min lilla koppa

2010-02-22 | 10:52:36



morgonen har kantats av ett långt långt bad vid halv 8, skrik, gråt och medecin-kämpandes. det kliar något enormt emellan englas ben, på kroppen är det helt OK men där kliar det så tårar spills. det gör så ont i mitt hjärta, herregud!

det värsta med barn är att de inte kan koppla ihop att det är BRA för dem att ta medecin att det faktiskt HJÄLPER dem, inte tvärtom. det känns son engla tror att jag tycker hon ska trycka i sig den äckliga sörjan bara för att plåga henne lite. hon förstår inte att det faktiskt är just den som tarbort klådan ...

i 2 timmar har jag försökt få henne att förstå utan lycka. tillsist fick jag henne att ta en alvedon supp vilket såklart gjorde att hon piggnade till lite och nu har hon suttit och 'smuttat' på medecinen tills alla 10ml trillat ner i magen. haha att smutta på medecin kanske inte är det nådigaste men med en liten muta så gick det :) happy mom!

kopporna har ungefär fördubblats under natten, eller ja, prickar är det ju mest nu. det har bara blivit till vita koppor i slidan än så länge, därav klådan antar jag. det ser enormt mkt lindrigare ut på bilderna ska jag säga er, hehe.


kan inte ni som haft kidds med koppor skriva en rad eller två hur det var för er/er barn?

Kommentarer
Sandra

Jag hade vattkopporna i vuxen ålder och jag hällde i stort sett potatismjöl över mig hela tiden för det kliade något fruktansvärt, det lindrade smärtan en hel del. Du kanske kan prova med det?

Lycka till / S

2010-02-22 11:14:46
Elin (Edvinsmamma)

Stackars lilla Engla som fått koppor på såna jobbiga ställen...



Bebisen är beräknad att komma den 18 juni, så det blir säkert ett litet midsommarbarn :)



Kram!

2010-02-22 11:17:06 http://edvinsmamma.wordpress.com
Sandra

Går det inte att blanda medicinen med typ oboy eller liknande för att lättare få ner den? Minns att min mor lurade i mig medicinen på det sättet när jag var liten.

Även att potatismjöl hjälpte mot klådan, speciellt på koppor som hade "spruckit"

Hoppas Engla kryar på sig snart!

2010-02-22 11:21:15 http://frokenudd.wordpress.com
Anonym

Det finns ju att köpa kylbalsam att sätta på kopporna på apoteket, har ni prövat det?

2010-02-22 11:23:14
Maria, Livet med tre

Stackars liten! Vad hemskt att behöva få dom på så dumma ställen :-( Båda mina stora har haft koppor, de avlöste varandra. Destiny var i Englas ålder då och lillebror var strax över året. Det positiva med att de är i Englas ålder är att de förstår när man säger att de inte ska klia.. sen är det såklart svårt att förstå men det blir iallafall lite mindre sönder rivna koppor när de är i den åldern. Vi fick flytande tavegyl utskrivet.. kanske det du fått? och alvedon.. nåt annat är det nog inte att göra. Jo... försöka hålla kopporna torra så potatismjöl som någon skrev kan faktiskt vara bra. De första 3 dagarna var värst för mina barn.. hoppas på det för Englas skull oxå så att hon snart är bättre.

Kram kram!

2010-02-22 11:28:37 http://livetmedtre.wordpress.com
LadyLajsa

sv: hehe ja, riktigt fjantigt skulle jag vilja påstå :)



Sockersuget har hållit sig på en låg nivå än så länge.. men kan väl tänka mig att det kommer bli värre.. Men det är bara att bita i och hålla ut :)



Bra blogg förresten :)

2010-02-22 11:31:12 http://ladylajsa.blogg.se/
gotteochvi♥

sv; usch! hoppas hon kryar på sig!

2010-02-22 11:41:06 http://gotteochvi.blogg.se/
ina-bina

Har inte sett vad de andra skrivit så jag kanske upprepar tipsen, men badda på rikligt med potatismjöl och kylbalsam (som fått stå i kylskåpet ett tag). Vet inte om det hjälper just mot vattkoppor, men det lindrar betydligt vid andra klådor och sveda!

2010-02-22 11:51:22 http://inabina.blogg.se/
Maria

Stackars liten!!

Saga har inte haft kopporna ännu, men just nu cirkulerar det på dagis så jag kan hoppas att hon får det nu för om en månad åker vi på semester och då vill vi inte ha det....

Krya på dig Engla.



Kram Kram

2010-02-22 12:57:24 http://sagafia.blogg.se/
Linda, Stolt Mamma till två Busfrön

Potatismjöl och kylbalsam använde vi när Ella fick vattenkoppor.



men gud så söt din dotter är, himelskt!!!



Ja jag lever i ett rus, ett rus där känslorna åker berg och dalbana med mig. Jag gråter av lycka, men lika så av rädsla för att något ska gå fel.. Gud vad känslig jag har blivit...

2010-02-22 13:03:56 http://mammasbusungar.blogg.se/
Frida-Fantastiskamamman

Det är så svårt att få ett barn att förstå att de saker man gör är för deras egna bästa...åh liten då att ha kli i slidan är verkligen superjobbigt!!

Sänder miljoner kramar till er & håller tummen för att det snart vänder för Englisen.

Puss<3

Alexandra

usch - lilla snäckan! Fy vad det måste klia och göra ont på den lilla stackarn... :( Hopaps hon kryar på sig snabbt!! Kramar till er!

2010-02-22 13:54:22 http://masoou.com
sofia

jag har en dotter som är lika gammal som ditt hjärta. hon hade koppor nu i julas och led verkligen av dem. Tog kontakt med bvc och fick tavegyl utskrivet men i tablett form. Min flicka vägrar att ta flytande. dessa små tabletter var vår räddning och bad. så det kan jag rekommendera dig. hoppas att det vänder snart för er. lider verkligen med er.



kram kram

2010-02-22 20:20:56
mammaxtre

Mina två äldsta har haft koppor men det var så länge sedan att jag faktiskt inte minns hur det var. Min yngsta har vi försökt smitta nu vid tre tillfällen utan att lyckats. Nu senast fick han feber men inga prickar...

2010-02-22 20:48:13 http://mammaxtre.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback