underbara barn ...

2010-10-25 | 18:30:06



idag har jag haft ångest.

jag kan få det ibland när engla är borta hos sin pappa, eller jag är borta etc. när jag inte träffar henne på några dagar helt enkelt  .. jag undrar vad hon gör? vad hon gjort? hur hon sovit? hur hon ätit oxå vidare oxå vidare. idag känner jag så och jag har ont i magen.

jag vet att hon har det bra, det är inte alls frågan om det, det handlar nog mer om mig själv, jag vet att jag skrivit om det tidigare. helgerna när hon är hos sin pappa blir så otroligt långa nu då hon är där en dag mer än tidigare (har iof varit så ett tag nu). nu är hon hos matte fredag-tisdag och innan var det "bara" fredag-måndag .. visserligen är det bra och självklart skönt att ha lite barnledigt och hinna med handling, fixning och don ..

men ja ..

kanske är det de att jag inte kan prata med henne varje dag, som jag är van vid .. kanske är det bara egot i mig som får mig att känna så här? jag kan ju bara ringa henne på söndagar och det är egentligen för lite för MIG. ja vet att engla inte har det behovet och hon märker säkerligen inte om hon varit bort en dag, två eller tom tre dagar sen vi pratat och setts. me ja, ego mamma, får panik. jag måste se över mig själv. så här kan man väl inte hålla på och gå runt och känna!?

jag vill inte och ska inte heller störa i hennes pappa-helger. men ja ibland är man ego och får känna lite ångest för att man inte alltid kan ha sitt barn hos sig. hej 2000-talets familj , hej. hej. suck!


Kommentarer
Jonna

Hej! Det är en sak som jag inte riktigt har förstått.... Var du och Matte tillsammans när ni fick Engla (och sen lämnade han dig) eller skaffade du henne som ensamstående?



För om du skaffade henne ensam så måste du väl förstått att du aldrig skulle ha henne hos dig jämt? :-S Okey om ni liksom varit en familj och sen separerat att man suckar över 2000-talets familjer men av det jag läst så valde du ju själv att INTE bilda en familj och därför från början valde att inte ha din dotter hos dig jämt. Eller hade du tänkt att Matte inte skulle ha nått intresse av henne så du jämt skulle ha henne?



Visst kan man sakna ditt barn.... Har själv två pojkar med mitt ex men jag har knappast någon ångest. Synd att man inte kunde erbjuda den familj man tänkte från början till sina barn men du valde ju att inte ge engla en hel familj......



Har läst din blogg i snart tre månader nu och jag tycker att den är underhållande men nu kände jag att jag ville kommentera. Undrar bara hur du tänker? Hur känner Matte över att du har ångest? Vet han om att du har en blogg?

2010-10-25 20:17:23
Nathalie

Varför kan du bara ringa lilla Engla på söndagar? :(

emily

Jonna - Hello! Kul att du tycker att det är underhållande :)



Ang min realtion till Matte så var det så att jag blev gravid, vi visste inget - jag gjorde slut, jag fick veta att jag var gravid. Sen bestämde jag att behålla barnet trots att det var slut för jag tycker det är viktigare att ta ansvar för sina handlinga och behålla ett barn än att fundera över familjeförhållanden. Visst hade vi dispyter om familj eller icke familj men nä som du säger så ville JAG inte det. Jag ville inte att mitt barn skulle växa upp i ett kärlekslöst hem som enbart skulle vara skapat pga henne .. men visst, jag får ångest! Jag kan få panik över att inte ha kontroll eller veta vad hon gör och som jag skriver så ligger dett HOS MIG, det är mitt problem, inget jag lägger på någon annan. Sen skriver jag om det på min blogg just för att jag gärna, dock inte ofta, kan känna behova av att ventilera mig.



Matte är antagligen en av mina trognaste läsare och vi har en bra relation :) och nej, min tanke har aldrig varit att matte INTE skulle velat ha en relation till engla ... FY SÅ HEMSKT ;( Men jag har Engla den största delen och ja jag kan få ångest, men det är inget jag lägger på Engla eller Matte. Men fan ... jag måste få ventilera hur ja känner :) alla är vi olika.

2010-10-25 21:17:56 http://emslo.blogg.se/
emily

nathalie - det är en överenskommelse vi har som jag förstår och accepterar men det är jobbigt ibland, man är aldrig mer än mänsklig! :)

2010-10-25 21:18:53 http://emslo.blogg.se/
Hondjur

Lider med dig gumman! Och kan förstå dig. Känner inte dom flesta föräldrar så som är borta från sina barn? Oavsett om dom vet att dom har det bra eller inte? Det är väl högst normalt att sakna och känna en tomhet över att dom är borta? Kram!

2010-10-25 21:52:07 http://etthondjur.blogg.se/
Marie

Jag förstår precis hur du känner, får också ångest ibland och känner att "jag vill vara med min dotter nu!" när det inte är MIN vecka och det är svårt för andra som inte lever så att förstå, det är även svårt för andra att det samtidigt kan vara skönt att få tid att andas.

Som du skriver så är det 2000-talets familj, som vi ser det och väljer hellre kärleksfulla hem och glada föräldrar = glada barn än vad jag upplever att andra ofta väljer att offra sig för att vara "kärnfamiljer"

2010-10-25 21:53:32 http://musmamman.blogg.se/
H

Hej Emily!

Jag vet inte om du minns att vi brukade skriva lite till varandra på familjeliv, det är ju väldigt längesen nu. Jag har följt din blogg ändå, hoppas att det är ok. Du lägger ofta upp så fina bilder också:) Jag tycker ni verkar ha ordnat det väldigt bra sinsemellan och jag känner verkligen igen mig i det att man kan få ångest då man inte har sitt barn hos sig, speciellt om det gått ett par dagar. Det är förmodligen det lilla mamma-hjärtat som inte riktigt klarar det..även om det är som du säger att man vet att dom har det bra även när dom inte är hos en! Jag tycker du gör ett superjobb som mamma och så grattis till ditt jobb måste jag säga nu när jag för en gångs skull kommenterar! Ha det så fint! /Hillevi

2010-10-25 22:21:58 http://hollesolle.blogspot.com
Nathalie s.

Förstår dig till miljoner procent!

Skulle liam vara hos sin pappa skulle jag vilja ringa varje dag och det är helt okej för hans pappa precis som det är okej att han ringer varje kväll för att säga godnatt. Om engla vill ringa dig får hon inte de å viseversa om hon vill ringa sin pappa? När liam sov ensam hos sin pappa första gången ringde vi båda och messade. Det är mitt krav för att jag ska få känna mig trygg och lugn. jag vill veta vad han ätit hur han sovit och vad han gör.. jag är en ego mamma men det är för att jag haft honom ensam i 4år och han inte varit där förut inte konstigt med det!

2010-10-25 22:47:12
juliasbullar. blogg.se

:/ trist. förstår dock inte överenskommelsen de där med ringandet? får du inte ringa, får inte hon ringa dig?! :s

2010-10-25 23:48:11 http://juliasbullar.blogg.se/
Emily

nathalie - i början när engla var hos matte och till för inte allt för länge sedan så "fick" jag ringa så mkt jag ville, vilket var iaf en gång per dag. men tydligen så påverkade det mattes helger ganska mkt då jag ringde och "avbröt" så engla blev orolig och kanske mammig .. jag vet inte exakt .. och därav så är det genom dom bestämt att jag bara "får" ringa söndagar.. skit jobbigt men på ett sett så förstår jag samtidigt som jag tycker att det skulle vara helt ok att m ringde var och varannan dag .. det är ju ens barn! men men somsagt jag förstår och accepterar. sen är ju engla där aktivit varannan helg så för mig är det ju inget nytt - som för er, men sjukt jobbigt är det iaf ;(

2010-10-26 08:34:37 http://emslo.blogg.se/
freja

till nathalie s: precis innan engla blev 1,5 år (då vi började med varannan helg) så ringde emily varje dag och under en rätt lång tid. man får inte glömma att engla började med varannan helg som 1,5 åring och inte som 4 åring.



tillsammans med en medlare på uppdrag av tingsrätten har matte och emily kommit överrens om söndagar så att englas helg inte "störs" ..dom har även kommit överrens om en dag, onsdagar, som mattias ringer engla på för att inte engla och emilys vardags ska "störas" av samtal stup i kvarten.



skulle engla vilja ring hennes mamma skulle hon ju såklart få det.. men hon vill inte ringa. hon har fullt upp att leka med saker hon inte sett på 2 veckor samt busa med sina syskon och pyssla med allt vi gör här. precis som emily säger så är det HENNES behov det snarare handlar om, inte englas. söndagar passar bra för då kan engla berätta lite om helgen osv.



emily har ju turen, som inte många andra föräldrar har, att bara kunna surfa in på min blogg och se bilder från helgen osv. även om det inte är samma sak som att höra det från din dotter, varje dag, så är det iaf en inblick i hennes liv hos oss.



jag kan sakna vega när hon är uppe hos min mamma en helg eller liknande men jag får inte ångest.. och det är inte varje dag jag pratar med henne för oftast blir det bara "hej mamma.. eh eh.. måste bada poolen.. HEJDÅ!" för att hon har det bra och har inget behov av att prata med mig.



engla är 5 år.. och vi är inte barnvakter. skulle man lämna sitt barn med en barnvakt kan jag förstå att man vill prata varje dag.. men vi är hennes familj och engla har ett liv här oxå. hon hittar till parken, hon vet hur långt det är till videobutiken, hon vet vart man svänger ner när man ska mata ankorna.. hon är hemma är oxå.



jag förstår emily att hon saknar engla men jag vet oxå att hon tycker att ring-söndagar är bra för att hon skulle inte vilja att mattias ringe hela tiden heller. känns inte som om folk förstår att detta är nått som emily och mattias har kommit överrens om, inget som mattias på nått sätt tvingar emily till.



rent spontant blir jag intre irriterad över emilys inlägg, för jag känner emily och vet att även om hon kanske tyckte att det var jobbigt igår när hon skrev detta så går hon knappast runt och deppar över engla. jag vet att hon tycker att det är bra att engla är hon oss och det var tex hon som tog upp utökandet av dagar för nått halvår sen. inte vi även om vi tänkt på det.



det jag blir irriterad över är vissa människors kommentarer. känns som om folk verkar tro att deras barn är BARA deras. att en mammas kärlek är så himla mycket mer värt. vill pointera att jag vet att emily inte känner så men eftersom många som läser bloggen inte vet nått om emilys och mattes relation så känns det som om dom tror att den är dålig eller liknande.

2010-10-26 08:38:13 http://stocktownstories.blogg.se/
En annan mamma

En mamma stör ALDRIG.. Saknar man sitt barn tycker jag man ska kunna berätta det för sitt barn, genom exempelvis ett litet samtal. Likt väl som barnet ska kunna ringa sin mamma och säga att det saknar sin mamma när det är hos pappa. Att man saknar varann är något positivt. Kanske är det lilla samtalet allt som gör att det känns bättre.



Vi lever som vi lär, eller? =0)

Men Emily kom ihåg.. Du stör ALDRIG!

KRam

2010-10-26 11:09:15
freja

skulle man gå på att engla får ringa när hon skulle vilja så skulle det inte bli några samtal alls. hon saknar inte sin mamma här hon är hos oss och det är BARA positivt. det betyder att hon har det bra hos oss och att hon mår bra.



självklart kan en mamma störa precis lika mycket som en pappa, en telefonförsäljare eller vem som helst annan som kan ringa? :S ..haha eller?



är det bra att avbryta lek, middag, film eller kvällsrutiner för att tex en mamma eller en pappa saknar sitt barn och vill få det sagt? kan ju snarare bli motsatt effekt? engla trodde tex för inte alls så länge sen att hennes mamma var ledsen och grät när hon inte var där vilket i långa loppet skulle kunna fått engla att få skuldkänslor över att vilja träffa sin pappa och syskon.



2010-10-26 12:29:25 http://stocktownstories.blogg.se/
Anonym

Känslosamt ämne märker jag. Någon verkar väldigt upprörd ;0)

Att man saknar sin mamma betyder inte att man har det dåligt när man inte är med henne. Jag saknar min mamma, även fast jag har det jättebra nu. Jag saknar min man när han är på jobbet, även fast jag har det jättebra när han är där. Hon kan vara hos sin pappa och må bra och ÄNDÅ sakna sin mamma, såklart. Likt väl som hon saknar sin pappa när hon är hos sin mamma.



2010-10-26 14:25:15
Anonym

fast nu handlar det ju inte om att engla saknar sin mamma utan tvärtom?

2010-10-26 18:29:36
Anonym

Hur vet du att Engla inte saknar sin mamma? Har Engla specifikt uttryck det?

2010-10-27 00:01:33

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback