24h

2010-04-30 | 17:58:59
om exakt 24 timmar så landar jag för första gången (förhoppningsvis om vi inte oförutsett krashar och jag dör - ja jag är döende flygrädd) på newarks flygplats!! hjälp

åh jag längtar .. kanske att jag ska börja packa när ja kommer hem från jobbet? mm .. vore nog en god idé, jag känner mig stressad och hettsig upp över öronen .. GAH!!!



ps. ja lina jag tar med laddaren :) kärlek


by night

2010-04-29 | 20:51:50
min dag blev inte riktigt som tänkt idag, men den blev bra iaf :) jag svalde min bitterhet efter någon timme och när engla passade på att sova i 2.5 timmar så gav jag mig på en storstädning, tvättning och matlagning. sådant som ändå måste göras, lika bra att passa på när man helt otippat hamnar hemme ett par timmar innan tänkt.

nu har jag just landat i soffan framför en dokumentär om kungen på 4.an. ett glas rosé får hålla mig sällskap med lite chips och godis. jag kända att jag var värd det efter dagens slit! c anländer väl hem om någon timme, han har varit på bio med sina grabbs. tanken var att jeannine och junie skulle hängt här idag .. men aa.. nää.. haha :)

packa!?

ja jag kanske ska ta mig för det snart? jag har så här långt slängt ner typ allt. haha inte som jag ska ha med mig utan bara just 'allt'. jag ska sålla som tusan imorgon kväll och jag kommer väl springa som en skållad råtta här hemma med flyg-ångest och pack-ångest. lovely! jag ska jobbar till 8 är det sagt nu, nannie vabbar engla, underbara ♥

livet kunde varit värre just nu!? kanske vore en bra sak om engla slocknade snart också .. ?

...

2010-04-29 | 14:59:03

dagis ringde ; "engla kräks, hon är sjuk". helvete!! altså vad är det me,d kidds och deras tajming? hon är hämtade nu och ligger och vilar sig. det var ingen avancerad kräkning utan en 'spottkräkning' som fröken kallade det. hon har ingen feber eller mår dåligt på annat sett men hon är trött som tusan. nu ligger hon och snarkar i sin säng ♥

jag ringde sjukvårdsupplysningen och  efter att ha dragit upp hennes symptom och förklarat lite omstädigheter så sa hon att det mest troliga är att det är utmattning. för vissa så ter det sig så att man tydligen kräks när man är trött och kan få huvudvärk som engla sagt att hon har. vila blev ordinationen!

min kollega sofie är verkligen ett riktigt ♥ jag kom tbx handfallen från lunchen och gormade med gråten i halsen att engla var sjuk. stackaren får stå själv nu - åtta! nu återstår det att se hur min fröken mår när hon vaknar, troligast är väl att jobba inte är att tänka på. men vem sjutton kommer vilja ta min valborg-stängning!?

torsdag

2010-04-29 | 07:50:08

min 'trötta & sjuka' unge igår ♥


nu är det 2 dagar kvar ..

jag kan för mitt liv inte förstå att om bara 2 dagar så kommer jag vara på g ut till arlanda för att stiga på planet mot new york. jag tycker det är helt sjukt! det var så extremt länge sedan jag och liza satte oss och bokade dessa biljetter så det känns som en annan tid, jag tror det var i januari om jag inte minns fel ?

nu har iaf tiden sprungit och på lördag morgon beger vi oss, aaaah!! samtidigt som jag längtar och tycker det ska bli helt fantastiskt så blir jag direkt en höns-mamma. min lilla skit, ska hon va utan mig (jag vara utan henne) i en hel vecka!? huuur ska det gå? antagligen helt galant .. men man är alltid lite harig ..

jag jobbar både idag och imorgon - vem vill jobba valborg liksom? haha jag som ändå har en veckas ledigt fick offra mig :) idag slutar jag tidigt och imogon sent. engla åker till mamma imorgon efter dagis eftersom det bli lite väl hattigt när jag inte kommer hem förens 9 och hon ska ändå dit på löradg morgon .. så ja, idag ska ni mysa!

färgsprakande

2010-04-28 | 22:42:05


somsagt
så var fröken piggare än piggast på g till dagis idag vilket det gjorde det smått irriterande att åka och hämta henne en timme senare .. men men jag ska släppa det nu, haha. vi fick en mysig om än lite tjatig dag :) om det är något engla kan så är det att upprepa sig, om och om igen, lite som ett mantra ..

"kom hit christian!"
"gör det här mamma!"
"fixa det.."
"jag vill inte sitta själv" osv osv.

underbara barn! färgsprakande  som få var hon iaf idag. det var hennes tur i ordningen att välja kläder och ja, som jag så många gånger sagt så blir det lite heybabberiba då :P

jag måste dock ge henne cred för hon själv ser när strumpisarna matchar någon färg i ex byxorna (ej såå ofta) eller kjolen. som idag så tog hon upp det orange i kjolen in i strumpbyxorna, haha .. nörd unge (mamma!?)!

mössa
polarn o. pyret
lila kofta (under) polarn o. pyret
kofta (över) stickad av christians mormor ♥
kjol polarn o. pyret
strumpisar polarn o. pyret
ballerinas h&m

oh sunny days!

2010-04-28 | 22:17:37


imorse sken solen från en nästintill klarblå himmel och OJ så underbart det är!! jag vill hemskt gärna vakna upp till liknande väder heeeela långa våren och sommaren. dock så var kanske temperaturen inget att hurra för, men men.

engla fick nya ballerinas eller 'gympaskor' som hon säger, på gotland. hon ska ha dem på dagis (och överallt antar jag om hon själv får välja). varje vår och sommar så sliter hon ut minst tre par ballerinas så dessa räknar jag med kommer få föytta till papperskorgen om inte allt för länge (ja jag räknar med grymt väder=utslitna skor).

englas h&m 79.-
mina h&m 99.-

ja, jag köpte också ett par ballerinas för somsagt så sliter man ju för sjutton ut dem var evig sommarsäsong! inget mig emot men det krävs att man springer på några grymma varje år! jag hoppas på att slå till på minst ett par till under min vistelse i NY nästa vecka, men det lär väl inte bli några problem? eller?

MY ♥

2010-04-28 | 21:51:27

 



gah!

2010-04-28 | 13:33:33
man åker i ja (det tar ju lite längre tid till dagis nu när vi flyttat) typ 30 min för att komma hemifrån till dagis. helt ok. engla är glad och spexar runt och har sig, hon va tok taggad för dagis! hon sov kanske inte värdsa länge inatt i och med att vi landade innanför dörren efter nio igår och engla studsade upp vid halv åtta redan, men pigg var hon :)

när jag lämnat henne och börjar resan tbx hem (jag är ledig idag men engla har tjatat om dagis så ja, varför hålla henne hemma? ringde även och frågade personalen om det var ok) så är det såklart förseningar och inställda tåg, suck. det tar mig allt som allt 2 timmar att ta mig dit och tbx .. gah! (bara där)

så när jag kommer hem, landar i soffan och ska just ta fram resväskan och börja packa så ringer det. 'dagis', helvete hinner jag tänka, jag glömde hennes vind kläder i min väska, pucko. "engla verkar inte må bra .. hon säger att hon är trött" säger hennes fröken. "det kanske är bäst om du hämtar henne?" ååååååååhhh, aaaaa!!

musten gick totalt ur mig och allt som jag skulle göra föll mig lite ur händerna. självklart så är det toppen mys att ha engla hemma men det är inte alltid helt praktiskt med en fyraåring omkring benen när man ska tvätta, städa, fixa matlådor, baka bröd och packa. sen att jag inte hann mer än innanför dörren tills jag skulle tbx igen sög verkligen.


nu kikar vi barbie och myser i soffan, brödet och matlådorna är iaf check!

home sweet home!

2010-04-28 | 09:25:13


igår var det som känt begravning. det är nannies (min mammas mans) mamma som gått bort för ett par veckor sedan. hon hette eivor och vi träffade henne och hennes man ove (nannies pappa) många gånger när det tog båten från gotland till oss eller under sommar halvåret när vi begav oss över och tillbringade en vecka eller två i lägenheten i deras hus.

det var en otroligt fin och personlig begravning med väl valda sånger och en präst som var snudden på fantastisk! efteråt så var det fika i en lokal vid snäck där nannie sa ett par fina ord om sin mamma ♥

efteråt så åkte vi tbx till 'gotland', som engla säger = vårat hus på gotland. där packades det och sedan tog vi båten över till nynäs igen. det blev en dags tidigare hemfärd än vi hade tänkt oss, mest beroende på att alla andra åkte med den färjan och sen också för att jag behöver landa lite hemma och fixa tills vi styr kosan emot NY på lördag :)

nu är engla iordning och hon har klätt sig alldeles själv, kombon kanske ni får se sen om ni har tur ;) hon ser ut som en vandrande färgpalett dagen till är, men barn är väl barn ? det man trivs i ska man såklart få ha :) vi ska iaf till dagis nu och sen ska jag hem och tvätta, fixa och ha mig!

måndagens

2010-04-28 | 09:03:54


vindfleece
(återkommande) polarn o. pyret
tröja h&m by sonia rykiel
kjol h&m by sonia rykiel
strumpbyxor h&m by sonia rykiel
ballerinas h&m

what about the fever?

2010-04-27 | 14:40:06
altså jag förstår inte det är med ungar och feber toppar hit, tre dagars feber dit, ja det finns väl typ en miljon olika varianter med feber inslag som kiddsen kan få ? jag har iaf ingen vidare koll eftersom engla oftas *pepparpeppar* inte är sjuk och när hon är det så handlar det sällan om bara feber utan typ vattkoppor osv.

för ett halv år sen har jag dock för mig att engla hade någon jävligt klurig feber sväng. hon hade feber enbart på kvällskvisten och in på natten men morgonen och dagtid var hon prima. det var måttligt irriterande eftersom det kändes såklart som att hon visst kunde gå på dagis när morgonen kom men aa .. alla vet ju att man ska ha 24h feberfritt.

nu fick iaf engla feber igår eftermiddag, 39' visade tempen på och hon var het som ett element. hon fick säkerkligen över 40'grader när natten smög sig på och under natten fick hon alvedon vid 2 tillfällen då jag upplevede det som att hon bröjade 'feberyra', skit läskigt .. hon liksom gnälde och halv ylade i sömnen ..

men självklart
, när klockan slog prick 7 så vaknade engla och sa "mamma jag hörde något, albin är vaken!" också var hon uppe, jag själv låg klubbad en halvtimme till. när jag tog hennes temp så visade den (och då hade det gått 6 timmar sen senaste alvedonen) 37,2'. whatsup med det?


lite senare på förmiddagen idag så upptäckte jag att engla har som små små prickar på kinderna, övervägande på den vänstra. jag började direkt koppla det till om det hade med den höga tempen under natten att göra, om det kunde vara 'feberprickar?' eller ja värmeutslag? jag har verkligen ingen aning egentligen ..

att nämnas är också att engla vid ett tillfälle igår faktiskt kräktes, ingen jätte avancerad prosidur utan mer "mamma jag månste kräkas" wak! sen var det inte mer med det och engla har ju ätit bra idag och inatt även druckit mängder med vatten. så någon magsjuka är det altså inte ..


så vad sjutton är det för jäkla prickar och skum feber !?
någon som har en liten tanke eller erfarenhet ?
let me know, please.

video - snicksnack

2010-04-27 | 14:01:59


hittade en gamal videon när jag satt och gick igenom min phone igår. hjälp vad mkt bilder jag har från förra sommaren, det är flera tusen tror jag .. och för att inte tala om videos. kanske läge att tömma den innan nevvan ?

den här videon spelade jag in i mitten av mars när vi hade varit på en av h&m plåtningarna som engla gjort. hon var väl lite nådigt kaxig min dam, haha. watch it!

sjukling

2010-04-27 | 09:01:13


igår eftermiddag fick engla pangbom skyhög feber. det började med att hon somnade när vi var inne i visby men då tänkte jag bara att det hade med den oregelbundna sömmnen de seneste 2 dagarna att göra. när vi kom hem tog jag iaf tempen på henne och visst, 39 grader. suck!

tänk att vi alltid ska bli sjuka när vi kommer hit .. hon fick sig iaf en alvedon och efter en stund blev hon hungrig och fullkomligen vräkte i sig lax och pasta :) sen målades det gipsfigurer som vi köpt med oss i soffan. hon somnade i soffan och vid tio fick hon en ny alvedon.

nu känns hon mkt bättre, efter en natts sömn. hon har inte i närheten av lika hög feber som igår men visst, hon är ju kanske inte piggare än piggast .. hon tjatar dock om att hon ska med på begravningen idag så så får det väl bli. sen åker vi ju hem i eftermiddag, ska bli skönt. det är alltid skönare att va sjuk hemma tycker jag :)

kryddor

2010-04-26 | 21:35:51
idag har vi strosat i visby, jag och engla. vi hann med lite små inhandling precis som jag hade planert (och lite som jag inte planerat). vi kilade in en vända på kränku där jag alltid brukar göra ett stop och njuta av lukten av te och örter.

det finns ungefär en miljon sorters te inne på kränku och det gjorde att jag fick beslutsångest och inte kunde bestäma mig. kryddor var dock lite lättare eftersom jag vet vad vi brukar ha här hemma och vad jag tycker om, krusmynta har så otroligt härliga och framförallt goda sammansättningar av olika kryddor.

vi bestämde oss, efter lite dividerande, för örtsalt med vitlök, persilada och hawaiikrydda. den sistanämnda var ett wild card, haha. jag tänkte vi kunde ta och exprimentera med den hemma och se om det kan bli någon god marinad eller god köttkryddning som förpackningen lovar ? who knows .. dock så lät blandning lite speciell, haha ..


måndag

2010-04-26 | 10:02:55
nu har jag just landat i soffan med en kopp kaffe. har inte alls  sovit speciellt gott inatt då engla har drömt mardröm på mardröm. hon brukar verkligen inte göra det men inatt har stackaren varit jagad :( ush. hon har kommit upp till mig alldeles svettig och lagt sig nära nära (läs mig). sen var hon såklart tvungen att studsa upp vid sju .. unge!

idag är väl planen att åka in till visby och traska runt några vändor. mamma, nannie, jossan + kiddsen kommer över idag och ska vara med på begravningen imorgon så kanske vi hinner sluta oss upp med dem och fika eller så? I hope, vore mysig. men mitt mission är att ta mig ner till kränku och köpa med lite roliga kryddor hem :)


igår kväll var det badtunna som gällde för hela slanten för kiddsen ♥

vindfleece

2010-04-25 | 22:05:19


idag har det räckt att bara springa runt i vindfleece för englas del, gud som jag älskar denna tid! hon passade även på att dagen till ära inviga den nya kjolen som jag skrev om i veckan, nä, jag kunde inte hålla mig :) haha.

mössa
polarn o. pyret
vindlfeece polarn o. pyret
kofta polarn o. pyret
vitt linne h&m
kjol polarn o. pyret
skor puma
strumpbyxor noanoa

underbara gotland!

2010-04-25 | 21:32:06

pappa bror & dotter ♥


åh som jag saknat luften, stämninge och rytmen här, allt är så annorlunda! samtidigt som jag trivs när jag har mycket och göra, saker händer omkring och det är livat så kan jag inte nog säga hur mkt jag uppskattar att bara vara. här finns det inget annat att ta sig för än att just njuta av livet, leka och ta det lugnt. jag tror alla skulle behöva det här!

vi kom fram till huset vid tolv igår natt men engla var inte sen med att studsa upp straxt efter 7 imorse, jag såg till att snoosa tills klockan iaf passerat rimmliga nio. efter frukost så gjorde vi oss klara för en tur ner till stranden i lickershamn. vi packad korv, egen gjord potatismos, dricka och fika och begav oss.

på stranden var det inga konstighet att ta av sig fleecen och sitta i en tunnkofta, det var värme & sol! barnen sprang och kastade sten och hade sig tills korven var grillad. annat var det när vi var här i höstas, minns ni? då var det inte riktigt samma väderläge och tjocka jackorna var på :)

blue

2010-04-25 | 10:50:35


 

på något vänster så blev engla genomgående turkos-blå igår :) ingen färg (säger hon själv) som är hennes favorit, men vipps så var hela hon blå, och hon valde det själv! jag tycker hon passar grymt i blått med sitt mörka hår, jaa det är ju jag som köpt kläderna?

 

det här var altså englas åka-över-med-båten-till-gotland stass. vi tog färjan över igår vid 20.05 och landade framme på öin straxt efter 23. det var en väldigt smärtfri överfärd, engla sov i fönstret på min päls i två och en halv timme och jag slummrade fram och tbx. och nu e vi här! :)

snart; grillning på stranden!

 

hatt polarn o. pyret

vinfleece polarn o. pyret

tunika lindex

strumpbyxor polarn o. pyret

ballerinas h&m


night out

2010-04-23 | 19:44:30
nu har vi ätit super god lax med klyftpotatis och smarrig sås. jag har precis satt på mig läpparna och nu ska vi bege oss över till jeannine för ett par glas vin. det lät dröjja tills nästa gång (sisådär 3 veckor..) eftersom jag åker till gotland imorgon och inte landar hemma förens på onsdag, sen kväll. sen är det nevvan tidigt på löradagen efter som gäller :)

wi!

hoppas ni alla får en mysig kväll, jag ska surpla i mig det sista bubblet och ta på mig jackan nu ♥

fredag!

2010-04-23 | 08:58:33
finally it's friday!

igår var jag och c på 'årsstämma' för föreningen här där vi bor. det var lite mysigt och gammlingarna gnabbades och hade sig ;) tydligen så tömmer inte folk fickorna när det tvättar? .. vi antecknar ..

efteråt så tog vi oss med björne och linda över gatan och tog ett par glas vin/öl och pratade om sommaren och gjorde upp lösa planer. gud som jag längtar efter sol och värm! även om jag ser att solen skiner för fullt utanför fönstret så vet jag att luften är kylig, suck. newyork you better be warm!

nu ska jag göra mig redo för några timmars jobb. idag skulle engla ha anländit hem hit men eftersom hon ändå ska vara hos mamma imorgon på dagen när jag jobbar så åker hon dit direkt idag så jag hinner packa och fixa inför att vi ska bege oss över till gotland imorgon kväll, åh jag längtar ♥ 4 dagars ledig på raken och bara var, mmmm!


kanske det hinns med ett glas vin med mina bästa ikväll? sen dröjjer det ganska länge ..

tips!

2010-04-22 | 18:35:35


en sak jag fick erfara här om dagen när jag hade en otrolig magvärk var englas och min grymma fantasi :)

jag ligger helt utslagen på soffan, engla sitter vid sitt skrvbord och lägger pussel. efter en kort stund kommer hon in till mig och säger "mamma jag vill pyssla något". buhö .. jag kräks snart, tänkte jag. blixt idé! upp och leta reklam!

fram med all gårdagens reklam och engla satte sig med saxen i högstahugg! sen var det utdelning av smörgåsar, ost, morötter och mat i alla former. hon sprang som en stucken gris och servade mig med mat ;) i tidningsform då :P

hur smart är inte det? använda gammalt skrutt som ändå ska slängas och återvinna till pyssel :P

torsdag

2010-04-22 | 08:07:01
nu är det dags för även  mig att ta mig kragen efter 2 dagar från jobbet. jag vet inte alls vad det var som hände med mig och min mage i tisdags men ont hade jag och kräktes gjorde jag (obs! nono preggo!). jag har en tanke om att jag ätit något som inte varit helt hundra.

idag jag jag iaf uppe och jag skulle väl inte påstå att jag är något vidare pigg. igår kom jag i säng alldeles för sent vilket såklart resulterar i att jag idag är seg. men det brukar lösa sig efter ett par koppar kaffe :)

vi fick upp , läs - christian, englas tavellister i hennes rum igår. det blev super fint! nu ska jag bara bestämma vad det är som ska stå på dem :) jag hoppas även att tavlan som vi tänkt för köket ska få pryda väggen när jag anländer hem i eftermiddag :) det blir en sådan otrolig skillnad när det börjar komma upp saker på väggarna och de inte ekar längre ;)

jag ska försöka hålla mig från kjolen i föregående inlägg men jag är smått tveksam om jag lyckas. jag får ju ändå en bra lön på fredag .. också ska jag till newyork nästa helg ge dig emily .. men jag ska iaf inhandla den här klänningen som engla har på bilden nedan, jag älskar att det är en långklänning och att den slutar lite ovan foten.

bilder från metro igår ♥

ge mig sommar(kläder)!

2010-04-21 | 22:20:07
nu har jag inte jobbat på ett par dagar (igår sjuk , idag ledig) och då anländer såklart allt fint som jag väntat på, läänge! .. kanske lika bra eftersom att lönen inte dyker in förens fredag? fast jag har ändå inte råd känns det som nu.

gah!

engla är verkligen inte i behov av kläder what so ever men det är precis som med mig. när köpte jag kläder som jag verkligen behövde sist? (strumporna idag räknas inte) det händer inte ofta och likaså med engla. strumpbyxor har det hänt att jag köpt av behov men allt annat 'bara' för att det är fint. men det är väl en bra anledning det med?

nu har det iaf kommit in så mycket fint till jobbet så jag får spader! jag har inte pengar! men kanske att den mönstrade kjolen är behövlig? engla har bara några kjolar .. inte alls så många ..






pix & kläder

baby in the paper

2010-04-21 | 09:43:24


imorse vaknade jag av att jag fick tre sms på raken. det är någonting med mottagningen i vårat sovrum som gör att den pendlar från mottagningslös - mottagning så jag får oftast inte sms då de skickats, lite skumt och irriterande.

men iaf så vaknade jag imorse av ett sms från englas dadies sambo. "our baby is in the paper!" skrev hon och skickade med en bild som engla gjorde för h&m för några veckor sedan :)

jag tror det var metro eller sthlm city som bilden var med i men om jag inte minns fel så skulle den vara med i fler tidningar, så som dn? svd? ni får gärna hojta om ni springer på min pingla. hon hoppar i en långklänning medans en lite större tjej står och håller handen som hon ska hoppa emot. när bilden skulle tas va det ett jäkla tjut i studion ;)

ska ut och hitta bilden och posta den här sen!

clothing

2010-04-20 | 22:36:25
idag har jag mått riktigt risigt. min mage har varit smått snurrad och jag har känt ett otroligt obehag som jag inte vet alls var det kommer ifrån? hade mer än gärna sett till att jag kunnat stå på jobbet idag men jag har inte kunnat göra några störra ansträningar, tyvärr. det blev att vara sjukskriven över dagen :( imorgon hoppas jag att det känns bättre

engla var en riktig lite ängel imorse,
jag tror hon märkte att jag inte mådde topp. hon valde kläder och klädde sig själv. efter en stund kom hon ut ur sitt rum (färdig klädd och klar) och sa "jag skulle vilja klippa!". fram med all gammal reklam och engla var sysselsatt :)

senare skjusade c engla till dagis och sen har jag bara legat. engla ska vara hos sin dadie tisdag - fredag den här veckan eftersom vi ska över till öin på lördag och då missar hon sin 'pappahelg', men det här blev en smidig lösning!

klänning h&m
vittröja eco polarn o. pyret
strumpbyxor vet ej



sänghimmel

2010-04-20 | 21:40:38


den här sänghimmeln inköptes faktiskt innan vi hade flyttat. jag satt och kikade lakan till oss och engla när jag snubblade in på den och lägligt nog så sträckte sig engla över datorn och sa "en sådan vill jag ha!" .. jahapp! varför inte? fröken har aldrig haft ett eget rum så varför ska hon inte själv få vara med och inreda sitt kommande?

det fick bli en himmel och för ynka 99:- så kändes det lite som att det kvittade om den inte skulle passa in sen eller vara lite 'ostabil' - som det stod i kommetnarerna på ellos.

när vi hade flyttat in (3 veckor sedan nu!) och börjat fixa med englas rum så hittade jag denna nerpackad i en låda. and up it went! jag måste medge att mina farhågot inför sänghimmlar har varit förgäves och jag gillar denna skarpt, den passar liksom in i englas vita rum. hade det varit rosa väggar så hade jag nog kräkts lite smått, men nu är de lagom!

sänghimmel
99:- ellos

tisdag

2010-04-20 | 09:26:35

 


engla sover fortfarande och jag sitter med en smått orolig mage .. igår var vi hos våra nya 'grannar' linda och björne och åt frasiga våfflor och drack jordgubbsrosé (ska nog allt köpa mig en sådan flaska idag, otroligt sommrigt och smarrigt).

engla åt 2 våfflor och sen anslöt hon sig till svanprinsessan och tv:n. vi har inte kopplat in hennes dvd (eller vår) ännu så hon var smått lyrisk att äntligtn få kika film, stackaren :) när klockan började bli mkt så lade hon sig i soffan på mig och sa "nu vill jag hem" och off vi gick. en riktigt riktigt mysig kväll! den har en stor potensial att bli en tradition ;)

nu vill jag, mest av allt, att obehaget som jag har i magen, och upp i halsen ska ge med sig så jag kan slå på kaffet och börja känna mig redo för jobb. just nu känner jag mig mer redo för att kräkas eller något sådant trevligt .. fy ..

gotland!

2010-04-19 | 08:07:07

 

jag har längtat efter att få åka över östersjön och till gotland bra länge nu! sist vi tog oss över så var det påväg att bli vinter och snön hade inte riktigt börja fall ännu. det var lucia om jag inte minns fel.

 

engla frågar ofta om vi inte kan åka över men det har varit en smått hektisk vår men nu äntligen har en lucka infunnitssig. det är inte enbart en semestertripp utan jag ska även gå på nannies mammas begravning på tisdag... men vi passar på att ta några dagar extra på oss på öin!

 

vi åker på lördag och anländer hem på onsdag kväll (sen är det enbart torsdag + fredags tills det är dags) hjälp vad tiden springer ...

 

nu; jobbe!


vår!

2010-04-18 | 21:36:24


idag har det verkligen skrikt vår! utanför fönstret. engla drog på sig enbart sin vindfleece och kepan idag när vi skulle bege oss ut, hon tyckte solen såg ut att värma sa hon, söt unge. dock så blåste det en del men det störde inte engla inte :)

engla fick följa med mig till jobbet i eftermiddags (jobbade några timmar extra) också hämtade mormor och nannie upp hennes för trädgårdsfixande och studsmattshoppning innan jag började. jag var lite små avis på dem när det skuttade iväg och kvar stod jag på jobbet .. suck nu längtar jag efter lite semster! beror det på vädret tro ?

keps
polarn o. pyret
vindfleece polarn o. pyret
kjol + strumpbyxor sonia rykiel för h&m
sneakers puma

nattlinne

2010-04-18 | 20:54:06


igår proppsade engla på att: "mamma det är en klänning, inte ett nattlinne" som hon satt på sig. ett tag var det även en kjol (det var när koftan var på). jag försökte länge och väl och förklara skillnaden emellan nattlinne & klänning och tillslut fick jag väl ge med mig.

vad är liksom skillnaden? såklart kan man ha ett nattlinne som klänning och tvärtom. grejen är väl bara den att ex. det här 'nattlinnet' är köpt (av syster , engla fick det i påskpresent) på under/sovklädes - avdelningen. men vilken unge bryr sig ?

kändes tillsist som en otroligt onödig disskution och jag sa bara "visst, anser du att det är en klänning och vill bära den idag , fine!" det var ju trots allt engla kläd-dag.

sen kanske jag gick och små störde mig på - och berättade för alla - att det fakitskt var ett nattlinne, men men...

friends

2010-04-18 | 09:47:20
jag har nog de finaste vännerna man kan ha! igår satt vi i flera timmar ute på min balkongen och i mitt kök och bara pratade. det finns nog inte många som har så kloka och bra vänner som jag.

jag känner att det faktum att jag och c bestämde oss för att köpa den här lägenheten nog är det bästa som hänt på mkt länge ..

killarna satt bänkade i soffan och nördade sig med något tvspel och vi bytte köket emot balkong och tvärtom, vin byttes emot bubbel och intensivt prat. så underbart mysigt att kunna ha sina vänner över , helt spontant! jag känner att det är precis så här våren och sommare kommer att fortlöpa ...

ser ni att vi börjat få ordning på köksluckorna nu? bättre pix kommer ♥

this day

2010-04-17 | 10:07:02

engla här om dagen , min söta !


idag har jag en ledig lördag, wawawiwa! det har inte hänt på flera flera veckor så jag känner mig lite exalterad.

engla har sovit hemma hos mamma inatt, jag slutade så sent igår så det var likabra :) jag tror inte lilltösen klagar på den. vi ska hämta upp henne (och alla minimax som vi hämtat) om någon timme och sen hem och fixa & trixa lite. jag ska försöka få upp lite tavlor på väggarna och eventuellt en ny 'stol' till vardagrummet ska in.

ikväll så blir det tidig middag med jeannine, fredde och junie. jag ska slänga ihop den här kycklingpajen och j skulle göra en köttfärspaj. ska bli mysigt så kiddsen får leka av sig lite ;)

senare kommer min liza och dricker lite vin med mig här hemma. ska bli mys att bara snacka skit och vara. DET är den stora skillnaden på att bo 'själv', folk kan komma och gå som de vill. man bestämmer själv vem som ska komma osv. det är så otroligt underskattat.

fredag

2010-04-16 | 08:13:59
oj som det regnar utanför fönstret idag. dock så har jag inte märkt av det när jag legat och sovit, som jag alltid annars gör. vi har ju balkongen utanför vårat sovrum och det innebär attt regnet inte når in att piska emot fönstret. jag har alltid tyckt att smattrandet har varit mysigt och lite rogivande, men men man kan inte få allt, haha.

jaa .. här sitter jag själv den här fredags morgonen. kaffet är kokat och morgonrocken har jag svept tätt. det är lite kallt .. eller har man bara vant sig vid solen som värmt utifrån? engla har inte vaknat ännu, inte c heller. mina underbara fina ligger bägge och snoosar, det gör de rätt i. inget väder att stressa upp till idag inte.

igår var en lite små stressig dag. det började med ett tidigt möte och sen en väldigt lugn dag (vilket ibland kan resultera i att man blir lite små stressad haha). jag gick lite tidgare från jobbet så jag och c var och hämtade engla och hennes cykel på dagis straxt efter 16.

väl hemma så slängde (nej inte bokstavligen denna gång, det var liiite avancerat) jag och engla ihop laxburgare med pitabröd. riktigt smarrigt blev det :) sen var det folk här stup i kvarten, haha, jag älskar det men det resulterade i att datorn fick ligga.

först kom junie & jeannine in rullandes (hon hade sin nya cykel med sig - såklart!) och tjejerna lekte (tyst!?) på enlas rum med det ena efter det andra. sen dök daniel upp med våra köksluckor, en mugg flög i golvet och sen blev det för c och jonte att skruva och trixa :) jag fyllde lådor och plockade.

sen kom lina - min fina. det blev till att snickesnacka en del eftersom vi inte setts på några dagar. hon berättade på ett par som gjort slut och det gör mig alltid lite nedstämd. kärlek som tar slut knyter alltid en knut i magen på mig ..

kanske att jag ska väcka engla ?

guran

2010-04-14 | 22:24:49


jag vet inte riktigt vad jag tänkte på när jag tog med mig en gitarr hemifrån och ställde ini englas rum lite som 'prydnad' ..

prydnad in mys ass

engla har spelat på den i timmtal, redan! jag håller på att bli totalt slut i huvudet av det ostämda klingandet. jag håller på att fundera ut en lite cup emot engla & gitarren. jag måste försöka smuggla ut den..!

nu är det klippt!

2010-04-14 | 21:32:19
engla har gått runt med slitna toppar enda sen .. hm ja hon klippte sig iaf senaste i sommras någon gång, om jag inte minns fel ? jag har inte velat klippa henne för jag tycker det är så gulligt med ostyrigt ruffs på småbarn, haha. men ja nu hade det väl kommit till en gräns :)

här om dagen när vi träffade syster så var det första hon sa "engla ska vi ta och klippa dig?", den var hon inte sen att haka på så vipps så satt hon naken på en pall och syster med saxen i högsta hugg. gah! ångest.

det blev dock väldigt fint och jag tycker engla ser minst 1 år äldre ut. hon ser väldigt proper ut i helt rakt hår också, haha. jag får ruffsa till det lite :P


sunny pix.

2010-04-14 | 08:50:21


I LOVE!

onsdag

2010-04-14 | 08:24:58
igår hade vi mys kväll här hemma med grillning, klyftpotatis och tzatziki. vi leker sommar kan man säga, haha. vi har fått en elgrill av c mamma och daniel som vi invigde med en fläskfilé :) nami! dock så insåg jag halvvägs in i tzatzikin att vi inte hade något rivjärn, kanske bra att införskaffa?

engla lekte på sitt rum hela kvällen (jag börjar undra när den här "i love my room" vågen ska ge sig?) sen kikade vi på halv åtta hos mig i hennes säng och sen slocknade engla sekunden efter det var slut. mys. själv svimmade jag i säng innan klockan slagit tio, rolig flickvän jag är, verkligen ...

idag ska engla till dagis efter en veckas påsklov, som hon längtat! vi tänkte trilla in någon gång innan lunchen vid 11, jag har lite att fixa innan eftersom jag börjar jobba 12.



bilder från plåtningen som engla gjorde igår ...

dagens vår outfit

2010-04-13 | 20:50:59


man kan inte klaga på värmebölja som så lägligt svept in över sverige och sthlm. kylan är ett faktum på morgonkvisten men med ett ombyte redo så klarar man även den tok heta eftermiddagen.

undrar just hur det ska gå med kläder på dagis imorgon?

solhatt old polarn o. pyret
kofta old zara
tshirt+kjol h&m
strumpbyxor polarn o. pyret
skor converse

englas.

2010-04-13 | 07:48:08


engla älskar sitt rum.

jag tror det är en blandning av att bara ha något eget, sina egna saker och allting samlat på ett ställe och att själv kunna stänga dörren om sig och bara sitta och måla  vid skrivbordet eller pyssla med pollypocket på golvet.

igår sprang hon mest emellan alla rum och ropade "mamma har du köpte den här till mig!?" fast att alla saker iprincip har funnits i hennes ägor forever, skönt att hon tror att allt är nytt, billigast så :P haha.

idag ska vi iväg på en plåtning, jag har för mig att det var någon smyckes plåtning? det är iaf engla som ska plåtas :) såklart! hörs sen.

måndag

2010-04-12 | 13:52:41
idag är vi hemma och myser runt, vi är båda lediga från dagis och jobb. liza kom just hit och vi har ätit korvstroganoff och nu håller vi på att få ordning på balkongen :) blir prima och jag tror nog min c ska inviga den ikväll med grillning!

jag och engla ska till mormor för det är föräldrarmöte på dagis ikväll och min syster och nikki är där. blir mysigt att komma 'hem' dit, var ju 2 veckor sen nu, haha, lite ovant.

nu; fika på balkongen.

såhär låg engla imorse och kikade barntv, ni kan tro att hon gillar att ha eget rum

she's home!

2010-04-12 | 09:48:20


igår hämtade jag upp engla vid medis och det var ett kramkalas som hette duga! gud som jag saknat min unge , jag var helt pirrig när jag skulle möta upp henne.

det var ju över 10 dagar sedan jag träffade henne sist och det är det absolut längsta jag varit ifrån henne. jag antar att det bara är att vänja sig eftersom hon ska vara hos sin pappa 2x2 veckor i sommar ... ?

när vi kom upp till huset så var engla smått stissig och gick runt och kikade i rummen och sist men inte minst så öppnade hon dörren till sitt eget rum. hon flämtade till och sa "ååh, mamma det här är mitt rum, det ser jag".

sen var fröken hets stissig hela kvällen och hade svårt att sitta stilla, inte undra på! det är ju så mkt nytt nu så man får ha lite tålamod :) vi hann iaf med att baka bröd, rita och leka med vatten tills engla somnade inna hon knappt nuddat kudden, haha.

ett år sedan

2010-04-11 | 08:23:49
i fredags var det precis ett år sedan det hände. det som jag inte var beredd på på något sett, det som kom som en blixt från klar himmel ...

ni som följt bloggen vet kanske att det var just under påsk förr året som min älskade farmor lämnade oss.



2009 04 09 

"det var i lördags. Jag vaknade av att min systers telefon ringde och jag vet att det var något i hennes röst som gjorde att jag flög ur sängen och upp. De hade ringt från sjukhuset och sagt att farmor var sämre. Hon hade under natten fått ont och blivit mattare. Jag, min syster och mamma åkte in direkt och satte oss vid farmors sida. Hon sov djupt på morfinet hon fått tidigare på morgonen. Hon låg stilla och andades tungt och rassligt i syrgasmasken. Efter en stund kom även min farbro Johan.

vi
satt och små pratade, skrattade och ibland satt vi under en talande tystnad. Farmor vaknade några gånger och såg på oss med tindrande ögon och leende läppar. Hon tog oss var och en om ansiktet och såg liksom igenom oss. Jag tror hon såg vår oro och smärta och log för att lugna. Hon talade sluddrigt och inte riktigt förståligt. Precis när morfinet släppt något och farmor blev något vid medvetande så gick jag, Josephine och mamma ner för att köpa lunch och för att ge Johan en stund ensam med sin mamma, min farmor. Han berättade senare att han hade fått sms av min pappa som hade skrivit och bett honom säga till farmor att han älskade henne, så hon förstod. Hon förstod och hälsade samma sak tillbaka. Efter någon timme fick hon mer morfin som gav henne stilla sömn. 

vid
sjuttontiden åkte mamma. Vi tre satt kvar, liksom vakandes. Vi visste alla vad som skulle ske men inte när och inte hur. Precis som Johan sa senare, efter, man trodde man skulle missa det, ögonblicket. Men det gjorde vi inte, inte på långa vägar.

plötsligt ändrades andningens rytm och läte. Jag och Josephine ryckte till och Johan la ner sitt korsord. Tiden var innen och vi alla visste. Vi satte oss tätare omkring och jag höll krampaktigt om farmors ben. Tårarna sprutade när jag plötsligt kom till insikt och vad som faktiskt höll på att hända. Farmor, min farmor höll på att lämna oss. 

det tog fler, flera andetagen innan hon gav med sig och släppte taget. Innan hon tillsist blev tvungen att ge sig av. Vi grät alla tre och jag böjde mig över det stilla ansiktet som äntligen fått ro och sa
"farmor vi älskar dig". Jag vet att hon hörde, men nu från en plats över oss.

Älskade farmor. Kärleken är obeskrivlig liksom smärtan."

lördag!

2010-04-10 | 09:07:45
igår kväll fick vi finbesök av min pappa, lillebror albin, marie och min låssas syster ulrika. de inspekterade lägenheten och gav fina komplimanger :) det kändes lite som att visa upp sitt nyfödda barn, haha, nästan. men nu börjar ganska mycket falla på plats i vårat sovrum, hallen och i köket väntar vi bara på våra köksluckor sen är det ready steddy goo där med :) vardagsrummet behöver 'tvbänk' och lite tavlor!

englas rum ska c och daniel måla idag när jag beger mig över stan till nacka och jobbar några timmar, ska även göra det imorgon men då ska jag bege mig raka vägen till söder efter och hämta min unge ♥ helt ärligt så känns det som hon varit borta typ en månad, hehe. jag hoppas att hennes rum är så gott som klart tills dess, men det ska nog inte vara några problem. vill också att hon ska få säga och tycka lite så jag ska inte göra för mkt innan hon landar.



flowers

2010-04-09 | 10:24:18



jag kan inte riktigt få nog av att ha blommor hemma! det är helt underbart att få flytta in den stundande (var e du?) våren ett litet slag. det började med en bukett klarrosa tulpaner på inflyttningsdagen och nu har det kulminerat med ännu mer tulpaner, växter, påskiljor och 'grattis till lägenheten' bukett :) love it!

dock så slog en dunder förkylning till igår så min näsa är täpptitäpp och mitt huvudkänns som en melon .. jag avskyr att vara förkyld! det och magsjuk är något bland det värsta jag vet. så någon doft kan jag inte njuta av just nu ..

jag hoppas det lägger sig lite under dagen men eftersom jag jobbar så blir det ingen direkt kurering för min del förens på måndag när englalutten landat hemma ♥ då ska jag banne mig vara frisk som en nötkärna!

hörrni , trevlig fredag på er!

I H&Ms skyltfönster

2010-04-08 | 22:08:24


idag när jag sprang runt på lite lunch ärenden så sprang jag förbi h&m och vem satt inte där om min lilla engla pengla? nu igen :)

den här plåtningen var verkligen stört rolig för både barnen och oss föräldrar, haha. "när vi gräver guld i usa" spealdes på högsta volym och alla hoppade, sträckte armarne i luften och ropade "jaaaa!!", till vad liksom? peppat till tusen blev det iaf + en härlig bild!

pix h&m

i miss you baby!

2010-04-08 | 08:05:46


torsdag

2010-04-08 | 08:00:39
sitter och trycker i mig fillimpa och dricker starkt kaffe. jag slog av min väckarklocka vilket resulterade i att jag nu är uppe en hel timme 'för'sent. jag får skippa att duscha helt enkelt, haha. jag har börjat uppskatta tidiga mornar för det menas (just nu innan engla kommer hem) att jag få lite egen tid med datorn, smarrig frulle och nyhetsmorgon :)

igår hade vi jeannine, fredde, jonte och liza här på middag. vi slängde ihop tacos men självfallet så kunde jag inte beräkna att det var fyra karlar med extrema aptiter som skulle äta, jaja, jag blev mätt iaf :) söta jeannine gav mig en super vacker blombukett och manade mig omgående att ändra namn på dörren, sagt och gjort, nu bor VI här ;)

idag ska jag liksom igår jobba till 16. efter jobbet blir det att packa ihop oss och bege oss en sväng till ikea. förhoppningsvis så har den hatthyllan vi vill ha kommit in så inte resan bli förgäves. vi ska även få med oss en hel del småsaker som dörrhängare, korgar och ljus.

igår hade liza shoppat lite åt mig. hon hade köpt fler tavellister (ska visa er dem sen), kuddar till vår hallbänk och en kudde till soffan. jag älskar att ha mkt vitt och färgklickar. det blir så mkt lättare med en enkel och ljus bakgrund även om det låter måttligt trist ;)

happy cushion (blir man inte glad av den?) ligger bakom mig i soffan. LOVE! indiska 149kr

...

2010-04-07 | 07:45:06

livet är fruktansvärt orättvist. människor som inte borde behöva lida får lida och det som borde slipper. jag är ledsen idag .. mamma ringde mig nyss och meddelade något hemskt sorgligt och tårarna rinner som floder längst kinderna. det var ganska precis ett år sen det hände sist

tänker på dig

onsdag

2010-04-07 | 07:42:11
igår landade jag hemma efter en lång dag på jobbet (jobbade 12-20) och gissa vad min fina pojkvän ställt till med hemma? maten stod på bordet, ljusen brann i varje rum och lugn musik strömmade ♥ han hade tom hällt upp ett glas vin till mig. åh min bästa!

jag gillar att han sätter ribban högt :P nu räknar jag med ett sådant välkomnande varje gång jag jobbar kväll, haha! att han lagat sin 'första' middag (på egen hand) var mäkta imponerande och köket stod kvar i samma skick som jag lämnade det :)

idag blir det jobb till 16 och sen ska vi ha lite taco middag här hemma med nya 'grannarna' och liza! Ska bli mysigt att få visa hur vi fått iordning det, även om det är en hel del kvar ..


ännu en sneakpeak , men somsagt det är lååångt kvar. tavlor och speglar ligger staplade :)

O!

2010-04-07 | 07:27:06


idag började polarn o. pyret med sina O! priser på speciellt utvalda plagg :)

ni bör fort fort besök er närmsta butik för en titt eller kika in på hemsidan! Det finns mycket fint .. synd att man inte riiktigt har råd med kläder till en överfylld garderob ;) tss.

den orange tröjan med trädet är helt underbar, den har engla och det är en KLAR favorit här hemma.

den där gynning

2010-04-06 | 09:51:54

den här drinkboken av carolina gynning - min natt med martini, köpte jag och c för några veckor sedan. den finns blandannat på pressbyrån och stockhome för en hundralapp.

jag fullkomligen ÄLSKAR carlolina gynning, hon är en av det få personer i hennes 'kategori' som jag verkligen klarar av och uppskattar. hon känns raktigenom som sig själv och hon verkar skita i vad folk säger, det gillar jag. girlpower :)

sen är hennes 'bok' en bok som kommer ligga framme hos oss på mitt lilla antika träbord, bilderna i boken är fantastiska och den tåls att bläddras i både en och två gånger kan jag lova. buy it!

invigning!

2010-04-06 | 09:29:51
igår stod ikea på schemat och dit for vi inte ensamma om jag säger så .. det var ungefär vi och halva stor stockholm som gjort sig redo och vassat ikea armbågarna :) vi fick iaf med oss det mest av det jag listat upp men tex garderobsinsats får vi suga lite på, finns ju så extremt många varianter så vi kunde inte välja haha.

hela kvällen gick åt till att packa upp englas garderob (den är överfull och jag har inte fått upp allt...tacka vet jag byråer), hänga upp lampor (christian), stryka och lägga upp gardiner (jag) och baka bröd (jag).

jag passade på att inviga min bakmaskin som jag fick när jag fyllde 20 (?) av pappa & marie. g g grymt att ha en sådan måste jag säga, gick ju hur smidigt som helst att bara slänga ihop en deg :)

här om dagen bakade jag den klassiska fillimpan men nu kände vi för vitt bröd, man kan inte alltid vara nyttig, right?


det här receptet utgick jag ifrån, vatten byttes emot mjölk dock :)

sneakers

2010-04-05 | 10:45:02

/>

mitt i allt inhandlade till lägenheten så sprang jag på dessa mini shoes inne på stadium igår. engla fick ett presentkort från sin farmor & farfar när hon fyllde 4 just på stadium och eftersom vi redan hade skridskor som pengarna var 'tänkta till' så tyckte jag att dessa blev ett perfekt substitut.

engla är ingen sneakers tjej what so ever, här är det iprincip ballerinaskor som gäller för hela slanten under vår/sommar halvåret men ett par behöver man när man ska ut och leka och ha sig. var det inte då praktiskt med vit så säg? :P

puma sneakers stadium 299.-

sneakpeak

2010-04-04 | 22:18:51
att kombinera inflyttning/målning/fixning osv med jobb är kanske inte det ultimata men det är precis vad jag fått göra det senaste dagarna ...

jag har gått upp tidigt och gått och lagt mig omänskligt sent. det blir liksom som att man 'kommer efter' när man är borta hela dagen och c är hemma och målar, jag får för mig att jag ska "göra igen" det jag inte gjort under dagen vilket har resulterat i lite ohälsosamheter :P

nu är hela lägenheten, exkusive englas rum, vit målad. det ser smått fantastiskt ut måste jag medge med det höga taket, fina listerna och stora ytorna. egentligen vill jag inte ha jätte mycket mer möbler än vad vi har nu, men lite småsaker ska inhandlas imorgon på min lediga dag :) jag gillar när det känns luftigt och stort!

englas rum är somsagt smockat med saker (men det börjar lätta lite bland sakerna) men målningen där inne ska jag ta tag i imorgon tror jag, vi behöver bara köpa en omgång färg till (är vi inne på 4-5 omgången nu!?)

våra köksluckor har vi lämnat in för lackning, jag hoppas innerligt att vi har dem inom en vecka iaf men med all påskledighet som varit så lär det nog dröjja lite extra. därav så har vi en väldigt öppen planlösning i köket just nu :P men det kommer, det kommer. tänkte bara ni skulle få en sneakpeak :)

 


får ni en liiiten föreställning? ljust & fint blir det iaf .. more to come :D


inflyttade!

2010-04-02 | 15:11:51

nu har vi flyttat hörrni!

jag tror inte ni kan föreställa er hur det har konkats, städats, plockats och målats det senaste 2 dagarna, och det bara fortsätter! det är verkligen ett smärre projekt att flytta/lfytta ihop. sen är det grymt kul projekt också att fixa och trixa precis som man själv vill. man behöver inte ta hänsyn till någon annan än oss :) det är en ny känsla!

i onsdags skrevs det papper och vi körde in allt pick och pack i englas rum som nu är SMOCKAT med saker. lite oorganiserat sådär men det är häligt :) är det inte lite så det ska vara när man flyttar?

sen hade jag mina tjejer lina & liza med mig som hjälpte mig att gnugga kök och badrum till brilljans! :) tack mina ♥ jag tror nog man skulle kunna slicka på både kök och badrum efter att dessa tjejer varit framme!

ni är bäst ♥


igår började c låssas pappa daniel att måla om sovrummet och jag ställde mig i en konstant uppacknings position. det var till att diska varenda glas, tallrik och skål eftersom dessa stått nedpackade sen jag fått dem, haha. det var/är ett lite projket i sig och jag är inte helt klar ännu .. pju .. c har sprungit runt och spacklat och haft sig och frammåt eftermiddagen började vi att måla hallen.

jag tror inte jag slutade måla lister förens klockan var efter tio igår. jag kan liksom inte riktigt hejda mig när jag väl satt igång, det blir något sorts flow som jag inte vill avbryta,  men tillsist så kallade soffan! imorse var jag dock uppe 1.5 timmar innan c och frotsatte mitt list målande :) Jesus vad lister vi har ...

idag jobbar jag några timmar, sen är det bara att ta sig hemmåt igen och hugga in där det passar! mitt mål är att det ska vara sågott som klart när engla anländer nästa söndag ♥ idag åkte hon till sin pappa på påsklov, det blev ett pusskalas som hette duga innan hon begav sig ska jag säga er !

pix & fler inlägg finns att vänta när routern är inkopplad, ikväll hoppas jag!