bokfynd!

2010-02-28 | 21:08:41

 

i fredags kilade jag in på akademibokhandeln som ligger i centrumet jag jobbar och som ni alla vet så har ju årets bokrea startat och jag kunde inte undgå att göra några fynd till englas boksamling :)

 

jag menar, man kan ju inte ha det så här varje kväll ;) lite nya böcker behövs det alltid att varva med! det blev en skönheten och odjur bok, en super fint illustrerad älv-bok samt en bok om ariel. antagligen ganska bra inprickat englas favoriter  of all time :) haha


har ni gjort några bokfynd ?


pusselpysslaren

2010-02-27 | 22:54:22
engla är inne i en riktig, riktig pyssel-pussel-målar-läsa-period just nu, eller ah hon har varit det ett tag rättare sagt :) men jag måste säga att jag verkligen älskar den här 'perioden'. det är så underbart mysigt att sitta ner och lägga ett pussel i all stillhet, fundera och klura. eller måla någonting som är till någon speciell, det gör vi ofta.

nu har jag iaf börjat plocka fram det lite svårare pusslen som jag, när engla fått dem, lagt undan så inte alla bitar ska fara åt skogen då fröken varit liiite liten när hon fick dem.

ett av dessa pussel är det här som vi fick från lekmer.se som är med älvmotiv. engla fullkomligen älskar det! vi la det nog sammanlagt 5-6 gånger i torsdags innan hon åkte med sin pappa hem till honom. det är så härligt att se henne klura och fundera, pröva med bitarna och tänka högt, som jag alltid gör.

 

pusselläggning, pussel härifrån!


right now

2010-02-27 | 22:12:01

 

vi har haft fullrulle hela dagen idag! jag och kim har sprungit som blådårar i butiken idag och OJ vad vi har visat på resultat ♥ man kan bli lycklig för mindre ! vindkläder är mer än aktuellt nu när tempen visar på + sidan :) kan jag lova !

 

nu sitter jag och smuttar på en martini med stora oliver och drömmer lite, fortfarande så kan jag inte berätta för er ... men det kommer! jag tror nog att det är dags på, hm, tisdag kanske ? ni får hålla utkik helt enkelt ! jag är iaf spänd som få och vet inte riktigt var jag ska ta vägen from time to time, haha.

 

imorgon är det jobb som gäller igen så det blir sängen om inte allt för länge. jag tänker även försöka hinna klippa mig innan jobbet, mitt hår har blivit allt för slitet och efter en liten hemma-färgning ikväll så behöver det kanske mer än någonsin bli lite kortare ..

 

 

frågan är; hur fasiken ska jag klippa mig? förslag? någon...


lördag

2010-02-27 | 10:21:28



vilken kväll det blev igår!


vi började lite smått, jag och sötaste Jeannine, hemma hos henne med skumpa och singstar. jag sminkade mig svart svart runt hela ögonen. blev faktiskt lite ballt, ska ta mig en sväng förbi makeupstore idag och köpa upp mig på ögonskuggor :)

min C och hennes F hade "guysnight" men det slutade dock med att vi alla svängde runt på samma ställe i natten :) grymt roligt, som alltid! det är inte ofta det kan bli fel med dessa människor.

idag känner jag mig faktiskt riktigt pigg och jag maler 'löööning' i huvudet och försöker inbilla mig att det kommer vara tjockt med folk på jobbet idag, jag menar snön börjar smälta! kiddsen behöver nya ytterkläder, right ? dock så hade jag önskat mig en frukost som den här över, sådana långa, utdragna med scones och kaffe i mängder ♥


vad gör ni en dag som denna?
töning (löning?) & allt :)

fredag

2010-02-26 | 08:25:59
känner mig glad och pirrig idag ♥ jag hade en grym kväll igår men jag kan inte riktigt än meddela er vad det är som är på gång, men det kommer, det kommer :)



idag blir det ikea med Jeannine nu på förmiddagen, hon ska kika lite nya möbler till deras nya tapetserade hall och jag ska väl bara gå och drömma mig bort en stund, haha. önskar lite att det var jag som skulle handla på mig möbler och tänka till och fixa.

jag ska jobba idag, wiho, haha jag har längtat efter den här dagen efter alla vabbdagar som varit :) ska bli skönt att komma ut bland människor, sälja och göra det jag älskar! dock så slutar jag vid åtta ikväll och tankarna för kvällen är väldigt lösa kan ma säga. det enda jag vill är att omge mig med positiva tankar och känslor, skratt och prat ♥



haha det känns som det kanske blir en kväll i de här tecknen ?

dagens liten

2010-02-25 | 14:50:30


klänning polarn o. pyret

strumpbyxor polarn o. pyret

nytt målarsett från sin lillasyster ♥


mamma-oro

2010-02-25 | 14:11:05


nu har engla åkt med sin pappa och som alltid sitter jag med ett litet obeskrivligt hål, jag hatar det. missförstå mig inte, jag unnar engla all tid med sin pappa och tvärtom men jag har på senare tid börjat tänk .. tänka för mycket.

vad ifall något händer .. ?


altså inte oj-hon-ramlade-händer utan om något händer, HÄNDER. det kan såklart hända när hon är med mig också men då har jag kontroll, då är jag där, men jag kan sitta här och vara livrädd att det händer när jag INTE är med. samma sak om jag jobbar sent, jag har dåligt samvete och ont i magen hela tiden. vad sjutton är det för fel på mig?

jag avskyr det här. jag har tom börjat bli smått paranoid här hemma och springer och tittar på henne när hon sover "andas hon?", lite som när hon var nyfödd och man trodde att vad som helst kunde hända. så känner jag det nu.

det har inte alls att göra med att jag inte litar på englas pappa, min mamma, nannie eller någon annan som passar/har  henne utan det är bara en egoistisk rädsla tror jag, rakt igenom. det här handlar om mig, mina känslor och min oro. men jag måste försöka släppa det och njua av egentid osv. annars går man väl under ...


ta dig samman, argh !

sunny days

2010-02-25 | 09:57:54

 

 

det första min dotter kliver upp ur sängen och säger idag är "åh mamma, idag är det inte sol, vad skönt!". jag tror hon kan ha varit den enda i hela sverige som kände så, vi andra riktigt hungrar ju efter värme och sol!

 

men visst, jag förstår henne. igår när hon skulle sätta sig och titta på barbie och de tre musketörerna så sken solen rakt igenom fönstren på tvn och soffan där hon skulle sitta - och vi har inga gardiner där. hon började med att be om en ficklampa, inte för jag riktigt förstår vad hon skulle göra med den, men men.

 

hon satt och lös med den på tv:n ett tag men nja, det hjälpte inte riktigt. efter en stund kom hon på den briljanta idén att bygga ett berg med kuddar framför sig, sagt och gjort. sen satt hon där bakom sitt lilla torn och gluttade fram på tv:n. haha!


flyttankar

2010-02-24 | 22:01:53
ja .. jag har gått i dem extremt länge nu och jag börjar lätt tröttna. jag har tillochmed sträckt mig så långt att ja kan tänka mig att flytta ännu lite längre ut, där min b-friend bor. det är inte många kilometer ifrån oss egentligen men OJ vilka skillnader det är på priser! jag är chockerad ska jag säga er.

hela min tanke har alltid varit att engla ska gå kvar på dagis och sen fortsätta att gå med sina dagiskompisar upp i skolan men nu har jag fått en del hintar om att det är en jäkla massa olika skolor dessa kidds ska gå i. va sjutton engla ska liksom börja skolan om ett år!? eller .. ska hon det .. gud nu blev jag tveksam?

men nu känns det iaf så splittrat alltihop så jag vet inte vad jag tycker och tänker längre. samtidigt vill jag bo kvar nära min mamma eftersom det har varit englas hem tills hon ja nu är 5 år. man kan inte bara slita upp ett barn, det måste kunna vara lätt för henne att komma hit och kunna umgås med sin familj, för det är mer än mormor och nannie ska ni veta :)

har iaf hittat en lägenhet i närheten av oss som har visning nu på söndag & måndag som jag tänkt ta mig en titt på. den kanske inte är idealisk för oss men va sjutton det gäller just nu bara att komma iväg, få en putt så att säga. och vad sjutton vi får väl bo i vardagsrummet ett tag, det skiter jag i. JAG VILL HA EGET !

 

 

somsagt kanske inte helt idealiskt, men vad sjutton ?


kombineramera!

2010-02-24 | 16:27:53



på jobbet så har nu alla vindfleecar, skaljackor och mössor kommit in! det finns både i e-butiken samt i de fysiska butikerna. jag ska vara helt ärlig och säga att jag från början var lite skeptisk emot den rosa skaljackan som jag innan den ens kom ut hade bestämt mig för att köpa, den kändes liksom mörkare än jag tänkt mig. de andra jackorna har jag bara älskat men min engla skulle liksom aldrig dra på sig en grön jacka ...

nu ligger iaf den rosa trots allt här hemma och väntar på varmare väder :) den 'växte' liksom fram! nu kan jag inte vänta tills jag får klä engla i den, hennes turkosa fleece (från föregående säsong) och sen någon söt mössa på toppen. har dock inte kunnat bestäma mig för vilken färg men jag gillar kombon här över med den gröna. får se va dockan säger :)

det härliga med polarn o. pyret är att iprincip allt matchar, det är bara hitta sin egna favorit kombination, gul fleece, grönjacka och rosa mössa, varför inte!? jag älskar när man mixtrar med färger och inte kör hela-vägen-ros/blått/grön osv. det ska vara färgglatt och roligt på barn :) det ska själva tycka om att klä sig, och färg är väl aldrig fel?

bilder

systers fil-limpa

2010-02-24 | 15:30:59


5 dl vetemjöl (kan bytas ut till grahamsmjöl el dinkel)
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2 1/2 dl rågkross
1 dl vetekli
1/2 dl vetegroddar
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 liter lättfil
1/2 - 1 dl brödsirap (eller mörk)

blanda alla torrvaror i en bunke, blanda fil + sirap i en annan så sirapen löser sig i filen. häll ihop, strö i lite russin om så önskas :) häll över i två börd-formar. in i ugnen på 175° i 100min.

kanske världen godaste (ok jag kanske är lite väl partisk där men vi säger det) bröd! sen att det är fantastiskt enkelt och faktiskt bara är att 'släng ihop' är inte ett minus :)

dagens prick

2010-02-24 | 14:45:13



tröja under polarn o. pyret
klänning h&m ny! (stl. 122 !?)
prickiga strumpbyxor polarn o. pyret

sjukdag 5

2010-02-24 | 10:31:05
haha, något fel är det med statistik sidan idag? jag hade fler kommentarer än besökare när jag loggade in, känns inte riktigt som det stämmer va? haha. sen rör sig inte 'sidvisnings' strecken, skumt. bara jag som har problem med de?

natten har varit bra och jag vaknade upp med känslan "var sjutton är jag, vad händer?" när engla puffade på mig "barntv mamma, sätt på!" ... hm, jag får lära henne att sätta på tvn själv snart ;) med de orden var det iaf upp och hoppa!

jag har inte lyckats ta englas temp idag men oj vad mycket piggare hon känns bara sådär, pang bom! jag hoppas det håller i sig idag och att hon inte blir, som det två senaste dagarna, sämre på eftermiddagen. då har febern höjts och hon har blivit hängig och trött. vi håller tummarna för idag iaf :)

...

igår skulle jag och engla ha varit på ett möte på h&ms kontor, men med prickar i ansiktet och smittan hägrandes så fick jag blåsa av det. det handlade om att engla kanske ska åka upp till fjällen 1-3 dagar om några veckor och göra vinter mode för h&m. vi får se hur det blir med det nu, men det vore grymt kul! :)  jag skulle förståss åka med.

engla för h&m just nu !


en dag förbi

2010-02-23 | 22:32:40


 

febern har inte riktigt gett med sig idag, hon har legat och svajjat på 39° hela dagen .. riktig seg vattkopps-sjuka det här. engla håller dock modet uppe och det är bara vid ett fåtal tillfällen som hon blir riktigt frustrerad och skriker "mamma det kliar! det kliar!" gång på gång. och då är det alltid i slidan :( på kroppen är det hellugnt, trots att hon har extremt många koppor.

 

vi har bara tagit det lugnt idag, bakat bröd och kikat på film. både engla och jag somnade i soffan på eftermiddagen när vi kikade på lotta på bråkmakargatan, haha. jag vaknade av att engla gnuggade sin näsa mot min och höll mitt ansikte i sin hand, ombytta roller? hehe, min söta! hon har varit sådär feber-seg hela dagen ♥

 

tanken var att engla skulle åka hem till sin pappa imorgon också skulle han vabba tors-fre eftersom hon ändå ska vara helgen där men nu känns det inte riktigt aktuellt. jag vill se att febern lägger sig ytterligare innan jag vill flytta på henne, för hennes skull. man vet ju själv hur det är när man är sjuk :( vi skjuter det till fredag så länge iaf.

 

nu ska jag dricka te och kika lite på os, även om jag verkligen inte är ett fan av sport på något plan så kan det vara lite roligt att kika på innan man somnar :) det är mitt nya scrubs just nu, sövandes ;)


answers

2010-02-23 | 21:43:02

var bor ni någonstans? Har alltid funderat på det men inte kommit mig för att fråga.
Tack för en underbar blogg!

vi bor i sollentuna utanför sthlm, fortfarande hemma hos min mamma! Tack :)

vilken är din favoritplats i hemmet?

just nu är det mitt & englas rum men under sommar halvåret så är min absoluta favorit plats ute på altanen framför poolen. solen får gärna skina och luften varm .. åh

favoritmusik?

jag gillar det mesta men är speciellt en fantast av håkan hellström, säkert!, melissa horn osv. helst av allt lyssnar jag på svensk-musik.

vad gör du när du behöver ta det lugnt? var tar du vägen och vad gör du?

oj vad svårt! Ska jag vara helt ärlig så är det hemskt sällan som jag bara ’tar det lugnt’, jag har svårt att se mig i den situationen faktiskt. Men jag antar att jag ligger bänkad framför någon av mina favorit serier i soffan. Det är alltid härligt! Men somsagt, med barn på heltid (förutom varannan helg) och heltidsjobb  så är det svårt med lugn ;)

berätta gärna om Englas pappa, hur ni träffades och liknande :)

jag och mattias träffades i kyrkan på ett läger.

hur lång är du och vad väger du?

jag är 1.67, väger 52
tränar du något?

dessvärre inte alls just nu men planen är att börja träna så småning om när min syster ammat klart sin dotter. Då kör vi tillsammans :)
stötte du på mycket negativa kommentarer när du blev gravid?

ja det gjorde. Jag hade många som hade synpunkter på varför jag valde att behålla engla, många som inte kunde acceptera och förstå. visst att jag var ung men det var mitt val, det är i alla fall (där mamman inte missbrukar osv) inget negativt med en graviditet, ett barn ska födas för sjutton, ett liv!
hej, är en trogen läsare av din blogg, men har aldrig lämnat kommentar tidigare. kom på en grej jag tyckte var lite skum för ett tag sen och passar på att fråga så får jag se om du svarar :-) som sagt, för ett tag sedan låste du din blogg och det verkade som värsta psykopaten stalkade dig... Vad handlade det som? Var det på riktigt, eller "bara" ett dåligt skämt?

det här måste jag tyvärr säga att jag inte kan svara på ;(

var skulle du bo om du kunde välja precis vart som helst?

åh! någonstans där det var varmt året om, eller new york om jag känner mig själv rätt :)
vill du gifta dig???

det tror jag .. har funderat på det vid många tillfällen men jo, såklart :) någongång i livet, men det är inget jag på något vis skyndar på.
vad är det viktigaste du vill lära Engla??

respekt gentemot sig själv och andra, det begynnar i så mycket annat.

när och hur träffades du och englas pappa? hur länge var ni tillsammans och var han delaktig i papparollen under tiden ni var med var varandra?

vi träffades -02, om jag inte minns fel .. vi var tillsammans närmare 2 år och jag gjorde slut innan jag ens visste att jag var gravid så vi har aldrig levt ihop med engla, men visst, han har alltid varit delaktig!

planerar du/ni några syskon till Engla i framtiden?

det som sker det sker och självklart vill jag att engla ska få syskon någon gång i framtiden, men inte i den närmsta :)

måste bara fråga om du och m var tillsammans när du blev gravid, och hur han reagerade efteråt? :) nyfiken i en strut!

vi var inte tillsammans när jag fick veta att jag var gravid och han reagerade nog som det flesta 18 åringar skulle, frustration.

har du några komplex?
ja, det har vi väl alla mer eller mindre? Just nu vill jag gå ner ett par kilo och bli fastare i kroppen :)
har du slutat som hårmodell?

haha, ja efter att mitt hår rök under en sasson visning för ett par år sedan så vågar jag mig INTE på det igen, hua! Har aldrig mått sämre.

favoritplagg?

klackar!
hur ser din och englas pappas relation ut nu?

den ser bra ut, vi hörs gällande allt vi behöver som handlar om engla :)
hur träffades du och c?

vi träffades i skolan, då jag började om efter att jag varit mammaledig med engla ett år.
vill du ha fler barn?

ja, så småning om men just nu räcker det gott och väl med min engla.
hur går det med flytten?

jag letar och letar men jag hittar banne mig inget som faller mig i smaken :) någon som har en 2-3:a ståendes till oss?
när mår du som bäst?

på sommaren för sjutton!
när mår du som sämst?

under vinter halvåret, jag gräver lätt ner mig och blir riktigt svår att leva med.

varför vill du inte ha delad vårdnad? är inte det en förälders rätt?

jag och m har delad vårdnad och om du frågar mig så tycker jag inte att det i alla fall är en förälders rätt.

hur ser du på abort?

alla människor får göra som de vill tycker jag. det viktiga är att det känns rätt och att man tänkt över det. sen kan jag tycka att om man har möjlighet att behålla ett barn så ska man kanske överväga det i första hand. en abort är inget preventivmedel men självklart kan det finnas många anledningar till att inte behålla ett barn också ...
kan du berätta lite om dina tidigare förhållanden innan c. du verkar så stark och ditt förhållande så bra. tycker om att höra om andras erfarenheter :)

jag har haft 2 riktiga förhållande innan c, ett med en d innan jag träffade englas pappa och sen englas pappa. jag ångrar inte något av dem men jag är en helt annan person idag än vad jag var då vilket kanske gör att jag inte kan förstå hur jag hamnade där jag hamnade, haha. sen har alla förhållande baksidor, likaså mitt och christians.

jag undrar hur det känns när ens dotters "andra" familj utökas? med nya syskon osv. Ingen baktanke bakom utan funderar mest då jag och min vän diskuterade detta här om dagen (hennes son skall få ett syskon på pappans sida) och det vore spännande att höra en annan mammas funderingar kring ämnet ...

ska jag vara helt ärlig så funderar jag inte så mycket på sådant. att englas pappa och hans tjej utökar familjen är naturligt enligt mig, inget konstigt alls med det. jag vet också att engla gärna vill ha ett syskon (till) och eftersom jag inte vill ha några fler barn på några år så känns det också lite praktiskt ;)

... sedan undrar jag hur du bär dig åt för att alltid vara så snygg? du ser alltid så fin och glammig ut! själv väntar jag smått och önskar få behålla en gnutta av charmen då jag ruvat klart! :)

oj det var gulligt sagt :) kanske att det har med att göra att jag enbart lägger ut bilder som jag tycker att jag ser okej ut på? haha. nej men ärligt, jag gör inget speciellt. men det är klart jag inte lägger ut ful-bilder på mig, men gudarna vet att det finns många ;)

varför skriver du inget i 'bebisboken' längre? det var ju så himla kul att få läsa om 'er' innan vi fick 'lära känna' er:P

åh ja.. jag skämms! jag tappade helt bort det under jul & nyår men jag ska snabbt som ögat återuppta det, jag har några sidor kvar ;)


nytt liv!

2010-02-23 | 20:31:17
jag har alltid varit rätt extrem i maten, jag kan äta väldigt mycket och jag BEHÖVER äta mycket för att bli mätt och få upp blodsockret (som lätt blir lågt på mig om jag inte äter). jag behöver mycket fett och kolhydrater, jag har aldrig gått hand i hand med att äta en sketen sallad till lunch/middag eller liknande, det mättar inte mig.

nu har jag dock kommit in i en 'ond spiral' där jag äter mycket mat, som alltid, och EXTREMT mycket godis och sött. jag har aldrig varit en 'fikabröds tjej' men jag har till och med börjat med det, lite som bara för att äta något, haha!

jag känner att jag lagt på mig lite extra på sista tiden (jag pratar inte om min vikt, jag pratar om hur jag känner mig, det behöver inte vara negativt att lägga på sig ett par kilo om man mår bra av det) och liksom pluffsat till mig. det känns som att byxorna sitter lite för hårt och att jag kilar runt och drar i tröjorna.

vågen visar att jag gått upp 2 kg, det senaste månaderna, inget som kanske någon annan skulle märka men JAG tycker inte om mig själv så här. jag trivs inte! jag undviker att se mig i spegeln och visar mig gärna inte bart klädd när jag känner mig så här ...



nu har jag bestämt mig för att ändra på lite små saker i mitt liv :) !

jag ska sluta helt med godis, chips, kakor, bullar och allt som hör till. mest för att komma ur 'spiralen', för äter jag en godis så kan jag lova er att jag msåte äta upp en hel påse, jag har liksom ingen riktig själv respekt där, vilket jag skämms för. självklart kommer jag kunna göra det sen men nu känns det lite som att jag faktiskt är socker-beroende.

jag ska äta mindre kolhydrater och mer kött och grönsaker, äta bättre frukost med fil-limpa, ägg och bra pålägg - smör. sen ska jag även börja träna så smått, inte hysteriskt på något sett för jag vill inte bli någon pinne eller ett muskellberg, jag vill må bra! jag vill trivas med mig själv.




så idag satte iaf jag och engla igång med att baka bröd! ett otroligt gott och saftigt bröd som mättar något otroligt! vi var även en snabb sväng till affären där vi inhadlade groddar, keso, tomater och avokado som jag känner blir ett primaballerian pålägg :) nami.

gud nu får ni inte tro att jag ska hetsa mig ner i vikt eller att jag på något sett tycker att jag är tjock, det handlar inte om det. jag trivs inte med det här 2 extra kilona, och jag trivs inte heller med att jag blivit liksom 'lös' i kroppen, jag vill ju med hjälp av träning känna mig friskare och lite fastare:) haha det hade inte varit helt fel ...

forgotten

2010-02-23 | 17:28:22


i all tumult som varit här hemma under det senaste dagarna så har jag glömt att slänga upp svaren på era frågor som ni ställt, tji för mig. jag ska ta mig an dem ikväll.

ställ en nu om ni vill, somsat jag ska svara ikväll!
(jag har ej publicerat frågorna under kommentarer)

en annan sak som också sopats under mattan (kanske lika bra? eller vad säger du j?) är dessa bilder från min lördag. det blev en melodifestivalkväll som spårade, kan man säga. haha men det är härligt, med vänner som jag har så kan inget bli fel ♥

shutter island

2010-02-23 | 11:11:48
igår fick jag ett par barnfria timmar på kvällskvisten så jag och c begav oss iväg och bunkrade upp med alvedon och annat behövligt till drogskåpet :) sen bestämde vi oss i sista sekund för att gå och se den nya filme 'shutter island' med Leonardo Dicaprio som tydligen hade premiär i helgen.

jag hade aldrig hört talas om filmen men tjejen i sf-kassan försäkrade oss om att den var bra men att den var "otippad". på riktigt så trodde jag att jag skulle somna under bion med tanke på en tidig morgon men jag satt som på nålar ska jag säga er!

vilken jävla spänning altså! att det gick över två timmar utan att jag somnade var smått fantastiskt och ett jäkligt bra betyg till filmen som sådan :) gå och se de, ingenting är som man tror ... thats all i can say ;)


 

pix


sjukdag 4

2010-02-23 | 10:36:18


 

 

min lilla koppa har hållt låda sedan 4 imorse! jag försökte få henne att somna om fram till halv sex genom att sjunga, små prata osv men ingenting hjälpte, hon skulle upp. barntv fick åka på och jag har legat brevid och försökt somna om fram till halv tio men aldrig riktigt lyckas = jag är helt sänkt.

 

engla är dock vid gott mod och sitter nu och leker med sina polly pocket, en riktigt favorit här hemma. hon har även fått i sig lite yoghurt och kokosboll, jej! igår åt hon inte mer än några skedar grädde (ja min dotter ville enbart ha grädde), ett par bitar pannkaka och en hel massa vatten.

 

idag ska vi bara vara hemma,  såklart, och mysa och försöka att inte klia på kopporna som blivit till skorpor. jag tror nog jag lyckas hålla mig borta från kliningen, värre med engla ;)

 


jag börja mitt nya liv idag, det ni! mer om det sen ...


tiden springer

2010-02-22 | 19:32:38

 

nikki i mammas mage v. 37

 

 

nyfödd liten räka :)

 

 

en månad ♥



sleeping beauty 42 dagar ..



2 månader, hurra! smile face.



11 veckor, i  lördags, moster stjärna!

italienskt

2010-02-22 | 15:58:19
idag har mina söta vänner varit här och underhållit mig medans engla legat klubbad i ett par timmar. jag slängde ihop en otroligt smarrig tomatsås utifrån (det ska sägas att jag mest höftar) det här receptet, smörstekte gnocchi och gjorde caprese, hur gott?

engla har dock  inte närmat sig något som heter lunch .. hon har mest varit sovandes eller halv sovandes. när hon vaknade efter sin 2 timmars nap så hade hon över 40° feber så det var bara till att övertala fröken att ta en ny supp. jag hoppas hon får i sig melonen jag skivat upp och lite mer vatten. hon är grym på att drick iaf :)



nami! och tack mina söta för att ni kom ♥


min lilla koppa

2010-02-22 | 10:52:36



morgonen har kantats av ett långt långt bad vid halv 8, skrik, gråt och medecin-kämpandes. det kliar något enormt emellan englas ben, på kroppen är det helt OK men där kliar det så tårar spills. det gör så ont i mitt hjärta, herregud!

det värsta med barn är att de inte kan koppla ihop att det är BRA för dem att ta medecin att det faktiskt HJÄLPER dem, inte tvärtom. det känns son engla tror att jag tycker hon ska trycka i sig den äckliga sörjan bara för att plåga henne lite. hon förstår inte att det faktiskt är just den som tarbort klådan ...

i 2 timmar har jag försökt få henne att förstå utan lycka. tillsist fick jag henne att ta en alvedon supp vilket såklart gjorde att hon piggnade till lite och nu har hon suttit och 'smuttat' på medecinen tills alla 10ml trillat ner i magen. haha att smutta på medecin kanske inte är det nådigaste men med en liten muta så gick det :) happy mom!

kopporna har ungefär fördubblats under natten, eller ja, prickar är det ju mest nu. det har bara blivit till vita koppor i slidan än så länge, därav klådan antar jag. det ser enormt mkt lindrigare ut på bilderna ska jag säga er, hehe.


kan inte ni som haft kidds med koppor skriva en rad eller två hur det var för er/er barn?

ge mig värme!

2010-02-22 | 09:23:14



jag längtar som en riktig galning efter sol, vår och värme nu! jag orkar inte behöva skotta ut oss ur bilen och huset var eviga gång jag ska ta mig ut och sen halka runt på glashala gator och oroa mig för att ramla på näsan. jag vill se asfalten igen, gräs och begynnande gröna träd. underbart!

jag vill kunna ha högklackat utan att behöva undra om jag kommer slå halvt ihjäl mig och försöka trycka ner sockor för att inte få isbits-tår. jag vill slippa klä på engla lager på lager på lager på mornarna. jag vill känna varm vind emot kinden och inte den iskalla bris som nu biter sig in i märgen på mig.

jag vill kunna sitta ute på altanen tills natten blir till morgon, kunna svepa en filt omkring mig och känna mig varm. jag villl klä engla i tunna sommarklänningar och själv kunna bära upp baraben utan att frysa till is. jag vill att det ska vara 1 maj och att jag och min L ska sitta på ett flyg till new york.

g e  m i g  v ä r m e  n u !

koppor-kamp

2010-02-21 | 23:10:13
engla sover sen någon timme tillbaka, ikväll har det varit riktigt jobbigt med hennes koppor. hon har gråtit och skrikigt "jag vill inte ha vattkoppor" säkert femtio gånger :( ush jag får ont i magen .. jag avskyr att se den lilla kroppen helt rödflammig av prickarna och hör hur hon jämmrar sig och verkligen lider. det är hemskt!

att ens barn är ordentligt sjukt kan vara en av det värsta sakerna. en fökylning här och där gör inte mycket men när det verkligen är SJUKA så är det inte sällan jag vill hoppa ur min egen kropp och ta över hennes och tabort det onda ifrån henne.

just vattkoppor är väl en sådan sjukdom vi alla i olika skeden behöver genomlida och som många av er har kommenterat så är det bättre ju yngre man är. som vuxen kan man tydligen bli riktigt, riktigt dålig om man åker på vattkoppor. ja, man får vara glad för det lilla.

nu ska jag försöka sova och ladda batterierna inför morgondagen. jag ser framför mig ännu fler kamper om medecinen som engla tok vägrat in i det sista (och den ska tas upp till 6 gånger/dag!) hua! jag hoppas också feber lägger sig något till imorgon, idag har hon svajjat över 39° strecket ..

 


650

2010-02-21 | 22:35:25
idag är det hitintills över 650 unika besökare som klickat sig in här hos mig :) det är såklart alltid trevligt med nya läsare och att bloggen växer (vilket den sagt men säkert gör hela tiden) men jag måste säga att jag är lite förvånad. i vanliga fall så smyg höjs mitt läsarantal, och då oftast i veckorna, på helgen går alltid besökarna ner, men nu pang booom så flög det in en hel liten armé här, we like :)

Men men, toppen kul och välkomna hit får man väl lova att sig, nu får vi väl se om jag är nere på 350-400 läsare imorgon igen eller om ni återkommer? Jag hoppas på det sistnämnda!

...

och för er som inte vill missa updates kan klicka er in på bloglovin och börja prenumerera på bloggen eller varför inte bara klicka på hjärtat? Love.


Sonia Rykiel

2010-02-21 | 20:16:15



igår när jag i små panik tog mig till närmsta h&m för att kika på min engla i skylten så kunde jag inte motstå frestelsen att gå in i butiken och klämma på Sonia Rykiels nya kollektion fär h&m, och oj vilken kollektion foks! Jag är imponerad :) framför allt av barnkläderna, vuxen kläderna var fina men inget som skrek 'emily!'.

det här fick iaf följe med hem i påsen till engla.

klänning 199.-
strumpisar 99.-
tröja 199.-

men det jag egentligen 'var ute efter' fanns inte kvar så när jag landade hemma så var det bara till att besöka webbshoppen och fylla shoppingpåsen på nytt :) detta kommer hem till oss i mitten av mars;



pix



club night

2010-02-21 | 16:00:16

i fredags efter jobbet så hade centrumet som jag jobbar på ordnat en stor fest för alla anställda, ett riktigt roligt insiativ måste jag säga! vi tjejer började med att ta ett vasitt glas mousserande inne hos oss och begav oss sen ut till lokalen där buffén var uppdukad.

 

det var enormt god mat! det var buffé med pizzasnittar, goda ostar, olika skinkor, pasta, grillade grönsaker you name it och så gott det var! nami :) sen var det inte helt fel med en, två, fyra (?) fördrinkar. Right Monica? :P

 

efter lite matintag så blev det dans dans dans. det var först en jäkligt bra dansuppvisning där det smällde ner stora skynken ifrån själv lounge delen till ett stort dans golv där djn stod och började spela. Riktigt häftigt gjort :) sen var det bara tuta och köra :) haha!

 

 

bästa tjejerna ♥


video - asgarv

2010-02-21 | 14:49:47


här hemma hägras vi somsagt av vattkoppor men engla håller liv i luckan med både feber och koppor ska ni veta :) lite smått hysteriskt kanske men men. efter det här klippet så la hon sig platt ner och höll på att somna, sötnosen min ♥

spotify

2010-02-21 | 14:27:05



 

här hemma går engla under alias 'spotify'. fröken har prickar precis all over! stackars liten. jag önskar att man kunde ta sjukdomar ifrån ens barn och bära dem själv, det känns inte mänskligt att en så liten varelse ska få stå ut med den här klådan som varenda liten prick innebär .. :( värst är det emellan benen, det är fan inte nådigt!

 

vi har fått en 'klådstillande' medecin utskriven som mamma och nannie är hon hämtar nu.. jag hoppas det inte dröjjer allt för länge eftersom engla har bosatt sig i badkaret för tillfället, så mycket kliar det. men en enorm elouge till henne, hon är extrem duktig på att faktiskt inte klia :) hon säger bara "aa mamma, det kliar!!" och pekar :)


hej vattkoppor!

2010-02-20 | 16:34:53

helvete då. när man som minst anar det så ska det självklart ploppa upp!

englas kompis mira fick vattkoppor konstaterat för två veckor sedan, dagen efter engla hade varit där och lekt efter dagis. hennes pappa ringde hem till oss för att meddela det och sa då också, vilket jag iof visste, att det kan ta från 2 -3 veckor innan man vet om man blivit smittad.

men såklart, engla är smittad! idag klagade hon på att det kliade på halsen och visade upp en liten prick som hon rivit och kliat på så det var helt rött ikring. jag trodde först att det var en av alla hennes mollusker och tjossan som hon har lite här och var på kroppen så jag brydde mig inget vidare.

när hon sen kom och sa att det kliade i slidan så satte jag henne i badet för att få lite stilla på klådan i vattnet och såg att hon har fått en hel massa små prickar på benen, kring slidan och lite smått på hals, bakom öra och nu när jag vet att det är där så ser jag även att det på på g i ansiktet.

ush, jag tycker synd om henne smatidigt som det känns skönt att få de här överstökat. iprincip varenda unge får vattkoppor och ju förr kanske desto bättre? nu blir det iaf vabb för mig söndag-onsdag och sen tar hennes pappa vid om det inte gett sig, men det räknar jag inte med eftersom man säger att det tar 7-10 dagar inna smittan är över.

pigg är hon iaf och visar inte på något sett att hon är sjuk, det känns skönt. ikväll ska hon på middag med mormor och nannie där alla redan haft vattkoppor :) haha.


i h&ms skylfönster

2010-02-20 | 16:04:04



finner ni den här donnan! Åh jag blev alldeles varm när såg bilden. Vilket underbart uttryck hos Engla och Gibbson ser så där härligt överlägsen ut :) fast han fick allt en känga! haha.

det var tack vare jenny som jag fick nys om att fröken var uppe i butik nu, tack söta! Tur att jag har spioner, haha, jag har fasiken ingen koll själv! Ska straxt visa er lite grejs som fick följa med hem, när jag liksom ändå var ute och slirade :)

"min tur att välja!"

2010-02-20 | 12:30:28



När man får välja kläder själv varannan dag så kan det bli lite crazybandanas ibland ;) som tur var fick jag henne att inse att idag kunde hon inte ha den lila kofta UNDER en klänning, det går liksom inte, tur att idag är min kläd-dag :)

Det har var iaf lillans gårdags-val!

tröja polarn o. pyret
kjol polarn o. pyret
strumpisar h&m
hårband dont ask.

sorry girls

2010-02-19 | 17:57:21


 


 




jag har med mig kameran ikväll ;)


friday

2010-02-19 | 11:06:06



TROR DET
blir en bättre dag idag ska jag säga er, med tanke på mina kvälls-ord igår :) idag är jag pigg och utvilad, vi studsade inte uppe förens klockan hade passerat halv tio imorse. Engla vaknade förståss tidigare men låg och lekte med gossedjuren och kikade barntv. Jag älskar sådan här mornar, lugna och sköna.

Jag jobbar 12 - 20.15 idag och direkt efter ska vi tjejer från jobbet svassa över till centrumfesten som ska hållas ikväll. Närmare 300 pers har osat så jag tror nog det kan bli en hejdundrans fest :) Sen är det ju C och hans eventföretag som håller i ståhejjet, kan det bli så fel då? No!

Förövrigt så har jag en ledig helg att se framemot! Är helt lyrisk över det, haha. Planerna är inte så många men vi ska iaf hinna med ett meandi part, barnkalas och kanske mys med C systers katter på söder. We will see :) Nu måste jag klä mig och Engla. Blir mest troligt blommigabyxor ikväll :)

video - godnattsaga

2010-02-18 | 22:54:59

 


nej det är inte alls tjatigt att läsa samma bok sedan julafton - ja idag, vareviga läggning! Inte alls. Det är inte heller konstigt att engla kan fylla i varenda mening ordagrant, nästan iaf, haha! Jag höll på att skratta ihjäl mig när hon började fylla i början av boken när jag fick en hostattack :) kanske läge att byta bok?

Engla hakar alltid upp sig på just godnattsagan och byter vääääldigt sällan. Det var samma sak när hon var yngre och jag sjöng för henne. Femhundrade gången av 'när trollmor har lagt sin elva små troll' så somnade jag nästa sjäv..

...

2010-02-18 | 21:05:38
FÖRUTOM LJUSGLIMTEN i mitt förra inlägg så  har jag haft en jävla skit kväll. Engla var på ett jävla humör innan middagen och var bara allmänt tjatig och gnällig. Och nej, hon har ätit sen mellis så det var inte jag-har-lågt blodsocker-irriterad utan hon var helt enkelt bara en irriterande liten sak. Dock så vände det efter ett långt bad, lite lek och halv åtta hos mig, hon kanske varit lite uttråkad?

Det är ju inte samma stimulans att vara hemma som att vara på dagis, det kan jag lova. Men jag tycker ändå vi har haft det mysigt med ponnylek, pyssel, städning (engla älskar att plocka och fixa, haha, sjukt) och filmkikandes. Imorgon blir det iaf dagis för dockan eftersom jag jobbar 12-20.15

Efter jobbet imorgon så är det kalasigheter för alla som jobbar i centrum. Ska bli riktigt kul! Jag funderar lite smått på att kanske vädret till trots köra dessa. Vad tycker ni? Vi ska ju trotsallt vara inomhus. Men jag vet inte, mitt humör är inte helt hundra så jag kan inte se mig springa i blommiga byxor just nu, haha.

 

tacka vet jag fina vänner som gör mig glad i mobilen! ♥


TRÄKLACKTACK!

2010-02-18 | 19:29:12




DET GICK liksom inte att komma runt det här, man kan liksom inte bara säga nej! Så ja.. våren och sommaren är räddad, jag kommer möta dem i träklackar foks :)

pix: wheredidugetthat

engla viola aurora

2010-02-18 | 18:39:20


blus kappahl vintage stories

jeans gamla h&m

halsband från Junie ♥


glöm det!

2010-02-18 | 14:11:00

engla idag

christian för några dagar sen..

Vad är det som händer med min familj? Jag har somsagt en halv fobi emot tatueringar, var det än är och hur de än ser ut så kan jag nog aldrig kommna att uppskatta den här sortens kroppssmyckning (om någon över huvudtaget!).

Men helt tydligt så har jag två andra i min familj som ser på det här med glada ögon. C började för någon vecka sen och nu har engla knappat in och springer runt och säger "jag vill också ha tatuering som christian"! Jag som har tyckt att jag har  gjort tre saker klara för engla;

1. Glöm tatuering, kommer aldrig på  frågan
2. Glöm det.
3. Kommer a l d r i g på frågan!

Men men jag får väl leva med en gnuggis då och då iaf ;) även om jag knappt gillar det ska jag säga er, haha. hjälp vad extrem jag känner mig! Dock så är jag tveksam till att jag kan gå och gnugga på C arm och hans försvinner..

ticktock

2010-02-18 | 10:41:28


CHRISTIAN FYLLDE ju år i lördags. Det firades med dunder och brak kan jag lova er :) Som ni vet så hade jag lite små issues med vad jag skulle köpa till herrn som har precis allt. Altså allt! Det blev lite i sista sekund som jag egentligen insåg vad han faktiskt 'behöver' och har pratat om i en halv evighet.

En klocka! Såklart. Ni hade ju kalas tips på att jag skulle 'ge en upplevelse', 'en hel dag på stan med mys, shopping och middag' osv, men grejen är den att vi är ganska bra på att gå på bio mitt i veckan, unna oss middag ute och göra mys-saker i vardagen. Så ja, det kändes liksom inte så speciellt.

C har alltid haft klocka som det enda smycket men hans Jacques Lemans ramlade ihop för några månader sedan och sen dess har han pratat om att köpa en ny, med länkarmband. Sagt och gjort :) En klocka rikare för C del och 3200:- fattigare för min ;) men det var det värt!


klocka CK

torsdag - ledigt!

2010-02-18 | 08:53:28
släng in en fråga eller två  här så ska jag försöka beta av dem idag :)


FÖRSTA LEDIGA
dagen på ett bra tag nu :) jag har även en välbehövlig jobbfri helg att se fram emot! Har börjat känna av min hals och som jag sa till engla just "det rinner ur min näsa" , "blod?" svarade hon då lugnt men neej, haha, "snor!". Hoppas jag inte blir sjuk, fast det tror jag faktiskt inte. Eller hoppas kanske är ett mer passande ord ;)

Igår var jag ute med Lina och Liza på Riche en sväng. Jag älskar våra mitt-i-veckan-träffar! Jag och Liza har ju länge haft det som en lite 'tradition' för att catchup och hinna checka av läget med varandra men på senare tid har även Lina börjat ansluta sig vilket är otroligt mysigt :) ska se om Liza fick någon bild på mig o mitt hår sen, hade nämligen löshår, tss.

Idag blir det en pianodag för mig och lillan min, vi har börjat med pyssel i mängder! "Mamma det är lite stökigt här" sa engla precis och tittade framför sig. haha, ja hur kan det bli annat när man vägrar plocka undan det första pysslet innan nästa ska fram? Senare ska vi troligast träffa Liza och Kerstin (hennes kära mamma) och mysa!


 

 

ett väldigt koncentrerat hjärta i fina nya hjärtnattlinnet från mormor :) puss!


lycka & kärlek

2010-02-17 | 08:54:38

FÖRRA VECKAN så fick Christian en briljant idé om att springa iväg att tatuera sig. Sagt och gjort! Jag ska erkänna att jag tyckte det såg brutalt hemskt ut till en början då det enbart var den över döskallen och rosorna som gjordes. Hela tanken han har haft är att ha citatet 'Dream as you will live forever, live as you will die today' på armen så ja, jag blev måttligt förvånad.

Igår skulle texten till men det slutade inte riktigt där.. det blev en svala likamed frihet, ett hjärta på insidan av armen med texten 'mom' tillägnad hans mamma, såklart, och sist men inte minst två fyrklövrar som står för vår lycka & kärlek :) Tyckte det var lite fint när allt hade en betydelse och inte bara satt där huxflux som döskallen gjort.

Ska visa er en bra bild på hans arm när den läkt och slutat var knall-röd, haha! Engla var hos Jeannine, Fredde och Junie några timmar när vi var iväg igår. Gullisar ♥ där körde hon bajs-kalas och åt som en lite häst! :)


btw så ska ni veta att jag i allmänhet avskyr allt vad tatueringar heter! jag tycker det är smått hemskt, men C lyckades få hans att se så bra ut som den bara kunde, haha ♥

I heart you

2010-02-16 | 11:02:45
IGÅR SPRANG jag runt i snödrivorna (och på jobbet för den delen) med långpuffkjol, gråtröja, converse och mina nya ♥ strumpbyxor som min C gett mig. Kände mig faktiskt lite rebbelisk när jag luffade fram i min outfit, haha. På det körde jag nämligen skinnjacka och lekte plusgrader ;)

Det jag egentligen skulle komma till var att när jag sa till min chief igår att jag fått strumpisarna av C så började vi disskutera uppskattning, presenter och alla ♥ dag varpå Kim säger "Men Christian är verkligen bra på det där med presenter, tycker du får saker var och varannan dag".

Så sant så sant! Han är riktigt riktigt grym på det där och jag kan få, som här om veckan, huxflux en bucket med tulpaner! :) Det är så otroligt viktigt att aldrig sluta uppskatta varandra, hur många år som än passerat. Tack min kärlekt, för att du finns.

ska föresten visa er lite senare vad c fick i födelsedagspresent av moí.



strumpbyxor bikbok


girls girls girls

2010-02-16 | 08:15:09

 

 

 

 

 

I ♥ MY GIRLS!


Questions? Anyone?

2010-02-15 | 16:44:06
JAG HAR glömt min datorsaldd hemma, därav en ofrivillig blogg-fri helg :)

Har fått ungefär femtioelva frågor om jag kan "ha en frågsetund" här på bloggen. Fine, jag är inget fan av det men visst. Ni kanske sitter inne på massor av frågor om mig och mitt? Vad vet jag? För mig är jag som en öppenbok för er, men kanske inte! Sen har ni blivit väldigt många fler som klickar er in här om dagarna, kanske ni inte hänger med i alla svängar? Släng in en fråga, vett ja!


Hit me! Fråga vad ni vill,
jag svarar nog på det mesta :)
(som rör mig och som förståss är relevant)

En hemsk resa

2010-02-12 | 11:05:15

Det var september -05 som det började. Jag kommer så väl ihåg att kylan började krypa sig på efter en otroligt het sommar och kvällarna var inte vad det en gång varit. Det var den sommaren som Engla kom till världen, med besked! Hon föddes som många vet den 3 Juli på danderydssjukhus i sthlm. Så hon var altså två månader när det nådde en gräns...

Vi hade tillbringat nästan hela sommaren i pappas hus på Gotland. Ja bokstavligen I HUSET faktiskt. Det var inte många timmar som vi var ute i värmen inte. Barnmorskan hade strängt sagt åt mig att vara försiktig med att ha Engla i värmen (den var extrem det här året!) då det kunde gör henne slö. Det var viktigt att hon var pigg och alert eftersom hon behövde äta ordentligt och komma upp i normal födelsevikt.

 

Engla föddes i v.36, 4 veckor före beräknad födelse. Anledningen kan ni läsa ikapp om här, det är en annan historia. Hon vägde inte många gram över 2kg men vi fick trots detta komma hem ett par dagar senare. Allt gick till en början väldigt bra, Engla ammade bra, sov som hon skulle och skrek också som hon skulle ;) Jag minns hur våra middag brukade vara, vi fick liksom gå i skift med att äta eftersom Engla hade fått för sig att ha sin 'skrik period' precis vid middagstid, herregud, man måste ju sabba vad man sabba kan ;)

 

När vi iaf hade landat hemma efter Gotland och det säkerligen hade gått en månad av "bra ätandes" från Englas sida så satt det igång. Hon hade fått börja ta en del av mjölken i flaska då hon inte var sådär jätte intresserad av att ammas längre. Men det fungerade bra, jag pumpade som en tok och hon slurpade in! kan säga att brösten hade nog mått bra av att slippa den behandlingen.. det är lätt att vara efterklok ;)

Men sen var det något som hände, eller snarare inte hände. Hon åt inte. Atså ingenting överhuvudtaget, nada! Jag var till en början lugn och försökte med både flaska och bröst. Jag stimulerade med att kittla henne på kinden men fick bara arga blicken tillbaka. Det var otroligt påfrestande! Vi försökte tom med att någon annan skulle mata, men inget gick.

 

En dag fick jag nog och åkte in till danderyds barnakut för att få hjälp. Herregud, det kan ju inte vara normalt, hon tappar mängder i vikt och vägrar helt att äta! Även vår barnmorska hade börjat oroa sig. På danderyd fick jag kontakt med en uppnäst läkare som dum-i-huvet förklarade mig genom att säga: "det förstår du väl själv att hon är mjölkallergisk!" Eeh va? Hon sa det som att det var en självklarhet, som att jag var en dålig mamma som inte förstått detta faktum.

Hem igen, nu med ersättning som var laktosfri. Jag fortsatte med trugandet och alla hjälptes åt hemma men det blev ingen förbättring, hon åt heltenkelt inte! Här började jag känna att det var mer fel på läkaren än det var på mig, hon är för fasiken inte allergisk! In till sjukhuset igen men den här gången till Astrid Lindgren, där ska det finnas experter hade jag hört.

Vi kom in och Engla vägdes och mättes på momangen! "Det här är allvarligt", sa läkaren till mig. Hon är uttorkad och behöver få i sig vätska nu nu nu. Sagt och gjort, en sond sattes i flingans näsa och hon fick äntligen i sig vätska och de nödvändigaste mineralerna. Vilken lättnad! Ni förstår inte, tårar rann, någon tog mig på allvar!

Efter den här dagen är allt som i ett töcken. Dagarna flöt ihop och jag vet att vi sammanlagt låg inne på AL i över en månad. Ibland fick vi åka hem på permission men det var någon enstaka gång. I veckorna flög vi runt på provtagningar hit och tester dit. Det var inget fel på henne fick jag höra, men ändå ville det bara testa en sak till, kanske att dom hade missat något, hon ville ju trots allt fortfarande inte ta flaska i munnen och bröstet var inte att tänka på.

Mamma kom ofta på besök, så även min storasyster. Hon var under den här tiden höggravid med Novisen :) Jag såg hur det började bli höst ute under den här månaden, hur löven ändrade färg och jag kände att "hjälp, nu springer hela bebisperioden ifrån oss". Så var såklart inte fallet, men det kändes så då, hopplöst. Vad var det för fel på min lilla? Varför vi, varför hon!?

Idag kan jag tänka mig att det var tur att jag var så ung som jag var när vi låg inne. Jag var ändå blott 18 år. Hade jag varit äldre så hade jag kanske började fundera mer, tro det värsta och gräva ner mig. Nu såg jag ändå ljust på saken, jag minns att jag tänkte att det enbart vara en "period", alla har sina. En sak som jag dock fick uppleva som jag idag skulle kalla "baksidan av att vara ungmamma" är att bli misstrodd.

För det första var det läkaren på danderyd som fick mig att känna mig otroligt liten och ovetande. Sen var det en gång som en äldre och lite barsk sjuksyster kom in till mig på vårat rum. Det var kväll och jag hade gjort mig och Engla iordning för natten. Hon satte sig på min sängkant, Engla sov i en rull-säng på sida om mig. "Varför gjorde du inte abort?" det kändes som att luften stod stilla och jag fick en klump i bröstet. Vad sjutton säger hon? tänkte jag.

Jag blev överrumplad och sammlade mig alldeles för sent. Hon ställde sig upp, suckade och gick ut. Hur i HELVETE kan man säga så till någon? Min dotter, min söta underbart fina dotter ligger brevid mig och jag får frågan "varför gjorde du inte abort?". Förstår man inte det? Är det ens fysiskt möjligt att ställa den frågan till någon som redan fött barnet, som redan fått ut barnet och hunnit leva med det. Jag mådde hemskt efter och min låssas pappa var på vippen att ringa sjukhusets ledning. Skulle det hända en 35 årig mamma?

 

Det sas att Engla hade ett cmv virus, som mest troligt var ett bifynd men som ändå kunde spela in i "matvägringen". Med de orden fick vi åka hem. Sonden satt där den satt och den var nu en del av vår vardag Den hade enbart fått vara ute under kortare perioder då vi skulle testa hennes egen förmåga att äta men det misslyckades alltid och läkarna blev oroliga att hon skulle svälta sig själv.

Vi fick en remiss till en grupp som jobbade enbart med barn som matvägrade. Det arbetade utifrån en psykologisk tes som innebar att barnen själva bestämde sig för att inte äta. Det kan ha varit något det uppleft som fått dem att instinktivt bestämma sig för det eller så fick barnet en fix idé. Vid två tillfällen kom det hem 2 kvinnor till oss. Det satt med mig och mamma och hade långa samtal där vi skulle upprepa olika mantran som skulle ge oss positiva tankar och en positiv energi ikring maten och Engla.

Det var inget för mig, verkligen inte, och det hjälpte oss ingenting heller. Engla fortsatte vägra och tog flaskan slappt i munnen, råkade det rinna ut välling i hennes mun så lät hon den rinna ur mungipan. Det var så frustrerande så att jag många gånger bara grät, handlöst, jag kunde stänga in mig och bara gråta. Jag var uppgiven. Det skulle aldrig bli bra det här. Jag var liksom i en bubbla, instängd och helt igenom förkrossad.

Under en period hade vi även hemsjukvård då det kom hem 1 eller 2 personer till oss för att hjälpa mig med matningen och att fortsätta kampen med flaskan. Bröstet var för längesen glömt, så även den frenetiska pumpningen. Det testades allt! Pipmuggar, hällmuggar, små nappar, stora nappar olika märken you name it! Jag kan ärligt säga att ingenting utemlänades till slumpen i det här fallet. Jag var alltid pigg på att testa och intalade mig alltid att "det här är det som kommer vända allt, nu kommer hon äta".

Men det kom ingen vändning. Engla växte såklart i normaltakt eftersom jag satt och tröck in maten igenom hennes näsa till hennes mage, dock så började hon kräkas vid den här tiden. Jag pratar inte små kräkningar utan KASKADER som flög ur den lilla kroppen tills sonden allt för ofta flög upp ur hennes magsäck, ut igenom munnen. Ibörjan klarade jag det knappt, jag kunde inte hantera det. När jag väl fått i henne mat så ska hon kräkas upp den!? Vad i helvete är det för fel på ungen?

Jag vet såklart att man inte ska tänka så, men det var omöjligt i det här läget. Jag var frustrerad, bitter och som jag skrev tidigare, helt förkrossad. Varför skulle det bli så här för oss? Varför kunde inte jag få ett 'vanligt' barn som skrek, sov och åt. Varför, det var en återkommande tanke i min frustration.

 

Jag minns inte hur eller varför, men jag har ett vagt minne av att jag satte krav till läkarna, ta ut sonden! Jag vill att det skulle bli omöjligt för Engla att snålåka på en jävla slang i näsan, det fick vara slut med det nu! Jag hade såklart alltid försökt med flaskan och jag hade den alltid vid hennes mun samtidigt som jag tröck in mat i slangen, men nu ville jag inte ha alternativ, jag vill att slangen skulle bort och det var nu. Jag hade även en otrolig hjälp av en vän under det här skedet, hon gjorde något för oss som var fantastiskt. Hon gick med min Engla i famnen, dag in och dag ut med en flaska i henne mun tills hon åt, ovetandes ♥ till henne.

 

Månaderna som gick November -05 tom augusti -06 var hemska. Jag hade ändå känt mig lugn det första månaderna och på sjukhuset men det här var något annat. Även om jag inte var ensam i ordets bemärkelse så kände jag mig så ensam som jag aldrig tidigare känt mig. Det var jag och Engla från och med nu, ingen annan kunde mata henne och det var tvunget att försökas matas var tredje timme, dygnet runt.

 

Under dessa 9 månader så levde jag i något som jag skulle kunna sammanfatta som helevete på jorden. Idag har jag distans men då var det hemskt, jag kunde inte föreställa mig ett värre liv, en värre tillvaro. Jag var som bunden till Engla med ett osynligt band, och inte i positiv mening.

Hon tog flaskan i munnen och om jag distraherade henne på högnivå så kunde hon 'råka' suga i sig några milliter. Oj vad jag räknat milliliter i mina dagar ska jag säga er. Jag kan idag titta på nappflaskor med fasa, på riktigt. Jag får en ångest som är svår att beskriva. Ibland kunde en matning av 50ml ta flera timmar...

 

Det kändes alltid som en seger när jag 'lurat' i henne välling och det var alltid som en sten lättade från mitt bröst när jag läste av flaskan och kunde konstatera att hon fått i sig tillräckligt för den här gången. Men då kärktes hon. Kaskad på kaskad. Jag ska inte ljuga, jag har slängt flaskor åt pipsvängen, välling har sprutat och tårar runnit hysteriskt. Men jag har aldrig gjort Engla illa, såklart, men jag har öppnat dörren och bara skrikigt, satt mig på en äng och gråtit, många gånger. Vid ett tillfälle slängde jag flaskan i väggen så hårt att den sprack och det var välling överallt och jag satte mig mitt i smeten med händerna för ansiktet - skakandes.

gud vilka känslor som kommer tbx nu..

Ingen annan kunde somsagt mata Engla och gud vet att vi försökte! Jag behövde den avlastningen, det blev för mycket för mig på alla plan. Det hade gått en så lång tid så det var så mycket som hade byggts upp inom mig och samlats på hög så det kändes ibland omänskligt. Jag minns den sommaren, -06, som den värsta sommaren jag upplevt.

Vi var på Gotland under några veckor och jag tog mig inte längre ut än till tomtens terass. Om vi så gjorde en lite ansats till att ta oss iväg eller att jag kanske själv skulle komma ut så började Engla kräkas hysteriskt och matproceduren (som som sagt kunde ta timtal) var jag tvungen att börja om med.

 

Jag minns att min pappa vid ett par tillfällen tyckte det var helt absurt att ingen annan kunde mata och ifrågasatte detta. Okej, sa jag, vi testar. Jag begav mig ut, minns ej var, och han skulle mata henne och fixa. När jag kom hem hade hon inte ätit något, alltså ingenting och det hade gått timmar! Jag grät och han förstod nog då att det här inte var någon lek och att jag inte hittat på detta faktum. Jag kunde få i henne mat, ingen annan, men som han och alla andra visste så ledde maten till kräkningar, allt för ofta...

 

Jag mådde otroligt dåligt psykisgt nu och kände mig otroligt instabil, det var som att gå på nålar omkring mig, ingen gick säker. Den enda jag fortfarande kämpade för var Engla. Förhållande och resterade familj hade jag lagt att vänta, det fanns inte rum för det i min kropp, jag kunde inte koncentrera mig på mer än Engla. Varje dag var jag som en öppet sår. Jag kunde gråta och bli hysterisk över det mest bisarra sakerna.

 

Under dessa nio månader åkt vi fortfarande som jojjos in och ut från sjukhuset. Min barnmorska ville vid ett tillfälle skicka en ambulans till bvc då Engla förlorat så mycket i vikt så det ansågs farligt. Jag avböjde och tog bussen till AL och där blev vi som så många gånger kvar. Sonden åkte även den ut och in eftersom Engla inte kunde behålla det hon åt så fick jag order om att trycka in mat i s l o w m o t i o m i hennes lilla mage. 100ml = 2 timmar! Ni kan förstå att jag inte gjorde annat.

....

 

Det var först när hon blev ett år och skulle börja på dagis som allt fick en vändning. Hon hade börjat äta välling när hon sov eftersom hon då inte själv kunde kontrollera att hon tog grepp om flaskan och sög i sig välling då, hon kräktes inte heller när hon inte var medveten om matningen. Det innebar att jag gick upp minst 3 gånger varje natt för att 'lura' i henne det nödvändiga dropparna. Jag kände en liten seger inom mig. Hurra! Jag hade kommit runt hennes 'fix idé' och får i henne mat.

 

Jag slutade inte att försöka med vällingen var tredje timme, varje dag, inte heller slutade jag med att försöka få i henne mat, gröt, pureer och annat jokks som barn skulle tycka om. Jag hade försökt med mat i flera månader men inte ens det var hon intresserad av, hon 'pruttade' ut det med munnen. Jag började känna mig lite bättre till mods eftersom hon ändå åt nattetid och inte han göra av med den energin eller kräkas upp den.

 

Engla började dagis när hon var exakt året, där började hon se andra barn äta och började i väääääldigt långsam takt få i sig små små bitar av bla bröd. Dock så var fröknarna oroliga och efter några månader fick jag byta dagis till Engla eftersom en av fröknarna vägrade förstå det viktiga med att få i Engla mat, att kämpa lite extra för det. Hon sa "äh det där är larvigt" och jag fick bilder av att hon tröck in mat i Englas mun och tvingade i henne smörgåsar och mat. Så kanske inte fallet var men jag kände det så. Det kändes inte alls bra så när jag erbjudande om att byta dagis så tog jag det!

 

Här vände det helt och fröknarna var otroligt noga med Engla. De ville inte behandla henne annorlunda emot det andra barnen, kanske var det de som var avgörande.. Men dom la extra krut på att få henne att se en glädje med maten. Ni kan förstå vilken frihet och lättnad det var för mig att gå till skolan på morgonen och komma och hämta Engla på eftermiddagen och hon hade ätit! Jag uppskattar det något enormt även idag. För mig är det ingen självklarhet att ens barn äter och idag njuter jag bara av att se mitt lilla troll sitta och trycka in mat i den lilla munnen. Hon är otroligt glad för mat idag och följer sin kurva precis som hon ska!
 


Jag skriver det här till störst del för mig själv. Det var en hemsk tid i mitt och Englas liv, en tid jag undviker att tänka på nu för tiden. Nu äter ju min tjej som en liten häst och är frisk som få! Men visst, det ligger ändå där i bakhuvudet, blir hon magsjuk eller på annat sett slutar äta så kan jag idag få panik. Det kan växa inom mig och få proportioner som inte är normala. Det vet jag.

Den enda anledningen till att jag faktiskt klarade det här 'så bra' som jag gjorde var min familj. Min otroliga mamma, anders som idag går under alias "nannie" och min, dom stöttade mig till tusen och i all mån det kunnat så har de försökt avlasta mig. All kärlek till er

Sen kanske ni undrar hur jag bara kan sitta och skriva om "mitt lidande, mitt kämpandes" osv, men jag kan bara se det ur mitt perspektiv och ska jag vara helt ärlig så tror jag inte Engla känner av den här tiden idag, hon minns den inte annat än att hon sett på kort att hon har "slanen i näsan". Jag har berättat för henne men hon relaterar inte, hon var så liten då..


till ditt ♥

2010-02-11 | 09:44:43
POLARN har vi fått in en super söt tröja med hjärtapplikation framtill. Den finns från storlek 68 -122/128 och är nog den perfekta alla ♥ dag presenten till din lilla :) Jag har gått och klämpt  på den många gångern men har som så många gånger insett att min prinsessa inte skulle vilja ha den på sig, eller tror ni jag har fel?

Hon tog ju på sig den orange tshirten jag köpte här om dagen? och den älskade hon. Hon satt länge och väl och pekade ut figurerna och berättade historier om dem :) skulle hon kanske tycka om att ha en hjärttröja också tro..hm?

I vilket fall så har jag inte Engla i helgen, hon ska hem till sin dadie så vi får väl fira ♥ dagen på måndag eller så.  Jag tänker iaf köpa någonting litet, kanske en tröja om jag får påtryckning från er, eller något annat :)
bild lånad från polarn o. pyret


 


ska ni köpa alla hjärtansdag presenter till era små?

i så fall vad?


yesterdays

2010-02-11 | 09:24:29

 

DEN HÄR tjusiga köksrutiga klänningen inhandlades i tisdags när vi var i sollentuna c och strosade med Jossan och Nikki. "Perfekt sommar klänning", sa jag till Engla men tji fick jag. "Men mamma jag kan ha en långärmad tröja under". Och när fröken klädde sig själv, innan jag ens vaknat så blev resultatet detta :) sötnöt!

 

Igår sprang jag även på den  rosa varianten av den här klänningen och eftersom den inte kostar mer än en lunch så fick det bli den också! :) Engla blev glad som få, såklart. ni hittar den själva här.

 

klänning hm (ny! 99:-)

strumpbyxor noanoa

tröja polarn o. pyret


mitt ♥ dag

2010-02-10 | 18:49:19

japp, det är mitt hjärtas dag på lördag! altså inte alla ♥ dag utan mitt hjärta Christians dag. han blir 21 år. ja för er som inte visste så är min pojkvän två år yngre än mig. förövrigt, för er som är intresserade så träffade jag christian när jag började trean på gymnasiet, efter det att jag varit mammaledig med engla i ett år.

 

då bör han väl vara ett år yngre? ne, han började skolan 1 år "förtidigt" så där möttes vi altså. jag med en knoddis och han med drömmar om att bli racingstjärna. hur det blev som det blev vet jag egentligen inte? "vi skulle plugga", så löd det många gånger när jag försvann efter engla somnat eller när han kom hem till mig.

 

det är konstigt egentligen hur man träffar någon, hur man klickar och hur man sen blir ett vi. det började som kompisar, ingen ville mer eftersom vi bägge precis kommit ur rätt trista och upprivande förhållanden. men efter några veckor så ställde jag, som så många tjejer, ett ultimatum. vi eller inte vi? man kan inte ha mig halft, sa jag.

som ni säkert förstår så blev det vi och oj så glad jag är för det idag. igår fick jag ett sms där han skrev "jag är lika kär i dig som jag var från första början", det pirrade i mig (trots att jag var arg som ett bi på honom och helst ville slänga något hårt i hans huvud, men det är en annan historia) ;)

vi har haft det tufft, inget snack om saken. men saken är den att vi alltid kommer tillbaka till varandra. ibland har det varit allvarliga saker men oftast skitsaker. vi har nog bägge mognat på sista tiden och förstått att det inte är en lösning att göra slut och sen, som alltid, komma på att vi inte klarar oss utan varandra.

så mycket har hänt på det här 4 åren (!), så mycket har vi utvecklats tillsammans och även var för sig. det är viktigt som tusan tycker vi bägge, man får inte växa ihop till ett, det är aldrig bra för ett förhållande eller för vänner och familj omkring. att kunna vara var för sig är lika viktigt som att vara tillsammans - ja enligt mig då.


men till saken nu, försjutton! karl fyller år och jag har inte en susning om vad jag ska köpa till någon som har det absolut mest, ja tom en tatuering nu *host*. kläder har han i mängder, likaså skor, där är vi väldigt lika han och jag kan jag säga er, haha! Jag vill ge honom något oväntat som han inte sagt att han önskar sig, det är bara det att jag har idétorka! Ge mig förslag!

vad ger man någon som har allt?


hello kitty - muffinsspelet

2010-02-10 | 10:29:13

 

DET HÄR kan vara ett av de roligaste barnspelen jag spelat :)! Jag köpte det i förrgår nere på stormarknaden i stinsen efter att jag och engla försökt spela ett peterpan spel som var omöjligt att förstå sig på.

 

Jag vet inte vad det var med det spelet, men helt  stört  svårt att förstå var det och det var från 5 år! 5 år! Vad är det för fel på mig, haha? Iaf så var det här ett lättare spela att förstå och roligt för både mig och engla att spela :)

 

finns säkert på fler ställen än på vinn i stinsen / sollentuna, någon som vet var?

här kan ni köpa det!


dagens liten

2010-02-09 | 23:09:46



 

ny! tröja polarn o. pyret

kjol polarn o. pyret

nya! strumpbyxor polarn o. pyret (vad va det jag sa?)


acne shank

2010-02-09 | 21:23:14



JAG SPRANG på dessa skorna i helgen när jag var i barkarby och slirade runt. Jag har alltid fått en cirkus känsla när jag tittat på dem på bild och aldrig riktigt kommit överns med dem. Jag kanske inte skulle säga som Liza gjorde "det är gräsliga!" haha, men ja jag gillade dem helt enkelt inte.

Men! När jag sprang på dem där och då och började klampa runt i dem så växte det kärlek inom mig, sådär som det gör för mig med skor. Jag har inte heller släppt dem ännu, även om jag kanske helst helst helst skulle vilja ha bruna så är jag sugen på ett par svarta.

Pengar, ge mig, någon?


bild

bildregn

2010-02-09 | 20:56:16
JAG HAR haft en otroligt mysig dag idag! En riktig jag-är-ledig dag :) utom mellan 14-19 då jag städade som en galning då jag behövde få ur mig ett raseri som ännu inte försvunnit. om de försvinner..



Jag och Engla började morgonen med att bjuda över Liza på frukost med nybakade scones och alla ♥ dag present utdelning. Det hanns även med lite spelande av Englas nya spel som jag ska visa er senare och absolut tipsa om!

Vid lunchtid skjussade Liza över mig och Engla till sollentuna c där syster och Nikki väntade. Där har vi strosat, små shoppat och fikat. Framför allt så har vi suttit och snacka skit :) Gud så glad jag är att ha syster på rätt sida om staden nu för tiden!



många pussar blev det idag :)

flowerpower!

2010-02-09 | 19:33:00

 

DESSA BYXOR sprang jag på utav en slump igår och vad ska jag säga, jag blev kär! Min bästa Liza har tidigare bloggat om dem så jag hittade på anledningen  "det är ju alla ♥ dag snart, she needs them" och slog till på ett par till mig och ett par till Liza.

 

Nu längtar jag bara tills snön försvinner, helst som i ett trollslag (vill slippa slask), och tills solen tittar fram och börjar värma på riktigt. Det hade inte alls suttit fel om min önskning slog till typ nu nu nu! Någon?

 

byxor H&M och skor forever21



Nikki Elvira Marie

2010-02-09 | 19:07:13

 


tisdag

2010-02-09 | 09:24:42
DET VAR länge sedan jag sov så här dåligt. Det var halft omöjligt att somna igår trots dubbelavsnitt av scrubs. Kanske var det latten som jag slurpade in straxt efter nio? Jag trodde inte jag var känsligt för sådant men jag kanske haft fel.

Idag är vi lediga, jag och Engla. Liza kommer förbi på scones frukost om en lite liten stund. Engla har förberett vår alla ♥ dag present till Liza i säkert en timme nu. Den är inklädd i rospapper och full med prinsessklistermärken :)

I övrigt vet jag inte vad vi ska hitta på. Det har ju bytts fönster här hemma hos oss, alla gamla har blivit nya! Jag ska nog försöka städa upp lite och möblera tillbaka som det ska vara i vårat rum. Kanske stan? Vem vet.

 


engla igår kväll innan halv 8 hos mig, gräsliga favorit klänningen och nygjorda kronan !

bada bada!

2010-02-08 | 22:07:50



I LÖRDAGS åkte jag, Christian och Engla till sollentunsimhall för att bada! Dock så blev det inget bad för mig som är i den-tiden-av-månaden men Engla - alias fisken, och Christian badade och hade sig ett bra tag!

Jag är tyvärr ingen bad-människa, inte ens när det är skållande hett faktiskt. Dock så är jag glad att vi har pool här hemma på tomten eftersom engla är en riktig liten fisk i vattnet :) hon fullkomligen älskar att bada! Är även glad att jag har en C som kan plaska i vatten så jag slipper just den biten ;) hehe. Efter blev det glass och innebandy, hehe.

sorry för dåliga mobilkvalité på bilderna, glömde kameran

sockersug

2010-02-08 | 18:59:22



JAG HAR alltid haft ett enormt behov av att äta ordentligt med mat och på fasta tider. Jag har alltid kunnat äta enorma mängder också, inte allt för sällan så stoppar jag i mig mer än vad min pojkvän gör! Och det är inte så lite :)

Men det värsta är att hur mycket jag än äter så måste jag iprincip alltid äta någonting efter det att jag tryckt i mig mat. Jag måste ha socker! Altså inte att "det skulle vara gott" utan  panik-socker-attack, haha. GE MIG!

På jobbet är jag storhandlare av fika, vilket inte alltid uppskattas då fröknarna bantar och har sig (jag har också försökt men jag blir inte mysig att ha att göra med då..) och hemma finns det alltid plats för godis och choklad.

Att inte Engla fått ärva mitt sockerberoende - och det ska hon banne mig aldrig börja göra, är ett smärre mirakel! Där är det snarare tvärtom, hon kan typ lukta på godiset på lördagskvällarna, sen är det bra :) Åh, I wish..

Hittade såklart dessa bilder på chokladbollarna som jag bakade förra veckan och fick iväg syster att handla haribo ringar till mig :) Och nej, jag är inte gravid för er som tänkte tanken ;)

dottie

2010-02-08 | 18:14:03
POLARN O. PYRET (jag jobbar där för er som ej vet) har det kommit in underbart söta prick-strumpbyxor! Jag hittar dem inte på hemsidan så jag fotade dem så ni inte missar dem! :)

Jag har köpt de orangea till engla, än så länge, men känner jag mig själv - och engla, så lär det bli ett par i varje färg. Är man en klännings tjej så blir man ganska så automatiskt en strumpbyxs-tjej :)


strumpbyxor 95 - 125 kr polarn o. pyret


psycho

2010-02-08 | 07:56:59


 

jag fick lite skräckfilms feelings när engla kom med sin pyssel bok och hade klistrat för alla gubbarnas ansikten, waa! Haha :)


måndag

2010-02-08 | 07:32:28
KÄNNS KNAPPT som det hunnit vara helg. Kanske för att dagarna gått i hundraåttio, då känns det nästan som att man inte varit med. Men nu är det måndag igen och jobbet kallar. Engla banan ska till dagis i nya klänningen. Tur som jag har så fick jag den tidiga tiden idag trots att mina måndagar är spikade till 12-20 :) Då hinner jag hämta plingan!

förövrigt så har jag hat-känslor inför barnprogrammen på morgonen på barntv. kan 'programledarna' lugna ner sig, skippa kaffet på morgonen eller något. jag blir hyper stressad av deras skrik, och hysteriskt glada ansikten. argh. det är måndag för sjutton bullar!


vi ♥

ballerinaskor

2010-02-07 | 22:13:30



I LÖRDAGS förmiddag var vi i Sollentuna C och kikade runt lite. En ny butik har öppnat som heter "annorlunda små" och de tillhandahåller mycket fint till barn. Det finns allt från möbler, inredning, kläder och skor. Värt ett besök!

Engla fastnade direkt för dessa silverglittriga ballerinaskor som hon flirtade in hos mormor som fick betala ;) fröken fick även med sig några nya galgar. Tidigare har jag köpt den här glagen där, men då låg butiken utanför centrum.

ballerinaskor annorlunda små 119.-

guldlock

2010-02-07 | 21:07:10
JAG ÄR otroligt trött på hur jag ser ut just nu, hår, hy, kropp jaa, ni vet som man kan vara ibland. I alla fall så fick jag för mig att min lillasyster skulle locka mitt hår igår kväll innan jag och C skulle in till hans syster Elin på middag. Jag kan inte minnas att jag haft lockigt hår sen den här bilden togs. Och då var det betydligt kortare!

Måste säga att jag blev positivt överasskad, jäklar jag passar ju för sjutton i lockigt hår, haha! Jag har alltid haft lite avsmak på "dollylooken" men vad sjutton, jag är inte den som är den som inte kan ändra mig :) Kanske beror det mycket på att mitt hår växttill sig rejält den sista tiden (och blivit tok-slitet förståss). Lär köra på det igen snart!

...

Vi hade iaf en riktigt trevlig kväll igår med m a s s o r av god mat, melodifestivalen i bakgrunden och herregud, en hel del gott att dricka! :) Jag och C släntrade inte in förens klockan passerat tre! Inte blev det sovmorgon heller med en liten Engla som knackade på i ottan (ja det kändes så iaf), barn är för underbara ♥ ;)


 

 

Vad tycks? Tummen upp eller ner? :)


slagen hjälte

2010-02-07 | 10:30:26


♥ efter badhuset igår. helt slut!

prinsessan och grodan

2010-02-07 | 10:20:41


DET HAR
länge varit bestämt att Nannie, min mammas man, ska ta Engla och Nova på bio idag och se den nya disney filmen "prinsessan och grodan". En Engla film i alla högta grad tror jag att det är och jag tror kiddsen kommer sitta bänkade :) ! Speciellt med en hink popcorn som aldrig någonsin rörs av Engla, haha!

Engla har på sista tiden blivit en riktig film-tjej. Favoriterna är klassiker som snövit, askungen och törnrosa. Tur är att alla det filmerna finns kvar sen vi var små, på VHS då, men iaf. Vi har ju en gammal spelare kvar och jag har hört att man kan spela över VHS till DVD, sant? Jag tror iaf att prinsessan och grodan kommer bli en ny favvis ;) !

bilder disney

tips!

2010-02-05 | 09:39:01

 


klänning polarn o. pyret 95kr (kap!)


yesterday

2010-02-04 | 21:37:14


EFTER P-MÖTET igår så svidade jag om till outgoing stass och begav mig in till välkända Riche med mina pinglor Liza och Lina. Det blev för min del räkor på smörstekt toast, jag var mätt efter för många rulltårtsbitar ska jag säga er, ha! L & L tog smarrig tomat risotto, jag tror banne mig man inte kan bli besviken på Riche!

Efter många skratt så begav vi oss vidare ut i snökaoset till Berns där det var fullrulle och gratis öl. Jag som är en icke-öldrickar offrade mig för att spara slantar, haha. har ni hört va? Några klunkar fick jag i mig iaf :)


Liza försvann en stund på tumanhand och jag och Lina mös på ljusboxar tills vi gav upp och traskade till centralen för att alla ta en varsin buss hem. Har aldrig åkt nattbuss tidigare men Oj vad skönt (och ja, ekonomiskt) tss.

Jag körde på, som jag sa, svart svart och mina tiger shoes från topshop kvällen till ära. Jag måste erkänna att skorna är g r y m m a då det går att luffsa runt i snö med, dansa i och traska långt i :) Tröja med axelvaddar zara och byxor whyred. Till det hade ja klassiska redlips "russian" från makeupstore, same som Liza förståss, alltid  :)

jumping ballon

2010-02-04 | 20:59:08


SÅ HÄ
R valde fröken att se ut idag, det var hennes kläd-vals-dag idag! Vi har ju en varannan dag princip här hemma vilket innebär att Engla väljer ena dagen och jag den andra. Riktigt bra faktiskt när man har en tjej med extremt bestämda åsikter ang kläder :)

"Mamma du får välja klänning eller kjol", så säger hon varje dag. Haha! Men jag har sagt till henne att hon får använda sina byxor tills det att hon växt ut dem, sen ska jag vara sparsam på att köpa det. Men något par behöver man faktiskt ha :)

klänning polarn o. pyret
strumpbyxor polarn o. pyret
lakan åhléns

onsdag

2010-02-03 | 10:13:12

NU HAR
jag precis slängt ihop den här rulltårtan! Anledningen är att vi har p-möte på jobbet idag och lite gottis måste jag ju bjuda på kände jag :) Jag tror den kommer bli en riktig höjdare ska jag säga er, på mitt jobb är vi en hög socker-grisar, haha.

Efter jobbet, eller snarare efter p-mötet så ska jag somsagt bege mig in till stan för att möta upp Lina och Liza och äta en sen middag på Riche innan vi tar oss över till berns för att gå på ”Fashionweek by Berns closing party”.

Det blir nog en rolig kväll men det får dock inte bli för sen eftersom jag ska upp och jobba några timmar på torsdag. Nu ska jag klä lillfian och packa ihop oss till dagis & jobb. Later!

REALISATION PO.P 30%-70%

2010-02-03 | 08:35:24

 


NU ÄR är det slutspurtsrea och en del saker är nedsatt ända ner till 70%!! skynda fynda på polarn o. pyret!!

Det ni ser på bilderna är saker som blandannat jag köpt till flingan under hösten och allt finns/fanns med sänka prislappar! Jag ska allt göra några fynd idag!

har ni långt till närmsta butik så spring in här!

video - plåtning

2010-02-03 | 08:29:20



SÅ HÄR kan det se ut på en plåtning. Alla riggar upp runomkring och Engla sitter och leker, haha. Det är precis som det ska vara, man ska inte 'konstla' barn till något de inte vill. Det ska vara naturligt med barn!

Jag gillade speciellt teamet igår för alla var helt ense om att allt skulle göras som Engla ville och i den takt hon ville. Hon satt tex här och hade kafferep och gick upp och ner från 'sin plats'. Inget konstgit med det! :) Bara gillalala läget!

lånelöfte!

2010-02-03 | 08:03:19



NU ÄR
det klart; jag fick lånelöfte!! Jag fick det till störtst del själv men förskoleavgiften ställde till det med ett par hundralappar. Jag går nämligen back (utifrån konsumentverkets räkningar + nordeas) ett par hundra med förskoleavgiften/månaden om ränta går över 8% (den har gjort det en gång på många många år).

Jag tycker ändå det känns tryggt att vi räknat på det och att de handlar om ett par hundra, inte mer! Och då är min/Englas lön från tex vår agentur inte inräknat eftersom den är sporadisk osv. Sen har jag sprande som inte heller är medräknat. Men iaf: Vi skulle klara oss själva!! Med en rätt hög hyra och inte minimala amorteringar :)

Mamma och pappa kommer stå på en liten liten del av lånet som 'medlånare' för att säkra att pengarna kommer in varje månad :) Känns helt OK det med, herregud det skulle ju aldrig hända att ja inte skulle betala! Jag får väl sälja Engla på blocket eller något om det krisar ;)

Sen har jag ju C som också kommer betala, såklart. Men det får man inte heller räkna med när han inte står med som lånare. Men allt löser sig känner jag nu! Dock så blir det nog inte lägenheten här  över då den har gått upp lite väl. Men kanske om det är ett plus med snabb inflytt o direkt kontraktskrivning? Annars letar vi vidare!

berns

2010-02-02 | 20:09:40





IMORGON ÄR
det dags för slutklämmen på berns fashionweek som utspelat sig den här veckan i sthlm.

Jag, Lina och Liza ska börja med en sen middag på riche och sen ta oss ett kvarter bort till berns. Ska bli kul att komma ut med min bästa tjejer, det var alldeles för länge sedan!

Har funderat fram och tillbaka på vad jag ska ha på mig eftersom jag jobbar 12-20 så måste det vara planerat och medtaget till jobbet. Jag tror på mina nya  håriga vänner från topshop och till dem svart, svart.


vad tycker ni om englas uppställning av några av mina skor? haha.

dagens liten

2010-02-02 | 19:23:35


klänning
zara
strumpbyxor hm
mössa tokyo

sollentuna c

2010-02-02 | 18:54:41

IDAG GICK fröken och jag upp vid sex tiden, "mitt i natten är det mamma, det är kolsvart!", sa Engla direkt. Anledningen var förståss att vi skulle till sollentuna c och Engla skulle plåtas för en kampanj för just sollentuna c.

 

Plåtningen blev lång men rolig. Engla har fått spexa låss, leka och rita på bilderna. De ville ha "levande" bilder och det kan jag lova er  att det blev :) riktigt fina också! Dock så blev det en lång dag 7-14, kanske mest för mig då som bara gick med och såg glad ut, haha.

 

Jag har en hel del bilder samt en film från dagen på min mobil men det visar jag vid ett annat tillfälle! Ni får nöja er med detta och snart, inom några dagar/någon vecka så är fröken i tidningen (DN, SVD mm)! Håll ögonen öppna!



 


årets första klänning

2010-02-01 | 08:58:31

 


NU ÄR årets första polarn klänning inköpt :) jag har en känsla att det kommer bli några stycken eftersom min lill-prinsessa är en trogen klänningfantast och som alltid så har polarn grym kvalité så klänningarna får lång livslängd!

 

Till en början köpte jag den här klänningen och tog med mig hem till Engla. Både jag och C skrattade (tyst) när hon fått den på sig och började dansa runt i köket. Det såg ut som hon hade dragit på sig en operationsrock, haha! Det var inte en Engla-klänning, men fin är den..på galgen! :)

 

Nu återstår det att se om ballongklänningen, som jag kallar den, blir en keeper. Jag tror nog det för det är en klassisk modell som Engla haft tidigare och den är ju rosa! Kan det bli fel? :)

 

bilder