nu är det höst i luften!

2011-10-03 | 07:32:08


kläder från polarn o. pyret

idag är jag glad att våran termometer inte fungerar. burr det ser riktigt höstlikt ut ute idag! det riktigt blåser i träden, är grått och piss-regnar. fy! nu är oktober här med besked och där med hösten. vi har haft en låång startstrecka och en utdragen sommaren men nu verkar den vara förbi om man ska tro vädret på tv4.

just i den här väderleken så är det rätt svårt att klä sina barn. oftast är det svalt på morgonen och framåt eftermiddagen när kidsen går ut efter lunch så står solen lite högre och värmer. där av använder vi skalkäder. lätt för engla att ta av och på beroende på värme/kyla. kläderna är vattentäta och håller mot den kalla höstvinden.

på mornarna kör vi vanliga kläder, vindfleecen, skaljackan, skalbyxor och allvädersstövlar. gummistövlar vid behov. gallon är inget jag föredrar - någongång, men på skolan har de begärt att de ska finnas till handa. eftersom gallon är som att klä på sig själv en plastpåse så får engla enbart ha det vi extremt geggigtväder.

skalkäder vs gallon är som natt och dag enligt mig. somsagt så är det grymt om man vill slippa tvätta skalkäderna och slita på funktionerna för jämnan men annars .. nej, inte för engla iaf. hon ska ha kläder som andas, kläder som är smidiga och funktionella! skalkäder ska min i största mån torka av, just för att håla i vatten & vind-tätheten. 

hur klär ni era barn i det här vädret?


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback