hej vattkoppor!

2010-02-20 | 16:34:53

helvete då. när man som minst anar det så ska det självklart ploppa upp!

englas kompis mira fick vattkoppor konstaterat för två veckor sedan, dagen efter engla hade varit där och lekt efter dagis. hennes pappa ringde hem till oss för att meddela det och sa då också, vilket jag iof visste, att det kan ta från 2 -3 veckor innan man vet om man blivit smittad.

men såklart, engla är smittad! idag klagade hon på att det kliade på halsen och visade upp en liten prick som hon rivit och kliat på så det var helt rött ikring. jag trodde först att det var en av alla hennes mollusker och tjossan som hon har lite här och var på kroppen så jag brydde mig inget vidare.

när hon sen kom och sa att det kliade i slidan så satte jag henne i badet för att få lite stilla på klådan i vattnet och såg att hon har fått en hel massa små prickar på benen, kring slidan och lite smått på hals, bakom öra och nu när jag vet att det är där så ser jag även att det på på g i ansiktet.

ush, jag tycker synd om henne smatidigt som det känns skönt att få de här överstökat. iprincip varenda unge får vattkoppor och ju förr kanske desto bättre? nu blir det iaf vabb för mig söndag-onsdag och sen tar hennes pappa vid om det inte gett sig, men det räknar jag inte med eftersom man säger att det tar 7-10 dagar inna smittan är över.

pigg är hon iaf och visar inte på något sett att hon är sjuk, det känns skönt. ikväll ska hon på middag med mormor och nannie där alla redan haft vattkoppor :) haha.


Kommentarer
carro

Jag tror nog att det är bra att hon får det nu, även om det inte är så kul såklart. Har hört att man blir mycket sjukare av kopporna när man är äldre! Och nångång kommer man väl ändå få det så lika bra o bli av med det ;)

Elin (Edvinsmamma)

Kanske lite skönt att få det "överstökat"...bättre att få det som liten än som vuxen :)



Hoppas att hon slipper fler koppor och utslag bara..

Kram

2010-02-20 19:03:44 http://edvinsmamma.wordpress.com
ina-bina

Skulle skriva ungefär samma sak som tidigare kommentaren. Det är ju bara bra ju mindre hon är, jag vet en som fick det som vuxen och det var HEMSKT!

2010-02-20 19:03:48 http://inabina.blogg.se/
Jasmine

Usch va tråkigt, hoppas hon blir bättre snart igen!

2010-02-20 19:33:19 http://jassenilsson.blogg.se/
Felicia

Jag fick vattenkoppor först som 17-åring (dvs hösten 2008) och jag har nästan aldrig mått så dåligt i hela mitt liv (haft körtelfeber också - det var värre). Både jag och min då 14-åriga syster, 7-åriga bror och 38-åriga pappa fick det :) Trots att det sägs att det är värst när man är äldre klarade sig pappa ganska bra. Men för mig var det värst. Uschja. Har kvar stora ärr också, trots att jag inte kliade sönder kopporna, men ju äldre man är desto lättare är det att få ärr. Så jag hade gärna önskat att jag hade fått det i Englas ålder!

2010-02-20 19:50:43 http://sumseven.blogg.se/
jenny

usch jag minns då man hade det själv! inte kul!

2010-02-20 21:32:44 http://jnyyy.blogg.se/
Ingela

Stackars liten...

Då jag hade kopporna fick jag hela 10 st men fick feber för resten jag skulle ha haft...

Hoppas liten kryar på sig fort.

Elinor - Mamma till Liam & Tigra -

Usch då... Hoppas hon bara får ett fåtal.

2010-02-21 09:21:45 http://ronile.se
Frida-Fantastiskamamman

Åh lilla gumman, men som du säger nån gång ska de ju ha det!!

Hoppas att klådan inte blir alltför jobbig & att hon snart är på benen igen.

Puss<3

Linda

Jobbigt sådant där =O(, men som någon annan skrev, "bättre" få det som liten, än å få det när man är vuxen. Brorsan åkte på röda hund, tror jag, som vuxen och det var inte skoj.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback