mitt ♥

2011-02-28 | 18:21:44

jag älskar dig fantastiska lilla unge ♥


i fredags mötte jag upp matte på söder och 'lämnade över' engla. nu är det sportlovsvecka i stora delar av stockholm och jag och m har bestämt att vi kör varannat år, from i år, med alla slags lov. även om det i år är så att det faktiskt inte är några regelriktiga 'lov' så är det alltid bra att få in tänket. m ska ha henne från fredag - fredag och ja måndag idag .. behöver jag nämna att det känns som en halv evighet tills fredag?

vi hade en sån bra mamma-dotter vecka förra veckan med mycket tid tillsammans, glada miner och minimalt med tjaffs. vem kan annat än älska sådan?

det är alltid tungt när engla åker, om så bara över helgen. och som jag skrivit om en miljon gånger för att slippa alla "du är så egoistisk" kommentarer så ja, jag är en egoist som gillar att ha min kiddi hos MIG! för min egen skull, alla gånger. engla brukar tycka det är kul att åka iväg så de är jag som bär på problemet, inget engla vet eller märker av såklart! är aldrig negativ inför henne eller säger något ont om att hon åker.

jag minns för några månader sen när m frågade mig om jag hade sagt till engla att jag var ledsen och grät (om jag minns storyn rätt) när hon åkte till sin pappa. jag har aldrig sagt något sådant men jag har säker sagt något i stil med "åh mamma kommer sakna dig, det blir tomt" blablabla. well i dont any more! jag vill aldrig att engla ska känna dåligt samvete eller ha skuldkänslor över saker som hon inte har att göra med, de missförstås så lätt!


kort, page, toppa?

2011-02-28 | 10:50:12

det har växt en del :)


jag har haft en och annan frisyr i mina dagar och jag ska inte ljuga och säga att jag trivts i alla. jag har aldrig mått sämre än när håret klipptes kort kort och jag kände mig som en pojke. det var hemskt och jag gick runt med mössa i flera månader för att skyla håret och låssas att jag faktiskt hade hår där under, haha.

nu kan jag skratta åt det och inte förstå varför jag inte bara njöt av kort hår, det lilla man behövde gör med det och den korta period det faktiskt handlade om. i början av gymnasiet, innan engla, hade jag typ axellångthår som jag klippt lite titt som tätt själv eller med hjälp av lina. jag brydde mig inte så mycket helt enkelt.

när jag blev uttagen till en stor frisörmässa där hår skulle klippas på scene så tvekade jag inte, fast jag borde .. som ni ser på bilderna så blev det kort, minimalt! (och här har de ändå vuxit ut!) jag gjorde någon mer hår grej efter det men när jag fick en blå lugg så kände jag att det var dags att skippa de där och spara ut.

idag har jag hår som på mittenbilden. det är rätt slitet då jag inte vågat klippa mig på dryga två år och jag tappar sjukt mkt hår eftersom det går av helatiden. det kanske inte ser så slitet ut men det är hemskt! idag har jag bokat en lunchtid för klippning eftersom jag är ledig. nu är bara frågan hur sjutton ska ja klippa mig? bara 'toppa' eller gör någon frisyr? jag är så hemskt dålig på att veta hur jag vill ha de och hur det kommer bli, hjälp ..


Spanien 2011?

2011-02-27 | 19:32:09

bästa resan med fina kidsen ♥

 

förra året i augusti så överaskade jag engla med en suprise tripp till spanien! egentligen var det helt oplanerat och verkligen en 'sista minuten' men oj, det hade inte kunnat bli bättre! det var jeannine som skulle dit med sin dotter junie och sin bror också fick vi lite huxflux hänga på :) vi stannade 5 dagar och de andra stannade 7.

engla kan inte riktigt släppa den här resan och går runt konstant och berättar för den ena och den andra om att hon faktiskt har varit i spanien! hon berättar om poolerna, värmen och om sin vän junie. söt ungen!

nu har engla börjat fundera på om vi inte kan åka dit igen? "snälla mamma, det va så kul!" så igår när jag var hemme hos jeannine och kikade mello och drack vin så kom det upp på tal och nu är det bestämt! det blir av i år igen om allt går som planerat  och då en vecka:) underbart! troligast är väl att det blir i augusti pga flygpriserna och på semestertiderna. när vi var där sist var det perfekt! (dock hysteriskt varmt med +42'c!)

jag ska hålla det här från engla ett bra tag har jag tänkt, annars så blir det som med allt annat som är spännande och 'nytt'. engla får svårt att sova, tjatar och går på repeat med "när är det dags? när är det dags? nääär mamma!?" klassiker. vi får ta det när sommarn är lite mer på intåg. kanske som en födelsedags present?


sommar i studion!

2011-02-24 | 20:21:31

sommer lovin ♥

ja det har inte varit nådigt vilka sommar feelings det har bjudits på idag! ja inte ute då men inne på james & perra har det fullkomligen sprudlat sommar. engla har gått klädd i baddräkt, simringar, blommiga shorts, klänning och solglasögon om vartannat. åh man får enorma cravings efter sommar, sol och bad

engla frågar ungefär 1-5 gånger per dag "men när kommer sommaren då!?" hon har börjat bli smått förtvivlad av all väntan men ja det är inte mycket man kan göra .. väntan är olidlig från mitt håll också. suck!

engla blev överlycklig imorse när det visade sig att det faktiskt var det teamet hon hoppats på :) bästa fotografen, stylisten och även favorit selma var där! ska bli otroligt spännande att se dessa bilder som kommer ut på lindex i maj/juni om jag hörde rätt? men engla ska ju ut i butik innan dess, bör komma snart ..?


till dig

2011-02-24 | 17:58:20


karin, du finns i mina tankar
nu sen och då


P is for POLARN!

2011-02-24 | 17:33:10

älskade ungen på väg hem idag ♥

 

när vi skulle gå hem från plåtningen idag och engla drog ner mössan över öronen så blev hon överösd med beröm och gillanden. "är den från årets kollektion?" fick jag frågan från en lindex tjej. jajjamensan! dock så svarade jag inte exakt så då jag missförstod och trodde att hon pratade om englas fleecejacka och babbalde om den i någon minut, haha! men sen hamnade vi på rätt spår och japp, den är är färsk i butik nu!

jag älskar polarn o. pyrets eco sortiment och mössorna och tshirtarna är mina absoluta favoriter! ibland är alla färger fab och ibland är det mindre lyckade kombinationer. men! i år har de verkligen lyckats att ta fram fina färger och jag skulle i ärlighetens namn kunna tänka mig att köpa en av varje!

men vilken tror ni engla valde! man ska inte ge barn allt för många val i livet men detta var ett val hon fick göra och det föll självklart på lila :) den är helt perfekt till våren och när man ska mellan bussen och hem :)

ni hittar dem här
flerfärgade


växtvärk?

2011-02-24 | 08:11:12

prick klockan 00.00 inatt så vaknade engla och knatade in till våran säng. hon var ledsen och jag följde hennes tillbaka till hennes säng. nu kommer skyfallet, också tänkte jag på mio min mio vi sett på kvällen .. klart hon kommer drömma mardrömar!

nä det va inte alls de det handlade om utan engla kved över värk i sitt högra ben straxt under knät. jag masserade och masserade tills hon tillsist somnade. jag smög tbx till sängen och la mig och googlade "växtvärk". tydligen så är det just i den här ålder som växtvärk kan uppkomma och allting stämde ju in på beskrivningen.

"I det typiska fallet klagar barnet över värk i underbenet, ofta på framsidan, när det ska sova på kvällen. Ofta somnar barnet för att vakna av smärtan efter ett par timmar."

har ni varit med om att barnen får det här?
vilken ålder och när på dygnet kom de?


Lindex ♥ H&M

2011-02-23 | 21:22:01

nu är det dags för plåtning igen! engla ska göra lindex imorgon förmiddag :) som vanligt så ska vi vara på J & P och jag håller tummarna för att det är favorit teamet som jobbar. eller kanske det var h&m dom brukar göra? ska jag vara helt ärligt så börjar jag känna mig mäkta förvirrad och glömsk på vilken plåtning som är vilken, vilka kläder som hör till vilken butik och när sjutton bilderna ska komma ut?

tur är att jag har englas bokare på hennes agentur som spårar upp bilder och har sig :) så roligt att ha till när hon blir äldre juh! sen blir karusellen knappast enklare att följa då de imorgon är lindex plåtning och på fredag h&m plåtning .. haha! eller var det så de var? jaja, engla blev lycklig när ja sa att det va fotografering imorgon och hon rabblade direkt namn på vilka hon önskade skull vara där :) well vi får se, 9.30 är vi på plats!

pix från några av lindex plåtningarna


Mio min Mio

2011-02-23 | 20:49:41

en av det bästa barnfilmerna genom tiderna!


jag har totalt snöat in mig på att visa engla alla de filmer som jag såg som liten! som jag skrev tidigare så är jag döds trött på alla barbie filmer hit och barbie filmer dit. som floosan skrev så är det alldeles för lätt att gör film now a day's och det finns liksom ingen känsla bakom (dataskärmen!)

mio min mio vet jag att pappa spelade över från tv till vhs när jag var lite och ja och min stora syster älskade den - tills den gick sönder! suck och stön. det var en lite tragedi men idag fick jag se den igen! måste ha varit si sådär en 15-18 år sen sist? känns sjukt att man börjar kunna prata i de termerna ...

engla har suttit som på nålar här hemma och ett par gånger har jag börjat fundera på om jag tagit mig vatten över huvudet med bröderna lejonhjärta och nu fick ett skyfall med mio min mio? nä, hon härdade igenom filmen med den ständiga frågan "när kommer kato? när kommer han mamma, lova att säga till!" hehe. vid några tillfällen fick jag också rysningar och fick liksom flashbacks från the good days, när man var liten och ovetandes.

när jag berättade för c vid middagen att vi tänkte kika på mio min mio så säger han "aha jag har inte sett den, jag kollade bara på bilfilmer när jag va lite" what!? jag fik en smärre chock! har inte varende unge som är född på 80- talet växt upp med mio min mio, min allra käraste syster  och bullerbyn? åh min favoriter! nu ska de gå i arv!


vår!?

2011-02-23 | 08:14:00

engla i måndags morse på väg till kim ♥


igår sa c "om tio dagar kommer våren!" jag måste säga att det känns otroligt svårt att tro på med en temperatur som ligger på - 14 grader och en mark som är totalt täckt av snö. suck! jag är så fruktansvärt trött på att behöva byllsa på mig för att inte tala om allt tjaffs om englas termobyxor om mornarna. jag kräver inte så mkt, ner på +- 0 hade varit en otrolig skillnad! ett par plus grader kanske?

om gryga 3 veckor så åker jag och liza över till london några dagar. om jag inte minns fel? (det var liza som bokade) så åker vi torsdag - söndag också får vi lov att fira min 24 års dag där :) men saken är den att liza smsa igår och sa att det är mellan + 10-12 grader!! åh vad ska man säga? går det ens att föreställa sig? give it to me!

jacka
primark
mössa h&m
väska accesorize
kjol + strumpisar po.p
skor h&m


astrid lindgren

2011-02-22 | 15:25:13

well. nu har vi snart fått en hel arbetsdag att gå här hemma! vi har avverkat ett litet astrid lindgren maraton bestående av bröderna lejonhjärta, ronja rövardotter och nu pippi - tivoli. jag är så sjukt trött på alla animerade barbie filmer så det är inte klokt. jag tror jag har sett varenda film i barbie serien mist 5 gånger var! astrid lindgrens klassiker är just riktiga klassiker som aldrig går ur tiden så nu har det överskrivna införskaffats.

bröderna lejonhjärta har varit lite tabu här hemma efter en liten "kattla chock" för några månader sen. jag satt på cdn på vårat sourand system och när det dundrade till med kattla skrik så lägenheten skakade så började engla gråta och bannade att hon aldrig ville se eller höra på den igen! men, nu ha vi övervunnit den rädslan :)

"mamma du behöver inte vara rädd när kattla kommer - jag kommer vara här!" sa hon till mig när jag kröp upp tätt brevid henne (mer för hennes skull än min) söt ungen!

leker med jf underlägg med ronja på tvn!

making the big bucks

2011-02-22 | 14:30:03

i ♥ tradera


nu har jag haft kläder ute i två omgångar på tradera de här året. det är kläder som engla vuxit ur eller av andra anledningar inte använder längre (eller aldrig ens har använt!). nu sist så la jag ut den här jackan och hennes 'gamla' skabyxor. byxorna hade börjat bli tighta men jackan var i samms size som den nya jag införskaffat.

jag skrev ju om det förut om att jag tröttnat på färgerna och bytt upp mig till årets rosa jacka på polarn o. pyret istället samt så har jag en plan på att nu (efter att ha sålt de här) köpa de grån skalbyxorna.

det är verkligen helt fab det här med tradera. blocket också kanske? jag har ingen erfarenhet alls där men jag kan väl tycka att det är lite kul med just auktionsformen att man sitter in i den sista sekunden och uppdaterar sidan och ser hur 'ledande bud' bara ökar! haha jäkligt triggande :) den här började på 265 när jag började följa.

sen att få ut 480 + 265 :- för 'gamla' grejer som faktiskt blivit använda är ju helt fantastiskt! det gäller dock att man tar hand om kläderna och sköter dem enligt skötselråd. köper du ex en jacka från po.p på tradera som har några år på nacken så kan det lika gärna vara så att vattentätheten gett vika :( super svårt att vet det där ...


vab!

2011-02-22 | 09:28:47

Oh yes, nu var det dags för snorighet delux här hemma! jag har väl egentligen gått runt i snart 3 veckor och snorat men engla har faktiskt klarat sig ovanligt bra för att vara ett dagisbarn. men, igår kväll började hon klaga rejält över att "det sitter något uppe i näsan mamma, jag får inte bort de" och självklart var necerilen slut .. suck! blev en lång kväll av klagan och en jojo engla som varvade sängen och soffan tills klockan närmade sig 22.00.

imorse kröp hon över till vår säng efter att c knatat iväg till jobbet vid 5.15 och då la hon sig nära och snörvlade och kändes varm. när vi gick upp vid 8 tiden så var det ingen feber och engla känns 'hyffsat' piggelin.

känns som varenda kotte är sjuk just nu och jag tycker man hör var och varannan dag om folk som får influensa och ligger, precis som c för ett par veckor sen, med skyhög feber, frossa och förkylning. jag försöker ha lite framförhållning och kurering hemma idag. blir det ingen feber eller värre snorighet så blir det dagis imorgon!

frukost med nybakade scones och yoghurt med färska blåbär - vardagslyx!


måndags mys ♥

2011-02-21 | 18:26:46


tiden springer och på tisdag blir liten ♥ 3 månader, ojojoj


imorse vaknade engla vid 6.00 av någon outgrundlig anledning? det var kolsvart i rummet men ändå "mamma sätt på barntv" .. mäh inte så tidigt och inte när ja kan 'låssas' att det är mitt i natten pga nattsvart utanför fönstret. fröken fick trippa över till vår säng och somna om ett par timmar.

vid 8 var vi människor och jag rusade runt och tvättade och hade mig. varför gör jag alltid de på de mest opassande tiderna? fick iaf lite gjort innan vi tog bussen över till kim och lilla lina ♥

lill fröken sov när vi kom men kim hade bakat scones och bjöd på brunch. hur mysigt är inte det en random måndag? det är man inte bortskämd med :) blev en förmiddag av skitsnack, mys och snosande - som alltid. gud den där doften på små barn går inte av för hackor! och när liten somnade i min famn innan vi skulle gå så höll jag på att smälta genom golvet. "men gud så har hon typ aldrig gjort" säger kim. trygghet A och O - right!? haha.


"mamma du är bäst"

2011-02-21 | 17:40:44

i love you min underbara unge ♥


engla är på en fantastisk plats i livet nu. hon är så full av ömhet och kärlek så det är inte klokt! jag vet inte hur många gånger den här helgen som hon slängt sig över mig och pussat mit på kinden, bara så där från ingenstans. hon talar om fär mig flera gånger om dagen att jag är bäst, fin och ibland oxå att jag är dum och orättivs - såklart!

men just de kärleksfulla har verkligen tagit överhand nu och jag får små kärleksförklaringar stup i ett. gud man ska verkligen skatta sig lycklig för dem, vissa barn i den här ålder, och lite yngre, är inte att leka med har jag förstått. såklart att engla har sina dagar oxå men man märker att hon mår bra nu och trivs.

jag har som vision att uppfostra mitt/mina barn med kärlek och rättvisa - precis så som jag blivit uppfostrad. kanske att det börjar betala sig? haha .. nä jag är ingen bättre mamma än någon annan och det är såklart jag som gör det bästa jobbet med just mitt barn, men somsagt, jag försöker vara rättvis och visa mycket kärlek. ett "jag älskar dig" ligger aldrig långt bort och små kramar och pussar tror jag ingen inte kan avvara sina barn ♥


Funky Kidz

2011-02-21 | 11:14:00

sötaste lilla dansaren!


hela veckan har engla varit smått otaggad på hennes funky kidz dans som hon har på söndagar. hon gick hela förra terminen och nu har hon gått upp ett steg i åldersgruppen och går med 5-6 åringar den här terminen, några kända ansikten men mest nya! jag är otroligt för sådana här aktiviteter för barn. jag tycker det är viktigt att de aktiverar sig och har någon stående aktivitet. dans är en grej engla pratat mkt om och gillar, säkert kort med andra ord.

dock så verkade hennes negativa inställning berott på att hon var orolig över en spökdans som skulle dansas. "mamma jag vet  ju inte hur den fungerar" sa hon precis innan dansen. vi föräldrar får såklart inte vara med inne i danssalen men efter kom engla ut och sa "ja .. det var ju inte riktigt som jag tänkt mig!"

haha vad sjutton hade hon tänkt sig? det hade gått bra iaf och engla var glad och uppåt efteråt. gången innan hade hon lyckats krocka med någon och fått en lite blåtira och även kommit försent pga kollektivtrafiken, kanske därför hon var lite osporrad? jaja .. inget mer med de. nästa vecka är de uppehåll för lov men sen på't igen!


söndags mys

2011-02-20 | 21:28:40

nu har c tänt upp med blockljusen på vardagsrumsbordet och kvällsfikat är uppdukat. vaniljhjärtan är en nyupptäckt favorit för mig måste jag medge. en kollega tog med de till fikat på jobbet för några veckor sen och jag är hooked! ingen höjdare då det är en fettbomb som heter duga :) men men, de små frestelserna gör livet!

engla har förhoppningsvis somnat inne i sängen nu efter ett par svängar av rop. hon fick vara uppe lite extra idag och satt med oss och kikade solsidan och drack kvällsvälling. hon små fnittrade hysteriskt åt ove när han sa "så kan vi snacka lite skit", de liksom bubbalde i henne, hon tog det nog bokstavligen på något vis, knäppfian.

nu ska vi kika på how i met your mother och frossa. imorgon är det ledig-måndag och engla och jag ska åka till kim och lina för brunch och mys ♥ får små cravings efter linas bebis doft då och då :) helt sanslöst, det borde verkligen samlas och säljas på små små burkar som man kunde ta fram och njuta av. hm, det där lät kanske bara sjukt?

hjärtan till hjärtat


TRADERA NEWS!

2011-02-20 | 10:27:18

ute på tradera nu!

nu blir det nytt nytt nytt här hemma inför våren :) någon lycklig lite själ kan dock fynda dessa på tradera just nu! auktionerna går ut på måndag morgon så passa på att kika in. jag har köpt nya rosa jacka till engla från po.p och snart blir det ett par grå/silver skalbyxor till. så snyggt! jag tröttnar så lätt på färger ..

storleken är ju den samma som i år men ja, jag tröttnar och den rosa färgen som kom in nu inför våren är helt fantastisk! den är liksom lite bubbelgumms rosa och har grå dragkedja. snyggt till polarn o. pyrets grå skalbyxor!

byxa storlek 110
jacka storlek 116

give it to me!

2011-02-20 | 10:02:32

förra helgen hos linda ♥ ELLE mat & vin o martini på de!

när jag var sjukskriven i början av januari så fick jag tonvis med glassiga tidningar som jag läste och läste. det absolut flesta var någon form utav inredningstidningar eller mat & vin tidningar. jag har en lite förkärlek för matlagning och vin och på senare år så har ja även börjat bli väldigt intresserad av inredning i all dess form.

kanske tack vare min fina vän liza  ♥ som försett mig med inrednings inspiration till tusen? kanske är de för ja flyttat hemifrån? vad gäller mat så har jag alltid haft ett intresse men det har väl egentligen också kulminerat med vin intresse på senare tid?

jag fick iaf för mig att hoppa på en prenuemraion av 'sköna hem' och fick i julkapp av mamie 'allt om mat' prenumeration. nu blir jag lika glad varje gång de dimper ner i brevlådan :) det är lite vardagslyx om jag får säga det själv! jag älskar att krypa upp i soffan när engla lagt sig och frossa i allt från köksinspiration - nya rödvinssorter. sen är de lite kul att spara dessa och ha dem framme. allt om mat går inte direkt ur tiden!

gud ja låter lite knäpp känner ja?
ingen mer som är som ja?

det jag skulle komma till är att det finns ju så grymt bra erbjudanden på prenumerationer. man får diverse gåvor och erbjudanden! jag fick (har dock inte fått de ännu) en iittala skål och något annat .. va sjutton va de? nu har ja en liten tanke på att lägga mig till me en prenumeration av ELLE mat & vin .. jag älskar den tidningen men saken är den att linda - min granne, har den och de känns lite kaka på kaka .. fast ändå inte? det är ju inte direkt dyrt .. :)


en vecka senare

2011-02-19 | 14:05:48

finaste ungen min


fasiken vilken fullspäckad vecka det här har varit! det känns inte som jag varit hemma överhuvudtaget och allt har gått i ett. idag har jag och engla en kick back and relax dag! hon har sovit hos mamma inatt eftersom det var centrum fest där jag jobbar igår. nu kollar vi bullerbyn och äter bullar o godis. jag känner mig som en fab mamma!

jag tänker inte sitta och gå igenom min vecka för ska ja vara helt ärlig så vet ja inte riktigt vad jag har gjort när! nu vet ja att jag har tre dagar ledigt på raken och oj vad härligt :) jag behöver lite familjemys och sovmornar.


GRATTIS MIN FINA ♥

2011-02-13 | 09:07:00


hipp hipp hurra! idag är det din dag älskling. älskar dig ♥


i am a dreamer

2011-02-12 | 08:53:37vi fick hem den här bilden på engla för några veckor sedan, som en förstoring. carolina som gjorde den här fotograferingen lovade nämligen engla, viskandes i hennes öra, att hon skulle få ge mig den i julklapp. dock så kunde inte engla hålla "hemlisen" mer än ett par 100 meter utanför studion och inte heller nådde den oss till jul.

men, glad är jag iaf att jag fått den! jag gillar den, de lite overkliga och ovissa i bilden. självklart så stod engla mot en vit bakgrund? tror ja det va .. ska kika på pix jag tog från studion och slänga upp sen :) oxå blev det så fint och fantasifullt med den här bakgrunden!! jag gillar skarpt. en grej är väl att engla ser lite dead fish lik ut .. förstår ni vad jag menar? uttryckslös? men som alltid är hon vacker och undertexten passar verkligen till bilden ♥

bilden finns på lapetitemag.com och i issue 3!


Estrid Ericsons elefant

2011-02-11 | 08:20:58

im in love


oh yes! nu pryder dessa underbara kuddar vår soffa :) jag har varit smått förälskad i de här mönstret länge nu och när jag och liza var på svenskt tenn för några veckor sen så fanns inte detta i egentligen något av det jag ville ha. jag var ute efter underlägg och runda bordsunderlägg ;( men nu så, nu får ja min beskärda del av elefanterna!

nu är det bara soffan som jag vill byta ut .. haha! ett lite större projekt men vi ska iaf göra det på prov. spara vår gamla och köpa nytt. någon soma har sisådär 20kvm över? behöver en smärre förvaring .. haha.

nä nu ska jag ta mig samman och göra mig iordning. när inte en buss i hela sthlm går och pendeln är extremt osäker så är jag glad att jeannine ska jobba så jag får skjuts :) sen om/när vi kommer fram, är en bra fråga!

textil från svenskt tenn


LITEN DAGENS

2011-02-11 | 08:08:16

min fina lilla fröken ♥


igår körde engla på somrig klänning (ej bara ben!) och tunn bomullsmössa. vilken miss! jag hade väl inte någon rikig koll på att ett ordentligt snökaos var på g .. dock så kände jag mig som supermom när jag hade med mig extra mössa, vantar och tjocka skor :) lite framförhållningar har man iaf! lite sand mellan tårna tacka vi ja till nu!

klänning zara kids
kofta polarn o. pyret
mössa ny! polarn o. pyret


H&M plåtning

2011-02-11 | 08:02:04

ge oss sommar nu för sjuttsingen!

igår vi den här tiden var vi på g in till james & perra studio för h&m plåtning och då var de banne mig inget snökaos!? jag trodde på riktigt att den här tiden passerat för i år och vi skulle slippa snökaos. jag och engla pratade om  att flyttfåglarna börjat komma tbx hem till sverige nu då de kvittrade här ute i förra veckan .. stackarna nu blir det insnöade sa engla igår eftermiddag. suck och stön! jag vill inte de här, inte igen!

iaf så gjorde engla h&m igår, för vilken gång iordning vet ja inte riktigt? hon var helt otroligt och fullkomligen flög fram i studion, hit och dit fram och tbx. ni kan ju bara gissa att den där sanden hon stod i var poppis :)

lite smått overkligt att gå från sand mellan tårna och ut i snöyra, ts! efter plåtningen som gick fasligt fort så tog vi oss till kim och lina och hade en riktig mysdag med bullbak. mindre mysig att ta oss hem sen bara .. en väg som vanligtvis tar max 10 min tog över en timme! måttligt road och hungrig engla och en irriterad mamma, yeah!


inspiration

2011-02-09 | 08:29:41kaffe med mjölk och macka, så börjar jag min onsdag efter en natt på soffan. hua, c är riktigt sjuk och jag är livrädd för att bli smittad och sen att han hostar som jag vet inte vad gör det smått omöjligt att sova där inne.

gud vilken inspiration jag har känt den senaste veckan! jag vill förändra så mycket hemma och fixa. nu har vi bott in oss ett år och jag börjar äntligen veta hur jag faktiskt vill ha det. till en början bor man juh i princip i det man har och istället för att köpa allt på en gång så får de liksom växa fram och man tar en sak i taget.

egentligen så är det rätt 'klart' förutom i vardagsrumet där jag inte trivs för femöre just nu. det är för oplanerat och möblerna är inte alls jag .. men! jag ser ljus nu och har en hel del planer inför de kommande veckorna :)

en sak som jag hoppas ska liva upp lite grann tills de lite större förändringarna tar plats ska komma idag! jag har beställt 2 olika som jag tänkte visa er när det kommer :) hoppas hoppas ikväll!


best buy!

2011-02-07 | 17:57:09idag har jag och jeannine verklige gjort stan! vi har promenixat runt i timmar och kikat, klämt, funderat och shoppat. så smått för min del och smått hysteriskt för jeannine ;) ibland är det mkt som behövs bytas ut.

det var visserligen mycket jag ville ha och jag hade kunnat komma hem med minus på kontot men nä .. jag har börjat bli lite snål och funderar ett varv till - ibland. jag och liza har bokat london oxå och där vill jag kunna känna att jag kan spendera :) till mig blev det iaf ett super sött linne ifrån zara och för engla blev de den här klänningen.

jag var osäker på om hon skulle gilla att den gick i lite mörkare färger men den gick hem! hon har redan gjort klart för mig att hon ska varva den här klänningen med den hon köpte för sitt presentkort i lördags ;)

klänning
zara kids


måndag

2011-02-07 | 08:10:10

pix från vår underbara gårdag


japp nu kickar vi igång en ny vecka då! med grusiga ögon och kaffe rinnande längst strupen kan jag konstatera att jag tror det blir en rätt bra vecka. idag skulle ju jag städa min garderob idag om ni minns? blir kanske till eftermiddagen men först lockades jag med jeannine in till stan för att kika blandannat h&m home. mys!

sen ska jag och engla vara hos tandläkaren vid 14.50 .. jag har skjutit på de besöket forever nu och måste verkligen ta mig dit. hua, jag lovar att jag har hål .. vill inte! sjukligt dyrt är det och gör ont att fixa till. suck!


redlips and party

2011-02-06 | 20:57:00


hittade pix hos lina från förra helgen. they speak for them selfs, right? o nä ja kan inte va seriös
hjärta er mina tjejer ♥


sunny sunday

2011-02-06 | 20:39:23sanslöst vilken grym dag vi haft idag! vi åkte med linda och björn ut till sigtuna vid tolv tiden och var inte hemma förens efter femton :) vi har gått på isen, ätit våfflor, druckit vin i solen , promenerat och lekt. man blir verkligen extremt barnslig en sådan här dagen när solen skiner och livet leker. engla har busat runt med björn, och lite mer mig me ja e inte lika kul tydligen, de har åkt låssas skridskor, lekt ponnyhäst, ridit på axlar och stått i.

stcakars c har blivit sjuk och kunde tyvärr inte följa med idag ;( han är super förkyld och har ont i halsen .. peppar peppar att det inte kommer över några baciller på mig och engla, vi håller oss på replängds avstånd som birk hade sagt :)

jag måste medge att det är fantastiskt vad man fyller på med energi en sådan här dag. de är väl en blandning av den fantastiska luften och den värmande solen? mer sådana här dagar, tack. vi har redan planerat att flera sådana här dagar kommer :) jag hoppas att ni oxå har fått er del av det fina vädret ♥


VÅR I LUFTEN

2011-02-06 | 11:07:00

imorse på vårat köksbord. finns det något bättre än färg och liv på detta sättet?


nu ska vi göra oss iordning här hemma och sen ska vi bege oss ut till sigtuna och äta våfflor och gå på isen! linda och björn försökte sig på samma sak förra helgen men kom fram och fick snopet möta en våffelstuga utan våfflor.

idag hoppas vi på bättre lycka och åker iväg efter lunch. solen skiner idag och  fasiken vilka vårkäsnlor man får! fy så underbart! tulpaner har jag haft hemma sen .. hm, början av januari? en ny bukett har prytt vårt köksbord så fort den gamla blommat ut. jag fullkomligen älskar tulpaner och finns det något mer våraktigt?


rensning!

2011-02-06 | 10:13:46

världens finaste engla viola aurora ♥


jag älskar dessa helger då jag är ledig lördag, söndag och måndag! jag får ut så mycket mer av helgen och jag känner mig inte alls stressad som man lätt kan göra när man 'bara' har 2 dagar ledigt. det är rätt skönt att ha en dag ledig då ingen annan  egentligen är ledig så man hinner pyssla och fixa med saker hemma osv.

nu städade jag och c igår morse av någon anledning men imorgon ska jag försöka tömma min garderob som jag just nu bokstavligen slänger och trycker in grejer i. det finns ingen ordning alls utan allt ligger i en salig blandning. mina skor dock, de står i prydliga rader .. knepigt det där, men nu ska det bli ordning och reda!

englas garderob är ju 'tömnd' på saker och de har jag sålt av på tradera. förövrigt så fick vi ihop närmare 2000:- för saker som jag likagärna hade kunna lägga i en låda i källaren, bra där! nu ska de handlas nytt :) dock så tycker jag inte våren kommit riktigt till alla butiker ännu .. igår tog vi en titt på h&m efter bion och engla som fått ett presentkort i julklapp handlade en klänning (åh den är hemsk!) ballerinas och en mössa. jag kan inte påstå att det fanns så mkt att välja på? hoppas de börjar trilla in snart .. våren är väl på g? åh ja längtar!


Trassel

2011-02-06 | 09:34:58

igår var det äntligen dax för bio och trassel premiär (iaf för våra kids)! jag gjorde tabben och berättade för engla i tisdags, då jag och jeannine bokade biljetter, att vi skulle iväg på lördag och ja .. sömnlösa kvällar och tjat delux har följt. fasiken, jag lär mig aldrig! jag kan inte hålla på saker utan berättar de direkt, bör tänkas på.

både i tisdag och i onsdags kväll har engla smugit upp, way past bedtime, och sagt "mamma jag kan inte sluta tänka på att vi ska på trassel på lörda! när är det lörda? snart?" inget smart drag av mig.

igår promenerade vi ner till centrumbion vid 13.30 och nova och syster hakade oxå på. vi köpte chips och kaffe och engla lyckades med att riva sönder hela chipspåsen så hon blev klädd i dem .. hm.

filmen var bra! jag gillade den och barnen skrattade högt flera gånger, det måste vara ett gott betyg? den var rolig och hade såklart ett klassiskt disney slut. när engla började tröttna på att sitta stilla i sin stol kröp hon upp hos mig och viskade "mamma när hon hittar sin mamma och pappa är den slut. eller när det blir bröllop, såklart" smart där .. såklart! nej men det var en sevärld film och ett bra lördagsnöje för allihopa!

förväntansfulla tjejer ♥ oxå colli såklart


schlager .. fantast?

2011-02-06 | 09:13:34

mys i veckan .. men då såg nästa samma lika ut igår :)


japp oxå var melodifestivalen igång och jag kunde inte annat än sitta med engla och linda bänkad vid tvn. jag vet itne vad det är med det här knepiga folkliga som jag dras till? but i like it! jag har någon form utav hat-kärlek inför det men jag vet ju med mig att de även kommer vara 5 lördagar till som blir bokade för denna aktivitet :)

kikar ni på melodifestivalen?
kan ju va bara jag och alla 45+ ...

engla satt mest och lekt med barbie och pratade för sig själv medans jag och linda skålade i skumpa och disskuterade dilbas hemska kläder. vad hände där? fy jag måste sluta skriva om detta nu .. ja skäms!

självklart var jag den sämsta utav värdar igår då jag bokstavligen nickade till sittandes. tror det aldrig har hänt mig tidigare? jag kämpade för att hålla mig vaken då boysen var i väg på en födelsedagsfest och väntades snart komma hem. dock så orkade ja inte längre vid 23.30 och damp i säng. det är ja glad för idag när klockan (engla) ringde redan vid 8-tiden. nu har vi städat undan gårdagen och engla leket framför barntv o jag dricker kaffe.


godnatt ♥

2011-02-02 | 21:59:50

the world's greatest ♥

ännu en dag har passerat och jag har fasiken fått massor gjort, alltid en underbar känsla så här på kvällskvisten :) jag älskar mitt nya system med 'todo' listor. jag har visserligen alltid gjort dem men de är lite mer uppstyrda nu! jag skriver dem i olika kategorier á snabbast grej först! grymt för att bli av med de fort.

annars är ja sån som lätt kan ta tag i annat än det jag ska. jag kan virra omkring och ha många projekt samtidigt. även om allt blir gjort så kan det lätt bli ostrukturerat och nu har jag tagit tag i den svagheten - bra känsla!

nu sover engla för länge sen och jag har färgat lindas hår. jag har krupit upp i soffan precis men ska styra om mot sängen snarast. tidig dag imorgon och det gäller att vara piggelin! ♥


fotografier

2011-02-02 | 19:31:58


blev så otroligt fint i tidningen ♥ stolt!

jag älskar dessa bilderna på engla som togs i mars förra året. snart ett år sen, fasiken så stört! det känns som det max var 3 månader sedan .. aja, nog om snack om att tiden går hit o dit ;) iaf så var det en fantastisk plåtning och pia lyckades verkligen ta fantastiska bilder på engla. hon fångade ögonblicken och dagen gick i lekets tecken, som ofta på barnplåtningar. då togs även den bilden jag har i headern när engla är i en trapp :)

jag har satt upp ett par bilder på englas rum från den plåtningen men jag vill ha mer. jag vill framkalla den där som är högst upp på de högra kollaget, den som är bakifrån. jag älskar sådana bilder som inte är uppställda eller konstalade, de blir så levande och får en annan kännsla.

dock så vet ja inte riktigt om jag ska framkalla och sätta i ramarna i våra sovrum eller ha någon annanstans? känns inte heller så himla bra att ha engla tapetserade på väggarna .. hm egobbost delux! inte det bästa!

kanske får sätta ihop ett album med hennes "barnmodell" bilder .. kan kanske vara roligt att ha som äldre? att titta tillbaka på. snart är det även dags för h&m igen .. tror jag? det brukar va halv kort varsel ;)


bloglovin -2?

2011-02-02 | 07:56:34
det är lite spännande att det alltid är så att bloglovin går upp när man är lite 'offline' och kan stå stilla i evigheter annars. men något annat som va lite weird är juh att igår när jag kickade igång igen så försvann 2 direkt?

haha var jag så ointressant? ts. dock så kan jag inte säga så mkt, jag har inte en enda människa på bloglovin och förstår inte riktigt grejen (om man inte är helt tok extrem och läser 511 bloggar?) jag har ändå inte tid med att kika på mer än 3-5 bloggar och de kikar ja på även om de inte uppdaterat :)

visst säljer jag in mig själv bra?
hörrni, kom igen! lägg till mig nu ..
det är ju helt fantastiskt de här med bloglovin ;)

morning glory!

2011-02-01 | 21:27:24

nu är det upp i ottan som gäller! engla ska till dagis och jag ska jobbe. det eviga - underbara - ekorrhjulet! man kan inte annat än älska det vissa dagar och avsky det som pest andra dagar. jag är lycklig över att jag är inne i något form utan 'flow' och gillar det mesta med livet. visserligen blir ja trött på att ja still är körkortslös o flänger.

jag vet inte om det är så att jag efter det att jag helt kom av mig med jobb och vardag när jag blev sjuksriven kan bidra till min inspirationstorka sista tiden men nu verkar den dock vara tbx och jag är så glad!

sen är de väl de små sakerna som att allt bara stämmer. vänner, familj, hem, jobb och vardag. jag älskar att vi bestämde att testa linas matkasse - underlättning är förnamnet! allt jobb med mat och påhitt är krävande och gör mig enbart irriterad av o till, att ha det varannan vecka är så skönt! ny inspiration är nödvändig ibland :) sen är de inget vi kommer ha forever men det bidrar ju med idéer och ett nytt tänk, blir juh lätt de "de gamla vanliga"


livets början

2011-02-01 | 20:35:05


åh .. litet litet pyre där inne, välkommen ut nu


Små mirakel ♥

2011-02-01 | 20:09:21

lina ♥


idag har vi somsagt haft finbesök här i förorten :) kim, lina och marie tog sig hit för lunch, fika och mys. så himla mysigt att få bebisbesök ♥ och såklart vuxen besök oxå! mkt prat om hur tiden springer och maries nalkande förlossning. åh det är verkligen som kim sa, man kan verkligen längta tbx till just den tiden då de snart va dax!

det känns som igår men ändå som en evighet sen som engla var bebis. nu är det skolval, dans på söndagar och aktivitet som heter duga. tiden har verkligen gått fort men jag är så glad att min tjej är just den hon är, helt fab!

lina är nu 8 veckor och aa, jag kan inte påstå att det här var länge sen!? "hur kan man föreställa sig att hon faktiskt inte ens funnits till", sa jag idag och nä .. det finns inte. hon är så självklar som att solen går upp varje dag, precis som engla. nu väntar vi med spänning på nästa lilla mirakel som ska entra jorden när som helst nu ♥


så där ja!

2011-02-01 | 19:29:12

astrid lindgrens lotto, vin och bästa sällisen ♥


nä nu får de vara nog med uppehåll här! ibland är det bara så att livet tar lite överhand och man har inte riktigt tid för datorer eller bloggande :) jag har haft en rätt intensiv period på jobbet och jag har verkligen känt att allt krut behövdes där så bloggen flög åt sidan, men nu så, nu ska jag vara på banan igen och köra på som vanligt :)

idag har jag varit ledig och jag och engla har varit hemma och försökt oss på att gör tshirt tryck, bakat, spelat lotto och haft fin besök av kim, lina och marie. de där med tshirt tryck var lite av ett skämt? jag fattar inte men jag har strykt och strykt på de jädra trycket och nä, de fäster inte! jag blir smått galen och vi la det tillsist åt sidan.

kan det var linnet det är fel på? det stod "stryk på högst värmen i minst 15 sekunde". jag höll väl på i sisådär 15 minuter och inget fäste!? aja .. kanske provar på en annan tröja imorgon.

nu har vi precis landat i soffan efter vår andra lindas matkasse middag :) någon form utav grönsaker i ugnen med hallomi, bulgur och kikärtsröra med soltorkadetomater - nami! riktigt smarrigt och otroligt skönt att "slippa tänka" .. det här blir perfekt varannan vecka :) hoppas resterande av veckan blir top notch!