Nationaldagen och Kung morfarfara

2008-06-06 | 09:52:56
Idag är en speciell dag för familjen Slotte. Det är nämligen så att alla Slottarna möts upp på Drottningholm och har en hejdundrans picnic. Det är inget vi alltid gjort men sedan -04 är det en tradition som ingen av oss kommer att bryta.

Min farfar bjöd in till en 'hattfest' år -04. Alla Slottarna skulle ha hattar och farfar, som kallade sig Kung morfarfara (för det yngre barnen, det var en lek de hade och alla flickorna var hans prinsessor), som något år tidigare drabbats av cancer och nu fått bakslag på den, satt i sin rullstol iklädd Kungakrona och mantel. Han annordnade den här dagen då han visste att han en dag inte längre skulle finnas i livet och då ville ha veta, med säkerhet,  att alla Slottarns ändå samlades och umgicks tillsammans (det har nämligen varit lite bråk och dyl. i släkten innan).

Men då år tvåtusenfyra satt farfar i sin rullstol och han såg äldre ut än någonsin. Trots sin snabba föråldring var han så fin men ack så skör. Han satt på trappan till Kinesiskahuset och vi alla barnbarnen, barnen och släkt fick komma fram och kramas och prata en stund. Han gav oss var och en en guldmedalj som skulle visa att vi var förenade. Att vi var släkt och att vi alla höll ihop. Allt var så fint och det var som att han visste. Han visste att han inte skulle vara med till året efter, men han sa att han skulle.

Den 20 Juni -04 gick han bort. Han hade legat och tittat på fotbollen hela kvällen och på natten somnade han lungt in. Nu visste han att allt var förberett och att han kunde lämna jorden.

På sin begravning hade han själv bestämt att han ville gravsättas, vilken musik som skulle spelas (Eva Cassidy - Over the rainbow). Han hade även bestämt att alla vi, hans barn och barnbarn, skulle samlas i en ring ikring hans kista och hålla varandra i händerna under tiden musiken spelade. Det var fint, men jag grät hejdlöst.

Min farfar var en underbar och fin man, och det är inget jag säger bara för att han är borta eller för att man bör förklarar sina mor och far föräldrar på det viset. Självklart var det alla fina och speciella, men farfar, han var något extra. Du är saknad.

Hittade lite bilder från förra årets picnic.







Farfar ♥

Kommentarer
keffanna

Vilket fint inlägg, blev alldeles rörd. Fint att ni fortfarande har kvar den lilla traditionen.

2008-06-06 10:19:22 http://fikasugen.blogg.se/
Johanna

Ha en trevlig 6 Juni i solen!

2008-06-06 10:29:07 http://mammajohanna.blogg.se/
ina

Vad fin han var, din farfar :)



Våran släkt skulle aldrig ens komma på tanken att anordna något sådant, hur kul det än må vara. Det är synd, för det är liksom ändå ens eget kött och blod...



Ha så kul på picknicken! :D

2008-06-06 10:42:01 http://inabina.blogg.se/
Nina

Emelie så jätte fint skrivet.Minns oxå mkt av den begravningen o honom ska du veta. Skönt att du har så fin bild av honom. Kramisar

2008-06-08 20:45:20

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback