goodnight

2009-11-30 | 23:10:02
HAR JUST krupit ner under täcket brevid den här donnan som förtillfället vaknat och ligger och kikar på faddergalan med mig. Febern verkar ha gett med sig nu och bestämt sig för att inte återkomma ikväll, underbart! Jag har ändå tänkt att Engla ska vara ledig från dagis imorgon för jag vill passa på att vaccinera oss båda, nu när jag har ett par dagar ledigt och kan ta att vi blir lite 'efter' sjuka.

imorgon
in till stan en vända
vaccination



Till Engla

2009-11-30 | 22:11:50



VAR I Kista en snabbis för att lämna igen ett par skor och sprang då på den här tröjan till Engla. Jag såg den redan i Juni när vi gjorde plåtning för mama men då fanns den inte i butik ännu. Nu finns det iaf ute och är otroligt söt-tuff, som Engla ibland kan vara då jag klär henne (Maria jag vet jag vet, ska njuta av prinsesstiden;).

T-shirt H&M 79.50.-

By Sofi Fahrman

2009-11-30 | 18:31:57
JAG HAR (äntligen!) läst ut Sofi Fahrmans debut roman Elsas Mode. Herre min get vad jag fått kämpa mig igenom den! Det har inte haft att göra med att den varit dålig, seg eller något sådant utan mer att jag inte funnit tid till att läsa den. Jag har glömt den hemma när jag åkt bort, glömt den borta när jag åkt hem osv.

Tänkte iaf säga er att det här är en måste-ha-läst-bok om du gillar chicklitt romaner som mi self. Den är rapp, lättläst och namedropping är dess mellannamn. Jag älskar den! Nu ska jag pass it on till min boss.





Nu är det biff á la Lindström som står på menyn här hemma!


one day to go

2009-11-30 | 14:48:16

 



NU HAR vi börjar bygga upp stämningen inför imorgon då det är första advent = öppna första luckan på chokladkalendern!

Engla är taggad till tänderna och vi har räknat luckorna och jag har berättat att julkalendern (på tv) börjar imorgon. Har ingen som helst aning om vad det är för julkalender i år, jag hoppas dock att den är bra och barnvänlig. Vissa år tycker jag att den har varit både läskig, 'vuxen' och dålig. Men men, det återstår att se!

Haha, har börjat pyssla med bilder och saker nu med hjälp av Englas pappas tjej Freja, börjar få kläm på det men det tar sin lilla tid..

veckan

2009-11-30 | 10:15:32
VABBAR IDAG. Engla var het som jag vet inte vad igår när jag kröp ner brevid henne under täcket. Det var nästa som ja ryggade tillbaka när jag snuddade vid henne. Jag förstår inte alls det här med att vara tiptop på dagtid och sen bli sjukare än sjukast till kvällen och natten.

Nu är vi trots allt uppe och studsar och lillan är feberfri, såklart. Jag vet inte riktigt vad vi ska ta oss för den här gråa måndagen, baka kanske? Fick lite inspiration när Liza kom med en påse lussebullar till mig och Engla igår, nami.

Den här veckan är väääldigt lugn i jämförelse med vad mina veckor brukar vara.

Måndag
Vabba, baka? städa?
Tisdag Ledig - no plans! (vabba?) Jeannine fyller år
Onsdag Ledig - no plans! Låssas mamma Marie fyller år
Torsdag Ledig - no plans!
Fredag Engla till far sin och jag ska jobba några timmar innan jobbets juuulfeeesssst!


Nu har Engla satt på en film och jag ska gå och försöka få bukt på mitt orange hår, ja jag vet att jag bör gå till en frisör men alla är puckon och säger att det inte går att fixa hit och dit. Hm! Så jag ska ha i lite silverschampo. Ni såg här hur mitt hår ser ut nu.

Bild 1 Igår mös vi i vårat juliga rum med pyssel
Bild 2 Vi hade tänt ljus
Bild 3 Engla ville att jag skulle visa hennes autografkort från Barbie

Liten outfit

2009-11-29 | 16:43:39


jeansleggings kappahl
strumpor H&M
skor primar, london
jacka H&M
mössa H&M

 

Under, se här.


meeting barbie

2009-11-29 | 15:58:07








VILKEN SUPER
mysig dag det har varit idag! Vi har varit i Stinsen (som typ alla andra också) och Engla och hennes nyfunne vän Junie (var de inte snyggt matchade? Haha, det var bara att skratta när vi träffades, randiga girls med grå jeansleggings, tss) har fått träffa Barbie her self och fått kramar, present och autograf kort. Lyckan var gjord kan jag lova er! Efterår fikade vi, kidsen lekte och sen hann vi med en kort shopping runda.

Nu har Engla däckat i sängen, hon är verkligen inte på topp just nu. Förkylningen spökar så det blir att vabba imorgon. Dock så måste jag säga, trots lite tveksamhet innan, att det var otroligt värt att åka iväg idag, Engla som hade längtat så..

barbie

2009-11-29 | 10:33:21



OJOJ! Idag är dagen med stort D för fröken Engla. Barbie kommer till stinsen och lyckan är total! Hon har redan börjat prata om att jag måste berätta för Barbie att vi faktiskt har henne på film och som dockor. Så länge det inte blir helt hysteriskt så tror jag nog det kan bli mysiga att komma ut lite. Vi ska även träffa Jeannine och hennes dotter Junie i stinsen, tror nog hon också är sugen på att se Barbie (Junie, inte Jeannine). Sen blir det kanske lite fika innan vi far hemmåt. Engla har haft feber inatt igen.. men precis som igår så vaknade hon med normal temp, suck! Blir till att ta det lite mer piano och troligast vabba imorgon.. ännu mer suck.

På bilden ser ni ballonger som C kom med till Engla igår ♥

today

2009-11-28 | 20:36:27






ENGLA FRÖKEN vaknade utan feber imorse och pigg som en lärka. När jag förkunnade att jag inte tyckte det kändes helt hundra att Engla skulle följa med till jobbet och pyssla i pysselhörnan och fixa med ballonger så blev det sura miner. Hon ville med! Sagt och gjort så for vi över till stinsen där EMD har spelar dagen till ära, vilket drag foks! Och vi hade det mysigt i butiken med glögg, pepparkakor, saft och julpyssel. Engla har varit pigg hela dagen och framåt som bara den men nu den sista timmen så steg tempen igen till över 38grader. Attans. Hon har haft så här vid ett tillfälle förut, då febern kom under kvällstimmarna och försvann på morgonen. Jag vet att det var så i flera flera dagar sist. Nu håller jag tåg och tummar att det är sista kvällen/natten.

Imorgon kommer Barbie till Stinsen, you gotta be there!

julen är här..?

2009-11-28 | 20:12:48





JAG VILL verkligen inte påstå att det har infunnit sig någon som helst julkänsla hos mig så här långt. Jag vet inte vad det har med att göra, men det känns som de flesta känner på samma vis. Vi har julmusik på jobbet, glögg har druckits, julklappar börjat inhandlats och min kära dotter leker julafton och jultomte i ett. Var är stämningen? Den kännslan jag vet att jag brukar ha så här års. Jag saknar den och vill finna den igen.

När jag och Engla anlände hem idag efter vår dag på jobbet (bilder kommer!) så såg vi från vägen hur det lös i fönstren och hur mamma tänt ljusstakar, julstjärnor och plockat fram adventsljusstakarna. Åh, kanske att det börjar smyga sig på.. jag hoppas de, Engla är ju hög på julen redan...

ohlala!

2009-11-28 | 17:52:41



HEMKOMNA från en dag på jobbet. Engla var helt feberfri imorse och har varit så hela dagen. Har fotat en del som jag visar sen, nu får ni hålla tilgodo med dessa sweetiepies från topshop, slurp!

girls night

2009-11-27 | 23:59:48




KORT DAG på jobbet och sen off till vår söta kollega Monica för middag och vin. Har varit en ur mysig kväll med gott sällskap, vi skrattade alla åt det faktum att vi såg varandra utan våra randiga tröjor, allihop, på en gång! Det händer inte ofta ska jag säga er! Det bjöds på mumsig fläskfilé och pasta och sedan ostrbricka och godis. Mysigt att träffar vår Lise också som flytt från butik till HK, miss.

Fick tråkiga besked när vi gick från jobbet i eftermiddags.. saker som får det att knyta sig i min mage. Saker som jag inte kan eller vill ta upp här, än. Jag är arg och känner mig smått hjälplös. Vilka idioter det finns, man upphör aldrig att förvånas..

Nu ska jag krypa ner brevid min febriga dotter. Hon har haft feber sen efter dagis och fått två suppar sedan dess. Hon själv proppsar på att hon visst är frisk och visst ska med mig till jobbet imorgon men det återstår ju att se. Ett under behövs nog för den saken skull.

new stuff from 32nd first

2009-11-27 | 11:30:26



IGÅR NÄR jag slirade in i 32nd first i sturegallerian så fann jag en massa fin fina saker som fick följa med mig in i provrummet. 3 saker fick sen följa med mig hem och en av dessa är den här ursnygga (tycker jag) skjortan. Kommer använda den flitigt i höst/vinter under skinnjackan och med en jätte halsduk.

32nd first säljer enbart kläder och accesoarer från danska designers och den här skjortan är från det danska märker modström. Ni finner butiken i sturegallerian, över blomsterbutiken!


Bomulls skjorta 649.- (OBS! 20% tom söndag 29/11 på HELA sortimentet)

TGIF

2009-11-27 | 10:49:46




BRAKFUKOST! Det har vi minst sagt haft. Det börjades redan vid kvart i åtta då vi firade syster som blev 15år idag, hurra hurra hurra! Det blev kaffe och paket öppning, vad hon fick av mig får ni se sen. Vid nio tiden gled Liza in och Engla klappade i händerna. Scrambledeggs, räksmörgåsar och kaffe, igen. Mmm! Dock så blev det en snabbis frukost för Engla som vi fick skjussa i raketfart till dagis då jag helt glömt att det var ljusfest idag... mycket i huvudet, ni vet.

Nu ska jag sminka mig och fixa lite här hemma för sen blir det jobb och direkt efter så ska jag och tjejerna från jobbet bege oss till Monica och äta middag ocg dricka lite vin. Söta Liza skjussar mig ♥

at my place

2009-11-26 | 23:15:31



TSS! Engla vaknade när jag skulle bär upp hennes och tiggde välling och kisspause. Nu har hon krupit ner här brevid mig och har precis slutit sina blå efter en flaska välling. Jag ska också ta mig samman... efter lite scrubs då..

32nd first

2009-11-26 | 22:31:01



NU HAR jag äntligen slagit mig ner i sängen med en kopp te och med datorn i knät. Det har varit en intensiv dag och jag känner mig trött, trött, trött. Intressant va? Imorse hann jag med att ta mig till stan innan jag började jobba efter lunch. Bu fick jag som trodde jag skulle finna dessa godingar. De fanns inte någonstan, eller ja, inte i min storlek iaf.. suck!

En annan sak jag hann innan jag drog mig mot jobbet var att besöka 32ndfirst i sturegallerian! Kanske den charmigaste lilla butik jag någonsin varit i. Personlig, mysig och med ett gäng härliga klädesplagg. Jag fann massor av gobitar och några fick faktiskt vandra med mig hem. Mer ska ni få se sen! Ni finner butiken genom att trippa  igenom blomsterbutiken inne i gallerian och upp för trappan, värd en omväg kan jag lova er!

Nu har jag möblerat om mitt/vårat rum och snosat Engla i nacken, hon sov tyvärr när jag landade hem, snyft. Men imorgon har vi sovmorgon eftersom hon inte har grupp på fredagar. Wii! Sen har jag en systeryster som fyller byxmynndig så det ska frukostfiras.

torsdag

2009-11-26 | 08:39:36
JAG KUNDE verkligen inte somna igår, trots dubbla scrubs avsnitt (måste se scrubs innan jag somnar, tvångstankar ;) Jag låg och vänd och vred mig och lättare blev det inte när en Liten snusade mig i nacken. Hur mysigt jag än tycker det är när Engla sove hos mig så försämrar det min sömn avsevärt! Kommer bli lättare när vi flyttar och har varsitt rum. Idag delar vi ett ganska så litet rum, jag och Engla. Inte för att det i allmänhet gör någonting men Engla går över till mig, liksom i sömnen.

Apropå sömn så berättade Engla just för mig "Vet du vad jag drömde? Jag drömde att jag var påväg till dagis och då, då hade jag en klänning. Med en tröja under!! En vit!" Jag var tvungen att fråga Engla om det var en mardröm och fick svarte "jaaa, en jätte mardröm..." Herregud! Haha.

Nu är vi klädda och klara här. Jag ska bege mig till stan och möta Liza och Engla ska till dagis. Jag kommer inte hinna blogga förens jag kommer hem ikväll vilket är sent eftersom jag stänger idag.


Dont you miss!

Love. ♥

shoemaniac

2009-11-25 | 22:43:22

bild

IMORGON JOBBAR jag kväll och börjar lite senare än vanligt, närmare bestämt 13.00. Jag har en liten plan på att snurra in med Engla till gruppen på dagis som börjar vid nio och sedan ta tåget in till stan. Där ska jag möta upp min fina Liza, hitta dessa fantastic shoes och sen gå till den här butiken.

Godnatt mina vänner ♥

Lilla ruffset

2009-11-25 | 22:24:22




IMORSE NÄR Engla stegade upp så var hon faktiskt jäkligt tilltuffsad i håret, lite som att hon vridit sig, gnuggat och gnuggat huvudet och haft sig i natt och denna frajs har hållt i sig hela långa dagen, haha! Fröken pratade även i sömnen i natt och jag och C kom fram till att hon sluddrade om en dagis kompis som hon skulle hämta, haha, alltid kul att ligga och lyssna. Söt!

Dagen har iaf gått i ett och just nu sitter jag med oranget-fläckigt hår och svidande hårbotten. Vill man vara fin får man liiiida pin, sug på den ni! Jag har dock bunkrat upp med silverschampo och tror att jag ska strunta i min systers inrådan om att inte använda det redan idag (använde det även direkt efter blekningen).. Jag vill ju inte va orange hårig heller...

Tunika polarn o. pyret
Tights polarn o. pyret   (det var min dag att välja, syns de?)

magen

2009-11-25 | 16:10:33


HAR I,
världens sämsta ljus, försökt fota syster och hennes bebismage! Blev en del fina bilder, och dessa dela jag med er. Andra kommer inom kort byta ut en gravid mage med Nova i på väggen hemma hos syster.

Syster i vecka 36+3

Kommentarer

2009-11-25 | 15:33:59

"Får du ha engla på dagis när du inte jobbar?"




HAR FÅTT ett antal sådana här frågor, både tidigare och på mitt föregående inlägg, och svaret är; Japp, det får jag.

Jag har speciellt tagit upp den frågan med Englas försökola eftersom jag ibland är ledig mitt i veckorna eftersom jag jobbar varannan helg (då jag inte har Engla). Förskolan tycker att det är en självklarhet att barnen även då mamma eller pappa är ledig ska få komma till förskolan. En anledning vet jag var att de tyckte att det var viktigt för barn att inte missa dagar mitt-i-veckan och komma efter i det arbete som sker på förskolan. Det tycker att det lätt kan bli så att barn halkar efter om det är mycket hemma.

Jag har även pratat med Englas förskola om att jag ibland börjar 12 (förut 13). Tidigare så kom alltid Engla efter lunch dessa dagar men nu har vi bestämt att det är bättre för Engla att, även om jag är hemma och har förmiddagen ledig, det är bästa för henne att komma och vara med i aktiviteterna från start och inte komma in mitt i. Så hur mysigt jag än tycker det är att ha henne hemma dessa förmiddagar så tror att det är roligare för Engla att tex inte miss sin 'grupp' som startar vid nio varje morgon.

Sen måste jag också säga att det trots det överskrivna inte alltid är så att jag lämnar Engla på förskolan då jag är ledig. Ofta så passar vi på att göra saker, vi två, dessa dagar men som ex. idag så tror jag absolut inte att Engla skulle ha föredragit att flänga runt med mig på en miljon måste-göra-saker istället för att vara på förskolan och leka med sina vänner.

:)

gravidmage

2009-11-25 | 08:08:12



IDAG ÄR jag jobb-ledig! Detta innebär väldigt sällan att jag är ledig inte-göra-någonting. Jag ska om en timme droppa Engla på dagis där syster hämtar upp mig för att vi ska bege oss till ikea och netonnet. Därifrån så ska vi hem till syster, fota pregomagen, åh, och färga mitt dassiga hår. Fullt ös medvetslös heter det va?

Bild på syster & Nova i tidig vecka, nu är hon i vecka 36+3 och har den finaste mage jag sett!

Förövrigt så såg jag new moon igår och jag måste gå emot de flesta som säger att den är usel, I liked it, kanske lite tjatig men mi like.

Uttryck

2009-11-24 | 19:45:59




 

EN LITEN fröken i badet kan se ut på många sett, haha!


klädstång

2009-11-24 | 18:47:50



DEN HÄR klädstången kommer härifrån och jag har varit ute efter den ett bra tag nu men den har aldrig funnits i lager. Nu har den finally kommit in igen och min söta chef som var förbi ikea idag köpte en åt mig, åh! Var jag ska ha den är fortfarande lite av ett mysterium, men det löser sig säkert.. kanske.. eller något. En sak är iaf säker och det är att jag kommer få lite bättre uppsyn över min nu utspridda och stökiga garderob, host.

bild.

wawawiwa!

2009-11-24 | 17:35:28



ALTSÅ! Min fina syster vän Stinne ska öppna ett helt nytt koncept i Sturegallerian, Sthlm, nu på Torsdag. Jag kan lova er att där finns att finna fin fina Danska designer kläder och med denna inbjudan (skriv ut, klipp ut och ta med) får ni 20% på hela sortimentet! Jag tycker ni ska ta ert pick och pack och leta upp den här butiken som ligger i direkt anslutning till blommsterbutiken som ni når från ingången vid Grev Turegatan. Jag kommer vara där!

Även min fina vän Liza kommer worki work där!

frökens val

2009-11-24 | 08:30:57




IDAG ÄR det Englas tur att välja kläder, vi kör på något slag av varannan-dag-väljning-av-kläder, här hemma. Och det ska jag säga er, här hemma finns det inga 'finkläder', eller 'kalaskläder', man får ha precis det man känner för! Eller ja, iaf när det är hennes dag att välja.

Idag blev det nya favorit klänningen från polarn o. pyret ('julklänningen' har Engla övergått till att kalla den), strumpbyxor från Juliet och hårband från H&M.

the week

2009-11-23 | 22:59:07

Måndag.
Sovmorgon med Engla & sedan off och jobbe jobbe! No more.

Tisdag. Upp och hoppa! Öppning, vilket innebär tidig morgon och tidig eftermiddag/kväll. Syster ska till stinsen och shoppa och min 'svärmor' ska dit och färga håret så det bjuds på besök. Efter jobbet ska jag skynda till dagis för att hinna hämta innan klockan slår 17.00, kvällen är oklar.
Onsdag. LEDIG! Med stora bokstäver. Ska försöka kombinera fotografering av systers mage, som förövrigt är stor nu, och färgning av mitt hår. Brown goes blondie again, yiha! Syster har förövrigt gått till exakt den dagen då Engla klämde sig ut 36+2 imorgon. Magiskt datum, tss.

Torsdag. Jobbar mest troligt kväll vilket innebär mysmorgon och sen kväll. Hade en liten tanke på att hinna på en grand opening i struegallerin (berättar mer om den imorgon) på morgonkvisten om jag hinner.
Fredgag. Syster fyller femton! Hurra! På kvällen är det släktismiddag men jag är bortbjuden till en kollega på mat och vin så för mig blir det anslutning senare och Engla babysitts av mormor och Nannie.
Lördag. Jag och Engla ska in till jobbet och 'jobba'. EMD spelar i Stinsen och vi ska ha lite happenings med julpyssel och glöggmys i butiken. Anslut er gott folk! På kvällen lär vi stupa i säng jag och lillan min.
Söndag. Barbie i stinsen, gå, jobba? Vet inte alls hur den dagen blir, men det lääär visa sig!

starbars

2009-11-23 | 22:26:01


- Engla, vad önskar du dig i julkapp?
- Jag vet inte riktigt, massor av saker..
- Men kan du inte säga nått?
- ... jag önskar mig iaf inte starbarsss, för det gillar bara killar...

BY NIGHT

2009-11-23 | 22:14:26
HÄR HAR det jobbats och stått i hela dagen. När jag landade hemma, efter en läskig gångväg hem (missade bussen), så var min lilla vaken och satt som så ofta just nu och ritade! Hon har verkligen kommit in i en rita-fas, och som jag älskar denna fas. Hon har nyligen haft en titta-på-film-fas, men den verkar ha ebbat ur nu och övergått till kreativare saker. Efter en timmes fixande och trixande med sin teckning så blev det nattinatti och jag gick upp och tog mig ett långt och efterlängt bad. Känns som jag inte duschat/badat på en vecka (det har jag förståss) men nu känner mig mig freeesh och har satt mig i sängen med godis och te, grym kombo!



 

bild 1 min middag.

bild 2 englas fint färglagda prinsessa

bild 3 mys i mörkret


todays liten

2009-11-23 | 10:30:19



 

Klänning H&M

Strumpbyxor Polarn o. pyret

Sammets diadem H&M


måndag.

2009-11-23 | 09:34:04




HÄR BLEV jag väckt av en liten docka som kom och kröp ner tätt intill mig i sängen och viskade 'jag vill se barntv'. På med den och sedan skulle fröken gå ner och hämta välling och kopper upp och gormar 'varför pausade du inte mamma!!', arg som ett bi var hon. Gick inte helt hundra att förklara att det går inte att pausa TV, inte hos oss iaf.

Nu sitter vi vid frukostbordet och Engla ritar prinsessor och hello kitty till mig och jag ska straxt göra mig lite frukost. Idag är det min tur att välja Englas kläder, vad det blir får ni se snart!

helgen

2009-11-23 | 09:21:13
Vi får köra en liten sammanfattning av helgen eftersom jag inte haft en sekund över för bloggning.


Fredag. Slutade sent sent och min söta C hämtade mig och vi begav oss hem till honom där jag tröck in en efterlängtad panpizza. På det så blev det en GT med Renée & Daniel och sedan somnade jag gott.

Lördag. Uppe och studsade lite försent så det blev till att mer eller mindre slänga på mig kläder och kladda smink. Jobbade stängning och dagen gick faktiskt i hundraåttio. Vid två tiden lämnade M av Engla hemma hos mamma & Anders och där vankades det middagsbjudning där Engla stupade i soffan. För mig blev det en sen natt som började hemma hos Jeannine och Fredrik med singstar och bubbel, från det for vi över till lite annat folk och sedan ut och dansade innan det stängde igen för natten. Stupade i säng vid fyra snåret.

Söndag. Same, same! Upp och hoppa! Jobbe jobbe. Fick dock skjuss av Jeannine så jag kunde morna mig till lite extra sömn. Söndagen var inte lika fartfylld som Lördagen så det blev en seg dag. Efter jobbet hämtade C mig, som förövrigt har klippt sig ala James Dean, och vi for hem till familjemiddag hos Slottes. Sen blev det mys med lillan och Novisen, bad och läggdax! Att jag skulle orka kika på söndags filmen var ett skämt, jag slocknade vid halv tio.

Lördagen med bubbel & singstar


ANONYM

2009-11-22 | 16:23:34

JA, det har jag minstsagt varit under det två sista dagarna. Timmarna på dygnen har liksom inte räckt till för att jag ska hinna med allt jag vill. Så kan det vara ibland, men ikväll är jag tillbaka!

 

See you then!


barnbidrag

2009-11-20 | 22:08:42
IDAG HAR jag jobbat och stått i, barnbidrag i all ära! Engla fröken har åkt över till sin dadie idag men kommer hem igen imorgon eftermiddage eftersom M hade lite att stå i på söndag. Blir mysigt och skönt att hon inte blir borta så länge, även om jag unnar både henne och M det helger då han har henne så är jag ego och säger att jag tycker de är mysigt när hon är hemma ♥

Här blir det en lugn fredagkväll eftersom helgen bjuder på jobb & mera jobb.

Även jag fick barnbidraget in klirrandes på kontot idag och var tvungen att köpa den här klänningen som bara ropade på mig från hyllan! Till Engla då altså.



Gotland by fall.

2009-11-20 | 11:19:02










 

SOM NI vet så fotade jag en hel massa när vi var på Gotland förra helgen men jag har glömt att lägga upp bilder på miljön omkring vårat hus. Kanske ser lite grått och trist ut, med all rätt, men jag tycker att det är en av det vackraste platserna jag vet! Jag älskar vårat galna pippilångstrumps-hus, vår stora tomt, ladan, hönshuset, de sten beläggda väggarna osv osv. Jag lan hålla på länge...

 

Nu ska ja off to work!


The D dress

2009-11-20 | 10:12:29



KLÄNNING KLÄNNING KLÄNNING KLÄNNING


GODMORGON!
Oj oj vad jag har ont i min kropp idag, och nej det är inte svinis. Jag har träningsvärk.. host. Jag skämms lite eftersom jag får träningsvärk av en dag med plåtning och tex min Lina gör femtioelva plåtningar och sjuttitio castings på en dag, typ, och är fitforfight dagen efter. Man är väl ovan, haha.

När vi var på p-möte igår så kände jag att min lilla tjej varit så otroligt duktig hela dagen så hon fick faktiskt välja en klänning på jobbet och kunde ni tro att det skulle bli en röd variant av den mörkblå som hon har sedan tidigare? Hon älskar de här klänningarna och säger till alla att det är hennes 'julklänningar'. Ett litet julklapps tips till er!

Klänning polarn o. pyret 325.-


Bilder lånade från polarn o. pyrets hemsida, klicka på bilderna så kommer ni till hemsidan!

backstage from today

2009-11-19 | 21:23:37
DAGEN HAR verkligen gått i HUNDRAÅTTIO, men hjälp så roligt vi har haft det! Det började ju som ni vet med att fotografen smsare mig fem i sju imorse och vill ha båda mig och Engla som modeller. Snabba puckar in till söder där det börjas med smink, mysig frukost och Engla fann sig snabbt en lekkamrat i fotogarfens dotter Bianca som var i samma ålder. Sen har vi kört bild efter bild och emellanåt så har lillan min fått ta en bild. Fokus blev på mig och Engla har mest lekt med sin nyfunne vän.

Efter mågra intensiva timmar så slängde vi oss (bokstavligen) i en taxi för att ta oss till mitt jobb för p-möte. Min plan var ju inte riktigt att det skulle bli så här sent eftersom jag inte visste att jag skulle medverka, men men, man får ta det som det kommer! Vi hann iaf, om än något sen, till p-mötet och nu har vi ÄNTLIGEN landat hemma!

Engla har varit fantastisk idag, mest tyckt att allt varit roligt och varit otroligt framåt och 'oblyg'. Jag älskar att Engla gått från en liten blygis till en självständig, självsäker och framåt tjej, ja jag pratar fortfarande om en fyraåring, haha!











 

Ni får nöja er med en sneakpeak tills tidningen kommer ut i vad jag tror är februari! Andra tidningen var det iaf av MAMA.


snabba puckar!

2009-11-19 | 07:28:13
OJOJ! Här är det bråda dagar, eller nästa iaf. Plåtningen som jag skrev om igår har fått lite små ändringar i sista sekund. Fotografen smsade nämligen mig tidig tidig morgon och frågade om Jag hade möjlighet att vara med och plåtas idag eftersom den bokade modellen fått hög feber. Tydligen så 'ska' man inte använda samma modell så snart inpå (jag och engla gjorde mama tillsammans för en tid sen) men nu under omständigheterna så hade det inte så stor betydelse OCH jag är brunhråig nu, haha. Så nu styr vi starxt skutan mot söder!

Fotar såklar en massa under dagen!

 

Kör på dessa shoes idag.


MAMA plåtning - igen!

2009-11-18 | 22:20:42




NU ÄR det dags för lilla fröken Engla att för tredje gången plåta för tidningen MAMA. Plåtningen är imorgon och det ska bli super skoj att träffa alla goa människor som alltid är med dessa dagar igen! Vi ska vara på söder vid 13 tiden och plåta så det blir nog så att jag och Engla tar en lugn och skön sovmorgon innan vi beger oss. Jag skulle ha jobbat men har bytt min tid med en kollega så jag kan vara med. Dock så kommer vi nog åka direkt till jobbet efter plåtningen då vi har p-möte imorgon.

Night

(bilder från en plåtning tidgare i år för MAMA)

Onsdag

2009-11-18 | 18:12:00
OJ SÅ usel jag har varit på att ta mig till datorn idag. Kan bero på att gårdags kvällen hade liite för mycket att bjuda på - i alkohol väg. Jag och Liza skulle ta ett glas på Zink men istället blev det betydligt fler glas och att vi gick vidare till Riche. Tacka vet jag en gullig pojkvän som hämtade oss vid midnatt ♥ pix kommer senare!

Idag hade Engla maskerad på dagis så det var till att gå upp i ottan imorse och fixa lillan. Inte nog med min lilla baksmälla så värkte halsen som en tickande bomb imorse. Hua! Engla blev iaf en söt liten katt och hade the time of her life på dagis idag.

Nu har vi smällt i oss thai framför tvn och kikar på madicken. Stay toned, ska berätta en sak sen!





Tuff tuff tuffing

2009-11-17 | 18:53:01



 


 

Nytt

Tunika polarn o pyret 195.-
Diadem H&M 49.50.-
Tshirt H&M 99.- (killavdelningen)
Sammets diadem H&M 49.50.-

 


under

2009-11-17 | 08:15:22



NU HAR det varit en period av rea rea på en hel del ställen (lindex, kappahl). Jag brukar försöka passa på att köpa underkläder och strumpor när det är halva reapriset eftersom speciellt strumpor kan vara det absolut tråkigaste att köpa! Här om dagen var vi inne i Visby och jag hittade dessa söta trosor (samt en hög med stumpor för inga-pengar-alls). Bägge trosorna hade jag kiakt på innan det blev rea så nu var det väl bara slå till?

Och ja, jag älskar höga tanttrosor!

trosor kappahl 60kr/bägge.

tisdag.

2009-11-17 | 08:10:28
MORGONEN till ära så sitter jag och dricker starkt kaffe och Engla sitter och klipper i leksakstidningar (som alltid kommer med posten inför jul). Hon klipper ut allt hon vill ha.. och det är inte lite det! Jag har faktiskt redan börjat köpa julklappar vilket känns väldigt skönt då tiden fram till jul har en tendens och fullkomligen springa iväg.

Nu ska vi packa ihop oss och göra oss klara. Engla har ju fortfarande på sig klänningen från igår eftersom hon somnade i bilen påvägen från färjan så den bö bytas, snarast!



home sweet home

2009-11-16 | 22:27:36










ÄNTLIGEN HEMMA! Engla har vid ungefär femtioelva gånge sagt "är vi framme snart", vilket kan bli liiite tjatigt efter några timmar..

Innan vi begav oss till färjan så var vi somsagt på badhuset i Visby och ojoj vad barnen hade det skojigt och Engla 'simmade' runt som en blådåre! Vi hann även med en snabb fika på favorit stället vid österport - Ringduvan.

Efter tjat, lek och middag på färjan över så somnade tillsist en utpumpad Engla i bilen på vägen från Nynäs. Nu har jag precis packat upp och fixat lite och mys med C står på schemat!

bye bye baby

2009-11-16 | 12:47:21




NU HAR
jag packat det få saker vi fraktade över vattnet hit till öin. Vi ska nämligen bege oss til badhuset inne i Visby innan vi styr skutan direkt till båten, fastlandet och hem igen. Som jag skrev om innan så är det med blandade känslor som vi åker hem, men mestadels positiva och med laddade batterier! Jag är laddad för en kommande vecka fylld med jobb, maskerad och annat mys.

Hörs vi sen kanske?

Btw, är jag inte riktigt het med instoppade strumpor och skor med klackar så här i storstaden?

monday

2009-11-16 | 10:52:16




ALTSÅ VAD har hänt med alla soliga höstdagar som jag vill minnas att vi brukar ha? Det känns på riktigt som att jag inte sett sol - på riktigt, sen flera veckor tillbaka. Idag är det nästintill dimma utanför fönstren och jag känner ingen större längtan efter att ta mig ut. Vi ska iaf åka hem idag, kanske har ni sol hemma i stockholm?

klänning polarn o. pyret
strumpisar vet ej
sockor hand made
hårspänne H&M

söndag

2009-11-15 | 22:36:02








LITE PIX från dagen! Vi har bakat lussebullar, ätit gottis misosoppa, lekt & fikat ute. En riktigt mysig söndag skulle jag kalla det.

Imorgon är det vi som tar båten över till fastlandet igen. Engla vill inte åka, såklart, men med lite lockandes om maskeraden på dagis på onsdag så ska det nog inte vara några större problem! C har lovat att hämta oss i Nynäs ♥

sommar VS höst

2009-11-15 | 20:46:55



sommartid



hösttid - nutid



sommartid


JAG VAR tvungen att kika igenom lite gamla bilder från i sommras och försöka fota snarlika bilder idag. Tycker det är lite roligt att se skillnaden från sommar-höst, kanske att det senare kan bli höst-vinter? Alltid roligt att se tillbaka på gamla foton och det skulle vara lögn att säga att det ser mer lockande ut hösttid än sommartid, eller vad säger ni?

För er som inte hänger med så är det här altså vårat hus på Gotland dit pappa flyttat permanent och det är här vi tillbringar denna helg.

GG

2009-11-15 | 19:36:50



JUST NU; Gossip Girl och te i bästa muggen!
SNART; Zonterapi.

in my window

2009-11-15 | 13:40:38




SNART BÖRJAR
den här vistelsen och helgen lida mot sitt slut. Känns tråkigt och lite tomt innombords samtidigt som jag längtar hem till min C och helt ärligt till jobbet.

Jag är så glad som har ett jobb som jag trivs med och älskar, ett jobb jag kan sakna när jag är ledig. När man känner på det viset så tycker jag inte pengar eller arbetstider har någon större vikt. Att behöva gå till ett jobb där jag vantrivs och helst av allt inte skulle vilja vara på är nog det absolut värst jag kan tänka mig. Idag trivs jag som fisken i vattnet med det jag gör, tjejerna på jobbet, mina stammis kunder och allt som hör därtill. Lycka!

sunday NO sun

2009-11-15 | 13:13:47
HÄR HAR vi fullt hus med lussebulls bakandes! Det doftar juligt och Engla är i fullfärd (som varje dag) med att leka julafton. Idag är verkligen en sådan dag då man helst håller sig inomhus för utanför är det piss-regn och gråare än gråast så bullbakandet passar utmärkt. Later.




Tröja polarn o. pyret
Kjol polarn o. pyret
Tofflor H&M

(svårt att få till ljusa & bra bilder med det mörkret som är här..)

lördagen

2009-11-14 | 21:55:29

 







ÅH! Vi har haft en riktigt mys dag inne i Visby idag med fika och bio. Det är inte klokt vad jag älskar den lilla staden! På sommrarna osar den av liv, folk är glada och skratten ekar mellan det stenbeläggda gatorna. Då är det en sak, idag är det en helt annan. Staden är lugn, lite mystisk, tyst och mysig. Jag älskar att titta på alla människor, insvepta i stora halsdukar, mössor neddragna över öronen gåendes längst kullerstenarna. Ibland undrar jag om jag kanske skulle kunna trivas som året-runt bo här. Fast egentligen vet jag inte.

Saturday night live

2009-11-14 | 18:11:13




HÄR SITTER jag just nu och sipprar på en smarrig martini bianco, lyssnar på Johnny Cash och njuter av livet. Maten står på värmning i ugnen och champinjonsåsen puttrar på spisen. Utanför fönstren är det svart, svart, svart och Marie är ute med pannlampa och springer. Barnen kikar på Fairy Topia och Ulrika sitter brevid mig och gör sina matteläxor. Pappa har jobbat hela långa dagen på övervåningen med deras blivande sovrum när vi har varit och slirat i stan men har nu joinat oss andra här nere, bilder kommer. Nu njuter jag bara.

liten dagens

2009-11-14 | 11:25:58



HÄR HAR vi varit uppe och hoppat sen tidig morgon. Det har kikats på barntv, lekts och nu sitter barnen och målar gipps tomtar. Utanför fönstret slår regnet mot fönstret och molnen hänger från himlen. Mindre trevligt! Men vad gör man när det är rugg-väder? Jo man åker in till 'stan' för fika och bio mys!

Kofta Zara
Tshirt Polarn o. pyret
Kjol H&M
Strumpbyxor Polarn o. pyret
Sockor Handmade

varma fötter

2009-11-14 | 10:39:46



PÅ LANDET
snackar vi ingen golvvärme och 20+ innomhus inte. Här är det kalla golv och vedspisen i köket som förser oss med värme. Detta innebär att både stora och små fötter lätt blir kalla och de är faktiskt först nu jag verkligen ser funktionen med våra olika ull-strumpor som finns på jobbet. Jag har alltid tänkt att det räcker med vanliga bomullsstrumpor men ooonej.

Innan vi åkte övet hit till öin så gick jag förbi pop i västis och köpte upp mig på ett par ullfrotté sockor (bild ett) samt ett par tunna ullstrumpor till Engla (bild tre) och nu kan jag lova er att jag ångrar att jag inte var smart nog och köpte ett par till mig själv! Engla har sedan tidigare ett par raggsockor, dock ej polarn o. pyret men det är också otroligt mysiga att slira omkring inomhus i, se opp så ni inte halkar på ändan bara! Det bästa är att våra olika ullstrumpor går ända upp till storlek 39, jag har redan ringt jobbet och lagt undan tills vi kommer hem, haha.

(klicka på bilderna så kommer ni direkt till polarn o. pyrets hemsida där jag lånat bilderna.)


STRUMPOR STRUMPOR STRUMPOR STRUMPOR



Friday night.

2009-11-13 | 22:00:34
NU HAR det kikats idol här, druckits gott vin och mysts i soffan. Engla däckade för inte allt för länge sedan i sängen på båttenvåningen, hon vågade sig inte upp och somna själv i vårat rum, haha. Hon tar efter sin mamma. Jag är livrädd för att sov där uppe, det kan ha att göra med att jag och C såg den här för någon vecka sedan. Hm. Som tur är så kommer min lillasyster Ulrika och joinar oss där upp inatt, hon kommer med färjan halv tolv ikväll. mys!

Tycker ni inte att jag är väldigt praktisk som svassar runt i dessa skor på landet? Jag hade en stark känsla av att jag var OTROLIGT praktisk som tog på mig dessa och tänkte lite för mig själv 'detta är verkligen ett par all-väders-skor, perfa, då behöver jag bara ett par!'. Sen har jag fått små skratt och frågor liksom "ska du ha det där på dig!?" när vi tex gått till stranden. Jaja.. jag kanske inte är den mest praktiska personen.. men men.



Mina lovers från Nilson.

book tip

2009-11-13 | 16:40:29



DEN HÄR boken beställde jag och Liza för någon vecka sedan och igår landade min hos mig. Måste erkänna att jag kanske inte trodde högst om den här boken men jag är glatt överaskad och jag är inte den som inte kan erkänna när jag har fel. Sofi är smått fantastisk på att skriva och den här boken kommer jag läsa i ett naffs! Bara bilderna i boken är som små karameller.  Nu ska jag återgå till min GT, chipsen och the book.

Köp boken här.


vid havet, i lugnet

2009-11-13 | 14:46:33








FY SJUTTON vad allt är annorlunda här hösttid än sommartid. Lugnet, luften, människorna, allt är så totalt på något sett. Jag kan inte beskriva hur det känns men jag känner mig upprymd och lugn i själen, något jag inte gjort på väldigt, väldigt länge. Engla sa igår när vi väntade på tåget "mamma, jag är lycklig", med syfte på att vi skulle åka över till Gotland och jag kan inte annat än hålla med.

Nu har vi tillbringat ett par timmar på stranden nere i Lickershamn. Vi har klättrar vid rauksluttningar, grillat korv, druckit varm choklad och Engla har tjatat om att bada. Hm? Nu sitter vi hemma vid pysselbordet, jag dricker starkt kaffe och barnen pysslar och kikar på råttatouille. Apropå råttor, Marie visade oss en död råtta på tomten tidigare.. fy..

Pyssel på Öin

2009-11-13 | 11:51:27
NU HAR vi landat på öin! Resan över gick primaballerina trots att Engla var hyffsat speedad eter att ha somnat till på bussen ner till Nynäs. Vi lekte i 'lekhörnan' kikade barnfilm och helt plötsligt somnade Engla pangbom på golvet. Haha! Sen sov hon tills hon vaknade vid åtta imorse, tänk om man kunde göra så?

Nu sitter jag fortfarande i pyjamas i soffan och kiddsen pysslar med scrap book böckerna jag köpte innan vi åkte över. Jag måste slå ett slag för dessa! Ungarna bara älskar att få klippa i bilder, göra roliga mönster och klistra och skriva text till bilderna. Höjdar pyssel med andra ord! Nu ska jag göra mig iordning och sen ska vi ner till havet och grilla korv. Later.




shoulders

2009-11-12 | 16:29:24




HÄR OM dagen sprang jag runt i butiker och fann den här godingen som är snarlik min vita från divided exklusive som jag köpte i sommras. Dock så var den sistnämna avsevärt mycket dyrare och den här svarta snäppet snyggare, även om jag älskar min vita.

Klänning divided 199.-

The D day

2009-11-12 | 15:27:13










NU HAR det varit fullrulle på oss här hemma det sista timmarna och ett evigt tjatande om "ska vi åka nuuuu?". Pju, det är 3 timmar kvar tills vi ska ta tåget och det känns förtillfället som det längsta timmarna ever.

Morgonen och förmiddagen spenderades iaf som ni ser på kungsholmen med shoeshopping och smarrig lunch på spoupranos i västermalmsgallerian. Engla gav detta stället 5 av 5 toas (Beeeenjamin! Jag dör, haha).

Nej om jag skulle ta och underhålla min lilla, som förtillfället trycker in pepparkakor, med lite pyssel och packning...


På femte bilden ser ni mitt nya halsband från indiska (på Liza) 129.-

shoes made for walking

2009-11-12 | 13:31:07



NU HAR punkt ett, två och tre blivit avklarade! Vad tycks om Englas självvalda vinterskor?

Skor ecco, skospecialisten 750.-

utvecklingssamtal

2009-11-12 | 09:31:35
NU HAR jag varit på utvecklingssamtal på dagis. Åh, jag blir helt varm i kroppen av all beröm och allt fint min pärla gör.

Alla barn har varsin pärm där man får svara på olika frågor, ritar sig själv, sin familj och lite annat. Det är en sådan otroligt skillnad på Engla idag och för bara 6 månader sedan (då hon sist gjorde i sin pärm). Alla gubbar har numera fötter, fingrar, hår, armar och alla små detaljer men tidigare så hade gubbarna enbart huvud, aniskten och ben. Sen har hon utvecklat sina svar på frågorna och blivit mer detaljerad. Jag är mäkta stolt!

När fröken hade frågat Engla vad hon ville bli när hon blir stor så svarade hon helt ärligt "jag vill bli en människa.." jag tycker det var så otroligt sött sagt. Ja, varför inte liksom?

Det enda som ska övas på under kommande tid, både hemma och på förskolan är att öka Englas självkänsla. Med det menar jag inga enorma saker utan mer det vardagliga sakerna som att klä på sig själv, plocka undan tallrik, städa efter sig osv. Der är ofta hon säger "jag kan inte" men egentligen kan osv. Det är något att öva på!

 

Nu väntar vi på Liza som ska plocka upp oss. Sen bär det av in till kungsholmen och skospecialisten där vi ska köpa vinter skor till Flinga, hinns nog med en mysig fika också! Later.


night

2009-11-11 | 22:19:59


NU HAR jag tryckt i mig lite thai mat från thaien här nere. Slutade sent idag och jag kan lova er att idag har jag haft fullrulle hela långa dagen. Dock så är det något jag trivs med (att ha fullrulle) så jag har känt mig väldans tillsfred idag. Jag har byggt om en vägg, gjort nya frontar och fixat med en hel massa annat. Nu ska jag och C kika på year one och sen krypa till kojs. Englan min sov redan när jag kom hem, lite små jobbigt men det blev ändå pusskalas!
Imorgon är det en del att ta itu med innan vi vid 19 tiden åker ner mot nynäs och över till Gotland. Åh som jag längtar!


Utvecklingssamtal på dagis 8.15
Möta Liza vid 09.30
In till stan och köpa vinterskor till Engla på skospecialisten (har presentkort där)
Hem och packa
Möta upp C och åka till Nynäs
Över till öin!


wiii!

lina på freshnet

2009-11-11 | 21:29:20

WAWAWIWA! Nu har min bästa Lina börjat blogga på freshnet. Riktigt trevligt måste jag säga eftersom att två av mina favorit bloggar ligger där. Tycker ni ska kika in. Just nu är fröken och slirar runt i Tokyo och jobbar, läs mer här. Saknar.

Scrap booking

2009-11-11 | 10:09:57
HÄR OM dagen fick jag tips av min chef att det fanns scrap book kit nere på vår mataffär 'vinn', för barn då. Blev lite sugen och sprang ner och haffade två stycken. Ett till Engla och ett till Albin (jaja, killar kan också ha rosa), så nu ska det pysslas för fulla muggar när vi dyker över till öin imorgon kväll/natt. Jag har ett helt gäng med foton från sommaren -08 som inte blivit använda på något vis (förutom ett album till farmor innan hon gick bort). Så nu ska kiddsen få sätta ihop sina egna album!



Scrap book kit 69.-

ONSDAG - LÄGESRAPPORT

2009-11-11 | 10:01:58



HALLÅ OCH godmorgon! Här har vi tagit en lång sovmorgon idag. Eller ja, hm. Engla var uppe halv sju och jag har snoosat i soffan i två timmar, men vi räknar det som sovmorgon tycker jag. Nu om bara någon minut så ska jag ha möte med medlaren om vårdnaden om Engla och sen ska jag iväg med syster på lite julklappshopping, det gäller att vara ute i tid. Ikväll ska jag också hinna med att jobba så det blir fullrulle här! Engla är i detta nu på g till dagis med Jossan. Det var en lägesrapport!

Love.

Klänning
polarn o. pyret
Mask H&M

englas ord

2009-11-10 | 18:12:20



"Jag skrattar så jag nästan somnar"

Engla.

samvetsklänning

2009-11-10 | 18:07:52



IDAG HAR det varit en otroligt lugn dag på jobbet måste jag medge. Även om det ibland kan vara skönt att ha en lugn dag då och då så börjar jag på riktigt klättra lite lätt på väggarn nu, dock så är man påhittig och får saker man annars aldrig skulle ta sig för gjorda!

Igår köpte jag en ny klänning till min Engla. Det är en riktigt 'samvetsklänning', som Engla säger. Den är lång och har ett otroligt vackert fall, Engla bara ääälskar den! Den finns även i rött för er som är intresserade och är faktiskt en perfekt höst/vinter/jul klänning. Leggingsarna fröken har på sig är även de nya och det hittar ni här.

Nu ska det fixas mat här hemma! Hua hörrni vad mörkt det är ute..

Klänning polarn o. pyret 325.-
Leggings polarn o. pyret 245.-

night time

2009-11-09 | 22:07:56
NU HAR jag för inte så värst länge sen landat hemma med en dörr i ansiktet. Skitsamma, det är obetydligt så jag orkar inte nämna den saken mer. Engla var iaf vaken och glad som få. Speedad kanske är ett bättre ord för att beskriva henne, haha. Jag visade henne den nya sammvets-klänningen jag köpt till henne (det är hennes ord för velour klänningar) och den fick med snabba ryck åka på. Jag ska visa den för er imorgon.

Nu sover lillan och jag har badat och nu slagit mig ner i sängen med champagne & grädd te. Mm!




Fiffig te och tekanna i ett från indiska. Perfa att ta med till rummet!

Destination Gotland

2009-11-09 | 11:35:59



ÅH! JAG kunde inte hålla mig ifrån att boka en weekend till Gotland över kommande helg då jag faktiskt (det var en evighet sen) är ledig en LÅNGHELG! Känn på den ni! Det har blivit allt för många jobb-helger på sista tiden och trots att det är bra pengar och allt sådant så måste man ibland vara helt ledig också. Tanken var att jag, C och Engla skulle åka men C har så mycket på jobbet nu så det blir nog bara jag och Engla som åker över med dadie på torsdag kväll.

För er som inte alls hänger med nu så  är det så att vi har haft sommarhus (se bilder) på gotland i ca 10 år och nu efter sommaren så bestämde sig pappa och hans fru att flytta över permanent till öin. Det innebär att Marie och min lillebror Albin bor heltid och pappa pendlar från sthlm-gotland.

Jag är väldigt spänd på hur det är att komma över såhär på sen-hösten istället för som det alltid är annars är, sommartid. Jag tror vi kommer få det tokigt mysigt och jag kommer få ordentligt med tid att bara varva ner, I need it!

måndag morgon

2009-11-09 | 10:18:18



NU ÄR
helgen över och vardagen är här! Även om man jobbar en hel helg som jag har gjort i helgen så känns det ändå annorlunda när måndagen kommer. Det är inte alls samma stämning bland människor och det är bråttom upp på morgonen. Men men nog om det.

I em kommer min docka hem från dadie men jag jobbar ju som alltid till åtta på måndagar men med lite tur så har hon inte hunnit krypa till kojs förens jag landar hemma. Det är alltid lite speciellt på måndagar efter att E har varit borta, det är mycket att berätta och det kan vara lite svårare att komma till ro (enbart bra för mig eftersom vi hinner mysa och jag hinner själv lägga henne).

Juste! Bilderna kommer härifrån och anledningen till att jag lagt ut dem är att jag köpte just dessa igår. Ni får tycka att jag är ute tidigt men jag var helt enkelt tvungen eftersom ALLA rosa ljusstakar tog slut på ett knäpp förra året. En är till Engla och en är till Novisen.

Ljusstakar rusta 69.-

liten dagens

2009-11-07 | 19:30:06




SOMSAGT SÅ
åkte dockan min över till sin pappa idag för att stanna tills måndag då hon lämnas på dagis som vanligt. Men innan hon åkte så skulle vi ha hunnit med detta men det hanns såklart inte med efter vår lilla sovmorgon. Blev till att äta frukost och sen klä lillan för att själv sen ta mig till jobbet och lillan in till stan. Dett hade hon iaf på sig idag.

kofta kappahl vintage stories
tshirt polarn o. pyret
jeans h&m

Last night

2009-11-07 | 19:17:33






IGÅR SÅ
skulle min lill-plinga ha farit över till sin dadie eftersom det är hans helg, men efter en dag med huvudvärk och seghet (från Englas sida) så blev det att hon var hemma tills imorse och åkte över då istället.

Imorgon åker min fina Lina till Tokyo så jag passade trots allt på att ta mig dit igår och säga hej då. Engla var hemma med Nannie och mormor några timmar tills jag anlände straxt efter tio och vem tror ni förövrigt var klarvaken då? ENGLA! Hon hade sovit en stund på dagen vilket resulterade i en sen-sen kväll. Men vi hann mysa lite och toka oss innan vi båda somnade, totalt utslagna.

Nu ska jag rycka upp mig lite. Har jobbat idag och är super-super trött så jag får se om jag orkar med det som skulle göras ikväll..

skicka brev till tomten

2009-11-06 | 18:22:06
JAG HAR faktiskt aldrig tänkt på att man faktiskt på 'riktigt' kan skicka brev till tomten. Idag kom jag in på just det ämnet när jag och min kollega stod och disskuterade min dotters aktiva lekande av julafton. Hon leker det dagarna i ända och det är paket, tomte och hela fadderrullan. Jag satt mig iaf och sökte på just 'skicka brev till tomten' och fick en träff från posten. se där det stod en hel massa om just detta.

Så nu tänkte jag skicka iväg ett litet tips till er med kiddos att hjälpa era barn att skriva ihop ett litet brev till tomten. Det roligaste är att man faktiskt får svar! Vi ska skriva ihop ett brev imorgon bitti.


173 00 Tomteboda (obs! glöm ej att skriva avsändare).



hejcon bacon

2009-11-05 | 23:19:09






EFTER ATT jag, Engla och C tryckt i oss av min pesto gnocci så tog jag fram Englas bärbara bandspelare som hon lyssnar på varje kväll innan hon somnar. Igår när vi skulle välja band för kvällen så dammade jag nämligen av mitt gamla 'hejcon bacon' band och nu kunde jag inte håll mig från att spela det. Höjdpunkten var när 'ketchup ska prutta' kom - såklart! Är det någon mer än jag som känner kult inför just hejcon bacon? Eller är jag enbart lite weird som ens minns det (och har kvar det, host)? Det lär iaf åka fram snart igen eftersom Engla sjöng med och skrattade så hon prutta, haha!

TORSDAG

2009-11-05 | 11:35:32



NU HAR
jag och syster varit på en utförsäljning från bestseller. Jag hittade inte så mycket mer än en väska och en tshirt till C men därremot så hittade vi massor av grejs till lillan som (snart?) ska anlända. Det finns så mycket puttenuttigt så man nästa själv blir bebissugen, nästan.

Nu ska vi kika film och äta soppa. Engla är på dagis och jag hoppas för hennes skull att det är inne aktiviteter idag, hua vilket väder!

Nya tofflor från hm 99.-

goodnight outfit

2009-11-04 | 23:47:49



NÄR MAN ska krypa till kojs efter bad och bolibompa så kan man se ut så här, som min lilla Engla. Gulle grisen!

Jag och C körde en rain check på bion som vi skulle sett igår och jag säger bara hjälp.. imorgon berättar jag mer. Nu är det dags att krypa ner.

nattlinne hm
tofflor hm

mössor x 2

2009-11-04 | 19:59:02




JAG OCH
min L var en tripp i kista idag för att jag skulle hämta ut mina värktabletter och lite annat. Vi hamnade på hm där vi strosade både länge och väl, skrattade och tokade oss. Jag fann iaf dessa två mössor, på nyfödd avdelningen (är det verkligen ok? haha) som jag tyckte var så tokigt söta så det fick följa med hem. Den undre är lite sådär skönt crazy, lite mellanöstern fever eller vad sägs? Knyter det inte sina sjalar på det där viset?

Mössor hm (nyfödd) 49.50.-/st

dinnertime

2009-11-04 | 17:37:00



JUST I detta nu så håller jag på att fixa inför middagen. Jag hade en tanke när jag var i affären att jag ville göra det jag gjorde till mig Liza och Emi i lördags, när Liza fyllde år. Då gjorde jag gnocci med pesto, rödlök, tomater och halstrad hallomi, något som är sjukt gott! Det började med att jag och L åt just detta på Riche och blev inspirerade till en födelsedags middag.

Grejen var, i alla fall, att i vår ica butik så existerade inte gnocci. Personalen visst inte ens vad vi pratade om. Så nu står jag med en kokande gryta och vatten på värmning. Det blir en riktig klassiker och favorit, spagetti och köttfärsås! Nami!



Gnocci med pesto
1 - 2 påsar gnocci (á 500g)
ca 200g pesto
2 rödlökar
olivolja
ett gäng tomater efter tycke o smak
två paket äkta hallomi


koka gnoccin efter anvisningarna på paketen i saltat vatten. Ställ den åt sidan. Stek hallomin så den får färg och ställ även den åt sidan. Skiva rödlöken och stek den i olivolja och häll i gnoccin i stekpannan (ej för hög värme men gnoccin ska få färg). Skiva tomaterna och när gnoccin fått färg så tillsätter du pesto och tomater direkt i stekpannan, rör om och värm upp. Häll över i ett serveringsfat och lägg på hallomin eller ha den på ett separat fat.

Voilá!


Gunila Axén för polarn o. pyret

2009-11-04 | 12:26:34
"Randens skapare är tillbaka! Gunila Axén designade den klassiska Polarn O. Pyret-randen för drygt 30 år sen. Nu är hon tillbaka som gästdesigner."



OVERALLBODYMÖSSAFILT




SÅ STÅR det på polarn o. pyrets hemsida om Gunila Axéns kollektion som finns i butik (och e-butik) just nu. Det är altså Gunila som skapade polarns bas-rand och nu är hon tillbaka med en limited kollektion med underbart söta bebis kläder. Jag är smått kär i den för att vara ärlig och alla ni som funderar på en present till en liten, eller som kanske själv ska ha barn förmanar jag att gå in på hemsidan eller i butik för att kika på de här kläderna. Själv kunde jag inte hålla mig från den här söta overallen till systers nästkommande.

 

översta bilderna är från polarn o. pyrets hemsida.

hals h-vete

2009-11-04 | 09:08:46
NEJ HÖRRNI! Dagens sanning är nog den att jag ALDRIG blir frisk. Igår stod jag på jobbet som vilken dag som helst. Halsen värkt och jag kände mig rätt sänkt. När mina kollegor hade begett sig och jag skulle stå själv det sista timmarna så slog det till. Min hals fullkomligen svällde upp och ena sidan värkte och det gick knappt att svälja. Jag blev helt ärligt lite rädd och ringde sjukvårdsupplysningen och sedan till närakuten på Löwet och fick en tid.

Jag var ju såklart tvungen att stå kvar i butiken tills vi stängde och tacka vet jag trevligt kunder! Jag och C for raka vägen till akuten när jag slutat och jag fick hör att 'nä det är inget, ingen höjd sänka eller virus, ta lite voltaren'. What? Jag har så ont så jag vill gråta och tror att jag ska gå sönder (och ja, jag har fött barn och vet vad smärta är) och då får jag några voltaren? Helt ärligt så vill jag att det ska vara fel på mig så att jag kan få något emot det och bli frisk. Just nu känns det som jag går runt med en evig sjukdom utan ände. Åh.

Underförstått; det blev ingen bio. Suck.





 

härliga unge!


MJ - this is it

2009-11-03 | 08:57:31



IKVÄLL ÄR tanken att jag och min C ska kika på denna film. Jag har höga förväntningar samtidigt som jag är rädd att bli besviken. Någon av er som har sett den och kan dela med er av er uppfattning?

bild

mot mörkare tider

2009-11-02 | 20:56:35
ÄNTLIGEN ÄR denna dagen snart över. Jag vet inte om det är mörkret, vädret eller dålig sömn som gjort mig som en halv zombie, men jag har varit konstant trött idag. Dock så piggade jag upp både mig och min fina kollega Sofie med smörkola kaffe och kardemumma kaffe till fikat i eftermiddags, mycket gott! Tips till er kaffe-lovers!

Efter jobbet bar det av till dagis. Det var KOLsvart ute när jag gick ut från centrum och jag fick en liten smärre chock. Jag som fortfarande lever på någon slags sommartid och förväntar mig nästan att det ska vara ljust ute när jag slutar åtta också, förstår mig inte på det här mörkret. Är tanken med detta mörker att göra oss sega, trötta och allmänt på dåligt humör? Visst att det är mysigt att tända upp med ljus och mysa men det känns ändå som att dagarna är milvis kortare.. suck.

Efter pannkakor med grädde och sylt så badade min lilla och jag plockade och städade på rummer. Nu sover hon gott och jag har tagit mig ett långt bad och har nu krupit upp i sängen främför tvn med te och ljus, vad gör man inte?



igår hade vi myskväll hos Liza med soppa och mackor framför tvn. mm!


working

2009-11-02 | 10:07:17

IDAG ÄR det dags att börja på vardagen igen och allt vad den innebär. Jag och Engla gick upp i ottan och tog oss från jakan till helenelund för att lillan skulle hinna till dagis innan jag började jobba. Jag har konkat runt på dator, kamera och massor av annat tjaffs eftersom vi ska hem idag, home sweet home. Dock så har jag en resväska kvar hos Liza och säkert en miljon andra saker utspridda över hela huset, tss.


Hoppas ni alla får en fy-tusan bra dag idag! Själv somnar jag nog snart..


invigning

2009-11-01 | 20:57:07


NU HAR
en seg söndag snart passerat. Det enda som återstår är film kikandes och te. Vi är fortfarande hos Liza som är ensam hemma men imorgon bär det av hemmåt, helt underbart måste jag säga, trots att min fina Liza är den allra bästa så kan jag inte vika mig från uttrycket 'borta bra men hemma bäst'.

Igår invigde Engla vad som kommer bli hennes 'secondskin' nu till hösten och vintern. Jacka + täckbyxor från polarn o. pyret. Helt fantastiska måste jag säga! Har aldrig tidigare haft ett tvådelat sett från oss, men jag tror det här settet kommer klara vintern med bravur.