Engla är hemma!

2008-06-30 | 20:52:43

Yes! Idag vid 13 tiden kom de hem. Blev överlycklig och fick tårar i ögonen när Engla log sådär pillemariskt emot mig och slängde sig om min hals. Vi kramades, pussades omvartannat i säkert en timme.

Vi har inte gjort annat än lekt, hoppat studsmatta, hällt vatten på stövlarna och myst hela dagen. Haft super mysigt och jag är så glad att min prinsessa är hemma igen! Nu blir det dock dagis för hennes del tis-ons då jag jobbar, torsdag är det dagen med stort D och då är vi alla lediga. Fredagen blir sista dagis dagen på ett par veckor, Gotland väntar!! Jag längtar ihjäl mig efter lite semester, my gad! (Tack föresten för fina ord om mitt jobb slit. Love!)




(har föresten updaterat inlägget "hej." härunder med bilder)


hej.

2008-06-28 | 21:02:50
Babes! Länge sedan sist, typ.. Har inte gjort mycket annat än jobbat,jobbat och jobbat lite till. Idag känner jag mig totalt utpumpad och jag känner mig bara less på att behöva jobba. Jag vet såklart att jag har mina vecka 28-29 och att det kommer kännas skönt den 25 Juli att jag slet mig igenom dessa veckor. Jag kommer ha jobbat 12 dagar i sträck efter den här perioden. Kanske att ni förstår varför jag inte är allt för blogg glad?

Igår va en utstickare och min Liza var hitlockad med cosmopolitans så det stod härliga till. Tror vi fick i oss 2 (OK, halv fulla) kannor. Jag var tvungen att inviga mina nya coctail glas, därav festligheten, eller? C och hans kompisar gick ut och jag och Liza satt på terassen, drack cosmos och pratade om livet till toner av Håkan. Det var fint, mysigt och en alldeles perfekt sommar kväll.



Älsklingen & Jag innan pojkarna försvann ut.



Jag & L drack mest drinkar..


Tokade och pratade om de känsliga ämnena i livet.




Kika in här för att se lite bilder som Sandra tog på midsommar (sålänge innan jag lägger upp här!)

Puss.

Godmorgon!

2008-06-26 | 09:48:24

Solen skiner och idag var min enda lediga dag denna vecka! Obs! Var min enda lediga dag, men nu ska jag jobba. Jag ska enda ut till skärholmen och stöka runt. Den Indiska butiken är något extra.. de är en tillfärllig "summer shop" butik vilket innebär att alla andra butiker skickar en massa rea varor dit och vi nästintill har då bara rea. Och sen är det inte vilka människor som helst som gå där utan det verkar vara människor som måste ha de o t r o l i g t stökigt hemma. Slänger saker på golvet, kastar grejer i provrummen, lämnar gammal mat på bord och har sig. Not so nice.

Igår kollade jag och C på matchen, jäkligt bra match om jag får säga det själv, fast synd för turkarna ju :( Jag har faktiskt blivit lite engagerad i fotbollen i år, har tittat på hur många matcher som helst och har börjat lära mig vilka som spelar så och vilka som spelar si. Brukar annars bara bry mig om de Svenska matcherna.

Pratade med Ängeln nyss. Hon satt och åt frukost och likaså jag. Ja frågade om hon också drack kaffe varpå hon svarade "meeen maaamma, jag får bara dricka kaffe när jag blir stpr vet du väl!" Gulle. Miss you!

Kisses.


Ett, två och tre!

2008-06-24 | 16:26:06
Ja herre min skapare vad tiden går, och vad har man gjort? I snart tre år har min lilla prinsessa funnits på denna jord. Helt fantastiskt. Vad gjorde jag innan hon kom? Det är faktiskt en sådan sak som vi föräldrar ofta kan komma att tänka på. Vad sjutton fyllde jag mina dagar med då? Det är något som inte går att föreställa sig, jag burkar mest komma fram till att jag måste varit jäkligt lat.

Men iaf, Engla blir 3 år nästa torsdag och jag kan fanke mig inte komma på vad jag ska köpa. Jag vill inte köpa sånt som jag alltid köper, kläder, leksaker hit och dit, utan något annat fint och speciellt. Jag har en liten plan men tänkte kolla om någon har förslag på en grym present till en 3 årig tjej?

2006 - 1 års dagen!



Haha, hur liten var inte fröken då? Och hårlös!



Men man var duktig på att både krypa och gå med lite hjälp :)



2007 - 2 års dagen!



Överlycklig & Övertaggad 2 åring !



Underbarn!



Nu laddar vi inför nästa vecka festligheter då familj och vänner kommer över för att fira lill skruttan!
wei!

Pussa.

Håkan på Skansen

2008-06-24 | 13:12:12
Jup, idag smäller det! Håkan kommer och inviger årets Allsång på Skansen. Smart drag faktiskt, att låta en sådan fantastisk artist få inleda sommaren. Vad kan gå fel?



bilder: rockfoto.nu


Seg, trött & Jobb.

2008-06-24 | 10:15:42

Idag är en super seg dag och självklart är jag tvungen att jobba. Jag som trånade efter jobb hela förra veckan när jag bara gick hemma och inte fick något gjort alls, nu vill jag inget att annat än göra ingenting. Det suger också att C kan ligga kva och gotta sig i sängen hela långa dagen om han så känner för det medans jag är ute och sliter (!?) och jobbar. Okej, nu tog jag kanske i.

Är altså ENEA, igår var det Indiska och likaså imorgon. Jag köpte lite bas kläder igår från Indiska som precis kommit in. Kan tipsa om att hålla utkik det närmst veckorna då jag vet att Indiska kommer få in bla 2 par super söta ballerinaskor. Mer kan jag inte säga, men håll utkik :)

Ikväll kommer C mamma, Daniel och mormor förbi på middag. Jag tror vi kör grillat, ungnsbakad färskpotatis, tzatsiki och antagligen en nice marängswiss till efterätt. Orkar inte avancera mer.



Snart (hm) kommer Flingan hem! På måndag smäller det och jag måste verkligen storstäda innan..

Pussas


Lovers!

2008-06-22 | 20:39:03
Hej mina lovers.

Har haft en super mysig midsommar i goda vänners sällskap. Hur var er??
Vi hade en hela dag/kväll/natt här hos oss med allt från sillunch till poolbad och dansmatta, topp kväll med andra ord. (Fler bilder kommer inom kort). Gårdagen var en lungn historia och jag och C mös mest hemma, grillade och kikade film och fotboll.


regn -sol-sol-regn osv.

Idag har jag jobbat på Indiska, trevligt värre och flera inköp. Imorgon, onsdag och slutet av veckan är också vigt åt Hamngatan, skönt. Älskar mina arbetskompisar och dagarna går verkligen fort där.

Nu badar C och 2 av hans kompisar i poolen och jag ska kika fotboll. Jag jobbar somsagt imorgon och killarna ska nog ut ikväll.

Har pratat massor med min prinsessa och igår var hon så söt och sa "Mamma, jag kommer hem till dig snart. Då bli du glad igen!" Lilla fina sessan min.

Pussa!

En Torsdag.

2008-06-19 | 09:24:32

Fy vilken meningslös match det var igår. Jag blev mest arg, ville sjunka genom jorden och byta nationalitet. Töntigt, jag vet, men vad sjutton, jag var inte alls inställd på ett sådant fiasko. Jag blundade och tittade ner på mina skor under nästan hela den andra perioden. Skorna var faktiskt väldigt fina. Helt nya med fin klack, blev något gladare av att få se på dem iaf.

Idag är jag på enea, trevligt värre. Efter så ska jag och C handla och fixa inför morgondagens midsommar firande. Vi ska ha partaj hemma hos oss med några vänner. Kommer blir hur trevligt som helst. Håller alla tummar att vädret ska vara OK så vi kan bada i poolen och grilla och så.
Ser nästan ut som det blir uppehåll :))



Hoppas ni har massa roligt på gång inför helgen!

Kram & Puss


håkan, hello saferide och lite mer håkan.

2008-06-18 | 14:19:21
En dag som denna, grå, tråkig och deppig så behövs fin musik att dansa och sjunga till. Det jag dansar och sjunger till denna Onsdag, som jag kan understryka är just alla de övernämnda sakerna, är dessa;



Håkan - Känn ingen sorg för mig Göteborg.
Introducing... Hello Saferide
Håkan - Det är jag säger det

Bye baby, bye.

2008-06-18 | 12:13:32


Igår lärde jag E hur man ska äta ballerinakex och göra grimarser med dem i munnen (humm, not so good..)



Sen busade vi och Engla satt på bordet. Fy sjuttongubbar vad jag saknar dig (efter fem minuter..)


Nu har dom åkt. Jag pussade på Engla i bilen och kramade henne. Ville inte göra någon jätte grej men Engla sa så sött "mamma, jag kommer hem till dig när jag är klar. Okej?" Åh älsklingen!

Nu känner jag mig ungefär ensamast i hela världen. Hoppades att C skulle komma nu eller vilja hitta på något med mig men nej, han är fortfarande sjuk :( Kanske att jag åker till Västis för att titta på Liza.

Pussa.

Vippig härlighet

2008-06-17 | 16:02:46


Bytte somsagt en kjol på H&M igår mot en annan kjol. En väldigt trevlig kjol som är sådär härligt vippig och fin. Perfekt längd för att slippa oroa sig att visa rumpan också. Såg att den även fanns i svart med vita stoora prickar, härligt.

Kostar 198:-


Packat & Klart

2008-06-17 | 13:40:27
Jag har packat för fullt hela förmiddagen. Vill inte att jag ska stå här hemma sen och Engla på Gotland och komma på "fan, hon glömde de och de..".

Så nu efter en noga genomgång av Englas lådor samt garderob har jag fått ihop en bra packning för alla väder. Självklart ska E få packa en ryggsäck med leksaker, gossedjuren, kritor och annat när hon kommer hem. Men det överlåter jag till henne.

Det som ännu inte packats är sådant som regnkläder, stövlar,fleece & grympaskor men det är på dagis och får läggas ner senare.

Imorgon vid 12-13 tiden kommer dom åka hemifrån, som det ser ut nu kommer jag stå på trappan och vinka. Kanske fälla en tår. Nej usch vilken jobbig mamma jag är! Men kanske i smyg, inte så att någon ser. Sen kommer väl C och joinar mig efter jobbet så jag slipper känna mig lämnad och ensam så länge :)

Pussas.

vi är inte sånna som i slutet får varann.

2008-06-17 | 00:05:37

Håkan Hellström - Nu kan du få mig så lätt. Fint, eller vad?


"..jag ville stoppa ned honom i en glasburk och den stående på mitt rum och så kunde jag ta med den vart jag ville. Och han skulle sjunga, berätta historier och skratta och gråta. Jag skulle kunna prata med honom på nätterna om jag var deppig eller om jag var lyckligast i världen."

- Liza.


instämmer.

Måndag

2008-06-16 | 19:38:28
KÖ, KÖ, KÖ och åter KÖ! Så kan jag sammanfatta hela min eftermiddag. Jag och C fick den lysande idén att åka till Hammarbysjöstad och adidas outletstoren vid 15 tiden i eftermiddags. Innan hade vi besökt Kista, gjort lite små shopping och lunchat, mysigt. Men iaf, vi tog oss in till stan och från ingenstans började bilarna hopa sig och kön var ett faktum. Tydligen så hade det brunnit i Söderledstunneln och vi hamnade såklart mitt i kaoset. Vid 18.30 kom jag innanför dörren här hemma, helt sanslöst! Har aldrig varit med om något liknande, alla tutade, körde mot rött och visade fingret. A var snäll och kunde plocka upp Engla som var på dagis, trodde ju självklart jag skulle hinna de, stupid me.

Har fått mina skor från Ellos idag, de svarta va coola men jag tyckte att de vita paret var lite väl plastiga.. Får se om de ska skickas tillbaka eller ej. Bytte även en kjol på H&M idag mot en annan kjol. En sån där härlig vippig en :)
Nu har jag lagt E och ska sätta mig och äta lite middag. Tänkte bara ni ville se min fab bikini först.

 


Somsagt, helt fab!

Överdel H&M - 129:-
Underdel H&M - 98:-

Pussa.

Planlöst seg

2008-06-15 | 14:33:05

Känner mig seg idag, sådär seg som man blir utav att inte ha några planer. Jag känner mig lite planlös inför nästa vecka, det är nog det som känns.

Jag har, som det ser ut idag, bara en dag med jobb den kommande veckan. Självklart är jag medveten om att dom ofta ringer från Indiska och behöver hjälp och det är väl vad jag hoppas på. Hatar att bara gå runt och inte göra något alls.

På Onsdag åker hela familjen inkl Engla, till Gotland. Dom kommer vara borta ca10 dagar. Jag kommer längta ihjäl mig efter min pärla men jag vet att det är roligare för henne att mysa på Gotland och ha "sommarlov" som hon bett om i snart en vecka, än att behöva gå på dagis! Jag ska bara vara hemma och jobba, tyvärr, men vi beyhöver pengarna. Vi ska ju somsagt vara på Gotland hela vecka 28, då i pappas hus.

Idag händer inte mycket alls, precis som igår. Har storhandlat inför de dagar då Mamma och A inte är hemma och jag och C ska passa huset. Blev en hel del. Planerat lite maträtter och så, hatar att inte veta vad man kan äta. Bäst är att bestämma när man har lite fantasi och seda skriva ner en lång lista och plocka fram när fantasin tryter.

Ska självklart lägga upp allt från PO.P rean och min nya bikini snart, har bara inte haft någon lust ännu.


Sverige-Spanien

2008-06-14 | 19:55:19
Känns inte alls kul efter 2-1 till Spanjen. Tyckte vi låg på bra och hade många målchanser. De sista 20minutrarna var Sveriger alldeles för trötta och var nära att släppa in bollar ett flertal gånger. Resultatet svider.

Nu ska jag sörja en stund.

det är så jag säger det.

2008-06-14 | 12:15:28

Det var underbart, fantastiskt. Något som inte går att beskriva med ord hände i mig när han kom upp där på scenen igår. Jag blev överväldigad och snudden på rörd till tårar. Han är så jäkla fin Håkan, allt han göra, när han dansar, sjunger, hoppar, skrattar. Han är så levande, på något sett outgrundligt vis.

Skitsamma tänker ni nu, du låter bara som en drömsk fjortis som inte vet någonting om livet. Men vet ni, det skiter jag i! Jag är gärna en fjortis när jag ser Håkan, jag skriker gärna och fäller en tår, det gör inget när han är där.







Håkan får en oväntad h uppkastad i handen. Ha.



Jävlar så underbart!


J&D köper lägenhet!

2008-06-13 | 09:25:09
Jiiiha! Syster, Nova och David har köpt sig en ny lägenhet! Den ligger inte alls långt härifrån, endast en kort busstur :) Lägenheten ligger i Edsberg här i sollentuna och såå fin. Grattis!!




Spännande värre, inflytt i September!

håkan, liza och jag.

2008-06-13 | 08:01:06
Idag är dagen med stort D. Det känns konstigt att den är här för det är nästan som att jag inte hunnit vänta, fast att jag väntat i veckor, MÅNADER! Tillochmed nästan ett år, för det var då jag såg honom sist. Självklart så förstår ni alla att det är idag Håkan Hellström spelar på Grönalund i Stockholm. Det kommer blir som i rubriken håkan, liza och jag, vi säger så iaf, så länge.



Igår va det fullrulle. Efter lämning på dagis och någonstans runt 9.00 var jag inne i staden för att (trodde jag) göra rea fynd. H&M öpnnade sin rea för medlemmar redan 1 timme innan öpnningstid. Jag kan säga att det var fanimig inget att se. Jag kom hem med en bikini, från ORDINARIE pris. Hmm, vilket fynd! Ni får se sen iaf, den är bra vacker.

Efter så sprang jag snabbt hem, svidade om och begav mig till Stinsen. Igår öppnade ju även PO.P sin rea för er som missat den och jag var tvungen att jobba. Det var inte allt för mycket folk men vi hade att göra. I stinsen är man van att gå och stöka till för att senare ha något att göra, men igår stökade kunderna till bra själva ;) Jag fick självklart med mig lite smått till min Engla också.

Hursom så är det planeringsdag på dagis idag och E ska vara hemma med mig. Hon ligger fortfarande och snusar och tänkte nog ta sig en rejääl sovmorgon som det ser ut :) Senare var det tänkt att fara till ett lekland men eftersom att Es farmor glömde vagnen på dagis igår och dagis är stängt tills på måndag så får vi nog tänka om eftersom vi måste ta oss till läkaren senare också. Inget allvarligt alls, ska brar titta på en leverfläck. Engla är dock livrädd och har sagt minst en miljon gånger "men mamma, måste doktorn väga dig!?", det relaterar hon alltid till när ordet 'doktor' nämns, älskling.

Nej nu är det frukost så hörs vi sen med lite bilder på det som shoppats.

Pussas.

min älskade dotter

2008-06-11 | 22:22:56






rubrik

2008-06-11 | 18:58:22
Har kännt mig mest nere och hängig idag. Varit super trött och irriterad. Nu är allt lite bättre och jag har betalat alla planerade resor i sommar, Rom, Gotland och Öland. Känns skönt att ha det avklarat, även om kontot ekar lite väl tomt förtillfället. Kan också bero på att jag klickad hem 2 par skor tidigare under dagen, dock var dessa på rea och kostade inte mer än 294:- med frakt. Tycker det va bra pris för 2 par skor som är väldigt klassiska och antagligen kommer funka för det mest, kanske inte de grymmaste jag sett men praktiska och bra :)



bilder: ellos.se

Nu sitter Engla och tittar på Pippi men snart ska vi upp och bada och sen ska hon hoppa i säng och sussa. Jag ska inte gör så mycket mer än vila, kika på förlossningsgrejs på tv och dricka te.

Lina ringde förut, hon är verkligen finast.

Älskar.

Jag & Min nya långklänning

2008-06-11 | 09:53:23





Hade lite tråkigt igår när jag väntade på C så jag fotade min nya klänning (och mig) med min usla mobilkamera. Men men, ni ser hur den sitter och ser ut. Jag tycker om den faktiskt, sitter väldigt fint. Kanske att jag skulle behövt en 36:a för bysten men 34:a var det som fanns kvar och den är ju lätt värd 98kronor och sitter inte allt för tokigt.

Har av någon anledning börjat fläta min lilla mini lugg också, tycker det är lite fint.


Snorig & Kall morgon.

2008-06-11 | 08:17:15

Kall, snarare iskall, morgon. Jag hade långbyxor, 2 tröjor, kavaj och halsduk när jag gick hemifrån imorse, och gissa, jag frös! Fy bubblan, jag som ställt mig in på högsommarvärme nu i ett par månader framöver. Suck, det är bara att dra fram jackor, hela skor alt. stövlar för att stämma upp med vädret.

Tisdags eftermiddagen var mysig, likaså kvällen. Jag hämtade upp en lite övertänd Engla vid 16 snåret och fröken sa irpincip "Äntligen, hon har tjatat hela dagen om att ' Maaammmaaa kommer idag!!'" Sötnöt till unge jag har. E och jag traskade iaf hem, eller traskade, hon satt på mina axlar och jag traskade. Hemma fick lortungen bada och halkade oturligt i badkaret och slog sig på ändan. Sen hade vi lite gäster och Engla var mest blyg och trött och damp i säng vid 19.30. Vad stod på schemat sen kan ni tro? MATCH!

Matchen såg jag med C, Jonte, Renée och Daniel. Bra stämning och total lycka att Zlatan fick göra det första (otroligt snygga) målet. Jag höll på att börja gråta, så kännslig är jag minnsan. Ha ha.

Nu sitter jag på ENEA och känner mig sådär halv sjuk, snoret rinner och ögonen kliar.

Pussas.


Lilla Stjärnan.

2008-06-10 | 14:40:30
Det blåser som sjutton gubbar där ute idag. Själv sitter jag i tryggt förvar inne på kontoret och blickar då och då ut på det svajjande träden. Jag hoppas att det håller. Hum.

Jag och Jess gjorde Kista en snabbis på lunchen. Åt lax med klyftpotatis och snackade skit. Sen blev det en sväng in på H&M för att köpa en fin klänning. Jag hoppas den är fin på också.. Sen bytte jag ett linne jag köpt på Indiska till Renée, C mamma, till två linnen istället. Fin Fint. Ska fota klänningen sen, om det passar vill säga, samt lite annat kraffs jag lyckats handla.

Har just slängt iväg ett super rörigt och super långt mail till min Lina i Tokyo, hoppas hon ser det idag. Saknar henne.

Snart, eller om en timme eller två så ska jag åka och plocka upp min Lilla Stjärna. Hon har varit borta hela långa helgen från mig och idag kommer hon äntligen hem igen :) Visst är det skönt att få sin egen tid och inte behöva trixa och fixa för att få ihop saker men samtidigt är det så skönt när hon kommer hem igen. Saknar att leka, läsa och busa ju! Vette sjutton hur jag ska klara mig utan henne i hela 10dagar när mamma & A lånar med henne till Gotland samt Gotskasandön. Jag ska jobba en massa så jag kan inte följa med :( Vi har våran Gotlandsvecka vecka 28! Längtar.

hej.

Piss morgon.

2008-06-10 | 08:29:22
Det var ingen höjdare att motvilligt gå upp 06.15 imorse och höra regnet smattra mot fönstret. Ville för mitt liv inte stiga upp men C pushade mig så jag tillsist tog mig samman.

Anledningen till att jag behövde stiga upp så tidigt var att  käre Jess ringde mig från ENEA igår kväll när jag precis kommit hem till C för att äta middag (20.30 på kvällen, hade ju jobbat). Hon var väl lite så där halvt desperat och behövde mig i receptionen idag, den andra tjejen hade visst missat sitt flygplan från Valenzia tidigare under dagen. Emily, som inte vet hur man uttalat ordet "Nej" tog sig för pannan och sa självklart "Okej". Kommer jobba (på Indiska samt ENEA) från Tisdag förra veckan till Fredag denna vecka med en dag ledigt.. Det är inte det att jag tycker det är jobbigt att jobba eller att jag behöver ha massor av ledigt. Det är bara det att när man har ställt sig in på att vara ledig så tar det emot mycket mer att jobba än om det var för planerat, men men, pengarna tas tacksamt emot den tjugofemte!

Nu ska jag fixa lite med bilderna från Nationaldagen och försöka lägga upp dem här.

Puss o GODmorgon.

(Grattis till N som tar studenten idag, tyvärr kan vi ju inte komma...)

Måndag, vad hände?

2008-06-09 | 09:19:07
Känns som det borde vara Lördag, på sin höjd Söndag, men icke! Jag har jobbat både Lördag och Söndag, därav dålig updatering.

Igår ringde dom från Skärholmen Indiska och hade små panik då tjejen som jobbade stod helt själv, så jag som var påväg hem från J & D bytte om på rekord tid när jag kommit hem och rusade iväg till tåget. Jag som var helt inriktad på att få sola hela söndagen. Men men, det är pengar och det gäller att passa på när E är hos M också.

Idag är det Hamngatan som kallar, 12-19.15. Sorry för att jag inte har så mycket roligt att blogg om, men det kommer :)

Idag kör Liza upp. Håll för fasiken alla era tummar och tår vid 13 snåret. Jag kommer gå på nålar!!

Puss o hej

Lördag då.

2008-06-07 | 11:25:12
Blev en fin kväll igår, torots illamåendet tidigare under dagen. Jag for till Västermalm i alldeles för höga skor för att hämta min Liza vid 17 tiden. Det var mest lungt på Indiska och vi var iväg straxt efter 17. Hem till Jakan, dricka en flaska vin, kolla Gossip Girl, hänga olvligt på gungor och mysa, kika The Nootbook och sen somna gott. Toppen, verkligen. Liza är fin. Idag skulle jag bada och sola med paps och familjen, men nää blev inte så. Hötorget ringde och behövde förstärkning så dit är jag snart påväg. Börjar 12 och slutar 17. Lagom och bra. Känner mig dock lite uppklädd i det enda Indiska plagget jag hade med mig som är en vit långklänning med paljetter, haha. Men va fan :) Idag saknar jag mycket. Lina, PUSS, Engla, PUSS & Min C som kommer hem till mig imorgon. ick verkligen ont i magen av all saknad idag. Puss.

Knepigt.

2008-06-06 | 15:34:29
Godeftermiddag på er glada.

Dagen har varit hjum, lite sådär. Vi anlände till Drottningholm vid 11 snåret och alla var redan där :) Hur mysigt som helst. Alla dukade fram sin medtagna picnic och barnen lekte i gräset. Helt plötsligt, från ingenstans började jag mår så illa så jag inte ens kunde sitta eller stå upp. Det värkte och jag kände hur allt innehåll vred och vände sig där inne i magen.

När det var dags att åka hem var jag tvungen att tömma min påse på kläder och en present jag hade till Liza bara för att vara beredd om jag skulle behöva kräkas. Vi skulle här ha blivit avsläppta vi Brommaplan och jag skulle åkt med E till hennes pappa. Men nää, det gick inte. Jag var livrädd att jag skulle ställa till en scén och kräkas ned hela tunnelbanan, så undebara M & F pallrade sig ut till oss och plockade för en stund sedan upp Lillan.

Efter lite vila så kännsa allt bra igen, jag undrar vad som hände? Nu ska jag iaf göra som planerat och fara till Västermalm och hämta Liza på jobbet.

Puss.
(några bilder från dagen kan ni se framemot sen!)

Nationaldagen och Kung morfarfara

2008-06-06 | 09:52:56
Idag är en speciell dag för familjen Slotte. Det är nämligen så att alla Slottarna möts upp på Drottningholm och har en hejdundrans picnic. Det är inget vi alltid gjort men sedan -04 är det en tradition som ingen av oss kommer att bryta.

Min farfar bjöd in till en 'hattfest' år -04. Alla Slottarna skulle ha hattar och farfar, som kallade sig Kung morfarfara (för det yngre barnen, det var en lek de hade och alla flickorna var hans prinsessor), som något år tidigare drabbats av cancer och nu fått bakslag på den, satt i sin rullstol iklädd Kungakrona och mantel. Han annordnade den här dagen då han visste att han en dag inte längre skulle finnas i livet och då ville ha veta, med säkerhet,  att alla Slottarns ändå samlades och umgicks tillsammans (det har nämligen varit lite bråk och dyl. i släkten innan).

Men då år tvåtusenfyra satt farfar i sin rullstol och han såg äldre ut än någonsin. Trots sin snabba föråldring var han så fin men ack så skör. Han satt på trappan till Kinesiskahuset och vi alla barnbarnen, barnen och släkt fick komma fram och kramas och prata en stund. Han gav oss var och en en guldmedalj som skulle visa att vi var förenade. Att vi var släkt och att vi alla höll ihop. Allt var så fint och det var som att han visste. Han visste att han inte skulle vara med till året efter, men han sa att han skulle.

Den 20 Juni -04 gick han bort. Han hade legat och tittat på fotbollen hela kvällen och på natten somnade han lungt in. Nu visste han att allt var förberett och att han kunde lämna jorden.

På sin begravning hade han själv bestämt att han ville gravsättas, vilken musik som skulle spelas (Eva Cassidy - Over the rainbow). Han hade även bestämt att alla vi, hans barn och barnbarn, skulle samlas i en ring ikring hans kista och hålla varandra i händerna under tiden musiken spelade. Det var fint, men jag grät hejdlöst.

Min farfar var en underbar och fin man, och det är inget jag säger bara för att han är borta eller för att man bör förklarar sina mor och far föräldrar på det viset. Självklart var det alla fina och speciella, men farfar, han var något extra. Du är saknad.

Hittade lite bilder från förra årets picnic.







Farfar ♥

Inget bad för mig inte.

2008-06-05 | 22:50:46
Det är 28grader i poolen och jag kan inte bada. Min hals känns inte hundra än så jag försöker undvika allt som kan få den att må dåligt igen. Men ack så sugen man blir när man sitter här och ser den upplysta poolen i ögonvrån.

Föresten så ska jag och min C ha poolparty här på midsommar, vi har bjudit över lite vänner och ska ha de mys, äta gott och bada. Fasiken altså, tiden bara springer fram, det är ju snart det är midsommar!

Nu ska jag prova lite kläder inför vad som kan bli årets varmaste dag!

Hej o Godnatt.

Godaftont

2008-06-05 | 21:09:37
Oj vad nytt och fint (?) det var här då. Jag har dock alltid lite svårt när sajter gör om sin layout, som när Bilddagboken gjorde det, jag slutade i princip lägga upp bilder. Men jag ska försöka lär mig hur allt nytt fungerar och blogga på :)

Idag har jag jobbet, stått på Indiska och häckat medans ni andra säkerligen varit ute i det underbara vädret. Men, jag får min beskärda del imorgon när vi ska till Drottningholm och ha picnic med paps släkt.

Innan jag började idag så sprang jag in på H&M för att kika på ett par skor till Engla. Köpte ett par i helgen (de brun/vita på bilden) till henne, men man behöver ha några att byta emellan.



De tre till höger på bild 2 är till Engla och de andra 2 är till Novisen. ALLA skor tillsammans blev 249:-. Tyckte jag kändes rätt okej ;) Kan tipsa om att det är 50% på de flesta av H&Ms barnskor, iaf i Täby och hon i kassan sa att det skulle börja med det överallt inom kort.

Nu sover iaf Plingan, hon var redan färdig för sängen när jag trippade in här hemma. Söt ungen tog med sig alla femtioelva gossedjur och så gick vi och mös tills hon somnade.

Tog lite bilder på mig och vad jag hade på mig idag inna jag skulle jobba. Varför vet jag inte, men det kanske är trevligt? Eller mindre trevligt, haha.




Skor - Zara
Shorts - Indiska
T-shirt - Indiska
Väska - H&M
Over Size glajjer, runda - H&M
Halsband - mormors

Ett riktigt rörigt inlägg blev det här. Men men. Imorgon ska vi somsagt till Drottningholm och sen ska jag köpa en flaska vin som jag och Liza ska dela på hennes altan på kvällskvisten. Hur mysigt är inte det på en skala? I helgen är det min barnfria helg. Tyvärr är min Prins inte hemma, men vad jag hört så vekar han gör succé på Anderstorp (racing bana).

Love.

Räkbåten 080529

2008-06-05 | 10:07:08
Har totalt glömt att uppdatera med bilder från denna kväll. Det var ju som bekant en slags personalfest med allt folk från SJR samt Student & Workers. Vi var väl närmare 75pers som entrade båten Vindhem vid 19 tiden den 29Maj. Kvällen bjöd på allt från räkor (såklart) till dans på bryggan. Super mysig kväll att spendera med min syster och såklart alla andra sköna människor. Kul att se hur människor blir av alkohol ;)

image865
image866image867
image868image869
image870image871
image872image873
image874

Hihi! Blir alldeles glad av bilderna. Min syster är den blonda skönheten med det lite lockiga håret och glajjer. Lovely!

Nej nu är det för sjutton gubbar dags att göra sig klar för jobb.

Pussa.

Gooodmorning sunshines!

2008-06-05 | 09:00:53

Man börjar vänja sig vid det är ypperligt fina och varma klimatet vi har förtillfället. Helt fantastiskt är det. Självklart så behöver vi nog liite regn pga brand risk osv men det är endå så skönt att bara behöva dra på lill stumpa korta tights och kortärmad tunika, sen off to dagis! Helt underbart när det är varmt. Jag fasar efter vinter halvåret då man måste börja påklädningen en halvtimme innan avstamp för att komma iväg i tid. Nu är allt så mycket lättare. Älskar det!!

Idag vaknade Flingan vid 08.15. Trevligt värre! Hon började med att ta av sig sin blöja och gå och kissa på pottan. Eftersom vi var hemma igår så gick hon runt hela dagen i bara trosor och använde pottan istället (okejra, två missar..) Men hon är duktigt. Verkligen, jag är imponerad.

Nu ska jag gå med E till dagis sen hem och gör iordning mig för att jobba.

Puss och hej


Trötter

2008-06-04 | 22:22:27

Dagen har varit mysig. Vi har varit ute och vattnat gräset, lekt och hoppat studsmatta. Studsmatta är livet, enligt Engla. Det kan jag lova. Hon älskaar att hoppa och springa. I år känns det så mycket säkrare också eftersom Nannie köpte ett skydd att ha runt om.

image863image864.

J
ag trodde faktiskt att jag skulle hinna betydligt mycket mer än jag gjort idag men det kan bero på att jag själv känt mig lite små hängig. Halsen som värkt sedan slutet av förra veckan värker som aldrig förr, och nu känns det som att det börjar gå upp till öronen. Vill inte!! Men vi håller tummarna att det inte är något.

Lina ringde ikväll. Saknar henne och blev glad över att få höra hennes röst. Fy sjutton gubbar att hon ska vara borta så länge.. Klockan var 00.30 i Tokyo när hon ringde och hon drack vitt vin och tittade på OC som hon fått låna av mig. Söt nöt!

Imorgon ska jag jobba på Indiska, Täby 13-19.15 och eftersom Flingan mått prima idag ska hon till dagis och sen hämtar mommo & nannie henne.

Love love.


Englas hörna

2008-06-04 | 16:58:16
image858image859
image860
image861image862


Så här ser altså Englas lilla sovhörna ut. Min säng ända står emot Englas säng ända. Tycker vi har det ganska mysigt, om än lite trångt. Klart det ska bli great att flytta sen, men just nu fungerar det bra.

Engla har även en hörna ovanför trappan (ja, vi har grind) där hon har bord + stolar, leksaker och annat. Sen har hon en hörna i köket med massa leksaker och kuddar. Vi har ganska stort hus så det krävs att det finns att göra överallt, annars blir man ju uttråkad :) Ska fixa lite med hennes plats ovanför trappan, sätta upp tavlor osv. Sen kanske jag fotar de med!

Som ni ser har Engla nu den nya sängen som jag KÄMPAT och slitit med. Herregud vilken pers det var, men nu står den där och Engla äääälskar den! Vad tyckter ni om kronan föresten? Ni tyckte ju att det skulle vara en på!


Tradera, done!

2008-06-04 | 11:58:58
image848Nu har jag lagt upp lite sommar kläder som Engla hade för 2 år sedan på tradera. Hittade massor av fint nere i källaren här om dagen och tänkte att det kanske passar någon liten prinsessa/prins.

Kika här

(bild, name it sett, utrop 20!)

Skynda, fynda!



fjärde juni

2008-06-04 | 10:10:11
Idag är det varmt och soligt och jag och min Ängel är hemma. Anledningen till att vi är hemma idag är för att Engla (igen) fick lite feber igår. Hon har mått topp mån-tis men igår kväll var hon lite hängig. Det dagen hade haft att erbjuda var picnic med klassen vid sjön vid skolan. Engla skulle ha följt med. Synd att vi missar, men lika bra att kurera sig lite hemma om möjlighet finns :)

Jag har fotat en massa sommar kläder som ska upp på tradera under dagen. Så håll utkik efter det och en massa annat :) Är ju hemma idag så det blir massa med bloggande!

Att göra:
Lägga upp på tradera
♥ Betala båtresan till Gotland samt Öland
♥ Betala hotellet i Rom
♥ Städa min låda (Englas gjordes igår)
♥ Ringa 3 och lägga över trådlösa på C

Puss lovers.

Tisdag är det va?

2008-06-03 | 22:12:25
Jag jobbat hela dagen på Indiska Hötorget. Rätt najs men ganska så rörigt måste jag erkänna. Kände mig inte riktigt hemma där, är ju van vid Hamngatan och nu senast Täby. Köpte iaf en sjukt fin klänning, alldeles för fin och alldeles för dyr dock. Men jag kunde se framför mig hur jag sprang runt i den, mina höga Zara skor och bara ben på gatorna i Rom. Fy sjuttsingen som jag längtar. En kjol har även fått komma till samlingen, men det var väl i Söndags den köptes med ett par sommar skor till Engla. Allt kommer upp imorgon. Jag lovar grym update imorn. Håll utkik!

Imorgon åker min Prins till Anderstorp för att köra Ronnie Petterson (F1 racing förare som dog i en krasch) memorial. Race till minne av honom altså. Så ja, älsklingen blir borta heeela långa helgen (onsdag-söndag). Jag har redan gjort upp planer inför helgenmed Liza eftersom Engla ska till Matte på Fredag, C ska bort och min Lina har farit till Tokyo. Det blir vin och mys.

Älskar.

Hos Liza.

2008-06-02 | 14:19:13

Hittade dessa bilder på Lizas blogg. Hon tog dem precis innan vi skulle åka hem. Vi slö hängde i hennes trädgård och mös. Engla var mest hängig men bjöd på skratt, min lilla prinsessa.

image843image844
image845image846image847


Sjukling ska till Rom.

2008-06-02 | 14:11:56

Det är jätte, jätte synd om mig. Jag är sjuuuk! Har halsmandlar stora som fotbollar och känner mig almänt seg och hängig. Det suger verkligen när det är så fint väder och allt.

Igår var vi förbi Liza. Vi skulle fixa med våra sommarresor och lite så. Vi kom dock inte så långt förens jg började märka att Engla va hängig och varm. Det visade sig (på en uråldrig temp) att hon hade 38.någonting. Det blev att åka hem, tyvärr. Bokningen till Rom gjorde vi iaf över telefon senare när vi var hemma och vi åker den 27aug - 31aug. Aah så roligt! Längtar som en tok. Vill inte påstå att det kostade skjortan heller, fast, det kommer det nog göra att leva där, hehe.

Engla mådde iaf bättre fram på kvällen igår och jag beslöt iochmed att hon gick och la sig och sa "ååh mamma, imorgon ska jag till dagis!", att hon faktiskt kunde gå dit. De är på sin årliga utflykt till Akallaby och allt idag ju. Hur skulle jag kunna låta henne missa det? Sen var hon feberfri och pigg imorse :) Så det var off till dagis med ryggsäcken på ryggen. Den var fylld med pannkakor, frukt, festisar och fika. Mmmm!

Ska äta lite strepsil nu. Hörs.

Puss.