NYÅR!

2009-12-31 | 12:46:03

HIPPHIPPHURRAAA! Eller något sådant, typ. Jag hoppas ni alla har riktiga partyfeelings så här inför kvällens stundande kalsigheter :) Jag har faktiskt, tro det eller ej, lite pirr i magen känslor inför kvällen, trots att jag jobbar idag. Det är nog någotning i luften för folk är glada som aldrig förr och ropar "god fortsättning" och sådant trevligt till varandra (och mig!).


Igår körde jag och Jeannine racing på Maxi efter att vi båda slutat vid åtta. Det gick undan som aldrig förr och allt till kvällens festligheter inhandlades på rekordtid!

nyårs middag
fördrink - bellinis by me :)
förrätt - hemmagjord skagen på smörstekt bröd

huvudrätt - grillad fläskfilé med hackelbackspotatis (heter det ens så?) med två olika såser och sallad
efterätt - suprise by Linda :)

Jag tror på en riktig höjdar kväll med massor av god skumpa, mat och trevlig sällskap! Nu är det bara det där med kläder kvar, what th f*ck to wear!?


grrr!

2009-12-30 | 23:21:08




NÄ MAN behöver inte hålla sig hela tiden och jag har inte köpt skor på över två månader (nej tack jag behöver ingen uppläxning om att "ojoj det är väl ingenintg, det är inte hälsosamt, blablabla'"). Jag har iaf inte hittat några som har fungerat plånboksmässigt och som jag velat ha. Det kan ibland vara en svår ballansgång ska ni veta :)

Nu blev jag iaf mäkta nöjd, efter att ha slirat in på topshops hemsida ett antal gånger det senaste dagarna, när det poppat upp ett par av dessa godingar i min size! Wawawiiwa på den :) Det kanske är lite otippade men det är de jag gillar, det är ingen mainstream sko helt enkelt.

Det lär dröjja innan dessa landar på mitt hallgolv men jag längtar ♥ och samtidigt så fortsätter jag att längta efter snö-rena gator, småblommande träd och vår i luften! Åh ge mig! Jag vill slippa detta.

skor topshop ca 700.-

påbyllsad

2009-12-30 | 22:39:34


NÄR ENGLA lutten skulle fara över till sin pappa i förmiddags (och vara bort en vecka!) så fick det bli att klä på henne ordentligt. Fy satan i gatan vad kallt det är nu! Det blev hela kittet med vintermössan som pricken över i:et :) Engla var sådär måttligt glad över att gå runt i den, men ska man vara varm så ska man! Inga sjukdomar här inte.

 

Samtidigt som det är lite skönt med helt barnledigt så känns det i magen att Engla åkt. Jag tycker ibland att jag borde 'växt' ifrån det känslorna men icke. Som tur var så är det enbart mina känslor, Engla tycker alltid det är skoj att åka och träffa lillasyster och alla :)

 

ytterkläder polarn o. pyret

vinterskor ecco



DEVIL

2009-12-30 | 22:10:21




LÄPPSTIFT - CHECK! Hittat det perfekt mörkröda läppstiftet på makeupstore idag! Det heter Devil och är lite mattare än det läppstift jag brukar ha. Jag köpte även en läppenna till som jag tror hette 'russian' och jag måste säga att oj vad mycket bättre läppstift sitter med pennan under :)

läppstift devil makeupstore 165.-
läppenna russian makeupstore ca 130.-

what to wear

2009-12-30 | 11:03:06
NU HAR jag packat väska med typ 5 olika stass inför nyår, vilken det blir återstår att se.. jag har faktiskt ingen som helst känsla för vad jag vill svassa runt i kvällen till ära, kanske att jag hittar något idag med J?

Englas lilla 'väska' är packad och hon är beredd att möta dadie. Vi ska möta honom vid tåget vid halv så det gäller för mig som sitter spritt språngande att lägga på ett kol! Later

köpa idag
mörkrött läppstifft
ansikts scrub



night time

2009-12-29 | 23:58:54
ENGLA LIGGER och snarkar i sin säng iklädd sitt nya nattlinne (se bilder), jag har just kikat GG och sitter nu och trycker i mig start och vaniljyoghurt. Jag har börjat bli sådär natta hungrig igen, jag var det för en tid sen. Jag gillar det inte men samtidigt finns det inget värre än att somna hungrig.

Det har varit en riktigt lugn dag idag på jobbet och jag har hunnit med lite små pyssel och städning, alltid skönt att hinna städa upp efter den onekligen stötvisa mellandags-ruschen :) Det var mysigt att komma tillbaka till jobbet, blandannat för att jag fick en flaska champagne kanske? Jag ska jobba på nyår och då får man tydligen en prisent, grattis till mig!

Engla var somsagt på dagis några timmar idag. Jag tror det gjorde susen för henne att komma iväg lite ifrån mig och leka med sina kompisar. Dock så var de inte mer än 7 kiddos på dagis idag men jag inbillar mig att det måste vara mysigt att ha tre fröknar lite 'för sig själv'? Det verkade iaf så på Engla som hade tusen och en sak att berätta om dagen :)

Imorgon åker sessan till sin  pappa och jag packar min lilla (lär bli en stor då nyårs outfitsARNA ska packas) väska och åker till C. Nu ska jag fortsätta att lysnna på pengabrorsan en stund och sen blir det godnatt från oss.


 


DJURISKT x 2

2009-12-29 | 22:21:51


 

DEN HÄR go-biten fyndade jag med liten hjälp av min söta vän Lina igår när vi gjorde stan. Jag kunde inte hålla mig, som jag läääängtat efter en leokappa! Jag har ju denna sedan tidigare men den här är något annat. Jag älskar att den är 'kraglös' och lite längre i modellen. Till nyår?

 

leokappa zara 559.-


mama

2009-12-29 | 21:24:13
DET SLOG mig idag när nya numret av mama kom till butiken att jag glömt att berätta för er att jag har fått en 'utmärkelse' i nästa numer. Blev lite förvånad när jag fick förfrågan om att vara med på ett till ställe och lite mer 'privat'. Säger inte mer om det, utan ni får köpa tidningen som kommer 19 Januari! :)

Jag är väldigt förväntansfull inför hur bilderna tillsist blev som vi tog. Jag tror att det blev riktigt, riktigt fina, om man får säga så? Jag älskar miljön vi var i, scenografin och kläderna! ♥


 

pics från plåtningen

tisdag

2009-12-29 | 09:57:30
måndag ledig! mys på stan.
tisdag jobba 12-20.15, engla gästspelar på dagis några timmar
onsdag jobba 12-20.15, engla ska till sin dadie, storhandla inför nyår!
torsdag wawawiiwa! NYÅR! Partaj hos Jeannine och F, obs! jobbar 9.45-15
fredag sova?

HAR SOVIT riktigt gott i natt trots en massa tankar och en smått värkande arm. Jag känner faktiskt inte ett shit av den där sprutan i övrigt, som alla pratar om att 'man får feber av' ' man kallsvettas' blablabla! Engla har även hon sovit som en prinsessa i natt och vaknade inte förens halv tio, tss.

Jag ska erkänna att jag var uppe en gång i natt och höll på Englas mage. Jag fick en så konstig känsla, panik liksom, jag var tvungen  att se att hon levde. Jag vet att jag ofta gjorde så när Engla var spädbarn, men nu?

Ska jobba idag och Engla ska till dagis några timmar, fy sjutton vad hon längtar! "Jag ska visa mitt fina plåster mamma!", offcours.



Btw. Vad hände med er alla? Igår var det STÖRT mycket folk här inne och kikade men inte sjutton kommenterar ni och JA jag vet att jag inte varit en höjdare på ämnet den sista tiden, men  för sjutton! Kommentera, vill veta vilka ni sötnosar är! :)

God Jul Hjärtat

2009-12-28 | 23:49:15




IDAG ÄR nog den första dagen efter alla juldagar hit och dit som jag känner mig 'återställd'. Har känt mig superduper trött det senaste dagarna men som tur är verkar jag fått tillbaka lite go! Jag börjar jobba imorgon så det behövs :)

Jag, Engla och Lina har storsat i stan idag och reashoppat lite smått. Vi har verkligen tagit det piano och glidigt runt, ingen stress här inte! Engla fick två par strumpbyxor och jag fick en kappa (av mig själv) som jag ska visa er imorgon.

Efter stan begav vi oss till Sollentuna och vaccinerade oss. Om ni visste vilken störd unge jag har, haha, hon har fullkomligen LÄNGTAT efter att ta den här sprutan och tror ni inte ungen SKRATTAR när doktorn sticker henne!? Sjäv fick jag lite små panik, tss. Nu hoppas jag vi slipper allt vad influensor och svinis heter!

pics: julklapp som min söta L gömde här hemma för att jag skulle spara till julafton ♥

mellandags mys

2009-12-28 | 23:25:45

 

 

 

 

 

 


PÅ JULDAGEN
for vi till min mammas familjs landstället i Dalarna, pappa med familj firade nämligen jul där uppe! Japp, vi har lite komplicerade familjeförhållanden ;) Egentligen gjorde vi inte så mycket mer än just i n g e n t i n g. Och fy sjutton vad skönt det är! Det som  trotsallt gjordes var att ätaätaäta, dricka gott, åka spark och pulka, ta härlig sovmorgon, brottas i sängen, bada bastu och leka i snön!

love it ♥

julafton

2009-12-28 | 22:01:51


I ÅR var det som känt min Engla-jul! Vi var hela familjen hemma hos oss och mös med god julmat (det var en lögn, jag hatar julmat) grym musik, gott vin och massor av skratt. En riktigt lyckad jul måste jag medge.

Jag fick en hel hög med fin fina julklappar också :) mycket till det kommande 'hemmet' som är planerat att jag och Engla ska flytta till 2010. Det var glas, karaff, handdukar och lite annat smått och gott! Engla fick mycket saker så jag vet inte i vilken ända jag ska börja. Jag vet inte riktigt hur julklappsöppningen kunde ta 4 TIMMAR!? Helt sicko. Men det blev iaf en hel liten ny armé av Polly Pocket figurer, kläder och djur, Engla loves it! Små-pill is the shit!

På juldagen for jag, Engla, C och lillasyster Ellan upp till landet och Dalarna. Mer om det snart!
Jag kör update maraton ;)

dress

2009-12-28 | 20:58:47


SOM NI såg var Engla söt som socker på julafton! Själv körde jag på ett 'mellandagsfynd', trots att det inte ens var mellandagar ännu ;) Hittade den här klänningen, som jag kikat på ordinarie pris, för ynka 150 riksdalare. HM offcours.

 

Kan även hinta att jag hittat två fin fina fynd på den riktiga mellandags rean idag :) You will see, you will see..


JULAFTONS PRINSESSA

2009-12-27 | 15:31:33



ENGLA FICK själv välja kläder till julafton och inte helt oväntat blev det hennes långa prinsessklänning från lekmer. Hon var söt som en lite älva kan jag lova er med nya kronan hon fått av Liza i julklapp och allt ♥

Jag måste slå ett litet slag för klänningarna som finns på lekmer under kategorin 'Lovely Lea'. Engla har även den här klänningen som är från samma märke och kvalitén är helt otrolig! Det är tjockt linne tyg med genomtänka och fina detaljer. Jag tror nog varje liten prinsessa behöver en klänning därifrån, Engla är helt kär i sina :)

uppladdning

2009-12-23 | 23:14:43







HÄR HEMMA
har vi verkligen börjat ladda inför morgondagen ska jag säga er! Min bästa tjejor Lina & Liza har varit här och vi har haft en christmas part two. Vi har delat paket, druckit te och snackat skit. Engla har farit runt som en skottspole fram och tillbaka, hon har varit så uppe i varv så hon damp inte i säng före 22 tiden. Och då ni, då somnade hon när huvudet mötte kudden.

Nu är Englas strumpa fullproppad och alla paketen ligger fint under granen :) Mys. Mamma och Anders fixar med revbensspjäll, paket och ägg där nere. Jag och C ska snnart också krypa i säng men först en GT. God Jul.

jag fick finaste blå skorna & ett fin fint halsband från Lina i julklapp och av Liza fick jag ett tokigt fint oranget armband som kommer vara såå fint med lite bruna handleder och en dvd med Håkan Hellström på love and peace (som jag tänkte köpa till henne, haha!).. åh, i love you mina babes! engla fick hårspännen, tingeling dvd, en krona, en päls och vantar & mössa..osv..

hysteri

2009-12-23 | 17:48:58
VI VAR inte ensam med att panik handla så här dagen innan julafton kan jag lova er. Staden kryllade av människor och det blev ett litet krigande och sicksackande för att nå våra mål. Nu är jag iaf all sett med alla julklappar, tur det va? Haha.

Nu har vi landat hemma och jag känner mest för att gå och sova i ett dygn, minst, men icke! Nu ska här kläs gran, äta pasta med räkor, byta julisar med mina bästa tjejor och sen mysa med min C som jag inte sett på en halv evighet.. ja så känns det faktikst (han jobbar konstant).

tacka vet jag att vi här i förorten har snö på gatorna - ej slask!



tack ni söta som mailat med era funderingar och julhälsningar! förstår att ni tröttnat på att kommentera när jag på senaste tiden inte hunnit svara. men jag uppskattar era fin mail ska ni veta ♥ snart är jag på banan med kommentarer och allt igen. behöver bara varva ner..

dan före dopparedan!

2009-12-23 | 09:29:08



HÄR HEMMA är spänningen stor. Engla laddar för fullt inför vad som komma skalla imorgon. Det känns så otroligt mysigt att hon blivit så stor så hon verkligen uppskattar julen och förstår den. Visst, det kanske hon gjorde förra året med men inte alls på samma sett. I år har hon väntat i 2 månader på morgon dagen! I två månader har vi räknat ner och idag höll jag bara fram ett finger när Engla fråga hur långt det var kvar :) lycka.

idag
till staden - NK brothers hm
stinsen - jobbet
hemma mys, baka?
klä granen
invänta min C


bild från igår morse.

ledighet!

2009-12-22 | 23:32:46



NU HAR
jag precis hoppat i pyjamasen och krupit  upp i sängen. Detta är ungefär den enda (bortsett från 10 min lunch och 10 min middag) gången jag suttit idag. Mina fötter bokstavligen värker av allt spring det senaste dagarna och det ska sitta fin fint med lite ledighet nu!

Jag jobbade över idag liksom jag gjort i helgen också, så mycket har vi haft att göra. Jag måste säga att jag fullkomligen älskar när det är mycket att göra på jobbet, så som det varit nu. Att få springa runt och ha hundrafemtio bollar i luften är något av det bästa, även om jag ibland kan suga på att avsluta något påbörjat *host*.  Nog om jobbet - jag är ju banne mig ledig nu!

Engla är också ledig imorgon och är så till efter nyår någotn gång, minns ej när jag skrev att hon skulle tbx faktiskt. Antagligen efter att hon varit hos sin pappa över nyår. Imorgon har vi iaf planerat att åka in till stan jag och lillan min. Vi ska kika på NK julskyltning (jag har sett den femtioelva gånger) julhandla det sista TRE julklapparna och fika. Jag har längtat efter NK smörbullar något enormt sen jag och Liza var där sist.

Som ni ser så har jag lyckats med att slå in några av det konstigt många julklapparna som handlats. Detta mest för att Engla börjat bli lite för intresserad av mina gömmor med påsar. Hm. Nu är iaf allt hennes inpackat och gömt på ett nytt stället bakom klädstången, ssscch! Don't tell!

BEBISBOKEN - jag växer.

2009-12-22 | 08:33:00

börja läs här.

 

1 februari 2005 V. 15+4

Jag får inte på mig mina vanliga byxor längre. Det var i början av förra veckan som jag märkte det. Jag har köpt mig två par mamma byxor som är sköna för grodden och mig!

 

Jag går nästan hela tiden och håller på magen. Speciellt natten så kan jag vakna med handen på den kupande magen.

 

Mina bröst är enorma! Fast det har dom iof varit länge nu. Mamma gav mig nya bhar i strl  80C! I dom gamla sticker det ut både här och där.

 

Nästan alla vet om att jag väntar barn nu. Det är skönt att kunna prata öppet om det. Dom är väldigt stöttande i skolan och vill att allt ska bli så bra som möjligt.

 

Jag har köpt en mamma tidning idag för att läsa på lite. Det står otroligt mycket om att gå ner i vikt efter förlossningen. Jag ser ärligttalat framemot att bli stor, jag har alltid varitliten.

 

Jag längtar tills UL den 22, vill se min lilla bebis sprattla omkring i magen på mig!


 

Flicknamn        Pojknamn

Annastelle          Viggo

Ninette              Malte

Astrid                Jeremiha

Saga

Tyra

Whilhelmina

Ester

Estelle

Leea


mitt ♥

2009-12-21 | 23:32:47



hej förkylning

2009-12-21 | 22:01:14
VAD HAR hänt med mig? I eftermiddags så växte min näsa igen och huvudet blev tungt tungt. Fy fasiken säger jag bara, jag har inte tid med att vara sjuk! Detta resulterade i att jag på Kimpas (min b boss) inrådan gick och handlade mig en härlig burk med vitaminer.

Jag är verkligen sämst på att äta grönt & frukt så det här är väl tanken att det ska väga upp emot den uteblivna kaninmaten. Typ. Jag får hoppas att min begynnande förkylning lite snällt lägger sig till ro nu och att jag är pigg som en lärka imorgon då det är min sista jobb-dag innan jul, härligt! Hur roligt jag än tycker det är med alla julglada kunder så är det ändå lite härligare att mysa med familjen och 'göra' jul här hemma :)

Den andra lilla saken som står brevid min fina burk med vitaminer är en annan bra sak att ha så här i kyliga tider. Det är Kiehl's Lip balm. Love it! Liza hade prövat denna och hennes läppar hade blivit mjukismjuka så jag var tvungen att även jag införskaffa ett. (Egna idéer jag? va? nää..) Och jag säger bara att alla ni med torra och fnasiga läppar ska gå och köpa er ett sånt här!



mittval kvinna
apoteket 109.-
Kiehl's lip balm NK 95.-

monday

2009-12-21 | 09:32:49



MÅNDAG. Behöver det  sägas så mycket mer? Och nej, jag syftar inte på allas klassiska 'måndags depp' utan på att skruttan min kommer hem! Lite bittert är det att jag slutar sent men imorgon slutar jag tidigt och sen är jag ledigt tom den 28dec, härligt!

Idag måste jag på något vänster försöka hitta det sista ÅTTA julklapparna. Jag dör. Jag förstår inte, det känns som jag har hela garderoben här hemma fullproppad med presenter men ämndå så fattas det så många.

bilder från tidningen mama när jag och engla var med i höstas

THURSDAY BY NIGHT

2009-12-20 | 22:53:43





I TORSDAGS var, som ni vet, jag och Liza på lite kalasigheter på f12. Det var någon form av kalsighet för freshnet (bland annat) där min Lina bloggar. Just därav blev vi injbudna, trevligt värre. Efter ett par gröna drinkar och lite mingel så kurrade det i magen och jag och Liza tog våra pälsar och drog oss vidare mot älskade riche. Där blev det värdsklass hummersoppa och ett glas vin, sen klippte ögonlocken ohämmat och jag o L fick snålåka med hennes päron hem :)

jag
tröja hm
halsband gamalt rea fynd indiska
byxor modstrom
skor topshop

christmas part one

2009-12-20 | 22:00:11

JOBB HELGEN
har verkligen blivit just en jobb-helg! Herregud vad folk vi haft till butiken, både igår och idag, i like alot! Jag har varit helt slut både igår och idag efter mina 9timmars pass. Igår begav sig jag och C till Jeannine och Fredde för lite TP spelande och ett par glas vin efter att jag slutat. Blev en lugn och mysig kväll, just vad jag orkade och behövde för lite mys stämning!

Ikväll när jag dundrade in här hemma hos C så har vi faktiskt firat jul. Japp, det är part one nu! Det kommer även bli en part two (på the D day) och en part three på annandagen. C päron åker upp till Norge och firar jul och jag och C ska vara hemma med min familj i år. Jag har ju Engla :) mysigt värre.

Ikväll mös vi iaf med peppisar med ost på, glögg och skinkmackor (jag äter dock inte skinka eftersom jag har en fobi för fett, och det finns i mängder på äckel-julskinka). Sen har vi öppnat paket och jag och C fick en standup kväll med trerätters middag och drinkar, mys! Och sen fick jag ett par siden leopard mjukisar "eftersom du alltid går runt i Christians..", sa Renée, haha! Det stämmer, jag glider alltid runt i C mjukisar och pyjamasbyxor när jag är här. Nu har jag egna :)

Imorgon kommer Engla hem, mitt ♥ har saknat henne massor i helgen! Ibland kan det gå en hel helg och man hinner knappt reflektera över att hon är bort och sen finns det helger, som denna, då jag bara längtar & längtar. Men imorgon när jag kommer hem straxt efter åtta så kan jag banne mig lova er att en liten solstråle kommer möta mig i dörren åh.

långt

2009-12-18 | 23:46:51



JAG KÖPTE
ett nytt halsband för en liten tid sen. Mi like! Jag hade alltid långa halsband på mig förr men tröttnade, som man gör, efter ett tag. Nu har dock suget börja komma tillbaka och jag har börjat hänga på mig långa kedjor igen, så som det här över.

halsband lindex 99.-



Engla är hos sin dadie i helgen vilket = jobba! Och det är inga dåliga tider jag jobbar heller så här helgen innan jul. 11-20.15 imorgon och söndag 12-20.15. Jag hoppas hoppas på att det ska vara stört mycket, lite som att svetten ska rinna och händerna darra :) gilla stress, jag? näähää. ;)

en gång till

2009-12-18 | 22:58:20

 

JAG MÅSTE bara berätta för er, igen (men iaf!), att jag har äran att vara moster till en otroligt liten söt Nikki. Hon var hemma  hos oss igår och låg och snusade på sin pappas arm. Sötare får man leta efter. Nikki, inte pappa David då. Hon är så fridfull, 'snäll' och alldeles alldeles underbar :)

 

det rycker i mina bebisnerver..


pulkaväder - wawawiwa

2009-12-18 | 20:43:46




HÄR HAR
det varit två hektiska dagar med det mesta. Det har inte funnits tid för att slå sig ner framför datorn, det är den rätt tråkiga sanningen om varför jag inte hunnit med bloggen, inget fansypansy har hänt inte.

Imorse var det upp och hoppa i ottan och efter en lätt partykväll igår så kändes det lite vemodigt och segt att ta sig ur den varma sängen och ut i den nu riktigt kyliga vintern. Engla var inte i sitt esse hon heller imorse. Hon var sur, vresig och arg på det mesta men ett förslag om att ta pulkan till dagis så blev hon en liten solstråle :) my love! Haha hon ser inte så glad ut på bildern dock, ttss.

Nu ska jag kika Inglourios bastards (för tredje! gången) med c, daniel och renée. Mys!

torsdag

2009-12-17 | 11:53:36
VITT VITT vitt är det utanför fönstret här. Det snöar som tusan och jag fasar över att, igen, behöva ta mig ut. Jag och Engla tog pulkan ner till affären tidigare idag och det var en tur jag bittert ångrade när vi var halvvägs. Nästa tur blir till jobbet, ska in några timmar och hjälpa till. Julrushen är här!

Ikväll ska jag ut med Liza och slira lite lätt (väldigt lätt) jag ska nämligen jobba imorgon och sen hela helgen. Jag håller tummarna för en intensiv helg! I like.

later.

baby flätor

2009-12-16 | 23:12:19

 


ENGLA HAR haft en låång kväll med svårt svårt att komma till ro och somna. Antagligen beror det på att hon nappade till påvägen hem till C. Men så är det ibland och ofta, obs inte alltid, kan det vara = sovmorgon? Well I hope. Som jag skrev tidigare så mår jag inge vidare idag, seg och trött är mitt signum. Engla har iaf somnat gott på tre inbakade flätor, lockigt ska det  tydligen vara nu?

nu; te och choklad med mintcrisp

bebisboken - lycka!

2009-12-16 | 21:35:18

börja läs här.


16 januari 2005

Idag fick lillan vara med på en plåtning för toni and guy. Jag fick dra in magen när stylisten skulle klä mig. Ingen märkte något. Jag var iof väldigt trött eftersom vi var på bröllop kvällen innan, Jens och Anna-Karins. Som tur var fick jag ha en ’stor’ klänning på mig, dock kort. Så magen fick vara fri :)

 

31januari 2005 V. 15+3

Lycka!!

Jag är så otroligt glad. Jag ska bli mamma! Jag ska få en bebis! Jag längtar redan ihjäl mig och det har bara gått 4 månader. Jag är dock väldigt orolig att någonting ska vara fel och att jag inte får min lilla. Jag vill så gärna kunna slappna av och bara njuta men det är så svårt när jag har missfall på järnan. Jag längtar efter dig grodden!

 

Magen masserar jag med mamma massagekräm nästan varje kväll. Att känna hur tjock jag blivit är faktiskt underbart! Jag vill att magen ska växa fortare och att dagarna ska rinna iväg så jag får se min lilla på mitt bröst.

 

Jag drömmer om min bebis nästan varje kväll/natt. Jag kommer längta ihjäl mig!

 

 


 

 

innan ni kommenterar att 'åh är du gravid', så börja läs här! och för er information så är det inte 2005.


dagen

2009-12-16 | 20:48:39

 

 



VI HAR haft det, om än tröttigt (finns det ett ord som heter så?), så väldigt mysigt idag. Jag ska medge att jag känt mig rätt down idag, seg och trött. Har ingen aning om vad det är, kanske har C baciller hoppat över till mig redan? Han är nämligen riktigt riktigt sjuk stackarn :( jag håller tummarna att jag och Engla inte blivit smittade nu ikväll när vi var och åt middag hos honom, hua.

 

Jag har varit i farsta c idag med kiddsen. Inget centrum jag överhuvudtaget känner mig hemma i ska jag berätta för er. Vi gick fel femtioelva gånger och det tog lååång tid att hitta till polarn o. pyret där jag skulle köpa ny vantar till Engla (hennes svarta har fått fötter på dagis). Båda grisarna fick nya mössor också och storgrisen Albin fick en ny jacka och vantar, det behöver man när man ska vara i sthlm ;) och inte på landet!

Som tur var så hittade vi till McDonalds och lite senare till ett mysigt café med lekhörna. Engla beställde in den största princesstårtbit jag någonsin sett! Vi fick ta den med oss hem i en doggybag, haha! och då hade hon ändå ätit sig mätt, tss.

mössor hm 20kr/st
rosa vantar polarn o. pyret 245kr
jacka hm 200kr

kanon sång på lucia

2009-12-16 | 14:44:23



ÄR DET inte för underbart? Haha jag stod och små fnittrade för mig själv konstant. Så söta! Vissa sjunger lite fort, andra lite saktare. Vissa drar ut på tonerna och vissa skrik-sjunger i högansky! Charmigt är ordet ni söker ;)

video från englas luciatåg i måndags.

nu; middag för mig och engla hos mr. c

NIKKI ♥

2009-12-16 | 10:28:35

 


IGÅR FICK
jag träffa det nya lilla underverket! Nikki Slotte Berglund, född den 10 December. Hon var så söt där hon låg i min famn, snusandes. En arm flög ut och hennes små ögonlock flackade. Åh! Jag blir helt till mig med en bebis i mina armar. Finns det något finare eller mysigare? Jag skulle inte tro det.

Engla får vänta tills imorgon med att träffa lillan, det blir så stissigt med mycket folk och för en nybliven storasyster, Nova, kan det såklart lätt bli för mkt.

Nu ska jag, som för dagen är barnvakt till Albin, Engla och Albin åka till Farsta centrum och äta lunch och kika lite. Jag är ju som känt inte klar med alla julkappar ännu och idag och imorgon är mina sista lediga dagar innan julafton! Skynda skynda.. pju..

yesterdays

2009-12-16 | 09:25:17

 



klänning polarn o. pyret
strumpbyxor polarn o. pyret
skor zara
jacka hm
mössa hm
collin (sköldpadda) akvaria

snöoväder

2009-12-15 | 17:15:34




HAR NÅGON missat snöovädret? Didn't think so. Ett rent litet helvete var det att ta sig upp till oss som bor uppe på ett 'berg'. Jag ramlade handlöst straxt innan jag tog den här bilden. Pju.

det där med julklappar

2009-12-15 | 16:18:02


 

MAN KAN minst sagt säga att jag och Liza har gjort stan idag. Det där med julklappar är banne mig inte lätt ska jag säga er, om ni inte redan visste det vill säga. Jag tycker att det är en halv omöjlighet att köpa till vissa. Jag har iaf kunna bocka av ett par namn på min lista och antalet kvar börjar minska, tack gode gud för det!

 

Nu ska jag slänga ihop lite lövbiff med färskost och klyftpotatis. Sen ska jag och snosa på bebis!!

Visst är det vackert på NK nu?


volume

2009-12-15 | 09:16:36

ÅH HERRE min get vad snön väller ner utanför fönstret! Jag hade turen att få hjälp av Nannie att lämna Engla imorse, pju. Sovmorgon i like. Dock så fasar jag lite över min utsvävning till stan som snart komma skall. Jag har ungefär 2473 julklappar kvar att köpa så det är bara sätta igång! Som tur var har jag Liza med mig i rusket :)

Innan jobbet igår så fick jag en liten uppenbarelse. Hårspray, en riktigt jäkla grym hårspray med volume behöver jag! Frisörskan rekommenderade mig den här från Osis. Jag har deras 'dus  tit' sedan tidigare och det älskar jag så nu återstår det att se om mitt platta tråkiga hår kan få lite volume med den här sprayen.

lucia

2009-12-14 | 22:07:12

 

 

 




IDAG HAR varit en hektisk dag med mycket på jobbet och en avstickare till dagis för att inte missa min lillas lucia tåg. Nu kanske ni som läst här blir lite fundersamma över Englas klädsel, 'tingeling sa hon väl?' Det stämmer bra det, men till min lilla lycka så ändrade sig Engla när vi i söndags satt och kikade på lucia morgon på svt. "ååh mamma", sa hon, "jag vill också vara lucia..!" och så fick det alltså bli! Det blev till att damma av lucia kronan och stryka lucia nattlinnet.

Kiddsen var i vilket fall som helst helt fenomenala, på kano-sång. Haha! Jag kunde inte annat än skratta för mig själv. Ni kommer få hör sen, kanske imorgon, har nämligen två filmer på spektaklet :)

det jag skulle visa er, som jag sysslade med igår fm får vänta tills imorgon, jag har gjort av bilderna någonstans.. hm.. same med bebisboken :)

pix

2009-12-14 | 09:28:44
KIKADE PÅ min agentur och fann två nya bilder som jag helt och totalt glömt att jag ens tagit, haha. Nu minns jag förståss men jag blev lite förvånad. Bilderna togs för en smyckesdesigner som skulle göra något slag av kampanj för sina smycken eller kreaktioner, som jag nog mer skulle kalla dem, skulpturer kanske också tillochmed.

Jag vet att det var en rolig plåtning men jag vet också att det på en bild skulle vara en pappegojja med och jag höll på att dö på fläcken. Den skulle inte enbart vara med utan också sitta på min axel! Att tillägga är att det inte var någon mysig, kel pappegojja (finns det sådana?) utan en hetisg, argsint och rent av aggresiv pappegojja. Jaja, blev ju ingen bild av det, skräcken lär ju ha lyst i mitt ansikte.


 

det skulle va ala neturale, typ inget smink och hår alls (som ni ser)


bebisboken - inskrivning

2009-12-13 | 22:07:32

börja läs här.


8 januari 2005

Har precis gjort en målning av mitt barn. Vackert tycker jag, att uttrycka sig kreativt. Det är ett bra sett att visa känslor på.

 

Igår var jag på inskrivning hos barnmorskan. Hon var trevlig och glad, tror hon hette Mali. Jag fick göra blodprov pch svara på frågor om min hälsa fysiskt och psykiskt. Vi skrattade åt mina återkommande ”nej” - svar.  ”Lite onödigt att fråga det här till dig som är så ung”, sa hon. Sen fick jag lyssna till hjärtat och grodden. Det dunkade fort och jämnt. ”Ovanligt tydligt”, sa Mali. Mamma var med mig vilket var skönt och stöttande.

 

Mali skulle anmäla mig till en ”unga föräldrar” grupp i stan men jag ska gå i en ’vanlig’ grupp också, det känns viktigt...

 

Hera mödrarvård heter det där jag var. Det är privat men hör till danderyds sjukhus. Jag ska dock inte gå dit för det ligger på Malmvägen, och där vill jag inte traska runt. Jag ska till Mali 9 mars igen, men då på sollentuna sjukhus.

 

Det stora UL gör man mellan V 15-20 veckor. Då tittar man ganska så ingående på bebisens organ, fingrar och tår. Dit ska jag 22 februari och då är jag i vecka 19. Lillan är än så länge beräknad till 20-21 juli!

 

UL = Ultraljud

 

 



off we go

2009-12-13 | 14:47:04





NU BÖRJAR vi vistelse här på Gotland, hos pappa, Marie & Albin, lida mot sitt slut. Känns lite vemodigt och trist eftersom jag 'missade' den första dagen då jag var totalt sänkt av magsjuka. Men men, inget att göra åt! Vi får komma tillbaka nästa år :)

Idag har jag hjälp Marie med att hänga upp inför en försäljning av kläder som hon haft/har idag. Underbart fina kläder och en jätte fin 'lokal'. När jag gick därifrån nu så klingade det redan fint i kassan. Jag ska visa er bilder ovh berätta mer om vad det är för något när jag landar hemma sen.

bilder från igår när vi grillade

13 december

2009-12-13 | 09:26:57
PAPPA VÄCKTE oss allihop straxt innan sju imorse. Vi har nämligen som tradition att alltid gå upp på lucia morgon och kika på lucia på tv (svt visas det alltid på). Imorse tog det emot lite att smyga sig ner för trappan och kyla fötterna mot det iskalla golvet, direkt från den varma sängen.

När vi kom in i vardagsrummet så hade pappa dukat fram frukost, med peppisar, smörgåsar, kaffe och massor av andra godsaker. Ljusen var tända överallt. Hur mysigt är inte det då?





bebisboken - nu är det bestämt!

2009-12-12 | 22:13:49
börja läs här.

19 december 2004

Nu är det bestämt. I helhet av mig själv. Barnet ska bli kvar! Det beror mycket på vad vänner sagt och hur lycklig jag känner mig. Jag klara det här! Jag vill och kommer göra allt för den här lilla.

Jag drömmer om bebisar om nätterna och min blick stannar ofta vid en stor mage nu.

Imorgon vill mamma och pappa prata med mig, mycket om allt praktiskt tror jag, boende och ekonomi etc.

Allt kommer lösa sig till det bästa, det tvivlar jag inte ett ögonblick på.



(vecka 16, fler bilder och förlossningsberättelse finns här)



update! sorry men ibland är ni för roliga. det står en länk längst upp på sidan 'börja läs här', och det gör inte det enbart för att jag tycker det är roligt. börjar du läsa just här så kommer du komma fram till att jag inte är gravid nu utan att jag hittat en bok som jag skrev i när jag väntade min dotter engla. jag skriver nu över det i bloggen.

och halå? inte är det väl 2004 nu? hu?

peppisbak

2009-12-12 | 21:42:42




 








tvåfören

2009-12-12 | 16:45:19


IGÅR NÄR vi var inne i 'stan', Visby. Skulle egentligen inte alls kalla det stan, ens med citattecken, dött är det där vinter tid. Det är en otroligt skillnad från sommaren när Visby blommar och varenda kotte från fastlandet har tagit sig över vattnet på ett eller annat sett, kanske oftast för att festa eller fira semester, men iaf befinna sig på öin och i 'storstaden' Det är ändå en viss charm med Visby vintertid, det döda, lugna och det stilla. Det är något visst med det som  får mig att trivas.

Nä, det var inte alls det jag skulle komma fram till genom att börja inlägget med att säga att vi var där igår. Saken var den att jag och Engla kilade in på hm när dadie gjorde systemet (mm martini till moi). Vi skulle egentligen bara kika men vi hittade strumpbyxor med erbjudandet ta två betala för en = kap! Somsagt så äter vi nästan strumpbyxor  här hemma och jag har inte hittat någon som har strumpbyxor med livslängd längre än en tvätt så nu håller jag tummarna att hm ska suprise mi och vara grymma! :) har ärligttalat aldrig testat deras åt Engla..

Nu lyssnar vi på Peter Cetera, barnen fixar med (det andra?tredje?) pepparkakshuset för i år (!), fisksoppan är på sjudning. Mmm!

strumpbyxor ca: 79.-/st (fyra för 159.-)

Dagens liten

2009-12-12 | 13:43:51




SOLEN HAR skinit här idag och hjälp vilken energi kick det ger! Dock så gick den i moln för en stund sen och haglet föll som små små hårda stenar från skyn. Vi hann iaf med korvgrillning innan himlen öppnade sig, mys, trots att mina tår var som isbitar när vi kom in. Tacka vet jag att kiddsen har riktiga skor.

Nu ska vi iväg på fika hos Englas farmor & farfar, ska bli tok mys. Var länge sen jag träffa dem så det var roligt att höra från Eva igår och bli inbjuden på fika till deras hus här.

tröja zara
klänning polarn o. pyret
strumpisar H&M

my new bracelet

2009-12-12 | 09:08:55




HÄR OM
dagen köpte jag ett nytt armband. Jag har använt det dagligen sen dess, and i love it! Köpte även en ring i samma 'orm' stuk. Visar den vid ett annat tillfälle.

armband JC 89.-

friday night

2009-12-11 | 22:45:01

 

 



HÄR HAR det varit fredags-mys hela långa kvällen kan jag lova er. Så jäkla mysigt!

Vi har ätit hemmagjord pizza, druckit gottis vin, käkat chips och dipp och kittlats i soffan. Är vi inte helylle så säg, haha. Kiddsen somnade vid 22 tiden ikväll, jag har knappt reflekterat över vad klockan var, så stilla och bra har de lekt.

En hel del av kvällen har gått åt till ett projket som min kära styvmor sysslar med, jag ska berätta allt för er imorgon eller på söndag när det är 'dags för det'.

nu idol upplösning & te time

luciafirande på öin

2009-12-11 | 17:36:02
DAGEN HAR flutit på i tvättäkta Gotland-tempo! I förmiddags åkte jag, dadie och Engla-banan in till Visby och handlade och lekte tomtar genom att lämna över ett gäng paket till Nannies (min mammas man) mamma & pappa som är bosatta på öin. Därefter blev det donken i en kundvagn för Engla som blev panik-hungrig, så kan det gå. Vi hann även med strumpbyx shopping, ett plagg som går som smör i solsken hos oss.

När vi landade i det välkända pippihuset (vårat hus ser ut som någon form av pippihus har jag hört) så blev det lunch och sedan off till Albins dagis där det var skönsång och luciatåg, mer eller mindre kombinerat och i något *hosthost* slag av kanon kör. Härligt! Ska bli spännande att se hur Englas tåg blir på Måndag. Hon har redan laddat med tingeling dressen som ni ser..






mysigare kan man inte ha det...

bebisboken - UL

2009-12-11 | 13:39:29
börja läsa här.

8 december 2004

Inte mycket med barnet. Känns mest konstigt och illamående. Kännslan smyger sig på mig morgon som kväll.

I måndags kräktes jag två gånger. Jag och Lina var med på inspelningen av Shelines nya musikvideo, 10 – 01! Alla rökte inne och man fick inte öppna fönstren. Jag höll på att dö av trötthet redan vid 22, vet inte om det var barnet eller bara utmattning.

Var hos kuratorn på um i fredags. Det gick bra men det var lite tyst. Vi pratade för  - och nackdelar.


14 december 2004
Var på ultraljud för att se hur långt gången jag var. Jag fick göra vaginalt UL eftersom det inte gått över 12 veckor. Jag var i 8 + 4 fick ja veta. Mattias var med men väntade i väntrummet.

DAGENS

2009-12-11 | 10:24:14



ÅH ÄNTLIGEN!
Jag ska tala om för er att jag hade en helvetes natt igår natt. Jag kräktes hela natten och igår var inte min bästa dag, därav dålig updat och no Gotlands pix. Men nu är det ändring på det och jag mår tiptop, likaså Engla pengla.

Snart ska vi bege oss in till Visby för lite handling och senare i eftermiddage ska vi på Albins luciatåg. Engla är spänd som tusan och tycker de ska bli roligt. Ikväll blir det nog idol och gottid framför tvn, men vi hörs innan dess!

kofta Zara
tshirt H&M
kjol polarn o. pyret
knästrumpor H&M (engla vägrar strumpbyxor, haha!)

bebisboken - jag är gravid!

2009-12-10 | 22:09:12
JAG HAR nu bestämt mig för att börja skriva över från den bok där jag skrev hela resan från beslutet om att 'behålla' Engla tills det att hon föddes. Jag gör det för att jag själv tycker det är intressant och se hur jag tänkte som blåtta 17åringen. Hur mina tankar kring ett barn löd och varför det blev som det blev.

Idag kunde jag såklart inte vara gladar över det beslut jag tillsist tog, trots påstidigheter om det omvända (abort), därför kan jag med en otrolig glädje läsa/skriva av vad jag tänkte och kände.

Jag kommer försöka publicera, from idag, ett utdrag per dag. I hope you like!

(allt är direkt överskrivet från boken till datorn, inga omskrivningar, så ta det med en nypa salt)



BEBISBOKEN

Till min lilla som växer i magen
29 oktober – 21 juli 2005

1 december 2004
Igår var dagen med stort D. Jag var på ungdomsmottagningen efter att ha gått över mensen ca 2 veckor. Det är ingen fara, den kommer snart, sa jag till Lina. Kanske mest för att lugna mina egna nerver.

Lina fick i alla fall iväg mig till um. Vi fnittrade nervöst i väntrummet; men hallå, jag med barn, Nej!

Testet visade två streck. Två streck = gravid, berättade barnmorskan. Tårarna föll och en tröstande hand på axeln. Glädjen fyllde mig snart. En leende trängde fram i det tårfuktiga ansiktet . Jag? Är det verkligen sant? Ångesten tog snabbt plats igen. Vad gör jag nu? Vad vinner jag, vad förlorar jag? Listan kunde bli lång.

Ett barn! Jag ser gröna ängar fyllda med blomster, solen stå högt på himlen. En skönhet leka i det gröna. Lycka! Jag ser ett grått mörker, en dimmig tunnel. En framtid att sörja? Jag vet inte vad som väger tyngst, kanske ovisshetet? Man kan aldrig veta om det blir bra eller ett val att ångra.

Någonting växer i mig!
Någonting som är ingenting som är allt. Någonting som jag har makten att bestämma livsödet för. Jag bestämmer, helt själv.

Någonting växer i mig!
Jag har inte makten att stoppa den att växa. Jag kan inte ropa vänta och den skulle lyssna. Jag har två val, båda får konsekvenser. Vilka är värst?

Jag gick ut från barnmorskan där Lina satt i soffan. Jag började gråta och sa ”det är kört”. Hon kramade mig men förstod inte vad jag menade. Förtydligandet löd ”jag är med barn”.

Vi åkte hem till Lina och ingen av oss förstod vad som hänt. Pappa ringde för att checka av inför helgen och han fick då beskedet. Han blev chockad men trodde som det flesta att det skulle leda till abort.

Mamma fick veta på kvällen. Hon märkte att någonting var på tok , samma reaktion som pappa. Disskutionerna var redan igång.

Välkommen till världen!

2009-12-10 | 14:23:44
Mitt på dagen idag, precis som min syster förutspådde tidigare i veckan, så kom en lite Nikki ♥ till jorden!

GRATTIS till min underbara syster, David och storasyster Nova.


 

Nikki Berglund Slotte

Vikt 3325

Längd 49cm

Född i vecka 38 + 4

 



det sjukaste är att jag igår kväll satt och fixade med ett inlägg på syster mage med texten 'vänta till moste kommer hem', för då hade det inte startat! Men självklart hade syster rätt och Nikki fick se dagens ljus för första gången den 10december 2009.

Stolt moster!

videos

2009-12-09 | 21:57:34


DET VAR
ett tag sen jag la upp videos här på bloggen så därför får ni en som är ifrån gårdagen när Engla studsar
runt och dansar till pippi och ser ut som Blairwitch och den andra är från idag påvägen till Nynäshamn. Engla sjunger 'en sockerbagare', fin fint, såklart!

Nu är det sängen som kallar. Jag är helt slut och Engla droppade av innan åtta hon, där kan man snacka slut som artist.

imorgon mys på öin

fråga

2009-12-09 | 18:49:20



NU HAR vi ätit kyckling med ris och gräddsås. Smarrigt värre! Jag har fått något slag av dille på balsam vinäger och kan äta det på iprincip allt. Nu blandade jag sås med bv tills det sved i magen, gott var det, haha.

Jag hittade en sak igår när jag hjälpte Anders att leta efter en väska i källaren. Helt plötsligt låg där en plastpåse fylld med foton, böcker om barn och ett par ramar med bebisbilder på Engla. I den påsen låg ett block, ett block som jag ska tala om för er att jag letat med lykta efter! Jag har alltid trott att jag råkat slänga det men där var det altså nu.


fråga
I det här blocket så skrev jag från dagen jag blev gravid till den dagen då Engla föddes. Jag skev om kvalen, frågorna och den enorma längtan. Jag undrar nu om det här är något ni skulle tycka var kul att ta del av? Skulle ni vilja att jag skrev över det här i bloggen?

En gt och en varm brasa. Åh.

framme

2009-12-09 | 16:35:57



NU ÄR vi äntligen framme på öin! Resan över gick primaballerian. Vi har ätit äcklig mat, köpt glass och Engla fann en lekkamrat att kika på film i 'barnbio' salongen med. Jag passade på att dra på Factory girl, en av mina absoluta favorit filmer. Åh, säger jag bara. Sen gick det inte lång stund förens vi var framme!

Nu ska jag göra mig en GT och sätta på Säkert! Min fina Lina ringde just på Tokyo och det är alltid lika mysigt att höra ifrån henne, snart kommer hon hem!

Tisdagen

2009-12-08 | 23:11:01

 

 

 

IDAG HAR det inte gjorts många knop här hemma hos familjen Slotte. Vi har kikat på film, ätit räksoppa och myst i soffan. Man orkar inte så mycket mer när man varit vaken halva natten.

 

Vi har dock gjort en kraftansträning då vi packade inför resan imorgon. Engla packade sin väska, med vad vet jag inte riktigt och jag packade kläd-väskan, den tråkiga. Så nu hoppas jag att ja inte glömt hälften och att vi kommer upp i tid imorgon bitti eftersom vi måste gå redan 8.15 hemifrån. Färjan går sen 11.05 men vi ska ta 'färjbussen' och den går 1.45 timmar innan avresan.

 

Nu ska jag mysa med min C som jag inte kommer se på flera dagar ♥

 


 



gotland here we come!

2009-12-08 | 15:12:53

 

 

 

 

 

 

 



IMORGON ÄR tanken att vi ska fara över till öin igen! Det var ju några veckor sedan sist, och både jag och Engla längtar ihjäl oss till den friska luften, mysiga sällskapet och lugnet. Farmförallt lugnet.

Jag har iaf sett till att boka om vår biljett till förmiddagsfärjan istället för nattfärjan som vi först tänkt ta då jag skulle jobbat till 17. Men som det är nu får Engla inte gå till dagis imorgon eftersom kistan fortfarande är risig, men skönt nog så hålls det åt det hållet nu.. pju! Kräk ät btw det äckligaste jag vet.. Så vi tar färjan vid elva snåret och kommer lagom tills Albin slutar dagis.

Finns egentligen ingen plan för vad vi ska göra på Gotland och det är det som är så otroligt skönt. Vi har fem dagar att spendera och det som är bestämt är att vi ska på Albins luciatåg på fredag, thats it. Åh. Jag längtar och det gör även Engla vill jag lova!

Pix från när vi var på öin förra månaden.

trött.

2009-12-08 | 09:57:33
JAG SKULLE inte kalla mig själv utvilad och fräsh idag. Kanske inte heller Engla men det är ändå hon som valt att spattsera upp vid halv nio, jag hade kunnat ligga kvar till sen eftermiddag.

Engla kräktes efter att hon druckit några skedar vätskeersättning inatt straxt efter tolv. Efter lite fixandes så somnade vi om och hoppade upp igen mellan halv fyra och sex. Då var hon så otroligt törtstig så vi fick sitta med tesked, avslagen cola och varva med vätskeersättningen, det tog en timme att få i henne 1.2 dl. På något vis så var fröken utvilad vid den här tiden och tyckte ungefär att vi skulle göra morgon medans jag var svimfärdig av trötthet. Det blev toa besök, kika i fönstret, hämta sugrör (går ju inte att dricka utan det heller),dricka och prata.

Tillslut somnade vi om straxt innan sex utan att Engla hade behövt kräkas. Tack för den! Halv nio tyckte Engla att det var dags för det hon tjatat om hela natten lång, en smörgås! Så sen dess har det varit liv i lådan 

Nu har hon tryckt i sig minimala bitar av en rostadsmörgås med smör och fått i sig ett par klunkar blåbärssoppa framför hitta Nemo. Kanske att det redan vänt? Att bacillussken gett sig av? Jag håller tummarna. Jag har iaf ringt dagis och meddelat att hur som haver så kommer Engla vara borta tills nästa måndag.

Nu kaffe och scrambledeggs

slagen hjälte

2009-12-07 | 22:20:07
VI KAN stryka det jag skrev här. Imorgon blir det till att jag och Engla är hemma, jag måste vabba. Det kommer med all sanloikhet att bli vabb på onsdag också. Nu håller jag tummarna för att onsdagens kvällsplaner kommer kunna gå i lås...

...det började med att Engla hade varit hängig på förmiddagen på dagis idag, eller trött, fröknarna hade svårt att veta om det var det ena eller det andra eftersom Engla kom hyffsat tidigt till dagis (så kan det vara ibland). Vid lunch somnade Engla på bordet med huvudet mot kanten. Fröknarna ringde och mamma fick hämta Engla eftersom jag inte kunde lämna butiken (klart jag kan, men det gick att lösa). Då hade Engla kräkts och var totalt gul i ansiktet och när mamma kom så hade hon somnat med huvudet i sanden, typ.

Sen de landade hemma så har Engla kräts nästintill ett tiotal gånger, hon kan inte heller hålla tätt åt andra hållet utan får vara blöjprydd förtillfället. Min stjärna!

Jag avskyr magsjuka, vilket jag antar att det här är. Engla har vid två tillfällen i sitt fyraåriga liv blivit tvungen att läggas in pga just det. Hon har slutat kissa och vätskeersättningen som jag gett henne med sked har bara åkt raka vägen upp igen... jag hoppas hon klarar sig ifrån det den här gången och att hon mår mycket bättre imorgon.

Åh måste sluta att se det absolut värst, herregud..


 

 


the week

2009-12-07 | 17:28:17

NU HAR jag planerat klart den kommande veckan och det bjuds på en hel del lugn och mys! Älskart! Känns som det var ett tag sen (då Engla inte var sjuk vill säga) som jag och Engla gjorde något mysigt, det var nog sist vi var på Gotland faktiskt och det var ju några veckor sedan nu.


måndag
jobbar 12 - 20.15, Engla ♥ kommer hem!
tisdag fm casting 10.40 (resa till costa rica?) jobba 12 - 20.15
onsdag jobbar 9.45 - 17.00 Färjan till GOTLAND(!) 21.20, wii!
torsdag mysa på öin
fredag Albin har lucia på dagis

Sen åker vi hem till fastlandet igen tills på söndag kväll eftersom Engla har lucia på dagis på måndag eftermiddag. Det kan man ju inte missa, det har ju övats sånger i månader!

Engla är dock lite splittrad till vad hon ska vara på lucia. Till en början lät det som att tomte-gumma var givet men nu har hon fått fnatt och bestämt sig för att hon ska vara tingeling. Hon har i en övertygande ton berättat "man får faktiskt vara vad man vill, kanske starbars om man vill, men jag ska vara tingeling!" Vad har en stackars mamma att säga emot? Inte kan man tvinga barn att vara lucia, tärna eller tomte heller? Sen kanske det inte blir det mest 'klassiska' luciatåget med en tingeling, kanske en spiderman och en prinsessa eller två, men whata heck?


friday pix.

2009-12-07 | 10:33:06












SOM NI alla vet så hade vi julfest med jobbet i fredags på annexet i sthlm. Åh jesus vilken kväll vi hade! Maten var inget att hänga i julgranen men det var däremot underhållningen. Det var EMD, Kate Ryan, någon Michael Jackson kille Etype och ett gäng till. Vi dansade, sjöng och drack iaf gott, haha.

Efteråt så gick jag och Lise vidare till Cafét där Jeannine och Stephanie firade sina födelsedagar. Där blev det mer dans och sen svassade jag och C hem vid tre snåret. Nu längtar jag tills Januari när hela jobb-gänget + globen ska på kryssning, wawawiwa!

Vi saknade dock vår Sofie hela långa kvällen, hon fick ligga hemma med sjukdom.. :(

söndag

2009-12-06 | 20:22:01






NU HAR jag gjort den här jobb-helgen och jag måste säga att det har varit lite tråktomt i centrum. Var är ni alla? Jag har dock en känsla av att folk passar på att vara hemma nu och julstöka och kanske baka. Jag tror att det kommer slå till nästa helg då folk verkligen börjar inse att det faktiskt snart är jul.

Nog om det. Igår hade vi det mysigt men det blev en tidig hemgång och utan utgång. Jag och Jeannine var på men boysen hade ingen lust så det vara bara att ta sig hem. Jag somnade som en sten och vaknade otroligt utvilad tio timmar senare, älskar sådana 'mornar'.

Imorgon kommer min docka hem och då ska vi ha kalas-fika och inviga vår nya orangea kopp som har fått ansluta sig till den lilla samlingen. Jag fullkomligen älskar dessa koppar som jag lyckats samla på mig iformutav presenter. Jag kanske måste köpa den andra nya som också kommit, hm..

Koppar lagerhaus 99.-/st

tub

2009-12-05 | 20:02:31


HAR VARIT en rätt seg dag på jobbet tacka vet jag uppiggande sms från min Liza som slirat runt i stan och blandannat köp den här underbart fina tubtoppen från 32nd first, i sturegallerian. Love it! Tror den kan bli riktigt snygg med mina höra whyred byxor.. Ohlala!
Ikväll är det singstar hos Jeannine, det har nog blivit något slag av tradition på lördagar de helger då vi är barnfri. I like it.

Body 32nd first, 399.-


update med ny bild!

party

2009-12-05 | 10:50:20





ÅH VILNKE kväll vi hade igår! Mer hinner jag inte berätta eller visa nu - måste jobbe!

outfit

2009-12-04 | 14:00:33





HADE STORA svårigheter med att välja kläder till kvällens gallej igår men tillsist föll lotten på ett nya byxor som jag köpte i förrgår. Det är i silke, vida och helt underbara. Till dem kör jag grått linne, tråkigt? Ja, men jag hottar upp det med redlips och rött nagellack :) så det så!

silkesbyxor
H&M trend 399.-
linne (nytt) monki 200.-
shoes old topshop

julgalan

2009-12-04 | 07:09:22



IKVÄLL ÄR det dags för mig och mitt härliga gäng på jobbet att bege oss till Annexet för att gå på årets julgala. Ska bli riktigt, riktigt roligt och jag ser verkligen fram emot det! Dock så är jag inget fan av julmat.. men gott sällskap ;)

Jag kommer stå själv från 9-16 idag vilket känns helt OK, kan bara bli segt eftersom jag kom på att jag bör springa och handla ett par grejer, men men, det lösr sig alltid! Jag har alltid vår dekoratör som är hos oss idag.

Engla åker över till sin dadie i em. Sist hon var där så träffade hon aldrig sin lillasyster Vega så glappet har blivit lite stort, men idag ska det fyllas igen och Engla längtar ♥

Återkommer lite senare så ska jag visa vad jag tänkte ha på mig ikväll!

pepparkakshus

2009-12-03 | 23:15:36





FÄÄÄRDIGT!
Oj vad vi har fixat och trixat med vårat pepparkakshus ikväll. Engla hade en fastställd åsikt om hur huset skulle pyntas, därav prinsesskronor, hjärtan, prickar och ränder. Själv har hon suttit med godiset och tryckt på dem där hon tyckt det passat. Måste ändå ge oss lite cred, tyckte det blev ett riktigt fint pepparkakshus! Mamma kom upp mitt i byggandet och säger "Men! Vad fint ni gör det.. man brukar ju bara slänga på allt", så ja :)

Sen är det väl ändå en jäkla pest att hålla på med det där j*vla sockret!? Jag höll på att sätta igång brandalarm och bränna vid allt. Sen är det inte nog med det utan när man väl ska sätta ihop bitarna så blir det ju ett jäkla liv om var man ska börja, hur och när. Hua! Men vi fixade det iaf and this is the result! Vad tycks? Nu är det enbart 'snön' som ska inhandlas och tomtarna (prinsesstomtar om jag får be) som ska flytta in!


på - och avklädnad

2009-12-03 | 19:14:27









HÄR HEMMA har vi börjat med något slag av mutning, haha. Nej men Engla är verkligen en sucker på att klä av sig själv samt att klä på sig själv, ytterkläderna pratar vi om då. Så vi har börjat med en liten grejsemojs.

Här om veckan fick jag idén att jag skulle köpa klistermärken som hon skulle få sätta på ett papper varje gång hon klädde på - eller av sig själv. När hon har tömt 'en del' av stjärnorna så får hon ta en klistemärkes häst och sätta i en speciellt ruta X 4. När alla klistermärken är slut så har jag sagt att "det händer något"! Vad får man se...

3 december

2009-12-03 | 07:51:36




NU HAR kylan slagit till. Igår var det -7 när jag gick upp och idag är det -9. Herrdegud säger jag och känner mig otroligt bortskämd med värme. Jag gillar inte när det är så här kallt, det är kanppt så man kan andas med näsan utan att snoret fryser, haha. Men men nog  om det.

Idag blir det Englas första dagis dag sedan i Fredags, jag håller tummar och tår att hostan lagt sig till idag också. Dock så känns det som att ret-hosta kan man ha i en hel evighet och det man måste se till är hur pigga barnen är. Engla har varit pigg det två senaste dygnen så ja..

idag
lämna
jobba
hämta
pepparkakshus



Bilder från igår när jag och Engla kom hem från vår julklapps maraton. Det var så vackert ute, dock lite mörkt för skarpa bilder.

kyckling marengo

2009-12-02 | 23:21:06




IDAG LAGADE jag & Engla kyckling marengo till middag. En riktigt smarrig 'kyckling gryta' som vi inte riktigt följde receptet till utan mest freestaylade utefter tycke och smak. Jag kan vara lite känslig emot vissa saker som ex. lagerblad. Hu? Och Engla tyckte att vi skulle ösa på med champinjonerna som hon så fint skar i två delar. Till så körde vi ris & sallad, nami!

Onsdagen

2009-12-02 | 22:42:45
NEJ NI det verkar inte bli någon vaccinering för oss :( man måste vara frisk längre än vad Engla har varit sa sjuksköterskan idag. Måste alla säga olika helatiden? Det gör ju så man velar och man vill ju inte vara 'den dåliga' föräldern som gick och vaccinerade fast man inte borde ha gjort det. Det är tydligen så att om det ligger kvar någon yttepytte sjukdom i kroppen så kan allt blomma ut till världen kalas sjukdom om man vaccinerar sig. Det har vi inte lust med, nej nej.

Istället har vi spenderat dagen med min fina syster och hennes söta mage. Vi har gjort sollentuna C, Netonnet, Jysk och Stinsen. Julklappar yeah yeah! Tidigare hade jag ett paket klart, efter idag kan jag lova att jag har betydligt fler. Sen är det väl som alltid att man inte enbart kan komma hem med julklappar utan lite smått och gott till sig själv.. show you imorgon!

När vi kom hem i em så var Engla trött trött men tjatade ändå konstant om att göra pepparkakshus. Jag får nog införskaffa ett imorgon när jag ska jobba så vi får pyssla med det imorgon kväll. Yepp, så får det bli.


 


DAGENs

2009-12-02 | 16:14:38



 

klänning polarn o. pyret

strumpbyxor polarn o. pyret

diadem BR

 


Onsdag

2009-12-02 | 08:15:44



STACKARS MIN lilla tjej! Hon hostar som en hel liten armé om nätterna! Hon är i övrigt helt friskt från febern och hängigheten som hon hade i helgen men hostan känns nästan som den bara blir värre. Hon har sedan hon var liten ett väldigt känsligt svalj vilket gör att hon sätter igång kräkreflexerna när hon hostar, vilket leder till en och annan ner kräkt kudde.

Idag är det snuskigt kallt ute, när jag gick upp imorse så var det över -7! Dock så sägs det att det är en tillfällig kyla och snö är inte att tänka på. Jag måste ändå säga att jag och Engla hade turen att se några flingor fall igår när vi var mitt i all julbakning, stämning? You bett!

Nu ska jag återgå till vårt frukoststök här hemma. Engla ligger och kikar barntv och jag äter ägg och dricker kaffe, på bordet har jag Englas egengjorda ljus, är det inte underbart sött?


idag vaccinering (fick såklart inte idag heller eftersom Engla varit dålig..)

dagens liten

2009-12-01 | 18:21:27

 



diadem H&M
blus + kofta Kappahl vintage stories
tights Kappahl
strumpor H&M
fåret ida från Gotlands färjan


julbak

2009-12-01 | 15:47:34
VI HAR styrt om här hemma och gjort den här dagen till en riktig bak-dag!

Efter frukosten så gick vi ner till centrum för att handla lite små saker som fattades för att baka lussebullar, mjuk pepparkaka och pepparkakshus, såklart. De sistnämnda var outofstock, hm, det är ju första December idag? Är folk verkligen snabba med att göra pepparkakshus? Well, vi köpte pepparkaksfigurer som Engla suttit och smetat galsyr, pyntgelé och nonstop på. Blev fin fint och vid ett tillfället skriker Engla "Kolla mamma, den här har snopp och stjärt och den andra har bröst!". Va inte mycket att säga eftersom de verkligen hade snopp, bröst och rumpa.. tss!

Nu går den här låten på repeat här hemma och jag har gjort i ordning en 'julmusik' lista på spotify. Snart kommer Liza som Engla har bjudit över på julfika dagen till ära. Här finns mycket att bjuda på nu kan jag lova!

 

 


1 December

2009-12-01 | 10:19:28



NU HAR jag blivit bjuden på god frukost av Engla. Hon gjorde scrambledeggs till mig och stekt ägg till sig själv, min stora tjej (jaja, jag kanske hjälpte lite). Och tror ni inte att hon tröck in choklad från chokladkalendern innan frukosten, snabb som tusan var hon, haha!

Vi har iaf kalasat på ägg och jag har precis insett att den här dagen inte blir som tänkt. Stan blir inte av och vaccin får Engla inte ta, suck. Man måste vara feberfri i minst 3 dygn sa sjuksköterskan. Det blir för oss att vänta till imorgon eller kanske ända till nästa vecka, det är bara hålla tummarna att lillan håller sig frisk.