tankar.

2011-10-02 | 20:09:43

ikväll har vi varit hos renée och daniel och ätit middag, christians föräldrar. det har varit en mysig kväll men med ledsama tankar om livet och kanske framförallt döden. den är så nära men ändå så långt bort - onåbar. man hoppas att man ska kunna lura den, missa den på något vis, men vi kommer alla vandra samma väg.

ni vet att jag är rädd för det. kanske vi alla är det på ett eller annats vis? men jag är rädd så det ibland inte är bra för mig. jag kan få panik, tror att jag slutar andas mitt i natten och vakna med handen på ♥ kippandes efter luft.

det är inte bra att vara så, inte alls. jag vet det! men jag har svårt att lita på livet, att jag faktiskt kommer leva en dag till. jag är tjugofyra år och tänker på det här viset. blir man mer vis med åren? eller kommer det kännas så här tills tiden är inne? åh tänk om det fanns svar .. tänk om någon visste och kunde berätta det för mig.

i somras när vi var på gotland så pratade vi om döden. vi pratade om rädslan och om förväntningarna. inga positiva sådana såklart, men vissa lugnare och mer sansade än mina. iaf så disskuterade vi människor som säger sig ha "en nära döden upplevelse". marie delade med sig av tankar och fina förväntningar som nästan värmde.

pappa berättade om en undersökning som han läst om i någon av sina vetenskapstidningar. den ville visa på att människor inte alls "svävat" över sin egen dödsbädd och sett sig sjäv från ovan. för visst känner ni igen det? människor som berättar om hur det sett när läkarna räddat livet på en, hur man lämnat sin egen kropp?

iaf så berättade han att dessa människorna hade skrivit budskap på baksidan av lamporna som hängde i sjukhussalarna. om någon sedan påstått sig ha lämnat sin kropp, eller hur det var, så hade man frågat vad man hade sett, upplevt. inte en ända av dessa människorna hade sett budskapet-texten som var skriven på lamporna.

sjukt .. pappa berättade de som att det borde ha varit tvärtom. som att han skulle avsluta med att "ja också berättade dom exakt vad de var som stod" men nej. sådant gör mig ommöjligt räddare än jag var innan.

var är ni alla idag? ni fina människor som vandrat förbi i mitt liv? ni som gjort avstamp och lämnat vackra, fina avtryck men sen försvunnit in i det som inte finns? var är ni ... ?


Kommentarer
Josefine

Jag är också rädd för döden, så rädd att jag bara kunde skumma igneom detta inlägg snabbt! Jag är livrädd för att inte få leva ett långt liv med min familj och ännu mer rädd för att min dotter, sambo eller andra i min närhet ska dö. Jag är så rädd att jag får panik utav att veta att någon jag gillar kör bil tex. Så jobbigt och det tar så mycket energi. Jag kan ligga vaken på kvällarna och tillslut gråta mig till sömns för att jag tänker på döden.



Kram på dig från en trogen läsare.

2011-10-02 21:00:01
Anna

Du är inte ensam. Jag kan får riktiga panikattacker ibland. En kombination av rädslor över att dö ifrån mina barn (och att då lämna dem med den sorg och smärta som det innbär att förlora sin mamma) och att mina barn ska dö ifrån mig. Precis som du skriver så kan jag ibland få för mig att luften inte räcker till, att jag inte ska vakna upp något mer. För att inte tala om den förlamande rädslan jag kan känna när mina barn är sjuka med ovanligt hög feber, håglöshet eller annat. Jag får katastroftankar i huvudet direkt! Så trött på denna rädsla! :(

2011-10-03 08:43:13

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback