mollusker

2010-01-16 | 10:41:06




ENGLA HAR sen ungefär 2-3 år tillbaka haft mollusker på sina ben och mage. Ni kanske minns i sommras när vi fick åka in till Gotlands sjukhus och få en mollusk tömd på vätska? Ingen rolig erfarenhet, mest hemskt om jag ska vara ärlig.. men pricken försvann iaf och idag är det enbart en liten innbuktning på henne högra lår.

Det var altså i sommras som de första molluskerna började fösvinna, men inte utan notis. Det blir stora skrubbsårs-liknande sår där mollusken suttit och inte allt för sällan så varar det ganska mycket till en början och ser allmänt äckligt och svidande ut. Engla är dock en liten stjärna på att rå om sina prickar med alsolsprit och kärlek. Haha hon är lite 'ett' med sina prickar ska ni veta.

Nu har iaf ett flertal av hennes prickar på hennes lår börjat ge med sig och det ser rent ut sagt förjävligt ut! Hon är tok röd och det har varat och haft sig. Vår husläkare vill bara låta dem läka ut och försvinna, och jag antar att det är de bästa eftersom de redan tömt sig..

Någon annan som har kiddos med mollusker?




Knottror på huden

Mollusker är ofarliga, hudfärgade knottror på huden som orsakas av virus. De är två till fem millimeter stora och har en liten grop i mitten. För det mesta ger de inga besvär. Viruset finns bara hos människan och smittar genom nära kroppskontakt.

Mollusker är vanligast hos barn. Man brukar upptäcka dem på barnets mage, armar, ansikte eller nacke. Det kan bildas allt ifrån en enstaka mollusk till väldigt många. Det brukar ta några månader för en mollusk att försvinna, men ofta får man nya mollusker efter hand. Den period som utslagen finns kvar kan sträcka sig från ett halvår till ett par år.

Mollusker försvinner av sig själva
Mollusker läker av sig själva. Ofta blir de röda och irriterade en period innan de försvinner. De brukar inte behandlas. Om barnet börja klia på molluskerna kan man minska risken för infektion genom att hålla barnets naglar kortklippta och rena.

källa 1177.se

Kommentarer
ina-bina

Knytt hade också mollusker lite överallt på kroppen förutom i ansiktet. Men bara som såna där knottror, inga sår eller dylikt, det måste ju vara jättejobbigt :/



Tur att dom växer ifrån det, i alla fall!

2010-01-16 11:31:03 http://inabina.blogg.se/
Livet med tre, Maria

Men usch då :-(

Mina barn har eller har haft mollusker alla 3. De har haft i armveck, insida lår och nu har min minsta fått 1 på ryggen. De har inte blivit så stora som Englas och har inte sårat så mycket. Mest på min dotter som hade insidan låren, hon fick små sår som hon sen fick svinkoppor i :-(

Så vi har inte haft så mycket problem med just molluskerna i sig utan kopporna som kom efteråt och gjorde 5-10 CM stora öppna sår :-(

Jag brukar smörja med lite kortison när de är på väg att spricka.. annars finns det väl inte så mycket annat att göra tyvärr. Duktig hon är som sköter om dom så fint själv :-)

Hoppas du snart är bättre Emily, att ha problem med magen kan verkligen sänka än totalt.

Kramar!!

2010-01-16 18:16:20 http://livetmedtre.blogspot.com
juliasbullar.blogg.se

jag hade också mollusker, fast de var mycket mindre och satt tätare. Var aldrig något problem.. Jag kunde ej hålla fingrarna i styr, så jag drog loss de.. se försvann de. haha :D



hoppas det blir bättre med englas!

2010-01-17 21:50:54 http://juliasbullar.blogg.se/
carolina

åh,jag hade när jag var liten! jag har groparna kvar än i armvecket. stackars liten =/

2010-01-18 10:20:41 http://acarolinas.blogg.se.
Josefine

Min föräldrar tömde moluskerna på mig själv hemma när jag var liten. Så blev jag av med dem.

2010-02-07 13:30:27 http://jossex.blogspot.com
Monique Madsen

Man kan let inficere sig selv med mollusker om man man rør på molluskerna. Ifølge http://www.sundhedslex.dk/vandvorter.htm kan man smitte sig selv, då kommer man at få mollusker på hele kroppen.

Frida

Jag har mollusker just NU! Jag hatar dom! :X

men jag har inte så många, eller jag har inte dom tätt, men jag har inte heller lika många som vanligt, 4 stycken har försvunnit.

Så nu har jag 7 kvar :(

2010-11-19 10:45:42 http://fridaebloggen.blogspot.com
Verruca

Mollusker (hudåkomma) består av två till fem millimeter stora, vårtliknande små hudfärgade knottror med en liten central ”navel”. De uppträder hos barn främst runt ansikte och nacke, på bålen och på armarna. Hos vuxna ses utslagen oftare runt könsorganen, på nedre delen av bålen och övre delarna av låren.



Med Verruca blir man av med molluskerna inom 2-3 veckor och efter behandlingen kommer molluskerna inte att komma tillbaka.

Läs mer på www.verruca.se

2011-03-10 09:30:07
Fred

Usch, mollusker är ingen rolig hudinfektion! :(

2011-07-19 20:47:38 http://mollusker.com
Lina

Hur började de på Engla?



Jag fick några i armhålan som är JÄTTE små och nu har min dotter fått några på inte ens 1 mm små vätske blåsor ser det ut som.



Växer de?



Mvh mamma Lina

2011-08-22 16:47:16

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback