i englas rum!

2012-02-24 | 08:09:26


fjärilstavla kea pärlram zarahome lampa indiska snirkelram från ny kuddar svenskttenn och h&m home.

egentligen så är väl englas rum och hallen minst klart i hela lägenheten. jag har inte riktigt kommit till att sätta upp tavlor, sänglampa, hyllor och hennes tv ännu .. det krävs nämligen en slagborr har jag lärt mig :) betongväggar är big nono för dannes vanliga borr.

dock så ska jag slå upp lite tavlor över hennes lilla bänk från åhléns. det ska bli som en liten tavelvägg med guldspegel och tavlor på englisen själv och lite annat smått och gott! kommer nog bli fint.

vi har fått upp 5 saker på väggarna i lägenheten, 6 om man räknar med vår nya tv i vardagsrummet. det går långsamt framåt :) det är svårt att sätta en spik i nytapetserade rum eller på nymålade väggar! en spegel har fått komma upp på liljekonvalj väggen, två tavlor i hallen, en i vardagsrummet över drinkvagnen också denna fina fjärilstavlan från ikea i englas rum! lite otippad att den är därifrån kan jag tycka :)


längtar ♥

2012-02-23 | 07:40:35

finaste huset på ön!

vilken tårfylld morgon .. haha! jag kan lipa för minsta lilla, eller 'lilla' kanske är en underdrift när en lite prinsessa fötts :) jag har iaf suttit och grinat i kaffekoppen och suckat när daniel skulle förkunna nyheten. fint!

inte alls vad jag skulle skriva om!

biljetter till färjan över vattnet till vår absoluta favorit ö är bokade och betalade! imorgon vid 11.05 så bär det av mot pappa, marie och albin ♥ som jag saknar! engla är helt till sig och ville helst börja packa redan igår men jag var helt slut och sängen fick besök redan vid nio .. vet inte vad det är med mig nuförtiden?

vi får börja packa och fixa ikväll istället. vi blir kvar till onsdag så att englisen får några dagars sportlov :)

godmorgon!

2012-02-22 | 07:33:56


lilla stumpan är pigg iaf ♥

inte för att den är speciellt god .. jag har varit vaken halva natten och lyssnat på min sjuka sambo som hostat ut lungorna, vändt och vridit sig och varit uppe och duschat mitt i natten. stackaren - såklart! men det är mindre kul när man inte kan ligga och sova halva dagen utan måste upp vid 6.30 och iväg till skola o jobb:( dö-trött!

det ger sig säkert med lite kaffe! ska försöka vänja mig vid tanken på att jag inte kan sträcka armarna över huvudet pga träningsvärk typ överallt oxå. jag och kim körde kvälls pump igår .. hjälp! jag är verkligen sjukt svag har jag kommit fram till. kul med lägsta vikterna och armar och ben darrar som asplöv. haha!

vi ska köra 3 dagar i veckan (kim har ju kört lite längre än jag ....) och jag ska verkligen försöka komma igång ordentligt nu! jag måste ju .. gud jag kommer bli en soffjäsare annars!


gotland!

2012-02-21 | 07:31:55


bästa ön! saknar ♥

ja nu var det på tok för länge sen vi gjorde en avstickare till pappa, marie och albin på öin! vi var där innan jul med syster och kidsen men det är ju för länge sen glömt och förbi. nu blickar vi fram mot sportlovet som går av stapeln nästa vecka. idag ska det bokas biljetter över till vår favorit ö! åh så galet skönt :)

det blir ingen lång vistelse för jag har ingen semester kvar (snart är det april! haha) utan det blir en kortis över helgen och en eller två dagar extra!

ska bli skönt att få komma iväg och pusta ut lite efter flytt och mycket jobb. lite rehab nästan! engla är som alltid spänd och frågar dagligen "när åker vi" .. ja du .. haha! vi ska boka först! men idag ska det allt bokas o betalas!


mon amie

2012-02-20 | 19:50:16

mon amie koppar från rörstrand ♥

denna dagen har tillbringats mestadels i bilen men med finaste sällskapet och grymma resemål! jag och lisa har kört roadtrip från myrorna i ropsten till  indiska i värtahamnen till gustavsbergs porslins outlet till plantagen.

häftigt värre :)

tanken var egentligen bara myrorna men vi är rätt bra på att sväva iväg och hitta på annat. ja jag kan väl säga att alla målen gav frukt? jag har bla fyndat en fin lampa & krok, mon amie koppar, mon amie teburk, gustavsbergs liljekonvalj kruka och hysteriskt fina hortensior! nu är vårat vardagsrumsfönster äntligen klätt med blommor, en fin fin lampa och gamla böcker fyndade för en tia styck!

i framtiden (en snar sådan) så ska jag visa er hur vårat hem ser ut - lite mer ingående! just nu vill jag bara vinka av vår gamla soffa och välkomna vårat nya soffbord .. ja någon soffa har vi icke hittat än. hjälp?


helgen i bilder ♥

2012-02-20 | 19:09:15

pix!

den här helgen har det hunnit med mycket! fredagen blev en riktig hemmakväll med vitt vin, godis,  nötter och tv! lördagen försökte vi oss på att bowla .. men det slutade med glassfika och prat om englas nya örhängen som hon äntligen 'vågat' byta :) hon fick dem i julkapp av jeannine, fredde och junie - fina!

lördagen var vi barnfria så vi gick ut i snöblåsten och tog oss in till riche och mötte upp lisa ♥ kvällen slutade med dans till "casanova" och fireballs i strupen. underbart!

2-hand fynd!

2012-02-20 | 08:18:14

vår fina emma fåtölj!

den här emma fåtöljen fyndade jag på mitt favorit 2-hand hak i höstas. den stod där bland möblerna och lös med sina blommor och jag kunde inte hålla mig! det är att nämnas att det här var straxt efter jag kommit hem med nytt köksbord från samma ställe OCH vi hade köpt nya lägenheten i sumpan.

så ja, det var med all rätt som christian sa "emily när man ska flytta så ska saker UT ur lägenheten. man säljer saker man inte vill ha. du kommer hem med nya möbler varje helg!?"

jag försvarade mig med att detta är ju saker som det bara finns EN av och då MÅSTE man passa på! ja så är det, inga men! det blev ju inte direkt bättre stämning när jag kom med två nya köksstolar helgen efter ..

iaf så har den tidigare stått i vårat sovrum men nu har den fått traska in i englas rum! vi får se om den kommer bli kvar där eller om den får vandra vidare, men den passar faktiskt rätt fint! till en början hade jag lite svårt för att någon klätt om den typ till hälften (inte på sittdynan) men nu gillar jag det faktiskt, lite charmigt :)

no bowling baby.

2012-02-18 | 17:57:28

för er som  undrar hur englas rum ser ut. ja så här. kaos!


tanken var ju den att vi skulle bowla idag. det har talats om det länge och nu skulle vi göra slag i saken när det bara är 3 min ner till bowlinghallen. sen att stackars engla har en mamma utan framförhållning gjorde att den planen gick i stöpet. sundbybergs bowlinglag .. typ? hade abbonerat varenda bana på stället! såklart!

"mamma jag sa att du skulle ha bokat!"
sa en gråtandes engla.

dååååååligt samvete och christian kom upp med idén att kista har bowling på o'learys. ja! off we go och kommer upp till en smockad bowlinghall - såklart, igen. nu var engla lite mer lugn och sansad och säger snällt framför kassörskan "mamma nästan gång gör du som jag säger och bokar innan. du måste förstår det nu!"

haha jag kände mig lite dum och sen gick vi och köpte en jojjo till engla och kalaspresent inför morgondagens kalas. lite glass på det och engla var på banan igen. men galet vad dum jag känner mig! klart man bokar!? jag är inte mitten av universum, den ända människan på jorden. varför ska jag alltid tro det?

nu är det utlovat bowling framöver - MED framförhålling = bokning!!!


grönt är skönt!

2012-02-18 | 17:40:34

hemma på köksbänken.

på tal om vår - grönska och en gnutta värme. jag är verkligen en sucker för färskakryddor i krukor, snittblommor och doftljus. det är mina 3 stora laster i livet .. som är kostsamma! visserligen så brukar jag vara bra på att hålla liv i kryddorna men tulpisarna som hägrat nu har varit rätt illa. inte ens en vecka har det stått sig i min kära daggis eller i nya fin alto asen jag fick av c i julklapp! dofljus är inte heller de mest prisvänliga..

i torsdags när jag hade möte i stan så passade jag på att slira över till hötorget när dagen var till ända. christian plockade upp engla så jag hade lite extra tid på mig stt strosa runt bland stånden och gotta mig i grönskan.

det blev två knippe med vita ranunklar och en knippe rosagröna rosor till sovrummet. ja, jag har till och med börjat med snittblommor där - carzy! innan var det mest i vardagsrummet och köket men med vår liljekonvaljtapet så kan jag liksom inte hålla mig från att klä in rummet lite extra!

nu sitter christian med en corona i högstahugg och jag har fått ett iskallt glas vitt upphällt! lovely! eftersom vi är barnledig ikväll så ska vi ta oss en tur in till stan (hey 10 min med tuben now a days!) och ta oss ett glas el två!

hoppas ni alla har en fin lördag! mello på tv:n är min gissning? :)

en liten bit av våren ♥

2012-02-18 | 12:56:43



duschdraperi h&m home 179kr

i gamla lägenheten hade vi en ducshkåpa eller vad det kallas? glas-skjutdörrar typ. nu i nya lägenheten så är badrummet rätt trångt och man har klämt in ett badkar, det lär ha varit standard någon gång antar jag. vi har ju planer på att renovera badrummet men det är i framtiden, ingen brådska alls vad vi känner!

så nu får man iaf piffa upp det med lite färg och härligheter! det går annars i svart och vitt - inte min femma! lisa tipsade mig om det här draperiet på h&m home så jag pilade mig iväg förra helgen och inföskaffade ett och oj vilket lyft! det är fantastiskt med lite vår inne i badrummet .. nu vill vi bara att den ska komma på riktigt också ♥


lördagens todo!

2012-02-18 | 09:32:20
  • dammsuga
  • damma
  • tvätta bort udden av tvättberget
  • byta lakan
  • bowla
  • lämna engla till mamma ♥
  • .. ja vad ska vi göra barnfria ikväll? no idea!


that's the plan today! dock så har vi redan hunnit med mycket. spilla kaffe över den beiga mattan, bråka (pga föregående post) och beställa ett nytt soffbord! faktum är att vår soffa och soffbord är sålt och kommer stega ut ur lägenheten på fredag - ingen är lyckligare än jag! byebye gigantiska grå soffan! vi har dock inte kommit till att beställa en ny soffa, som alltid väntar vi in i det sista! bordet är dock på väg hem till oss!

ja det är väl bara kicka igång denna fantastiska lördag?


klippklipp?

2012-02-18 | 09:24:42


sötisarna i ett varmt spanien på sensommaren ♥

nu börjar englas page som hon klippte i början av september gå mot trist axellångt! när hon klippte page så var vi i spanien och både jag, junie och jeannine klippte oss också, dock inte lika drastiskt som englisen. hon gjorde det lite smått under hot och gillade det väl till en början då hon 'slapp' toffsar och hårspännen.

nu börjar det dock se riktigt trist ut. den här mellan ängden som blivit är verkligen inte rolig! man får inte upp det i en ordentlig toffs eller fläta och inte heller är det fint när det bara hänger, det är liksom ingen styschell (eller hur det stavas) på håret.

jag hade en lite hemlig plan på att springa ner på någon frisör här i sumpan idag och låta henne bli klippt som på bilden men hon är inte med mig, inte alls. hur länge kan man bestäma hur ens barn ska klippas? vad barnen ska ha på sig? jag tycker det är svårt det där.

jag hade ju inte direkt uppskattat om någon tvingade mig till en page eller tvingade mig ha kläder ja inte gillade .. det små är ju egna individer med tycka och smak och engla börjar bli stor. hon vet vad hon gillar och inte gillar, och page verkar inte vara av den första kategorin. kanske bara ska toppa? gah!


veckans polarn outfit!

2012-02-16 | 08:28:19
snart ska det väl ändå vara dags för vår väder? hoppas engla
väst 499kr
vindfleecejacka 499kr
klänning med bilar 349kr
strumpbyxor 129kr
mössa 129kr

torsdag!

2012-02-16 | 08:11:18

tulpaner till förbannelse här hemma.

den här veckan har gått svindlande fort måste jag säga! måndagarna försvinner av sig själva eftersom jag är ledig men sen har det bara spurtatt! vi har två planer den här helgen och den första är bowling (engla har snöat in på det) och den andra är barnkalas hos nova på söndag. rätt skönt med en 'ledig' helg :)

nu ska christian åka med engla till skolan. engla är halv nöjd för jag har ingen koll på om gympan är på mornarna i den nya skolan och förken gillar icke att byta om i skolan om så är fallet. knäppisen! jag ska snart styra kosan mot duvbos t-bana och bege mig till stan och HK straxt. möte all day long!

höres senare ♥ ha en fin dag!


2012-02-15 | 21:05:58


finaste lilla hjärtat mitt!

ikväll har jag gjort hemmagjorda köttbullar med potatismos, ärtor och brunsås - så jäkla gott! det var år och dagar sedan jag gjorde det så det var inte en dag för sent! det var bara tjejmiddag ikväll för christian är väg och gör klart sin vänstra arm hos tatueraren. nu ska den finally bli klar!

som varje kväll sen vi flyttade hit så har engla badat och lekt med barbies och skrikigt ut eric saade och michael jackssons "heal the world" med några omskrivningar :) gah som jag älskar att ha badkar! dock så får vi se om det kommer få vara kvar när vi väl ska renovera där .. är rätt trångt som det är nu ..

nu har ja hällt upp en ballja te och ska kika fuskbyggarna! jag älskar att vi har typ 160 kanaler nu men ja orkar inte ens bry mig om vad som finns på alla som går utanför bas utbudet ;) hah, slött!


ut med randigt & in med blommigt!

2012-02-15 | 20:38:01
fix & don!

nu när jag stannade upp och funderade ett varv på vad vi faktiskt gjort (med ovärderlig hjälp!) under de snart 4 veckor som vi bott här så slog det mig att det är massor! när jag bläddrar bland bilderna så känns det som en evighet sen våra sovrum var randiga i olika kulörer, en vägg satt uppe mellan kök och vardagsrummet och det var bajsbrunt på väggarna. okej kanske ett par månader sen för att vara realistisk, men längre än bara 4 veckor.

väggen i köket revs dag ett och var prioritet. målning har jag tagit lite pö om pö och har nu bara hallen kvar, wiho! englas rum gjorde jag i början av den första veckan så det skulle vara all set till hon skulle komma och stega in. tapetseringen har outsoursat till pappa och daniel, inget som jag tror skulle vara min bästa sida :)

jag har inget tålamod för pill och mönsterpassning - och  tro mig, de tapeter vi valt vár det mönsterpassning delux på! dock så kunde de inte blivit bättre. sovrummet är precis så fint som jag önskat och tapeten gjorde sig verkligen med 2.7m höga taket och fiskbensparketten! ni får nöjja er med lite före bilder this far ..

den som väntar på något gott (och dagsljus för fina bilder...) ja ni vet ♥

sundbyberg i mitt ♥

2012-02-15 | 19:46:05

underbara tapeten vårklockor av jf i vårat kök.

livet rullar på i sundbyberg och det är faktiskt så bra som vi trott, om inte gnuttan bättre?! helt fantastiskt. vi har resturanger bakom varje knut, nära till naturen och förbindelser till höger och vänster - i love it

sen jag var 12 år så har jag bott på pendeltågslinjen och innan det i mälarhöjden. man vänjer sig visserligen vid pendeln men attans så smidigt det är med tuben! host, också är man i stan, typ :) hehe.

jag älskar de faktum att man kan gå ner på fredagskvällen och ta ett glas vin nere på någon av de närliggande resturangerna eller barerna och sen stega hemåt när andan faller på! det stavas f r i h e t .

innan har jag aldrig riktigt köpt hela konceptet "sundbyberg" och hur folk vägrar flytta här i från när det väl satt sin tå här. nu kan jag förstå dem, utan att romantisera det hela för mycket. jag trivs, christian älskar det och engla är anpassningsbar som få ♥ ny skola och nya kompisar är redan introducerat! det går undan i svängarna!

25 dagar senare!

2012-02-15 | 09:25:20

åååh ni anar inte som jag längtat efter denna dagen! då vårat trådlösa internet - efter många turer - är fixat och går att använda :) jag har alltså inte slutat blogga, bara haft ett ofrivilligt blogg-uppehåll. kanske lika bra egentligen? vi har ju som ni säkert har lite koll på flyttat! äntligen! och med flytt kommer massor av fix och don!

vi har kommit iordning rätt så hyffsat och väggen som "bara" skulle rivas mellan kök och vardagsrum är long gone! vi har fotat massor under resans gång så jag kommer ha ungefär 711 blogg inlägg framöver, haha!

tapeten i föregående inlägg är uppe, så även josef franks våklockor i köket. iih jag älskar vårat hem! ska bli så kul att få visa er sneakpeaks som förhoppningsvis kan inspirera. men ja, det är ju såklart en del kvar .. att vara optimistisk är bra men det gör också att jag blivit besviken både en och två gånger ..

det var ju "bara" att riva?
right? nja ..