im alive!

2010-05-02 | 14:31:29



äntligen så har vi landat på americansk - varm och härligt - mark!

vi började resan straxt efter åtta igår morse, svensk tid (jag känner att ja kommer röra till det med tidsskillnaden, haha, tänk att jag ligger 6 timmar efter er i fortsättningen). vi strosade på arlanda, jag åt en macka och vi köpte på oss några tidiningar till den 8 timmar långa flygningen.

för det första så var planet försenat pga städning och vi lyfte väl ungefär en halvtimme efter utsatt tid. lyftningen gick bra, vi höll hand som två små tanter jsg och liza. jag kände mig faktiskt rätt lugn då trots min flygrädsla.

när vi hade flugit i ca 5 timmar så började det skaka lite smått och jag försökte mitt bästa att låssas som att inget var fel. när flygvärdinnan kommer med juice och macka höll jag på att spricka i tårar av att det skakade så, hon klappade mig på armen och sa att det var vanligt med lite turbulens men att de här va ganska mkt..

efter en stund så fick de avbryta serveringen pga av de kraftiga skakningarna och jag trodde på riktigt att jag skulle dö - på riktigt! jag och liza kramade varandras hand, hårt hårt. jag grät hysteriskt nu och höll på att tuppa av för jag inte kunde andas. lucky med som hade liza som satt och sa "andas! andas, du måste andas!!"


jag vet inte hur länge det höll i sig men ett bra tag. både jag och liza var i upplösningstillstånd men hon kunde iaf fokusera på mig min fina! efter en stund så berättade iaf flygkapten att det var ett väldigt turbulent område och att det inte gick att byta väg för det var turbulent överallt! ångest.


det forsatte att skaka under större delen av inflygningen men vad värre var att vi inte fick landa! det var kö! vi cirkulerade över newark i 20min innan vi fick komma ner till fastmark. men oj vilken lycka det var då! alla väntan och kö in till new york (de tog ytterligare 4 timmar att komma från newark till newyork sen.. sjukt!)

nog med klagan nu - im in NEW YORK!

Vi landade innaför josses dörr vid sex tiden (12 på natten svensk tid) och begav oss ner till affären här nere och handlade. sen var det till att svida om och ta en taxi till vackra brooklyn där middag väntade på juliette, vilket ställe!

Kommentarer
maja-full av färg & form

Hoppas du får en underbar vistelse....fast det ska inte bli så svårt gissar jag;) shoppa loss så det räcker för mig....bara å skylla alla tveksamma köp på mig:)



Kram

2010-05-02 14:40:26 http://styleandlifebyleia.se
Anonym

Hej Emelie. Du måste fråga din lilla mamma om vår överflygning till Ny för 7 år sen typ samma men.... när vi landat stod alla poliser på newark med k-pistar kriget mot Irak hade börjat. Gissa om det kändes konstigt hemskt!!! Mys njut shoppa o framför allt glöm inte kolla på sevärdheter. Kramisar Nina

2010-05-02 16:36:10
carolina

gud, så där var de tnär vi skulle landa på newark med!! 40 minuter cirklade vi runt, och det var världens oväder, skitläskigt :S

2010-05-04 23:42:14 http://acarolinas.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback