska vara hos sin dadie i helgen. Hon har inte varit där sen jul helgen och jag tror hon saknade lilla syster lite nu. Hon har stolt berättat att hon har "vuxit", både hemma, på dagis och för alla som vill höra på. Söt unge!

Apropå Egypten, att jag och C var där för ganska så exakt ett år sedan så tänkte jag att jag skulle slänga upp lite bilder från de. Kanske är roligt? Eller vad vet jag? Jag har iaf inga nya snoriga bilder att visa för er. Jag har gömt kameran, vill inte ha några bild bevis på hur hemsk jag faktiskt ser ut för tillfället.












Haha känns som vi är väldigt påklädda för att befinna oss i Egypten där det var 25+, men det är lite meninge.. Jag sparar er mig, blek och dan i bikini och C ännu blekar i badbyxor. Men iaf, fy vilken mysig resa det var, jag blir alldeles varm inombords när jag har suttit och kikat tillbaka. Värma, nu, ja.

Nu är det fredagsmys!

semester planer

2009-01-15 | 21:10:18


bild:google.se



När man ligger som jag gör och inte gör någonting alls, förutom att snyta sig och knapra piller. Då börjar man drömma sig bort. Och OM jag längtar bort! Sist jag var på en riktig solsemester var för nästan precis ett år sen när jag och C var i Egypten. Det var verkligen hur mysigt som helst, sola, bada, dricka drinkar och äta i MASSOR. Det finns dock en avig sida med detta och det är att så fort man stigit på flygplanet hem så har man glömt precis hur det kändes i värmen, hur sanden var mellan tårna och hur jobbigt det faktiskt är att ligga i nästan 30gradig värme och steka. Och man längtar tillbaka. Fy fasiken altså, det goda är kort.

Nu funderar iaf jag och C på 2 resor, en nu till Juni och en efter sommaren i Oktober/November. Tror den första resan blir någonstans i Europa och den andra troligast i Afrika. Vi får se men nu ska det iaf letas!

Dock är det inte att förglömma att jag och Liza försöker få Josse i Nevvan att ta emot oss med öppna armar, då blir det nog en tripp över atlanten i vår också!

snorbihålsinflamationsjukskrivningantibiotika

2009-01-15 | 15:02:41
har min dag sett ut så här långt, hur har er varit?

Vaknade hundramiljoner gånger i natt utav att mitt huvud dunkade, ansiktet dunkade och att jag var täppt som aldrig förr. Fick lite små panik eftersom jag tänkte att medecinen jag fick i Tisdags borde ha börjar sätta in nu och hjälpa. Men icke. På morgonkvisten innan vi ens gått ur sängen ringde jag läkaren och fick en akuttid en timme senare. Upp och hoppa (ducka, som i mitt fall eftersom mitt huvud dunkade för mycket). På med kläder, i vagnen, macka i handen och off till dagis. Engla är så söta och frågade "mamma, har du ont i huvudet igen?" "mmm" kved jag bara och försökte hålla mig någorlunda upprätt.

Hos läkaren konstaderades det att min tidigare medecin inte hjälpte och att jag skulle få starkare antibiotika och bli sjukskriven över helgen. Kul, verkligen eftersom jag bokat in mig på PO.P hela helgen. Ush känner mig verkligen sämst. Har iaf legat stilla i soffan och sovit mesta delen av dagen, SATC har fått stå på i bakgrunden och jag har vaknat då och då och varit tvungen att gråta en skvätt över stackars Carries misär, fy vad patetisk jag är.

Hej.

I´m back!

2009-01-14 | 17:16:13
Lång väntan? Jaa kanske att den blev lite i längsta laget men det har varit full rulle med sjukdomar som varvat varandra både för min, Englas och Christians del. Inte allt för glamoröst men det är sanningen. För tillfället sitter jag med bihåls inflamation och Engla har varit febrig. Men det är bara dagens lägesrapport. Hua. Hoppas ni sluppit ifrån allt var influensa och vinterkräksjuka heter.

Har det lite ledigt idag och imorgon. Jag och Liza har suttit och små pluggat lite inför en redovisning som vi ska ha på fredag (första dagen i skolan på 2 månade!) Blir nog ganska så bra kan jag tänka mig, bara jag blir frisk och slipper gå på ipren dagarna i ända.

Med Engla är det, förutom sjukdomar över nyår och nu då feber, alldeles finemang. Fröken med löken har för bara någon dag sedan KRÄVT att inte ha blöja på natten så nu är den slopad. Måste medge att jag sa nej till en början, jag kände mig så otroligt hängig och orkade inte ens tänka på att behöva springa upp och byta kissiga lakan hela natten men hon stod på sig och är nu torr som sahara! Inte en droppe i sängen har det blivit. Jag tror faktiskt inte att det alltid är det rätta att  pressa fram något hos barn, sluta med blöja, napp, välling osv. Det mesta sker nog naturligt och när barnet självt är redo, som i detta fallet.

Nu ska min blöjfria och askungenklädda (se bild i föregående inlägg) donna gör något till middag. För mig spelar det ingen större roll vad det är då jag inte känt smak på snart en vecka.


på väg på julmiddag i december.