inrednings inspiration.

2011-09-29 | 07:19:34


underbar inspiration från elle interiör & sandberg.se

är det min vas som gör det här med mig eller håller jag på att gå inrednings - nuts? jag har gjort nya mappar på datorn där jag samlar på mig inspirations bilder, jag springer runt hemma och flyttar på saker, jag planerar tapetsering och ombyggnader. varför? jag borde inte hålla på så här eftersom vi har annat på gång ..

men jag kan inte sluta! jag vill göra om, fixa och trixa! jag vill smälla upp liljekonvalj i sovrumet som jag pratat om forever, jag vill spika upp tavlor på tv:väggen som jag inte kommit mig för än ..

men verkligen, jag borde inte! vi har verkligen helt andra planer om vi pratar hemma-fronten så de skulle kännas sjukligt onödigt att smälla upp dyra tapeter och måla om. möbler är en sak men de är svårt att ta ner en fin fin tapet ... jag har redan ställt till det med manuel canovas i köket juh .. men den njuter ja av!


mammas stora ♥

2011-09-27 | 20:52:49


engla viola aurora - jag älskar dig!

ikväll har jag haft möte på jobbet och igår sov englas hos mamma som ska åka utomlands imorgon. minns inte var det var? christian hade redan bäddat ner engla när jag kom hem springandes ikväll och oj vad besviken jag blev när jag upptäckte att hon redan snusade gott med colli under armen ..

jag la mig raklång brevid henne i sängen och pussade på henne tills c kom in och sa att jag inte ska väcka henne, hon hade varit trött ikväll. ego, jag vet men oj som jag saknat henne! fredag-onsdag är ingen hit att vara utan sin kid, om man inte är van.

haha jag bände upp henne små läppar och kikade in på hennes stora glugg. söt ungen min ♥ så liten och sårbar men ändå så stor så stor! åh jag längtar till min engla helg i helgen! vi ska ha henne nu i tre helger i rad då m ska flytta så de blir gott om tid att umgås - mys!


tandlös stjärna!

2011-09-27 | 08:57:27


nu har två rykt och många to go!

nu har en ännu en tand rykt! den vänstra lilla framtanden :) nu har förken två små söta gluggar och idag är det första skolfotograferingen för engla i förskoleklassen! jag hoppas lite på att hon kommer le stort så gluggarna syns, sött! men det finns stor risk för att hon nöjjer sig med att dra lite på smilbanden.

det känns som det kommer ryka en tand i månaden nu fram över. även om engla är en förbaskat dålig "vickare" så verkar de flyga ut under oväntade former. den första tappade hon i spanien när hon satt i mitt knä och fastnade med läppen i tanden, den andra for ut under vild lek hemma hos hennes pappa!

det roligaste var när m sms "föresten vill du ha tanden?" eh nä!? haha va fasiken ska jag göra med den? vi hade en vild sms konversation om möjligheten till att göra ett halsband och sälja? friska föräldrar haha.


dagg - im in love!

2011-09-27 | 08:32:48


min nya godbit från svenskttenn ♥

ibland kan man inte hålla sig, ibland rammlar det liksom bara över en och är så där olidligt 'meningen'. den här fantastiska skapelsen har jag kikat på i åratal (kanske inte men det känns så) och har tom önskat mig av familjen till min 25-årsdag nästa år. orkade jag vänta? nej.

igår när jag hade några ärenden i stan så strosade jag ner till astoria och svenskttenns tillfälliga lokaler på nybrogatan. tanken var att köpa vasen "kotte" för 300kr men när jag stod där och frågade en tjej om de inte hade dagg inne och hon fann två stycken (onamnade) på lagret så skrek hela min själ! haha.

nu är jag visserligen 2200kr fattigare men varm i ♥ jag kan tänka mig att den här vasen kommer vara mig kär i åratal och den komma få vandra omkring här i lägenheten mellan olika platser. åh ting kan visst för en lycklig!


godmorgon!

2011-09-26 | 08:21:54

som jag skrev igår så är det ingen vanlig ledig-måndag idag. jag har ett litet uppdrag på vårat huvudkontor mellan 10-16! ska bli roligt och spännande att step out of butikschefsrollen och göra lite annat smått och gott :)

det blir att hämta lilla grisen lite senare idag. lär väl hinna plocka upp henne till 17 snåret eftersom jag har några ärenden efter hk .. hon brukar alltid tycka att vi kommer för tidigt och "stör" henne så det lär inte vara några problem för fröken att ha en halvtimme extra :) skönt att hon trivs ju, ingen rä gladare än jag!

ursch jag har verkligen ingen mat-inspiration just nu .. de senaste veckorna har vi ätit ur frysen och det ska jag säga er är inte det mest upphetsande eller varierande. har man 2 kg kyckling så har man liksom. ska försöka hitta på något mer curdinariskt än kyckling, ris och sås idag. får se hur det går. inte omptimalt när man kommer hem sent att ställa sig och göra ihopkok i timtal kanske .. jag ska vara glad om vi hinner handla!


idag blir det ny köp av blommor på hötorget! i ♥ it


lego lunchbox!

2011-09-25 | 18:58:42


lego lunchboxar och termosar finns hos lekmer.se

att ha barn i förskoleklass kräver otroligt mycket mer av mig som förälder än att ha ett barn på förskolan. det ska tas med frukt varje morgon, matsäck varje torsdag och packad gymnastikpåse på fredagar. sådant är jag värdelös på! jag har skrivit med stora bokstäver på vår griffelvägg i hallen "FRUKT, MATSÄCK, GYMPAPÅSE!" men likt förbannat så glömmer jag den där gympapåsen! jaja .. det handlar kanske om att få in en rutin.

frukten är jag desto bättre med, matsäcken med. förra veckan fick engla själv sitta och kika på datorn och välja vilken matlåda hon ville ha och vilken termos . jag tänkte mig att det kanske är mysigare att ha med lite varm choklad när hösten blir till vinter, och inte alltid hallon och blåbär festis.

det blev iaf en rosa legokloss till matlåda (skit cool!) och en vit termos med ett tjej legohuvud! här hemma har vi blivit lite lego fantaster senaste veckan :) haha! som jag skrev om tidigare så har lekmer en legokampanj som är enorm och priserna är lite till fixade - we like! engla stoltserar med sin lunchbox för fullt. hett tips!

här hittar du legos lunchboxar & termosar.


söndag

2011-09-25 | 18:38:57


finaste ungen min! kommer hem imorgon från dadie ♥

söndagar brukar jag känna mig lugn i kroppen och lämna hemmet åt ett stökigt öde. anledningen är att jag alltid är ledig måndagar och brukar ta tag i veckostädningen och den översvallande tvättkorgen då. det är annat den här måndagen då jag har ett kul och spännande mission på vårat huvudkontor imorgon :)

har försökt plocka lite hemma idag men efter christians syster elins inflyttningsmingel igår så kanske inte krafterna riktigt är på topp om man säger så .. hehe. tror vi trillade in hemma hos dem efter fyra snåret någon gång. efter en härlig bubbel orgie hemma hos dem så begav vi oss nämligen ner på stan ...

det känns idag.

ingen tvätt kommer tvättas men jag har plockat undan och försökte torka av och vattna blommor. av någon anledning så har jag fått en enorm fettisch för blommor och har otaliga krukväxter och snitt blommor runt om i lägenheten! jag älskar det men jag är inte helt hundra på att ta hand om dem alla .. jag glömmer dem lite för lätt! 


veckans polarn outfit!

2011-09-23 | 13:00:24
engla i outfit från polarn o. pyret

pilejacka 399kr
leggings 229kr
gummistövlar 299kr
mössa 149kr

onsdag, snabba ryck!

2011-09-21 | 19:33:52


sommar sol & ballerinas ♥

just nu känns det som dagarna flyter in i varandra. man varvar lämningar och hämtningar med jobb, matlagning och sömn. jag har delade känslor om den här årstiden .. jag avskyr regnet, rusket, mörkret och kylan. samtidigt älskar jag tempot på jobbet och att det händer saker hela tiden! ny årstid betyder ny garderob!

på fredag åker engla till matte och jag ska köra en aw med majsingen! ska bli mysigt att komma in till stan, snacka av sig och dricka ett glas vin eller två. christian ska iväg på race final torsdag-lördag så jag blir all alone hemma! jag ska inte sticka under stolen med att det är ganska skönt ibland, trots att jag inte är bra på ensamhet.


måndag

2011-09-19 | 20:47:29


hemma hos oss.

idag har jag haft en stor stor städar dag! jag har verkligen röjt runt och fått det mesta skinande rent :) känns så grymt skönt när man sätter sig i soffan nu på kvällen, ett glas vin i handen och hemmet känns tiptop! visst har jag kanske röjt fram en del nu på eftermiddagen/kvällen i form utav marmelad, paj och mat fix! men rent är de!

jag har faktiskt gjort egen plommonmarmelad för första gången! igår var engla och christian duktiga och plockade en hel kasse full med plommon hos c pappa så något smarr var jag tvungen att hitt på! paj blev de med!

nu har pappa som varit här på middag precis gett sig iväg och jag har skickat iväg några tradera mail. så skönt när det mesta är klart och jag tom redan fått iväg några paket! ibland orkar jag inte ens vänta in betalningen .. haha! risken då är att paketen blir liggande och kanske inte kommer iväg så fort som köparen vill.

well nu ska jag njuta av min man och mitt vin! engla sover sen klockan åtta ♥


tradera - 3 timmar kvar!

2011-09-19 | 09:09:14

nu går de första auktionerna snart ut!
skynda fynda.

LEGO!

2011-09-19 | 08:40:50


engla min lilla lego-brud!
lego från lekmer

min lillebror albin är en lego kille - deluxe! han kan sitta och pilla med sina ninjagos i timtal, han blir knappt kontaktbar när han kommer in i det. i somras när vi var på gotland så hade engla lite svårt för just det, hon ville ut och leka, hoppa studsmatta och bada i poolen medans albin satt där och pillade.

men nu hörrninini, nu ska ni få höra! igår hämtade vi ett stort paket från lekmer.se och där ibland klänningar och cd-skivor så låg bland annat den här stora lådan med lego! lekmer har nämligen en gigantisk lego kampanj just nu med kläder, leksaker, lunchlådor och möbler för upp i mot 60% rabatt!

jag beställde somsagt hem den här lådan och engla har bokastvligen suttit som klistrad vid den! pillat, donat och byggt! jag är mäkta imponerad av hennes fingerfärdighet och legos invärkan på barn och vuxna också för den delen haha :) haha inte trodde jag att min lilla pollypocket-tjej skulle fästa sig så vid några lego klossar?

christian smög in lite titt som tätt igår och satte sig med engla på golvet och pillade och byggde. tror det här kan gynna hela familjen ;) hehe! lekmer har även en tävling om en resa till billung och legoland på sin facebook sida just nu. alla med lego älskande ungar - in och tävla med er! svara på frågor och skriv en motivation vettja!

här tävlar ni


en dag på skansen!

2011-09-18 | 09:57:59


fortums familjedag på skansen!

igår hade fortum en familjedag på skansen och eftersom christians syster elin jobbar där så var vi snabba på att ta oss in! vilken dag sen, soligt, varmt och härligt! de hade byggt upp som en  "fortums värld" där det krävdes ett pass med namn, längd och foto för att få komma in! där skulle de samlas stämplar runt om på olika stationer som symboliserade fortums arbete. pause för korv ätning blev det också :)

när man hade samlat på sig alla stämplar så fick man gå till borgmästaren och få ett grönt band, då var man en hedermedborgare! :) engla och nova tyckte de var spännande och kul!

vi körde även en vända runt om och kikade på djuren. antagligen så var de mest roande för c som är något mer djurvän än vad jag är .. haha! när tiden iaf hade gått så var det dags för upträdande och "lilla allsången" uppe vid stora scénen. vilka tror ni uppträdde? jopp, danny och markolio, vilken grej! nova som är ett stort fan av "in the club" hoppade och dansade, gulle! engla var lite mer reserverad men var stolt som få när hon fick sig en autograf ♥


första gången...

2011-09-16 | 07:01:59


söta bästisarna  när de sov över här hemma ♥

när man börjar i skolan är det vääldigt mycket som blir "för första gången" .. man har gymnastik, man har "lektioner", man går på fritids och har klassrum. man märker verkligen hur engla blivit stor på så kort tid, hon fullkomligen stormtrivs! en annan sak som vi egentligen provat på åt andra hållet är nu dags igen - för första gången!

i kväll ska engla sova över hemma hos claire! :) det var en lekstund efter skolan som plötsligt förvandlades till en sleepover .. engla är taggad till tänderna och i tisdags när ja berättade att jag pratat med claires mamma och bestämt att det skulle leka idag så började det hysteriska "det kommer bli såå roligt på fredag".

idag är hon ÖVERtaggad. väskan är packad, collin ligger i ryggan! jag tror det kommer gå bra .. när claire sov hemma hos oss så ville hon varken ringa mamma eller att hon skulle komma och hämta henne dagen efter :) vi får se hur det går för lilla fröken. jag kommer va klistrad till min telefon! haha!


veckans polarn outfit!

2011-09-15 | 10:01:00
engla viola aurora i fin klädsel från polarn o. pyret

skjorta 279kr
kofta 299kr
kjol 249kr
strumpbyxor 129kr

höst!

2011-09-14 | 20:48:12


engla i spanien - varmt deluxe!

nu är våra få semester veckor för längesedan borglömda och hösten är här med besked. hela den här veckan tycker jag att hösten lurat bakom hörnet och stormen katia kanske inte gjorde det bättre? fast vad är mer höstlikt om inte vindar och stormar? härligt vore fel ord men jag försöker se det som lite mysigt! iaf när man är innomhus ..

höst betyder jobba jobba! alla behöver vi höstkläder och alla behöver vi kläder för alla väder. men kanske mest våra kids? man märker hur folk börjar tömma garderober, pröva förra årets skaljacka och skynda till oss i butik för att köpa upp sig och vara redo inför hösten och vintern. jag börjar bli klar med englas höst och vinter - klädslar nu! äntligen!

haha stört det låter, "äntligen", men i butik så börjar hösten efter sommarrean vilket oftast är i augusti :) nu är vi långt in på vintern, som spås bli en riktigt argavinter ... igen!

jag ska verkligen försöka boosta upp mig med massor av c-vitamin och allt vad som kan tänkas behövas för att slippa allt vad höst-depp betyder! hemma har vi börjat tända ljusen redan vid 18.30 nu .. hjälp alltså! var det inte midsommar nyss, dagarna var som längst, man kunde bada, sola och göra nätter till dagar?


ännu mer tradera!

2011-09-13 | 16:54:21

somsagt så kommer det komma lite pö om pö med auktioner! jag avskyr när allt slutar på samma dag och det blir ett evigt klippande i plast och klistrande med tejp och adresslappar. det behövs absolut spridas ut lite, annars kommer jag bli helt galen! man ska inte tro att det bara är släng ut en auktion och sen se glad ut .. oh no!
här hittar ni alla auktioner!


förskolegluttare!

2011-09-12 | 19:22:05


fina engla viola aurora

nu har engla fått sin skolkeps! haha jag minns det som igår när jag fick min keps och det stod "ettagluttare" på den :) jag var stolt och den var - precis som nu - illgrön!

jag vet inte om engla är så stolt men hon har blivit intalad av sina fröknar att den skall bäras till och från skolan för att man ska synas i trafiken, smart och bra. idag donderade hon fram på skolgården till tåget med kepsen på sne och öronen rakt ut! stolt mamma.

... och självklart så blir ju inte intrycket sämre med en lite ommöblerad 6-årings mun ♥


guldmöbler

2011-09-12 | 18:45:08


englas rum med nymålade möbler!

visserligen kanske jag inte är en höjdare på att inreda och fixa, och ibland har jag till och med svårt att komma överens med mig själv om jag faktiskt tycker saker och ting är snyggt. det blir en del ommöbleringa och fix hemma, titt som tätt! en sak som jag dock blev riktigt nöjd med är englas små möbler.

när engla var borta i slutet av sommaren och hade semester med sin pappa så fick jag ett ryck och målade om dem. det var i en gammelrosa och rätt slitna. wips så blev det som nya med lite guldkant :) engla älskar dom och nu är det guld som gäller för fröken, haha!


tradera - nu kör vi!

2011-09-12 | 13:54:51


bland annat polarn, sonia rykiel & me&i!

nu har garderoberna rensats och kassarna med gamla kläder  i källaren blivit betydligt färre! nu ska det göras plats för nya fina kläder - kläder i rätt storlek! en del har hört av sig till mig via mail och undrat om ja har kläder som engla vuxit ur och vill bli av med, här är några av dom! ja göra på de gamla hederliga settet - ut på tradera!

här hittar ni mina auktioner
(det kommer komma fler pö om pö under veckan)


esprit

2011-09-12 | 10:22:01


fin esprit cardigan från lekmer 349kr

jag är rätt snäv i vad jag kollar på för kläder till engla, och även vad jag köper. ni som läst min blogg vet att jag inte är ett fan av varken hello kitty eller stora tryck på kläder - ex disney eller ponny hästar. visserligen så är det vad jag tycker och engla har väl en liite annorlunda syn på det där, hehe.

jag gillar stilrena, lekvänliga och färgglada kläder. kläder som håller men också är fina och lättmatchade. engla har väl en lätt hysterisk garderob när det kommer till klännings fronten. hennes hängare är fullsmockad av klänningar i alla regnbågensfärger och former. ni kanske har förstått att jag mer än gärna låter engla ha en "fin" klänninga på dagis eller i skolan lika gärna som hon kan ha den till fest.

kläder är till för att användas.
och slitas på!

en annan förkärlek jag har och gärna shoppar är koftor! oj vad koftor vi har nu, både jag och engla! eftersom engla likagärna använder kortärmade klänningar på hösten och vintern så är koftor ett måste! jag kanske inte är den mest praktiska där .. en långärmad tröja under en linneklänning är bland det fulaste jag vet .. hm.

de senaste tillskottet är rätt otippat. det är den här esprit koftan. har jag nånsin ens kolla på epsprits barnkläder? nä. jag har dragit dem över mainstream kanten och tyckt/trott att det bara varit tråkiga kläder i beiga färger. jag hade fel! i mitt lekmer paket som jag beställde för några veckor sedan så låg denna lilla skönhet!

jag fastnade direkt för detaljerna! hur söt är den inte? visserligen ska jag vara ärlig och säga att den större delen av kollektionen kanske inte föll mig i smak, men en och en annan godbit finns det allt! sen var det inte alls så dyrt som jag tänkt mig att esprit är .. kanske för att lekmer har upp till 40% på alla esprit kläder? ingen koll :)


måndag

2011-09-12 | 09:27:27


min fina för pix i mama ♥

men vilken start på veckan sen? regn regn regn. "man får räkna med att ett regnområde avlöser ett annat" sa det på vädret imorse .. suck! kan man annat än längta tillbaka till spanien, soliga dagar och varma nätter .. jag drömde om det i natt, att ja och engla tog vårt pick och pack och åkte ner dit igen. inte helt fel!

idag har jag lite ärenden innan jag ska hämta engla på skolan. hon har varit hos sin pappa i helgen och haft det härligt! ska även försöka plöjja igenom tvätten och städa klart. varför känns det som jag inte kommer någonstans med dammsugningen eller dammningen förens det är dags igen .. ekorrhjulet - wiha!


haha haléns

2011-09-08 | 20:31:09


engla på haléns hemsida.

haha, jag kan inte säg annat! engla ser så jävla rolig ut på det här bilderna :) som alltid söt men ja kanske katalog bilder inte är suuuper välarbetade? "hoppa" klick "ja stå där" klick "fäärdig!" .. haha! satt och bläddrade länge och väl mellan märken och kläder och fröken dök upp lite här och var på hemsidan.

lisa var med henne på den här plåtningen och jag vet speciellt att galonoverallen (hej plastsäck) var ett hett samtalsämne. tydligen var 104 för stort på engla och hit o dit. söt är hon iaf men kläderna får stå för sig själva ;)


VINN ENGLAS KLÄDER!

2011-09-08 | 17:00:00


vinn englas vindfleecejacka, twillbyxorna eller mössan!

1:a pris: Vindfleecejacka
2:a pris: Twillbyxor
3:e pris: Mössa

nu är det dags för tävling! det händer inte så ofta att jag tipsar om tävlingar i bloggen men just denna är svår att inte skriva om! tävlingen är enkel, svara rätt på en fråga som ligger uppe på polarn o. pyrets hemsida och motivera varför just du ska vinna. inte så svårt och priserna är ju fin fina. fleecen kunde ja inte hålla mig för själv .. haha.

här hittar du länken till tävlingen
pssst .. du har till 13 september på dig!


godmorgon

2011-09-08 | 06:57:21


finaste ungen min ♥

jag är verkligen inte van att gå upp så här tidigt som vi gör nu för att komma i tid till skolan. klockan sex sharp ringer klockan och jag är väl van vid att iaf vakna en timme senare? kanske handlar det lite om mörkret också som jag skrev igår .. sen har jag sovit sjukligt dåligt inatt, mycket är på gång nu och ja kan inte sluta tänka.

jaja nu ska jag sluta vara den som är den :) regnet häller ner utanför fönstret, helt fantastiskt, right? engla är lycklig som ska få inviga sitt nya lila paraply haha .. kanske jag inte delar den glädjen på alla plan.

idag ska engla har sin första utflykt! vid 8.10 ska de ställa upp och ta sig ut på en skogstripp :) en lättare matsäck ska få följa med så det blir till att bre en smörgås och koka varmchoklad. eller om engla väljer festis! later!


veckans polarn outfit!

2011-09-07 | 10:02:00
tröja 229kr
byxor 349kr
vindfleecejacka 499kr
mössa 99kr
scarf 49kr
strumpor 2-pack 99kr

höst?

2011-09-07 | 08:28:44


engla i klänning & tights från polarn o. pyret

kan man bli annat än smått deprimerad av de här höstrusket som helt plötsligt tog över stockholm? fy jag får verkligen kalla kårar över att sommaren tagit slut, så tidigt? tycker inte ni att just den här sommaren varit ovanligt kort eller tänker man så varje år kanske .. hm?

hela sommaren har man nästan (obs! nästan) hoppat ur sängen på morgonen, solen har skinit och man vill inte missa en sekund. nu hör man smatter mot fönstret, det är grått och jag är tom osäker på om solen ens kommit upp bakom molnen? jag måste hitta ett bra sett att vända hösten och höstmornarna till någon positiv .. gah.


ny baddräkt

2011-09-05 | 20:26:00


baddräkt mini rodini hos lekmer 107kr

engla är ju en riktig liten bad pingla och är väl mer eller mindre uppvuxen i vatten, haha! i somras lärde hon sig simma själv och nu i spanien har vatten varit fokus nr ett! med närmare 40'c så kan man inte göra så mycket annat än leka i vattnet och ligga som en annan padda :)

innan vi åkte gick jag i genom englas badkläder och konstaderade att hon har en och annan men att det blivit really nasty av allt poolvatten de utsatts för. två stycken var ok att ta med och ett par badtrosor .. räcker inte riktigt till en veckas sol och bad! fick bli att beställa en ny mini rodini som jag sugit lite på :)

som jag skrev om innan vi åkte så gjorde jag en beställning på leksaker, lite barnkläder och inredning på lekmer till engla. mitt ibland barbies, pyssel och änglavingar så stoppade jag även ner lite mini rodini plagg! haha jag har verkligen snöat in på det märket, i like alot!

det blev den där sweatshirten med ♥ på, en fjärils klänning och så den här baddräkten som jag inte har kunnat släppa sen jag skrev om den i juni, hehe. tyvärr fanns den inte kvar på mini rodinis egna hemsida så ja blev lycklig när den låg för ynka 107kr på rean på lekmer! engla äälskar den!


kortklippt!

2011-09-05 | 15:40:10


finaste nyklippta tjejerna!

j har varit i spanien i så många år som går att minnas, och lite till. jag vet inte om ni hängt med på att det är hennes mormors hus vi lånar när vi åker ner? det är det iaf, helt perfekt och mkt billigare än en charter resa. iaf så känner jeannine till omgivningarna och allt som finns att göra och se vilket detta år resulterade i klippklipp!

det ligger en frisör ner för gatan där vi bor som ägs av en engelsman, en vääldigt trevlig sådan! där brukar j gå och klippa sig och gjorde så även förra året :) då hade tyvärr ja o engla åkt hem men i år styrde vi alla stegen ner mot salongen och lät oss klippas! jag va inte så vågad med enbart toppning hehe.

direkt när vi kom in så sa han "she would look fab in a bob! but you disaide" och pekade på engla. hehe .. jag blev lite nervig men sa ok och övertalade engla att man faktiskt måste klippa sig för att håret ska kunna växa sig längre. klassiker! resultatet ser ni över och om hon inte ser just "fab" ut så vet jag inte vem som gör det ♥ ?


och så kom tandfen!

2011-09-05 | 13:22:09


engla gör sig redo för tandutdragning .. men fegade ur! hah.

engla har haft en suuper lös tand sen ftyp orever? jag vet att den började vickas på redan i början av sommaren och när det var dags att åka på semester till pappa i 2 veckor för andra gången så hängde den riktigt löst! jag var helt säker på att den skulle trilla av när hon var borta och grämde mig lite över att missa de, hah.

well, det gjorde jag inte! när hon kom hem satt den liksom som på en liiten kant och gungade .. haha helt stört att den inte låssnade när hon åt? dock så tror jag engla var extremt försiktig och tuggade på sidan, åt inte äpple osv just för hon var rädd att de skulle göra ont när den väl låssnade.

i spain så hade jeannine en lite övertalnings kampanj om att vi skulle sätta tanden i en tråd och binda fast den i dörrhandtaget .. motvilligt så gick engla med på den men sköt på det från morgon till efter siestan. aja, okej tänkte vi och visste med oss att det aldrig skulle ske, engla är lite för feg för de ;) haha!

så när hon kom upp efter siestan och kröp upp i mitt knä och mös så hände det! plötsligt vände hon sig förvånat om "men mamma jag tappade den!" och där satt hon med tanden i handen. lite små chockad. "det kändes inte ens!" behöver ja säga att varje bild från semestern är ett stort fett colgate smajl? haha hon är så lycklig nu!

och tandfen hittade till spanien! kan ni tro va? dock så va den lite smått puckad och la tanden i min väska som senare fanns av en viss engla .. men de är en annan historia .. host!


alicante

2011-09-05 | 12:37:09


underbara spanien ♥

den här veckan har verkligen varit grym! på alla sett och vis :) förra året hade jag mycket i huvudet när vi var nere och även om jag fick ett passande avbrott och kunde lägga vissa tankar åt sidan så var jag rätt down. i år har allt flytit på, lyckligt och glatt med glada tankar och positivitet på hög nivå!

när jag och jeannine är ihop så blir det alltid mycket prat om framtid, boende, barn och jobb, i love it! vi drömmer, förbereder och har oss :) haha. med ett par glas vin i magen kan vi bli rätt energiska och jag tror inte alla skulle tycka det var kul att lyssna på oss två tjat-morsor haha. men jag älskar det!

vi har haft vår lilla 'vuxentid' när kidsen sovit siesta mellan 16.30-19 och när de somnat efter 22 .. vi har suttit på terassen och filosoferat och myst. dagarna har fullkomligen sprungit iväg med bad och solning! vi körde en dag på beachen men nja, det var inget för oss, inte i år iaf! ursch för sand på ställen som inte ser ljuset och fy för äckligt hår .. haha! shit vad vi är bekväma av oss egentligen .. men kidsen klagade inte!

vi har utnyttjat dagarna till fullo och solen har stått högt på himlen - förutom sista dagen - då var det ett rejält åskoväder och regnet stod som spön i backen när taxin kom och hämtade oss för avfärd mot flygplatsen. flygningarna gick väl så där kan jag meddela .. vet inte va det är med mig och oväder och turbulens? på vägen ner fick en snäll tant hålla min hand när jag grät och engla stirrade på mig som jag va dum i huvet haha!

nu är vi iaf laddade inför vad hösten har att erbjuda :) wei! pep pep pep!


la petite magazine

2011-09-05 | 11:02:53


pix från la petite mag

minns ni att min lilla grisunge gjorde en andra plåtning för la petite magazine för ett tag sen? hon skulle se ut som en liten movie star, eller det var iaf temat! det gick ju fort fort att ta bilden då engla var så där halv glad över att ha vääärldens stickigaste tröja på sig, haha. men visst blev den fin? i like iaf.

jag gillar att henke, som fotograferar, alltid lyckas fånga något lite extra på bilden, som den här. engla gör alltid så där med läppen när hon är suris, haha! vet inte hur många bilder me den minen ja har, dock inte lika fina :)

nu längtar jag efter att få bilden på posten som en förstoring :) jag har just ramat in den andra bilden hon tog för la petite mag och ställt upp på englas tavellist - såå fin!


hemma!

2011-09-05 | 10:33:33

nemen halå halå där!
nu är vi på hemmaplan igen :)

åh vi har verkligen haft en tiptop vecka i alicante! vi har enbart njutit, badat, solat, ätit sena middagar och haft nattliga äventyr i parken, haha. precis som förra året så har vi gått som skalman, upp straxt innan nio, äta frukost och packa ihop oss för stranden eller poolen. vid 15.30 tiden har vi tagit oss hem och lagt tjejerna för sen siesta (det gå liksom inte att gå o äta vid 18 i spanien i 40'c ..) sen upp för sen middag!

vi gör inga utsvävningar på våra semetrar utan vi är bara och har det härligt. vad krävs mer än vatten att plaska i, mat på bordet, en kompis att leka med och en kall öl vid poolkanten? ja känner mig faktiskt riktigt utvilad och en gnutta brun inför kommande utmaningar i höst :) den här resan var precis pricken över i:et denna sommaren!

more pix to come ..