morhjärtadotter

2009-07-31 | 14:20:01




BA! Är helt täppt i näsan och snörrvlar på som aldrig förr. Sjutton också jag som hade planer för mig och C ikväll och har jobb hel helgen. Skit, skit. Får bli en kväll framför tvn med godis och chips, inte för att någon av oss lär känna smak, men det är tanken som räknas.

Idag ska Engla somsagt till sin pappa. Hon har haft en veckas semester här hemma med mormor och Nannie medans jag dagtid har jobbat. Har varit mysigt att hon varit hemma varje dag jag kommit från jobbet och vi har lekt och myst. Men hon kommer hem om exakt en vecka på fredag på tisdag ska jag träffa henne en tur.

Love.


raktav

2009-07-31 | 09:37:57


HÄR OM DAGEN,
närmare bestämt i Onsdag, så kippte min kära syster av mig håret. Rakt av, klipp klipp. Mitt hår var ordentligt slitet i topparna och såg bara tunnt och risigt ut så om jag ska få lite längre hår som jag vill så var det bara att bita i det sura äpplet. Tycker dock inte att det blev så hemskt, kan fortfarande med hjälp av en hårnål eller två få ihop det i en knut i nacken eller på huvudet. Lovely!

wawawiwa.

2009-07-30 | 23:23:05






NU ÄR JAG på god väg att dra på mig en brak förkylning här. Den har legat och lurat i någon vecka men först ikväll känner jag hur det verkligen har blommat ut. Halsen värker, snoret rinner och ögonen är tunga. Jag pimplar echinagard och försöker kurera mig så gott det går eftersom jag har massor av jobb framöver.

Imorgon åker min docka till sin pappa för att vara där en vecka. Tror hon kommer få roligt, var länge sedan de träffades och ännu bättre när det är en samanhängande lite längre tid, då hinns de med mer skoj! Kan dock inte låta bli att redan sakna henne fast hon ligger här brevid.

Var inne en snabbis på Lindex där de har ta 2 betala för 1 på ALLA rea varor idag. Fick med mig det söta settet som Engla har på sig på bilderna över som jag tänkte att hon skulle ha som sovkläder, men hm, det åkte på direkt och Engla proppsar på att det är dagis kläder. Med ett par jeans kanske? Blev även badkläder och underkläder för min donna. Allt det plus strumpor och hårspray gick på under tvåhundra. Skunda fynda säger jag bara!

newin - topshop

2009-07-30 | 14:34:51



HÄR OM DAGEN var jag en sväng på stan och fann då dessa, minst sagt skönheter, inne på topshop. Tycker dock att priserna där kan vara onödigt dyra ibland men på dessa två sötnosar överväger jag att strunta i den detaljen.

Linne med pärlor ca 500.-
Kofta med geomskinlig spetts ca 400.-


newin - polarn o. pyret

2009-07-29 | 11:20:39







APROPÅ BEBISAR så kom det in underbart söta newborn kläder på jobbet (polarn o. pyret) igår. Nyckelpigor verkade vara temat och det kom filtar, bodys, en heldress samt röda och grå harembyxor. De sistnämnda såg otroligt sköna ut att sparka runt i. Till mitt kusinbarn kunde jag inte hålla mig och köpte den gröna lilla tunikan med ett par ankstjärts strumpbyxor. Sötare än sött!

hello, my name is Matilda.

2009-07-29 | 07:43:55






VI VAR BJUDNA på middag (fine, jag bjöd in mig själv men men) igår och det stora suset var förståss att släktens lilla ny tillskott, mitt kusinbarn, Matilda var där! Åh vilken liten sötnos. Satt med henne i knät, gav välling och njöt. En timme passerade och jag tappade helt tidsbegreppet. Tänk vilken inverkan små nyfödda har på en. Jag blir helt till mig och vill helst ta bebisen och stoppa ner den i  väskan och traska hem. Åh.

Sjutton då. Nu är det dags att ta sig samman och göra sig i ordning för jobbet. Idag hade jag gett mycket för att vara hemma med min lilla men jag slutar ju vid två så det hinns med det också!

lill-donnan

2009-07-28 | 21:43:02








I EFTERMIDDAGS NÄR jag kom hem från jobbet så möttes jag av den här skönheten som helt själv valt kläder, kammat håret och fixat sig inför en middagen vi skulle på ikväll. Hur tjusig får man bli? Jag fick dra på mig mina nya hope klackar och snygga till mig lite för att komma i klass med lill-donnan. Så vi har iaf varit på middag hos min moster ikväll. Det bjöds på god mat och trevligt sällskap. Speciellt en filur stod ut ur 'mängden'. You will see..

klänning och diadem från lekmer.se.

böcker.

2009-07-28 | 09:06:30




UNDER SOMMAREN
läser jag en hel massa. Älskar att alltid ha en bok att plocka upp ur väska när jag väntar på tåget, har lunch eller ligger hemma i sängen. Just nu har jag hakat upp mig på Camilla Läckbergs böcker och är inne på den femte av dem. Det är kriminalromaner som i praktiken är helt fristående men i alla böcker så är det samma människor man får möta och att rekomendera är att börja med hennes första. Jag gjorde misstaget och läste två böcker mitt i och har nu börjat från början för att få hela följetången.

Ett litet boktips från mig den här tisdags morgonen.

en tösabit!

2009-07-27 | 11:03:23
SYSTER HAR JUST varit på ultaljud där det konstaterades att ännu en liten tös växer och frodas. Åh! Tänka sig att jag ska bli moster igen, Jossa Mamma, Nova syster och Engla kusin. Åh åh åh. Jag längtar till December, en förtidig julklapp lär det bli!

monday morning.

2009-07-27 | 10:15:36

 
bilder från i lördags hos Lina.

JAG ÄR TRÖTTARE än tröttast idag. Jag har nämligen sovit med två små tjejer i sängen inatt och det är inte nådigt vill jag lova när man inte har en flera meter lång säng. Den ena har drömt mardrömar och skrikit i sömnen varvat med den andra som behövt kiss, bett om välling och lagt sig raklång tvärs över sängen. Ett tag övervägde jag att själv gå och lägga mig i Englas säng pch låta tjejerna brottas bäst det ville men jag kom underfund med att där skulle jag behöva ligga dubbelvikt. Hm.

Just i detta nu är syster och David och kikar på bebisen i magen. Könet ska de visst ta reda på också så nu väntar jag med spänning på vad det är för ett litet liv som gömmer sig där inne.
 

en fredag på stan.

2009-07-25 | 18:01:28
IGÅR BÖRJADE VI med att ta oss ut till Djurgården när jag hade slutat där de vankades middag och en flarra vin. Uppe på det så tog vi oss till Soap bar, Riche och avslutade natten med dans till Michael Jackson och gamla godingar på Solidaritet. En riktig hel kväll kan man kalla det. Det kändes i kroppen imorse att det varit en kalasig kväll men det värsta var att min hals kändes som den var fylld av golfbollar. Aj aj. Det blev iaf att komma upp i bra tid och möta min Engla som nu är hemma ♥











miandmydarling

2009-07-24 | 16:32:55




JAG OCH MIN L har gått om vrandra med semester så när jag var borta var hon hemma och nu när jag är hemma är hon borta. Väldigt frustrerande och jobbigt. Och uppe på det så är min lilla söt E bort och min C. Herrgud, flyr alla? Haha. Nej då, Lina är hemma och ikväll är det vi som ska göra stan med middag och kanske dans. Mysigt!

weekday 75%

2009-07-23 | 18:42:14




NÄR JAG OCH Lina struttade på stan en sväng igår så gick vi en sväng på weekday på drottningatan där dom just nu har 75% på all rea, hettips! Jag fick med mig en vit skjort/blus samt ett par balleringas för 163riksdaler. Inte mycket att sörja för, mer glädjas. Älskar skjortan som tusan och skorna är bra skor att jobba i, och det skadade inte att de var söta.

torsdag.

2009-07-23 | 12:55:39
ÄR FRAMME PÅ jobbet och sitter med datorn i knät och en kaffe i handen samtidigt som jag smsar med min love. Verkar bli en seg dag om man ser till den glesa folkströmningen. Men ikväll ska jag fara till fina Lina och kanske dricka lite vin och bada i sjön. Ska bli mysiga att bara umgås, var länge sen. Sen imorgon är det påt igen och jobba, och SEN kommer min docka hem, troligtvis. Hörde just att två gotlands färjor hade koliderat, smidigt. Ska snart visa er vad jag köpte igår, den som väntar på något got..



stenugnsbageriet

2009-07-22 | 23:21:51

 






KAN VARA DET absolut mysigaste och mest idyllsköna bageriet i hela landet. Att det har det godaste bullarna är en grov underdrift. Har ni vägarna förbi Lärum på Gotland så ska ni passa på att svänga av på väg 148 in till detta mysiga café/bagerie. Bullarna och brödet bakas som namnet säger i stenugn och färskare än så här blir det inte. Vi fick bullarna rykandes direkt från plåten. Nami.

Gotlands tipsen fortsätter..


atnight

2009-07-22 | 22:33:19




KORT MEN LITE små seg dag idag, tror alla var ute och njöt i solen istället för att springa i butiker idag. Jag tyckte det var en helt perfekt start på jobb veckan, lugnt och skönt. Mötte upp söta Lina direkt efter jobbet och vi sprang på stan en stund och jag fick med mig en liten påse hem. Med vad får ni se imorgon.

På vägen hem så ringde jag min (jävla) operatär för att kolla statusen på min mobil order. Icke, den va visst inte beställd sa tjejen. Dra mig baklänges, jag har ingen telefon! Efter lite runt ringning och flirt med pojkvännen så fick vi ge oss av till en butik som hade telefonen inne, så nu sitter jag och knappar på den och försöker förstå mig på alla funktioner. Har inte ett numer kvar heller, alla är kvar i min gamla som numera är svartare än natten. Så mina söta, skicka ett sms så jag har era numer igen!

ett brev på posten.

2009-07-22 | 11:25:01


INNAN VI FOR igår så skrev vi tre kort till två av Englas dagis kompisar samt till dagis. Vi köpte kort på Kneippbyn när vi var där här om dagen och Engla var tokigt taggad att få iväg dessa. Hon blev lite till sig och skrev fel och tröttnade så det fick duga med en underskrift och ett "Hej" tyckte hon. Min söta. Idag ska de läggas på lådan!

psst.

2009-07-22 | 10:15:26

psst.
Den är redan nästan slut på polarn o. pyrets hemsidan men kom idag in till butik. Så SKYNDA er om ni vill haffa denna tjusiga höstjackan.

enheltjävlavanligonsdag

2009-07-22 | 08:05:28
SÅ NU HAR man sovit i egen (c) säng för första gången på tio dagar och man har för första gången ställt klockan och hoppat upp ur sängen och behövt sminka sig. Man har också för första gången varit uppe alldeles själv utan femhundra små ungar (2 barn kan kännas som många fler) runt sin ben. Det suger.

Ska som sagt jobba idag, liksom imorgon. Jag jobbar öppnings passet så det är iaf en positiv sak i eländet. Men jag tror säkerligen det blir trevligt att jobba, men jag ska kämpa för att inte komma in i spår utan ska försöka fortsätta känna mig fri och glad. Just det känslorna som semester oftast frambringar.

Bilder från Gotland och tips på vad man kan ta sig för på öin kommer fortsätta strömma för det finns mängder., så stå ut!





Älskade Engla, pappa & Nova.

jobbe naj semesta.

2009-07-21 | 16:44:49
NU SITTER VI på båten. Var ingen rolig historia att säga hej då till huset och min lilla kärlek. Hon gav mig en puss och sa "I lav jo mamma" och gick och lekte men i mig värkte det. Jag vill vara med alla dagar på Gotland, uppleva det Engla upplever. Men det är den bittra sanningen. Verkligheten kallar och glad får man kanske vara att man har ett jobb att återvända till, det är de inte alla som har. Fast jag har svårt att tänka så. Jag vill vara ledig jämnt och jag ser helst att livet är en fest från morgon till kväll. Glädje och skratt är vad som är livets godhet och lycka. Självklart finns det hemma också, men inte på samma avslappnade, fria sett, inte alls så. Man har så många plikter, saker som kallar och saker som måste bli gjorda. Livet blir lätt till ett "jag måste bara" om man inte har uppsikt. Jag ska kämpa för att ha det och fortsätta leva i nuet när jag kommer hem. Jag vill inget hellre.

Men jag kommer saknar mitt <3 det här dagarna, men hon har det bäst där hon är.


dags för hemfärd.

2009-07-21 | 11:05:29


DET ÄR INTE med glädje vi packar våra väskor för att lämna öin för den här gången. Det är vemod blandat med sorg. Engla blir kvar med morfar, Marie, Albin och nu Nova och Jossan som igår anlände. Hon åker med de sistnämnda på fredag eller lördag då fröken ska hem till pappa. Själv måste jag och C hem och jobba. Det var den semestern det. Fan känns inte alls kul.. 16.45 går färjan men innan dess ska det hinnas med en golfrunda, restaurang lunch och Krusmyntagården. Dags att sätta fart!

en tur till furillen

2009-07-19 | 23:54:23










Vi tog en tur upp till furillen igår när våra andra planer sprack, det ligger upp mot Lärbro på Gotland. På furillen ligger det egentligen precis ingenting förutom ett hotell. Vet inte så mycket mer än att det är ett unikt designer hotell som är riktigt häftigt att åka och besöka om man har vägarna förbi. Allt är topp modernet men väl gjort för att passa in i miljön som till största del är av kalk, kalkbrott och enstaka träd. Vi kom dock lite sent men under dagtid finns möjlighet till lunch eller fika och från sjutton är middagen serverad.

Ett litet tips från mig till er som kanske ska besöka Gotland inom den närmsta tiden. Ska försöka slänga upp några fler tips ifårn vad vi har hittat på och kan rekomendera.

efter solsken kommer regn.

2009-07-19 | 17:26:32
Det är mulet och ibland kommer det en skur, men det gör inte så mycket. Vi har åkt det blå tåget kring ringmuren, ätit glass, varit på stenugns bageriet och nu sitter jag och laddar in det fyrhundratjugofyra bilderna från igår och idag. Melissa Horn sjunger i bakgrunden och C och Engla är ute och letar efter hennes orm (ett snöre) som heter Liza. Hon kan leka med det i timmar men nu har hon förlagt det. Jag känner mig nöjd med livet, liksom upprymd. Jag ska fila på ett inlägg med sjuttioelva bilder till er men nu ska jag ropa på mina kärlekar och mysa i soffan framför Ariel.


ajaj

2009-07-18 | 15:22:21


I söndags när vi var hos doktorn så passade jag på att visa upp en svullnad som Engla hade på låret. Då var det mer liksom en prick som var lite hård. Doktorn gav ett special pencelin som skulle hjälpa mot både det  och scharlakans febern men hade det mot förmodan inte hjälpt så skulle vi återkomma i slutet av veckan. Sagt och gjort, igår ringde jag och fick en tid på sen eftermiddag. Vi for in och doktorn kikade lite på svullanden som nu var kanske 3x3cm och ordentligt uppsvälld. Under flera dagar har jag inte fått nudda svullnaden och har fått trä på trosorna med yttersta försiktighet. Så ni kan tro att lillan gick upp i fallsett när doktorn tok klämde på pricken. Engla blev hysterisk och grät. Det blev till att bedöva och skära hål på den. Kanske det värsta jag någonsin varit med om. Skräcken lös i E ögon och hon gjorde allt i sin makt för att slippa. Jag tror smärtan var nästintill olidlig.

Nu är den iaf på god väg att försvinna och benet är fint omplåstrat med prinsessplåster. Men inget bad eller andra aktiviteter där smuts kan leta sig in och pencelin 3 gånger om dagen i tio dagar är ordinationen.

det blir en dag på stranden.

2009-07-18 | 09:36:49























Igår begav vi oss uppåt öin till en kalas fin strand i Ar. Där är det vit stenstrand och i vattenbrynet är det turkost vatten. Blev dock inget bad för min del men idag kanske jag ska våga mig på ett dopp. Läste mest, mös, solade och kittlade min lilla E. Nu är jag bränd på nosen.Jag låter bilderna tala för sig själva.

Nu ska vi alla svida om för en tur till Mix Ranch här i Stenkyrka, vi ska nämligen spela fotbollsgolf. Yiha! Senare i kväll/natt så ska Alx, Sandra och ALexia fara med båten hem igen, riktigt tråkigt för vi har haft det så himla mysigt.

lilla ja.

2009-07-17 | 20:30:46


I söndags var jag och min älskling ute på små upptåg och då såg jag ut så här. Klackarna fick jag hålla i handen och senare svida om när jag tagit mig förbi det värsta kullerstenarna.

Jacka monki, tshirt hm, kofta topshop, byxor Zara, skor på weekday och skor i handen från topshop.

meningen med livet.

2009-07-17 | 00:32:39













Vilka underbara dagar vi har här på Gotland! Solen tar inte ens ett pause bakom ett moln utan skiner konstant över oss och skänker en härlig, behaglig värme. Få så jag trivs med livet. Att på dagarna strosa i stan, äta glass under ett parasoll eller som vi gjort det tidigare dagarna och så även imorgon, ligga på playan, lapa sol, bada och skratta. Det ni, det är meningen med livet. Om ni funderade på det.

Sandra och Alx har nu anlänt och deras första dag här har vi somsagt strosat det kullerstens klädda gatorna fram i Visby. Inget för mina högklackade men jag kör på sandaler och njuter. Imorgon bli det att köra Norr ut och lägga oss på en vit strand. Det ni.

hello!

2009-07-17 | 00:09:00

Nokia E71

Var illa tvungen att facea min mobil issue idag. Just nu känns mobiler och allt vad det innebär väldigt avlägset men jag vet hur jag kommer gå på nålar på tisdag när jag och C landar hemma. Att inte kunna ringa, sms eller höra av sig till nära och kära när man vill och känner för det, slänga iväg ett "jag älskar dig" sms till bästis eller bara ringa och snickesnacka bort lite tid känns faktiskt ibland lite som ett handikapp. Trott eller ej! Men idag fick jag ändan ur vagnen och ringde och beställde denna skönheten. Varför just denna i detta hav av mobiler, tänker ni nu? Jo, det är så att jag är absolut v ä r d e l ö s när det kommer till teknink så jag litar på min bästis smak och tycke och just denna telefon är hon ägare av. Så thats why.

leo.

2009-07-15 | 18:27:10


Igår svängde vi förbi Visby för lite handling inför kommande middagar och annat. Kom dock hem med lite annat smått, gott och nödvändigt som alltid. Blandannat (vet ej HUR nödvändigt men men) den här väska från Lindex. Riktigt kalas fin strandväska som går att stänga igen med hjälp av ett ur fint leo tyg. Grr! Den var på rean också så en hundring fick jag punga ut! Skynda fynda!

later.

idyllen.

2009-07-14 | 21:01:47

















Här traskar mina fötter runt nu dagarna i ända. Det springs, leks och jagas på denna tomt och oj så skoj vi har. Hela kvällen så har min lovely C hoppat studsmatta med ungarna och jag har rensat ogräs och klippt av pappa håret. Vi har varvat med rosé och grillat. En helt fantastisk dag med en underbart mysig kväll. Tänkte egentligen bara visa hur vi har det här och hur det ser ut. Bor vi inte lite som i ett pippi långstrum hus?


Till alla mina fina som kanske ringer eller smsar, ring till landet, min mobil har totalt lagt av, fungerar inte alls och just nu orkar jag inte  ta tag i det. Ni som ändå ringer har nog mitt numer hit. Love

lasarettet nästa.

2009-07-12 | 14:11:28
Jaha. Då ska man vara inne på lasarettet klockan 16. Fröken har troligast fått scharlakansfeber. Suck och stön. Det här blir inte den semester jag hoppats på det känner jag. Som tur är så är hon smitt fri imorgon med pencelin så vi behöver inte boa in oss.

Skit också.

(vanliga symptom på scharlaknasfeber är; feber, ont i halsen, rött och svullet svalg, röda kinder,belkhete runt munnen, illamående och ont i huvudet. Hade ni sett Englas tunga så hade ni förstått. Kinderna är iaf blossande, kanske inte syns här men men.)



startenpåsemestern.

2009-07-11 | 16:47:58


Kunde ha varit bättre. Resan över till Gotland gick smärfritt och Engla var så lugn och stilla. Hon sov på båten och vaknade bara som kortast till när vi bar henne till och från bilen. När vi väl landar i huset och krupit ner under täckena och jag just skulle till att somna så höre jag hulkningar från Englas säng. Jag flög upp, in med Engla på toan som ligger vägg i vägg. Liten fröken var skåll het och matt i den lilla kroppen. Det var inte så mycket som lämnade den toma magen men denna prosidur upprepades vid två tillfällen till och jag vill lova att vi haft bättre nätter.

När vi väl orkade oss upp vid elva tiden så fick Engla i sig vätskeersättning och lite blåbärssaft och nu några timmar senare så mår hon bättre och sandlådan har stillsamt invigts och nu ligger Albin och Engla i soffan och kikar Råttatouil, eller hur set nu stavas. Härligt med semester, verkligen.

xo.

avkapad puffärm.

2009-07-10 | 15:48:54


Här om dagen hittade jag denna fina puffärms tröja på H&M trend. Jag har ju en liknande fast då i klännings modell, har vid några tillfällen försökt pula in den i ett par byxor för att få den till en tröja men det har inte riktigt blivit så kalas snyggt  så nu när jag hittade en kort, tröj modell så slog jag till.

Puffärms tröja 249.-

Fredagensmedhögaklackar.

2009-07-10 | 10:47:27




"Mamma, när ska vi åka? Ska vi åka snart? Om två minuter, va va va?"

har morgonen fortskridit. Engla är taggad upp över öronen och kan inte hejda sig i sina packning, fixning och städning. Lilla fina söta längtar så till ön och Albin och Nova. En stund tystnade tjatet och jag fann Engla sittandes med mina skor på sig som räckte nästan upp till rumpan på henne. Hon förklarade att "dessa kan jag gå i, jag kommer INTE ramla". Hm, kan man verkligen veta sånt?

sig har fröken tunika från polarn, en kjol från polarn som egentligen är lite liten men fungerar bra som en liten förlängning på tunika samt en gamal kofta från polarn. Skorna är mina nya hope skor och Engla passar på att ta dem på sig när mamma är utom synhåll. Söta!

polarn o. pyret hösten 09

2009-07-10 | 08:51:21








nu har äntligen det nya vindfleecarna kommit in på polarn! Riktigt fina och härliga färger som det är super svårt att få fram i det dåliga butiksljuset. De är i riktigt, riktigt sol gult, äppel grön, mörk lila och en härliga klar turkos. Sen har det även kommit in en vindfleece overall till den lille i samma turkos. Åh. Ja, somsagt så kanske Engla vuxit ur sin rosa (hosthost) och nu suger jag på en lila eller varför inte en gul i höstmörkret?

Det verkar inte ha dykt upp på webbshoppen ännu men i butik finns de så skynda er att haffa en då det är en otroligt åtgång på dem! Nu väntar vi bara på hur jackorna ska se ut, men erfarenheten säger att de brukar stämma överens med fleecarna, right?

Till höger längst ned var jag bara tvungen att slänga in en bild på tre tröjor (de översta) som har kommit in på uni. Super söta är det och även dessa riktigt poppis.

liten ängel.

2009-07-09 | 22:40:42




Sista dagen på jobbet avklarad innan semstern startar imorgon, ah, underbart. Har varit en hel massa att göra och det är då jag trivs som bäst, skönt avslut. När jag landade hemma så fick jag som vanligt ett varmt välkomnande av min lill ängel som slängde sig om min hals och förkunnade kärlek.

Engla har sörjt över vädret även ikväll och har suttit vid glasdörren och kikat ut på poolen vars skydd nu är täck med vatten. Men vi har tummat på strålande sol till Gotland så inte kan det väl bli annat. Åh, apropå Gotland så kommer troligtvis Alx, Sandra och lilla Lexi och bor hos oss på ön, åh jag håller tummar och tår! Nu ska jag förbereda ett inlägg med lite nyheter från polarn o. pyret som jag tänkte visa er imorgon. Det nya fleece tröjorna har kommit och OJ vilka härliga färger. Jag tror bestämt Engla vuxit ur sin nu.. hm.. eller?

givemehope.

2009-07-09 | 21:09:56
Jag och L tog svängen förbi barkaby inna jobbet för att lämna mina hope skor på lagning då klacken håller på att låssna och båda sulorna har släppt (HA, vilket skämt att dyrt är bättre). Mannen i kassan var hjälpsam och skulle se vad skomakaren kunde göra. Han själv tyckte ju skorna va "riktigt schyssta", hehe. På vägen ut så kunde ja inte undgå skokartongerna som stod uppraddade mitt på golvet. Efter lite prövning fram och tillbaka kom jag ut med en ny kasse och ett par hope skor rikare.




underbart skönt, perfekt skaft längd och helt helt underbara. Sen att nypris var 3300 och jag gick ut med dem 495kronor fattigare gjorde inte så mycket...


Hope skor 495.-

en kväll på riche.

2009-07-09 | 10:15:24







Riche var finare än på länge igår. Med champagne guppandes i mage så åt vi oss igenom kvällen. Ett hett tips är verkligen att Riche har sommarerbjudande på trerätters, 295 får man punga upp med och det är det med råge värt! Vi åt räkor, kalv rostbiff och gino, svår slaget kan jag lova. Det finns inget ställe som Riche.

Nu har jag klätt min lilla och ska sätta färg på mitt bleka ansikte sen är det off til dagis och jobbet. Out.

också var det de där med skorna.

2009-07-08 | 19:09:42



Ja jag vet att det inte är de bästa bilderna på mig men det duger för nu. Uppnosig är jag visst också, haha.

Ska ut och slira lite med min Liza ikväll. Jag far ju iväg från min söta på fredag så vi måste köra en kväll innan semestern smyger sig på, för min del. Blir trerätters på Riche, inte illa det. Måste bara bestäma skor först, det är dessa som jag är i valet och kvalet mellan ikväll. Engla sussar sött redan efter en fartfylld dag. Love.

Älskar min C.

Det är ju Håkan.

2009-07-08 | 17:49:56
- Engla vem är det som sjunger?

eftertänksamhet..

- Det är Håkan Hellström.

- Japp!

- Håkan, mamma. Det är ju Håkan.

Lite som att hon kom på att Håkan Hellström inte var Håkanhellström utan att han faktiskt hette Håkan.

hallonrosa/röd

2009-07-08 | 16:03:29




Engla hade en quinny zapp som var hallonrosa (har, men den är trasig, värdelösa vagn) och den färgen är så otroligt fin tycker jag. Har alltid tyckt att det skulle vara somrigt och fint till ett par pepparkaksbruna ben med just ett par hallonrosa/röda skor. Idag sprang jag bokstavligen på dessa sötnosar inne på Zara där jag svängde förbi i all hast och kunde absolut inte hålla mig när prislappen låg på under tvåhundra riksdalare. Lite som på skoj. Nu väntar jag med spänning på pepparkaksbruna ben, kan man få springa på dem också? Fann även två ting till men nu ska jag ägna mig åt min stolliga dotter så det får ni se sen!


Skor Zara 199.-


Onsdag.

2009-07-08 | 11:02:48
 


foton: Jimmy Backius

Dagen har för stockholms del börjat med stårlande sol och ljummen temperatur. Oj vad jag lät som en riktig väder tant nu haha. Men för min del innebar detta att jag drog på mig dessa klackarna och kornblå jeans dock så blev jag mindre glad när C förkunnade att det faktiskt ska spöregna idag. Tur att man har converse som backup.

Är på C jobb nu. Hade tänkt ta en sväng på stan innan vi på fredag beger oss till Gotland, så jag passar på idag när jag är ledig och allt. Engla är också ledig, hon och Nannie (min mammas man) ska ha en hel dag idag med massor av skoj. En annan rolig sak är att min Lina fina (se bilderna) kommer hem ikväll efter en två veckors lång semster med familjen i Italien. Har som alltid saknat henne och det känns som en hel lite evighet sen hon var hemma. Man vänjer sig aldrig.

ingentingalls

2009-07-07 | 22:16:06
Har tittat på Michaels minnesstund nu och man kan inte annat än bli rörd till tårar när hans dotter väljer att ta sig fram till micken med gråten i halsen och säga att hennes pappa var den bästa. Så fint, ärligt och vackert. Vilken styrka att kunna göra det trots tårarna som vällde fram.

Nu ska jag mysa lite mer med min C och tjata om dessa. Jag har grova cravings.

mitt sorgsna lilla hjärta.

2009-07-07 | 20:03:27
Hjärtat är lite ledset idag. Hon är lite besviken på sommaren. Det skulle ju vara sol sol sol, inte regn regn regn. Stackars lilla tycker att det är viktigt det här med vädret. På sin födelsedag så sa hon vid läggdags "mamma, jag hoppas inte det blåser på min 5 års dag, som idag". Och då hade det bara varit en minckro vindpust som snuddat hennes kind. Inte bra tyckte Engla. Nu har vi iaf läst törnrosa och askungen så nu sussar liten Engla gott och drömmer säkert om sol, bad och värme.

applegreenflowerpower

2009-07-07 | 17:40:26




Nu har jag enbart en liten sketen jobb dag kvar innan semestern börjar. Underbart är det rätta order för det! Är ledig imorgon och seen jobb torsdag och på fredag sen kväll far vi över vattnet till Gotland. Åh! Jag hoppas, hoppas att vi kommer med det fina vädret, då är veckan gjord!

Idag köpte jag en tröja som kom in för några dagar sedan till Plingan. en riktig flower power tröja i en riktigt fin äppel grön.
Den finns även i en annan färgställning som jag inte hittar  på nätet ännu tyvärr.


Tröja från polarn 195:-

slut som artist

2009-07-06 | 21:45:50



Att jag var utvilad som jag skrev i förra inlägget jag vi nu stryka och konstatera att jag är helt, totalt slut. Hjälp vad vi sprungit runt som yra höns idag jag och min chef, haha. Vi har bytt plats på allt i butiken och snurrat runt på avdelningarna, en briljant idé. Pju!

Engla hade inte gått och lagt sig när jag kom hem utan mötte mig vid dörren med pussar i hela ansiktet och stora björnkramar. Sen fick jag presenter i form utav tvålar också, söta unge! Hon (pappa M, eller F) hade slagit in små hemma gjorda tvålar i folie papper och stoppat i en rosa liten present påse som Engla själv skrivit signerat med sitt namn, min stora fyra åring!

Bilder från förra veckan skulle jag tro.

Måndag morgon.

2009-07-06 | 10:59:02


Jag har sovit till nu. Hjälp! Jag har verkligen svårt att sova på mornarna och blir allt för ofta tok stressad och flyger upp ur sängen och får för mig att jag har MASSOR att göra. Så brukar dock fallet inte vara. Men men, idag fick jag mig några extra välbehövliga timmars sömn så nu känner jag mig på topp.

Åh. Ikväll när jag kommer från jobbet så kommer min lilla flicka vara hemma. Har saknar henne massor i helgen, min lilla pingla. Nu har jag bara Gotland för ögonen och att jag, C och Engla far över vattnet på fredag natt kan vara det bästa just nu och det får mig att orka det sista jobb-dagarna.

zebra maxi

2009-07-05 | 21:46:58


Blev lite jobbat av mitt på dagen idag. Sen har vi mest myst runt jag, C och en vän till honom. Blev middag på en uteservering film vid middagstid. Allt i lite bakvänd ordning, men jag gillart. Kvällen har faktiskt bjudit på ljumna vindar och sol, underbart. Tror dock veckan kommer bli i blötaste laget vilekt jag nu börjar se som positivt eftersom det betyder att folk shoppar mer vilet i sin tur leder till mer att göra på jobbet. Wawawiwa!


På mig har jag idag haft klänning från hm trend, skor primark, jacka från topshop och väska hm.

värmen?

2009-07-05 | 09:35:09



Vad hände med värmen? Idag är det tvunget att ha kofta på sig och det är inte vad jag hade tänkt mig. Hade tänkt mig att ha min nya zabra maxi klänning och ett par klackar. Men nu blir det till att byllsa på med kofta och jacka, inte alls vad jag väntade. Hade varit trevlig att kunna köra på shorts och tshirt som jag gjorde här om dagen men då är jag rädd att jag skulle vara en vandrande gåshud.

Ska jobba några få små timmar idag. Har varit ledig i två dagar och har verkligen fått mersmak på ledigheten. Ibland kan man önska att man slapp jobba och bara kunde glida hela dagarna, fast det vet jag att jag hade tröttnat på också. Tur är att man trivs på jobbet och har det finaste arbetskamraterna. Sen att en unge kommer in då och då på jobbet och gallsrkiker i flera flera låånga minuter, det är väl livet, right?

lördag.

2009-07-04 | 22:21:09
 







Dagen började med att jag gick ner med pärlan till kiosken i centrum och köpte en tidning och en barbie väska för en peng hon fick i present igår. Sedan  var det off till tåget där vi mötte hennes pappa. Jag och C däremot tog oss i snabba ryck till Uppsala dit vi var bjudna på Alexias dop, Sandra och Alx underbart söta dotter. Ett otroligt vackert dop med fina dikter och böner. Jag tycker verkligen att det är något vist med dop, det är fint, vackert och harmoni fyllt.

Det blir en lugn kväll i kväll. Tanken var att vara kvar i Uppsala och grilla, mysa och dricka lite vin men jag måste upp och jobba imorgon så det får bli en annan gång tyvärr.

4års kalas.

2009-07-04 | 20:16:44


Prinsesskalas i all ära!









En tårta kallad "världens godaste" Jag är böjd att hålla med.



Väntar är olidlig..



Prinsesskalas goes poolparty!




relax..






Vänner från dagis, kusin och syssling myser.



Hetsig paketöppning, alla får vara med!



4 år.. tänk..



Grattis mitt underbara barn!




Efter fiskdamm är godis det enda som gäller.





klädd för dop.

2009-07-04 | 16:51:49


Nu är vi, jag och C hemma efter ett tok fint dop i Uppsala trakten. Liten var så snäll och söt och jag blev allt lite tårögd en stund där. Har fotat som en tok (liksom igår) och har massor av bilder att visa er. Ska fixa det sen, ska iväg en sväng till C mormor nu.


Hade på mig tshirt från Monki, jacka topshop, kjol hm och skor forever21 och väska från hm.

kalas i dagarna två

2009-07-04 | 09:47:35


Oj vilken dag vi hade igår! Engla gick mest runt och påpekade saker som att "jag har stora fötter nu när jag är fyra" eller "jag har fått väldigt långa ben nu när jag fyllt fyra". Hon var väldigt noga med att alla skulle förstå HUR stor hon var och demonstrerade hejvilt med ben och armar. Sötaste! Har en hel drös med bilder som kommer upp senare från hela fyrårs dagen.

Nu ska jag och Engla göra oss iordning för E ska till sin pappa och ha kalas idag igen, lyckliga barn! Jag och C ska styra skutan mot Uppsala och gå på Alexias dop. Ska bli super mysigt och jag håller mina tummar och tår för fint väder och uppehåll!

idag för fyra år sedan fortsättning...

2009-07-03 | 14:39:50
.. när jag väl blev övertalad att ta EDA så kom läkaren in och tröck in den milslånga nålen i min rygg. Det gällde att ligga blixtstilla så den inte hamnade snett. Värkarna gjorde det inte lätt men med en stilla gråt och tårar rinnande längst kinderna så sattes den och det dröjde inte länge förens ett lugn lades sig över mig och salen. Vi tittade alla på hur mina värkar fortsatte att visa toppar på ctgn men nu kände jag dem inte överhuvudtaget.

Jag fick mig någon timmes vila men fick straxt efter midnatt ett ryck och ville upp och gå igen, det kröp i min ben liksom myror hade krupit upp i dem. Upp och med stöd av mamma och J kom jag på fötter. Plötsligt blir jag rädd, värkarna är tillbaka och den här gången känns det annorlunda. Det kändes bokstavligen som att jag skulle skita på mig och jag kände hur jag ville trycka, trycka ut.

Bara någon timme tidigare hade en barnmorska varit inne och konstaterat att jag ännu inte var öppen helt och att det skulle dröja en stund till. Nu var hon tillbaka och ropade på sina kollegor att skynda. Det var dags.

Jag föll tillbaka i sängen och började skrika på J och mamma att massera mina vader, krypandet ville inte ge med sig och jag ville att det skulle massera så händerna vitnade. Allting från och med nu är som ett töcken och jag minns att jag i ett läge fick dra i mig lustgas och började säga saker som "den sjunger för mig" och barnmorskan drog då bryskt ifrån mig masken för att jag inte skulle försvinna bort för långt.

Jag återtog fattningen och efter att tills nu stått på knä vänder jag mig och lägger mig på rygg. Det var dags att krysta och de lilla knyttet i min mage skulle snart få se dagens (nattens i detta fall) ljus. Klockan var nu två på natten den tredje Juli. Nu börjat jag känna hur Engla är påväg att med hjälp av jämna påtryckningar ta sig ut.

"Emily tar sin hand och känner på huvudet, sedan utbrister hon "Kom ut nu älskling, jag längtar efter dig".. Baaah.. då brister det för mig, jag gråter resten av förlossningen, allt är så fantastiskt!"


"Mycket snart kommer en perfekt liten liten Engla upp på Emilys bröst, tårarna sprutar på mig o mamma, men Emily, hon är chockad *skrattar* "Kommer du ifrån min mage?" säger hon.."

Jag var i chock. Var det här den lilla sak som de senaste åtta månaderna befunnit sig i min mage? Hon var helt perfekt, liten och pippinett, en näsa liksom en lite knapp och man kunde inte likna henne med något annat än en docka.

Den 3 Juli klockan 02:19 kom lillan till jorden. De underbaraste och mest fantastiska jag någonsin gjort, jag skulle kunna göra om det, trots de långa timmarna, imorgon igen.





 













 åh.

idag är ingen vanlig dag för det är Englas födelsedag, hurrahurrahurra!

2009-07-03 | 09:14:21






Grattis min lilla prinsessa, idag är din dag och idag är du fyra år. Som du har längtat!

idag för fyra år sedan fortsättning...

2009-07-02 | 21:12:55
börja läs här.

Jag
började på eftermiddagen/kvällen igår (för fyra år sedan) så smått att få värkar i oregelbund takt och med pendlande styrka. Chocken höll fortfarande i sig och jag litade inte riktigt på läkaren och barnmorskorna som förkunnade att "snart var det allt dags". Det kändes overkligen, lite som att det här kan inte hända mig, att föda "så" pass tidigt. Jag hade visserligen gått i tankar om att det faktiskt KUNDE bli så att förlossningen startade i samband med vändningen men man tror ju som sagt aldrig att de skulle hända en själv.

J ringde till min mamma någongång på eftermiddagen den 1 Juli och mamma tog sig i besturtning till Danderyd med kläder, skor och saker till mig. Tanken var ju somsagt att förlossningen skulle ske på Gotland och att min låssas mamma Marie skulle närvara men icke sa nicke, Engla hade andra planer hon.

Kvällen fortlöpte men inga större förändringar skedde på värk fronten så söta J for hem någon gång vid halv ett på natten mellan den första och andra Juli, med lov ord om att det INTE skulle bli någon bebis under natten. Då hade J varit vid min sida under många timmar, stöttat, skrattat och puschat mig, tror inte jag hade klarat allt så bra som jag gjorde utan henne.

Under natten blev det inte många timmars sömn mellan värkarna och jag fick alvedon som tydligen skulle ge någon hjälp, vilket jag inte alls märkte av. Mamma höll sig vid min sida och vi lyssnade båda med spänning på ljuden och skriken från det andra salarna som ekade i natten. Det gick till den punkten att min mamma fick gå ut och fråga om det gick bra för en av kvinnorna som skrek i högansky och skrämde vettet ur varenda människa. Jodå, det hade gått bra.

morgonen idag för fyra år sedan så kom J tillbaka och jag var då tröttare än tröttast efter över ett dygn av värkar, ingen sömn eller mat. Plötsligt får jag besked om att "nu tar vi hål på hinnorna". Sagt och gjort. Jag fortsätter som hela dygnet att andas igenom värkarna med mamma och J som turas om att massera min rygg. Ingenting liksom tens, vetekuddar eller lustgas biter på mig och jag bestämmer mig för att med hjälp av att knyta och släppa mina händer i takt med värkarna är det bästa. Värkarna blir allt starkare när hinnorna är tagna men ännu inte regelbundna. Klockan måste ha varit straxt efter lunch när barnmorksan kopplade mig till en droppställning och jag fick värkstimulerande för att skynda på värkarna och få dem regelbundna.

Timmarna gick och jag gick varv efter varv ute i korridoren och märker att värkarna återkom på exakt samma ställe och med det har de altså blivit regelbundna. Efter något som kändes som en evighet utan mat och sömn så kom en barnmorska in till mig.

"Hon övertalas att få en EDA, vilket hon under nästan två dygn av värkar sagt nej till, men nu måste hon vila för att orka med krystvärkarna senare tycker barnmorskan."

Jag var smått förtvivlad trots de smärtsamma värkarna som bara ökade i styrka och ville för allt i världen INTE ha EDA (ryggmärgsbedövning). Mamma har berättat i efterhand att hon grät när dom satte den för hon visste att jag verkligen inte ville. Fick även veta att EDAn sattes utifall man blevtvungen att göra akut snitt då Englas hjärtljud blivit oregelbundna och svagare.

forstättning imorgon bitti...


exakt för fyra år sedan...

skrattattack

2009-07-02 | 17:39:12



var jobb dagen över, pju! Hettan är inte nådig just nu, men klaga ska vi icke göra. Tänk när vi måste börja tänka på jacka och långbyxor igen, jag längtar INTE.

Engla pysslar och ritar förtillfället. Hon har blivit fantastiskt duktig på att skriva sitt eget namn (efter det att jag skrivit det över). Jag är riktigt imponerad! Ska visa er någon dag vad mitt lilla under-barn kan, hahaha.

Nu ska jag städa och börja fixa inför morgondagens festligheter. Har även inhandlat de sista små presenterna som en prinsessa bara MÅSTE ha, eller? hm.

dessa soliga dagar.

2009-07-02 | 08:28:32

 



Igår blev nästan en heldag vid vattnet med solen gassandes. Helt underbart när solen kikar fram OCH man är ledig, vilken jackpot! Känner dock att jag idag har bränt mig i hårbotten, en väldigt mycket mindre höjdare.

Nu ska Engla iväg till dagis och jag ska jobba några timmar. Ikväll har jag massor att förbereda inför Englas kalas imorgon och tur är att jag är ledig imorgon, jag hade aldrig hunnit med annars. Vi blir ungefär 20 personer som ska fira lillans dag. Allt från vänner från dagis till  till farmor och farfar, tyvärr ville dock inte Englas pappa komma men iprincip alla andra, så det kommer bli kalasigt värre!

idag för fyra år sedan...

2009-07-01 | 21:10:43
...hade jag kommit in till Danderydssjukhus. Engla bebisen låg i sätesställning och de var tvungna att  försöka vända på fröken då vi några dagar senare skulle fara över till Gotland där förlossningen var beräknad att bli och då skulle lilla ligga riktigt. Jag var idag (för fyra år sedan) i vecka 35+6.

Jag hade en vän med mig, som vi kan kalla J, som hon liksom jag var höggravid. Vi skrattade och hade oss och hon tröck min hand hårt när en väldigt handfast läkare kom in, tog tag i magen och började vrida runt. Det gällde att andas, andas. Jag hade fått bricanyl precis innan för att livmodern skulle slappna av och göra vändningen enklare och mindre smärtsam. Det tog en stund att snurra runt bullen i magen och det var inte det underbaraste jag varit med om vill jag lova men med stöd från J så rann tårarna stilla och jag kunde slappna av.

När vändningen var klar och klassades som lyckad, efter att ha studerat lillans hjärta på en ctg aparat, så skulle jag bli utskriven och jag och J hade stora planer på att fara till Täby, köpa baby kläder och äta donken. Efter några steg upp ur sängen och emot toaletten hojtar J att min sjukhusrock är full med blodfläckar. Wonderfull. Inskrivning och ihopkoppling med ctgn var ett faktum, det var slemproppen som helt sonika hade gått.

Någon timme senare så kom den svala och otroligt opersonliga läkaren tillbaka in i rummet och förkunnade att "nu ska du föda barn". Jag blev perplexd och förklarade att nja, det var jag inte riktigt säker eller redo för. Jag blev verkligen ställd och jag tror J såg skräcken i mina ögon. Jag, föda, nu? Va? Det var ju flera veckor kvar och jag hade inte köpt någon vagn, blöjor, kläder eller ens läst på om förlossningen. Det var just dessa saker jag skulle ägna mina höggravida, tunga och långa veckor till. Jag var rädd att väntan skulle bli för lång annars, men man lär sig av sina misstag kan jag lova..

fortsättning imorgon...



  

för exakt 4 år sedan...

shoes made for walking

2009-07-01 | 09:39:57


Det är just va dessa skor är! Helt underbart sköna och så grymt snygga till ett par bruna ben och jeansshorts. Så trippade jag omkring igår em/kväll. Love it! Tror dessa skor kommer bli ett par riktiga favoriter i sommar, iaf när benen får hålla sig bruna!


Skor från Zara, rea 549.-


första juli

2009-07-01 | 08:12:20






När jag igår kände mig piggare och på banan igen så kom Liza förbi  och vi blåste bubblor, tittade på en badande Engla, handlade glass från glassbilen och degade. Blev en tok mysig eftermiddag med två av mina absolut största kärlekar <3

Oj oj hörrnini nu är nedräkningen ett faktum och på fredag fyller Engla bebisen år! Hon blir fyra hela år. Hjälp, var har tiden tagit vägen? Blir lite rädd ibland när jag tänker på det men det är samtidigt  så fantastiskt. Igår sa min kärlek så här;

"Mamma, tänk om inte jag fanns, då skulle du vara  lite ledsen"

"Mm.. Det hade jag varit"


Engla tittar upp på mig med stora ögon

"Men mamma jag är alltid med dig, det vet du"


Lilla lilla söta och kloka Engla! Någon gång har hennes pappa ringt mig när hon varit där och sagt att jag sagt att jag blev jätte ledsen när hon inte var med mig och saknade henne jätte mycket (till Engla). Vilket jag såklart inte sagt (bara att jag kommer saknar såklart) men Engla tyckte att mamma skulle vara ledsen eller något. Mamma älskar dig.