disco!

2011-03-31 | 21:11:20



hjälp vad vi dansat ikväll.
jag är helt slut!

idag har engla somsagt haft pirat party på dagis. vid ett svagt tillfälle imorse så sa jag något i stil med "mäh jag vill ju också vara med på fest!" varpå engla var snabb på bettet och sa att absolut, vi kör hemma ikväll också! japp så nu har vi haft ett riktigt disco här hemma med allt vad det innebär!

vi har ätit popcorn, nötter, druckit saft (vin), kört dansstop och gjort någon form utav banankull? vi har flugit runt i vardagsrummet och dansat, engla på mina axlar, min rygg, hoppandes och studsandes :) haha vi har faktiskt haft kul, jag ska inte säga annat. jag älskar att ha sådana här kvällar med engla. bara vi tillsammans ♥

som tur var så hade c redan planer på att träffa en kompis så han hade flytt fältet när vi satte igång. när han kom hem så studsade vi i vardagsrummet till eric saade popular (ny favorit) och han vände i dörren när han såg englas stötta min och när hon jubalde när han erbjöd sig att åka iväg en stund, haha, schysst där :)

nu sover engla som en klubbadsäl och jag och c ska krypa ner och kolla how i met you mother i sängen en stund. imorgon är jag ledig men jag ska lämna engla på dagis, packa inför kryssen och ta mig iväg på massag, lovely!


4 månader ♥

2011-03-31 | 20:37:36

världens vackraste kim höggravid


jag pratade med kim idag och när vi la på så slog det mig ännu en gång denna veckan att tiden bara springer. jag tycker inte det här känns länge sen eller det här, men det är nu flera månader sen! .. för att inte tala om när vi tog dessa bilderna! när vi inte visste vad det var för ett pyre där inne som härjade runt och höll mamma vaken.

här om dagen var det 4 månader sen lina föddes, 4 månader! var har de tagit vägen? snart har 6 månader sprungit och sen är hon ett år också ska kim börja jobba .. när jag stod där med kameran i högsta hugg upp och ner på stolar så fanns det knappt i min värld att bebisen där inne faktiskt skulle komma ut, växa och bli en helt egen liten individ. så som lina faktiskt blivit ♥

nästa vecka är det dags för lina att döpas och jag och maja har äntligen enats om vad vi ska köpa :) det är inte helt lätt att köpa till någon som har allt och lite där till. man vill köpa något speciellt, fint och som man faktiskt kan tänkas ha när man blir äldre .. för uppenbarligen så blir vi det och lilla lina med ...


grön ärtsoppa med parmesanstavar

2011-03-31 | 19:25:11

liten söt tyckte maten var smarrig ♥

 


gullök
vitlöksklyfta
hönsbuljongtärning
700g frysta ärtor
5dl vatten¨
2dl vitt vin
salt
peppar
1.5dl grädde

det här är nog den godaste och absolut enklaste gröna ärtsoppan jag ätit! vi svängde ihop den här förra veckan, om jag minns rätt? och jag rekomenderar den starkt, speciellt med just dessa tillbehören!

hacka löken och vitlöken. hetta upp rapsolja i en kastrull tills den är mjuk. tillsätt buljongen, vattnet och vinet och låt koka typ 5 min. häll ner ärtorna och koka ytterligare 5 minuter, ej för länge då blir det en trist färg på soppan.

mixa soppa helt slät med stavmixer eller matberedare. häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar. tillsätt grädden och koka upp soppan en sista gång.

parmesan stavarna som vi hade till är super enkla. kavla ut smördegs plattorna och skär dem i tunna stavar (1.5cm). riv en rejäl hög med parmesan. pensla in smördegsplattorna med uppvispat ägg och vänd dem i parmesanen. sen tvinnar du dem och lägger dem på en plåt i ugnen på 225'c i 8-10 min, voila!

såsen vi hade till var en pepparotskräm och bestod enbart av cremfraishe och pepparot.


pirata pirata!

2011-03-31 | 08:58:39

känner mig som en kreativ och god mor idag, haha!


igår var jag, linda och engla och sprang mellan butiker, provade kläder och shoppade på kvällskvisten! för min del blev det zero men för englas och lindas del desto mer. engla fick blandannat nya stövlar, strumpbyxor, klänning och de viktigaste - pirat stass! dock så fanns de bara ögonlapp och krok på br så det var givet :)

anledningen till pirat utstyrseln är dagens pirat-party på dagis! engla är lyrisk och det talas om disco och popcorn? åh jag minns när man var liten, det var så stort med dessa saker! "de är bara 5 åringarna mamma!!"

igår kväll satt vi och klippte i lite för små polarn kläder (ajajaj!) och det blev faktiskt rätt bra? jag ritade med märkpenna på tröjan. små döskallar och ett litet förtydligande om man missat att hon är pirat :) sen har hon tagit en sjal runt huvudet och nu springer hon runt med ytterskor inne och säger sig vara lik pirata pirata från i somras!

det är en teater precis vid nerfarten till lickershamn på gotland. om jag minns rätt så är en av dem läkare och de andra något annat också svidar det om på sommaren och har teater ute i sin trädgård :) man betalar det man tycker det är värt, enbart pirat tema! så typiskt gotland och så härligt. åh nu fick jag sommar cravings också!


torsdag!

2011-03-31 | 08:17:20

snurran här om dagen ♥

 

ursch jag har verkligen sovit hemskt inatt. jag vet inte vad det är med mig just nu men jag drömmer helt sjukt mycket!? jag har alltid haft lätt för att drömma och komma ihåg allt jag drömmer. men nu är det mest ett blurr men jag vaknar upp med en obehags känsla i hela kroppen. fy vad jag hatar det!

engla har inte vaknat ännu? jag har varit inne och sett till så hon andas men hon verkar sova hysteriskt hårt :) härligt! jag har passat på att dricka mitt morgon kaffe och ätit kesomackor. det inte ofta man får en lugn, stilla och ensam morgon!

idag ska jag inte till jobbet utan jag ska iväg till hk och ha förhandling för mina anställda. ska bli riktigt spännande då det är min första gång :) det har varit många 'första gånger' de senaste 8 månaderna men jag älskar det!

 


cinderella

2011-03-30 | 08:24:49

det ser ju väldigt lugnt och harmoniskt ut :)


på fredag ska jag åka på min första kryssning, i vuxen ålder. linda har sålt in konceptet som en smått fantastisk och underbar upplevelse och ja jag ska inte säga att jag inte är tveksam.

jag har drömt mardrömar om detta i två nätter nu. inte om själva kryssningen i sig utan om att det kommer gunga. något helt stört! ni som följer min blogg vet att det var en sjuhelevetsresa som vi gjorde över till gotland innan jul förra året. jag har aldrig varit med om något liknande och nu tror jag väl att det ska återupprepas.

linda har lugnat mig med att då lägger sig båten och bara gungar runt lite .. man ska ju liksom ingenstans, bara var ombord. jaja, jag ska släppa det (ja märker ni också hur jag är rädd för väldigt mycket now a days?)

ska iaf bli skönt att komma iväg och äta gott, dricka gott och umgås med linda och lisa. jag har tagit ledigt hela fredag då jag jobbat rätt mycket övertid sista tiden så jag och linda ska ha en hel dag med massage och solning hos hennes mamma och pappa ute i bålsta på dagen. jag kanske börjar längta lite iallafall?

har ni bra upplevelser från kryssningar eller är de bara supa slåss?


tisdag!

2011-03-29 | 09:39:57

nya favorit frukosten. fillimpa med tomat, avokado och ärtskott


sovmorgon till 8.30, jo man tackar! :) engla vaknade av att jag tömde diskmaskinen, varför kan det inte vara så oftare? det är så skönt att hinna sätta på kaffe och göra mackor innan karusellen sätter igång.

nu är engla klädd och jag är mätt. längre än så har vi inte kommit denna gråa tisdag .. jag jobbar stänging idag så då blir det alltid lite utdraget och segt på mornarna. jag ska försöka ta tag i tvätten som hänger lite varstans i lägenheten :) att tvätta gardiner, lakan och kläder med någon timmes mellanrum är ingen höjdare egentligen.


engla viola aurora - du är fantastisk!

2011-03-29 | 07:06:00



det må låta klyshigt och jag låter det vara så. men, ibland kan jag inte sluta stirra på engla. bokstavligen. hon är så fruktansvärt vacker och fulländad - i mina ögon! hon är en bestämd liten dam som vet vad hon vill, hon säger ifrån och hon skämmer ut mig på bussen "mamma nu slutar du bita på naglarna! du vet att du får sår".

men det finns inget hon kan göra för att jag ska sluta älska henne, grönslöst. det är sjukt vilken kärlek man känner till sitt barn. jag hade nog aldrig kunnat föreställa mig den om jag inte hade engla, ingen som inte har barn kan göra det. jag är så otroligt stolt och ibland sitter jag bara och ler när hon pratar.

hon är så liten men ändå så fruktansvärt vis. hon är så liten men ändå så stor ♥ tiden springer och ibland blir jag rädd att jag inte hinner med, att jag missat ett ögonblick som aldrig kommer tillbaka.

jag ska vara glad att jag fått låna engla, att hon får vara min för en tid. alldeles för snart så ska hon ut i vuxen livet, vara ung och dum och förhopnningsvis tillslut själv få någon att kalla sin, för en tid.


kvällsmys

2011-03-28 | 22:19:11

ljus, vin, tulpisar och bästa farmor i ramen, åh!


nu har c kommit hem från gymmet och engla sover för länge sen. alltså, äntligen en lugn stund med ett glas kallt vitt och mys. imorgon börjar vi bägge sent så nu unnar vi oss att vara upp senare än vanligt. annars åker c hemifrån vid 5 på mornarna så det blir alltid att jag ligger och kollar serier i sängen tills ögonen klipper o c sover.

nu är ljusen tända och de fullkomligen osar rengöringsmedel i lägenheten. japp, fantastiskt hälsomsamt :) hoppas ni fina haft en skön måndags kväll och kommit igång med jobbveckan. imorgon börjar min, något kortare än vanligt. jag berättar mer imorgon. kärlek till er ♥


städdag!

2011-03-28 | 21:32:57

mössa kofta jacka po.p kjol primark strumpbyxor h&m

 

idag har jag verkligen levt upp till måndag = städdag! det har tvättatsfönster, gardiner, dammsugits, bytts lakan och ja allt där i mellan med dammning och skurning :) känner mig nöjd med att veta att jag snart ska krypa ner mellan nytvättade lakan och bara gosa in sig, lovely! dock så har jag fruktansvärt ont i ryggen nu :(

tror jag har stått i dumma positioner och böjt ryggen på olämpliga sett mest hela dagen. englas massagen hjälpte tyvärr inte så mycket (små knådningar på axlarna ♥) blir  lisas vetekudde i natt!

vi var ute en sväng och skulle lämna tidningar och glas i sorteringen och engla klädde sig för någon form utav sommar värme? men denna har ju totalt dragit sig tillbaka nu verkar det som. när vi skulle leta upp små kryp att kika på med engla förstoringsglas så blev det inte annat än små grus i linsen :( när ska dessa våga sig fram?


pricken!

2011-03-28 | 16:22:32

fantastiska lilla varelse ♥


jag har börjat beställa en hel del kläder på h&m:s hemsida, speciellt till engla. det är konstigt det där med vad de har på hemsidan och i butik. för det första så är det alltid utplockat och dant om man går in i butik och sen finns det inte alls samma utbud som på hemsidan (och säkert tvärtom).

den här klänningen, fast rutig, fotades engla i till h&m:s butiker och hemsida och i butik har jag inte hittat den i varken prickigt eller blommigt, som finns på hemsidan? well, det är inte bara denna klänningen som det varit så med så nu har jag börjat beställa hem. just den här klänningen är fantastisk med sin vidd och form! kap kap kap! sen måste ja slå ett slag för h&m över lag med klänningar inför sommaren, det är ju sanslöst vad billigt!

klänningar går som smör här hemma och speciellt till sommaren! då kan engla byta klänning varje kvart och då är det inte värt att lägga ner för mycket pengar på dem. självklart älskar jag att ha lite finare, och dyrare kläder också men det jag gillar är att ha en blandning med billigt, dyrt och olika färger och former :) då är h&m grymt! 

klänning h&m 99:-


hejdå sambokilon!

2011-03-28 | 15:58:35

nyttigt och gott, som det ska vara :)


för ett år sen så bakade jag det här rätt frenetiskt. jag fick för mig att jag behövde börja bli nyttigare i min kost och började då baka detta och äta till frukost. jag bakade det precis när vi flyttade till lägenheten ett par gånger men sen la jag ner av någon anledning? jag har för mig att jag vid några tillfällen var på väg att baka det men så glömde jag alltid att köpa filen. det är en rätt viktig ingridiens i just fil-limpa! :)

i vilket fall som helst så bakade jag detta igår, och fy fasiken vad gott det är! jag och engla har precis ätit mellis och jag tröck in tre mackor med tomat och avokado :) det bästa är att man inte behöver ha smör på det här brödet, det är så grymt saftigt och mättande!

jag har fått för mig samma sak som för ett år sen. jag måste ändra min kost och gå ner i vikt! jag har gått upp det 3 kg som försvann då i samma veva som vi flyttade. sambokilon kallas de visst? dock så tycker jag inte vi småäter så mycket eller köper hem godis och chips? vi kör ju även med linas kasse och de ska ju va nyttigt?

well, i veckan ska jag införskaffa ett par nya gympaskor också ska jag börja promenera på kvällarna när engla lagt sig! jag kommer aldrig ta mig tid för att börja gå på gym eller gå på friskipass, det är bara att inse. jag tror att det skulle ge mycket med bara några timmars mer promenad i veckan samt lite nyttigare frukost :)

ni hittar receptet här - lätt värt ett bak!


lek o bus

2011-03-28 | 15:32:54

två lyckliga tjejer på väg på äventyr ♥


för någon vecka sedan så sov engla över hos kompisen junie och dagen efter så åkte det till lek o bus som ligger i infra city, upplands väsby. ett helt nytt inomhus lekställe med hysteriskt med barn, haha. iaf så har engla tjatat varenda dag sen dess om att hon vill åka dit och leka igen, så hon fick mig att lova det tills igår.

tanken var att kanske syrran skulle ha följt med me nova men hon är bacillrädd :) så det fick bli att ringa till englas dagis kompis claire. hon blev överlycklig och så även engla när jag berättade de för henne igår morse.

3h av lek.
en döende mamma!

nä det va inge vidare att sitta och stirra rakt fram och vänta på att kidsen skulle springa av sig. sen hjälper det inte att de är extremt mycket ouppfstrade barn som betedde sig. fy fan rent ut sagt! jaja, engla var lycklig när vi kom hem och tyckte vi kunde åka dit idag igen. det är ju inte direkt gratis så man kan ju åka dit någon gång i månaden. och kanske speciellt på en vardag, helg är inte att föredra! somsagt, fullt ös medvetslös!


räkningar

2011-03-28 | 10:07:40
nu har både jag och c tagit tag i räkningar och slängt iväg en hög med pengar. hua vad saker och ting kostar och det drar iväg vissa månader. förra månaden var jag i london och där gick det pengar och min telefonräkning var inte nådig, haha. sen betalade jag en resa som ska göras i augusti :) ska berätta mer sen! samtidigt så är det grymt skönt att kunna se vad man har kvar och har att spela med denna månaden, man blir lite lättare.

idag jobbar c eftermiddag och jag och engla är lediga! planen är att åka och kika tapeter nu på förmiddagen och sen hem, städa och tvätta. jag brukar alltid försöka skjuta på dessa fantastiska uppgifter till måndagar, då jag ändå är ledig. söndagar som annars är en riktigt städdag för många får gå åt till annat :) som igår, lek o bus!

ska uppdatera bloggen ordentligt idag. den blir alltid lite tappad när det är helg och man mest är på språng :)


idag ska de införsakffas nya blommor ♥


?

2011-03-25 | 11:49:59
remember?

:)

glömma sitt barn?

2011-03-24 | 20:37:26



när jag var yngre, och min lillasyster ellinore kanske var ett - två år? så var vi vid ett tillfälle på gotland och kronholmensgård. pappa, mamma och hela gänget som var med skulle iväg occh spela golf och om jag minns historien rätt så åkte mamma och pappa i varsin bil? pappa skulle vad jag förstått vara ansvarig för ellan under dagen och det började lätt svajjigt .. kan man säga.

pappa som älskar att spela golf blev väl kanske något för exalterad och gjorde en smärre tabbe när han ska packa in allt i bilen. alla andra hade åkt före och pappa hade kört upp framför den smått magnifika gården och satt sig ner på förar sidan och kört iväg. känner jag min pappa rätt så var han på det klara med att allt var med, allt var inpackat och klart. men icke!

när han kommer fram så träffar han mamma och det uppstår en smärre disbyt. var sjutton är ellan!? helevet! ellan. mitt i allt så har min lillasyster blivit lämnad sittandes på uppfarten, nappen i munnen och hysteriskt gråtandes. det var inte långt tillbaka men tillräckligt för att säkerligen både mamma och pappa skulle ha hunnit skälla ut varandra, oroat sig och tänkt what if både en och två gånger .. men där satt hon iaf, ledsen och tappad! så typiskt, men egentligen en sak som kanske väldigt lätt kan hända? :)

vid ett annat tillfälle så var det mig det handlade om. jag var ett riktigt öronbarn och hade konstanta öropninflamationer och rör i öronen. pappa skull vid något tillfället åka med mig till läkaren och mamma klädde på mig och gjorde mig klar, hon skulle väl vara hemma med min storasyster kan jag tro.

väl färdig, klädd och redo, så ska mamma lämna över mig till pappa. det enda problemet var att pappa redan tagit sitt pick och pack och åkt, utan mig! jag vet inte hur långt han kom men jag tycker det är helt otroligt hur man kan glömma sitt barn :) haha jag skrattar åt det idag och så även mamma men det gjorde hon säkerligen inte där o då. men idag hurrni, ska jag säga att jag på riktigt  blev orolig över att ja tappat huvudet någonstan!

engla skulle leka med claire från dagis idag, och herregud. jag har haft extremt mycket på jobbet idag så när klockan passerat 17 så fick jag som en kallkår längst ryggraden. är hon hämtad? sa vi verkligen torsdag? panik! det slutade med (efter noll respons via telefon) att c körde mig hem till claire så ja fick ta mig en titt om engla verkligen var där.

paniken jag fick var inte nådig! även om jag vara 99.9% säker och ja vet såklart med mig att dagis hade ringt om jag glömt hämta engla så blev jag förtvivlad i all min stress. haha. sjukt egentligen :) nu sover hon gott hos mormor och ja laddar för att gå upp 5.00 imorgon bitti! ni vet säkert varför?


kalla mig penelope

2011-03-24 | 19:59:48

eller skalleper med wig?


i måndags när vi skulle åka till ikea så var det englas 'välja kläder dag' och när hon slängde fram den här stassen så skakade jag lite lätt på huvudet och tänkte att nu får jag till att skämmas .. jag kan vara noga med att om det väl ska missmatchas (i love it!) så ska det VERKLIGEN missmatcha! när det blir något halvdant med färger som 'nästan går ihop' så får jag lite lätta panik, haha! strumpbyxorna o mössan är orange o klänningen klarröd.

men, när det väl är englas dag så är det och samma sak när det är min - man får inte lägga sig i om det inte innebär shorts mitt i vintern eller kjol utan strumpbyxor osv, det är vå deal!

när det var dags att gå så kom såklart peruken in i bilden och ja höll på att börja skratta. hejbabberiba unge med blond glitter peruk? jaja, somsagt! på med peruken och off we go. det sista engla säger inna vi går ut va "mamma nu när jag har peruken och allt så vill jag att du börjar kalla mig penelope .." underbara unge, idéerna sprutar ♥

baseball jacka polarn o. pyret ny!
resterande
från föregående år på polarn


PASSA PÅ! på polarn ♥

2011-03-24 | 19:26:19

'
ja jag kan inte briljera med någon fantastisk uppdatering här på bloggen de senaste dagarna men det är helt enkelt så att vi har fullt ös medvetslöst på jobbet :) - i love it! nu är våren här men stormsteg och imorgon är det happydays för er fantastiska och trogna pop+ kunder!

vi kör igång med en passa på! drive och ni är alla mer än välkomna till närmsta butik för att fynda bland fin fina kläder! nu ska vårens och sommarens kläder in så plats skall göras. det finns allt från mysiga underställ till färgglada strumpor att fynda, något för er alla ♥ välkomna!

ska ni iväg och fynda imorgon?
psst, de flesta butikerna i sthlm öppnar redan vid 8.00!


gardiner!

2011-03-23 | 08:09:33

gardiner cherryblossom indiska 199:-/st


för några veckor sen så började jag få fnatt på allt vitt som är här hemma! vi måladet juh hela lägenheten vit (tom köksluckorna lackades i vitt från björk) och jag är verkligen ett fan av vitt och öppna ytor men nu börjar det klia i fingrarna efter förändring och färg!

jag har börjat med att byta ut små detaljer som även dessa varit vita. innan hade vi vita spettsgradiner i köket men nu vill ja inte ha de så 'sött' och köpte dessa gardinerna från indiska. jag gillar att de är lite hårdare i färgerna än vad vi är vana vid hemma samt att det går i rosa, grönt och turkost. det passar in hos oss!

jag och c har även börjat disskutera om vi inte ska ta och tapetsera köket i någon brokig tapet? somsagt så är köket vitare än vitast och det är en mindre yta vi pratar om .. skulle vi tapetsera vardagsrummet (som vi oxå funderat på) så är det en väldigt stor apparat att ta tag i (och komma överens om!) de är de absolut största rummet och det skulle verkligen 'ta över' .. såhär blir jag alltid till våren :) förändringarnas tid?

 

för ganska exakt ett år sen så var jag ute på jakt efter tapet till vårat sovrum samt till englas rum men det blev aldrig något mer med det just då. jag hittade inget eller så hade ja inte riktigt tid för det? jag ska försöka få med mig c  till helgen och kika runt lite på utbudet :)


tisdag

2011-03-22 | 09:05:28

min fina vackra dotter ♥


igår var vi lediga och passade på att inhandla ny dammsugare och ta en tripp till ikea för inköpa av blommor och hyllor! hyllor var inget problem att hitta, men konsoler! någon som har tips på var man kan hitta några snygga billiga i vitt så hojjta!? ikea hade ett riktigt dåligt utbud av detta och village där ja tänkt köpa har inga kvar :(

idag är de dagis för engla och jag ska jobba sent. engla kommer inte komma in förens efter lunchen och jag försöker jobba bort lite kontorsjobb nu på morgonen. det värsta jag vet är att komma till jobbet och det första jag måste göra är att sätta mig framför datorn, hua. jag vill ju vara ute i butiken och prata med kunder :)

vi går en rolig tid tillmötes nu när barnen måste byta kläder och gå in i 'skalperioden'. när det börjar gå från 0'c - + så är det faktiskt dags för skalplagg och vinterkläderna ska läggas undan :) trott eller ej så börjar det faktiskt gå mot vår nu! jag såg på vädret att vi ska nå upp över 10+'c! åh säger jag bara. åh åh åh!

idag blir det invigning av englas skaljacka! dock så har jag slarvat och inte inhandlat skalbyxorna ännu .. får nog bli ett inklöp snarast så fröken slipper gå runt och svettas om vartannat :)


dax för förskoleklass

2011-03-22 | 08:38:49

en liten liten engla 2007 ♥


engla går fortfarande kvar på den förskolan som hon gick på innan vi flyttade förra året. anledningarna är många men framför allt för att jag tycker det är viktigt att fortsätta gå med kompisarna och följas vid med dem. jag hade aldrig det eftersom vi flyttade och  jag bytte skola 3 gånger under min skoltid och jag kommer verkligen värna om de för englas del. att ha 'barndomskompisar' - personer man "alltid" känt, tycker jag är super viktigt och jag har fått för mig att det ger trygghet och gör oss till dem vi är och blir.

av just den anledningen hoppade jag högt igår när telefonen ringde vid åtta tiden. engla har fått plats på skolan intill sin förskola! vi har ju bytt kommun och därav så har vi ingen given plats där så har känt mig orolig och smått nervös över det här. jag har skickat brev och ringt och haft mig för att försöka öka chanserna :)

men nu när jag smält att hon fått plats där jag ville så kommer det andra tankarna .. ska min tjej börja i skolan? min lilla nyttepytte tjej som är så liten? gud vad man glömmer fort .. hon är inte så liten längre, om man ser på bilder då hon faktiskt var liten :) hon är en stor och en rätt självgående lite dam som är påväg in i skolåldern.

dock så vet jag inte var tiden sprungit? det var inte alls länge sen engla var så liten som på bilderna? 2007 var det visst men det känns som förra veckan. den lilla tjejen på bilderna som nästan är två år har utvecklats något otroligt till idag och jag är så stolt! jag får ofta höra att engla inte är som andra barn, att hon är väldigt egen och 'lillagammal' - positivt menat, och jag håller med, hon har blivit så stor på sista tiden.

jag tror hon kommer passa i skolan som handen i handsken och hon är redan duktig på att skriva och har lätt för sig på förskolan. det är säkerligen ett naturligt steg och engla är verkligen redo ♥ nu ska bara jag oxå bli det :)


kalasigheter!

2011-03-21 | 09:32:37

fika - mys - presenter - lek & stojj


för engla har helgen gått i kalasetstecken! i lördags var det barnkalas hos förskolekompisen emma :) engla som sov hos mormor och nannie i lördags hade varit o köpt en pysselbok där man bygger egna hus med klistermärken och mallar. hon har en själv och jag måste säga att det är den perfekta presenten i den här åldern!

själv var jag på aw med maja på ljunggrens. det blev några glas rött och ett äckligt vitt innan linda och björn plockade upp mig i rättan tid. gud jag måste bli bättre på att äta innan jag tar ett par glas .. ja är verkligen värdelös på det! nöjer mig med en tidig lunch bestående av en liten färdigrätt .. big nono! man lär sig :)

i lördags hade jag tjejkväll med engla, nova och lisa. kidsen hade hela havet stormar i hela lägenheten och när de väl somnat (i separata sängar) så kikade jag och lisa love actually och jag drack vin och åt räkor med aioli. nami!

igår hade vi ett lite sent födelsedagsfirande för mig som blev hela tjugofyra förra helgen då vi var i london. jag fick så fina presenter ♥ kivi ljushållare av mina små systrar, fler swedish grace koppar, allt om mat kokboken, en ljusstake och blandannat smink från mamma o nannie. av big siss fick ja hudgrejs som ja önskat mig ♥ ni e bäst!


happy b-day!

2011-03-20 | 08:29:04
för ganska exakt ett år sen så flyttade jag, engla och christian in i den lägenheten vi bor i idag. jag kommer ihåg hur spänd jag var och hur alla förväntningarna ständigt slog i taket! det enda jag önskade mig - och fick, när jag fyllde år var saker till hemmet. gud vad glad jag är idag för alla samlingar jag gjort och allt som mamma och släkten 'prackat' på mig vid konfirmationen, studenten, julaftonfiranden och födelsedagar :)

idag ska vi ha firande för mig eftersom jag fyllde år förra fredagen, men flydde landet, haha. jag och lisa körde en wekeend i london och firade mig på bästa sett med bellinis och tapas mat, åh!

men idag kommer iaf familjen över på luncha + fika och till kvällen kommer c familj förbi. engla som har haft nova sovandes över springer runt och säger "mamma, men tårta då? ska du inte ha någon? va?" nä ingen tårta, de blir min favourite chocolate chip cake :) nami! till lunch blir det smarrig pastasallad med curry.

kanske ska städa nu? tjejerna har röjjt järnet och det är lite upp o ner här ska ja säga .. hjälp vilket röj med två 5.5 åringar! underbart såklart men det är mycket tjaffs och tjivandes oxå. vem sa vad om vem, hur och när? haha


söta små tjejerna igår kväll med lördagsgodids o mys ♥


kryss!

2011-03-17 | 21:19:33

linda & björn när vi gick på isen i sigtuna


igår var jag, christian och engla uppe och åt middag hos linda och björn. som jag har skrivit om tidigar så kör vi en liten 'varannan veckas princip' med dem och då handlar det såklart om middagar, god dricka och gott sällskap :) vi gillar alla mat och vi gillar alla gott vin! alltid en liten utmaning att hitta på nytt och försöka göra något oväntat. igår blev det lite plock mat, oväntat gott, med pasta och pestor grund - nami!

engla var rätt gnällig och sur när vi kom upp och jag packade ner henne framför en film med välling. hon hade ätit middag innan vi gick hemifrån eftersom de blir försent för henne annars. självklart hade jag glömt hennes pyjamas byxor och det blev liv i luckan. suck. ibland kan engla verkligen fixera sig vid en sak och vägrar släppa det!

tillsist så somnade hon iaf med collin under armen vid 20 tiden .. idag tänker ja såklart att det kanske var lite sickness i kroppen som gjorde henne små sur och gnällig? jaja , sak samma. c fick bära hem henne vid elva snåret och då var hon helt däckad. "mamma ja kände inte ens att de va kallt ute" sa hon imorse, ts!

det blev iaf mkt prat om en kryssning som snart ska äga rum - haha! linda är en riktig kryssningtjej och jag som aldrig (förutom när jag var tolv och åkte med en kompis och hennes familj) har varit på en kryssning känner mig mest lite skeptisk .. men hey suprise me! det blir jag, linda och lisa som tar en tripp över vattnet om några veckor, hoppas på att komma hem i ett stycke iaf :) gott vin och lite dans är väl tanken? typ?


energi?

2011-03-17 | 17:36:31


engla på plåtning för PUB i måndags - minns ni miljön?

jag har verkligen inte varit speciellt produktiv idag måste jag medge. lisa har varit här en sväng med present till engla från london och kikat mio min mio och ebba o didrik med oss. jag har plockat ner tvätten från tvättstället, plockat med disken, gjort falukorv med någon influens från linas kasse och satt en bröddeg. thats it. oftast när jag är hemma med engla så får jag någon form av energikick och springer runt som en full höna här hemma!

egentligen behöver jag byta lakan, dammsuga och sätta igång en till tvätt. kanske skulle jag tom behöva tvätta golven? c hade någon form av förfest här i helgen när jag var borta och ja, hm, min c och städa (eller ens se att det behövs städas!?) går inte hand i hand som man ibland kunde önska. "jag har faktiskt dammsugit överallt" sa han när jag kom hem .. yeah right! var? (det såg ut som en bomb släppts i mina ögon)

ska baka ut degen nu och få igång kycklingburgarna vi ska äta till middag. vi har verkligen fastnat för linas kasse och vi lär fortsätta till sommaren då jag alltid tycker det blir lättare att komma på rätter och finna inspiration. den här veckan var det riktigt smarriga recept och alltid en utmaning! ett glas rött och lemarc så kör vi.


h&m vs lindex

2011-03-17 | 17:04:30

sötnosarna finns lite här och var nu


även om det handlar om barn så måste jag ändå säga att jag tycker det känns weird att engla hänger på både lindex och h&m as we speak! jag har fått hem två reklamblad, ett från h&m och ett från lindex, vem pryder dem bägge? engla .. och detta vet jag att det inte är något 'omedvetet' som råkat bli.

jag vet att när engla gjorde lindex sist så visst de att engla skulle gör h&m dagen efter men ändå blev hon bokad. vi misstycker inte men är det inte bara lite skumt? vill man inte vara lite egen och ha sina 'egna' modeller?

haha kanske bara är jag som ens reagerar eftersom min unge är tapetserad lite här och var just för tillfället. allt från storleksskyltar - små ställskyltar. nu sist var jag inne på dagbladet.no och fann engla en bit ner på en rörlig reklam (tack för tipset unn!) men men .. somsagt så är det säker bara jag som ens reagerar :) nu har jag iaf inte riktigt koll på engla så ni får gärna tipsa om ni springer på henne någonstans :)


inflammation?

2011-03-17 | 09:28:28

lilla ♥ mitt


istället för att sitta på ett givande bc möte idag så sitter jag i min soffa insvept i en filt med nyhetsmorgon på tvn och nya sköna hem samsas med allt om mat och starkt kaffe på bordet. suck. imorse vaknade jag rätt tidigt och gick upp och började gör mig iordning, när jag väl skull väcka engla så var det bara svida om till mjukisar igen.

hennes ögon satt nästan ihop av gegga och jag tänkte direkt - ögoninflammation! jag vet att jossan har haft problem med det på nikki .. eller var det nova? och att det är grymt smittsamt. blev ett par samtal oxå vabbade man igen. jag som har varit så förskonad från det i alla år har åkt på en riktig rivstart på året med vab till höger och vänster. dock så undrar jag om faran är på taket denna gången? engla är piggelin nu och ingen mer gegga.

fast de där vet jag är rätt förädiskt .. sen vipps är det tillbaka! vi får ta det lugnt idag och se om det återkommer under dagen eller i värsta fall till morgonen. eller hur brukar det vara med de där? jag vet att engla hade de som mindra men jag minns det faktiskt knapp. jag kanske ska googla runt lite eller har ni några bra tankar o tips?


whos that girl?

2011-03-16 | 17:22:53


men haha,
har ni sett?


the first sleepover

2011-03-16 | 08:30:04
igår sov engla över hos junie och jeannine, ensam! det är hennes första sleepover hos en kompis utanför familjen :) det hade gått fin fint och engla hade somnat hyffsat lätt igår. jag var lite orolig, varför vet jag inte egentligen? engla är väldigt trygg och har lätt för att sova på nya platser, men ja det är väl hönsmamman som spökar ;) jag jobbade sent så vi passade på att göra det till en lite grej att j hämtade engla tidigt oxå åkte det och hämtade junie och hade en hel kväll!

idag är bägge tjejerna lediga och jeannine ska ta med dem till ett nytt lekland som är byggt här i närheten, lyckan är total! jag är egentligen inget fan av dessa lekland men någon gång då och då så är det väl alldeles perfekt att släppa kidsen lösa så det får leka som det vill? ganska skönt för en själv oxå att slippa allt fix och don, efter.

åh btw så är en semester klar och bokad idag .. ska berätta mer sen! nu måste jag hurry up, känner att den här morgonen blev lite väl lam nu när engla inte är hemma, klockan tickar! later


älskar dig finaste ungen min ♥


"äntligen så har jag långt hår, mamma"

2011-03-15 | 09:21:36

det här är engla - lycka

sen vi såg trassel så har fokus varit på att spara ut sitt hår så det blir som rapunsels. hon har försökt övertala mig att hon faktiskt inte behöver klippa sig förens hon är vuxen, hon vill ha släpandes långt hår :)

när jag och liza gick in på disney store i london för andra gången så hade vi bara ett mission, en lång rapunsel peruk! och självklart hängde den där och ropade på engla :) 10 pund är ingenting för den lycka som seglade sig i englas ögon igår. hon var helt till sig när hon fick den på sig och sa om och om igen "mamma jag vill aldrig någonsin ta av mig den här, det här är mitt hår nu! jag tänker sova med den jämnt!!"

hon fick inte sova med den men vid 06.30 imorse stod hon vid min säng med peruken på sniska och bad om en smörgås :) sötnosen ♥ jag och c kunde inte sluta fnittra åt henne igår och hennes ständiga tillflykt till spegeln.

peruk disney store

London calling!

2011-03-15 | 09:15:09

underbara london


åh ni anar inte hur skönt och vårigt london är just nu! vi blev lite små chockade när vi gick längst sussex garden och träden fullständigt stod i blom, helt fantastiskt. vår lilla födelsedags weekend har varit helt underbar och vi har verkligen gjort vad vi känt och när andan fallit på. vi har strosat i timmar, druckit bellinis och champagne på blanka dagen, hoppat i sängen och sjungit med till ace of base på en liten bar där folket hoppade högt till tonerna.

jag och liza är väldigt lika, precis som hon skrev på sin blogg igår, vi tänker lika och är extremt anpassningsbara. det blir aldrig som man tänkt sig och fyra timmar på en bar där vi egentligen bara skulle släcka törsten en snabbis är inga konstigheter i vår värld. är vi på semester mood så är vi :)

det blev en hel del shopping - till engla. jag vet inte men jag var lite åthållsam och hade bestämt mig för att inte göra några 'dumköp' och till engla är 3 punds klänningar från primark en dröm för henne. hon fick en liten hög med kläder igår och även en radda med trosor från disney store med trassel motiv .. men det bästa, det var ändå rapunsel peruken! åh ni ska få se henne, hon är i total extas och proppsade på att sova i den ♥


and off we fly!

2011-03-10 | 07:03:31

oxå ber ja om att våren kommer hit lagom till måndag :)


ja då var det dags att om några timmar dra sig mot arlanda och londond :) jag älskar verkligen att resa, komma bort och bara unna sig saker som man kanske inte göra i samma utsträckning hemma. det är lyx för mig att kunna dricka skumpa mitt på dagen, ta en lång lunch och shoppa tills plånboken blöder! det inte ofta man hinner med det hemma och oftast så blir man dum-snål (kanske inte dumt egentligen ..  haha)

nu har jag nästa packat väska klart, ringt min bank och föröver lite fickpengar och hunnit stressa upp mig över att jag har ont i min käke. jag har haft lite konstigt ont i mina öron ett tag och nu har det börjat gå ner i käken på den högra sidan :( jag skulle ha gått till läkaren i måndags men läkaren va sjuk och engla va sjuk, såklart.

jaja, jag ska inte oroa mig för strunt nu! jag är som känt något av en hyppa, och jag kan erkänna det! jag är orolig för mkt saker och kan inbilla mig att jag har den ena sjukdomen med den andra, sjukt jobbigt.

nu ska jag lägga ner någon form utav födelsedags outfit (fyller år imorgon .. gah) och sen ska jag duscha och slänga på mig mjuka kläder inför den förträffliga flygningen som ska äga rum vid 11.45, tänk på mig? mycket hinner passera mitt huvud när jag ska flyga och lisa är väl förberedd. vi har ju somsagt flugit några gånger och vi har varit med om en riktigt obehaglig flygning, till NY och andra lite mindre obehagliga. hon vet hur jag blir och hur jag stressar upp mig över att motorn låt, vilket kan vara en fördel ;)

hon har smsat ett antal gånger om musik hon lagt in för flygningen, någon form av humor grej som jag ska skratta åt vi start och landning istället för den klassiska gråt-attacken. det ska nog bli bra.

självklart var mamma tvungen att säga "ta det lugnt nu, var rädd om varandra. london är större - tänk på terrorattacker, undvik stora folksamlingar" igår kväll, vilket ledde till knepiga drömmar och funderingar på hur vi helt kan undvika tåg och allt va det nu kan vara. jag nojjig? nehe .. haha! men nu har jags skrivit av mig och alla har fått läsa om mina farhågor, kanske jag kan undvika dem då? hade ju varit något.

grattis till mig imorgon och ha en fin fin helg alla ♥


engla i mama för h&m!

2011-03-09 | 08:48:06

mammas sötnos i mama ♥


oj det var ett bra tag sen som engla tog de här bilderna, i november närmar bestämt :) jag har aldrig varit med om att h&m har en sådan framförhållning men när vi stod där med snön fallande utanför fönstret och barnen kläddes i tshirts, capribyxor och sandaler så anade jag att det skulle dröja innan bilderna kom ut!

sofia skrev till mig på facebook här om dagen att hon fått hem lindex reklam med engla i brevlådan och sett en helsides annons med henne på mama. någon annan som fått hem lindex reklamen? jag som brukar få den har inte fått den denna gången. var det denna bilden i så fall? eller någon helt annan?

jag gillar iaf den här bilden skarpt :) så jäkla söt med hårbanden och byxdressen. det första engla sa när hon såg bilden var "mamma den där vill jag inte ha!!" och pekade på just byxdressen .. hade ju varit sött till sommarn?


Onsdag

2011-03-09 | 08:08:02

en liten ruffstuffsa äter äggröra ♥


imorse vaknade jag innan engla och undrade vad sjutton som hänt? klockan hade ju passerat sju och engla är en hejjare på att vakna någon gång mellan 06.40 - 06.50! whats up med det? men imorse så vaknade jag straxt innan sju med magont. imorgon ska jag flyga, jag som svurit en miljon gånger på att aldrig utsätta mig för de igen. nog om det för nu. dum som jag är ropar jag iaf "engla, engla" tills hon tassade över till mig, schysst man är.

igår hade engla feber under dag men ingen på kvällen, tvärtom mot tidigare. hon har ingen jätte temp utan den ligger runt 38'c och straxt under. idag blir iaf min sista vab dag eftersom enga ska till mamma ikväll. vårat flyg går straxt innan 12 imorgon och vi lär åka vid tio tiden. jag hoppas hon kan gå på dagis imorgon och sen fredag-måndag är det pappahelg. sen är jag hemma igen :) om allt går som det ska med flyget ...

idag blir det att packa, kika på 'den vita stenen' och mysa. vi satsar somsagt på dagis imorgon! btw har ni sett 'den vita stenen'? det var säkert 15 år sen jag såg den men ja jag har ju fortfarande en plan på att utrota allt vad animerade barnfilmer heter och visa gamla klassiker för engla :) vi får se vad fröken tycker!


Fettisdagen!

2011-03-08 | 10:39:51

semlor i alla ära. men vanilj ska det vara!


engla ligger i sängen och dricker välling - är man sjuk så är man .. jag planerar middagen och dagens bakning! jag får alltid ryck och ska baka till höger och vänster när jag är hemma och vabar. det är väl rastlösheten som spökar :) idag är det ju som känt fettisdagen och jag ska försöka mig på att göra semlor med vaniljkräm!

har pratat med både mamma och jossan nu på morgonen och båda varna för torra semlor. någon som lyckats med god icke torra semlor? jag har googlat runt och förstått att det har mkt med jäsningen att göra? att man tar dem för tidigt .. de skulle tydligen dubbla stollek bla bla bla .. ja vi får se hur väl jag lyckas, jag ska göra mitt bästa! jag får väl bygga på mitt mat/bak bloggande och köra en recention på receptet sen :)

nu blir det handling! om jag får med mig lillan ♥


muffins med bär

2011-03-08 | 08:38:38

saftiga muffins med bär

  • 200g smör rumsvarmt.
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl vatten
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl frysta hallon & blåbär

vispa smör och socker poröst. tillsätt ett ägg i taget, vispa inte för hårt. rör ner vatten och mjöl blandat med bakpulver. rör ner vaniljsockret och de frysta bären. grädda mitt i ugnen 15-20 min, 200'c.

på junies kalas i söndags så hade jeannine bakat en hel hög med godsaker! allt från finskapinnar-vanliga hederliga bullar! engla som är petig med kakor och bullar och inte alls tycker om speciellt mycket av den världen (jag är precis likadan!) satt och tröck in ett flertal av dessa muffinsarna som j hade gjort :)

igår fick jag receptet skickat på sms och eftersom alla ingridienser fanns hemma så gjorde vi ett försök :) nami säger jag bara, try it! saftigare muffins har jag nog inte ätit.


London Baby

2011-03-07 | 19:05:45

 rom piazza navona 2008


var fasiken har alla min bilder från london hamnat? det har försvunnit från min externa hd och jag är mindre nöjd. jag har verkligen letat i varenda liten mapp, nu ger jag upp. jag fastnade dock länge i mappen 'rom08' och satt längre och klickade fram och tillbaka bland bilderna och log för mig själv.

jag och liza hade egentligen inte alls känt varandra länge men vi bestämde oss vid något tillfället att åka till rom ihop över en weekend. det var en av de mysigaste resorna jag gjort och under de dagarna lärde vi verkligen känna varandra ♥ nu, nästan tre år senare, så har vi varit i rom, london och NY tillsammans och på torsdag är det dags för london igen! vi kör en torsdag - söndag resa för att ladda batterierna, shoppa och fira min dag :)

jag hoppas på iaf 10+ och något så närt med sol :) det är väl inte för mycket begärt? jag som älskar att strosa, kika in på en liten bar, ta ett glas champagne på blanka dagen och kika i butiker tok längtar nu. kan det bli mycket bättre? om det är något som är jobbigt så är det väl flygningen .. hua! men det ska väl gå bra .. right?


baseball jacka!

2011-03-07 | 14:00:36

hur tuff är den inte?


den här smått fantastiska jackan har jag verkligen längtat efter att den ska komma in! visserligen så är det kanske inte riktigt väder för den ännu men jag är rätt säker på att den här kommer gå som smör i solsken när väl värmen gör sig påmind :) den är verkligen helt perfekt med tunnt innerfoder i randig och i jeans på utsidan.

en riktig baseball tuffing! engla som gillar rosa, lila och gulligull var förvånansvärt medgörlig när jag sålde in den till henne i fredags :) jag vet inte vad det var? kanske hon gillade den? den kommer bli så tuff till klänning i vår/sommar! det är nästan som att den är coolare på tjejer än killar? fast det är förståss en unisex :)

baseball jacka polarn o. pyret
fr. 395.-


vab!

2011-03-07 | 09:49:01
och idag var det vab.
love it. not!

igår var vi bjudna på kalas till junie som blir 5 år idag - hipphipphurra! och engla klädde upp sig i en av alla sina nya sommar klänningar :) hon var så fin när vi traskade över i ljusrosa kappa, blommigklänning, lila mössa och guldkängor ♥ engla i ett vårnötskal :) hon vägrar inse att det fortfarande faktiskt är kallt och byllsar på underifrån och påstår att hon absolut inte fryser, haha. dock så är det enbart till korta promenader som dett funkar.

iaf så märkte på kalaset att engla var tillbakadragen, blek och varm. när vi gick hem vid 14 tiden så tog vi tempen och satte oss framför mio min mio. 37.7'c ingen jätte temp men det är ändå en föhöjning för e som vanligt vis ligger runt 36'c! det blev soffhäng med 'allra käraste syster' och 'mysteriet på greveholm' resterande tid av dagen.


klänning h&m kofta ellos strumpbyxor polarn o. pyret


kusinerna ♥

2011-03-07 | 09:31:04

engla nova nikki ♥


i lördags morse vid nio tiden åkte jag över med engla till jossan och barnen! det tog oss en timme att ta oss dit komunalt och jag bannar mig mitt icke existerande körkort - skärpning, snarast! man får hålla på att åka runt och böka istället för att köra det 10 min som det tar att ta motorvägen .. suck! men i vår har jag planer :)

vi hade en riktigt mysig dag med hinkvis med kaffe, lek och bullbak! nikki har blivit riktigt stor nu och tuffsar runt och är så förbaskat söt. det är så sjukt gulligt med småbarn som precis lärt sig att gå, de liksom tultar fram ♥

engla och nova har en grej för att bygga kojor när de är tillsammans så det blev en och annan i både lekrumet och vardagsrumet :) det är så underbart att det har varandra och att det skiljer så lite. sex månader är ingenting när man börjar bli större och ja tror att vi kommer få hålla dem hårt när det blir äldre :)


she's home!

2011-03-05 | 08:00:36

nu är lilla ♥ mitt hemma igen

 

igår eftermiddag kom m med engla till mitt jobb! åh jag blev så lycklig när jag hörde "mamma!!" utifrån korridoren :) finns det något som värmer mer än när man får hem sin lilla efter en tid borta? det var som kim sa när vi luncha här om dagen "jag förstå dig verkligen nu när jag oxå har barn. jag kan föreställa mig hur de är att inte ha sitt barn hos sig på ett helt annat sett". och det är väl så? rätt svårt att föreställa sig. 

och ja, speciellt om man inte är van vid det. engla har ju gått tbx till att vara hos m varannan helg fredag-måndag. förut hade vi ju from torsdag men det här passade bättre .. för mig gör det inget, såklart men det gör att en vecka känns som en halv evighet! i sommar blir de ju som förra sommaren 2x2 veckor .. gulp! men de går fort

igår hade vi iaf myskväll delux! vi åt kottleter från linas kasse och sen åt vi jordgubbar, guacamole o chips och kikade let's dance. engla är så söt med alla sin små kommentarer, som när figge dansade "ja du, dom hade då inte övat!" haha! som jag skrattade. sen dansade vi alla danser och försökte hänga med i allt från bollywood till streetdance, ni skulle ha sett oss! sen somnade liten i soffan och jag satt och tittade på henne länge länge ♥


engla the sailor

2011-03-04 | 08:37:05
sötaste engla på lindex nu


jag älskar att mamma ringde mig i veckan och säge "nu är engla på lindex!" jag hade varit i butik på dagen så ja sa att det har de jag inte sett? joho hon ser ut som en liten söt pojke, säger mamma. haha! när jag väl hittade bilden på den smått röriga hemsidan så kunde ja inte annat än hålla med.

man är van att se engla i klänning, gulligull - så som hon gillar det, också här med gråa mjukisar och blå tröja .. hihi! så himla söt. den där väggen kan jag säga er var poppis! jag höll knappt på att få med mig engla från studion då hon stod och ritade och ritade ♥ tycker iaf bilden blev fin!

åh idag kommer fröken hem! m ska lämna av henne på mitt jobb när jag slutar. som jag längtar! nu var det en vecka sen lilla fröken var hemma, det blir liksom så tomt! sen har jag ett antal små överasskningar att tillge henne :) en hel hög med nya klänningar och kläder har anlänt hem i brevlådan :) ni får se sen ....


nothing to say.

2011-03-02 | 08:21:23

jag tappar så lätt bloggen när engla är borta, om hon så bara är borta för en helg eller en hel vecka. det handlar inte om att jag inte göra något vettigt eller att jag enbart bloggar om engla, inte alls. snarare så är de tvärtom och jag gräver ner mig i jobb och massor av annat som ramlar bort! jag passar på att få saker gjorda och ligga steget före för när lillan min är hemma så är det inte alltid allt blir som man tänkt sig och att allt hinns med.

igår ramlade jag in hemma straxt före 21 och jag och c slängde ihop en linas rätt på nolltid och låg i sängen 21.30. vi har fått in en dålig vana med att kika 'how i met your mother' i sängen tills ögonlocken klipper. 

och idag då - vaknar dö trött! vad är det här? jag ser att solen skiner och hoppas att min sinnestämning ska ändras under morgonensgång. inget ännu. ikväll blir det middag med fina grannarna! helgen ska planeras .. en annan fyller ju 24 snart och något måste hitts på :) jagh fyller ju egentligen först nästa helg men då flyr jag landet och beger mig till london med finaste lisa ♥ fest på vänner nu på lördag - släkten om 2.5 veckor ..

♥