Lina, glajjer & ett par skor.

2008-07-25 | 08:26:51
Livet består mycket av väntan just nu. Vänta på bussen som alltid är sen, sedan ställa sig och vänta på Roslagsbanan som alltid kommer prick och det är ju synd för hade den ocks varit sen hade jag hunnit med den innan. Efter jobbet så får jag vänta på tåget i en hel evighet och sen väl av tåget får jag vänta en ännu längre evighet på bussen. Inte trevligt, inte alls. Allt beror självklart på den obegripliga sommartidtabellen där inga tåg matchar bussen och vise versa. Suck.

Igår jobbade jag och jag kan lova er att jag hade att göra från öppning till stänging. Vi fick hur mycket varor som helst eftersom hissen var trasig i Tisdags så vi inte kunde ta emot några varor alls då. Men det var roligt och dagen gick fort. C kom och lunchade med mig, han är så fin!

Efter jobbet sprang jag bokstavligen för att hinna med bussen till Lina. Ja, hon är hemma nu min fina Lina, hur underbart är inte det? Vi åt gott, skrattade, drack vin och gav presenter. Okej, Lina gav och vi tog glatt emot :) Jag fick kanske värdens grymmaste glajjer och ett par sjukt snygga låga Converse.



Nu myser jag med min tok unge som dagen till ära ska gå i pyjamas till dagis. Det är ju sommar och jag tycker det är viktigt att barn får bestämma vissa (lite mindre viktiga) saker själva så jaa, resultatet blev pyjamas.

För tillfället så går E helt ensam på dagis med 2 fröknar. Hihi, så roligt när jag lämnar henne där och jag dirket märker hur hon börjar styra och ställa med dagisfröknarna som får sätta på cd skivor, ta fram målar grejer och vatten lekar.

Jaja, nu är det återigen dags för en dag på jobbet.

Love.



Video - "Vem är det som fyller år idag? - JAG!"

2008-07-23 | 09:52:19
..såklart!

Sorry för att jag fortfarande inte insett att man måste hålla mobilen rakt och normalt. Jag lovar jag ska skärpa mig!
Videon är från 3 Juli då Engla fyllde hela TRE år. Gulp..


Vem är det som fyller år idag? - JAG!
by emslo

En Ängel på trappsteget.

2008-07-22 | 22:12:03

Igår gjorde jag och C en spontan tripp till Uppsala. Vi hade planerat en myskväll med chips, dipp och gottis framför tvn men icke. Alx ringde och ville att C skulle komma och spelar något racing spel med honom och då ville S att jag skulle hänga på så vi begav oss! Hade en super mysig kväll med lite vin, melon och chips. Sen försökte Alx bjuda på glass men den va rätt obefintlig ;) Vi stannade iaf över natten och C skjussade mig i iiil fart till jobbet imorse och jag kom prick i tid :)

Har inget extra ordinärt att rapportera om från jobbet idag förutom att det va pissigt lite med folk och jag köpte fina saker till Engla. Annars n a d a. Hur snabbt tror ni då mina 7.5 timmar gick? Usch, vill inte ens prata om att jag ska jobba 3 dagar till på samma sätt.

Till dagens höjdpunkt då!
När jag kom innanför dörren här hemma nu ikväll, vem tror ni inte står och kikar i springan om inte; ENGLA! Åh, min fina, söta, fantastiska unge. Hon verkar vara super glad att vara hemma och har sprungit runt som en tok och spexat och haft sig. Många pussar och kramar har vi också hunnit med :)

Somsagt så köpte jag lite smått till E idag från Indiska, när man har varit borta måste man väl få en homecoming present? Eller vad säger ni?




Alltihop är från Indiska och jag kan varmt rekomendera pärlasken för små pilliga prinsessor! De är super fina pärlor i små pillerburkan samt snören och riktiga fästen med knäppe. Kostar endast 129:- Grymt, KAP!

Nu sussar sessan gott i sängen. Somnar nu helt och hållet själv utan undantag. Hon har vuxit milvis under dessa veckor (mentalt altså ;))

Snart kommer C och vi ska kika Flight of the Concords eller vad det heter, haha.

Kärlek.


Borta bra men hemma bäst?

2008-07-22 | 21:51:37
Ja, är det verkligen så? Jag kan iaf inte instämma med detta ordspråk något vidare idag.

Det är verkligen inte det att jag inte tycker om mitt hem, mina vänner, min familj och allt det där utan det är just att när man väl är hemma då rullar man direkt tillbaka till de gamla spåren igen. Man gör exakt som man alltid gjort. Morgonrutiner, jobbrutiner, middag-kvällsrutiner, sovrutiner och sen om igen.

Jag vill ju vara på landet där man kan vakna och ta sig sin kopp kaffe, sätta sig ute i trädgården medans Engla hoppar studsmatta eller springer fritt i gräset. Jag vill ha friheten med semester, inte alla krav som vardagen och jobb har på en. Men sen är det väl så att om man baaaraa skulle ha semester så skulle man inte se tjusningen i det helle? Eller vad säger ni?

Fy.. nu fick jag ångest när jag kom på att jag börjar skolan snart igen. Aj, klump i halsen.

Back!

2008-07-21 | 21:01:21

Heeej, glad sommar & allt det där!


H
jälp så länge sen det var jag bloggade, eller ja, det var inte ens JAG som bloggade sist.. Anledningen till det alldeles för långa uppehållet är en blandning av trasig dator - internet lös sommarstuga samt - semester vila. De sistnämnda innebar att jag ville slippa känna att jag var tvuungen att blogga hit och dit så då fick det istället bli ett rejält uppehåll för att nu komma igång med vilja och lust igen.


S
å, vad har hänt sedan sist? Jag och Engla for med ilfart till Gotland för idag exakt två veckor sedan. På Gotland väntade pappa m familj. Allt möjligt skoj har hänt men kanske framför allt så är min docka sedan drygt en vecka tillbaka helt torr och blöjfri, hurra för henne!


Sedan -99 har vi haft en sommarstuga/villa/hus på Gotland och det är en årligt återkommande resa som alltid är given. I år kan jag dock inte påstå att det blev mycket till övers för stranden, sol och bad då solen lös med sin frånvaro större delen av veckan. Det blev trots det en halv dag vid Irhe viken samt en hel dag på Kneippbyn med sol och värme. På Kneippbyn besökte vi både Pippiland och Vattenland, Engla var i extas! De andra dagarna mös vi hemma, lekte och kikade film. Hur mysigt som helst!



Bo huset.



Ladan med bar, badtunna, pool och uteplats.



Hönshuset (är beboligt med rum och snart kök), dass och studsmatta.



Våran vy.



Sista kvällen blev de Caribien tema med drinkar, blommor och allt som hör till :)



 

På söndagen förra veckan for jag med färjan över till Öland för att spendera den nästkommande veckan med familjen Axelsson- Schmitt. Veckan blev över förväntan med sol, gott sällskap och en underbar pojkvän. Vi solade, turistade, åt goda middagar och spelade spel, golf & Boul. For hem på Torsdagen då det dåliga vädret började råda.


Under min Ölands veckan så var Engla kvar på Gotland med delar av familjen samt Jossan, David och Nova som då också hade hunnit ansluta sig. Tror veckan blev en succé för plingan som haft lekkamrater 24/7. Imorgon kommer hon hem och jag längtar som en tok.


Har som ni säkert förstår fotat en hel massa mer än vad ni fick se här över. Har faktiskt fotat så mycket så jag ett flertal gånger varit tvungen att tömma kameran i pappas dator. Så ja, som ni förstår så är bilderna kvar på Gotland och kommer väl inte hem förens om några veckor. Ska dock försöka få pappa att bränna dem och skicka hem, vill ha dem!


Imorgon börjar vardagen igen. Jag ska jobba 3 veckor med 2 dagars ledighet. Det är både Indiska Hamngatan, Täby samt ENEA som kallar. Det suger verkligen att behöva jobba eftersom det fina vädret ska komma nu och jag vill som alla andra få ligga på plajjan och mysa med min underbara unge. Jaja, alla måste vi komma tillbaka till verkligheten förr eller senare.. Synd bara att jag fick göra det förr..

Puss min älsklingar, nu kommer det flyta på bättre med inlägg och bild updates. Nu vill ju jag såklart få en lite uppdatering på vad NI har haft för er under det här veckorna!? Släng in en kommentar så jag får lite koll på läget :)

Kärlek.


Semester

2008-07-09 | 22:44:11
Hej hej bloggen!

Emilys vän Liza här.
Emily är på Gotland just nu och tar det lungt i solen. På söndag åker hon till Öland, där spenderar hon en vecka. Så om ungefär en och en halv vecka är min fina vän tillbaka.
Och hon fotar som en tok så räkna med bild regn.

Det blir förmodligen bättre än nånsing.


Håll ut vänner!


ps. Skriv något snällt, fint eller kanske något roligt så länge!

Borta.

2008-07-05 | 20:34:56
Förlåt så hemskt mycket. Ska updatera imorgon med bilder från Englas födelsedag och allt.

Just nu är jag i Västerås, dricker vin och njuter av livet till toner av Håkan och Säkert! Hur fint kan inte de blir?

Älskar er.

håkanhåkanhåkan..

2008-07-02 | 22:57:54
Det är så fint så jag spricker. Jag blir alldeles varm i bröstet. Inget är bättre. Önskar vi var där Liza.

Se, le och gråt.

Svartsjuka klär ingen.

2008-07-02 | 21:01:37

Svartsjuka är nog det värsta som finns, endå känner vi väl alla av det någon gång då och då, eller hur?

Jag kan känna det stötvis och under långa perioder inte alls. Hatar den krypande känslan i magen och hur det bubblar och hur man blir arg, varm och rädd. Jag blir alltid mest rädd och tror att allt ska gå i bitar och aldrig falla på plats igen. Jag ser allt svart och tror att det är världens ände jag kommit till, jag kan förstorar skit saker till oändlighet. Oftast behöver jag bara få en kram, en puss eller ett 'älskar dig!' för att de som ilsknat i min mage ska läggas till ro men min svartsjuka är m i n svartsjuka och jag ska inte behöva någon annan för bli av med den.

Det är något riktigt fult och oattraktivt med svartsjuka, de bottnar ju helt klart i dålig självkänsla vilket jag vet att jag av och till har och det klär ingen.

Jag har bestämt mig för att skärpa mig. Tygla mig liksom, jag måste lita på andra och på att min C älskar mig och bara mig. Det finns inte en anledning att jag inte skulle lita på honom villkorslöst.

Nu är det inte så att det är ofta jag blir svartsjuk men det gåner jag blir det så svartnar det ör ögonen och det pallar jag inte med längre så somsagt; skärpning Em!

Puss älskling. Det är till dig.